Keresés

Részletes keresés

Hemü Creative Commons License 30 órája 0 1 162859

Nincs logikája. Annyit tud, hogy az általa begyűjtött irtózatos mennyiségű adathalmazban melyik szó után melyik másik szó szokott szerepelni. Ezt egy szakember mondta így. Ezért mondom, hogy amit többször írtak le, az lesz a véleménye. Időnként megtanítják bizonyos irányelvekre, amikor úgy ítélik meg, hogy nem elég polkorrekt.

Előzmény: tuktikka (162854)
Csalitszeráf Creative Commons License 1 napja -1 0 162858

Calának anno ukrán váltótársa volt, Ő azt írta a Ketrecbe, hogy az a nő mindig felvette a segélycsomagokat és panaszkodott a sampon márkájára. 

 

Szóval erősen kérdéses, hogy mi volt a határon, mivel civilek csinálták nem volt nyilvántartva, hogy ki menekült, ki vendégmunkás feketén foglalkoztatva. És ha megnézed, melyik országba hányan mentek az ukránok közül, hát oda nem sokan. Szerintem ők is inkább kárpátaljai magyarok lehettek, mint ukránok.

Előzmény: pákosztos cica (162850)
Csalitszeráf Creative Commons License 1 napja 0 0 162857

verdeztem = kérdeztem

 

Tabletről vagyok. 

Előzmény: Csalitszeráf (162856)


Csalitszeráf Creative Commons License 1 napja 0 0 162856

Igen. azt verdeztem, hogy milyen intézkedésekkel lehetne elérni a békét.

 

De erre nem jó szerintem, mert nem saját válaszokat talál ki, hanem egy betáplált véleménykorpuszra alapoz. A bingé pont ezért mond olyanokat, amit már lezongorázott a világ.

 

Az ukránokról a német híradóban szoktak snitteket bevágni, meg a praxisba is napi szinten jönnek.

Előzmény: tuktikka (162849)
suta3 Creative Commons License 1 napja 0 0 162855

A mesterséges intelligencia hiába képes ma már logikus következtetésekre a hatalmas adatmennyiséget pillanatok alatt átlátva. Az átlagember számára a jövőt érintő elemzések csak nagyon korlátozottan elérhetőek, ha az tulajdonosi érdekeket sért. Mert ezeknek a szuperszámítógép hálózattoknak és a rajtuk futó szoftvereknek is vannak tulajdonosaik, pont úgy, mint a médiáknak. És a tulajdonosok nem akarnak mindent az orrunkra kötni. Szerintem csak azt láthatnánk, amit láttatni akar az a réteg, amelynek ma vagyona és hatalma van. Csak néha bekerül egy pár homokszem a fogaskerekek közzé, és az nem tesz jót a "gépezetnek".

Előzmény: tuktikka (162854)
tuktikka Creative Commons License 1 napja 0 0 162854

Logikája van , állítólag. Következtetni képes, pont érzelem mentesen.

Előzmény: Boszorka (162852)
tadadadaaaam Creative Commons License 1 napja 0 0 162853

újra és újra fellángoló téma

születésszámok világszerte

 

https://www.sciencealert.com/birth-rates-are-plummeting-in-most-nations-and-the-world-isnt-prepared

 

By 2050, the new study forecasts, people living in 155 out of the 204 countries and territories included in the study will be having fewer babies than it would take to maintain a stable population.

The forecasts show that by 2100, that will increase to 198 countries and territories with birth rates lower than their death rates. In Bhutan, Bangladesh, Nepal and Saudi Arabia, rates will fall below one child per female. By that time, the only countries expected to have birth rates that exceed the level needed for population maintenance (at least two births per female) are Samoa, Somalia, Tonga, Niger, Chad and Tajikistan.

 

https://edition.cnn.com/2024/03/20/health/global-fertility-rates-lancet-study/index.html#:~:text=The%20new%20analysis%20estimates%20that%2046%25%20of%20countries,be%20declining%20by%20the%20end%20of%20the%20century.

 

Although fertility rates are declining in all countries, the rate of decline is uneven, creating a shift in the distribution of live births around the globe, according to the analysis.

The study predicts that the share of the world’s live births in low-income regions will nearly double from 18% in 2021 to 35% in 2100. Sub-Saharan Africa alone will account for 1 in every 2 children born on the planet by 2100.

This shift in the distribution of live births will create a “demographically divided world” where high-income countries face the consequences of an aging population and declining workforce while low-income regions maintain a high birth rate that strains existing resources, according to the analysis.

 

Ki mit olvas ki ebből, én egyértelműen nagyon rossz tendenciát (globális elszegényesedés, gettósodás), lévén hogy pont az a réteg fog eltűnni/elfogyni, aki megteremtette a fent emlegetett high-income régiókat (tipik a VH utáni építkező/újjáépítő generációk világszerte)és az a réteg fog túlsúlyba kerülni, ahol a nyomort generálják újra meg újra..."nyomortelepesedik" a világ más szóval.....de biztos más a fényes jövőt látja mindebben..csak nálam nem csillant még fel ez a fény..avagy hogyan fogja egy elöregedő társadalom eleve kitermelni a maga jövőjét, nagy kérdés

(és az AI-val magyarázkodni ebben felesleges, abban is kizárólag a tőke érdekeit látom, nem az emberiséget majd alapjövedelemmel ellátó jóságos robotizálókat, akik súlyos milliárdokat ölnek bele csupa jószívűségből a fejlesztésbe)

Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 162852

AZ MI csak azt tudja, amit betápláltak neki. Saját esze, érzelmei stb. nincsenek!

Előzmény: tuktikka (162849)
pákosztos cica Creative Commons License 1 napja -4 0 162851

Ötszáz, bizony, dalolva ment

Lángsírba velszi bárd:

De egy se birta mondani

Hogy: éljen Eduárd. - 

Előzmény: tuktikka (162849)
pákosztos cica Creative Commons License 1 napja -3 0 162850

Tényleg úgy láttad, hogy szeretettel fogadtak minden menekülőt? 

 

Átmeneti szállás voltunk, látva a "vendégszeretetet". 

Előzmény: tuktikka (162849)
tuktikka Creative Commons License 1 napja 0 0 162849

Ezt irja MI ha felteszed neki a kérdést?

 

A háború elején akkora felhajtással fogadtak minden ide menekülőt, most szó se esik róluk.

Már nem menekülnek? Belenyugodott az urán lakosság, hogy lőjék agyon, de marad?

Előzmény: Csalitszeráf (162848)
Csalitszeráf Creative Commons License 1 napja -2 0 162848

Várjál, a Copilotot csak rosszul kérdeztem, válaszolt az is. Telefonon vagyok, ezért ezt is a DeepL-lel fordítom le neked:

 

Az Oroszország és Ukrajna között zajló konfliktus összetett és pusztító helyzetet teremtett. Bár a békés megoldás megtalálása továbbra is kihívást jelent, több lehetőséget is megvizsgáltak. Íme néhány lehetséges megközelítés:

1. Minszki megállapodások:
-- 2015-ben Petro Porosenko akkori ukrán elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök a minszki megállapodások részeként egyezségre jutott. Ezek a megállapodások felvázoltak egy tervet a kelet-ukrajnai Donbász régióban kialakult konfliktus lezárására.
-- Sajnos a tűzszünetre tett több mint 20 kísérlet kudarcot vallott, és továbbra is katonák halnak meg a frontvonalakon.
-- Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) a háromoldalú kapcsolattartó csoport (TCG) tagja Oroszországgal és Ukrajnával, amely a minszki megállapodások végrehajtásán dolgozik. A tartós béke eléréséhez azonban politikai akaratra van szükség, ami a jelenlegi feszültségek és az esetleges orosz invázióról szóló hírek miatt valószínűtlennek tűnik

 

2. Normandiai formátum:
-- A normandiai formátum Franciaország, Németország, Oroszország és Ukrajna közötti párbeszédet foglal magában.
-- Az európai vezetők támogatják az ilyen formátumú tárgyalásokat, Oroszország azonban az USA-val folytatott közvetlen tárgyalásokat részesíti előnyben, és biztonsági garanciákat kér a NATO-tól.
-- Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üdvözli az USA aktívabb szerepvállalását, esetleg a normandiai tárgyalásokkal párhuzamosan

 

3. Katonai támogatás:
-- Az Egyesült Államok és a NATO-szövetségesek katonai támogatást nyújthatnak Ukrajnának. A kifinomult fegyverek, köztük a nagy hatótávolságú rakétatüzérség, a légvédelmi rendszerek és a lőszerek beáramlásának felgyorsítása megerősítené Ukrajna pozícióját.

-- Ez a támogatás lehetővé tenné az ukrán erők számára, hogy visszaszorítsák az orosz csapatokat a 2022. február 24-i állásaikba, és erősebb tárgyalási pozíciót teremtenének


4. Pénzügyi támogatás:
-- Ukrajna gazdasági kihívásokkal néz szembe az infrastruktúra, a városok és az ipar elleni orosz támadások miatt. A pénzügyi támogatás létfontosságú az életképes kormány fenntartásához, a katonák fizetéséhez és az alapvető szolgáltatások működésének fenntartásához.
-- Az Egyesült Államok jelentős támogatást nyújtott Ukrajnának, de további finanszírozásra van szükség az újjáépítési erőfeszítésekhez és a konfliktus gazdasági hatásainak kezeléséhez


Összefoglalva, az ukrajnai béke eléréséhez diplomáciai erőfeszítések, katonai támogatás és pénzügyi segítség kombinációjára van szükség. Az Oroszország és Ukrajna álláspontja közötti alapvető különbségek azonban továbbra is akadályokba ütköznek, különösen a donbászi régió politikai rendezését illetően.

Előzmény: Csalitszeráf (162846)
Csalitszeráf Creative Commons License 1 napja -2 3 162847

Egyébként meg

Diplomáciai tárgyalások: Már túlvagyunk rajta, még Erdogan is elment smúzolni Putyinnak, hogy nadenemá.
Tűzszüneti megállapodások: Az oroszok szerint háború sincs, az csak egy elhúzódó hadgyakorlat.
Nemzetközi nyomás: Megvolt, megvan.
Politikai reformok: Ezt csak Ukrajna tudná megtenni, de amíg idegen seregek állomásoznak a területén, addig érthető okokból erre nyilván nem kerülhet sor.
Humanitárius segítségnyújtás: Megvolt, megvan.
Hosszú távú megbékélés: Ez szerintem csak azután indulhat el, ha már a rövidtávún túl vannak. Kevéssé tartom valószínűnek, hogy miközben a telekszomszéd annektálja a kertem végét, felveri a sátrát, és odaszarik a csücskébe, akkor én jófej leszek és kivágom a kedvéért a fűzfát, ami árnyékolja a veteményesét...

Előzmény: Csalitszeráf (162845)
Csalitszeráf Creative Commons License 1 napja -2 0 162846

Dióhéjban: "Nesze semmi, fogd meg jól." 

 

Az ChatGPT ilyenekre nem jó, nagyon általános dolgokat ír, a Bing Copilotja meg kerek-perec megtagadta a válaszadást, mert politikai állásfoglalásokat nem írhat.

Előzmény: Csalitszeráf (162845)
Csalitszeráf Creative Commons License 1 napja -1 1 162845

Tessék: 

Diplomáciai tárgyalások: A konfliktus békés megoldását célzó diplomáciai tárgyalások folytatása. A nemzetközi közvetítés és a semleges felek bevonása hasznos lehet a tárgyalások elősegítésében.
Tűzszüneti megállapodások: Tűzszüneti megállapodások létrehozása és betartása az erőszak megállítása és a párbeszéd és a tárgyalások számára teret teremtő tárgyalások érdekében.
Nemzetközi nyomás: A nemzetközi nyomás fokozása mind Oroszországra, mind Ukrajnára, hogy konstruktívan vegyenek részt a tárgyalásokban és tartsák be a nemzetközi jogot. Ez magában foglalhat gazdasági szankciókat, diplomáciai elszigetelést vagy a diplomáciai nyomás más formáit.
Politikai reformok: A konfliktust tápláló alapvető politikai sérelmek és problémák kezelése, például a decentralizáció, a kisebbségi jogok és a kormányzati reformok.
Humanitárius segítségnyújtás: Humanitárius segítségnyújtás a konfliktus által érintett civileknek, beleértve a menekülteket és az országon belül lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyeket.
Hosszú távú megbékélés: Befektetés a hosszú távú megbékélési erőfeszítésekbe a megosztottság megszüntetése és a konfliktus által érintett közösségek közötti bizalom helyreállítása érdekében.
Az ukrajnai béke eléréséhez végső soron a politikai akarat, a diplomáciai erőfeszítések és a nemzetközi együttműködés kombinációjára van szükség. Ez egy kihívást jelentő folyamat, amely türelmet, kitartást, valamint a párbeszéd és a kompromisszum iránti elkötelezettséget igényel minden érintett féltől.

Translated with DeepL.com (free version)

 

(Lusta voltam én lefordítani.)

Előzmény: tuktikka (162838)
so-veny71 Creative Commons License 1 napja -1 1 162844

Azt is gondolom, mintha mindig annyit nyomtak volna bele, világössz., hogy ne igazán dőljön el. 

Engem hiába kérdezel. Ez a folyamatos belső ellenségeskedés zavar, fáj.

Ha a kormány lennék :) igazodnék a NATO-hoz, Európához, semmiképp Putyinhoz. Hogy jön majd Trump és minden megoldódik? A hátam is borsózik.

Ha a NÉP lennék, nem kéne egymás haját tépni. Addig vígan röhögnek rajtunk. Ennyire rossz, ellenséges hangulat sosem volt, szerintem. 

Előzmény: Hemü (162843)
Hemü Creative Commons License 1 napja -1 0 162843

Soha nem zárom ki, hogy tévedek. De akkor mit kéne csinálnunk? Még több pénzt beletolni? Bevonulni Ukrajnába?

Előzmény: so-veny71 (162842)
so-veny71 Creative Commons License 1 napja -1 1 162842

Ez nekem így csak hatásvadász, populáris szöveg, legyen béke. Aki nem olyan békét akar mint ők... amit ugye nem tudjuk hogy milyen, azok a "háborúpártiak". Annyi mindenről elmondják, hogy hogy kell csinálni, amiről szintén fingjuk sincs. 

Előzmény: Hemü (162841)
Hemü Creative Commons License 1 napja -1 0 162841

Mert nincsenek abban a helyzetben, hogy a hogyanról beszéljenek. Egész Európa nincs abban a helyzetben, és mégis erőltetik. Olyanok, mint a Fekete Lovag a Gyalog Galoppból. A feltételekről csak a két fél tudna beszélni, de... nem mondom fel a propagandát.

Olyan most az EU, mintha valami konfúziós átok alatt lenne.

Előzmény: so-veny71 (162839)
Hemü Creative Commons License 1 napja 0 0 162840

Az MI abból ollózik, amit mások megírtak, tehát azt mondaná, amit többen írtak le.

Előzmény: tuktikka (162838)
so-veny71 Creative Commons License 1 napja 0 0 162839

Mindenki békét akar. A hogyanról nem hajlandók beszélni. Tán az a terv, rögtön szomszédok lennénk az oroszokkal.

Előzmény: Hemü (162837)
tuktikka Creative Commons License 1 napja 0 0 162838

De mit mondana a Mesterséges Intelligencia?

Van kivezető út, optimális megoldás?

Előzmény: Hemü (162837)
Hemü Creative Commons License 2 napja -2 1 162837

Ebben egyetértek a Fidesz álláspontjával.

Előzmény: tuktikka (162836)
tuktikka Creative Commons License 2 napja 0 0 162836

Babakaja? Nem hittem volna.

Ezek szerint apó baba szinten van.

Ami igaz is mert csak pépeset hajlandó megenni. 

 

Most egyébként állandóan a háborúk járnak a fejemben.

Hogyan lehetne vége?

MI mit mond erre vajon?

Előzmény: Csalitszeráf (162835)
Csalitszeráf Creative Commons License 2 napja 0 0 162835

Komoly. Nem tudtam, hogy te kukacnak hívod. :) 

 

Nálunk kuki meg pufi néven futott, de extrudált kukoricapehely a teljes neve. A németeknél a babakajarészlegen van, de a fantáziátlan Maisstangen néven. Viszont éppen ezért van sótlan változata is, és ráírták, hogy gluténmentes. Dehát biztos van olyan, akinek ez új infó. :D

Előzmény: tuktikka (162834)
tuktikka Creative Commons License 2 napja 0 1 162834

Ez komoly kérdés?

Sós kukoricapehely, olyan kukac formájú, az öreg minden éjjel megeszik egy zacskóval.

Mondtam neki , hogy csak a disznók esznek kukoricát, de nem érdekelte.

 

Előzmény: Csalitszeráf (162833)
Csalitszeráf Creative Commons License 2 napja 0 0 162833

Minek neked kukac? Horgászni mész? :)

Előzmény: tuktikka (162831)
Shangri-La Creative Commons License 2 napja 0 1 162832

Én tök egyszerű készételekre szoktam felhasználni, az van mindig. Nagyon lekorlátozták mostanság, hogy mire használható.

Előzmény: tuktikka (162831)
tuktikka Creative Commons License 2 napja 0 0 162831

Igen az. És vmi elképesztően néz ki a bolt 7 kuponos nap után, mintha forgószél söpört volna végig, egy csomó polc üres. Pl kukac sincs.

Kénytelen voltam elmenni a prímába, és ott bezzeg zsákkal is vehettem volna, oda volt készítve a teli polc mellé. És minden polcol katonásan sorakozik az áru, foghí nem nagyon volt tegnap fél 3kor.

 

Azért vagyok tanácstalan, mert amire állandó szükségem van azokra nem érvényes.

Pl most odáig vagyok a halért de arra sem, olajra , krumplira sem.

Előzmény: Shangri-La (162829)
Boszorka Creative Commons License 2 napja 0 0 162830

Melegebb kabát, ajánlatos, mert fúj a szél. Kuponokhoz nem értek.:-(

Előzmény: tuktikka (162826)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!