Most kaptam vissza az első kötetet, mert kölcsön adtam. A borító belső felén is van egy jó idézet:
"Imádom azokat, akik keresik az igazságot, és gyülölöm azokat, akik megtalálták." D.M. Lessing
Ja és én is idéznék a könyvből:
122 oldal: " ...épp így ellenemre van, amikor szelid erőszakkal irányítgatnak a vallás felé, rám erőltetve egy csoporthitet a bennem kialakulóban lévő egyéni hittel szemben, és annak ellenére. Így maradtam meg egy mindenféle hitet elfogadó és megértő embernek, olyannak, aki bármikor utat választhat, görcsök és feszültségek nélkül."
Ahogyan beleolvasgattam tegnap este a sajtótájékoztatón kapott új könyvébe, nekem és a páromnak is úgy tünt, mintha az egy bocsánatkérés lenne az első kötetért.
Pra-Kovács Imrável és Nagy Bandóval dedikáltattam a könyveiket és visszamentem dolgozni, otthagyva a szenvicseket és italokat fogyasztó társaságot. Paudics könyvét és a Boros könyvet elajándékoztam munkatársaimnak.
Nagy számú ujságíró és tévés szemlyiség jelent meg és a bemutató egybe volt kötve még:
- Dlusztusz Imre-Kaiser Ottó: A SZÉP MAGYAR BOR
- Para-Kovács Imre : A HORROR VAKUI
- Révész Renáta-Puudics: Rivaldafényből a nyomorba
című könyvbemutatjával.
Regisztráltam magamat, mint az Internet Világa média képviselőjét és kaptam érte négy darab promóciós könyvet. Még tatr a beszélgetés. Megyek vissza és szerzek bele autógrammokat is:-)
Éppen itt ülök a Lurdy Házban Nagy Bandó könyvbemutatóján. Van itt egy internettes kávézó és kihasználtam az alkalmat, hogy pötyögjek egy kicsit, amíg elkezdődik a program.
Nagy a sürgés-forgás Bandó körül így éppen csak kezetfogtunk és néhány szót tudtunk váltani. Majd később még beszélgetünk hosszabban is ebben maradtunk.
Ha valki szeretne valmi kérdést feltenni akkor azt tolmácsolhatom felé.
Olyan jól eljátszod a hisztérikát.Csak az index nem jelzi ki nyilvánosan, hogy hányan olvassák a topikot. Egy topik élete nem csak a beírásokon mullik. Az én topikjaimat számtalan helyen ajánlják egymásnak az emberek. Sőt egy rakás fent van belőlük különböző linkajánló helyeken is.
Nagy Bandó: András Könyve 1 háromszori kiadást és 15 000 feletti példányszámot élt meg eddig tudtommal. Ez bizony a hazai viszonyok között siker a javából.
A második kötet várhatóan tovább fogja növelni az első kötet példányszámát is.
Szóval további jó sopánkodást és rosszmájuságot:-)
Elkészült Nagy Bandó könyvének a folytatása az András Könyve 2, amelynek a héten lesz a sajtóbemutatója Budapesten. A könyhéten már mindenki megveheti.
A könyv nagy része minimum harmada (de talán a felénél is több szöveg) tényleg csak másoktól való idézetek. Az általam idézettek a könyvből is többször már a könyvben is idézetek.
Számomra a P-DOX valláshoz való nagyon hasonlatos és sokszor pontosan megegyező elvek leírása jelentős könyv. Persze azért van nagyon sok eltérő írás is benne és bevallom, nagyon sok részhez egyszerűen azt írtam, hogy szerintem ez egy baromság. (igyekszem majd olyan részt is idézni)
Amúgy a beidézett szakaszok erősen a közhely kategóriába esnek. Számtalan forrásból, számtalanszor hallhattuk, olvashattuk és láthattuk ezeket. Ezért felesleges volt könyvet írni.
68.o.: Te pedig vallásalapítóként aposztrofálod magad. Potenciális háborús bűnös vagy.
69.o.: Következésképpen, aki semmiben nem hisz, az minden hibáját beismeri. Nem látom, nem látom. Mutass példát, vallásalapító!
70.o.: "...szuverinátusukért..." valószínűleg NBA pontosan tudta, hogyan írják és csak te írhattad el. Szegény diplomáért mártírhalált halt hízott libák!
72.o.: Vallásalapítóként elő fogod segíteni a kínzókamrák meglétét.
121. oldal:
" Egy keresztény vagy egy zsidó családban megvalósíthatatlan, hogy a gyerek eszméléséig csak alapvető normákra, erkölcsi értékek ismeretére tanítanák őket, nem befolyásolva vallási és hitbéli hovatartozásukat, majd pediglen az évek során olyan eligazítást kapjanak a vallásokról, hogy felnőtté válva már bizton választhassák ki a nekik leginkább megfelelő, mentálításukhoz legközelebb álló vallást, amely összefér a lelkükben nyiladozó hitükkel is."
121 oldal:
" Tehát ha tőlem megkérdezik, hohgy világnézetileg vagy vallásilag ki vagyok, akkor elvárják, hogy vagy azt mondjam, hogy katolikus vagyok, vagy hogy protestáns vagy buddhista, vagy ateista, vagy hitetlen. De ha azt mondom, hogy én egy zsidóba oltott keresztény vagyok sok buddhista beütéssel és gondolattal, akkor szélhámosnak tartanak. (Popper Péter)"
" Elgondolkoztató mondat, hogy a bírák a vádlott vagyonát a maguk javára elkobozhatták, s némiegészítésre szorul, hiszen abból részesedett a spanyol király is. Tehát minél több embert sikerült a vádlottak padjára vonni, a szokásban lévő teljes vagyonelkobzás okán, annál nagyobb bevétel ütötte az inkvizítorok markát"
74.oldal:
" Vádlottról beszél a kézikönyv, vád nélkül. Az inkvizició éppúgy nem ismerte a vádat, mint a sztálinista vagy hitlerista "biráskodás"..."
88.oldal:
" tetteinkért magunk felelünk. A lelkiismeretünk előtt kell rendben lennünk."
90.oldal:
"Ha azt mondja. Higgy nékem, mert különben megégetlek! nem más, mint közönséges gyilkos."
96. oldal:
"Istent az ember élteti. Isten az emberben él."
106. oldal:
"Az ateisták agyával pláne nem tudok gondolkodni... Istent tagadni éppen úgy ostobaság, mint Teremtőnek képzelni."
110. oldal:
" Miért fontos számára, hogy benne, az Egyetlen Istenben higgyen mindenki? Ha ő valóban egyetlen, miért hagyta, hogy (számtalan vérrontást előidézve) más istenekben higgyenek az ő teremtményei? "
110.oldal:
"A vallás népeket tett egymás ellenségeivé, országokat fordított egymásssal szembe. A közzösségivé tett hit, a vallás fanatizálta az embert. A fanatikusok mindenki másnál többet ártottak az emberiségnek. Így válhatott a széthúzás alapjává az összetertó hit."
68.oldal:
" az emberiség háborúinak nagyobbik részét vallások zászlói alatt vívták, vagy zászlóikon a vallási vezetők áldásával."
69.oldal:
"ne felejtseel, amit mont mondok: A HIt az erőszakkal egyenlő, bármilyen tipusú hitről is legyen szó, vallási, politikai vagy szurkolói hitről."
69. oldal:
"Akinek hite van, az nem hajlik arra, hogy beismerje a hibáit, márpedig a tévedéséink segítsége nélkül semmik vagyunk."
70. oldal:
"Ha a háborúkat területszerzés miatt vivták, Istent mindig a területét védő nép mellé állították..... Megválaszolatlan azonban a keresztes háborúk idején kialakult helyzet. Ki oldalán állt Isten? A keresztes lovagokén, akik népek ellen vonultak Isten zászlói alatt, vagy a szuverinátusukért küzdő, népüket és területüket védelmező megtámodattakén? Nietzsche tömören fogalmaz: A keresztes hadjáratok - magasabb szinten üzött kalózkodás, semmi több."
72. oldal:
" Az egyház és a papság módszerei és eredményessége semmiben sem maradt el a sztálinista és hitlerista hóhérlegények kínzókamráinak leleményes teljesítménye mögött."
Lám-lám, ismét jól diagnosztizálták Gábor barátunkat! Valaki azt írta, hogy ha sarokba van szorítva, akkor sietősen elhagyja a topicot. Nos, ez történt itt is. Cziky, kedves Unalmas Gábor, cziky. :)