Keresés

Részletes keresés

afintha Creative Commons License 2012.03.28 0 0 95

Nem.

Miert, mi tortent?

Előzmény: vadvirag42 (94)
vadvirag42 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 94

T. Fórumozók!

Szeretném megtudni, hogy egy normál szülésnek lehet-e következménye valami bél letapadás, összenövés.

Vadvirág

ktmea26 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 93

Szia!

 

Igazából a refluxra és az IBS-re is tudok neked megoldást, mert ismerős a problémád. Ahelyett, hogy minden hülyeséget ész nélkül bevennél érdemes kicsit utánanézni a dolgoknak. Én sokat keresgéltem neten és igazából egyetlen szimpatikus megoldást találtam, ez pedig a fermentált papaya koncentrátum. Ez azért nagy szám , mert van benne egy saccharomyces boulardii nevű baktérium, ami totál helyre tudja rázni az embert ha gyomorsava vagy bélproblémái vannak.Nekem már hónapok óta nincsenek tüneteim! Mindenképp próbáld ki!!

 

Üdv: Timi

Előzmény: bonnie70 (91)
bonnie70 Creative Commons License 2010.06.05 0 0 91
Sziasztok!
Én itt új vagyok, illetve a reflux oldalon rég fenn vagyok. Sajnos refluxom és rekeszsérvem is van. De most nem ez az én problémám. Sajnos IBS-el is szenvedek, ami nagyon megkeseríti az életem. Most kb. 1 hónapja begörcsölt a hasam, és azóta is fáj. Hol jobb oldalt, hol bal oldalt és sokszor középen is. Ez a fájdalom meg se közelíti az IBS-t, mert ez egy leírhatatlan fájdalom és állandósul. A derekamat sokszor úgy érzem, hogy majd leszakad, úgy kísúgárzik. Állandó rosszullétek kisérik, rossz a közérzetem. Én már rosszra gondolok, de az orvos azt mondja, hogy a vastagbéldaganat csak egy oldalt fáj. (Ha igaz)!!! Amit az IBS-re kaptam gyógyszert semmit nem ér. Máskor már rég használt. Nem értem! Szeretném kérdezni, hogy esetleg valakinek van-e hasonló panasza vagy esetleg tud tanácsot adni, mert igen elkeseredett vagyok. Kössz!
helpscreamer Creative Commons License 2010.05.16 0 0 90
Nem pörög ez a topik, de remélem, jár erre valaki, aki válaszol. Ha esetleg nem jó topikban vagyok a kérdésemmel, irányítsatok át!
Ma vasárnap van, ugye. Csütörtökön lázam lett, elkezdett rázni a hideg, és enyhe hasfájás gyötört. Másnap már jobban rázott a hideg. Szedtem az Algopyrynt, szedem most is. Lényeg, hogy a lázam jelentősen lejjebb van, de a gyomrom mintha jobban fájna, mint az előző napokon. A fájdalom központja középen van, a hasam fölött. Étvágytalan is vagyok. A nyelvem elég fehér. Ijedtem olvastam, hogy ezek a tünetek jellemzőek a vakbélgyulladásra. Mennyi a valószínűsége, hogy az van nekem?
A lehető legrosszabbkor jönne. Külföldön dolgozom, de a biztosításom még nincs meg.Tehát még csak orvoshoz sem mehetek el anélkül, hogy ne kerüljek óriási adósságba.
remedy88 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 89
Étel-intolerancia méréssel próbálkoztál már? Már otthon is lehet, ezzel:
http://food-detective.hu/
colitis2 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 88
Szia Proga,

Én szedem ezt a colitisem miatt. Ezek szerint a ProGastro 825 IBS-ben is adható.

köszi
Előzmény: Törölt nick (87)
milla55 Creative Commons License 2009.04.12 0 0 85
Igen a Normaflóre, használt. Édeskömény tea is jó lehet és olcsóbb.
Előzmény: vagabundus (83)
Amy1986 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 84
Nekem is néha olykor - olykor fájdogál a hasam. Aztán elmúlik. Volt h az ügyeletre kellett vinni. Aztán nospa injekció ... azóta semmi.
Asszem tovább nem fejtegetem a témát ... magamnak :)))) lol
Előzmény: vagabundus (83)
vagabundus Creative Commons License 2008.11.22 0 0 83
Úgy tudom, hogy nagyon sok ember küzd különböző hasi fájdalmakkal, vagy szenved ilyen-olyan hasi diszkomfortérzéstől. Ahhoz képes nem nagyon virágzik ez a topik. Pedig kb. húszféle nem túl ritka megbetegedés vagy zavar is okozhatja ezeket. Rendesen lehet rajta matekolni... Nekem is itt az ideje, hogy rájöjjek, mizu.

Itt sokan dicsérik Normaflore-t. Alig várom, hogy kipróbálhassam. De ha nem lesz elégséges, akkor még megpróbálkozom azzal, hogy fölhozzam ezt a topikot olykor, mert orvosi vizsgálatok hoz nincs nagy kedvem...
mercipeti Creative Commons License 2008.06.25 0 0 82

 

Nekem ez oldotta meg a gondjaimat ( puffadás, görcs ) : http://www.flavin7.com/bionetwork/user1/biosaflora/index.php Mióta használom minden nap rendszeresen tudok wc-re menni és kutya bajom. 

szjozsi79 Creative Commons License 2008.04.25 0 0 81
Persze nem szoktam rostokat bevinni, se vitamint eleget, folyadékot sem nagyon iszok. Egyszerűen nem vagyok szomjas.
De komolyra fordítva a szót: a vitamin, rost és folyadékhiányos táplálkozás okozhat mindenféle bélrendszeri problémát?
Lebenstod Creative Commons License 2008.04.25 0 0 80
Ételízesítők, műfűszerek, E-vegyiadagok, levesporok?
Előzmény: apácska (74)
szjozsi79 Creative Commons License 2008.04.25 0 0 79
Jó napot!

Jövök én is panaszkodni.
Évek óta van mindenféle emésztési bajom:
Ha eszek, akkor felfújódás (bármitől), böfögni nem szoktam, gyakorlatilag nem is tudok.
Ha nem eszek, akkor sem igazán jó, mert akkor a fejem meg szokott fájdulni.
Ha elmegyek wc-re nagydolgot végezni, akkor utána a vastagbelem szokott fájni, feszítő kellemetlen érzés. Igazából szinte alig érzem jól magam. Folyton úgy érzem, hogy wc-re kell mennem, de ha megyek, akkor általában semmi. Gyakran érzem, hogy a beleimben nagyon dolgozik valami, ez általában nem fáj, sőt olykor megkönnyebbülök tőle. Mintha a gázok elmennének valahová. De ki nem jönnek, az biztos. Amúgy összességében tekintve elég szar a helyzet. Nem tudom, mit kéne (t)ennem ...

Diótörő Creative Commons License 2008.03.14 0 0 78
Valamit csak esztek, mert csak van valami okozója.Fel kellene írni, hogy aznap mit ettetek,mert valamire érzékenyek vagytok.Na ez nem szakember válasza volt, de szerintem nincsen okozat ok nélkül.
Előzmény: apácska (74)
_Hypo_ Creative Commons License 2008.03.14 0 0 77
nalam ugyan ez jelentkezett 3 hete:(
Előzmény: myrtill82 (75)
myrtill82 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 76
ja és ilyenkor fel is puffad a gyomrom,és fáj is emiatt.
myrtill82 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 75
Sziasztok!
gondom a következő:eszek valamit(szinte mindegy már mit)pár falat után megtelek(legalábbis ugy érzem)és nehéz a gyomrom,olyan mintha teleettem volna magam.Elkezdtem ujra hizni is,és most totál nehéznek érzem magam,olyan mintha tele lennék,pedig alig eszek.
egy hete kb ráadásul tele lettem apró kiütésekkel is,ami nem tudom mitől volt(nem használtam uj mosóport vagy ilyesmit,nem ettem olyat amit előtte nem,stb.)
valaki tud segiteni?
apácska Creative Commons License 2007.06.29 0 0 74
 üdvözlök mindenkit.egy óriási gondom van,aki tud segitsen!én 37 éves ff vagyok,a nejem 31,,és három gyerek 2-9-13évesek.a gond!folyamatosan szinte heti vagy jó esetben két hetenként hasfájásos hasmenésünk van!kb 2-3 napig tart és semmi más tünete nincs!egyszerüen jön és végig megy mindenkin!vagy egyszerre mindenkin!még az a jó hogy kibirható,tehát nem görcsös!csak megfájdul és azonnal menni kell!sokszor keveset!nemtudjuk mi lehet de az orvosok se!a lényeg hogy rendszeres,és családi szintű!mi tistzták és higénikusak vagyunk,,és semmilyen szemetet ne eszünk,,főleg sertést nem!értetlenül állunk elötte,és nagyon unalmas!ha valaki már volt igy,és tud okosat mondani,az kérem ossza meg velem!előre is köszönöm.NG.
Drikaa Creative Commons License 2007.01.31 0 0 73
Én is használtam a normaflore-t még régebben, és tényleg nagyon jó hatása volt míg szedtem, de aztán megint olyan volt mint régen... Nekem nem megy a hasam, hanem pont az ellenkezője... Ezt részben örököltem is, de kicsit idegesítő, hogy mozgok eleget, rengeteg folyadékot iszok , és rostban gazdag ételeket fogyasztok, és még mindig gond van...Ez már nem hiszem, hogy egyszerűen az idegességtől van, lehet ki kéne vizsgáltatnom magam nehogy nagyobb baj legyen. Most újra csinálom a normaflore kúrát, ha nem lesz hatása, vagy csak rövid ideig biztos orvoshoz fordulok,

Ha szedtem, de hosszabb távon nem segített, akkor bennem van a hiba?
Lebenstod Creative Commons License 2006.11.24 0 0 72
Na, ezzel lelomboztad a Protexint fanyalgó, de a Normaflore-ban bízó egyedeket. Egy illuzióval kevesebb?
Előzmény: olvasgató (71)
olvasgató Creative Commons License 2006.11.18 0 0 71
Nekem a protexin jobban bejött...
adent Creative Commons License 2006.11.14 0 0 70
Na, annak szerintem mindannyian örülünk, hogy "érezhető a hatása":-)
De tényleg ha végigcsináltad a kúrát okulásul elmondhatnád a tapasztalataidat.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbben továbbra sem ismerik a Normaflore-t, sem azt, hogy milyen esetekben érdemes használni, sem pedig az immunrendszerre gyakorolt hatását.
Előzmény: uwpi (69)
uwpi Creative Commons License 2006.11.12 0 0 69
Meglepően jó a cucc! Még csak két napja szedem, de érezhető a hatása! :))

Mondjuk a piálásból is visszavettem, de ezt nem gondoltam volna. Na, nem kiabálom el, majd jelentkezem, ha lement a kör.

Köszi a segitséget!
Előzmény: adent (68)
adent Creative Commons License 2006.11.09 0 0 68
Ahogy én az árát ismerem, jut abból az ösztöndíjból másra is.
Amennyire visszaemlékszem a vizsgaidőszakban nekem is rendesen kész volt a gyomrom, részben a stressz miatt, részben, mert abban a hónapban semmilyen rendszert nem tudtam tartani.
Ráadásul abban az időben nem is voltak internetes fórumok, ahol utána lehetett járni a dolgoknak.
Előzmény: uwpi (67)
uwpi Creative Commons License 2006.11.08 0 0 67
Nono kérem! Nyugodtan becézheted a cigarettát, engem nem zavar...

A helyzet azonban úgy áll, hogy dohányzom és sok kávét döntök magamba, ez nekem alap. Nem akarok vitát nyitni erről, tisztában vagyok a hatásaival. Éppen ezért vártam valami segitő szándékú választ tőletek. Ráadásul nyakamon a vizsgaidőszak, igy a napi rumadagot -fájó szivvel ugyan, de- mérsékelnem kell.

Inkább kilépek e virtuális valóságból, és, mivel megjött az ösztöndijam, veszek egy adag Normafloret. Hatásaiban ugyan nem nagyon bizok, de hátha..
Előzmény: Lebenstod (65)
adent Creative Commons License 2006.11.06 0 0 66
Mindenki mást tekint életvitelnek.
Ez is az, és Mo-on nem is tekinthető ritkának.
Ez az általános hecckampány, ami a dohányosokat sújtja, szerintem nem jó megközelítés.
Ne értsd félre, nem védem a dohányosokat, de ez is egy több évezredes tradíció, és összességében nem ettől hullanak az emberek, hanem a stressztől.
Nagyfater egész életében cigizett, füstszűrő nélkül, és szerintem én az orvosilag leginkább elfogadható életvitel mellett sem fogok addig élni, amíg ő élt.
Ha kezedbe kerül egy Weninger jóga könyv, akkor abban sem azt írja a szerző, hogy ne dohányozz, hanem azt hogy tarts mértéket.
Ez mindenre igaz.
Akinek sikerül testi-lelki egyensúlyt találnia, annak általában az emésztése is rendben van.
Van itt köztünk olyan, akinek ez már sikerült?
Előzmény: Lebenstod (65)
Lebenstod Creative Commons License 2006.11.04 0 0 65
"Életvitel"? Itt mintha a "cigi" (bocs, sohase becézem) lenne a főbaj.
Előzmény: uwpi (59)
apriori Creative Commons License 2006.11.04 0 0 64
Bumm. Újabb megerősítés, hogy erre figyelni kell... Kösz.
Előzmény: adent (63)
adent Creative Commons License 2006.11.02 0 0 63
Utána jártam ennek a Candia problémának.
Találtam a neten egy kis írást azt másolom ide:
A Candida albicans egy gomba, amely a legtöbb emberrel együtt él, de a megfelelő flóra (bőr-, hüvely- és bélflóra) kordában tartja a szaporodását, így nem okoz panaszt. Az egyes flórák egyensúlyának felborulása, és ami bennünket érint a bélflóra károsodása, a gomba szaporodásának teret enged és ekkor a nemkívánt túlszaprodása már panaszt okoz. Itt is igaz az az általános tapasztalat, hogy a gomba szaporodását visszaszorítani nehezebb, mint a nemkívánt túlszaporodást megelőzni. A megelőzésben a legfontosabb az egyes flórák károsodásának megakadályozása, esetünkben a bélflóra egyensúlyának megőrzése (pl. az antibiotikum kezelések mellett a Normaflore alkalmazása). Ha valakinek az emésztőtraktusában a candida nemkívánt túlszaporodása jelentkezik (általában hosszabb abtibiotikum- vagy kemoterápiás kezelés, illetve környezeti ártalom miatt), akkor az egyik legfontosabb a bélflóra egészségének a helyreállítása, de emellett szükség lehet esetleges gomba elleni kezelésre is. Mindenesetre ez egy hosszabb kezelést igénylő állapot és sokszor szakember segítségére is szükség van.
Előzmény: apriori (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!