Keresés

Részletes keresés

Motley Fool Creative Commons License 2015.06.18 0 0 4341

Olvasd el es nyugodj le.

 

Az utolso bekezdes vonatkozik rad, nyugodtan hozhatod cimboradat.

Orulok, hogy segitettem felnyitni szemed.

 

Frequently Asked Questions

 

Petitioning for my Spouse

Q1: I am a U.S. citizen or lawful permanent resident in a same-sex marriage to a foreign national. Can I now sponsor my spouse for a family-based immigrant visa?
A1: Yes, you can file the petition. You may file a Form I-130 (and any applicable accompanying application). Your eligibility to petition for your spouse, and your spouse’s admissibility as an immigrant at the immigration visa application or adjustment of status stage, will be determined according to applicable immigration law and will not be denied as a result of the same-sex nature of your marriage. 

 

Q2. I am a U.S. citizen who is engaged to be married to a foreign national of the same sex.  Can I file a fiancé or fiancée petition for him or her?
A2. Yes.  You may file a Form I-129F.  As long as all other immigration requirements are met, a same-sex engagement may allow your fiancé to enter the United States for marriage. 

 

Q3: My spouse and I were married in a U.S. state or a foreign country that recognizes same-sex marriage, but we live in a state that does not. Can I file an immigrant visa petition for my spouse?
A3: Yes. As a general matter, the law of the place where the marriage was celebrated determines whether the marriage is legally valid for immigration purposes.  Just as USCIS applies all relevant laws to determine the validity of an opposite-sex marriage, we will apply all relevant laws to determine the validity of a same-sex marriage.  The domicile state’s laws and policies on same-sex marriages will not bear on whether USCIS will recognize a marriage as valid.

Előzmény: Törölt nick (4339)
Motley Fool Creative Commons License 2015.06.18 0 0 4340

Igen az emberek nagy resze azt hiszi a vizum amit kapnak befolyasolja a tartozkodasi idot majd.

 

A tartozkodasi ido sokban fugg attol is, hogy milyen repulo jeggyel erkezik be valaki.

 

Az Esta az viszont mindig csak 90 napig ervenyes es nem lehet hosszabitast kerni sem.

 

Viszont hazassag eseten mar lehet statuszcseret kerni es nem kell elhagyni az orszagot mig a valasz megerkezik.

 

Előzmény: Never Man (4338)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.18 0 0 4339

te csak vitatkozni jarsz ide es irod az ostobasagaidat , rajtad kivul mindenki latja mar hogy NINCS mind az 50 allamban meleghazassag ugyhogy hiaba REKLAMOZOD itt az amerikai meleghazassagot hogy azzal csabitsd a magyarokat ameROKABA , raadasul TORVENYTELEN az amit csinalsz mert azzal a cellal ameROKABA jonni hogy majd meleghazassagot kotve szerzek zoldkartyat az bizony torvenytelen , addig fogod csinalni amig az ameROKAI hatosagok bemernek es majd felkeresnek arizonaban , de csak folytasd a kotekedest velem ha oket varod

Előzmény: Motley Fool (4337)
Never Man Creative Commons License 2015.06.18 0 0 4338

Köszi, ... ettől meg is világosodott, hogy tulajdonképpen jogilag is következetes a dolog.  Egy követségi fórumon kérdezte valaki a konzult arról, hogy vissza kell e térnie, ha a tartózkodás alatt lejár a vízuma. A válasz az volt, hogy a vízum csak a beutazáshoz szükséges, az sem baj ha akár másnap lejár, mert innen kezdve a tartózkodási engedély határozza meg meddig lehet ott.

Ha ESTA-val megy valaki, akkor jogszerűen tartózkodik ott és ha időközben más jogalapot szerez a tartózkodásra (házasság és éllandó tartózkodási eng), akkor nem kell belépnie az USA-ba, hiszen már ott van, tehát vízum sem szükséges mert az csak a belépéshez kell. (így foglaltam inkább csak magamnak össze :-)

Előzmény: Motley Fool (4330)
Motley Fool Creative Commons License 2015.06.18 0 0 4337

Csak a szot szaporitod ertelmetlenul.

 

itt bemasoltam melyik allamokban nincs elfogadva jelenleg http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=135317218&t=9069804 ,

Ha megnezted akkor lathattad mirol van szo.

 

 

De ezekben is a birosag dontesere varnak csak. Ami kesik nem mulik.

Aki nagyon akarja erolkodes nelkul talal allamot ahol megoldhatja.

 

 

A lehetoseg ott van annak aki hazassag utjan szeretne bevandorolni.

 

Kapd fel a csontot es szaladgalj meg vele ket-harom kort. A tenyeken akkor sem tudsz valtoztatni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (4335)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.18 0 0 4336

volt mar olyan hogy egyes allamok leszartak a federal courtot , ezugyben is lesz ilyen , akkor az lesz a vonzero hogy a maradek 1-2-3 allam ellenall a degeneralt meleghazassagot kotelezove tevo federal law-nak , legalabbis remelm hogy minimum1 elleallo allam lesz , emiatt nem fogjak bekuldeni a miliciat hogy a meleghazassagot kikenyszeritsek mint alabamaban a negerek iskolai szegregacioja eseteben

Előzmény: Motley Fool (4334)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.18 0 0 4335

azert van ra megis szukseg mert a hazasodas viszont allami szinten van , ugyhogy ha sikerulne neked egy olyan government weblapot talalnod hogy mind az 50 allamban lehet melegen hazasodni akkor sok volt honfitarsad aldana a nevedet , igy meg utazhatnak ossze vissza mig talalnak egy meleg hazasodasi allamot , legalabb annyit tegyel meg - ne legy lusta - hogy kigyujtod hol lehet vagy hol nem lehet melegen hazasodni , nekd ez igazan semmiseg , kezdjed a te sajat allamoddal arizonaval , ugyis az A betu az ABC elejen van

Előzmény: Motley Fool (4334)
Motley Fool Creative Commons License 2015.06.18 0 0 4334

Olyan linkre nincs szukseg mert a bevadorlas nem allam szinten mukodik hanem fedaral szinten.

 

A masik pedig, hogy a supreme court most targyalja, hogy a meleg hazassag ervenyes lesz az osszes allamban.

 

Ha legalisnak kialtjak ki akkor pedig minden mindegy, mert hiaba hozongenek a tagalamok.

 

Jelenleg 37 allamban legalis mar. Innen mar nem nagy ugras a tobbi.

 

http://www.cnn.com/interactive/us/map-same-sex-marriage/

Előzmény: Törölt nick (4333)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.18 0 0 4333

most akkor hozz egy olyan government linket ami azt bizonyitja hogy mind az 50 allamban van meleghazassag , ha ez sikerul jutalmat kapsz

Előzmény: Motley Fool (4332)
Motley Fool Creative Commons License 2015.06.18 0 0 4332

Csak neked

 

http://www.uscis.gov/family/same-sex-marriages

 

I am a U.S. citizen or lawful permanent resident in a same-sex marriage to a foreign national. Can I now sponsor my spouse for a family-based immigrant visa?


A1: Yes, you can file the petition. You may file a Form I-130 (and any applicable accompanying application). Your eligibility to petition for your spouse, and your spouse’s admissibility as an immigrant at the immigration visa application or adjustment of status stage, will be determined according to applicable immigration law and will not be denied as a result of the same-sex nature of your marriage.

 

 

Nem sokara nem csak, hogy legalis lesz, de ha igy haladunk akkor kotelezo is :)

Előzmény: Törölt nick (4331)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.17 0 0 4331

nem minden allamban legalis az azonos nemuekkel kotott hazssag , hala a jo Istennek

Motley Fool Creative Commons License 2015.06.17 0 0 4330

Akkor a zavar kiszuresere most leirom nagyjabol. ( kulonben mikor az esta beindult en is ugy gondoltam ahogy te)

 

Teljesen mindegy Esta vagy vizum birtokaban volt e a kerelmezo. Az a fontos, hogy legalisan erkezett az orszagba vagyis vizum es ESTa birtokaban volt.

 

Innen nezve mar az sem szamit ha tul tartozkodott. Ha hazassagra lep valakivel ( akar sajat nemuvel is)  legalisan kerelmezheti a statusz cseret es ha minden elvarasnak megfelel akkor minden tovabbi nehezseg nelkul megkapja az allando tartozkodasi engedelyt (zoldkartyat).   Ez jelenleg kb $1000ba kerul es 90-180 napon belul meg van.

 

A hazastars mar nem vizumot kap hanem allando tartozkodasi engedelyt. Harom ev eltelte utan pedig kerelmezheti az allampolgarsagot ha szeretne.

 

Ami informaciot a kovetseg oldalan keresztul talalsz az nem fogja ezt az utat leirni, mert nem akarjak, hogy minden kerelmezo az orszagban varakozzon statusz cserere.

Előzmény: Never Man (4329)
Never Man Creative Commons License 2015.06.17 0 0 4329

Némi zavar az biztos van a fejemben ezekkel kapcsolatban, de nem véletlenül egész ügyvédi ág is szakosodott az ilyesmikre :-) - engem is főleg jogi oldaláról érdekel a dolog.

 

Azért gondoltam, hogy az érintettnek esetleg vissza kell tértni, mert:

- Az ESTA esetén kikötés, hogy a 90 napot nem lépheti túl a tartózkodás, ami alól felmentés nincs, hosszabbítás nem lehetséges semmilyen indokkal.

- Az ESTA nem cserélhető vízumra, bár az igaz, hogy semmi nem tiltja a kérelem beadását. Nem is ugyanaz a hivatal intézi - az ESTA-t a belbiztonságiak adják ki, a vízumot a külügy.

- Érdekes kérdés, hogy a házastárs milyen típusú vízumot fog kapni: bevándorlót vagy  munkavállalóit ... utóbbi esetben el tudom képzelni, hogy helyben megkapja (és ezzel az ESTA-ja érvényét is veszti).

- Az állandó tartózkodáshoz bevándorló vízum szükséges, amely esetént kikötés, hogy az eljárás nem történhet az USA területén, például az orvosi vizsgálatnál is megemlítik, hogy azt esetünkben Magyarországon kell elvégeztetni.

 

Ezek persze csak a naív következtetéseim, és van a valóság ahogy ezt intézik ... esetleg házastársra további speciális szabályok vannak(?).  Mindenesetre bárhogy is van, de aki eltökélten az USA-ban szeretne élni és dolgozni annak nem visszarettentő pár hónap, de akár 1-2 év várakozás sem.

 

Előzmény: Motley Fool (4328)
Motley Fool Creative Commons License 2015.06.13 0 0 4328

A hazassag valoban jarhato ut, de ha a 90 nap lejarta elott hazasodik valaki akkor nem kell elhagyni az orszagot.

Hanem helyben kell beadni a papirokat es kb 3 honap mulva mar megkapja a kerelmezo a munkavallalasi engedelyt.

Előzmény: Never Man (4327)
Never Man Creative Commons License 2015.06.12 0 0 4327

Az egyetlen reális esély a következő:

Befizetsz 14 dollárt egy ESTA-ra, elmész LA-ba és megismerkedsz egy usákkal (akár férfival akár nővel) akivel összeházasodsz. A 90 nap végén visszajösz, házastársad beadja a bevándorlási petíciódat és kb egy év múlva cukrászkodhatsz legálisan. 

Előzmény: Henrietta00 (4325)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.11 0 0 4326

nem tud senki .     . = period

Előzmény: Henrietta00 (4325)
Henrietta00 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 4325

Sziatok!

Én is ki szeretnék menni Los Angeles környékére dolgozni. Cukrász szakmám van és ezen kívül még két fajta

asszisztensi szakmám. Az angol elég jól megy, de van még mit tanulnom belőle...
Sajnos fogalmam sincs hogy hogy fogjak hozzá hogy ki jussak?! Valaki tud segíteni?

Takarító voltam Creative Commons License 2015.05.22 0 0 4324

Mire gondolsz? 

Előzmény: Törölt nick (4322)
Takarító voltam Creative Commons License 2015.05.22 0 0 4323

Mesz haza. Jobban jarsz... De fogorvos meg apróbb bajok nem probléma. 

Előzmény: Törölt nick (4321)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 0 0 4322

Vigyázat!!! Hiéna!!!

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 0 0 4321

Mondjuk kiderül, hogy aranyered van, magas a vérnyomásod és cukros vagy. Mi a teendó?

Előzmény: Takarító voltam (4197)
Takarító voltam Creative Commons License 2015.05.21 0 0 4320

Irjatok egy mailt nyugodtan. kzoltan0518@citromail.hu Nem garantalom, hogy meg ma tudok valaszolni, de fogok.

GReggaePapa Creative Commons License 2015.05.21 0 0 4319

Hello
ha adok egy email címet (Takarító voltam) akkor kapcsolatba lépnél velem? a kezdetekben kéne segítség. 3x voltam eddig kint campleaders-el de szeretnék hosszabb távra kijutni és dolgozni.

Előzmény: Takarító voltam (4317)
naplopo0228 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 4318

ÜDV én már fél éve szeretnék kimenni de sajnos mindenki csak igérget és már 57 éves vagyok ,hogyan lehetne biztonságosan ,belátható időn belül kijutni ,esetleg más melót is lehetne /pl mosogatás,szerezni??KÖSZI a VÁLASZT

 

Előzmény: Takarító voltam (4314)
Takarító voltam Creative Commons License 2015.05.21 0 0 4317

Egyébként megértek mindenkit a bizalmatlansággal kapcsolatban. Pont én is így kezdtem mielőtt kijöttem. Otthon csak a rossz híreket hallani. Nehezen hiszi el utána az ember a jót.. Viszont itt már  látom, hogy is van ez valójában... Mióta itt vagyok azt küldték csak haza, aki sokszoros szabálysértést követett el... Az ment csak magától haza, aki nem volt hajlandó dolgozni.... (Kivéve akinek más fontos problémája volt és haza kellett mennie).. A lehetőség adott. Mindenki magának tudja kreálni a jövőjét itt. Nehéz. Nem könnyű, de sokkal jobb mint otthon... Ha kell segítség valakinek akkor írjon. Szívesen segítek.

Takarító voltam Creative Commons License 2015.05.21 0 0 4316

Egyébként az USA ban a cégek adóznak utánad, Te önmagad is adózhatsz.. Szóval...  Nem úgy kell elképzelni, mint mikor a román átszökik a határon és senki nem tudja, hogy ki ő, mit csinál...stb 

Előzmény: Törölt nick (4315)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.20 0 0 4315

Hát igen a feleségem itthon magyar vállalkozónál vezető beosztásban 120000 keres hivatalosan a többit zsebben.Országos kereskedelmi hálózatnál. A haverom pék minimál béres bejelentéssel többit zsebbe. Itthon csak a nemzetközi multi cégnél dolgozók adóznak a teljes jövedelmük után. Tehát mi a jobb itthon szarért hugyért kényszer illegalitásban vagy USA-ban hasonló helyzetben komolyabb fizetésért?

Előzmény: Takarító voltam (4314)
Takarító voltam Creative Commons License 2015.05.20 0 0 4314

Szia. Én egy éve itt vagyok. Tudok segíteni ha gondolod. Csak adj egy elérhetőséget.

 

 

Az illegális munka megközelítést meg nem értem.. ..Otthon is a fél fizetés borítékban megy... Szóval hanyagoljuk ezt az ostoba megközelítést.. 

Előzmény: Sziszi14 (4310)
la.cumbre Creative Commons License 2015.05.14 0 0 4313

valóban...

http://www.e-nyelv.hu/2009-11-12/ikes-igek-helyes-hasznalata/

A valódi ikes igék szabályosan kijelentő mód, jelen idő, egyes szám 1. személyben csak -m toldalékot kaphatnak. 

Előzmény: Törölt nick (4312)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.14 0 0 4312

 beiratkozokm, próbálkozokm

Előzmény: raptor89 (4306)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!