Keresés

Részletes keresés

Barnus77 Creative Commons License 15 órája 0 0 302

Barnus77 Creative Commons License 16 órája 0 0 301

Látni annyit látol hogy homály van de már most jobb mint a gázos feltöltésnél.

Remélem mihamarabb jobb lesz.

Most ilyen😊

hurka03 Creative Commons License 28 órája 0 0 300

Tényleg szebb mostmár. Látsz is vele, vagy az még korai?

Előzmény: Barnus77 (299)
Barnus77 Creative Commons License 29 órája 0 0 299

Barnus77 Creative Commons License 29 órája 0 0 298

Igen ebbe igazad van.többen mondták hogy lehet a szteroid okozta.pont ezt mondták többen.mert ugye azt azóta szedem mert azt mondták hogy szedjem.most már abba hagytam nem kell.most már szebb a szem.igen van hátránya a szilikonnak de jobb mint a gáz.így dioptria megnő de az legyen.a lrgkevesebb.legyen jó mert megőrülök.két hét két szemműtét.

Két nap után ilyen😊

ujbubo Creative Commons License 30 órája 0 0 297

igen a szilikon hatékonyabb mint a levegő az valószinű helyrehoz. továbbra is azt gondolom a korábbi orvosod rontotta el, a rengeteg szteroid igenis okoz retinalevást

 

a szilikonnal csak annyi gond van hogy későbbi szürkehályog műtétnél a lencsebehelyezés komplikát olyannal kell majd csináltatni aki ebben profi

 

azt mondták ugye hogy a szilikon esetén arccal lefele kell feküdni, aludni, hanyatt semmiképp mert a szilikon könnyebb  es igy felfele akar menni tehát akkor nyomja a retinát vissz ha lefele van az arcod

Előzmény: Barnus77 (294)
Barnus77 Creative Commons License 2 napja 0 0 296

Igazából tegnap kellett fejet lehajtva lenni.

Szabad mindent csinálni nyilvan nehez fizikai munkat nem.

Probállok fejjel lefele lenni de nehéz.

Sajnos ilyen.en sem akartam ezt.

De mit lehet tenni.

Most ez már jó lesz.Dioptriát növel az olaj majd 1 hónap múlva lehet kontaklecsét tenni.

Legalább van szemem.ennek örülök.

hurka03 Creative Commons License 2 napja 0 0 295

Uh sajnálom, jobbulást. :(

Mennyi "pihenés" vár most rád?

Mozogni mozoghatsz, vagy hogy van ez az egész? Mert mintha azt olvastam volna szilikonolajnál egy bizonyos testhelyzetbe kell maradni. Ez valahogy elképzelhetetlennek tűnik.

Előzmény: Barnus77 (293)
Barnus77 Creative Commons License 2 napja 0 0 294

Gázfeltöltés nem jött be.

Ez ilyen sajnos.

3 hónap múlva olaj leszívás😣😣😣😣

Barnus77 Creative Commons License 2 napja 0 0 293

Sziasztok!

Kéthetes Vitrecomiai kontrolra kellett mennem.Hétvégén ereztem valami nem stimmel feketeséget látok picit.😣

Szerintetek???Levállt újra a retina.

Hogy mitől nem tudni mert egy üdítőt sem emeltem meg.

Ujjabb műtét tegnap.

Most szilikonolajjal van töltve.😣😣😣

ujbubo Creative Commons License 2 napja 0 0 292
Barnus77 Creative Commons License 5 napja 0 0 291

Honnan jönnek ezek a foltok? Némelyik olyan folyamatok maradványa, melyek a születésünk előtt játszódtak le. A magzat fejlődésének kezdetén a szem belső része rostos szerkezetű. A születés idejére ezekből a rostokból és más sejtekből kialakul az üvegtest. Ám néhány sejt és rostdarab megmaradhat, és szabadon lebeghet. A látóideg és a szemlencse között egy csatorna található, s ebben a még meg nem született gyermekeknél van egy ér, mely a szemlencséhez vezet, hogy táplálja azt. A születés előtt rendszerint az ér teljesen visszafejlődik, majd felszívódik, kisebb részei azonban megmaradhatnak.

De a foltok kialakulása más miatt is bekövetkezhet. Az üvegtest még a felnőttek esetében sem mindig kocsonyás állagú. Az üvegtestet finom határhártya, a membrana hyaloidea veszi körbe. Ez érintkezik a fényérzékeny szövetréteggel, a retinával, mely bevonja a szem belsejének a nagy részét, s amelyre annak képe vetül, amit látunk. A határhártya a retina elülső széleihez körkörösen tapad. Erről a helyről apró rostok áradnak szét az üvegtestbe.

Ahogy öregszünk, ezek a rostok zsugorodni kezdenek, s ennek az a következménye, hogy néhányuk le is válik. Az üvegtest szerkezete elfolyósodhat, ezért a rostdarabok szabadabban úszkálhatnak benne. Ezenkívül az üvegtest is zsugorodhat, s ezért leválhat a retináról, sejtes darabkákat hagyva maga után. Ezért az évek múltával talán egyre több muscae volitantes, „repkedő légy” fog sodródni és örvényleni a látóteredben.

A kis úszó foltok a retina véredényeiből is származhatnak. A fejet ért ütés vagy a szemgolyóra nehezedő rendkívüli nyomás hatására kis véredényeink sorozatban bocsáthatnak ki magukból vörösvérsejteket. A vörösvérsejtek összetapadhatnak, s ezért csoportokba gyűlhetnek, vagy lánccá alakulhatnak. Az egymagukban lévő sejtek, illetve a csoportok az üvegtestbe vándorolhatnak, s ha a retina közelében maradnak, láthatóvá válnak. A vörösvérsejtek újra felszívódhatnak az üvegtestben, és végül eltűnnek. Ez valójában nem muscae volitantes, mivel a vörösvérsejtek kisebb sérülések miatt kerültek az üvegtestbe.

ujbubo Creative Commons License 5 napja 0 0 290

Prágában Ivan Fiser profi vitreoretinális sebész is végez FOVot. Közel van és olcsóbb mint nyugat Európában:

 

https://www.lexum.cz/tym/detail/mudr-ivan-fiser-ph-d

 

 

természetesen tud angolul.

 

ujbubo Creative Commons License 2017.06.15 0 0 289

lehet hogy neked több van és ő nem azt az uszadékot lőtte ki ami téged zavar. szerintem menj vissza és mondd meg hogy még mindig megvan változatlan. és próbáld meg a lencsét elviselni mert anélkül nehéz lesz.

Előzmény: Dina64 (280)
ujbubo Creative Commons License 2017.06.14 0 0 288

ha nem hiszel nekem beszélj egy orvossal

az üvegtest olyan mint egy buborék a szemen belül. ha a szemed bevérzik akkor persze hogy be tud oda jutni vér.

de az a vér a vér agy gát mögötti vér tehát oda nem jut el gyógyszer. A C vitamin eljut de az a kollagént erősiti így a szövetleválás kevéssé valószinű, tehát a későbbi uszadékképződést csökkentheti de a meglévőt nem fogja eltüntetni.

vannak uszadékok amik idővel leülepszenek és kikerülnek a látótérből és az illető azt hiszi eltűnt, de ott van csak nem látja. másokhoz az agya hozzászokik és azért hiszi azt hogy eltűnt

a vér egysejtű elemek halmaza az ki tud diffundálni egy üvegtesti köteg az fehérje makromolekula, sohasem fog felszivódni.

Előzmény: hurka03 (287)
hurka03 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 287

Erre azért nem vennék mérget. Bár magam is szkeptikus vagyok óriási ellenmondások vannak az orvosok részéről. Ugye azt állítják, hogy az üvegtest egy zárt rendszer, oda nem juthatnak be a vitaminok, tápanyagok. Na most ha ez így lenne, akkor a gyulladások, fertőzések sem juthatnának be oda, semmivel se másabbak, mint a vitaminok. Ott van még a vérzés esete. Azt mondják az üvegtestbe nem tud felszívódni semmi. Na már most ha vér kerül az üvegtestbe, akkor annak a gyógymodja az, hogy megvárják, hogy felszívódjon. Hogy is van ez akkor? A vér feltud, más nem? Illetve azt mondják, hogy vannak olyan homály típusok, amik magától eltűnnek. Az se valószínű, hogy csak úgy elpárolog. Zárásképp pedig a c-vitamin. Azért javasolják a szemészek erre a problémára (amúgy logikusan bármennyire is nem működik sok esetben), mert állítólag az üvegtestnek óriási a c vitamin tartalma. Na már most ha jól emlékszem a c vitamint a szervezet nem tudja előállítani, azt be kell vinnünk táplálékkal. Ha az üvegtest egy zárt rendszer, és ez a rendszer táplálja a retinát és óvja a szabad gyökök ellen (ez orvosilag elfogadott tény), akkor valahogyan ennek a c vitamin mennyiséget folyamatosan pótolnia kell. Tehát valahogyan be kell jusson az üvegtestbe. Ami számomra a leg megmosolyogtatóbb az, hogy azt mondjáák az üvegtest születésünk óta ott van, nem tud megújulni, cserélődni, nincs anyagcseréje. De mikor vitrektomiával kiszívják az üvegtestet és feltőltik mondjuk sóoldattal, akkor mindenhol azt írják a szervezet idővel új üvegtestet képez. Miből, hogyan, miként ha alap esetbe erre képtelen elvileg. Csak úgy hirtelen eszébe jut, hogy jéé nincs üvegtest gyorsan termelek egyet aztán ismét lezárom? 

Lehet ezeket egy orvos csípőből megválaszolja és el is fogadom természetesen. De egyenlőre nagyon nem kerek ez a történet.

Előzmény: ujbubo (286)
ujbubo Creative Commons License 2017.06.14 0 0 286

pénzkidobás.

gyulladást csökkentheti de meglévő uszadékot nem fog eltávolitani mert az a következmény nem az ok.

az üvegtestben nincs anyagcsere nem jut el oda semmi gyógyszer

Előzmény: Barnus77 (284)
ujbubo Creative Commons License 2017.06.14 0 0 285

a lencse nem azért kell hogy védje a szemed hanem hogy jobban lássa és jobban tudjon fókuszálni az uszadékra.

lehet ha beteszi akkor jobban sikerül

 

az biztos hogy ilyen gépet lehet venni de tapasztalt orvos kell a kezeléséhez

amúgy ha az orvos érti a dolgát nem veszélyes a dr johnsonos linked extrém egyedi eset és lehet nem is az orvos volt a hibás

 

az üvegtesti homály kialakulhat betegség miatt de természetes folyamat eredménye is lehet. 40-45 év felett általában természetes folyamat fiatalabb korban betegség vagy genetikai ok miatt

 

szóval lehet hogy a te homályod oka betegség vagy természetes vagy vegyes. ami biztos hogy ha ott van akkor az magától nem tűnik el. lézerezés vagy vitrektómia tudja csak eltávolitani

 

 

Előzmény: Dina64 (280)
Barnus77 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 284

A Német Vitrocap??

Már megérkezett szedem.60 Euróra jön ki a 90 db.szállítassal.

3 havi adag.

Dina64 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 283

Mikor jön meg a gyógyszer? Majd írj róla kérlek idővel, látogatni fogom ezt az oldalt.

Előzmény: Barnus77 (282)
Barnus77 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 282

Ez nagyon komoly😣😣😣😣

Sajnallom hogy így jártál.

Majdnem én is mentem oda.

De akkor örúlök hogy az én történetem így alakult.

Az biztos hogy az üvegtesti homályokat valami gyulladás okozza.

Lehet egy gyerekkori influenza,bárányhimlő vagy valami betegségből fennmaradt gyulladás.

Az míg lemegy lehet egy év is addig nem nyúlnak hozzá 

Mária utcában,Sárospatakon,magán dokik mindenki ezt mondta.

Borzasztó dolog ez.

Dina64 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 281

Ja, és én velem nem íratattak alá beleegyező nyilatkozatot, és nem volt a gépnek oly nagyon erős éles fénye ami a szemembe világított.

Dina64 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 280

https://www.ipetitions.com/petition/eye-floaters-pharmaceutical-treatment-needed-by/?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=button

http://floatertalk.yuku.com/reply/48397/Post-your-Bad-experience-with-Dr-Johnson#.WIwuCX3w7AQ,

A fordító lefordítja! Nagyjából érthető.

Na részemről azt hiszem befejeződött! Hétfőn jöttem haza. Nos Sárospatak aki a lézeres kezelést elvégzi az Tornai Ildikó főorvosnő. Bagoly Emese ő doktornő, az ő neve szerepel a leletemen, de ő csupán jelen volt. Ahogy húzódott össze a pupillám úgy jött elő a karika ami volt, másnapra a lézerezés után az eredmény egy nagy büdös 0. Még nem jeleztem a főorvosnőnek. Azt a bizonyos lencsét nem sikerült a szememre rakni, anélkül történt meg a beavatkozás. Aggódtam is végette, a kezelés sikeressége és esetleg a szemem károsodása végett. A lézerezés után megnézte a főorvosnő azt mondta szépen sikerült szétoszlatni, utána én sem érzékeltem /feltételezem azért mert tág volt a pupillám/,estére már körvonalakban, másnapra teljes mértékben. Akkor kérdezem mi sikerült jól? Megpróbáltam, hátha, biztosnak ígérte a főorvosnő.

Nem kisérletezem tovább, így is aggódhatom nem ártottam-e vele, mint ahogy a linkben is megfogalmazódik,amúgy is rossz a látásom még szemüvegen keresztül is. Rábízom a természetes folyamatra, talán javul, talán rosszabbodik, de hogy borzasztó egy állapot az biztos.

Amúgy ezen állapot megjelenésével egy időben a gyomrommal volt probléma, reflux, savasodás lett megállapítva, alvás ideje alatt ez a savas nyál feljött a szájba és ott szájnyálkahártya elváltozásokat okozott. Gyomorkorgásom  nagy mértékű volt. Ezzel is orvosokat jártam, csupán 2 hete mondhatom, hogy viszonylag rendeződött. Úgyhogy lehet benne mint azt korábban írogatják valami gyulladásos folyamat a szervezetben ami kiváltja a szemben ezt az üvegtesti homály jelentkezését, mégsem az öregkor ha fiataloknál is jelentkezik, meg mondják a nagyfokú rövidlátásra.Előtte is volt idegi kimerültsége, stresszes állapot, utána meg még inkább ahogy jött a betegség. Tapasztalatom szerint nem tudják az orvosok, mit ahogy gyógyítani sem. A sors megvert ezzel!

hurka03 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 279

Amúgy nektek éjszaka milyenek a fények? A homályok nem látszanak annyira az biztos, de én elég nagy féngyűrűt szoktam látni a fényforrások körül, meg egy erősebb fény időnként rendesen "beleég" a szembe egy ideig.

Barnus77 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 278

Minden kórházban vannak hiányosságok ezt tudjuk.😣

Ez a Magyar közegészségügy de nem rossz kórház szerintem.

Anyukám is itt volt sokszor ismerősök barátok.

Mindenki eldönti.

Rajtam segítettek kedvesek odafigyelők voltak a főorvos a nővérek mindenki.

Én rosszat nem mondok mert segítettek a szemem világán.

Mivel a retinalevállasom Pünkösd vasárnapján történt egy Siófoki Hotelba meg kellett.várnom a kedd reggelt.

Még 24 orám lett volna.mert.ilyenkor minnél többet vár az ember annál nagyobb az esély a vakulásra.

Én hálás vagyok nekik.

Amíg élek.

ujbubo Creative Commons License 2017.06.13 0 0 277

persze ez októberi hir lehet azóta összeszedték magukat illetve neked szerencséd volt.

ujbubo Creative Commons License 2017.06.13 0 0 276

nem a szakértelmükben kételkedem hanem a kórház általános állapotában. szomszédom ott dolgozott és mesélt egy két dolgot...

Előzmény: Barnus77 (275)
Barnus77 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 275

Szerintem ne ebből ítélj.

A szemeszetük szerintem első osztályú.

És én nem találkoztam idegenekkel😊

ujbubo Creative Commons License 2017.06.13 0 0 274
ujbubo Creative Commons License 2017.06.13 0 0 273

hát igen magyar egészségügy

 

én még ha akarnám se csinálnák meg szerintem csak üvegtesti uszadék miatt a vitrektómiát hacsak annyi nem lenne hogy a látásomban korlátoz

nagyon sok orvos és döntéshozó még nem fogja fel mekkora lelki teher ez egy embernek egész nap uszadékokat látni táncolni a szeme előtt

 

elvileg nem kizárt hogy van aki megcsinálja, Szabó Antal pl. úgy tudom vállal ilyet

 

Európában a legjobb pedig Dr. Fabio Patelli de ő Milánóban praktizál és elég drága a műtét legalábbis magyar szemmel

 

Előzmény: Barnus77 (272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!