Keresés

Részletes keresés

pipacsmező Creative Commons License 2015.08.18 0 0 311

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy a rövid lábú fajtából létezik-e vörös-fekete rajzolatú, vagy csak zsemleszínű?

Köszönöm.

bolero84 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 310

Eladó erdélyi kopó kölyök kanok,9 darab!

                                         06203488220

leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 309
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildi
Virág10 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 308
Kedves Eddybubci! Ha nem talált még kutyust, én tudnék ajánlani. Kb. három hónapja találtuk az utcán, akkor volt hat hónapos. 41 fokos láza, kullancsfertőzése és tüdőgyulladása volt. Meggyógyult, de 7 napig csak az infúzió és az injekciók tartották életben. Ivartalanítattam, beoltattam. Most gazdit keresek, mert 5 befogadott kutyám mellett elhelyezni nem tudom, így ideiglenes befogadóhoz került. Sajnos ott már nem maradhat, így augusztus 20-ig kaptam időt az elhelyezésére. Tel.: 06703119786  
Előzmény: Eddybubci (305)
Virág10 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 307
Kedves Eddybubci! Nem tudom, hogy sikerült-e kiskutyát találnia, de én tudnék egy erdélyi kopó keveréket ajánlani. Kb. három hónapja találltuk az utcán. 41 fokos láza, kullancsfertőzése, tüdőgyulladása volt. A halál torkából húzta ki az állatorvos. 7 napon keresztül csak az infúzió és az injekciók tartották életben. Mára meggyógyult. Szépen meghízott, ivartalanítattam, beoltattam. Nekem 5 befogadott kutyám van, így őt már befogadni nem tudom. A szomszédomban helyeztem el, de most már megunták, s augusztus 20-a környékére kaptam ultimátumot, vagyis, hogy vigyem el a kutyát. De hová? A kilenc hónapos kislány nagyon várja új gazdáját. Tel: 06-70-311-9786. Ezen a számon tovább pontosíthatunk mindent. Előre is köszönöm! Virág10
Előzmény: Eddybubci (305)
bukkaljai Creative Commons License 2009.06.02 0 0 306


Bajba jutott erdélyi kopók mentése:
http://www.erdelyikopo-sos.eoldal.hu
Előzmény: Eddybubci (305)
Eddybubci Creative Commons License 2009.05.19 0 0 305
Kedves Mindenki !

2009. januárjában Veszprémben, a Kiskuti csárdánál egy gazember agyonlőtte Pajtás nevű kutyámat. Képek és a viselkedés alapján gondolom, hogy erdélyi kopó vér csörgedezhetett benne. "Talált" kutya volt, kb. 1 éves lehetett, amikor 2005 májusában feltűnt a ház körül, kb. 2 hét után gondolta úgy, hogy csatlakozik hozzánk. Nagyon megszerettük, nem véletlen a neve sem.

Ha valaki ilyen jellegű, gazdátlan vagy kidobásra ítélt vagy eladó kiskutyáról tud, nagyon megköszönném, ha értesítene.

elzorro Creative Commons License 2008.03.18 0 0 304

Figyelem!!

 

Meg kell menteni!

 

Az Illatos úton sínylődik egy erdélyi kopó fiú kutyus!!!

Azonnal elvihető!

Fajta tisztának tűnik.

Fiatal, jófej Tündérmókus!

 

Fennt van a fényképe az illatos út honlapján is, itt megnézhető: www.illatosut.hu

bükkaljai Creative Commons License 2006.10.27 0 0 303

Helló!

 

Nagyon régen jártam erre ezért reagálok csak most. De jó látni Csipetet. Kispofám eléggé el lehet kényeztetve és úgy látom a macskákkal jól kijön.

Írok is e-mailt nektek!

 

Üdv!!!

Előzmény: Rákrosseb (302)
Rákrosseb Creative Commons License 2006.07.23 0 0 302

Szia Eszter!

 

Csipet kopó szépen megvan, egész nap fetreng, alszik ebben a marha melegben, néha házat őriz, és ugat,és sokszor együtt alszik a macsekokkal!

Elég jámbor a kis disznó

Sőt, néha a macskák kitúrják a kosarából, és akkor szomorú pofával eloldalog, és felmászik  az ágyra...

Estefelé sétafikálunk  néha, 1-2 hónapja már póráz nélkül is !

Okos lett ! :D

 

 

 

Csipet, és Siccmacs
Előzmény: bükkaljai (301)
bükkaljai Creative Commons License 2006.05.19 0 0 301

[size=6][color=red]SOS! Eltünt keressük!!!![/size][/color]

Május 16-ra virradóra eltünt a X.ker.ből, a képen látható 2 éves, nagy termetű, erdélyi kopó kan. Tetovált és chip is van benne.
Aki látta vagy tud róla valamit az alábbi telefonszámokat hívja:
30-341-3377 vagy 20-327-6607
<IMG SRC="http://img.tar.hu/bukkaljai/size2/22032068.jpg" border=0>
Megtalálónak jutalom!

Henikő Creative Commons License 2006.01.31 0 0 300

Sziasztok!Az ELTE Etológia Tanszékén írom szakdolgozatomat és a témámhoz a következő fajtájú kutyák 1 évesnél idősebb egyedeire lenne szükségem:agarak , bajor/hannoveri véreb, basset hound, tacskó, basenji, erdélyi kopó, blood-hound (angol véreb), welsh ter., parson russel, jack russel, jagdterrier, cairn terrier, lajka,  német vizsla, labrador, golden, pointer, szetterek

Mind kertben tartott, mind pedig lakásban tartott kutyákra szükségem lenne!Tehát ha neked és a kutyádnak van kedve részt venni pár etológia tesztben jelentkezz itt:  <A href="http://www.nlcafe.hu/mailtoncsihaja@gmail.com">encsihaja@gmail.comKérlek küldd el a kutyád adatait(nevét, nemét, korát, fajtáját, hogy hol él(lakás, kert), jártál e vele kutyaiskolába, kapott-e bármilyen kiképzést, van e valamilyen vizsgája és bármit amit fontos róla tudniés ha tudsz fényképet is) illetve a saját adataid (neved, elérhetőséged). Csak Budapestiek jelentkezzenek v olyan, aki tudja vállalni, hogy 2x felhozza a kutyust Pestre!

További részleteket, majd emailban!

 

vad orzó Creative Commons License 2006.01.24 0 0 299

szia ! bocs , h beleszólok de :

 

Ha valakinek nincs igaza akkor ne keménykedjen.

Mikor befizették először a törzskönyvezés díját akkor informálódni kellett volna h mik a feltételek. Nem csak az a lényeg, h a kopóra kedvezményesen csak 3500 ft a pénz, hanem  miért.Persze ez jól hangzik de csak akkor ha a kutyáknak rendben vannak a tenyésztéshez szükséges papírjai... Ez néha csak később derül ki a laikus tenyésztő részére, mert előbb pároztat és csak utána számol !!

 

A másik, h miért kell ebbe belekeverni Mo-t. A világ minden részén rendnek kéne lennie és ha valaki próbálkozni akar akkor ütközzön a szabályokba. Mert néha azért a MEOE-ban is rend van.....

Előzmény: MA850 (298)
MA850 Creative Commons License 2005.12.24 0 0 298

Sajnálom... ezt az egészet... sajnálom, hogy ez itt Magyarországon így megy... sajnálom, hogy akiknek össze kellene tartaniuk, azok egymást uszítják egymásra... Az, hogy ki mit mondott előre nem érdekel! Arról is megvan a véleményem... mint ahogy az egészt klubról... meg az állítólagos segítségekről is... engem nem érdekel a törzskönyv, nem azért szeretem a kutyámat, mert papírj van!

De! A MEOE hibázott, és az előzőek nem csak fenyegetések voltak! A világon sincs ilyen (persze kivéve ebben az országban), hogy a fizetés után "kitalálják", hogy még fizessen az ember ennyit meg annyit. Kérdem én, ha a pénztáros hölgynek ezt nem kötelessége tudni, akkor ugyan miért is kapja a fizetzését? Röhej! Igenis megy a fogyaszóvédelemhez az ügy. Már csak azért is, mert még a panaszos levélre sem képesek válaszolni!

 

Hát ennyi! És igen, sajnálom azt is, hogy így kell Békés Karácsonyt kívánnom!

 

vtimi Creative Commons License 2005.12.19 0 0 297

Sziasztok!

 

A Knusa által leírtak kicsit más megvilágításba helyezik a dolgokat. Ez alapján nem hinném, hogy a MEOE hibázott sokkal inkább a tenyésztő. Több oldalról is, de leginkább az a felháborító, hogy nem tartotta a szavát és nem törzskönyvezett kutyát adott el. Véleményem szerint az új tulajdonosoknak vissza jár a tözskönyvezés díja (miután kénytelenek ők maguk intézni) és nem fenyegetőzni kellene, hanem rendbe tenni a dolgokat a tenyésztőnek.

Előzmény: knusa (296)
knusa Creative Commons License 2005.12.17 0 0 296

Szóval hangsúlyozom: Egyáltalán nem érdekel, hogy panaszt írnak, fogyasztóvédelemez fordulnak, jogi útra terelnek.... azt, hogy ez megtörténne, el sem hiszem....

 

Úgy gondoltam, hogy ha törzskönyvet szeretnék a kutyámnak, jobban járok, ha magam veszem kézbe az ügyet. szerencsére ez sikerült, de szó nélkül nem hagyom!

Ezért írtam le a tényletet az előző hozzászólásomban.

 

És javaslom a többi tulajdonosnak is, hogy tegyék ,meg ők is ugyanezt, amit én.... sokkal jobban járnak, még ha 5000 forintjukba kerül is. 

 

 

Előzmény: MA850 (293)
knusa Creative Commons License 2005.12.17 0 0 295

Akkor most leírom a tényállást!

 

Én eléggé ismerem az alom létrejövetelének körülményeit is... és sok egyebet....

 

1. beszéltük már akkor, amikor még én csak fényképezni mentem a kölyköket, hogy ha nem sikerül Bellának a képességvizsga, a törzskönyvek felülbélyegzettek lesznek, és azt is mondtuk, hogy akkor a tk 8000forintba kerül....

ez így is lett... a törzskönyv ilyenkor drágább, mert tulajdonképpen nem teljesültek a tenyésztés feltételei, a kölyköknek viszont kisebb az értékük...Ezen nincs mit vitázni.

De amit hangsúlyozni szeretnék, hogy EZT ELOMONDTUK! A TENYÉSZTŐ SZÁMÁRA ISMERT TÉNY VOLT AZ ALOMBEJELENTŐ BEADÁSAKOR, SŐT MÁR ELŐTTE IS, AKKOR AMIKOR ÉN A KISKUTYÁT MEGVETTEM:

2. A pénztáros hölgynek a MEOE pénztárában nem feladata ismerni az összes fajta tenyésztési feltételeit... A tenyésztőnek annál inkább. (és megint csak hangsúlyozom, ismerte is, mert elmondtuk... nem én mondtam el, ezt is hangsúlyoznám, hanem a klub elnöke is... ) Tehát ha valaki annak ismeretében megy be, hogy a szukája sem az alom megszületése előtt, sem utána nem teljesítette a tenyészthetőség feltétleleit, tehát utódai csak felülbélyegzett törzskönyvet kaphatnak, szépen elolvashatja a pénztár melletti árjegyzékből, mennyi is akkor egy törzskönyv, és aszerint fizet... Persze megpróbálhatja ezt megúszni.... fizeti annyit, amennyit a pénztáros hölgy mond, az alapján, hogy látja, magyar fajtáról van szó, és akkor járnak a kedvezmények....

3. ebben az esetben, ha mégis kiderül, hogy felülbélyegzettek a törzskönyvek, a MEOE ír egy értesítést ( ezt okt 7-i keltezéssel meg is tették)...milyen hiányt kell pótolni...

4. én is bent jártam az egyesületben, elmondták nekem a helyzetet, én ezt azonnal jeleztem is a tenyésztő felé...

5. eletelt egy hónap, nem történt semmi, ismét telefonáltam, elég felháborító beszélgetésnek lettem részese. mellesleg lemaradtam egy kiállításról, amire már nevezni szerettem volna a kiskutyát.

6. Aztán kaptam egy számomra elfogadhatatlan tartalmú levelet.

 

És a végére még csak annyit! Kár itt arra hivatkozni, hogy hol lehet ennyiért tk-s kutyát kapni? Magyarországon.... Pl mudit 15ezer-ért is... Champion ősöktől, chippelve, törzskönyvvel... Miért? Mert ennyit adnak érte. Nem kell azt hinni, hogy az ember Magyarországon egy kopó alomból hasznot fog húzni...

Fogyasztóvédelemmel sem kell fenyegetőzni.... mert sajnos ismerem a tényeket.

 

És még valami. Három törzskönyv intézése már folyamatban van. A véleményem az egészről megvan, fenntartom, vátozni nem fog. Én, és a többi tulajdonos,  nem kaptuk meg a tenyésztőtől azt, amiben megállapodtunk. Ennyi. Ezen nincs mit cifrázni. Ezek a tények. A megállapodás szerinti összeget kifizettük, és cserébe a törzskönyvekre csak várhatunk. Reménykedtem, hogy el tudjuk intézni normálisan, de nem.

 

Ezek itt mind tények. Mindenesetre felháborít az effajta hozzáállás...

Előzmény: MA850 (293)
ratfun Creative Commons License 2005.12.15 0 0 294

Sziasztok!

 

Szeretnék ismerkedni beszélgetni zsemle-fehér(rövidlábú erdélyi kopó) gazdikkal.

Nem tervezem kiskutya vásárlását, de nagyon tetszik ez a fajta és szeretnék minél többet tudni róla. Esetleg meglátogatni azt aki ilyen kutyával osztja meg az életét.

Írjatok

Alcsainiki @ vipmail.hu

MA850 Creative Commons License 2005.12.15 0 0 293
Nem a hirdetéssel van a baj! (Egyébként megnézném, hogy ennyiért hol lehet törzskönyves kutyát venni - főleg egy ilyen ritka fajtát). A törzskönyvek ki lettek fizetve, a számlamásolat is megvan. Én személy szerint panasszal fogok élni, hogy a kifizetett ellenértékért semmilyen szolgáltatást (ld. számla: törzskönyv + chip) nem kaptam. Ilyen nem fordulhat elő! Ezért a panasz után megy a levél a fogyasztóvédelemhez, illetve ha ez sem elég, jogi útra terelem az ügyet. Ha hiba történt, akkor a MEOE hibázott, intézzék el maguk között!
Előzmény: knusa (291)
knusa Creative Commons License 2005.12.03 0 0 292
Szia! Ők kicsodák?
Előzmény: remote access (289)
knusa Creative Commons License 2005.12.01 0 0 291
Pontosan.... szombaton, azaz holnap után lesznek fél évesek.... és törzskönyv még sehol.... pedig ugye a hírdetésben is az áll, törzskönyvvel!
Előzmény: MA850 (286)
jemi bigli Creative Commons License 2005.11.28 0 0 290

sziasztok.

most kaptam e-malben

 

Sziasztok!
> 6 db vacogó kiskutyát (lásd a fotót) találtak a régészek az M1 autópálya

melletti feltáráson. Szegény kutyusokra sanyarú sors vár a télen, vagy
éhenhalnak, vagy megfagynak szegénykék... A jótét lélek régészek nov.30.-ig
lesznek még a helyszínen, addig törődnek a kutyusokkal, de utána??? Ha
ismertek valakit/valakiket, akik befogadnának belőlük kérlek keressetek meg
e-mailen. Légyszi továbbítsátok minél több ismerősnek, hátha hoz a Mikulás
gazdit a kutyiknak.
>
> Köszi mindenkinek!

 

ha van erdeklodo a nickemnel megadott e-mailcimemre irjatok!!

koszonom szepen

remote access Creative Commons License 2005.11.25 0 0 289

Még csak hat hónaposak, nem interjúképesek

Előzmény: Henikő (288)
Henikő Creative Commons License 2005.11.22 0 0 288
Sziasztok!

 

Az ELTE Etológia Tanszékén írom szakdolgozatomat és a témámhoz a következő fajtájú kutyák 1 évesnél idősebb egyedeire lenne szükségem:

agarak , bajor/hannoveri véreb, basset hound, tacskó, basenji. Beagle, erdélyi kopó, blood-hound (angol véreb), welsh ter., foxterrier, parson russel, jack russel, jagdterrier, cairn terrier, lajka, magyar és német vizsla, labrador, golden, pointer, szetterek

Mind kertben tartott, mind pedig lakásban tartott kutyákra szükségem lenne!

 

Tehát ha neked és a kutyádnak van kedve részt venni pár etológia tesztben jelentkezz itt: encsihaja@gmail.com

 

Kérlek küldd el a kutyád adatait(nevét, nemét, korát, fajtáját, hogy hol él(lakás, kert), jártál –e vele kutyaiskolába, kapott-e bármilyen kiképzést, van –e valamilyen vizsgája és bármit amit fontos róla tudni és ha tudsz fényképet is)  illetve a saját adataid (neved, elérhetőséged). Csak Budapestiek jelentkezzenek!

További részleteket, majd emailban!

MA850 Creative Commons License 2005.11.14 0 0 287

 

Bendegúz
MA850 Creative Commons License 2005.11.14 0 0 286
Már majdnem fél évesek... Bendegúznak még a szeme sem áll jól! :)
knusa Creative Commons License 2005.10.24 0 0 285
Szerintem nálam van az egyik baba!
Előzmény: animooo (284)
animooo Creative Commons License 2005.08.20 0 0 284
Na már tudom, melyik alom ez, nagyon szuper kölykök, a kis fehér pofijú az első képen egy ismerősömhöz került, ha nem tévedek:)
Előzmény: MA850 (277)
animooo Creative Commons License 2005.08.05 0 0 283

Nagyobban nem lehet őket megnézni? Nekem most nem áll módomban kopót venni, de volt már nekem is, és nagyon nagyon szeretem ezt a fajtát, valamint szívemen viselem a sorsukat, és minden kopó érdekel. Ezért vagyok ilyen kíváncsi:)

Előzmény: MA850 (280)
kardoseva Creative Commons License 2005.08.05 0 0 282

Gazdit keres egy mini erdélyi kopó!!

 

Fülit az Illatos útról mentettük, egy hónapja, majd volt egy gazdija is külföldi útja miatt Füli ismét gazdi nélkül maradt. Füli egy közepesnél kisebb termetű megtévesztésig erdélyi kopóra hasonlító fiú, aki gyönyörűen csillogó szőrrel rendelkezik. 2 éves, szobatiszta, szereti a gyerekeket, jól úszik, szeret autóban utazni és jól elvan akkor is, ha magára hagyják a lakásban. Egy dolog amit nem kedvel, azok a kan kutyák. Füli oltott, féregtelenített sportos és szép kutya. Jelenleg ideiglenes befogadójánál vár egy végre végleges gazdira. Ha erélyi kopót keres, de negyed akkora méretben, akkor Füli lehet az igazi.

Érdeklődni: 20/9958-325.

Füli még álmosabban

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!