Keresés

Részletes keresés

KLacee Creative Commons License 2015.01.30 0 1 4185

marci077 talán fideszes képviselő vagy?

 

Előzmény: marci077 (4180)
btkbol k Creative Commons License 2015.01.29 0 0 4184

koszonjuk az elso hozzaszolasodat , mikor lesz a masodik ?

Előzmény: Reni1079 (4182)
btkbol k Creative Commons License 2015.01.29 0 0 4183

hogyne lenne , volt egy baratnom , az hulyere kereste magat a rozsadombon gyerekpasztorkent , aztan volt egy masik new yorkban az meg panaszkodott hogy izraelben tobbet kapott mint az usa-ban , irany izrael , ott jo lenni cselednek ha a rozsadomb nem tetszik . majd ha szuksegem lesz radfloridaban itt szolok neked , repcsire megvan a 200 ezer ?

Előzmény: Reni1079 (4182)
Reni1079 Creative Commons License 2015.01.29 0 0 4182

Sziasztok!

szeretnék kimenni dolgozni, esetleg tud valaki valami munkát!?

ápolonő a szakmám nagyon szeretek idős emberekkwl foglalkozni. Ha valaki tud segítsen itt Magyarországon már nincs semmi lehetőség!

Köszönöm a segítséget!

 

btkbol k Creative Commons License 2015.01.29 0 1 4181

arany marcikam , franko itt nekem kereszteny magyarnak lenni a nyugdijambol floridaban mert meleg van , ma ugyan kicsit csipos az ido , ejjel akar plusz 10 fokra is lehul Orlando alatt 20 merfoldrevagyok ami cirka 32 kilAmeter , azert job ez mint kairo mert arabul nem csacsogok cask angolul , az egyik unokam marci , szereti a fustolt libacombot de a soletet utalja mint minden zoldsget es fozeleket , okos gyerek

Előzmény: marci077 (4180)
marci077 Creative Commons License 2015.01.28 -1 0 4180

Magyarnak magyar a legnagyobb ellensége, pláne amerikában:) ki a fene akar oda menni? pont amerikába? cöhh már nem is vezető hatalom, no meg nem is biztonságos, és jóval kevesebbet is lehet keresni mint az euban :D Ázsia lesz a favorite kína japán india orosz ország. Szóval  ne vágyakozzon amerikába senki. amerika azoknak a magyaroknak jó akik már több éve évtizede kinn élnek pl a sok  magyar zsidó meg annak leszármazottjai akik játszák az agyukat usa-ban hogy ők mekkora magyarok azt lehet nem is jártak itt vagy alig tudnak már magyarul. Azt ezeknek adtak szavazati jogot ? fingjuk sincs  magyar belpolitikáról a magyar belügyekről  milyen is magyar élet itthon  a valóságban... Könnyű kintről beugatni.... szégyentelenek... no meg elküldeni gúnyosan a fenébe a szerencsétlen érdeklődőt aki talán jobb élet reményében szeretne külföldre menni... ugyhogy usa meg az usa-ban élő magyarok huzzák meg magukat azt ne pofázzanak a magyar belügyekbe mert  gyáva módon elhagyták hazájukat usa-ban fizetnek adót ott élnek a kettős állampolgárságot meg nem érdemlik meg. "Az igaz hazafi az elfogadja saját országát hazáját és elfogadja hazája kínált lehetőségket és ragaszkodik hozzá el nem hagyja azt ha kell az élete árán is megvédi azt." - Adolf Hitler Nem vagyok szélsőséges sem náci. Csak egy egyszerű magyar  ember aki szereti az otthonát a honját. :) Üdvözlet mindenkinek!

Humbert Humbert Creative Commons License 2015.01.14 0 1 4179

Sziasztok!

Ma kaptam meg a munkavállalói engedélyemet, és azt szeretném kérdezni, hogy van-e itt Amerikában olyasmi, mint ami itt nálunk a munkaügyi hivatal? És ha igen, engem - mint magyar állampolgárt - fogadnak-e?

Tuzy Creative Commons License 2015.01.10 0 0 4178

Koszonom a valaszt.

Tudom nem nekem szol de azert segito a valaszod. Az en esettem jobb mivel , mar van tapasztalatom a tanult szakmaban , de megis , csak azert , hogy nagyobb eselyem legyen egy h1b munkahelyet talalni , el szeretnek menni , egy h2b-s vizumal barmely munkat vegezni. Nagyon sokat segitene , ha mar lenne SSN es ott lennek helyben , hogy interjun szemelyesen ott legyek.

Ha netalan van valami jo otlettetek , hogyan lehetne egy "sponsort" talalni , vagy mas megoldas erre. (pld. magyar kozoseg USA-ban, Magyarorszagi agency amely evvel foglalkozik).

Előzmény: egerszegi (4177)
egerszegi Creative Commons License 2015.01.07 0 0 4177

Ez nagyon nem igy mukodik, nagyon mas hozzaallas kell ehhez.A logikad legeloszor ott bukik meg, hogy ingyen sem dolgozhatsz egy orat sem turista vizummal, tehat a "mutasd meg mit csinalsz" abba csunyan belebukna a leendo fonokod. Nem ugynokseg kell, hanem cegekhez kell jelentkezni az interneten. Sokhoz. Ugynokseg akkor jatszik ha felsovezetonek mesz valahova, de akkor nem ide irnal es nem ilyeneket.

 

Letezik a H1b, rengetegen dolgoznak itt ugy. De nem ugy, hogy egy agency benyomta oket, akinek fizettek. Az nagyon nagyon ritka. Forditva mukodik, cegek keresnek szakembereket, amihez fejvadaszokat alkalmaznak, akik megprobalnak megtalalni teged - mondjuk egy jo LinkedIn profil alapjan.

 

A folyamat az az, hogy legeloszor is szerzel tudast, kepesitest, tapasztalatot egy olyan szakmaban amire kereslet van. Informatikus talan a leggyakoribb ahol ez mukodik. Felejtsd el hogy epitkezesen, szalag mellett, szallodaban (nem vezetoi pozicioban) ez lehetseges lenne. Nem lehet ugyanis ilyen esetekben megmagyarazni hogy miert kell kulfoldi, semmi spec nem kell hozza.

 

Ha megvan a te oldalad, akkor google. El kell kezdeni cegek allashirdetesit bongeszni, es jelentkezni. a legtobb vissza se fog irni valoban. Beszeltem 2 indiai kollegaval, mindketten ugy jutottak ide, hogy masfel-ket evig napi 3-5 jelentkezest kuldtek el. Ebbol volt kb 20 interjujuk Skype-on. Semmi extra, ok programozok. Minel inkabb specializalodsz es ugyes vagy, annal konnyebb lesz.

 

Oneletrajzhoz nem kell tanacsado, ismetelten csak google szukseges.

 

Ja, az egeszhez kiindulasi pont egy folyekony angol nyelvtudas.

 

Oszinten, nem ertem az USA maniat - annyira konnyu az EU-ban jobb penzert jobb munkat talalni nagyobb szocialis biztonsag mellett. Egy bizonyos szint felett (ha eselyed van 100k+ allasokra) nagyon jo itt elni, de ha nem ide szulettel az alatt szerintem aranytalanul nehez. Es meg a jo allasokban is itt dolgozni lenyegesen masabb Ny-eu-nal. Nemeteknel lehet heti 40-50 orat dolgozni, itt nehez egy 40 oras munkakorben 60 alatt megallni. Ott van 30 nap szabid, itt van 10. Megeri ez a hatalmas kuzdest?

 

Ide akkor lesz erdemes majd kijonni, ha az anyagi biztonsagod megvan, es a kaland kell. Vagy ha egyszer eljutnak odaig hogy konnyitik majd a bevandorlast. Most ez egyszeruen csak tul bonyolult es eveket igenyel. Szerintem.

Előzmény: tabo (4167)
Motley Fool Creative Commons License 2015.01.07 0 0 4176

Nekem nincs egyetlen ismerosom sem aki vissza ment volna MO-ra mert nem sikerult neki a kinti elet.

Az igazsag az, hogy ez a segitseg kerdes nem egeszen jogos.

Mert a legtobb ember ha sajat hazajaban munkat keres nem fog semilyen forumon segitseget kerni vagy kapni.

Ott sincsenek otletekben duskalo tanacsadok.

Ez amerikara is igaz. A legtobb ember ha dolgozik akkor a munkajaval van elfoglalva es nem avval, hogy milyen modon tudna idegeneknek forumon keresztul munakt szerezni.

De ha lenne is ilyen akkor sem egyszeru. Nem csak a munka miatt, hanem mert a legtobb segitsegre varo nincs tisztaban avval, hogy amerikaba milyen modon lehet bejutni.

A bevandorlais procedure hosszadalmas es nincs mindenki szamara nyitva az ajto.

Kulonbozo elvarasoknak kell megfelelni es ezekkel azok sincsenek 100%ban tisztaban akik esetleg segitnenek munkaval kapcsolatban.

Van egy-ket form latogato aki a kozelmultban sikeresen munkahoz es bevandorlashoz jutott, ok leirtak mar a modjat.

Sajnos ujabb erdeklodok erkeznek es nem veszik maguknak a faradtsagot, hogy visszaolvassanak nehany evre.

Regisztralnak es minden keresgeles nelkul felteszik a kerdest amit mar sokan feltettek korabban, de ha kapnak is erdemleges valaszt arra mar nem tellik nekik, hogy megkoszonjek es esetleg ha sikerrel jartak akkor azt az informaciot kozze tegyek.

Igy a korforgas mindig ujra indul es azok akik  regi forumosok nem veszik jol neven a kerdezoskodest.

 

 

Előzmény: Peti 86 (4175)
Peti 86 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 4175

Érdekes, hogy minden ismerősöm aki kijutott egyszer az mind visszament! Csak ők sem akarnak senkinek sem segíteni pont úgy mint ön! Ha nyugdíjas lennék akkor nekem is pont úgy lenne jó ahogy akár még Magyarországon is!

Előzmény: btkbol k (4174)
btkbol k Creative Commons License 2015.01.07 0 0 4174

nyugdijas vagyok , nem dolgozom , gyertek ide , kolbaszbol van a kerites

Előzmény: tabo (4173)
tabo Creative Commons License 2015.01.07 0 0 4173

Azért hagy kérdezzem már meg itt a nyilvánosság előtt, mert ugye nincs

titkolnivalód, kedves bt, hogy teneked milyen végzettséged van, és mi a

foglalkozásod abban az országban, ahol már alig van termelés és amiről

meg mi ne is álmodjunk, mert esélyünk sincs az ottani munkavállalásra?

 

Várom és előre is köszönöm, mindig is oly pozitív, kedvességgel és

tanulságokkal teli válaszodat! Isszuk a szavaidat és felnyitád szemeinket!

 

Előzmény: btkbol k (4165)
btkbol k Creative Commons License 2015.01.05 0 0 4172
btkbol k Creative Commons License 2015.01.05 0 0 4171
btkbol k Creative Commons License 2015.01.05 0 0 4170

www.orlandosentinel.com van aprohirdetes rovat , ugy hivjak CLASSIFIED

Előzmény: btkbol k (4169)
btkbol k Creative Commons License 2015.01.05 0 0 4169

Orlando florida tobb millio ember egy 30 kilometer sugaru korben , gyakorlatilag nincs allas hirdetes az ujsagokban , ami allas van azt hirdetes nelkul is elkapkodjak , nincs eselyetek , kar almodozni , az van hogy a termeles azsiaba kerult , ez az oka

Előzmény: tabo (4167)
Peti 86 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 4168

Sziasztok! Én nagyon szeretnék az USA-ban dolgozni. Még sosem jártam ott, és fogalmam sincs hogy hogyan lehetne kijutni. Érdekelne, hogy itt a fórumon tudna-e esetleg ebben valaki segíteni??? Előre is Köszönöm!!!

tabo Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4167

Üdv Mindenkinek!

 

Én még azért szeretnék Tuzy hozzászólásához "hozzákérdezni" egy-két

konkrétabb dolgot. Mert ahogy látom itt a fórumon, azért van egy-két Amerikában

élő hozzászóló is, akiktől megkérdezném - ha valamennyire ismertek lennének a

dologban (hallottak, láttak, olvastak róla valamit, vagy akár részvevői voltak),

hogy persze van lehetőség a H2B vízumre, meg a hiányszakmákban való elhelyezkedésre, de hol találok (ahogy a címben is van "nem kamu", ami pl. azt is

jelenti, hogy mondjuk válaszolnak az ember e-mailjére) employment vagy

valamilyen advisor agency-t, aki külföldiekkel (is) foglalkozik, tanácsot ad (merre

és hogyan), akikkel össze tudunk állítani egy profi resume-t - amiért persze fizetni

is kell, és amit persze ki is fizetek, vagy kimondottan egy sponsor agent/agency-t,

aki eljuttat ahhoz a munkaadóhoz (sponsor), aki végül is munkát ad és elintézi a

papírmunkát (aminek a költségét szintén én állom).

Persze azt is tudom, ha kint keresek munkát, ahhoz mondjuk jó volna kint is

tartózkodni (legalább egy motelben, ha már külföldiként nem vehetek ki lakást

- igaz ez(?)), mert úgy mégis csak könnyebb a kommunikáció, meg az

állásinterjúra való eljutás.

És hallottatok-e vagy tudtok-e olyat, hogy egy külföldi - mondjuk az építőiparban -

bemegy egy építkezésre, elmondja hogy honnan jött, meg hogy munkát szeretne,

és erre azt mondja a főnök (most csak képletesen), hogy "oké, gyere be, mutasd

meg mit tudsz, és ha jól csinálod elintézünk neked egy ideiglenes vízumot"?

(Bár amint hallottam, manapság már Amerikában sem dívik a fekete munka.)

Vagy ezt a fajta szituációt felejtsük el, és először és mindenképp valami

ügynökségnél kellene próbálkozni?

 

Mert valahogy ez a Zöldkártya Lottó nálam nem akar bejönni. Tehát, ha a hegy

nem megy Mohamedhez, akkor a Mohamednek kell mennie a hegyhez.

 

Szóval, akárki tud valami kis okosságot mondani, akármilyen kicsi is, az legyen

szíves, és mondja. Most olyan helyzetben vagyunk, hogy mindenre vevők vagyunk!

 

Én is köszönöm.

 

Előzmény: Tuzy (4166)
Tuzy Creative Commons License 2014.12.30 0 0 4166

Sziasztok.

 

En egy 25 éves fiatalember vagyok , aki szeretne USA-ban dolgozni és olyan kérdésél fordulnék hozatok milyen lehetőségeim vannak.

Okleveles vegyeszmernok vagyok , a diplomámat a Kolozsvári UBB-n szereztem ,es ezután mar egy és fel éve a szakmában dolgozok mint mernők. A fizetés , a munkahely jó, a kollégák rendesek és van előre lepésre lehetőség, de nem érzem én úgy ,hogy azt csinálom amit szeretnek is.

Vonzót kiskorom óta maga az amerikai élet, az ottani emberek gondolkodás módja. 

Az angol tudásom , szerintem elege jo , eddig csak nem angol anyanyelvű emberekkel volt lehetőségem tárgyalni , de úgy társalgási szempontokból , mint technológiai kifejezések használatában is nagyon jól megertetuk egymást.

Tudom ,hogy van a H1b es H2b vizum lehetőség. A H1-re nem tudom hol talalnak olyan munkáltatott aki elvállalna a sok papírmunkát. Ezert nezek inkab h2b vizum utan, de itt is nehéz munkáltatott találni.

Ezert lenne szükségem , segítségre , mas otletekel , netan altalatok ismert cegek elerhetosegevel amelyekrol tudjatok ,hogy elfogadjak az EU-ban tartozkodo munkasokat is, vagy netalan valami magyar/roman ceg tulajdonost , amely amerikaban tartózkodik es segitene.

 

Koszonom.

btkbol k Creative Commons License 2014.12.13 0 0 4165

itt , a nyilvanossag elott , nincs titkolnivalonk

Előzmény: zetkamilla (4164)
zetkamilla Creative Commons License 2014.12.13 0 0 4164

btkbol k,

Hogy tudom veled felvenni a kapcsolatot?

UDV

Kam

btkbol k Creative Commons License 2014.12.12 0 0 4163

barmilyen plusz extra nyilatkozattal cask gyanussa tenned magadat , nem vennenek komolyan , a burokracia kegyetlen , azt kell csinalni amit kovetelnek se tobbet se kevesebbet

Előzmény: btkbol k (4162)
btkbol k Creative Commons License 2014.12.12 0 0 4162

nem mondhatsz le JOGILAG az allami segelyrol , az ugyanazt jelentene minth azt irnad le hogy inkabb ehenhalok minthogy segelyt kerjek ...ilyen ember NINCS

Előzmény: lincon19468 (4159)
lincon19468 Creative Commons License 2014.12.12 0 0 4161

Rendben köszönöm, tényleg csak a túlaggódás tört rám. Tudom, hogy lehet, hogy még 10 év mire kihúznak, de azért az elég sz@r lenne h elsőre kihúznak, és akkor ez miatt nem mehetek :( Bár nagyon meghúzva a nadrágszíjat összespórolható addigra, más nem eladom valamimet, mondjuk ha kihúznak az itthoni kocsi értelmetlenné válik. (házat nem szeretném eladni egy két három évig kijutás utánig, mert ugye mi van ha nem jön be az ember számítása, akkor itthon is kereshetnék albérletet vagy egy kisebb házat... :) 

Előzmény: Motley Fool (4160)
Motley Fool Creative Commons License 2014.12.12 0 0 4160

Erre mondjak azt, hogy tul gondolkozod a dolgot, vagy tul aggodod. 

 

Legegyszerubb ha van nehany millio a szamladon mikor az interju lesz es akkor nem kell magyarazkodni. 

Ha a haverod sponzoral akkor elmeletileg, de csak is elmeletileg lehetseges, hogy rajta hajtjak be azt a penzt amit te esetleg felveszel ha segelyt kersz. 

De ha most adtad be a zoldkartya lottora a jelentkezest akkor nem biztos, hogy egybol kihuznak es a sikeurl elso jelentkezesre akkor is kb 2 ev mire megvalosul a beutazas lehetosege. sokan csak tobbszori jelentkezes utan jutottak a zoldkartyahoz. Van ismerosom akit a tizedik probalkozas utan huztak ki. Es valahogy old meg, hogy 2-3 millio forint ott csucsuljon a bankszamladon mar jovel elobb mint hogy az interjura mesz. Nem csak azt nezik mennyi van bent hanem azt is, hogy miota van ott. 

Előzmény: lincon19468 (4159)
lincon19468 Creative Commons License 2014.12.12 0 0 4159

Köszönöm mindkettőtök válaszát. Tudom, hogy nem a legrosszabbhoz kell viszonyulni, ha eddig valahova kellett a pénz mindig a legrosszabb eshetőséggel számoltam, hogy ne érjen csalódás.   Csak azért estem kicsit pánikba, mert gondoltam elég mondjuk egy milla "költőpénznek", mert amint lehet munkába állnék, és ugye akkor már jobb a helyzet. Arra gondolom nincs lehetőség, hogy lemondok mindenféle állami segélyről  a beutazás előtt egy hivatalos nyilatkozatban.

 

Ezt a bekezdést találtam a hivatalos tájékoztatóban:

"Nem, nem kapnak támogatást azok, akik megkapják a DV vízumot,[...] Ezt bizonyíthatja egyrészt saját bankszámlával,
szponzori nyilatkozattal, a Form I-134-es nyomtatvánnyal (Affidavit of Support), melyet kitölthet az
USA-ban élő rokona vagy ismerőse, és/vagy egy amerikai munkáltató által kiállított állásajánlattal."

 

Az hogy USA-ban élő ismerős, az jelentheti azt, hogy pl gyerekkori barátom?(tehát semmi rokoni kapcsolat nincs köztünk)

Valamint ha aláírja az őt mennyiben érinti? (Megkérem hogy írja alá, de megbeszéljük hogy természetesen egy $ nem kell adnia akkor mi van?)

Motley Fool Creative Commons License 2014.12.12 0 0 4158

Soha ne a legrosszabbhoz probalj viszonyulni. 

 

Vedd a legdragabb helyet alapul es annal dragabbra keszulj fel. Akkor abbol nem lesz gond. Nem fog elfogyni a penzed ido elott es nem kell nyomorognod sem. Raadasul az a szamla elso ranezesre sem szur szemet az ugyintozoknek. 

Előzmény: lincon19468 (4153)
btkbol k Creative Commons License 2014.12.12 0 0 4157

itt floridaban peldaul a minimalis oraber ha jol tudom kb 9 $ , de a pincerek sok helyen orankent cask 2 dollart kapnak LEGALISAN mert azt mondjak nyaljak ki a vendeg popsijat hogy az adjon nekik sok BORRAVALOT , azaz a minimalis oraber se jelent SEMMIT mert kijatszak

Előzmény: lincon19468 (4153)
btkbol k Creative Commons License 2014.12.12 0 0 4156

dehogy mondjak meg hova melyik allamba menjel , tuti hogy ezzel nem torodnek , lathatod , azzal torodnek hogy fel evig el tudd tartani magad ne jelentkezzel foodstampre peldaul mert ehes vagy , a foodstamp arra jo hogy ne halj ehen , vehessel olcso vacak kajat az itteni tescoban=walmart

Előzmény: lincon19468 (4153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!