Több, mint egy éve sétáltatom a blökit a "hátsó udvarban". Csak így nevezem a Városfal utca mellet húzódó területet.
Emlékszem, az árvízvédelmi munkák előtt volt egy cikk az újságban arról, hogy a betonfal mellett micsoda sétány és kerékpárút lesz. Gondoltam, ez a fal melletti sáv lehet az. Igaz, sétálni nem annyira jó, mert a durva kőzúzalék néhány darabja még a legjobb cipőn is keresztül bök, és bringázni is csak traktorgumikkal lenne érdemes a defektveszély miatt, de ez jutott...
Minap, egy teherautó vezetője teljes jó szándéktól vezérelve és nagyon normális hangnemben felvilágosított, hogy tilos helyen járkálok. Ha elkapnak, harmincezerre is büntethetnek. Kicsit értetlenkedtem, de láttam, hogy ő csak segítő szándékkal tájékoztatott.
A Városfal utca nyugati végén van egy kapu. Mióta tudok róla, sarkig tárva vár rókát, kutyát, embert. Fel sem tűnt, hogy ott van. Ma észre vettem, hogy az egyik szárnyon van egy tábla - háttal a bejáratnak. "Üzemi terület", stb. Belépni tilos. Tilos? Oda, ahová sétányt és kerékpárutat vizionáltak? Mi van azokkal, akik a Nánási út, vagy a kutyafuttató bejárata felől tévednek ide? Onnan aztán rejtett tiltó táblát sem találunk.
Valahogy rendet kéne tenni. Attól, hogy ez üzemi terület, nem kéne az egyébként veszélyes hulladéknak minősített, szétszakadt árvízvédelmi homokzsákokat ott tárolni. Szeptemberben volt az árvíz. Tavaly. Persze, ezeket mindig elkerülöm.
Ha azt mondták, ott sétány lesz, akkor az a beruházás költségei között is jelen lehetett. Ahogy írtam, valamiféle, inkább aszkétáknak való sétány jellegű sáv létesült a gát mellett, de kiderült, hogy tilos rámennünk. Miért?
Persze nem megyek oda olyankor, mikor gépek zúgnak (a múlt héten hordták a szélvihar által kidöntött, ideiglenesen idecipelt farönköket), de hetekig semmi mozgás.., azaz, de - más kutyások jönnek gyakran.
Végül kérdezhetnétek, hogy miért nem jó nekem a Pók utcai lakótelep sok-sok járdája. Jó lenne, de félek, hogy a járdákon eszementül száguldozó rolleresek, bringások egyszer bajba sodornak. Írom ezt úgy, hogy én is rengeteg km-t teszek meg kerékpárral - csak éppen nem járdán és nem is a zúzottköves, egyébként is tiltott, tervezett bringaúton.
Elégedett vagyok azzal a munkával, amit jó két hete végeznek itt, a Városfal utca végében. Tudom, hogy a jó munkához idő kell, tehát itt jól végzik a dolgukat. Azt is tudom, hogy a lassú munkához még több idő kell.
Megírták Óbuda oldalán, hogy három-négy hét kell és ezt tartani is fogják.
Ma reggel, nem sokkal 8 óra után egy autó fordult jobbra a Lőpormalom utcából a Vízimolnár utcába. Az autó tetején volt egy cipősdoboz, benne új cipő. Forduláskor a doboz leesett, az autós nem vette észre. Ha a gazdája keresné a dobozt a cipővel, a Lőpormalom utcai Római csemegében, vagy a mellette lévő szoláriumban érdeklődhet, vagy írjon ide: m-ciposdoboz@rvd.hu
Az én fiam a Napsugár oviba járt! (Nem oda akartuk beiratni mert a Vitorlás mellett lakunk, de ott már nem volt hely!) Igazából remek ovi! Kedvesek az ovónők is!
Amikor 12, illetve 10 éve elkezdtük, akkor a Vitorla számított a legjobbnak, de ez alapvetően ovónéni függő.
Ja, és amikor benépesültek a lakóparkok, akkor hirtelen kevés lett a férőhely. NEm tudom, hogy azóta milyen a helyzet, de akkor nem az volt a kérdés, hogy melyikbe a 3 közül, hanem hogy egyáltalán befér-e bármelyikbe. Azóta is folyamatosan költöznek kisgyerekesek a ltp-re...
Szerintem van ennél veszélyesebb parkolás, ami szabályos (pl. 90 fokos, de orral előre, seggel az út felé).
Ráadásul vannak olyan helyzetek, amikor a 2x megfordulás több potenciális veszélyhelyzetet vagy fennakadás okoz, mint amekkora kockázatot jelent a menetiránnyal szemben az úttal párhuzamos parkolás.
De ez most mindegy is, a lényeg, hogy ezért büntetnek, érdemes figyelni rá.
VIGYÁZAT! Teljesen indokolatlan helyeken is büntetnek szabálytalan parkolásért a közterületesek. Úgy tűnik, nem elég nekik a kaszáson beszedett bírság! :-(
Sziasztok, család vagyunk két gyerekkel, novemberre várjuk a harmadikat szeretnénk nagyobb lakásba költözni. 2+2 félszobás ideális lenne. Esetleg tudtok valamit korrekt feltételekkel? (maximum 100+rezsi nem gond, hogy gyerekekkel költözénk.)
Referenciát tudok adni a mostani főbérlőtöl ha ez valakinek fontos.
Rég volt már a mi lakáskereső projektünk, szóval ne vedd készpénznek, amit írok, de úgy emlékszem, hogy cseréptetősben nincs 1+3 félszobás, illetve a 2+2 félszobásból pedig a nagyobb kiszerelés (80 nm) van. (Már azokból a típusokból, amiről azt írtad, hogy érdekel.)
Esztétikum ügyben is felvetnék egy szempontot: mi lapostetős négyemeletesből az ablakon kinézve a szemközti -- esztétikusabb -- cseréptetőst látjuk, ám az abban lakók nem mondhatják el ugyanezt. ;-)
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Mi a Pók utcai lakótelepen szeretnénk lakást vásárolni, elsősorban cseréptetős házban. Van egyáltalán 70-80 négyzetméter közötti 4 szobás lakás? (1+3 fél, vagy 2+2 fél). Két ingatlanirodát is megkerestünk, de csak szidták egymást, teljesen eltérő méreteket és szobaszámokat adtak meg.
Egyébként mi a különbség a cseréptetős és a lapostetős házak között? Úgy tudom, panel mind a kettő.
Ez tényleg tök jó, csak az első mondatot nem értem: "A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület [...]kapta a jelzést, mely szerint a Római térnél egy fiatal hölgyet támadás ért."
Kitől?
A rendőrség a polgárőröket küldi ki, mert nem ér rá?
nem semmi. hazáig követték? múltkor este kísértem le rokont a hévhez hát a de niro féle taxisofőr film jutott eszembe: "Éjjel az összes állat előbújik"