Keresés

Részletes keresés

ujbubo Creative Commons License 2017.04.21 0 0 199

szia

logodi.hu

ez a pesti

már voltam, tapasztalok határozott de lassú javulást de még kell kezelés (nekem sok van)

a győri:

www.drbereczkiarpad.hu

 

Előzmény: Philip007 (198)
Philip007 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 198

Szia, győri klinikának a nevét esetleg tudod ?

Pesti orvost felkerested már az új módszer miatt ?

Előzmény: ujbubo (196)
ujbubo Creative Commons License 2017.03.26 0 0 197

 

video a műveletről (ez egy külföldi de az eljárás ugyanaz):

 

https://www.youtube.com/watch?v=3eNMitjS-MA

 

ujbubo Creative Commons License 2017.03.26 0 0 196

sziasztok

nekem is van eddig nem zavart de megjelent egy elég markáns pont is és most eléggé zavar

voltam szemlésznél ajánlott egy orvost de még nem voltam ott. esetleg van valakinek tapasztalata? :

 

https://www.ismertorvos.hu/gergely-robert/szemesz/budapest

 

 

a weblapon is ott van:

ÚJ KEZELÉS: üvegtesti úszkáló homályok lézeres porlasztása (Ellex laser vitreolysis)

 

Győrben is találtam egy klinikát ahol ezzel foglalkoznak.

 

setafika Creative Commons License 2017.02.24 0 0 195

van uszizó pókháló, olykor villanás, mindent elolvasva várok kis időt, majd irány a szemorvos (72 éves férfi)

az eredményt majd itt megírom

mindenkinek jobbulást - bár javulásról még nem olvastam

üdvek

_@o"

ditotti Creative Commons License 2015.07.30 0 0 194

Vörösmarty Dániel szemész professzor 85 éves,de még ma is dolgozik.Az előbb még írtam volna,de a gép már nem engedte,de ha érdekel valakit akkor napjainkig folytatom szívesen. Kicsit a szemem is elfáradt.

ditotti Creative Commons License 2015.07.30 0 0 193

Sziasztok! Sajnálom,hogy csak most találtam rá erre a fórumra és kezdtem el itt olvasgatni.Nekem 1996-ban kezdődött ez a üvegtesti homályok úszkálása.Most 62 éves vagyok,tehát 19 éve.Mivel erről soha nem hallottam,gondoltam majd elmúlik,de a látásomban nagyon zavart.Nem rohantam a szemorvoshoz,elfoglalt voltam,munka,család.De 2 hét múlva semmi javulás, irány a szemészet,kapok valami cseppet és rendben.Kifogtam az SZTK-ban egy borzasztó hozzá nem értő,lelketlen szemorvost. Megvizsgált,elmondta,hogy ez gyógyíthatatlan és idővel megfogok va......Azóta ezt a szót utálom,bárhol meglátom,hallom ,azt a keresztrejtvényt leteszem.Nagyon elkeseredve mentem haza,azt éreztem,mindennek vége.3 napig nem mentem dolgozni,szabadságot írattam és elmentem 2 magán rendelőbe.Ők nyugtattak,hogy az nem igaz,nem is értik,hogy mondhatott az SZTK-ás orvos ilyet.(De azért azóta is bennem van,hogy ki mondott igazat..)A 2-ből Dr Galli Lóránt tanár urat választottam (miskolci vagyok),sajnos azóta elhunyt.Ö azt mondta,hogy javulás nem várható,de állapot romlást sokáig ki lehet tolni ha vigyázok magamra.Új szemüvegeket írt fel,3-mat is,(születésem óta rövidlátó vagyok,ez is okozhatta)1 olvasó 1 számítógéphez1útcai.Ez valamit segített.A munkahelyemen nem mertem mondani.mert akkor nagy leépítések voltak.Diszpécserként dolgoztam és ügyeletben autót is kellett vezetnem. Azt a vezetést senkinek nem kívánom,amikor a nagyfőnökömet kellett kivinni a Tiszai pu-ra este a nagy forgalomban és szólt,hogy siessek mert késésben van.Nagyon megviselt.Alig vártam,hogy nyugdíjba mehessek.14 évet ezzel az állapottal még ledolgoztam és szerencsém volt,mert 2010-ben elmehettem korengedményes nyugdíjban,akkor még volt ilyen.Közben 1997-ben Budapesten,ajánlásra a Rókus kórházban elmentem az állítólag az ország legjobb szemészprofesszorához,Vörösváry Dániel(Vörösházy?)tanár úrhoz.Megvizsgált(rengetegen voltak). Újat már ő sem tudott mondani ,de megerősítette,hogy 10 kg-nál nehezebbet ne emeljek,a rázkódást kerüljem(pld.a buszon elől utazzak.) De végre Tőle kaptam tanácsot,hogy amíg élek mindennap 1 szem Supradyn kapszulát szedjek.

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.07 0 0 192
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.04 0 0 191

Kedves Fórumozók!

 

Leírom a tapasztalatom-talán olvassa majd valaki:

 

Nekem 17 éves koromban jöttek elő.  Azóta több

évtized eltlt. Az állandó  szemorvosom  azt tanácsolta,

hogy két hosszút pislogjak egymás után.  Akkor egy

rövid időre eltűúnik a látótérből. Kipróbáltam - nekem

bevált.

Számítógépezésnél  sokat segít , hogy a fehér hátteret

sötétre változtattam.  Szinte észre sem veszem.

 

Sok türelmet Mindenkinek! : Tira.  

 

nyevigák Creative Commons License 2014.12.25 0 0 190

Sziasztok!

 

Én tegnap vettem észre egy kis ugráló kukacot a bal szemem előtt, mikor elkezdtem netezni. Fehér háttérnél látható. Most már elolvastam mindent, tudom mi ez. Nem mindig látom, csak ha balra felfelé nézek, tehát ha elkezdek valamit olvasni, akkor a sorok elejénél látom és ahogy haladok jobbra, úgy nem. Egyébként nem látom, tehát ha éppen nem netezek, akkor nem. 39 éves nő vagyok. Kontaktlencsét hordok két éve, tórikusat. Bal szem:-1.50 (ebben úszkál a kis "féreg") jobb: -2.50, tehát a jobban látó szememben lett a lebegő, ami inkább ugráló-nekem. Úgy kell elképzelni, hogyha tehát balra-fel nézek, akkor középről a bal felső "sarokba" ugrik és újra és újra, amíg csak arra nézek. Ha pl. jobbra le, akkor nem. Vagy ha sötét a háttér, akkor sem látom. Mindenesetre nagyon nem örülök neki, nagyon szeretek rajzolni és nagyon nem akarom, hogy esetleg még több legyen. Még ezzel az eggyel valahogy el tudnék lenni, csak ne legyen több! Most azon gondolkodom, hogy tényleg tegnap jelent meg, vagy csak tegnap vettem észre. Lehet, hogy már régebben is megvolt, csak nem tudom...helyet változtatott...Szívesen olvasnám itt a régebben ide író embereket, hogy van most a szemük, mi a helyet velük, van, aki már 10 éve írt ide. Ha erre tévedtek, írjatok!

Gerw Creative Commons License 2014.08.29 0 0 189

Van angliában is orvos aki kezeli lézerrel a floatereket, mivel engem is érint a dolog immár 3 éve és semmi nem használ, most kértem tőle árakat. Ha visszaírtak akkor megírom ide mit küldtek. A weblapja: http://www.brendanmoriarty.com/

nc66 Creative Commons License 2014.08.14 0 0 188

Én nekem kb. két hete ment a szemembe valami. Nem úgy , mint egy bogár, vagy porszem, hogy erősen szúr, fáj. Hanem valami kis pókfonal féle lehetett. Aztán megjelent a bal szemem látómezejében jobbra lent egy folt féle, olyan mint egy pók. Aztán mozog a szememmel együtt. Próbáltam a csap alá tartani és lemosni, de nem sikerült. Csupán átment a látómező bal felső oldalára. Mégegyszer megpróbáltam a kimosást (persze eléggé kellemetlen ezzel a ki tudja miket tartalmazó csapvízzel) akkor már szétment a folt a látómezőm szélére majdnem körbe. Elmentem a szemészetre, ott rögtön legorombolt, hogy olyan nincs, hogy a pókháló ráragad a szemre. Majd ő megnézi a szemfeneket, kitágítja a pupillát. A baj belül kell legyen. Természetesen nem talált semmit (nem is nagyon kereste azt amit kértem tőle. Lehet, hogy a nagyítója nem is alkalmas rá.) , sem vérnyomás, sem cukorbaj. Azóta nem piszkálom, stabilan ott van a foltom ahová mostam. Örültem, hogy egy szemmel hazataláltam nagyobb  baj nélkül. Még meg fogom próbálni desztillált vízzel lemosni.

Előzmény: Trattoria (186)
Furnace.Creek Creative Commons License 2014.07.12 0 0 187

Nekem tegnap reggel ébredés után lett egy "légy" a bal szememben. Ha világos nagy egyszínű felületet nézek akkor követi a szemem mozgását ő is. Így repked ez a hülye mindig mindig ide-oda egy halvágy szürke pici paca. De mindig ugyanott van! A képzeletbeli középponttól 1/4 látómezőnyit jobbra és talán picit feljebb is. Kipróbáltam, hogy közel tartok a szememhez egy fehér lapot olyan közel hogy ne legyen már fókuszban a szemem, és akkor ugyanúgy látom, de csak egy tűszúrásnyi fekete mákszemet látok mozogni ahogy nézek ide-ode. Ha becsukom a szemem és úgy belenézek erős fénybe, pl. a napba akkor is ezt a fekete pici mákszemet látom mozogni a narancs/piros színű háttérben ahogy "forgatom" a szemgolyóm.

 

Remélem nekem is csak ez a kicsapódó fehérje. Bár nekem egyedül van a "légy" de szerencsére felvillanó dolgokat nem látok ami a retina levállásra utalna. És nem is növekszik, nincsenek is egyre többen.

 

Mindenesetre nagyon idegesítő. Még annyi, hogy az előző éjjelen a bal oldalamon aludtam egész éjjel (és a bal szemem érintett) mert a jobb vállam nagyon fájt ha ráfeküdtem. Lehet, hogy ez előidézhette?

 

Valaki járt hasonló cipőben?

Trattoria Creative Commons License 2014.06.21 0 0 186

Köszi, akkor oda is hiába megyünk ! Én is folyamtosan nézem mit lehetne ellenük tenni, se C vitamin, semmi nem segít !

Ha valaki tud valamit jelezze, segítsük egymást !!!!

Előzmény: Eventhorizon (185)
Eventhorizon Creative Commons License 2014.06.16 0 0 185

Üdv! 

 

Elmentem Hévízre kipróbáltam, 3 órán át úszkáltam a vízben, amennyit bírtam nyitott szemmel a víz alatt.  Nem tapasztaltam változást. Véleményem szerint ezek paraziták, lézerrel lődözni a parazitákat az max. tüneti kezelés... Nem tudom mi lehet hatékony kezelés ellenük, olvastam sok mindent de sajnos még nem botlottam semmi használhatóba..

Trattoria Creative Commons License 2014.05.17 0 0 184

Valaki irta, hogy Hévizen volt, és a tóban fürdött, attól elment, sajnos azóta nem irt ide az illető, pedig jó lenne, hogy az tényleg úgy történt vagy nem.

Én megyek nemsokára tengerre, nem tudom de kicsit bizom, hogy lehet az is segít valamti, nem tudom miért érzem ezt, hátha a sósvíz jó erre is.

Előzmény: Trattoria (183)
Trattoria Creative Commons License 2014.05.17 0 0 183

Szia !

 

Ha tudsz valamit, akkor légyszíves ird meg, úgy látom én is, hogy a szemészek ezzel nem nagyon foglalkoznak, pedig jó lenne !!!

Néha úgy zavar, hogy szabályosan ideges vagyok , máskor könnyebben veszem.

Egy szemészorvosnak is olvastam a véleményét, akinek szintén van, és Ő azt mondta, hogy átnéz felette....nem koncentrál rá.

Előzmény: Kelecsényi Attila (182)
Kelecsényi Attila Creative Commons License 2014.05.07 0 0 182

Sziasztok!

 

Úgy 12-13- éves koromban láttam először ezeket a pöttyöket, és azóta eltelt 27-év, most már a pöttyök vonalakká rendezőtek.

Voltam több orvosnál is de nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget, ráadásul az egyik szemész barátom is, és jelenleg Francia országban dolgozik de ő sem foglalkozott vele és nem is nagyon tudott segíteni. Én is több oldalt megnéztem és próbáltam kutakodni, nem sok sikerrel.

Hallottam erről a vitrectómia műtétről, valakinek van valami tapasztalata erről az eljárásól? Illetve a másik eljárás ami szerintem,

sokkal szimpatikusabb,egy amerikai orvos aki lézeres kezeléssel tünteti el a szemből a foltokat.

Szerintem (és ez csak a személyes véleményem) a hazai orvosok nem igazán foglalkoznak ezzel a tünettel, pedig én úgy látom hogy Magyarországon lenne rá ( sajnos) elég sok beteg!

Lehet hogy írok ennek az amerikai orvosnak egy levelet hátha tud segíteni!

 

Addig is ne adjátok fel, és ha van valami új fejlemény, írok illetve írjatok ti is!

 

Üdv

 

Kelecsényi Attila

 

ghepard Creative Commons License 2014.04.15 0 0 181

Ezek szerint nem bent a szemben volt a szösz, hanem valahol a szaruhártya felületén - mert a víz csak a felületet mossa.

Előzmény: T.Roland (169)
ikoko2 Creative Commons License 2014.04.15 0 0 180

Ájuljatok el! Voltam a fekete karika miatt egy igen neves doktornőnél. Azt mondta, hogy bár a másik szememről is leválna az a bizonyos. Ez valami zselé, és jobb, ha lejön.  A karikát néha már nem is látom. Olykor jön csak elő és már halványabban.

Lehet, hogy igen lassan majd felszívódik? Hosszasabb magyarázatot nem kaptam.

Viszont megnyugodtam, hogy ez nem rossz, sőt!

 

Előzmény: Trattoria (177)
D1255 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 179

Ime a link hozza: http://www.eyefloaters.com

Van fent egy igeretes film is az eljarasrol.

D1255 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 178

Van egy amerikai doki aki lezerrel lovoldozgeti szet. Viszont amikor lezeres tetinamutaten voltam, a doki csak legyintett erre. Allitolag ok is megneztek a honlapjat, de nem hisznek benne. Sajnos tobbet nem kerdeztem, mert elegge el voltam az akkori mutetemmel.

Trattoria Creative Commons License 2014.03.02 0 0 177

Én is kérdeztem, de azt mondták, hogy erre még nem találtak ki egyszerübb módszer, ami műtét van, az meg kicsit kockázatos !

C vitamint javasolnak, hát az meg semmire sem jó, én azt veszem észre.

Légyszíves ird meg, ha neked mondtak valami ötletet, szemcsepp, vagy egyéb módszert, ami segítene ! Sajnos bárhol olvasom erre igazából azt mondják vele kell élni.....:(  

Előzmény: ikoko2 (176)
ikoko2 Creative Commons License 2014.02.13 0 0 176

Lehet, hogy valamennyire idegállapottól is függ. Olykor alig veszem észre én is, és így nem zavar. Éjjel olvasásnál viszont nagyon. Az egyik szememet be is csukom, mert másképp nem tudok rendesen olvasni. Azért megyek majd orvoshoz, hátha már kitaláltak valamit erre is.

Előzmény: Trattoria (175)
Trattoria Creative Commons License 2014.02.07 0 0 175

Ahogy irtam nekem is pár hónapja jelentkeztek ezek az úszó szöszmöszök. Van olyan nap, amikor kikészítenek, valamikor meg úgy elfeledkezem róluk.

Nekem is azt mondják próbálok tölük elvonatkoztatni, és akkor figyelmen kívűl lehet hagyni őket.

Egyszer azt mondom, hogy nem foglalkozom velük, utána meg keresem a gyógymódot. Szemészorvosok is azt mondják ezzel együtt kell élni, szedjek C vitamint. Nem tudom miért nem létezik vmi szemcsepp vagy valami hasonló......

Olvastam én is az üvetesti homály eltávolítását, de annyi negativ dolgot is olvasni lehet róla........azt félnék bevállalni.

Valaki irta , hogy gyógyvíz után eltüntek, kiváncsi lennék, hogy ez tényleg igy van-e, mert egy próbát megérne !!!

 

ikoko2 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 174

Bár én már a 6o-at is elhagytam, de ilyen még nem volt velem. Minden előzetes probléma nélkül egyik reggel egy fekete kis karika kezdett el úszkálni a jobb szemem

előtt. Kisér egész nap. Velem az az érdekes, hogy szürkület után már nem érzékelem annyira és persze a lakásban sem csinálok nappali fényt. Gyanítom, hogy van, de belevész a szürkületbe és azért nem látom. Olvasásnál zavar rettentően sajnos, mert nagyon szeretek olvasni. Tv-nél nem annyira, mert ha rámeredek a képernyőre

nem ugrál.  Van megoldás? Jó ha áprilisra kapok időpontot a szemészetre...

girgily Creative Commons License 2014.01.14 0 0 173

Sziasztok!

 

Van itt olyan aki azek az úszkáló őrületek miatt bevállalta a vitrectomiát?

Nekem két hónapja jelentkeztek, mára már teljesen kikészítenek. Orvosok szerint semmi bajom.

 

köszi

Trattoria Creative Commons License 2013.12.30 0 0 172

Kedves Jarmai !

 

Nekem is vannak ezek az uszkáló szöszmöszök, ha tudnál megoldást, hova lehet fordulni velük, kérlek add meg ! Köszönöm szépen!

Előzmény: jarmai (140)
Trattoria Creative Commons License 2013.11.29 0 0 171

Én is érdeklődnék, hogy azóta nem jöttek elő ??

A tóban fürödtél, nyitott szemmel ???

Előzmény: T.Roland (169)
Sebi0313 Creative Commons License 2013.10.21 0 0 170

Kedves T.Roland,

 

Érdeklődnék, hogy azóta sem jöttek vissza a szöszmöszök?

 

üdv, köszi

Előzmény: T.Roland (169)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!