Keresés

Részletes keresés

WebMester Creative Commons License 2011.05.01 0 0 14

Hol lehet jelenleg a legolcsóbban külföldi USD papír csekkett beváltani (beadni beszedésre) USD devizaszámlára?

Tutuss Creative Commons License 2008.07.21 -1 0 13

Sziasztok

Tudtok nekem segíteni van 260 márkám hol tudnám beváltani vagy mit tudnék vele csinálni hogy kapjak érte valamennyicskét.

Köszi

Sziasztok

hkr Creative Commons License 2007.08.01 0 0 12
Sziasztok!

Nagyon régi ez a topic.

Mi a helyzet manapság? Hol lehet a legjobb kondíciókkal beváltani külföldi csekkeket?

És lehet kérni a kifizetést külföldi valutában is, vagy csak forintban?

ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2003.03.21 0 0 11
Hi! Pont ma teszteltem le. Bp-n az Arany János utcai fiókban voltam. Nagyon elégedett voltam. Tőlem levontak pénzt, 1%, maximum $5. Nekem devizaszámlám van, ha ide váltok be csekket, akkor van levonás.
Előzmény: KEEP (10)
KEEP Creative Commons License 2003.03.21 0 0 10
Hello!
Ajánlom a K&H-t. Rendkívül kedvesek voltak, 3 perc alatt lerendezték a témát, nincs kezelési költség, nincs külön csekkárfolyam, sima napi áron, azonnal kp-ban adják SEMMI járulékos költsége nincs.
KEEP
Előzmény: ANTI-TIPPMIX (9)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2003.03.16 0 0 9
Én rendszeresen váltok be csekkeket. Eddig az OTP-t és az MKB-t ismerem. Nagyon vegyes tapasztalataim vannak. Volt hogy ugyanabban a fiókban beváltották azonnal egy $200-os csekket, majd egy hét múlva egy kisebbet csak úgy, hogy 6 hétre zárolták a pénzt.
Több $100 vagy $1000 feletti csekkkek beváltása hosszú ideig is eltarthat.
Az OTP legtöbb fiókjában csak lassan fizetnek, kb. 1 hónap után. Az MKB-nál ez kisebb csekkeknél gyorsabb, de ott levonnak valamennyit.
Mivel folyamatosan kapok csekkeket és nem vagyok elégedett, így új bankokat fogok tesztelni.
KEEP Creative Commons License 2002.07.05 0 0 8
Na, túlestem a dolgon, gyorsan megosztom tapasztalataimat veletek.

OTP: Azt mondták, hogy három hónap átfutási idő van. (mondjuk inkább három hét, de nem sokat értett a csaj hozzá)
CIB: Három hét átfutás és 30 dollár kezelési költség
CitiBank: Nem foglalkoznak külföldi csekkel
BudapestBank: 200$-ig helyben kiadják kp-ben, magasabb összegnél a számládra utalják (ha BB-os). A kezelési költség 5$, akármennyi csekked van
K&H: Lefénymásolták a csekkeket, elküldték valahova faxon, majd utánatelefonáltak. Ott azt mondták jó. Napi árfolyamon vették át, azonnal, kezelési költség nélkül.

Ennyi, köszi mindenkinek a segítséget

Stasis Creative Commons License 2002.06.21 0 0 7
Ha már a csekkeknál tartunk, én pont a fordítottját kérdezném : hogyan lehet csekket küldeni külföldre ?

Sok helyen, ha ez ember külföldről akar pl : könvyveket vásárolni, mindig előjön, hogy csekkel kéne fizetni. Annó én ezt megkérdeztem a Budapest Banktól, hogy ugyanmár hogyan is lehetne, de elhajtottak a francba, hogy ne szórakozzak velük.

Tehát kb. ilyesmi csekkes dologról beszélek :

Mail this form and a check for your membership, and back issues if desired, to:

- itt a cím -

Make the check payable to - itt egy név szerepel -.

Egyszer nagyon fontos volt pénzt kiküldeni,
akkor végső megoldásként a Western Unionhoz fordultam. A Váci utcában feladtam 15 ezer pénzt. Ami kellemetlen volt, hogy több héten keresztűl szívott vele az illető, amig meg tudta kapni a pénzt.

KEEP Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6
Hi!
A kibocsátó bank a Bank One. Két csekkről van szó. Én is az OTP-nél vagyok, de azt mondták, hogy a BB ilyen szempontból jobb, mert 5 dollárt vesznek csak le beváltásonként, akármennyi csekket viszel egyszerre. Csak azt nem tudom, hogy hogy jutok hozzá, mert állítólag jóváírják a számlámon. De nekem nincs is ott számlám....Tök jó
Előzmény: raistlin (5)
raistlin Creative Commons License 2002.06.20 0 0 5
Ki a csekk kibocsátója? Ha van magyar leány-bankja, akkor ott kapsz érte a legtöbbet (kevesebb kézen megy át, max 1 levelezőbankon keresztül, viszont ha "idegen" csekket adsz be, akkor lehet 2-3 közbülső állomás is). Sajnos sok olyan csekk van, amit csak beszedésre vesznek át, azaz te csak akkor kapod meg a pénzt, ha a bankodnak kifizeti a kibocsátó.
Nagyon macerás.
Porter Creative Commons License 2002.06.20 0 0 4
Aha, ez érdekes. Mondjuk az én csekkemen pár nagyságrenddel több pénz volt. De lehet, hogyha százmilliós forgalmú ügyfél lettem volna, akkor velem sem szórakoznak. Mindenképpen érdemes a számlavezető banknál próbálkozni.
Előzmény: Lexes (2)
Porter Creative Commons License 2002.06.20 0 0 3
Hivj fel néhány bankot. Az én bankom is OTP, elég sok sarcot le akart venni a beváltásnál, de szerintem más banknál sem lesz sokkal olcsóbb.
Lexes Creative Commons License 2002.06.20 0 0 2
Én az interneten nyertem egy 10-20$ közötti összeget, melyről a csekket a Boston Bankból küldték (5 munkanapon belül). Egy fénymásolt fecninek nézett ki. Bementem az OTP-be (azt hittem elhajtanak), ahol pár perc alatt kifizették forintban az összeget, egy papírt kellett aláírni, hogyha a csekk mögött nincs fedezet, akkor visszaadom a lét. Nem emlékszem, hogy különösebben levontak volna bármit is.
Porter Creative Commons License 2002.06.20 0 0 1
Nekem egyszer véletlenül volt egy német csekkem. Csak szivtam vele - a számlavezető bankom mondjuk beváltotta volna, de több hétig tartott volna, amig a pénzt jóváirják a számlámon - érthető módon a bank nem akart kockázatba belemenni, csak akkor fizetett volna, ha neki is fizet a másik bank.
Úgyhogy inkább visszavittem Németországba, ahol 5 perc alatt beváltották, másnap pedig ott is volt a számlámon a pénz.
KEEP Creative Commons License 2002.06.20 0 0 0
Azt mondta valaki, hogy a BudapestBanknál érdemes. Nekem az OTP-nél van folyószámlám.
Valaki tudna segíteni?

Köszi

KEEP Creative Commons License 2002.06.20 0 0 topiknyitó
USA-ból érkezett két csekkem. Szerintetek hol érdemes beváltanom?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!