Keresés

Részletes keresés

Nagy András91 Creative Commons License 2018.05.05 0 1 566

Sziasztok! Én hosszas keresgélés után találtam meg a nekem megfelelő céget. Mindenhol rettentően magas árat mondtak, amikor megtaláltam a koltoztetunk.com-ot egy nagyon emberséges , szimpatikus fiatal ember vette fel a telefont . Én Budapestről költöztem kevés bútorral és néhány aprósággal Mezőturra. Sikerült megegyeznünk és mai nap sikeresen lebonyolódott a költözés sérülés és zökkenőmentesen. Nagyon köszönöm a srácoknak! Bátran ajánlom őket mindenkinek!

la3500 Creative Commons License 2018.05.02 -1 0 565

Valakinek volt már tapasztalata a precizkoltoztetes.hu céggel? 

Vivienne9001 Creative Commons License 2018.04.18 -2 2 564

Szegedről  költöztünk  a fővárosba,  sajnos  az ismeretségi  körünkben  nem volt senkinek  költöztetésünkre  megfelelő autó,  úgyhogy kénytelenek voltunk költöztetőkkel felvenni a kapcsolatot. Eleinte nagyon hezitáltam de aztán   beláttam hogy jóval  egyszerűbb és nem nekem kell emelgetnünk  a nehéz dolgokat se ,a cég akiket választottunk Nagyon segítőkészek voltak, 3-an érkeztek a megbeszélt napon  ,  minden tökéletesen ment.

minden költözés elött állónak ajánlanám figyelmébe a  http://koltoztetunk.com/    -os fiukat

 

 

 

 

grubthomas Creative Commons License 2018.04.17 -3 1 563

Én költözés előtt ezt a fórumot olvasgattam, kértem is a megemlített cégektől árajánlatokat. Volt aki nem is válaszolt!!! Miért kezelik így a leendő ügyfeleket egyes cégek, nem is értem..

 

Végül 3 cég közül - akik válaszra méltattak a 6-7 bekért ajánlatból - végül a Költözzön Velem cég ajánlatát fogadtam el. Bp belvárosából pikk-pakk átköltöztettek minket Pilisborosjenőre a múlt hétvégén, megbízható, kiszámítható áron és ami a legfontosabb hogy semelyik értékünknek nem esett baja még egy karcolás sem.

 

Mindenkinek ajánlom őket!!

Laszlo8811 Creative Commons License 2018.04.11 -2 2 562

 

Ezúton is köszönöm a koltoztetunk.com csapatának a mindenben kifogástalan Munkájukat.Örülök, hogy vannak még az országban ilyen jó cégek/szakemberek, maradjanak is meg annak. Ismerőseimnek is fogom ajánlani Önöket, ha kérdeznek bennünket, esetleg szóba jön a téma.Estére biztosan nagyon elfáradtak a fiatalemberek, mégis teljesítették még a legcifrább kéréseinket is :) 

 

részletek Nagyvonalkban:

2 emeletes házunkat/irodánkat költöztették

2 külön helyre,bútorokat szét szerelni és a végleges helyükön össze szerelni

bedobozoltàk ,lefoliáztak mindet amit kertünk.

munka előtt egy nappal kijöttek felmérni és megegyeztünk Egy fix árban.

Anita1982.03. Creative Commons License 2018.04.11 -4 0 561

Üdvözlök Mindenkit! :) A hétvégén költöztem a Hétvégi Szállítással (akik, mint megtudtam, nem csak hétvégén dolgoznak :) - www.facebook.com/hetvegiszallitas) Budapesten belül és nagyon meg voltam velük elégedve. Profi, megbízható, kedves kis csapat, akik időben megjelentek az adott címen és vigyáztak minden bútoromra és dobozomra. És ami nagyon fontos volt még számomra - nem kértek érte horribilis pénzt, egy adott, fix összeget mondtak az egészre és erre semmi plusz nem tevődött rá, pedig az egyik igen nehéz szekrényemmel alaposan megizzasztottam őket. :) Jó szívvel tudom és fogom is ajánlani őket Mindenkinek! :) Szép napot! :)

Anita1982.03. Creative Commons License 2018.04.11 -4 0 560

Üdvözlök Mindenkit! :) A hétvégén költöztem a Hétvégi Szállítással (akik, mint megtudtam, nem csak hétvégén dolgoznak :) ) Budapesten belül és nagyon meg voltam velük elégedve. Profi, megbízható, kedves kis csapat, akik időben megjelentek az adott címen és vigyáztak minden bútoromra és dobozomra. És ami nagyon fontos volt még számomra - nem kértek érte horribilis pénzt, egy adott, fix összeget mondtak az egészre és erre semmi plusz nem tevődött rá, pedig az egyik igen nehéz szekrényemmel alaposan megizzasztottam őket. :) Jó szívvel tudom és fogom is ajánlani őket Mindenkinek! :) Szép napot! :)

Béla7606 Creative Commons License 2018.03.30 -2 2 559

Sziasztok ,

 

Tegnap költöztem a http://koltoztetunk.com/ -al ,

belvárosi 2,5 szobás lakásból költöztünk családi házba soroksárra,

előre becsomagultunk mindent az előző napokoban ,reggel a megbeszélt időben jöttek

és neki áltak a lakás tartalmálnak az autóba való lehordasában ,3. em lift sajnos nem volt,

le a kalappal előttük , sikeresen felkerült minden az autóra és elindultunk a a ház -ba bepakolni 

itt is minden remekül haladt ,semmi nem sérült ,kedvesek ,jó humorú srácok csak ajánlanám őket.

 

összeg:55e Ft volt Összesen 

 

 

krisztian9 Creative Commons License 2018.03.19 -4 1 558

Sziasztok!

Még 2 éve nagyon rossz élményem volt egy céggel, akiket most nem nevezek meg, ezért félve kerestem 1 hónapja megint amikor kellett, de azt kell mondjam, hogy kellemesen csalódtam.
A Költözzön Velem csapata gyorsan és precízen oldott meg minden adódó problémát. Ezúton is szeretném megköszönni nekik és nyugodt szívvel ajánlom őket bárkinek!

retina1 Creative Commons License 2018.03.14 -4 0 557


  Az Európaszállító - Nemzetközi Költöztetés 

Nagyon rövidke időm volt mindent megoldanom , nagyon messze is jártam,de a fiùk nekem mindenben készségesek voltak .Rengeteg költöztetőt hîvtam ,.de örülök hogy őket valasztottam nagyon megbìzhatóak ,pontosak,ès olyan jó szervezők ràadasul az àrakkal sincsenek ellszàllva mint sokan mások. Nagyon köszönök mindent ,az biztos hogy legközelebb is csak titeket hivlak .Ràtok számìtani lehet .Ti vagyok nr. 1 .pedig már párszor költözködtem. Mindenkinek csak ajánlani tudom aki pontos ,megbízható,minősègi ,gyors,szervezett költözést akar.Megegyszer nagyon köszönöm ,még talalkozunk.

Mariann Krisán 

hotisz Creative Commons License 2018.03.10 0 0 556

Kedves hercegnő00!

 

Amikor a témában érdeklődtem, én is rátaláltam erre a cégre, és csupa jót olvastam róluk. Az árakkal kapcsolatban azonban teljes sötétségben tapogatózom. 😊

Jelenleg az USA-ban élek a családommal, de 1-2 éven belül szeretnénk hazaköltözni. Ha megéri, mindenképpen szeretnénk hazavinni magunkkal a jól megszokott bútorainkat, illetve a rengeteg személyes holminkat, amit az itt töltött évek alatt “felhalmoztunk”. 

Ha tudnál nekünk segíteni abban, hogy kicsit tisztábban lássunk, akkor könnyebben menne a tervezgetés. Meg tudnád kérlek írni, hogy Ti melyik méretű konténert használtátok, és nagyságrendileg milyen költsége volt (3-5 ezer dollár, 5-10 ezer dollár, esetleg 10 ezer felett).

Tudom, hogy a honlapon lehet árajánlatot kérni, de mivel a dolog csak 1-2 év múlva lesz aktuális, egyelőre nem szeretnénk felvenni a kapcsolatot a céggel. De az árak azért remélhetőleg nem fognak magyon vàltozni 1-2 év alatt. 😊

Köszönöm

Előzmény: hercegnő00 (552)
niki8814 Creative Commons License 2018.03.04 -5 0 555


Hihetetlen profi, gyors költöztető csapat, vigyáztak az összes bútoromra és minőségi szolgáltatást kaptam!!

http://www.koltoztetesatlasz.hu/

KovácsErika89 Creative Commons License 2018.02.14 -3 3 554

Sziasztok ,

 


Először nagyon féltem költöztető céget felkérni a bútoraim átköltöztetésére,   egy ismerősöm ajánlatára aki nem rég költözött velük a http://pestikoltoztetes.com/ -ot kértem én is fel ,telefonos egyeztetés után másnap kérésem szerint kijöttek felmérni ,megbeszéltük az árat és az időpontot 

pontos érkeztek a Költöztetésre kijelölt napom is ,kedvesek rugalmasak  voltak, es ami nekem a legfontosabb volt minden bútorom és egyéb használati tárgyám sértetlenül megérkezett ! 

 

Bandita1982 Creative Commons License 2018.02.12 -4 0 553

Üdv.! Budapestről költöztem Érdre múlt hét csütörtökön és nagyon aggódtam amiatt, hogy minden rendben legyen a költözéssel. Szerencsém volt, mert egy igen remek kis csapat szállította át a cuccaimat. :) Kedvesek, segítőkészek, gyorsak voltak, árban az előre megbeszélt összeget kérték és semminek nem esett bántódása a szállítás során. :) Csak ajánlani tudom őket: Hétvégi Szállítás, akik nem csak hétvégén dolgoznak. :) www.facebook.com/hetvegiszallitas 

hercegnő00 Creative Commons License 2018.02.12 -4 0 552

Hátha segítek valakinek a jövőben.

 

Nagyon sokáig kerestem biztonságos megoldást arra, hogy az USA ból, a nagymamám ingóságait hazaköltöztessem, így gondoltam megosztom annak a cégnek a linkjét alap szolgáltatásait, akik végül ezt megoldották, igaz ez semmiképpen nem olcsó megoldás, ezt figyelembe kell venni a döntésnél. Ugyanakkor nekem az eszmei érték miatt nem volt min gondolkodnom. Végül én ott sem voltam , csak egy amerikai költöztető cégnek elküldtem a kulcsokat,idehaza vámolás után pedig egy magyar költöztető cég pakolta ki - illetve át majd ki - a konténert.

 

http://shippingtohungary.com/kulonleges.html

 

Költözik? Rendeljen Konténert

 

Ez tetszeni fog Önnek, könnyebb mint gondolná

 

 

Azoknak az ügyfeleinknek akik maguk szeretnék intézni szállítmányuk berakodását, kiszállítjuk a konténert a megadott helyszínre.

 

Ez a szolgáltatás könnyebb mint gondolná. A neheze csupán az Önre eső rész, a szállítmány, az áru berakodása és rögzítése.

 

Amerika szerte kiszállítunk önnek bármilyen méretű és tipusú konténert és eljuttatjuk szállítmányát a világ bármely pontjára.

 

A bepakolás folyamatát két féle képpen tervezheti.

 

·    Economy “Live Load” – Azt jelenti, hogy a konténer házhoz szállításánál a kamionsofőr megvárja amíg Ön berakodja az árut. Erre általában 2 óra  állásidő van kalkulálva. Speciális kérésre a pakolási - állásidő változtatható.

 

Az áruberakodás befejeztével a konténer visszatér a kikötőbe és várja a következő kihajózás időpontját.

 

·    Drop Off. - A konténert kiszállíttatjuk az Ön által megadott helyszínre. Arra az időtartamra amire ön igényt tart.Ez lehet 1 nap vagy akár 1 hét.

 

Berakodás után felvetetjük a megtöltött konténerét és visszaszálíttatjuk a legközelebbi kikötőbe, ahonnan elindítjuk az Ön által megjelölt végcélhoz.

 

Ebben az esetbenl a kamionnak kétszer kell kimennie az Ön címére.

 

Mielőtt eldöntené, hogy így szeretné végrehajtani az áruja bepakolását, kérjük tájékoztassa erről a saját környezetét, ezzel elkerülheti a konténer parkolással és rakodással együtt járó kellemetlenségeket.

 

A konténerek méreteit tartalmazó táblázat segít önnek a szállítás megtervezésében.

Már ma kezdje el szállítmánya megtervezését!

 

Konténerek mérettáblázatát itt találhatja.

Container dimensions

 

Kérjük töltse ki az árajánlat formanyomtatványt.

Csomag szállítás árajánlat kérés

 

E-mail: info@shippingtohungary.com

 

----------------------------------------

 

Tengeri konténeres szállítás:

 

Konténeres szállítást ajánlunk, menetrendszeri kihajózással

 

 

Engedje meg, hogy javaslatot adjunk, hogy melyik tengeri szállítási lehetőség a legmegfelelőbb az ön szállítmányának.

 

Kétféle konténer berakodási módszer van. Az egyik az FCL, ami teljesen megrakott konténert jelent, a másik az LCL ami alatt részlegesen megrakott konténert értünk.

 

·   FCL – tehát azt jelenti, hogy Ön a teljes konténer szállítmány tulajdonosa.

 

·   LCL - esetében pedig szállítmánya osztozik a konténerben más szállíttatók szállítmányával.

 

A legkeresettebb konténerek a 20 láb szabvány, a 40 láb szabvány és a 40 láb magasított.

 

Természetesen igény szerint rendelkezésére bocsátunk minden más tipusú és speciális használatú konténert is.

 

Ezek lehetnek:   hűtőkonténerek, tető és oldal elemek nélküli konténerek, 45 láb hosszított, magasított.

 

Szállítmánya konténerbe rakodására két lehetőséget kínálunk.

 

1,  Belföldi fuvarozási hálózatunk segítségével felvesszük áruját és elszállíttatjuk raktárunkba. A szállítmány átvétele után, hozzáértő dolgozóink berakodják a konténerbe és biztonságosan rögzítik az árut.

 

Járművet, hajót, háztartási eszközöket, dobozokat, palettákat egyaránt vállalunk.

 

 A konténer kiszállításra kerül az ön által megadott helyszínre, mely bárhol lehet az Egyesült Államokon belül a nagyvárosoktól kezdve a kieső kisebb településekig.

 

2, A berakodást Ön intézi saját felelősségére.

 

Kamionfuvarozási hálózatunk segítségével, akár különleges, speciális konténerek kiszállítását is vállaljuk.

 

Kiválasztjuk az Ön által megjelőlt helyhez legközelebb eső kikötőt és onnan küldjük el az Ön által berakodott konténert a megadott végső címre.

 

Konténerek mérettáblázatát itt találhatja:

Container dimensions

 

Kérjük, töltse ki az árajánlat formanyomtatványt:

Csomag szállítás árajánlat kérés

 

E-mail: info@shippingtohungary.com

Előzmény: ajánlás1122 (551)
ajánlás1122 Creative Commons License 2018.02.10 -4 0 551

Hogyan legyen otthonos az új lakásom? – 8 olcsó ötlet

írta: Via | 44 hozzászólás

Judit írja:
Szeretnék segítséget kérni Tőled, hiszen mindig olyan eredeti ötleteket adsz. :) Lassan elkészül az új házunk, és ha minden jól megy év végén be is tudunk majd költözni. Az építkezés befejeztével túl sok pénzünk nem marad majd várhatóan a berendezésre, bútorozásra, szeretném mégis lakályossá tenni  a lakást amennyire csak lehet. A legszükségesebb bútoraink vannak meg (ágy, asztal, székek, 2 fotel, könyvespolcok). Van esetleg ötleted, hogy kis pénzből, valamilyen furfanggal hogyan lehetne barátságosabbá, hangulatosabbá tenni a helyiségeket?

Judit kérdése nem csak építkezőknek lehet aktuális, hanem mindenkinek, aki most költözik új albérletbe, esetleg ösztöndíjjal külföldre, kollégiumba. Megvetni a lábunkat egy új helyen nem egyszerű dolog, és a kiegyensúlyozottsághoz fontos, hogy mihamarabb kényelnesen érezzük magunkat, és otthonnak nevezhessük az új kuckót. Mindenkinek mást jelent a barátságos, hívogató, kényelmes otthon, összeírtam a számomra legfontosabb dolgokat. Judit (és a többiek!), remélem, találsz köztük hasznosat, de nyugodtan egészítsd ki a saját ízlésed, stílusod szerint! :)

Határozd meg az irányt!

Fogj egy üres füzetet vagy annyi papírlapot, ahány helyisége van a háznak, utána pedig térképezd fel, hogy mit is szeretnél pontosan! Válaszolj az alábbi kérdésekre!

 1. Mi a helyiség funkciója?
 2. Milyen hangulatot szeretnél ebben a helyiségben?
 3. Milyen stílust, anyagokat és színeket szeretnél abban a szobában?

A füzetbe írd fel az ötleteidet, elképzeléseidet. Pihenni fogtok ott? Feltöltődni? Szórakozni? Dolgozni? Játszani? Akár a szobákon belül is lehetnek különböző funkciók: egy nyugalmas sarok az alvásnak, egy inspiráló sarok az olvasásnak.  Ha azt szeretnéd, hogy lazítson, pörgessen fel, nyugtasson meg, akkor azt milyen színek és formák, anyagok érik el számodra? Fényes vagy matt? Tapéta vagy festék? Világos, sötét, mintás, egyszínű? Fa, fém, textil? Ha az a cél, hogy a helyiség legyen hívogató, segítse a beszélgetést, kommunikációt, mi legyen a szoba központjában — a tévé, a kanapé, az étkezőasztal? Milyen legyen a stílus? Vidéki? Retro? Harsány? Kifinomult? Modern? Bohém? Ha vannak inspiráló képeid, amelyeknek tetszik a színösszeállítása, hangulata, elrendezése, ragaszd fel a megfelelő helyiség papírlapjára!

Ezek a lapok képzik mostantól a lakberendezési inspirációs iránytűdet. Amint kitaláltad, hogy milyen stílus, hangulat és funkció a cél az egyes helyiségekben, a dekoráció és az otthonteremtés is könnyebb lesz. Mostantól minden bolhapiacon, webshopon és bútoráruházban célirányosan tudsz vásárolni: az egyértelműen lefektetett irány segít abban, hogy egy kiegészítőről eldöntsd, beleillik-e a koncepciódba vagy sem.

Nem lesz rögtön “kész” a lakásod: minél több időd töltötök az új helyen, annál inkább a tiétek lesz, idővel pedig a családhoz hasonlóan alakul, bővül, formálódik. Ne aggódj, ha nem tudod rögtön teljesen kidekorálni (nem csak azért, mert nincs rá pénzetek, hanem mert esetleg nem találtál meg még minden beleillő dolgot): a kincskeresés öröme hozzáad az otthon értékéhez. Lehet, hogy ritkán találsz majd olyan dolgot, ami abszolút beleillik, de akkor annyira a helyén lesz minden, hogy imádni fogod. :) A lakályossá tétel is folyamatos tehát, nem is baj, ha nem tudod elsietni: akkor lesz igazán olyan, mint a család, aki benne lakik, ha elég időt szántok a fészekrakásra.

Hozd be a természetet!

Földközelibb otthont tudsz teremteni, ha beengeded a természetet a lakásba — természetesen nem élősködők és kártevők képében. :) Választhatsz szobanövényeket (ha kisgyerek illetve állat van, nézz utána, melyik mérgező, nehogy baj legyen!), nevelhetsz fűszerkertet a konyhaablakban, néhány hetente meglepheted magad vágott virággal (ha van mező a környéken, gyönyörű vadvirágokat is szedhettek!), de készülhet uszadékfából vagy egy szép göcsörtös faágból polc, dekoráció, kitehettek nagyobb kagylókat, ásványokat, tobozokat a fürdőbe, hálóba. Egy nagy tálban szezonálisan gyűjthettek mindenféle apróságot: ősszel például vadgesztenyét, szép faleveleket, színes száraz csőkukoricát, dísztököt. Ha szárított virágot használsz, figyelj oda rá, hogy tisztítsd rendszeresen, mert a centis por nagyon csúnya rajta.

Én például idén nyáron egy dekortapasszal kidíszített befőttes üvegbe beletöltöttem a tavalyelőtt gyűjtött kagylócskákat, szép kis memento. A fedőre ragasztottam egy kagylós matricát, és ráírtam, hogy mikor és hol gyűjtöttük a kagylókat. :) 

Válassz olyan bútorokat, amelyeknek története van!

Abszolút olcsó és stílusos megoldás, ha használt bútorokat választasz — legyen szó akár nagymamai örökségről, akár vaterázott, bolhapiacon beszerzett kincsről. A testreszabás nagyon is opció ezeknél a bútoroknál: kicseréled a gombokat, lecsiszolod és átfested, újrakárpitozod, és máris olyan, mint amilyennek megálmodtad. :) Nekem a nagymamám hatalmas étkezőasztala és két hokedlije van a konyhában, a pianínója a nappaliban, a gardróbszekrénye és komódja a hálóban, és a cipősszekrénye az előszobában. Csak a fürdőben és a WC-ben nincs tőle valami. Amellett, hogy tudtam egy csomó pénzt spórolni azzal, hogy ezeket nem kellett újravásárolnom, örök emlék is marad, és a nagyi így egy kicsit mindig velünk lesz. ♥ Természetesen vannak új, “modernebb” bútoraink is, lehet, hogy majd egyszer az én unokám fogja nagyibútornak hívni az IKEÁs könyvespolcot. :)

Ki lakik itt?

Ingatlanos trükk, hogy sokkal könnyebb eladni azokat a lakásokat, amelyekről olyan fotó készül, hogy nincs semelyik képen személyes tárgy vagy ember, illetve családi kép. A potenciális vevő könnyebben beleképzeli a kis motyóját a lakásba, ha nem szerepel rajta valaki másnak a kutyája, nyaralós képe vagy monogramja a díszpárnán. Amint beköltözöl egy új házba, ennek az ellenkezője történik: magadévá teszed a helyet, és kipakolod a kis dolgaidat. Fontos, hogy “megjelöld” a területedet, és ennek a legegyszerűbb módja, ha rátok jellemző képeket, tárgyakat teszel ki. Egyszerű képkereteket olcsón beszerezhetsz, de nem csak fotót tehetsz a falra, hanem a gyerekek gipszbe nyomott tenyerét-tappancsát, rajzokat (a gyerekek lerajzolhatják a családot), a falra festhettek egy idézetet, amit nagyon szerettek, kitehetitek a bekeretezett okleveleket a gyerekszobába, díjakat, kupákat a polcra, és mindenféle szép emléket, ami a múltatokat jelképezi az új helyen.

Játssz a fénnyel és a textilekkel!

A pihepuha, süppedős anyagok és a lágy fények lazulásra, pihenésre hívnak, a határozottabb textilek és sok fény pedig munkára, tanulásra. Válogass a párnák, takarók, függönyök és csillárok, spotlámpák, mécsesek között az adott helyiség funkciója szerint! Díszpárnát magad is varrhatsz, szivacstörmeléket olcsón tudsz venni, és a huzatot szezononként cserélheted is. A legjobb takaró a méterre vett termo-velúr anyag, még szegni sem kell, és nemsokára jól jön majd, amint jönnek a hűvösebb esték. A hálóba vagy a gyerekszobába szerelhettek baldachint is — hangulatteremtő és igazán királylányos. :) Az olvasós részekbe tegyél apró spotlámpát (pl. a könyvespolcon a felső polc alsó felére), ahol pedig fontos, hogy jól láss (konyhai munkaállomás, íróasztal), ott igyekezz a lehető legtöbb természetes fényt nyerni, estére pedig szerezz be egy jó lámpát. Az energiatakarékos izzók jól világítanak és sokáig is tartanak, elsőre lehet, hogy egy picit nagyobb beruházás, de hamar behozzák az árukat. A mécsesek nagyon olcsó hangulatteremtők, nem csak romantikus estékre — filmnézéshez vagy meghitt, baráti beszélgetéshez is jók. Figyelj oda, hogy biztonságos helyen legyenek, és ne hagyjátok őket felügyelet nélkül! Nekünk évek óta kinn van egy színtelen égősor a nappaliban, imádom. :)

Csináld magad!

A bútorátalakításon kívül máshogy is becsempészheted a saját kezed munkáját a lakásba — ettől máris nem annyira steril és “katalógusos” a hangulat. Keretezd be a hímzett macit, varrj párnát a férjed régi kockás ingéből, igyátok reggelente s.k. festett bögréből a kakaót, díszítsd decoupage-zsal az előszobai kulcstartót, fess vidám mintákat az ablakra üvegfestékkel. A kreatívkodásba vond be az egész családot! Igazán egyedi és nem túl drága lesz így a dekoráció!

Legyen illatos az otthonod!

A másik “területjelölő” módszer az illatok használata — természetesen nem a sarkok megjelölésére gondolok, bár ha van kisállatod, lehet, hogy ő elintézi ezt is. :) A beköltözés utáni alapos takarítás után (ami szintén jó kis beavató szertartása az új helynek) nagyon “steril” lehet a lakás, így kezdetnek süthetsz valami finomat: a vaníliás-fahéjas-almás sütik nagyon jól tudnak illatosan lengedezni, de egy “első itthon sütött kenyér” is fantasztikus lehet, de ne lepődj meg, ha átjönnek a szomszédok az ínycsiklandó illatra! :) Használhatsz füstölőt, vagy aromamécsest, és párologtasd a kedvenc illatodat — a citrusos, édes, virágos vagy fűszeres a kedvenced? A fürdőszobába tegyél illatos szappanokat, frissen mosott törölközőket, és máris kész a saját kényeztető oázisod. :)

Tarts házavató bulit!

Semmi sem jelzi úgy, hogy “itt lakunk!”, mint egy házavató! Nem kell túlhajtanod magad a főzéssel: szervezz batyus bulit, mindenki hozzon magával valami ételt és italt, aztán beszélgessetek vagy társasjátékozzatok egy nagyot. Ha nagyon ragaszkodnak ahhoz, hogy ajándékot is hoznak, meséld el nekik az elképzeléseidet, és nyugodtan mondd el, hogy szeretnél páfrányt, egy babzsákot, vagy egy szép teáskészletet.

Alakítsatok ki új rituálékat!

Az új hely új lehetőségeket ad: itt az idő az új hagyományok megalapozására! Van egy jó kis csücsök a konyhában, ahonnan szépen kilátni reggelente? Húzzátok oda az székeket, és reggelizzetek ott! Közelebb van a munkahelyhez az új ház, ezért marad plusz tíz percetek reggelente? A továbbalvás helyett rögtönözzetek ébresztő pizsamás táncpartit! Így az elsőre idegen, szokatlan, furcsa hely hamarosan nagyon is “saját” lesz.

Neked mitől lesz otthon az otthon? :)

Előzmény: ajánlás1122 (550)
ajánlás1122 Creative Commons License 2018.02.10 -3 0 550

Remélem ezek hasznosak lesznek.

Előzmény: ajánlás1122 (549)
ajánlás1122 Creative Commons License 2018.02.10 -3 0 549

Költözés ütemterv Egy hét távlata és 5 költözés tapasztalata rendkívül bölccsé tett, megszépítette az emlékeket és immáron az új nappalinkban kényelmesen hátradőlve megírok mindent, ami eszembe jut a költözésről. Kezdjük mondjuk egy ütemterv-bejegyzéssel, hogy mit mikor érdemes. Sok hasonló példa van amerikai oldalakon, de azt hiszem más szabályok vonatkoznak egy olyan költözésre, amikor államokon át, repülővel kell egy egész családot elköltöztetni, vagy ha csak a falu másik végébe cuccolunk át (nem is beszélve arról a költözésemről, amikor 1 házzal mentem csak arrébb, a kertkapun át).

1 hónappal a költözés előtt

 • döntsd el hogyan költözöl - egyedül, sok fordulóval saját/kölcsön autóval, barátokkal, bérelt kocsival, költöztetőkkel - és nézz utána ki a legjobb, mikor a legjobb, hogyan a legjobb
 • szelektálj - nézd át mindened, főleg pincét, padlást, garázst vagy a szekrény mélyét és válogass! Csak azt vidd magaddal, amit tényleg muszáj, a többit dobd ki, add el vagy ajándékozd oda valakinek. Elmondhatatlanul hálás leszel, ha nem kell felesleges dolgokat költöztetni, és az, amit egy pár évvel ezelőtti költözés óta se dobozoltál ki, akár látatlanul is mehet a kukába.

2 héttel a költözés előtt

 • tervezd meg mi hova fog kerülni
 • szerezd be a csomagoláshoz szükséges cuccokat
  • dobozok
  • nagy kék IKEA szatyrok - ha ráérzel, dobozok nem is kellenek
  • puki fólia - Metroban lehet kapni kb. 25cm átmérőjű tekercsben, kis háztartáshoz 1, nagyobbhoz, vagy ahol sok a törékeny dísztárgy 2 tekercs elég lehet
  • rongyok, régi lepedők, takarók
  • cellux (a szélesebbik fajtából) és 1-2 tekercs papír ragasztószalag
  • szemetes zsákok - költözésnél mintha kettesével használnánk őket, nagyon fogynak

1 héttel a költözés előtt

 • takarítás az új helyen - Lehet, hogy Ti szerencsésebbek lesztek, mint én, de eddig mindig olyan helyre költöztem, ahol az előző lakos nem ugyanazt hívta tisztának, amit én (ez könnyen lehet az én hibám) ilyenkor sokkal könnyebb egy nagyon nagy takarítást tartani, mint amikor már a helyére kerülnek a bútorok, úgyhogy lehet pókhálózni, falakat és ablakot mosni, lepucolni a villanykapcsolókat és minden mást, amit a heti takarításkor kihagyunk. Beköltözés után úgyis ki kell takarítani és 1 hét alatt nem koszolódik be annyira semmi, hogy ne lehetne a szokásos takarítással elbánni vele. Könnyen lehet, hogy egy héttel a költözés előtt még nem üres az új hely, vagy nem mehetünk be, ilyenkor ez a költözés reggelére marad és sokkal fárasztóbb, de ne hagyjuk ki, legalább egy nagy portörlés, porszívózás, felmosás férjen bele.
 • garázs, raktár, padlás, pince összepakolás - minden, amire a következő hét alatt nem lesz szükség, jobb ha minél hamarabb dobozba kerül, lesz elég pakolnivaló ezek nélkül is. Ami mindenképp maradjon elől, az a szerszámos láda, lehet, hogy valamit szét kell szedni és újra összeszerelni.
 • pakold el a nem minden nap használt dolgokat - például ilyenek az albumok és a könyvek, hagyd elől a kedvenceket, de a legtöbbet már el lehet rakni, a mi esetünkben ezzel a pakolás nagy része meg is volt. Ilyenkor kerülhetnek a dobozba a konyha mélyén megbújó robotgépek és karácsonyi sütiformák, a téli és ünnepi kabátok és társasjátékok. Amit bedobozoltál, jelöld valahogy, hogy mi van benne és hogy hova kerül az új helyen.
 • lakcím, számlák, közüzemi dolgok és szolgáltatók - Szerintem a költözés legrosszabb része, sokkal fárasztóbb a pakolásnál, de a cipekedést is szívesebben választom, de mégis meg kell csinálni. Az új lakcímkártyának van egy romantikája és nagyon kényelmes, ha az új helyen már van internet a beköltözés estéjén. Ha van újság előfizetésetek vagy valahonnan szoktatok rendszeresen rendelni, akkor változtassátok meg a címeteket. A mi esetünkben csak annyit kellett tenni, hogy szóltunk Macinak a világ legjobb postásának, hogy hétfőtől máshova hozza a leveleket.
 • fixáld le az időpontot - akár cég, akár barátok, legyen meg, hogy melyik nap (mennyiért) és mikor lesz a költözés
 • pakold el a dísztárgyakat - érdemes a végére hagyni, mert pillanatok alatt olyan kopár és nyomasztó tud lenni a saját otthonunk is függönyök, szőnyegek és képek nélkül. Apropó szőnyegek, vidd el őket a tisztítóba.

Költözés előtti utolsó napok 

 • pakolj el mindent kivéve a túlélő csomagot - erről még az előző költözéskor írtam (itt) az első napok úgyis azzal telnek, hogy miholvan, és van pár olyan dolog, amit nem baj, ha nem kell keresgélni.
 • zárcsere az új helyen 
 • éld fel az éléskamrát és a hűtő tartalmát - nem kell költöztetni és tuti nem romlik meg
 • főzz és pihenj egy nagyot, a következő napok nem erről fognak szólni...(egy hajmosás és egy nagy fürdés is jól jöhet, főleg, ha az új helyen nem tudsz zuhanyozni, hacsak nem ülsz a mosogató elé, mert onnan viszont spriccel a víz.)

A költözés napja

 • pakolj el minden romlandó ételt - csinálj szendvicseket vagy levest (mondjuk ilyet)
 • pakold el a fürdőszobában maradt dolgokat (a nem gyakran használt cuccok már nincsenek elől)
 • eligazítás - bárki is segít, mindenki tudja, mi a dolga, beszéljétek meg ki mit csinál, hogy ne legyen kavarodás
 • kezdd a nagyobb tárgyakkal - ha ezek megtöltik a költöztető kocsit a kis dolgokat még mindig könnyebb átvinni, mint a Bösendorfer versenyzongorát
 • amit lehet, már a helyére rakd - ugye milyen jó, hogy előre eltervezted mi hol lesz?
 • ha minden az új helyen van gyorsan takarítsd ki a régi helyet - nem kell túlzásba vinni, de én szeretek rendet hagyni magam után, pókhálózás, ottmaradó szekrények és gépek kitörlése, fürdőszoba és konyha takarítás, porszívózás és felmosás - szuper szerencse, ha nem kell aznap megcsinálni, de nagyon jó hamar túl lenni rajta
 • ha minden fenti megvan ájultan ess össze - nálunk ez délutánra esett és mivel minden hozzávaló rendelkezésre állt (neszeszer, törölköző, friss ágynemű és pizsamák hála a túlélőcsomagnak) megkoronáztuk a költözést egy jól megérdemelt zuhanyzással (az én zuhanyzásomnál még nem vettük észre a csőtörést) és egy csodás délutáni alvással.
 • kipihenten és frissen kezdj el kipakolni - fürdő, háló és ha van akkor természetesen a gyerekszoba kerüljön legelőre- konyha kiváltható pizza rendeléssel (volt ilyen esténk most is, mert bár készen volt a konyha, olyan jó hangulata van a nappali közepén pokrócon dobozból pizzázni, amit jobb napjain Maci készít. Igen, ugyanaz a Maci!)

Valahogy így alakult ez a költözésünk, lehet, hogy valami kimaradt, de még úgyis írok legalább egy bejegyzést a költözésről, olyasmi témában, hogy mi az (trükk, eszköz, bármi) ami nélkül soha nem költöznék. 
Nektek mi lenne az? Hányszor költöztetek eddig? Szeretitek?

ajánlás1122 Creative Commons License 2018.02.10 -2 0 548

Ha épp költözés előtt állsz, ezek a cikkek remélem, segítenek egy kicsit átlátni a teendőket és enyhíteni a szorongást, legyen szó akár új városba, új országba költözésről, az első saját lakásról, vagy a pároddal közös lakásba becuccolásról! :)

Ismersz olyat, aki költözés előtt áll, és segítenének neki ezek a cikkek? Küldd el neki az oldal linkjét! :) 240ShareTweet3Pin

Előzmény: ajánlás1122 (547)
ajánlás1122 Creative Commons License 2018.02.10 -3 0 547

Hasznos Tartalom:

 

Költözés praktikusan és stresszmentesen

írta: Via | 23 hozzászólás

Költözni nem könnyű dolog, akár két utcára vagy három városnyira, akár egyik kontinensről a másikra költözik az ember. Az egész életünket felpakoljuk a hátunkra, mint egy nagy teherbírású csiga, és elindulunk egy új helyre, ami – remélhetőleg – nemsokára igazi otthonunk lesz. A berendezkedés és a költözés folyamatait is megkönnyíthetjük, ha praktikusan csomagolunk és alkalmazunk néhány trükköt.

A költözés nagyon alkalmas arra, hogy megszabaduljunk a felesleges cuccoktól, így a csomagolás során mindenképp érdemes rendezni egy nagy szortírozást, hogy a felesleges, nemkívánatos dolgokat ne vigyük magunkkal feleslegesen – ha jelentős holmitól szabadulunk meg, még pénzt is spórolhatunk, hiszen kevesebb holminak kevesebb hely kell a teherautóban is, és így a cuccunk súlya is kisebb lesz. A lomtalanítás részletes menetéről itt írtam, ez most is érvényes – röviden: ami nem kell, nem tetszik, vagy tönkrement, nem jön Veled! A továbbiakban arról írok, hogy mi legyen azokkal, amik maradnak. :)

 

Hozzávalók

A költözésnek is vannak hozzávalói, ezek azok a kellékek, amik a csomagoláshoz kellenek.

 • dobozok: kartondobozokat árulnak is, de én eddig mindig tudtam ingyen kuncsorogni a DM-ből vagy nagyobb üzletekből, ahol egyébként kidobnák őket. Ha már nem kellenek, természetesen a szelektív gyűjtőben a helyük. A dobozok ne legyenek túl nagyok, mert nehéz lesz megemelni őket, ha súlyos tárgyakkal (pl. könyvekkel) vannak tele. A hűtődoboz helyett tehát inkább egy mikrohullámú sütő méretében érdemes gondolkodni. Dobozokba csomagolhatsz mindenféle nehéz vagy nagyméretű tárgyat (könyveket, konyhai eszközöket, játékokat).
 • újságpapír: a dobozokba helykitöltőnek kell, a törékeny tárgyak (vázák, étkészlet, stb.) köré. Laza gombócba gyűrve a leghatásosabb.
 • erős, széles ragasztószalag: a dobozok lezárására. Legyen több tekercs, egyrészt mert fogyóeszköz, másrészt ha többen csomagoltok, akkor jusson mindenkinek, ne kelljen sorba állni érte.
 • olló: a szalag és egyebek vagdosásához, ebből is legyen több. Legyen egy központi helyük, hogy ne kavarodjanak el – az ollók képesek mindig akkor elbújni, amikor a legnagyobb szükség van rájuk.
 • szemetes zsák: a legnagyobb (90-120 literes), vastag, fekete színű a legjobb a költözéshez. Puha, nem nehéz holmikat érdemes beléjük csomagolni: ruhákat, plüssállatokat, párnákat, takarókat, illetve egy-egy pár cipőt is elbírnak (a cipők mindig legyenek külön zacskóba is becsomagolva, ne koszolják össze a többi dolgot és egymást!)
 • madzag: a zsákok szájának összekötéséhez.

Csomagolás

Ha van rá lehetőséged, az összepakolást kis lépésekben csináld: minden nap, amikor van időd, pakolj el valamit – egy polcot, egy fél szekrényt, stb. Egyszerre tényleg őrült nagy feladat, és minél nagyobb a lakás, illetve minél többen vagytok, annál nagyob meló a pakolás. Amint biztosra tudod, hogy mikor fogtok költözni, elkezdheted csomagolni a kevésbé fontos dolgokat. Közben természetesen kis lépésekben kezdd el a lakást is kitakarítani, hogy a potenciális vevőnek megjöjjön a kedve a beköltözéshez (vagy ha már megvan az új lakó, akkor is illik rendes állapotban átadni a lakást).

Csomag-azonosítás

Ha költöztél már, tudod, hogy milyen kipakolni – azt se tudod, mi hol van, és vagy kipakolsz mindent egyszerre és kupleráj van a lakás közepén, vagy hónapokig dobozokból éltek és semmit se találtok. Ezen tud egy kicsit könnyíteni, ha már a csomagolásnál előre gondolkozol. Kétféle lehetőség is van, ezeket természetesen ötvözni is lehet.

Színkódolás

Minden helyiség kapjon egy színt – például piros a konyha, kék a nappali, zöld a hálószoba, lila a gyerekszoba, narancssárga a fürdőszoba, stb., ahogy számodra a legegyértelműbb -, és ezeket a színeket valamilyen módon, nagy méretben, jól láthatóan tűntesd fel az adott csomagon. Színes szalagokat is köthetsz rájuk, vagy egy vastag kihúzófilccel rajzolhatsz egy színes sávot a dobozokra, esetleg a madzagra ráfűzhetsz egy papírcetlit, amit adott színnel jelöltél. Amikor megérkeztek az új helyre, a szobák ajtófélfájának tetejére ragassz celluxszal egy papírt, amin a saját színe szerepel, így a rakodómunkásoknak vagy a barátoknak sem kell folyton kérdezgetnie, hogy “ez hova megy?”. A piros doboz a konyhába (amin lóg, hogy ő a piros), a kékek a nappaliba, és így tovább. Ez abban is segít, hogy ha keresel valamit, tudni fogod, hogy körülbelül hol lehet – például a fondükészleted nem a narancssárga (fürdőszoba) dobozban leledzik. Egy helyen lesz így minden, ami oda való, és átlátod azt is, hogy mennyit kell még kipakolni, hogy az adott szoba rendbe jöjjön. Ha ezt a módszert használod, a költözés hozzávalóihoz írd még hozzá, hogy kellenek színkódoló filcek és szalagok!

Számkódolás

Amikor elkezdesz csomagolni, elsőként nyilvánvalóan azt csomagolod be, ami nem fontos – ha nyáron költöztök, ide kerülhet például a korcsolya, a télikabát, vagy bármi olyan holmi, amit megtartotok, de nem kell aktuálisan. Ahogy szépen haladsz a csomagolással, az elsőre írd rá, hogy egy, a másodikra azt, hogy kettő (vagy papírcetlit ragassz rá, vagy a dobozra írd). A legvégére a fontos dolgok maradnak, így amikor megérkeztek az új lakásba, tudni fogod, hogy a kicsomagolásnál érdemes a minél nagyobb számmal jelzett csomagot kibontani először, hiszen abban vannak a hasznosabb dolgok.

Ha nagyon precíz vagy, akkor egy lapon vezetheted is, hogy körülbelül mik kerültek hányas számú csomagba. Ha pedig még precízebb vagy, számítógépben vezeted, hogy “kereshető” legyen. De ez már tényleg felesleges pepecselés. :D Bőven elég, ha körülbelül tudod, hogy miben mennyire fontos holmik vannak, ezt pedig már a számok önmagukban biztosítják.

Túlélőcsomag

Amikor megérkeztek az új helyre, az első ott töltött éjszaka előtt valószínűleg nem sok időd lesz kipakolni. Ezért nagyon fontos, hogy összeállíts egy “költöző-csomagot”, amiben minden megtalálható, ami az első estén kellhet. Ezeket a holmikat ne pakold a többi közé!

 • tisztító eszközök: ha felújítás vagy festés után érkeztek az új lakásba, akkor szükség lesz egy seprűre, egy lapátra, és egy felmosóra. Ezen kívül nagyon fontos, hogy fertőtlenítsd a konyhát, fürdőszobát és a vécét, ha voltak előző tulajok is, mert nem tudhatod, hogy ők mennyire voltak rendesek és takarítottak ki maguk után. Egy pár gumikesztyűt, néhány súrolókefét vagy szivacsot és tisztítószert is tegyél be!
 • alap konyhafelszerelés: mindenkinek csomagolj egy poharat, egy lapos tányért, egy nagyobb, öblös tányért (egy 3-4 decis műzlis tálból levest, de akár tésztát, főzeléket is lehet enni!), evőeszközt. Legyen elöl szalvéta, egy konyharuha, mosogatószivacs, mosogatószer, és néhány alap főzőedény: egy serpenyő és egy lapát, egy kislábos és egy jó kés.
 • ennivaló: amúgy is fáradtak lesztek, mire megérkeztek, ne kelljen még kaján is gondolkodni. Készíts össze egy vekni kenyeret, egy üveg lekvárt, nem gyorsan romlandó ételt (pl. kolbász, szalámi, tömlős sajt, vajkrém), néhány paradicsomot, paprikát, hogy egy kis szendvicset össze tudj ütni. De az sem gond, ha pizzát rendeltek – ilyenkor belefér és nagyon jól fog esni, hogy nem kell főzőcskézni. :)
 • tisztálkodás és alvás: hogy minél hamarabb ki tudjatok dőlni, legyen kéznél mindenkinek a fogkeféje, egy tubus fogkrém, néhány tekercs WC-papír, szappan, tusfürdő, sampon & balzsam, testápoló, másnap munkába rohanó uraknak borotva és kellékei, fürdőszobakilépő (ne a hideg kőre kelljen lépnetek!), mindenkinek egy-egy törölköző plusz egy kéztörlő, a napi, kötelező gyógyszerek, és természetesen az ágynemű, huzattal együtt. Ha van alvósjátéka a gyerkőcnek, azt se pakoljuk a többi játékkal együtt! Másnapra csomagolj mindenkinek egy váltás ruhát, tiszta fehérneművel együtt.
 • egyebek: legyenek elöl a mobiltöltők és a laptop meg a laptoptöltő, ha azonnal munkába kell állni másnap.
mi van már1978? Creative Commons License 2018.02.08 -3 0 546

 

 

Én is küldök egy mesét hátha tanulsz belőle:

 

 

 

A favágó kívánsága

(Német népmese)

Egy favágó télen át kinn dolgozott az erdőn. Egyszer, amikor már ugyancsak elfáradt a nehéz munkától, úgy beleszorult a fejszéje egy fatörzsbe, hogy meg se bírta mozdítani. Húzta jobbra, vonta balra, feszegette, de a fejsze csak nem mozdult. Megdühödött a favágó, s úgy ordított, hogy hangos lett tőle az erdő. Amint éppen így zúgolódott, egyszer csak előlépett egy vén fa mögül egy töpörödött, ráncos képű anyóka, s így szólt:

- Miért szidod a fákat meg a fejszédet, amikor belőlük élsz? Talán bizony azt kívánnád, hogy munka nélkül legyen meg a kenyered?

Rávágta erre a favágó:

- Igenis, hogy éppen azt kívánom magamnak! Azt, hogy ami fához csak hozzáérek, az tüstént darabokra essen szét!

Az anyóka megcsóválta a fejét, de aztán rábólintott:

- Jól van, legyen úgy, ahogy kívánod! Én a manók öreganyja vagyok, és teljesítem a kívánságodat. Hanem te lásd majd, hogy mennyi örömöd lesz benne!

Azzal visszalépett a vén fa mögé, s eltűnt. A favágó pedig odament ahhoz a fatörzshöz, amelyikbe a fejszéje szorult, s próbaképpen óvatosan megérintette a kérgét. Hát, uramfia, abban a pillanatban négyfelé esett a vastag törzs, a fejsze is kifordult belőle! Nagyot kacagott a favágó, belerúgott a fejszébe, s vidáman indult hazafelé. Útközben mindjárt el is tervezte, hogy vesz magának egy csilingelő szánt, egy pár jó lovat, s ezután minden nap kiszánkázik az erdőbe, megérinti a fákat, s már rakja is a szánra, és viszi a városba eladni.

Hanem ahogy belépett a házába, s fáradtan lezöttyent egy székre - a szék reccsent egyet, s összecsuklott alatta. Amikor meg fel akarta húzni az otthoni facipőjét - hát a cipő kettéhasadt a kezében. Amikor meg benyúlt a szekrénybe tiszta harisnyáért - recsegve-ropogva összedőlt a szekrény, csupa gyújtós lett belőle. Megszeppent erre egy kicsit a favágó, no de sebaj - gondolta, s kihúzta az asztalfiókot, hogy elővegye a kenyeret. Akkor meg az asztal esett le nyekkenve a négy lábáról. Ekkor már csak egy vágya volt: lefeküdni, kipihenni ezt a különös napot - de az ágy deszkái is szétestek alatta, ő meg nekigurult a gerendából meg deszkából ácsolt falnak, s úgy rádőlt az egész ház, hogy alig bírt alóla kikecmeregni. Ilyenformán háza se volt már. Kiment az erdőbe, hogy ott háljon, de álmában nekidőlt egy hatalmas bükkfának, s az is olyan iszonyú ropogással zuhant a földre, hogy a favágó halálosan megrémülve ordított fel:

- De hiszen ne is tudjak én többé másképp fát vágni, mint a fényes fejszémmel meg a két karom erejével!

A töpörödött, ráncos anyóka alighanem megszánhatta, mert az erdőkerülő másnap látta a favágót, amint kinn dolgozott az irtásban, döntötte a fákat, vidáman forgatta a fejszéjét, és fütyörészve rakta ölbe a széthasogatott tuskókat.

Előzmény: költöztető sír (544)
mi van már1978? Creative Commons License 2018.02.08 0 0 545

?

Előzmény: költöztető sír (544)
költöztető sír Creative Commons License 2018.02.08 -3 0 544

Ez meg ismét mint követendő lecke:

 

Én még mindig ezt tartom itt a legjobb bejegyzésnek.

 

 

Indulás előtt még bemásolok egy messzire került bejegyzést, mert ez a fórum alapjába véve a költözködőknek szól, ebből meg ha sok mindennel nem is értek egyett lehet tanulni:

 

Hát nehéz dolog ez ..

 

A legtöbb esetben ezeken a fórumokon – csatlakozva az előző hozzászólókhoz – Önreklámokat és konkurensek által írt lejárató bejegyzésekből lehet olvasni.

 

Gondoltam én írok néhány dolgot és nem arról, hogy én miért vagyok jobb és olcsóbb költöztető, mint mások, de nem írok lejárató cikket sem , bár néha egy – egy konkurensemmel kapcsolatban elfog a vágy, Istenem emberből vagyok:)

 

Inkább írok az ügyfeleknek, elsősorban az Ügyfelekről, de jóindulat vezérel, csak unok néhány embertípust, egy picit…

 

Egy költöztető cég szolgáltatást nyújt, a sikeresebbek évente sok ezer ügyféllel kerülnek kapcsolatba, de egy kisebb maszek is évente több százzal. ( mint én is)

 

Gondoljunk csak bele, mennénk az utcán és a szembejövő mondjuk 5000 ember egytől egyig mind korrekt, becsületes, reálisan gondolkozó lélek lenne?

 

Hát nem.., egy cég pedig nem válogathatja meg az ügyfeleit.

 

Vannak, beképzelt emberek közöttük, vannak tapasztalatlanok, vannak okoskodók, zsugoriak, kapzsik, vannak olyanok, akik még soha nem dolgoztak semmit, vannak, akik kiégtek, mert túl sokat dolgoztak… Vannak éppen szerelmesek és vannak válófélben lévők, gazdagodók és szegényedők és sorolhatnám még, ráadásul ezeknek ezer variációja is létezik…  

 

A költöztetést/ szállítást végző cégek a nemzetgazdaság fontos részei ( már Marx is írt erről..), hiszen a társadalmi mobilitás segítői, a társadalom mobilitása pedig nagy, így tényleg sokféle emberrel találkozunk.

Nekem is sok éves a szakmai tapasztalatom, sok mindent megéltem már, és talán nem is tudnának újat mondani, gondoltam leírok pár bejegyzéssel néhányat, kezdem az ügyfelekkel, de biztos több részletben, mert nem leszek rövid, ha már belekezdek, mindenki okulására…:)

 

Azt is leszögezem jó előre, hogy hiszem, hogy a legtöbb ember nem rossz, így a legtöbb ügyfél és cég sem az, és nagyon sok jó emberrel találkoztam ebben a 15 évben, azért is végzem ezt a szakmát a mai napig, immár kisvállalkozóként.

 

Majd írok a jó emberekről is, de előtte a nehezebb esetekről….

 

Néhány ügyféltípussal kezdem, reménykedve, hogy aki olvassa az elgondolkozik a leírtakon, és rájön szebb lesz a világ, ha megszívleli, elkerüli ezeket a viselkedési típusokat. Főleg azért, mert ezt nyilván nem csak velünk, hanem az élet minden területén így viseli, végül is nekünk csak pár órára kell elviselnünk.

 

Sorba írom, ami eszembe jut, nem a gyakorisági sorrend szerint.

 

Vannak a sürgetők:

 

Tipikus esete, amikor felhívja a céget egy ügyfél és ezt mondja:

Na akkor szombaton reggel el kell költöztetni minket, 8 órától, a lényeg, hogy a lakás két szobás, de kérem vegyék figyelembe, hogy 14 órára programunk van, vagy jön a kábeles.. stb... , így egyig végezni kéne..

-          Kérem a kedves ügyfeleket, hogy amikor egy költöztetést megrendelnek, tehát az egész életüket, minden felhalmozott vagyonukat átmozgattatják A pontból – B be, arra szánjanak egy napot, lehet, hogy kettőre végzünk, és akkor az öröm, de bármi közbejöhet. Ráadásul ez azoknál az Ügyfeleknél egy trükk is szokott lenni, akik tudják, hogy ez nem reális, hiszen ennyi idő alatt nem lehet végezni – ezt magukban sokszor Ők is átlátják - , de már előre egy nyomást szeretnének a cégre rakni, hátha így sietni fognak és olcsóbb lesz..  Ráadásul így úriasabb, mert azt jelzik, hogy ááá nem a pénz miatt, csak programunk van.. Ilyenekből aztán jön a panasz: „ Megmondtam, hogy programunk van”… , „ez a cég szar”.. stb..

 

 

 

Vannak a kétkedők:

 

Olyan amberek, akik felhívnak egy költöztető céget és már előre kötekednek.

pl:

-          Jó jó , értem a díjazási rendszert, de mi a biztosíték arra, hogy a munkatársak nem úgy fognak viselkedni, mint a csigák, mert ügye lehet gyorsan dolgozni meg csiga lassan. Erre az ember mint válaszoljon, mit vár a kedves Ügyfél? Nyilván arra számít, hogy eskü alatt megígérem, hogy a kiérkező munkatársak futni fognak a bútorokkal.. és levegőt sem vesznek közben. Hát nem! A rendes válasz erre az, hogy olyan munkatársaink vannak, akik szakszerűen, megfelelő ütemben, munkatempóban dolgoznak, akik nem tartanak ötpercenként cigi szünetet, de nem fognak kapkodni. Az ilyen ügyfelek egy része toporog, és gyakran az első fél órában látványosan lerohan egy két dobozzal, mintát mutatva, hogy kell ezt csinálni. Csak azt felejti el a kedves ügyfél, hogy a munkatársak holnap is ezt a kemény fizikai munkát fogják csinálni, sőt lehet, hogy még aznapra is van több címük, hiszen a vállalási árakat alacsonyan kell tartani a sok olcsójános miatt, így mennyiséget kell vállalni.

Különben a legtöbb ilyen ügyfél az első 30 perc után „meghal” nem kap levegőt, a költöztetők enyhe mosollyal folytatják a költöztetést és szakszerűen, sérülés nélkül be is fejezik.

Kérem a kedves ügyfeleket, gondoljanak bele, Ők a munkahelyükön rohanva végzik a munkájukat, napi 8 12 órát kapkodnak, vagy egy megfelelő munkatempóban elvégzik a feladatukat, ne várjanak azért mást, mert most ezért Önöknek kell fizetni, mert nagyon igazságtalan, nem felnőtt emberhez méltó..

 

 

Vannak a „lekicsinylők”

 

Az ilyen ügyfelektől megkérdezi az ember, hogy mit kell költöztetni, és a következő felsorolás jön..

-          Háát it minden kicsi, ez egy kicsi 3 szobás lakás, van benne egy kicsi ágy, egy kicsi asztal és egy kicsi hütő, na meg egy igazán kicsi zongora.. stb… stb.. stb..

Hiába mondják, hogy ez egy kis munka, hiába jelzik előre, hogy ez olyan kicsi, hogy már nincs is, egy három szobás átlagosan berendezett lakás átköltöztetése egy nap, és ez nem lesz rövidebb attól, hogy minden kicsi persze csak verbálisan…

 

 

Vannak a rácsodálkozók:

 

Az ilyen esetekben az Ügyfél, telefonáló ledöbben a hírek hallatára:

-          Felsorolom, hogy mi van a lakásban és milyenek a körülmények, és akkor egy körülbelüli árat várnék.. Megtörténik a felsorolás, de mielőtt bármit mondhatnék , már meg is adja a választ

-          „ Ügye jól gondolom, hogy ez nem lehet több 2 óránál „ Erre megválaszolom, hogy reálisan én 15 éves szakmai tapasztalattal , adott napi körülményektől is függően 5 – 7 óra közé tippelném a teljesítéshez szükséges időt. Persze vannak olyan „köcsögök” ( én csak így hívom őket), akik ilyenkor megerősítik az érdeklődő elképzelését, de ezek általában a végén 10 óra alatt teljesítik a helyszínen a munkát.., persze legalább a kedves ügyfél egy kicsit még élhet mesevilágban, mielőtt fel kell ébrednie…

Sokszor rácsodálkoznának az ügyfelek, ha összeadnák azokat a rakodási időket, amiket arra szántak, hogy mondjuk 10 év alatt a lakás be legyen rendezve.. ez nem egy óra de nem is három.. 

 

 

Vannak a szakértők:

 

A szakértők vagy dolgoztak fiatal korukban költöztető cégnél ( persze ez általában hazugság), vagy valamilyen területen van egy pozíciója pl.: egy hivatalban vezető titkárnő, és ettől kezdve természetesen ért, sőt jobban ért a mi szakmánkhoz is.

-          Ezek az üfgyfelek már a telefonban megmondják, hogy a munkához milyen létszám kell, megkérdezik a teherautó össztömegét, a köbméter nem is érdekli őket .. stb.. stb ..stb.

-          Ráadásul a helyszínen lévő munkatársakat is kiidegelik, akadályozzák. Megmondják a sorrendet, tanácsot adnak egy bútor megemelésének módjára, röhej.. stb. , a végén persze többet kell fizetnie, mert lásítja a hozzáértők munkáját, de nem baj Ő tényleg úgy fekszik le az új otthonában, sőt azt is meséli mindenkinek, hogy ha Ő nem vett volna rész a munkába, hát még most is az A ponton lennének, komolyan elhiszi ezt..

 

 

Vannak a bűvészek:

 

Ez a típus azt hiszi, hogy ha a költöztetendő ingóságok felét írja, mondja csak el, akkor a munkavégzés is csak feleannyi ideig fog tartani…, hát nem. Meg kell jegyeznem, hogy a nem pontos lista leadásából származó gondok tapasztalataim szerint nem mindig szándékos félrevezetésből származnak. Gyakran az ügyfél összepakolás előtt el sem tudja képzelni, hogy a szekrényekben lévő ingóságok nem max. 50 hanem 150 dobozt tesznek ki..

-          A probléma akkor kezdődik, amikor a hibás adatok után, mégis elvárja az Ügyfél, hogy a háromszor annyi dobozt is annyi idő alatt költöztessük el, mint az eredeti becslés szerint az 50 et.. Ez igen gyakori eset. És akkor jön a : „ diszpécser megígérte, hogy ezt a lakást 5 – 7 óra alatt költöztetik el, erre itt vannak 12 órája, milyen kedvezmény kapok?  „ Szar a cég, szar a diszpécser…stb… stb.. stb..

-          hozzáteszem, hogy a valós panaszok jó része abból származik, hogy a hibás adatok után reálisan befogadott második címet mondjuk 15 óráról, 19 órára kell csúsztatnia a szerencsétlen költöztető cégnek, és a második cím megrendelőjének jogos panaszait kell kezelnie, miközben nem is Ő teher róla.. Az más kérdés, hogy a második ügyfél gyakran nem megértő ezzel kapcsolatban, de mikor kiérkezünk hozzá nála is előkerült egy két bútor, amit nem mondott…

 

Vannak a kétszínűek:

 

Ez a típus arra az elemi ösztönre igyekszik építeni, hogy a cégnek dolgozót összeugrasztja a céggel, és a nem jelenlévővel.

-          Pl.: Tart a költöztetés mondjuk öt órája, de az ügyfél álmaiban elképzelte, hogy azt ellehet végezni összesen három óra alatt is. Erre szidja a céget a dolgozónak, „az ügyfeles azt mondta ez három óra” ,” megígérte”,” Önökkel nincs semmi gond, de a cég szar.. stb. … stb . …  „

-          A szegény dolgozó – persze csak, ha rutinból nem lát át a szitán - persze, hogy a szíve mélyén egyetért a szidalmakkal, hiszen Ő itt becsületesen dolgozik, és csak azért ideges vele is az ügyfél, mert az irodában a hasukra böktek a munkatársak.

-          Ugyanez az ügyfél aztán gyakran félrehúzódik, felhívja a céget és előadja, hogy a munkatársak lassúak, nem értenek a dolgukhoz, ha Ő nem segítene – na hagyjuk – akkor még üres lenne a plató öt óra után is… Én erre rutinosan azt szoktam mondani, hogy vigye oda a munkatársaimhoz a telefonját, mert ismerem Őket tudom, hogy jól dolgoznak, de kérem mondja előttük, hogy egyeztetni tudjunk. Erre tipikus reakció:

-          ÓÓÓ most már látom, hogy elkezdtek dolgozni, gondolom megijedtek, hogy panaszt teszek, most látom messziről, hogy belehúztak..

Ahelyett, hogy hazudozna és a helyszínen nem lévő felet szidná, inkább becsülje meg a keményen dolgozó munkatársakat, ezt tudom tanácsolni. Amennyiben elégedett a munkatársakkal, akkor a cég sem lehet olyan rossz, hiszen a kettő tudjuk, hogy összefügg, a jó emberek a jó cégekhez mennek, vagy a jó cégek Őket keresik meg.

Másik típusuk az, aki szó nélkül végignézi az egész napos kemény munkavégzést, sőt napközben gyakran dicsérő szavakat dobnak oda, majd miután az utolsó bútort is felvittük és a helyére tettük, akkor jelzi, természetesen fizetés előtt, hogy nagyon nincs megelégedve, nagyon lassúak voltunk, ha a nagymamája nem segít be akkor holnap is folytatnunk kellene…

Miért nem az első pár órában jelezte a kedves ügyfél, miért akkor, amikor fizetni kellene…, tudjuk miért.

 

 

Előzmény: költöztető sír (543)
költöztető sír Creative Commons License 2018.02.08 -3 0 543

Annyira unalmas ez az állandó Önreklámozás, a konkurensek egymást lejárató cikkei, és Önfényezés. történetek ide - oda azt tanácsolom az olvasóknak ne bízzanak ezekben a beszámolókban. Persze a puding próbája az evés, vagy azért az értékei többet érnek?..

 

Ragaszkodjanak írásos ajánlathoz, írásos visszaigazoláshoz, ennek természetesnek kell lennie. Nekem sincsen télen annyi megbízásom, mint nyáron ez természetes, mégsem írok össz - vissza, pihenek, nem is fogok linkelni.

 

Egy kis tanulmány:

 

Amikor valaki megpróbálja javítani a másokban róla kialakult képet, gyakran eltúlozza az önreklámozást, és ezzel éppen ellenkező hatást vált ki. 

A Psychological Science szakfolyóiratban ismertetett kísérletsorozatban a kutatók kimutatták, hogy a friss előléptetésről, új autóról és hasonló eredményekről dicsekvő emberek gyakran megbántják hallgatóságukat.  „A legtöbb ember felismeri, hogy nemcsak örömöt érez mások önreklámozásának hallatán, sőt esetenként egyenesen hencegésnek veszi. Amikor azonban ő reklámozza magát, hajlamos túlbecsülni mások pozitív reakcióit, és alábecsülni a negatív válaszokat” – magyarázta a tanulmányt jegyző Irene Scopelliti, a City University London munkatársa. A szakértő hozzátette, hogy az eredmények különösen jelentősek az internet korában, amikor a közösségi oldalaknak köszönhetően bővült az önreklámozás lehetősége. A hatást ráadásul még tovább erősítheti az információkat megosztó és a fogadó közötti megnövekedett fizikai távolság is, ami gyengítheti az önreklámozó empátiáját, és csökkentheti a megosztás felett érzett örömet a fogadó félben.

 

 

"hencegés" szinonimái:

nagyotmondás, dicsekvés, kérkedés, felvágás, hivalkodás, hetvenkedés, menőzés, nagyzolás, fitogtatás, arcoskodás, nagyképűsködés, melldöngetés, fennhéjázás, flanc, flancolás"

 

 

Egy udvarban élt a szamár és a ló. A szamár irigyelte a lovat, amiért magasabb volt, mint ő.
- Nincs igazság a földön - panaszkodott a lónak.
- Miért? - kérdezte a ló.
- Azért, mert te magasabbra nőttél, mint én - felelte a szamár.
- Ó, hát ezen könnyen lehet segíteni - nevetett a ló.
Legközelebb, ha esik az eső, álljál ki az udvar közepére. Az esőtől majd te is nagyra fogsz nőni, mint én.
- Te is így nőttél meg? - kérdezte a szamár.
- Így bizony, mondta a ló, és gyorsan odébb állt.
Ezek után a szamár nagyon várta már az esőt. Amikor aztán végre esni kezdett, kiállt az udvar közepére.
A zuhogó esőtől teljesen átázott a szőre, de nem bánta. Fázott, vacogott és közben arra gondolt: most én is magas leszek, mint a ló. Amikor elállt az eső és kisütött a nap, alig várta, hogy találkozzon a lóval. De a találkozás, csalódást okozott neki. 
Hiába nyújtogatta a nyakát, nem nőtt még egy fél centit sem az esőtől. Ráadásul a ló kicsúfolta: buta vagy szamár, nagyon buta.
- Tudhattad volna, hogy az esőtől csak a fű nő meg nagyra. Mert amióta a világ a világ, a szamár mindig kisebb volt a lónál, és az is marad!
Majd sarkon fordult, és vidáman elvágtatott.
A szamár meg búsan lógatta fejét, és szemeiből hatalmas könnycseppek potyogtak.

 

 

 

 

 

Előzmény: Nagyvivi (542)
Nagyvivi Creative Commons License 2018.02.07 -1 2 542

Sziasztok , 

 

Amikor a leglehetetlenebb helyzetben és legrosszabb időszakban megmentenek, el se hiszed. 
Sajnos korábban még nem ismertem a csapatot, ismerős ajánlás alapján választottam egy költöztető céget, aki műszaki okból nem ért oda, utàna egy màsik SOS problémamegoldó cég olyan személyt küld, akinek semmit nem adnék a kezébe a cuccaim közül így kértem, hogy távozzon. Ekkor ott àlltunk, lakàs szétszedve, bedobozolva és jöttek,  így az egyik legrosszabb napunk végül jól vègződött.
Legközelebb nem kell keresnem költöztetőt, sőt, bàtran ajánlom mindenkinek a sràcokat. Precízek, gyorsak, minden rendben ment!
Örök hála a Svici teher trans Kft-nek (http://pestikoltoztetes.com/)

Mignion Creative Commons License 2018.02.06 -4 0 541

Üdv. Mindenkinek! :) 

A múlt héten költöztem Gödöllőről Budapestre és a facebookon néztem körül a lehetséges költöztetők között. Rengeteg lehetőség adódott volna, egy idő után viszont úgy döntöttem, hogy a visszaigazolások alapján fogok választani közülük. Így akadtam rá Koselka Csabára, aki ezen az elérhetőségen található meg a facebookon: https://www.facebook.com/hetvegiszallitas/ Nagyon sok dicsérő szó van róla az oldalán és ezért választottam őt. Azt kell mondanom, hogy nagyon jó döntés volt, mert árban, hatékonyságban, megbízhatóságban, kedvességben csillagos ötöst érdemel, ezért merem őt bátran ajánlani Mindenkinek, akinek bútorszállításra vagy költöztetésre van szüksége. :) 

költöztető sír Creative Commons License 2018.02.02 -3 1 540

Én még mindig ezt tartom itt a legjobb bejegyzésnek.

 

 

Indulás előtt még bemásolok egy messzire került bejegyzést, mert ez a fórum alapjába véve a költözködőknek szól, ebből meg ha sok mindennel nem is értek egyett lehet tanulni:

 

Hát nehéz dolog ez ..

 

A legtöbb esetben ezeken a fórumokon – csatlakozva az előző hozzászólókhoz – Önreklámokat és konkurensek által írt lejárató bejegyzésekből lehet olvasni.

 

Gondoltam én írok néhány dolgot és nem arról, hogy én miért vagyok jobb és olcsóbb költöztető, mint mások, de nem írok lejárató cikket sem , bár néha egy – egy konkurensemmel kapcsolatban elfog a vágy, Istenem emberből vagyok:)

 

Inkább írok az ügyfeleknek, elsősorban az Ügyfelekről, de jóindulat vezérel, csak unok néhány embertípust, egy picit…

 

Egy költöztető cég szolgáltatást nyújt, a sikeresebbek évente sok ezer ügyféllel kerülnek kapcsolatba, de egy kisebb maszek is évente több százzal. ( mint én is)

 

Gondoljunk csak bele, mennénk az utcán és a szembejövő mondjuk 5000 ember egytől egyig mind korrekt, becsületes, reálisan gondolkozó lélek lenne?

 

Hát nem.., egy cég pedig nem válogathatja meg az ügyfeleit.

 

Vannak, beképzelt emberek közöttük, vannak tapasztalatlanok, vannak okoskodók, zsugoriak, kapzsik, vannak olyanok, akik még soha nem dolgoztak semmit, vannak, akik kiégtek, mert túl sokat dolgoztak… Vannak éppen szerelmesek és vannak válófélben lévők, gazdagodók és szegényedők és sorolhatnám még, ráadásul ezeknek ezer variációja is létezik…  

 

A költöztetést/ szállítást végző cégek a nemzetgazdaság fontos részei ( már Marx is írt erről..), hiszen a társadalmi mobilitás segítői, a társadalom mobilitása pedig nagy, így tényleg sokféle emberrel találkozunk.

Nekem is sok éves a szakmai tapasztalatom, sok mindent megéltem már, és talán nem is tudnának újat mondani, gondoltam leírok pár bejegyzéssel néhányat, kezdem az ügyfelekkel, de biztos több részletben, mert nem leszek rövid, ha már belekezdek, mindenki okulására…:)

 

Azt is leszögezem jó előre, hogy hiszem, hogy a legtöbb ember nem rossz, így a legtöbb ügyfél és cég sem az, és nagyon sok jó emberrel találkoztam ebben a 15 évben, azért is végzem ezt a szakmát a mai napig, immár kisvállalkozóként.

 

Majd írok a jó emberekről is, de előtte a nehezebb esetekről….

 

Néhány ügyféltípussal kezdem, reménykedve, hogy aki olvassa az elgondolkozik a leírtakon, és rájön szebb lesz a világ, ha megszívleli, elkerüli ezeket a viselkedési típusokat. Főleg azért, mert ezt nyilván nem csak velünk, hanem az élet minden területén így viseli, végül is nekünk csak pár órára kell elviselnünk.

 

Sorba írom, ami eszembe jut, nem a gyakorisági sorrend szerint.

 

Vannak a sürgetők:

 

Tipikus esete, amikor felhívja a céget egy ügyfél és ezt mondja:

Na akkor szombaton reggel el kell költöztetni minket, 8 órától, a lényeg, hogy a lakás két szobás, de kérem vegyék figyelembe, hogy 14 órára programunk van, vagy jön a kábeles.. stb... , így egyig végezni kéne..

-          Kérem a kedves ügyfeleket, hogy amikor egy költöztetést megrendelnek, tehát az egész életüket, minden felhalmozott vagyonukat átmozgattatják A pontból – B be, arra szánjanak egy napot, lehet, hogy kettőre végzünk, és akkor az öröm, de bármi közbejöhet. Ráadásul ez azoknál az Ügyfeleknél egy trükk is szokott lenni, akik tudják, hogy ez nem reális, hiszen ennyi idő alatt nem lehet végezni – ezt magukban sokszor Ők is átlátják - , de már előre egy nyomást szeretnének a cégre rakni, hátha így sietni fognak és olcsóbb lesz..  Ráadásul így úriasabb, mert azt jelzik, hogy ááá nem a pénz miatt, csak programunk van.. Ilyenekből aztán jön a panasz: „ Megmondtam, hogy programunk van”… , „ez a cég szar”.. stb..

 

 

 

Vannak a kétkedők:

 

Olyan amberek, akik felhívnak egy költöztető céget és már előre kötekednek.

pl:

-          Jó jó , értem a díjazási rendszert, de mi a biztosíték arra, hogy a munkatársak nem úgy fognak viselkedni, mint a csigák, mert ügye lehet gyorsan dolgozni meg csiga lassan. Erre az ember mint válaszoljon, mit vár a kedves Ügyfél? Nyilván arra számít, hogy eskü alatt megígérem, hogy a kiérkező munkatársak futni fognak a bútorokkal.. és levegőt sem vesznek közben. Hát nem! A rendes válasz erre az, hogy olyan munkatársaink vannak, akik szakszerűen, megfelelő ütemben, munkatempóban dolgoznak, akik nem tartanak ötpercenként cigi szünetet, de nem fognak kapkodni. Az ilyen ügyfelek egy része toporog, és gyakran az első fél órában látványosan lerohan egy két dobozzal, mintát mutatva, hogy kell ezt csinálni. Csak azt felejti el a kedves ügyfél, hogy a munkatársak holnap is ezt a kemény fizikai munkát fogják csinálni, sőt lehet, hogy még aznapra is van több címük, hiszen a vállalási árakat alacsonyan kell tartani a sok olcsójános miatt, így mennyiséget kell vállalni.

Különben a legtöbb ilyen ügyfél az első 30 perc után „meghal” nem kap levegőt, a költöztetők enyhe mosollyal folytatják a költöztetést és szakszerűen, sérülés nélkül be is fejezik.

Kérem a kedves ügyfeleket, gondoljanak bele, Ők a munkahelyükön rohanva végzik a munkájukat, napi 8 12 órát kapkodnak, vagy egy megfelelő munkatempóban elvégzik a feladatukat, ne várjanak azért mást, mert most ezért Önöknek kell fizetni, mert nagyon igazságtalan, nem felnőtt emberhez méltó..

 

 

Vannak a „lekicsinylők”

 

Az ilyen ügyfelektől megkérdezi az ember, hogy mit kell költöztetni, és a következő felsorolás jön..

-          Háát it minden kicsi, ez egy kicsi 3 szobás lakás, van benne egy kicsi ágy, egy kicsi asztal és egy kicsi hütő, na meg egy igazán kicsi zongora.. stb… stb.. stb..

Hiába mondják, hogy ez egy kis munka, hiába jelzik előre, hogy ez olyan kicsi, hogy már nincs is, egy három szobás átlagosan berendezett lakás átköltöztetése egy nap, és ez nem lesz rövidebb attól, hogy minden kicsi persze csak verbálisan…

 

 

Vannak a rácsodálkozók:

 

Az ilyen esetekben az Ügyfél, telefonáló ledöbben a hírek hallatára:

-          Felsorolom, hogy mi van a lakásban és milyenek a körülmények, és akkor egy körülbelüli árat várnék.. Megtörténik a felsorolás, de mielőtt bármit mondhatnék , már meg is adja a választ

-          „ Ügye jól gondolom, hogy ez nem lehet több 2 óránál „ Erre megválaszolom, hogy reálisan én 15 éves szakmai tapasztalattal , adott napi körülményektől is függően 5 – 7 óra közé tippelném a teljesítéshez szükséges időt. Persze vannak olyan „köcsögök” ( én csak így hívom őket), akik ilyenkor megerősítik az érdeklődő elképzelését, de ezek általában a végén 10 óra alatt teljesítik a helyszínen a munkát.., persze legalább a kedves ügyfél egy kicsit még élhet mesevilágban, mielőtt fel kell ébrednie…

Sokszor rácsodálkoznának az ügyfelek, ha összeadnák azokat a rakodási időket, amiket arra szántak, hogy mondjuk 10 év alatt a lakás be legyen rendezve.. ez nem egy óra de nem is három.. 

 

 

Vannak a szakértők:

 

A szakértők vagy dolgoztak fiatal korukban költöztető cégnél ( persze ez általában hazugság), vagy valamilyen területen van egy pozíciója pl.: egy hivatalban vezető titkárnő, és ettől kezdve természetesen ért, sőt jobban ért a mi szakmánkhoz is.

-          Ezek az üfgyfelek már a telefonban megmondják, hogy a munkához milyen létszám kell, megkérdezik a teherautó össztömegét, a köbméter nem is érdekli őket .. stb.. stb ..stb.

-          Ráadásul a helyszínen lévő munkatársakat is kiidegelik, akadályozzák. Megmondják a sorrendet, tanácsot adnak egy bútor megemelésének módjára, röhej.. stb. , a végén persze többet kell fizetnie, mert lásítja a hozzáértők munkáját, de nem baj Ő tényleg úgy fekszik le az új otthonában, sőt azt is meséli mindenkinek, hogy ha Ő nem vett volna rész a munkába, hát még most is az A ponton lennének, komolyan elhiszi ezt..

 

 

Vannak a bűvészek:

 

Ez a típus azt hiszi, hogy ha a költöztetendő ingóságok felét írja, mondja csak el, akkor a munkavégzés is csak feleannyi ideig fog tartani…, hát nem. Meg kell jegyeznem, hogy a nem pontos lista leadásából származó gondok tapasztalataim szerint nem mindig szándékos félrevezetésből származnak. Gyakran az ügyfél összepakolás előtt el sem tudja képzelni, hogy a szekrényekben lévő ingóságok nem max. 50 hanem 150 dobozt tesznek ki..

-          A probléma akkor kezdődik, amikor a hibás adatok után, mégis elvárja az Ügyfél, hogy a háromszor annyi dobozt is annyi idő alatt költöztessük el, mint az eredeti becslés szerint az 50 et.. Ez igen gyakori eset. És akkor jön a : „ diszpécser megígérte, hogy ezt a lakást 5 – 7 óra alatt költöztetik el, erre itt vannak 12 órája, milyen kedvezmény kapok?  „ Szar a cég, szar a diszpécser…stb… stb.. stb..

-          hozzáteszem, hogy a valós panaszok jó része abból származik, hogy a hibás adatok után reálisan befogadott második címet mondjuk 15 óráról, 19 órára kell csúsztatnia a szerencsétlen költöztető cégnek, és a második cím megrendelőjének jogos panaszait kell kezelnie, miközben nem is Ő teher róla.. Az más kérdés, hogy a második ügyfél gyakran nem megértő ezzel kapcsolatban, de mikor kiérkezünk hozzá nála is előkerült egy két bútor, amit nem mondott…

 

Vannak a kétszínűek:

 

Ez a típus arra az elemi ösztönre igyekszik építeni, hogy a cégnek dolgozót összeugrasztja a céggel, és a nem jelenlévővel.

-          Pl.: Tart a költöztetés mondjuk öt órája, de az ügyfél álmaiban elképzelte, hogy azt ellehet végezni összesen három óra alatt is. Erre szidja a céget a dolgozónak, „az ügyfeles azt mondta ez három óra” ,” megígérte”,” Önökkel nincs semmi gond, de a cég szar.. stb. … stb . …  „

-          A szegény dolgozó – persze csak, ha rutinból nem lát át a szitán - persze, hogy a szíve mélyén egyetért a szidalmakkal, hiszen Ő itt becsületesen dolgozik, és csak azért ideges vele is az ügyfél, mert az irodában a hasukra böktek a munkatársak.

-          Ugyanez az ügyfél aztán gyakran félrehúzódik, felhívja a céget és előadja, hogy a munkatársak lassúak, nem értenek a dolgukhoz, ha Ő nem segítene – na hagyjuk – akkor még üres lenne a plató öt óra után is… Én erre rutinosan azt szoktam mondani, hogy vigye oda a munkatársaimhoz a telefonját, mert ismerem Őket tudom, hogy jól dolgoznak, de kérem mondja előttük, hogy egyeztetni tudjunk. Erre tipikus reakció:

-          ÓÓÓ most már látom, hogy elkezdtek dolgozni, gondolom megijedtek, hogy panaszt teszek, most látom messziről, hogy belehúztak..

Ahelyett, hogy hazudozna és a helyszínen nem lévő felet szidná, inkább becsülje meg a keményen dolgozó munkatársakat, ezt tudom tanácsolni. Amennyiben elégedett a munkatársakkal, akkor a cég sem lehet olyan rossz, hiszen a kettő tudjuk, hogy összefügg, a jó emberek a jó cégekhez mennek, vagy a jó cégek Őket keresik meg.

Másik típusuk az, aki szó nélkül végignézi az egész napos kemény munkavégzést, sőt napközben gyakran dicsérő szavakat dobnak oda, majd miután az utolsó bútort is felvittük és a helyére tettük, akkor jelzi, természetesen fizetés előtt, hogy nagyon nincs megelégedve, nagyon lassúak voltunk, ha a nagymamája nem segít be akkor holnap is folytatnunk kellene…

Miért nem az első pár órában jelezte a kedves ügyfél, miért akkor, amikor fizetni kellene…, tudjuk miért.

 

 

grubthomas Creative Commons License 2018.02.02 -3 1 539

Egy családi probléma miatt hirtelen kellett költöznöm ezen a héten hétfőn SOS kerestem költöztető céget, szinte alig vették fel a telefont, vagy horribilis összegekért vállalták volna Budapest belvárosából Budakalászra...

 

 

Körülbelül 40 költöztető céget felhívtam, a fele elutasított és végül jöttek a mentőangyalaim a költözzön velem kft-től, akiket most tiszta szívből ajánlanék BÁRKINEK:

 

http://koltozzonvelem.hu/

 

 

Hihetetlen profi, gyors költöztető csapat, vigyáztak az összes bútoromra és minőségi szolgáltatást kaptam!! Máskor is őket fogom hívni ha költöznék (bár remélem nem a közeljövőben kell majd költöznöm :) )

 

Köszönöm ezúton is nekik!

designfluff Creative Commons License 2018.01.22 -3 1 538

Servitius Group költöztetést nagyon nem ajánlom. Eltörték a frissen (használtan, de teljesen törésmentes állapotban) vásárolt ikea ágykeretemet cipelés közben, amiért egy órával korábban fizettem ki az az eladónak 50 ezer Ft-ot. Csupán emiatt nem írnék ide kommentet, de a hozzáállásuk az eset után a legfelháborítóbb.

 

Párom segített nekik az eladótól történő lecipelésnél, figyelmeztették is, hogy hol ne fogja meg a bútort, hol gyenge, törékeny - teljesen profinak tűntek. Fent még nem említették, hogy szét kéne szerelni, de az első szűkebb lépcsőfordulóban az első emeleten vissza akarták vinni mégis, hogy szétszereljék az ágyat. Párom kérte, hogy mivel az udvar menti nyitott lépcsőházról van szó, inkább segít a költöztetőknek és emeljék le az első emeleti korlát fölött a bútort, ahelyett, hogy visszavinnék - így is lett, sérülésmentesen leemelték a bútort. Ehhez képest amikor a célhelyszínre érkeztek, abban az egyetlen emeletnyi viszonylag tágas lépcsőfordulóban a költöztető srácnak sikerült pont ott megfognia a keretet, ahol korábban ő maga figyelmeztetett, hogy nem szabad, és nagy reccsenéssel kitört egy teljes lap az ágykeret közepéből….

 

Mikor a végén megkérdeztük, hogy ezzel most akkor így mi legyen, mert széttörték az ágyunkat, és a végösszegből akkor elengednek-e valamit (pl. a kiszállási díjat, ami az ágy értékéhez képest minimális - 5 ezer Ft), akkor még nekik állt feljebb, hogy ők erről nem tehetnek, és biztosan az előző helyen a lecipelésnél sérült már meg, mert ők mondták, hogy szét kéne szerelni, de mi ezt nem akartuk…… egyrészt, a reccsenés és törés pillanatában párom mögöttük állt, szemtanúja volt hogyan történt, másrészt én is kiszaladtam és egy darab bocsánatkérés nem hangzott el, az égvilágon semmit nem mondtak. Még ha szét is kellett volna szerelni, akkor már fent, még cipelés előtt, az első lakásban jelezniük kellett volna, hogy ez bizony könnyen széttörik, ha nem szedjük darabokra (mi nem ismertük a bútort, ők viszont láthatóan igen). Nyilván vannak szerencsétlen balesetek, mint ez, de az, hogy úgy állítanak be minket, mintha a mi hibánk lenne, egy darab “elnézést” nem hangzik el, és semmilyen árengedményre nem hajlandóak - ez számomra elképesztően visszataszító. Meglehetősen olcsón is dolgoznak, ezért választottuk őket, de máskor inkább drágább költöztetőt hívunk, aki garanciát vállal a költözés közben eltört bútorokra…

 

Nem mellesleg késtek a megbeszélt időponthoz képest és az eladónál minden kérdés nélkül a belépéskor lekapták a bejárati ajtót a keretről - ami azért volt baromira kellemetlen, mert egy számomra is vadidegen lakásában csinálták ezt.

krisztian9 Creative Commons License 2018.01.19 -2 1 537

Üdv! Nem rég a koltozzonvelem.hu -val költöztünk és baromira elégedettek voltunk velük. Gyors, precíz munkát végeztek. Tiszta szívvel ajánlom őket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!