Keresés

Részletes keresés

trofimov Creative Commons License 2006.11.02 0 0 15

zakuszka (sokminden lehet, a libazsíros kenyértől a füstölt halig)+scsí v. borscs + fekete kenyér., pirog, halak vadak sötöbö stb.stb.

a keresőt használva találsz recepteket.... (a mindmegette.hu-n is)

vmelyik áruházban van orosz termék szaküzlet (talán teszkó vagy kora)

 

 

Barbi86 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 14
Sziasztok!

Segítséget szeretnék tőletek kérni.
Nemsokára itt a vizsgaidőszak, és nekem Világkonyhából készítenem kell egy beadandó dolgozatot, ha nem akarok vizsgázni. És persze, hogy nem akarok!
Ennek érdekében azonban készítenem kell vmi nemzeti kaját, és mivel Oroszországhoz húz a szívem, hát gondoltam:készítek vmi oroszosat.
Próbáltam épkézláb receptek után nézni, de ezek azt hiszik, hogy mesterszakács vok. Pedig nagyon nem. :(
Szóval, légyszi írjatok nekem egy olyan receptet, amit 1 v. 2 óra alatt össze lehet dobni. Mármint, amit még én is össze tudok dobni.
Előre is köszke!
Üdv:
Barbi
Szunya Creative Commons License 2006.07.25 0 0 12
Leneingrádban nem ingyen adták az automatásat, de olyan olcsó volt, mintha... :)
Előzmény: tboti (11)
tboti Creative Commons License 2006.07.25 0 0 11
ja persze vannak saját tapasztalásaim a

KBAC

ról:}}}
sárga színűre festett tartály-utánfutókból árulták KBAC felirattal (olyan egytengelyes cca 500 literes) úgy hogy minimális összeget kellett érte fizetni, de cserébe talán csak 2 üvegkorsót adtak az egész kocsihoz. Nem voltak finnyások a jó emberek:}}

bár ha visszaemlékszem voltak utcai szóda automaták is amik INGYEN adták a szódát, úgy hogy oda volt téve egy üvegpohár az automatához és senki nem lopta el:}}}

de a legjobb az a boltok bejáratánál felállított kis pult volt ahol másfél méteres üveg kúp tartályokból (mint egy giga tölcsér az alján csappal) árultak a 100%-os almalevet baracklevet...mmmmm 10 kopejka volt 3 deci......

Az biztos, hogy abszolutt nyári pia volt, és emlékeim szerint mindig hideg volt és nagyon jól esett.
tboti Creative Commons License 2006.07.25 0 0 10
mellesleg nem orosz találmány, az ókori rómaiak kedvenc üdítőital volt az erjesztett kenyérből készült ital. (talán valahol Suetoniusnál olvastam)
Sacyka Creative Commons License 2003.09.08 0 0 9
Hát, én úgy tudom, hogy az autentikus receptben valami méteres gilisztaszerű lény is szerepet játszik. Legalábbis hallottam egy szemtanutól, hogy laknak ilyenek a tartályban a kvász mellett. Lehet, hogy ezért nem ízlett neked anno? ;)
Bár az is lehet, hogy nem szándékos, csak az orosz higiénia és igényesség eredménye az állatka az italban...
Előzmény: szydi (7)
dzsek Creative Commons License 2002.07.28 0 0 8
Nagyon szépen köszönöm jelzésedet a receptekről, kedves vagy.
Előzmény: szydi (7)
szydi Creative Commons License 2002.07.24 0 0 7
Szasztok! Talán még nem késtem el. A kért receptek
OROSZ KVÁSZ:
Hozzávalók: 1 kg rozskenyér, 20 dkg cukor, 5dkg élesztő, 6 l víz, pár szem mazsola.
A kenyeret felszeleteljük,és sütőben megszárítjuk, kétszersültet készítünk belőle. Ezt összetörjük és forrásban lévő vízzel leöntjük. 6-8 óra múlva leszűrjük. beletesszük a feloldott élesztőt és cukrot. Az edényt lefedjük és 12 óra elteltével a folyadékot üvegekbe töltjük. Mindegyik üvegbe 2-3 szem mazsolát teszünk. Az üvegeket ledugaszoljuk, az első 24 órán meleg helyen tartjuk, majd hideg helyre tesszük. kellemes üdítő, savanykás, barnás színű italt kapunk. Legfinomabb a 4 napos ital!
ALMAKVÁSZ:
Hozzávalók: 1,5-2kg alma,3/4pohár mazsola, 4pohár cukor, 2-3dkg élesztő, 10 l langyos, forralt víz.
Kvászt korai édesalmából szokták készíteni. A megmosott almát vékonyan felszeleteljük, belerakjuk nagy üveg, vagy cserépedénybe, hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot, valamint a kevés cukorral összemorzsolt élesztőt. Az edényt 1-2 órán meleg helyen tartjuk, majd a kvászt gézen átszűrjük, üvegekbe töltjük. Szobahőmérsékleten tartjuk, 3-4 nap múlva kész.
CITROMOS KVÁSZ:
Hozzávalók: 1/2kg citrom, 30dkg cukor, 5dkg mazsola, 2dkg élesztő, 4 l víz.
A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a cukrot. A szirupot szobahőmérsékletűre hűtjük. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, az előzőleg leforrázott 1-2 citrom apróra vágott sárga héját és az élesztőt. 10-12 órán át langyos helyen tartjuk. Átszűrjük és üvegekbe töltjük. Mindegyik üvegbe 3-5 szem mazsolát teszünk, szorosan lezárjuk és 3 napig hűtőszekrényben érleljük.
Ennyit a kvászokról, jó hűsülést!!
dzsek Creative Commons License 2002.07.12 0 0 6
Nem létezik, hogy senki se tudja a receptjét házilag hogyan készíthető el.
Mulan Creative Commons License 2002.07.03 0 0 5
Nyert: Moszkvában ittam kvászt, eccer, mert nem szerettem bele:-)
Előzmény: totyakos medwe (4)
totyakos medwe Creative Commons License 2002.06.29 0 0 4
Lehet hogy nem ő csinálta, hanem valaki más, Mulan anyó meg csak megkóstolta.
Oroszországban ezt megtették pár száz millióan és csak csekélyke töredékük volt az, aki készítette. :))))
Előzmény: dzsek (3)
dzsek Creative Commons License 2002.06.29 0 0 3
Hát ha nem próbáltad, akkor mitől volt rossz íze?
Előzmény: Mulan (2)
Mulan Creative Commons License 2002.06.27 0 0 2
Hát, ha az is, de alig-alig, mint egy light sör. És eredetileg tényleg kenyeres erjesztéssel készül (mint a kovászos uborka:-), de nem tudom pontosan hogyan. Én még nem próbáltam, meg nekem nem is nagyon ízlett.
Előzmény: dzsek (1)
dzsek Creative Commons License 2002.06.26 0 0 1
Nekem úgy rémlett, hogy a kvász az egy alkoholos ital, lehet hogy rosszul emlékszem?
Előzmény: Gyedmaroz (-)
Gyedmaroz Creative Commons License 2002.06.22 0 0 0
Hoppá, elgépeles, helyesen:
Készített- e...
Előzmény: Gyedmaroz (-)
Gyedmaroz Creative Commons License 2002.06.22 0 0 topiknyitó
Poén szinten olvastam, hogy kábé úgy, mintha kovászos uborkát csinálnék uborka és kapor nélkül.
Készítettet- e valaki ilyen italt közületek, hogyan, s milyen lett a végeredmény?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!