Keresés

Részletes keresés

labirintus1 Creative Commons License 2 napja 0 0 1910

Mot láttam, hogy azóta felmentek az árak és már 14 euró a jegy a Bastogne-i múzeumba. :-)

Előzmény: repvez (1908)
labirintus1 Creative Commons License 2 napja 0 0 1909

Hát, szerintem amit tervezel tömegközlekedéssel nem kivitelezhető ennyi idő alatt, pláne ha egy helyen akarsz csak megszállni.

 

Már Bastogne is elég kérdéses kocsi nélkül. Viszont, ha érdekel a II.vh, akkor kár lenne kihagyni, mert marha klassz a múzeum. Itt írtam róla: http://hakeddvanakkor.blogspot.be/2014/06/bastogne-vilag-legjobb-muzeuma.html

 

 

Brüsszel - Gent - Brugge simán bejárható vonattal, ebbe az irányba nagyon jó a vonatközlekedés. Egyébként a vonat hétvégén féláron van, úgyhogy akkor érdemes utazni.

 

Dunkerque vonattal nem érhető el közvetlenül Brüsszelből. Először el kell menni Lille-be és onnan tudsz átszállással menni. Az út simán 2 és fél - 3 óra.

 

Szerintem, ebből ami megvalósítható: elmész Charleroiból Arlonba. Megkéred az ismerősöket, hogy vigyenek el kocsival Bastogne-ba. Elvonatozol Brüsszelbe és onnan vonatozol tovább észak felé. 

 

Spa és Dunkerque nagyon kiesőnek tűnik tömegközlekedéssel. 

Előzmény: repvez (1908)
repvez Creative Commons License 2 napja 0 0 1908

Azzal kapcsolatban van valakinek infója, hogy  belgiumon belül milyen a tömegközlekedés , árak és  csatlakozások?

Mert 3-4 napot szeretnék majd  oda menni, de elég nagy területet kéne bejárnom, az egyik ismerősőm arlonben lakik oda  le kéne jutni  charleroibol, meg ugye brusszelt is megnézném.

Arlon mellett meg ott van Bastogne  2vh-s emlékmű, esetleg a SPA francoshamp  pályát is utba ejteni.

Északon Gent és Brugge  esetleg Dunkerque.

 

Vagy hogy lenne érdemes  hasznosan kitölteni ezt a pár napot , hogy lehetőleg  egy szállással megoldható legyen

Sönöl Creative Commons License 2 napja 0 0 1907

Teljesen felesleges előre megvenni a jegyet, olyan a busz, mintha BKK lenne, semmi extra. Amúgy Charleroival kapcsolatban itt van egy link, hogy tiszta legyen a kép:

https://www.tickair.hu/utikalauz/brussel-charleroi/

 

Előzmény: D_a_l_m_a (1897)
Sönöl Creative Commons License 4 napja 0 0 1906

Az előző válaszoló leírta az opciókat, esetleg lehet még könnyítésképpen vonattal Oostende (5 euró), és ott parti négykerekű biciklibérlés ( 2 személyes, szuper). De az inkább a délebbi településekre jó (pl. Middelkerte), én észak felé onnan még nem mentem. Amúgy Oostendétől villamos is megy a parton, dél felé, nagyon klassz.

Mondjuk novemberben nagy mázli kell ahhoz, hogy ne legyen eső. De előfordulhat.

Előzmény: Xion79 (1904)
Irenee Creative Commons License 4 napja 0 0 1905

Pl, kerékpárral. Brugge-ből több kerékpárúton le lehet jutni Blankenberge-be. Bérelni 8 euró/nap kb., de mi nyáron olyan airbnb-be voltunk, ahol volt 5 kerékpár.

Előzmény: Xion79 (1904)
Xion79 Creative Commons License 5 napja 0 0 1904

Jó Reggelt!

 

Köszönöm!

 

Foglaltam!

 

 

 

Olyan kérdésem lenne még, hogy megnéznénk még egy szuper tengerpartot, De+Lustige+Velodroom+in+Blankenberge-t írja mint opció.

 

Szerinted?

 

Mivel juthatnánk el oda?

 

Köszi!

 

 

Előzmény: Sönöl (1903)
Sönöl Creative Commons License 5 napja 0 0 1903

Szia!

 

Alapvetően: a flibco nem csupán a Wizzair partnere, hanem egy általános transzfer cég, tehát nem a Wizzair menetrendjéhez, pláne nem a Bp-i hez fognak igazodni (lengyelekhez pl. több gépük megy).

 

Nyugodtan vállald be a 9.15-öst, ha lekésed (szerintem kizárt), 99,9 % felvesz az utána lévő, elfogadják a jegyed (kivéve, ha fullon foglalt, ilyet még nem láttam, pedig évek óta megyek arra).

 

A Brugge-i busz megáll előbb Gentben, azt hittem a menetrend szerint, oda megy a buszod.

 

Brugge-ba nincs jobb, gyorsabb járat elvileg a flibconál.

 

Visszafelé az a lényegi kérdés, hogy hétköznap, vagy hétvége. Mert hétköznap a Brüsszeli körgyűrű az M0 min. háromszorosa forgalmú általában (rengeteg kamion van arra), és egy kis karambol, torlódás nagy dugót okozhat.

 

Én vissza is flibcoval mennék, nem vonattal+busszal (úgy is lehet, 2x átszállva - Büsszel Midi, Charleroi vasút - azonban úgy 100 % a pontosság).

Elvileg elérheted a későbbivel is a gépet, de ha bejön valami, nagyon durván ráfizethetsz. Én inkább várok azon a lepratelep reptéren mindíg +2-3 órát minthogy fizessek a következő gépért.

Előzmény: Xion79 (1902)
Xion79 Creative Commons License 5 napja 0 0 1902

Szia!

 

Köszönöm a válaszaidat!

 

Oda és vissza is feladott poggyászom! De a 8:20-as várható leszállással inkább a 9:15-ös buszt nem vállalom be.

 

CHARLEROI AIRPORT -Brussels South Charleroi Airport (in front of terminal building) » BRUGGE - Station (Rijselstraat-Spoorwegstraat / kiss & ride zone) 

 

Retúr út

BRUGGE - Station (Rijselstraat-Spoorwegstraat / kiss & ride zone) » CHARLEROI AIRPORT -Brussels South Charleroi Airport (in front of terminal building) 

 

Nem igazán értem, miért Gent?

 

Meg mi is van? :O

 

Flibco-n beütöm, hogy reptér-Brugge és valami elb.szott menetrend van! :( (Bocsi, de már mérges vagyok, hogy fél nap elmegy utazásra, vagy inkább várakozásra!)

 

Szerinted van járhatóbb út akár Brüsszelen át?

 

Akár 2* átszállással....

 

Ja és ha visszafelé mégis a flibco-t választanám, akkor szerinted már a 14:00-ás vegyem, mert lehet ezek szerint fennakadás! 

 

Adrienn

Előzmény: Sönöl (1901)
Sönöl Creative Commons License 5 napja 0 0 1901

Úgy látom a buszod Gentbe megy. Szerintem menetrend szerint simán működik a 9.15 indulás, de vissza feladott poggyásszal a 19.00 érkezéses busz hétköznap inkább nem, nagy szerencse kell hozzá.

Előzmény: Xion79 (1899)
Sönöl Creative Commons License 5 napja 0 0 1900

Charleroi-ban nem a Bp-i Wizzair gép az egyetlen, ezért nem ahhoz igazítják a menetrendet (más helyről és helyre is jár CRL-ből a Wizz, de pl. sokkal több Ryanair érkezik és indul onnan, több irányból).

 

Ha Brugge-ből, Gent-ből jön a busz, és hétköznap, akkor a Brüsszeli körgyűrű miatt jó eséllyel késhet (rekordom 3 óra késés volt). Lille és Luxemburg felől nem szokott késni a busz.

Előzmény: Xion79 (1899)
Xion79 Creative Commons License 5 napja 0 0 1899

Sziasztok!

 

Segítség kellene:

 

nov 24-én

8:20-ra van  CHARLEROI-ban a wizzair

 

de 9:15-kor indulna a flibco

vagy 

10:50

 

:(

 

Illetve 

vissza

20:55-kor indul  CHARLEROI-ból a repcsi

 

de 16:30-19:00-ra van  CHARLEROI-ba a flibco

 

vagy 14:00-16:30-ra van a reptéren!

 

Kérdezem ha jó repjegyek vannak, akkor miért ilyen szar az összekötő járat? :((

 

Szerintetek elérhető a 9:15-ös (ha késik... illetve nekem van feladós poggyászom!)

és vissza elég a 16:30-as indulás?

 

 

 

 

Irenee Creative Commons License 2017.09.08 0 0 1898

Amikor a jegytípust kiválasztod utána már nincs első/másodosztály, többi kérdésedre sajnos én sem tudom a választ.

Előzmény: D_a_l_m_a (1897)
D_a_l_m_a Creative Commons License 2017.09.08 0 0 1897

Kedves Irenee,

 

nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Esetleg azt tudod-e, hogy a buszon vehetek-e illetve az drágább-e, ha akkor veszem.

Illetve, nézem ezt az oldalt, amit írtál, itt olyat is lehet választani, hogy első másodosztály, mint a vonaton... Ez lehetséges? Vagy akkor rossz helyen kavargok? :S :(  Tudjátok-e még azt, hogy ha megveszem az egyik időpontra, akkor azt csak akkor tudom felhasználni, vagy egy időkorláton belül? :)

 

Köszönöm a válaszod!

 

Dalma

Előzmény: Irenee (1896)
Irenee Creative Commons License 2017.09.07 0 1 1896

Belgianrail oldalán lehet előre a buszra jegyet venni, "bus ticket charleroi airport"-ot választva,

6 euro/fő

Előzmény: D_a_l_m_a (1895)
D_a_l_m_a Creative Commons License 2017.09.07 0 0 1895

Sziasztok,

 

egy kis segítségre lenne szükségem! Remélem tudtok nekem segíteni azügyben, hogyha Charleroi repülőtérre érkezek, és utána nem Brüsszel irányába megyek transfer busszal, hanem Charleroi város sud megállójára az "A" jelzésű busszal, akkor a buszon vehetek-e jegyet, vagy a terminálon belül van-e valami kiosk vagy netán online is meg tudom előre is vásárolni!

 

Nagyon remélem, hogy valaki tud segíteni, nagyon fontos lenne!

 

Köszönöm szépen előre is!

Szép napot!

 

Dalma

Thomas Creative Commons License 2017.09.06 0 0 1894

Ezt probaltad?

http://www.belgianrail.be/en/Default.aspx

nekem nincs mas tippem.

Előzmény: LSusanne (1893)
LSusanne Creative Commons License 2017.09.03 0 0 1893

Sziasztok, kérlek segítsetek mert egy kicsit elvesztem a brüsszeli tömegközlekedési leírásokban. Családommal néhány napot töltenénk Brüsszelben.Ebből az első napon szeretnénk eljutni a NEMO33-ba, a második napon pedig a TODI Búvár élményközpont a cél Beringenben. Ide a googlemaps szerint vonattal és két busszal lehet kijutni kb. 2 és fél 3 óra alatt. Ha jól láttam egy IC vonat megy az NMBS/SNBC társasággal és utána két buszos átszállás jön a de Lijn társasággal. Nem tudom milyen jegyeket vegyek, nincs-e vmi napijegy vagy régiós közlekedési jegy esetleg amit érdemes megvenni 4 főre. És vajon hol tudom beszerezni? Tudtok segíteni? Előre is köszi

labirintus1 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 1892

Soha nem figyeltem, mert én mindig csak a Midihez mentem velük a reptérről. De kérdező írta, hogy azzal menne a 2 város között.

Előzmény: Zs... (1891)
Zs... Creative Commons License 2017.08.31 0 0 1891

A Flibco nem jár a két város között, tehát ebben az esetben ez nem is opció. Csak a reptér és az egyes várások között jár.

Előzmény: labirintus1 (1890)
labirintus1 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 1890

Miért akarsz a Brussel Centraalról menni a Charleroi-i reptérre? Ha jól tudom, akkor a Flibco buszok is a Midiről indulnak.

 

A hétvégi vonatjeggyel kapcsolatban annyi a jóhír, hogy féláron van. Szerintem, a legegyszerűbb automatából megvenni, de előre is meg lehet venni az interneten keresztül és otthon kinyomtatni. Nem tudom, hogy Flibcoval mennyi az út a 2 város között, de szerintem érdemes megnézni a vonatot is, mert sokkal kényelmesebb és az 50%-os kedvezmény miatt lehet, hogy olcsóbb is.

Előzmény: Ancsika07 (1888)
Thomas Creative Commons License 2017.08.29 0 0 1889
Előzmény: Ancsika07 (1888)
Ancsika07 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 1888

Sziasztok!

 

szept 10-11.-én megyünk Brüsszel- Brugge-i kirándulásra.

 

Az előző bejegyzések alapján a flibco-val mennénk: 10.-én Brüsszelből Bruggebe, ill. 11.-én este Brüsszel centrál-tól a Charleroi reptérre.

 

De a kérdésem 10.-én este vissza kell jönni Brüsszelbe, mert ott van a szállásunk.

Erre az útvonalra hol tudok vonat, vagy buszjegyet venni, ill. foglalni?

 

Illetve ez Vasárnap-Hétfői időpont, ha valamit tudni kéne , minden infóért hálás vagyok....

Előre is köszi....

 

:-))))))))))

 

 

 

Janulusz Creative Commons License 2017.08.04 0 0 1887

 

:-D

Xion79 Creative Commons License 2017.08.04 0 0 1886

Köszönöm!

Előzmény: Thomas (1885)
Thomas Creative Commons License 2017.08.02 0 0 1885

Esőkabát pl. ma is, holnap is. Novemberben bármilyen idő is lehet az eső mellett.

Előzmény: Xion79 (1884)
Xion79 Creative Commons License 2017.08.02 0 0 1884

Szia!

 

Ú, szuper! Köszönöm mindenkinek!

 

Illetve még egy kérdés:

 

Ruházat, én még ennyire "északon" nem jártam, és főleg nem november végén.

 

Mit csomizzak be?

 

 

sportcipő elég, esőkabát, télikabát, csizma?

Előzmény: Zs... (1883)
Zs... Creative Commons License 2017.08.02 0 0 1883

Igen, még korán van. Érdemes ránézni minden nap hogy mikor nyitják meg, mert ha elég korán veszed akkor csak 5 EUR egy út, de később felmegy akár 17-re is.

Előzmény: Xion79 (1882)
Xion79 Creative Commons License 2017.08.02 0 0 1882

Szia!

 

Köszönöm!

 

Néztem is őket, de november hónapra nem lehet foglalni. (októberig aktív...)

 

Lehet, hogy most még korán van hozzá?

 

Mi nov. 24-27 megyünk.

 

 

 

 

Előzmény: Kőkapu1 (1881)
Kőkapu1 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 1881

www.flibco.com

 

Abszolút megbízható, korrekt szolgáltatás. 

 

Néhányszor már volt róluk szó a topikban (mostanában is), ha beírod oldalt a keresőben, hogy flibco, minden infót megtalálsz. 

 

Lehet, hogy van más is, én őket ismerem. 

Előzmény: Xion79 (1880)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!