Keresés

Részletes keresés

Maka.L Creative Commons License 2019.01.08 0 0 580

Mi a https://koltoztetunk.com/ -ot választottuk nem rég mentek el a szállitóik teljes meg voltunk elégedve  a költöztető céggel a rakodok időben ott voltak a célhelyen -annak ellenére, hogy nekünk viszont sikerült elkésni egy kicsit , semmilyen negative hozzáállásuk nem volt azzal kapcsolatban. nagyon kedvesek, segitőkészek és udvariasak voltak áraikat tekinvte sem ért csalódás 

minden a megbeszltek szerint korrekten zajlott.

vani.kovari Creative Commons License 2018.08.31 -2 1 579

Én velük költöztem és 10% kedvezményt adtak a költözés árából! Korrekt, kiszámítható cég, nem lehúzósak és a költözést hiba nélkül lebonyolították kb 3 óra alatt Bp-en belül.

 

Költözzön Velem Kft. --> https://koltozzonvelem.hu/

 

 

Bplaci88 Creative Commons License 2018.08.03 -1 1 578

 

Az ember nem minden nap költözik, ezért alaposan böngésztem a netet és a színpatikusnak tűnő költöztető vállalkozókat fel is hívtam. Volt olyan amelyik a mézes madzagot húzta el az orrom előtt és a telefon beszélgetés során derült ki, hogy mégsem egészen úgy van, ahogy hírdette a költöztetést. Már kezdtem feladni az olcsó költöztetés reményét, mikor rátaláltam koltoztetunk.com-ra . Egy szavam sem lehet. A megbeszélt időpontra meg is érkeztek. Pillanatok alatt felpakoltak a teherautóra, úgy hogy mindenemre vigyáztak. Még szinte fel sem fogtam, hogy átköltözök, már át is voltam költöztetve. Na és persze az anyagiak: nem ért ott sem meglepetés, hisz amit hirdettek és a telefonban is megbeszéltünk az a valóságban is úgy volt. 

 

3fő 7500/óra 

 

Helga84 Creative Commons License 2018.07.15 -3 1 577

Hupsz, bocsánat, kicsit nagy lett a kép valamiért... :) 

Helga84 Creative Commons License 2018.07.15 -3 1 576

Helga84 Creative Commons License 2018.07.15 -2 1 575

Sziasztok!

 

Több költöztető cégtől is kértem ajánlatot, de a legkedvezőbb ajánlatot (és a legkedvesebb hozzáállást :) ) a Hétvégi Szállítás adta, akik nagyon kedvesen és aprólékosan tájékoztattak a költözés minden részletéről telefonon keresztül. A személyes találkozást és a budapesti-veszprémi költözésemet követően is csak dicsérni tudom a kis csapatot, mert gyorsan, hatékonyan, precízen oldották meg a leköltöztetésemet. :) Köszönöm szépen nekik itt is a kedvességüket és segítségüket! :) Elérhetőségeik a csatolt névjegykártya képen olvashatóak, keressé(te)k őket bátran! :)

 

Helga

zolee1126 Creative Commons License 2018.07.10 -3 0 574

Az Európaszállító Nemzetközi Költöztetés csapatával költöztünk. Nagyon meg voltunk elégedve Attila, Zoli és Viktor profi munkájával. Párizsból Budapestre költöztettek, minden az előre megbeszéltek alapján zajlott, a cuccaink hiánytalanul és épségben megérkeztek. Flottul ment a kommunikáció. Csak ajánlani tudom a csapatot, legközelebb is biztosan hozzájuk fordulunk :-).

https://nemzetkozikoltoztetesnonstop.com/

Üdv:Panna Sípos.

kittttttyyyy11 Creative Commons License 2018.07.03 -2 0 573

Pontosak,alaposak,gyorsak,együttműködők voltak és mindezt korrekt áron.Ajánlom őket mindenkinek.
Köszönöm szépen fiúk,a jövőben is számítok rátok!https://www.facebook.com/atlaszkoltoztetes

Zsuzsanna78 Creative Commons License 2018.06.30 -1 4 572

Sziasztok!

 

Több költöztető céggel is felvettem a kapcsolat( kb 10) és a koltoztetunk.com -ra esett a választásunk , körülbelül  a fele cég válaszra sem méltatott.

Elfogadható árat ajánlottak és ami még mellettük szólt tartalmazta a csomagoló anyagot , dobozokat kölcsönbe, és biztosítást a bútoraim és egyéb tárgyaimra a költöztetés során.  

 

XIV. ből az I. kerület-be költöztem 1.5 szobás lakásból , 5 órát vett igénybe teljes mértékben megvoltam elégedve a munkájukkal.

 

 

(40000-Ft-ban átlapoltunk meg )

 

Üdvözlettel:Zsuzsa

thomasbrase Creative Commons License 2018.06.18 -6 0 571

Sziasztok!

 

Debrecenből Budapestre költöztem az elmúlt hétvégén.

 

A Költözzön Velem csapata 10% kedvezménnyel költöztetett engem, szívből ajánlom őket ez úton, és köszönöm nekik!

 

Google-n találtam rájuk, ez a link: http://koltozzonvelem.hu

 

Üdv: Thomas

Kitti.nagy Creative Commons License 2018.06.09 -3 5 570

Sziasztok 

 

fórumon vélemények alapján felvettem a kapcsolatot emailben a koltoztetunk.com/ -al

 

Abszolute korrekt tájékoztatás kaptam,  és  telefonos megbeszélésünk során  megrendeltem a költöztetést . Pontosan érkeztek, pillanatok alatt megkezdték a munkát, vigyáztak a bútorokra, szakszerűen pakoltak. Olyan erősek az emberek, akik pakoltak, hogy fél kézzel vittek olyan bútort amit én megemelni sem tudok! 
Az új lakásban is gyorsan végezték a munkájukat. A 6 óra alatt amig dolgoztak, egyetlen pillanatra sem álltak meg, pedig itt a másodikra kellett felvinni a bútorokat.
A fizetésnél korrekt elszámolás volt.
Összefoglalva: csak ajánlani tudom a csapatot, költöztessen velük bárki, nem fog csalódni!

 

Üdv:Kitti

Hakunamatata8104 Creative Commons License 2018.06.07 -7 1 569

Tegnapelőtt költöztem a Hétvégi Szállítás csapatával (www.hetvegiszallitas.hu és a facebookon is fent vannak Hétvégi Szállítás néven) Budapestről Szigetszentmiklósra és minden tökéletesen rendben volt. :) Pontosan, időben megjelentek a helyszínen, nagyon készségesek voltak, mindent bepakoltak helyettem, rendben, sérülésmentesen le is szállították az összes bútoromat (az autó raktere le volt szőnyegpadlózva, hogy ne legyen baja a szállított cuccoknak), szóval én csak ajánlani tudom őket mindenkinek. :) Ja, és árban is korrektek voltak, nem lehúzósak. Köszönöm Nektek Srácok a segítséget itt is még egyszer! :)

indiemond Creative Commons License 2018.06.01 -7 0 568

Megtörtént a legrosszabb rémálmom. 8 hónapos terhesen költözöm és 2 órával érkezés előtt lemondta a költözető "motorhibára" hivatkozva. Már az is gyanus volt, amikor pár napja próbálta áttenni az időpontot későbbre, mert délelőttre kapott valami ajánlatot. SENKINEK SEM AJÁNLOM a https://www.facebook.com/bpkoltoztetes/ !!! Nem megbízható.

K.Atilla80 Creative Commons License 2018.05.31 -2 6 567

 

csatlakozom az előttem levő hozzászolashoz én is a koltoztetunk.com csapatát választottam költöztetésünk elvégzésére,

teljes mértékben csak ajánlani tudom őket!

 

Nagy András91 Creative Commons License 2018.05.05 -2 7 566

Sziasztok! Én hosszas keresgélés után találtam meg a nekem megfelelő céget. Mindenhol rettentően magas árat mondtak, amikor megtaláltam a koltoztetunk.com-ot egy nagyon emberséges , szimpatikus fiatal ember vette fel a telefont . Én Budapestről költöztem kevés bútorral és néhány aprósággal Mezőturra. Sikerült megegyeznünk és mai nap sikeresen lebonyolódott a költözés sérülés és zökkenőmentesen. Nagyon köszönöm a srácoknak! Bátran ajánlom őket mindenkinek!

la3500 Creative Commons License 2018.05.02 -7 0 565

Valakinek volt már tapasztalata a precizkoltoztetes.hu céggel? 

Vivienne9001 Creative Commons License 2018.04.18 -4 7 564

Szegedről  költöztünk  a fővárosba,  sajnos  az ismeretségi  körünkben  nem volt senkinek  költöztetésünkre  megfelelő autó,  úgyhogy kénytelenek voltunk költöztetőkkel felvenni a kapcsolatot. Eleinte nagyon hezitáltam de aztán   beláttam hogy jóval  egyszerűbb és nem nekem kell emelgetnünk  a nehéz dolgokat se ,a cég akiket választottunk Nagyon segítőkészek voltak, 3-an érkeztek a megbeszélt napon  ,  minden tökéletesen ment.

minden költözés elött állónak ajánlanám figyelmébe a  http://koltoztetunk.com/    -os fiukat

 

 

 

 

grubthomas Creative Commons License 2018.04.17 -10 1 563

Én költözés előtt ezt a fórumot olvasgattam, kértem is a megemlített cégektől árajánlatokat. Volt aki nem is válaszolt!!! Miért kezelik így a leendő ügyfeleket egyes cégek, nem is értem..

 

Végül 3 cég közül - akik válaszra méltattak a 6-7 bekért ajánlatból - végül a Költözzön Velem cég ajánlatát fogadtam el. Bp belvárosából pikk-pakk átköltöztettek minket Pilisborosjenőre a múlt hétvégén, megbízható, kiszámítható áron és ami a legfontosabb hogy semelyik értékünknek nem esett baja még egy karcolás sem.

 

Mindenkinek ajánlom őket!!

Laszlo8811 Creative Commons License 2018.04.11 -3 7 562

 

Ezúton is köszönöm a koltoztetunk.com csapatának a mindenben kifogástalan Munkájukat.Örülök, hogy vannak még az országban ilyen jó cégek/szakemberek, maradjanak is meg annak. Ismerőseimnek is fogom ajánlani Önöket, ha kérdeznek bennünket, esetleg szóba jön a téma.Estére biztosan nagyon elfáradtak a fiatalemberek, mégis teljesítették még a legcifrább kéréseinket is :) 

 

részletek Nagyvonalkban:

2 emeletes házunkat/irodánkat költöztették

2 külön helyre,bútorokat szét szerelni és a végleges helyükön össze szerelni

bedobozoltàk ,lefoliáztak mindet amit kertünk.

munka előtt egy nappal kijöttek felmérni és megegyeztünk Egy fix árban.

Anita1982.03. Creative Commons License 2018.04.11 -9 1 561

Üdvözlök Mindenkit! :) A hétvégén költöztem a Hétvégi Szállítással (akik, mint megtudtam, nem csak hétvégén dolgoznak :) - www.facebook.com/hetvegiszallitas) Budapesten belül és nagyon meg voltam velük elégedve. Profi, megbízható, kedves kis csapat, akik időben megjelentek az adott címen és vigyáztak minden bútoromra és dobozomra. És ami nagyon fontos volt még számomra - nem kértek érte horribilis pénzt, egy adott, fix összeget mondtak az egészre és erre semmi plusz nem tevődött rá, pedig az egyik igen nehéz szekrényemmel alaposan megizzasztottam őket. :) Jó szívvel tudom és fogom is ajánlani őket Mindenkinek! :) Szép napot! :)

Anita1982.03. Creative Commons License 2018.04.11 -8 1 560

Üdvözlök Mindenkit! :) A hétvégén költöztem a Hétvégi Szállítással (akik, mint megtudtam, nem csak hétvégén dolgoznak :) ) Budapesten belül és nagyon meg voltam velük elégedve. Profi, megbízható, kedves kis csapat, akik időben megjelentek az adott címen és vigyáztak minden bútoromra és dobozomra. És ami nagyon fontos volt még számomra - nem kértek érte horribilis pénzt, egy adott, fix összeget mondtak az egészre és erre semmi plusz nem tevődött rá, pedig az egyik igen nehéz szekrényemmel alaposan megizzasztottam őket. :) Jó szívvel tudom és fogom is ajánlani őket Mindenkinek! :) Szép napot! :)

Béla7606 Creative Commons License 2018.03.30 -3 7 559

Sziasztok ,

 

Tegnap költöztem a http://koltoztetunk.com/ -al ,

belvárosi 2,5 szobás lakásból költöztünk családi házba soroksárra,

előre becsomagultunk mindent az előző napokoban ,reggel a megbeszélt időben jöttek

és neki áltak a lakás tartalmálnak az autóba való lehordasában ,3. em lift sajnos nem volt,

le a kalappal előttük , sikeresen felkerült minden az autóra és elindultunk a a ház -ba bepakolni 

itt is minden remekül haladt ,semmi nem sérült ,kedvesek ,jó humorú srácok csak ajánlanám őket.

 

összeg:55e Ft volt Összesen 

 

 

krisztian9 Creative Commons License 2018.03.19 -10 1 558

Sziasztok!

Még 2 éve nagyon rossz élményem volt egy céggel, akiket most nem nevezek meg, ezért félve kerestem 1 hónapja megint amikor kellett, de azt kell mondjam, hogy kellemesen csalódtam.
A Költözzön Velem csapata gyorsan és precízen oldott meg minden adódó problémát. Ezúton is szeretném megköszönni nekik és nyugodt szívvel ajánlom őket bárkinek!

retina1 Creative Commons License 2018.03.14 -10 0 557


  Az Európaszállító - Nemzetközi Költöztetés 

Nagyon rövidke időm volt mindent megoldanom , nagyon messze is jártam,de a fiùk nekem mindenben készségesek voltak .Rengeteg költöztetőt hîvtam ,.de örülök hogy őket valasztottam nagyon megbìzhatóak ,pontosak,ès olyan jó szervezők ràadasul az àrakkal sincsenek ellszàllva mint sokan mások. Nagyon köszönök mindent ,az biztos hogy legközelebb is csak titeket hivlak .Ràtok számìtani lehet .Ti vagyok nr. 1 .pedig már párszor költözködtem. Mindenkinek csak ajánlani tudom aki pontos ,megbízható,minősègi ,gyors,szervezett költözést akar.Megegyszer nagyon köszönöm ,még talalkozunk.

Mariann Krisán 

hotisz Creative Commons License 2018.03.10 -1 2 556

Kedves hercegnő00!

 

Amikor a témában érdeklődtem, én is rátaláltam erre a cégre, és csupa jót olvastam róluk. Az árakkal kapcsolatban azonban teljes sötétségben tapogatózom. 😊

Jelenleg az USA-ban élek a családommal, de 1-2 éven belül szeretnénk hazaköltözni. Ha megéri, mindenképpen szeretnénk hazavinni magunkkal a jól megszokott bútorainkat, illetve a rengeteg személyes holminkat, amit az itt töltött évek alatt “felhalmoztunk”. 

Ha tudnál nekünk segíteni abban, hogy kicsit tisztábban lássunk, akkor könnyebben menne a tervezgetés. Meg tudnád kérlek írni, hogy Ti melyik méretű konténert használtátok, és nagyságrendileg milyen költsége volt (3-5 ezer dollár, 5-10 ezer dollár, esetleg 10 ezer felett).

Tudom, hogy a honlapon lehet árajánlatot kérni, de mivel a dolog csak 1-2 év múlva lesz aktuális, egyelőre nem szeretnénk felvenni a kapcsolatot a céggel. De az árak azért remélhetőleg nem fognak magyon vàltozni 1-2 év alatt. 😊

Köszönöm

Előzmény: hercegnő00 (552)
niki8814 Creative Commons License 2018.03.04 -10 0 555


Hihetetlen profi, gyors költöztető csapat, vigyáztak az összes bútoromra és minőségi szolgáltatást kaptam!!

http://www.koltoztetesatlasz.hu/

KovácsErika89 Creative Commons License 2018.02.14 -4 8 554

Sziasztok ,

 


Először nagyon féltem költöztető céget felkérni a bútoraim átköltöztetésére,   egy ismerősöm ajánlatára aki nem rég költözött velük a http://pestikoltoztetes.com/ -ot kértem én is fel ,telefonos egyeztetés után másnap kérésem szerint kijöttek felmérni ,megbeszéltük az árat és az időpontot 

pontos érkeztek a Költöztetésre kijelölt napom is ,kedvesek rugalmasak  voltak, es ami nekem a legfontosabb volt minden bútorom és egyéb használati tárgyám sértetlenül megérkezett ! 

 

Bandita1982 Creative Commons License 2018.02.12 -6 2 553

Üdv.! Budapestről költöztem Érdre múlt hét csütörtökön és nagyon aggódtam amiatt, hogy minden rendben legyen a költözéssel. Szerencsém volt, mert egy igen remek kis csapat szállította át a cuccaimat. :) Kedvesek, segítőkészek, gyorsak voltak, árban az előre megbeszélt összeget kérték és semminek nem esett bántódása a szállítás során. :) Csak ajánlani tudom őket: Hétvégi Szállítás, akik nem csak hétvégén dolgoznak. :) www.facebook.com/hetvegiszallitas 

hercegnő00 Creative Commons License 2018.02.12 -6 2 552

Hátha segítek valakinek a jövőben.

 

Nagyon sokáig kerestem biztonságos megoldást arra, hogy az USA ból, a nagymamám ingóságait hazaköltöztessem, így gondoltam megosztom annak a cégnek a linkjét alap szolgáltatásait, akik végül ezt megoldották, igaz ez semmiképpen nem olcsó megoldás, ezt figyelembe kell venni a döntésnél. Ugyanakkor nekem az eszmei érték miatt nem volt min gondolkodnom. Végül én ott sem voltam , csak egy amerikai költöztető cégnek elküldtem a kulcsokat,idehaza vámolás után pedig egy magyar költöztető cég pakolta ki - illetve át majd ki - a konténert.

 

http://shippingtohungary.com/kulonleges.html

 

Költözik? Rendeljen Konténert

 

Ez tetszeni fog Önnek, könnyebb mint gondolná

 

 

Azoknak az ügyfeleinknek akik maguk szeretnék intézni szállítmányuk berakodását, kiszállítjuk a konténert a megadott helyszínre.

 

Ez a szolgáltatás könnyebb mint gondolná. A neheze csupán az Önre eső rész, a szállítmány, az áru berakodása és rögzítése.

 

Amerika szerte kiszállítunk önnek bármilyen méretű és tipusú konténert és eljuttatjuk szállítmányát a világ bármely pontjára.

 

A bepakolás folyamatát két féle képpen tervezheti.

 

·    Economy “Live Load” – Azt jelenti, hogy a konténer házhoz szállításánál a kamionsofőr megvárja amíg Ön berakodja az árut. Erre általában 2 óra  állásidő van kalkulálva. Speciális kérésre a pakolási - állásidő változtatható.

 

Az áruberakodás befejeztével a konténer visszatér a kikötőbe és várja a következő kihajózás időpontját.

 

·    Drop Off. - A konténert kiszállíttatjuk az Ön által megadott helyszínre. Arra az időtartamra amire ön igényt tart.Ez lehet 1 nap vagy akár 1 hét.

 

Berakodás után felvetetjük a megtöltött konténerét és visszaszálíttatjuk a legközelebbi kikötőbe, ahonnan elindítjuk az Ön által megjelölt végcélhoz.

 

Ebben az esetbenl a kamionnak kétszer kell kimennie az Ön címére.

 

Mielőtt eldöntené, hogy így szeretné végrehajtani az áruja bepakolását, kérjük tájékoztassa erről a saját környezetét, ezzel elkerülheti a konténer parkolással és rakodással együtt járó kellemetlenségeket.

 

A konténerek méreteit tartalmazó táblázat segít önnek a szállítás megtervezésében.

Már ma kezdje el szállítmánya megtervezését!

 

Konténerek mérettáblázatát itt találhatja.

Container dimensions

 

Kérjük töltse ki az árajánlat formanyomtatványt.

Csomag szállítás árajánlat kérés

 

E-mail: info@shippingtohungary.com

 

----------------------------------------

 

Tengeri konténeres szállítás:

 

Konténeres szállítást ajánlunk, menetrendszeri kihajózással

 

 

Engedje meg, hogy javaslatot adjunk, hogy melyik tengeri szállítási lehetőség a legmegfelelőbb az ön szállítmányának.

 

Kétféle konténer berakodási módszer van. Az egyik az FCL, ami teljesen megrakott konténert jelent, a másik az LCL ami alatt részlegesen megrakott konténert értünk.

 

·   FCL – tehát azt jelenti, hogy Ön a teljes konténer szállítmány tulajdonosa.

 

·   LCL - esetében pedig szállítmánya osztozik a konténerben más szállíttatók szállítmányával.

 

A legkeresettebb konténerek a 20 láb szabvány, a 40 láb szabvány és a 40 láb magasított.

 

Természetesen igény szerint rendelkezésére bocsátunk minden más tipusú és speciális használatú konténert is.

 

Ezek lehetnek:   hűtőkonténerek, tető és oldal elemek nélküli konténerek, 45 láb hosszított, magasított.

 

Szállítmánya konténerbe rakodására két lehetőséget kínálunk.

 

1,  Belföldi fuvarozási hálózatunk segítségével felvesszük áruját és elszállíttatjuk raktárunkba. A szállítmány átvétele után, hozzáértő dolgozóink berakodják a konténerbe és biztonságosan rögzítik az árut.

 

Járművet, hajót, háztartási eszközöket, dobozokat, palettákat egyaránt vállalunk.

 

 A konténer kiszállításra kerül az ön által megadott helyszínre, mely bárhol lehet az Egyesült Államokon belül a nagyvárosoktól kezdve a kieső kisebb településekig.

 

2, A berakodást Ön intézi saját felelősségére.

 

Kamionfuvarozási hálózatunk segítségével, akár különleges, speciális konténerek kiszállítását is vállaljuk.

 

Kiválasztjuk az Ön által megjelőlt helyhez legközelebb eső kikötőt és onnan küldjük el az Ön által berakodott konténert a megadott végső címre.

 

Konténerek mérettáblázatát itt találhatja:

Container dimensions

 

Kérjük, töltse ki az árajánlat formanyomtatványt:

Csomag szállítás árajánlat kérés

 

E-mail: info@shippingtohungary.com

Előzmény: ajánlás1122 (551)
ajánlás1122 Creative Commons License 2018.02.10 -5 0 551

Hogyan legyen otthonos az új lakásom? – 8 olcsó ötlet

írta: Via | 44 hozzászólás

Judit írja:
Szeretnék segítséget kérni Tőled, hiszen mindig olyan eredeti ötleteket adsz. :) Lassan elkészül az új házunk, és ha minden jól megy év végén be is tudunk majd költözni. Az építkezés befejeztével túl sok pénzünk nem marad majd várhatóan a berendezésre, bútorozásra, szeretném mégis lakályossá tenni  a lakást amennyire csak lehet. A legszükségesebb bútoraink vannak meg (ágy, asztal, székek, 2 fotel, könyvespolcok). Van esetleg ötleted, hogy kis pénzből, valamilyen furfanggal hogyan lehetne barátságosabbá, hangulatosabbá tenni a helyiségeket?

Judit kérdése nem csak építkezőknek lehet aktuális, hanem mindenkinek, aki most költözik új albérletbe, esetleg ösztöndíjjal külföldre, kollégiumba. Megvetni a lábunkat egy új helyen nem egyszerű dolog, és a kiegyensúlyozottsághoz fontos, hogy mihamarabb kényelnesen érezzük magunkat, és otthonnak nevezhessük az új kuckót. Mindenkinek mást jelent a barátságos, hívogató, kényelmes otthon, összeírtam a számomra legfontosabb dolgokat. Judit (és a többiek!), remélem, találsz köztük hasznosat, de nyugodtan egészítsd ki a saját ízlésed, stílusod szerint! :)

Határozd meg az irányt!

Fogj egy üres füzetet vagy annyi papírlapot, ahány helyisége van a háznak, utána pedig térképezd fel, hogy mit is szeretnél pontosan! Válaszolj az alábbi kérdésekre!

  1. Mi a helyiség funkciója?
  2. Milyen hangulatot szeretnél ebben a helyiségben?
  3. Milyen stílust, anyagokat és színeket szeretnél abban a szobában?

A füzetbe írd fel az ötleteidet, elképzeléseidet. Pihenni fogtok ott? Feltöltődni? Szórakozni? Dolgozni? Játszani? Akár a szobákon belül is lehetnek különböző funkciók: egy nyugalmas sarok az alvásnak, egy inspiráló sarok az olvasásnak.  Ha azt szeretnéd, hogy lazítson, pörgessen fel, nyugtasson meg, akkor azt milyen színek és formák, anyagok érik el számodra? Fényes vagy matt? Tapéta vagy festék? Világos, sötét, mintás, egyszínű? Fa, fém, textil? Ha az a cél, hogy a helyiség legyen hívogató, segítse a beszélgetést, kommunikációt, mi legyen a szoba központjában — a tévé, a kanapé, az étkezőasztal? Milyen legyen a stílus? Vidéki? Retro? Harsány? Kifinomult? Modern? Bohém? Ha vannak inspiráló képeid, amelyeknek tetszik a színösszeállítása, hangulata, elrendezése, ragaszd fel a megfelelő helyiség papírlapjára!

Ezek a lapok képzik mostantól a lakberendezési inspirációs iránytűdet. Amint kitaláltad, hogy milyen stílus, hangulat és funkció a cél az egyes helyiségekben, a dekoráció és az otthonteremtés is könnyebb lesz. Mostantól minden bolhapiacon, webshopon és bútoráruházban célirányosan tudsz vásárolni: az egyértelműen lefektetett irány segít abban, hogy egy kiegészítőről eldöntsd, beleillik-e a koncepciódba vagy sem.

Nem lesz rögtön “kész” a lakásod: minél több időd töltötök az új helyen, annál inkább a tiétek lesz, idővel pedig a családhoz hasonlóan alakul, bővül, formálódik. Ne aggódj, ha nem tudod rögtön teljesen kidekorálni (nem csak azért, mert nincs rá pénzetek, hanem mert esetleg nem találtál meg még minden beleillő dolgot): a kincskeresés öröme hozzáad az otthon értékéhez. Lehet, hogy ritkán találsz majd olyan dolgot, ami abszolút beleillik, de akkor annyira a helyén lesz minden, hogy imádni fogod. :) A lakályossá tétel is folyamatos tehát, nem is baj, ha nem tudod elsietni: akkor lesz igazán olyan, mint a család, aki benne lakik, ha elég időt szántok a fészekrakásra.

Hozd be a természetet!

Földközelibb otthont tudsz teremteni, ha beengeded a természetet a lakásba — természetesen nem élősködők és kártevők képében. :) Választhatsz szobanövényeket (ha kisgyerek illetve állat van, nézz utána, melyik mérgező, nehogy baj legyen!), nevelhetsz fűszerkertet a konyhaablakban, néhány hetente meglepheted magad vágott virággal (ha van mező a környéken, gyönyörű vadvirágokat is szedhettek!), de készülhet uszadékfából vagy egy szép göcsörtös faágból polc, dekoráció, kitehettek nagyobb kagylókat, ásványokat, tobozokat a fürdőbe, hálóba. Egy nagy tálban szezonálisan gyűjthettek mindenféle apróságot: ősszel például vadgesztenyét, szép faleveleket, színes száraz csőkukoricát, dísztököt. Ha szárított virágot használsz, figyelj oda rá, hogy tisztítsd rendszeresen, mert a centis por nagyon csúnya rajta.

Én például idén nyáron egy dekortapasszal kidíszített befőttes üvegbe beletöltöttem a tavalyelőtt gyűjtött kagylócskákat, szép kis memento. A fedőre ragasztottam egy kagylós matricát, és ráírtam, hogy mikor és hol gyűjtöttük a kagylókat. :) 

Válassz olyan bútorokat, amelyeknek története van!

Abszolút olcsó és stílusos megoldás, ha használt bútorokat választasz — legyen szó akár nagymamai örökségről, akár vaterázott, bolhapiacon beszerzett kincsről. A testreszabás nagyon is opció ezeknél a bútoroknál: kicseréled a gombokat, lecsiszolod és átfested, újrakárpitozod, és máris olyan, mint amilyennek megálmodtad. :) Nekem a nagymamám hatalmas étkezőasztala és két hokedlije van a konyhában, a pianínója a nappaliban, a gardróbszekrénye és komódja a hálóban, és a cipősszekrénye az előszobában. Csak a fürdőben és a WC-ben nincs tőle valami. Amellett, hogy tudtam egy csomó pénzt spórolni azzal, hogy ezeket nem kellett újravásárolnom, örök emlék is marad, és a nagyi így egy kicsit mindig velünk lesz. ♥ Természetesen vannak új, “modernebb” bútoraink is, lehet, hogy majd egyszer az én unokám fogja nagyibútornak hívni az IKEÁs könyvespolcot. :)

Ki lakik itt?

Ingatlanos trükk, hogy sokkal könnyebb eladni azokat a lakásokat, amelyekről olyan fotó készül, hogy nincs semelyik képen személyes tárgy vagy ember, illetve családi kép. A potenciális vevő könnyebben beleképzeli a kis motyóját a lakásba, ha nem szerepel rajta valaki másnak a kutyája, nyaralós képe vagy monogramja a díszpárnán. Amint beköltözöl egy új házba, ennek az ellenkezője történik: magadévá teszed a helyet, és kipakolod a kis dolgaidat. Fontos, hogy “megjelöld” a területedet, és ennek a legegyszerűbb módja, ha rátok jellemző képeket, tárgyakat teszel ki. Egyszerű képkereteket olcsón beszerezhetsz, de nem csak fotót tehetsz a falra, hanem a gyerekek gipszbe nyomott tenyerét-tappancsát, rajzokat (a gyerekek lerajzolhatják a családot), a falra festhettek egy idézetet, amit nagyon szerettek, kitehetitek a bekeretezett okleveleket a gyerekszobába, díjakat, kupákat a polcra, és mindenféle szép emléket, ami a múltatokat jelképezi az új helyen.

Játssz a fénnyel és a textilekkel!

A pihepuha, süppedős anyagok és a lágy fények lazulásra, pihenésre hívnak, a határozottabb textilek és sok fény pedig munkára, tanulásra. Válogass a párnák, takarók, függönyök és csillárok, spotlámpák, mécsesek között az adott helyiség funkciója szerint! Díszpárnát magad is varrhatsz, szivacstörmeléket olcsón tudsz venni, és a huzatot szezononként cserélheted is. A legjobb takaró a méterre vett termo-velúr anyag, még szegni sem kell, és nemsokára jól jön majd, amint jönnek a hűvösebb esték. A hálóba vagy a gyerekszobába szerelhettek baldachint is — hangulatteremtő és igazán királylányos. :) Az olvasós részekbe tegyél apró spotlámpát (pl. a könyvespolcon a felső polc alsó felére), ahol pedig fontos, hogy jól láss (konyhai munkaállomás, íróasztal), ott igyekezz a lehető legtöbb természetes fényt nyerni, estére pedig szerezz be egy jó lámpát. Az energiatakarékos izzók jól világítanak és sokáig is tartanak, elsőre lehet, hogy egy picit nagyobb beruházás, de hamar behozzák az árukat. A mécsesek nagyon olcsó hangulatteremtők, nem csak romantikus estékre — filmnézéshez vagy meghitt, baráti beszélgetéshez is jók. Figyelj oda, hogy biztonságos helyen legyenek, és ne hagyjátok őket felügyelet nélkül! Nekünk évek óta kinn van egy színtelen égősor a nappaliban, imádom. :)

Csináld magad!

A bútorátalakításon kívül máshogy is becsempészheted a saját kezed munkáját a lakásba — ettől máris nem annyira steril és “katalógusos” a hangulat. Keretezd be a hímzett macit, varrj párnát a férjed régi kockás ingéből, igyátok reggelente s.k. festett bögréből a kakaót, díszítsd decoupage-zsal az előszobai kulcstartót, fess vidám mintákat az ablakra üvegfestékkel. A kreatívkodásba vond be az egész családot! Igazán egyedi és nem túl drága lesz így a dekoráció!

Legyen illatos az otthonod!

A másik “területjelölő” módszer az illatok használata — természetesen nem a sarkok megjelölésére gondolok, bár ha van kisállatod, lehet, hogy ő elintézi ezt is. :) A beköltözés utáni alapos takarítás után (ami szintén jó kis beavató szertartása az új helynek) nagyon “steril” lehet a lakás, így kezdetnek süthetsz valami finomat: a vaníliás-fahéjas-almás sütik nagyon jól tudnak illatosan lengedezni, de egy “első itthon sütött kenyér” is fantasztikus lehet, de ne lepődj meg, ha átjönnek a szomszédok az ínycsiklandó illatra! :) Használhatsz füstölőt, vagy aromamécsest, és párologtasd a kedvenc illatodat — a citrusos, édes, virágos vagy fűszeres a kedvenced? A fürdőszobába tegyél illatos szappanokat, frissen mosott törölközőket, és máris kész a saját kényeztető oázisod. :)

Tarts házavató bulit!

Semmi sem jelzi úgy, hogy “itt lakunk!”, mint egy házavató! Nem kell túlhajtanod magad a főzéssel: szervezz batyus bulit, mindenki hozzon magával valami ételt és italt, aztán beszélgessetek vagy társasjátékozzatok egy nagyot. Ha nagyon ragaszkodnak ahhoz, hogy ajándékot is hoznak, meséld el nekik az elképzeléseidet, és nyugodtan mondd el, hogy szeretnél páfrányt, egy babzsákot, vagy egy szép teáskészletet.

Alakítsatok ki új rituálékat!

Az új hely új lehetőségeket ad: itt az idő az új hagyományok megalapozására! Van egy jó kis csücsök a konyhában, ahonnan szépen kilátni reggelente? Húzzátok oda az székeket, és reggelizzetek ott! Közelebb van a munkahelyhez az új ház, ezért marad plusz tíz percetek reggelente? A továbbalvás helyett rögtönözzetek ébresztő pizsamás táncpartit! Így az elsőre idegen, szokatlan, furcsa hely hamarosan nagyon is “saját” lesz.

Neked mitől lesz otthon az otthon? :)

Előzmény: ajánlás1122 (550)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!