Keresés

Részletes keresés

mozgógázos Creative Commons License 1 órája 0 0 4880

Üdv!Írod hogy az Olümposra a főtérről/Litochoro/nem muszály gyalogolni.Akkor csak tovább felfelé? Valami tábla jelzi? Mi se gyalogolnánk ha nem muszály,hanem felmennék kocsival ameddig lehet.Köszi.

Előzmény: Poppy77 (4867)
mozgógázos Creative Commons License 1,5 órája 0 0 4879

Kedd este indulok ki a családdal.

Előzmény: emeri22 (4873)
emeri22 Creative Commons License 4 órája 0 0 4878

Akkor lehet, hogy találkozunk délben a Hősök tere mellett? :)))

Előzmény: _MG_ (4877)
_MG_ Creative Commons License 4 órája 0 0 4877

Irodával :)

Előzmény: emeri22 (4875)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2 napja 0 0 4876

:-))

 

Vagy az lehetett még, hogy elfelejtetted átállítani az órádat, így sosem tudtad, hogy mennyi az idő :-))

Előzmény: Poppy77 (4871)
emeri22 Creative Commons License 2 napja 0 0 4875

De jó, mi is hétfőn! :) Önállóan mentek, vagy irodával?

Előzmény: _MG_ (4874)
_MG_ Creative Commons License 2 napja 0 0 4874

Hétfőn igen :)

Előzmény: emeri22 (4873)
emeri22 Creative Commons License 3 napja 0 0 4873

Még 6 nap... :) Indul valaki szintén jövőhéten?

Poppy77 Creative Commons License 6 napja 0 0 4872

Még két dolog jutott az eszembe. Az egyik negatív, az hogy sok a kéregető, főleg este ha beül az ember vacsorázni. Jön a 10 éves forma gyerek és simán besétál és ha nem nézel felé mekocogtatja a vállad és tartja a kezét.  A másik viszont pozitív, van a lidl mögött egy jó kis aqapark, 10 csúszdával, gyerekmedencével. Akinek a gyereke aquaparkozni szeretne nem kell bemenni Thessalonikibe. A kisfiamnak nagyon tetszett, vágyott már az édesvízre. 

Poppy77 Creative Commons License 6 napja 0 0 4871

Na most belezavarodtam ebbe a reggelibe, lehet mégis 8-tól volt 10-ig és a kalózhajóhoz 3/4 9-re kellett volna  a kikötőbe érni...:)))))))))))))))))))))))))

 

Előzmény: Poppy77 (4868)
Poppy77 Creative Commons License 6 napja 0 0 4870

Csak eszembe jutnak a dolgok. A második nap voltunk a sólepárlóban. Vicces hely, tényleg fenntart a víz, ami egyébként max térdig érő és büdös iszap van az alján. Az út túloldalán a tenger. Onnan hazafelé jövet fedeztük fel a kedvenc strandunkat:))

Előzmény: Poppy77 (4867)
Poppy77 Creative Commons License 6 napja 0 0 4869

Fizetés: Nekem a két szobára 50 EUR-t zároltak be, csak nem vettem észre ezt azért írtam, hogy nem. Na ezt amikor ott voltunk levonták a kártyámról. Viszont a többit készpénzben kérték. Mi csütörtökön érkeztünk, akkor azt mondták hogy majd kijelentkezéskor kell fizetni, ami szerda lett volna. Hétfőn kinyitottak a bankok ugye Görögországban. Hétfőn este szóltak, hogy van egy kis gondjuk, egyszerűen nem tudnak pénzt felvenni a bankból és kéne és ki kéne fizetni a szállást készpénzben aznap. Mi kifizettük, így is készültünk, de a barátaink kártyával szerették volna. Mondták nekik, hogy alap esetben nem lenne gond, de most nem tudják elfogadni. Így végül ők is kp-ban fizettek. Úgyhogy azt vinni kell. Van széf a recepción, 1EUR/nap, mi oda tettük be a pénzünket hogy ne járkáljunk olyan sokkal. 

 

Amúgy mi kedden voltunk pl az étteremben, meg vásárolgattunk is szupermarketben meg ajándék boltban, akkor még nem lehetett ezt az ÁFA emelést érzékelni, azóta nem tudom mi van. 

Előzmény: Poppy77 (4867)
Poppy77 Creative Commons License 6 napja 0 0 4868

Jaj, dehogy 8-tól, 7-től volt reggeli, ezt elírta. :) 7-től 10-ig. Vacsi 7-9-ig és 5-ig kell megrendelni, de 6-kor is lefogadták még:)

Előzmény: Poppy77 (4867)
Poppy77 Creative Commons License 6 napja 0 0 4867

Megjöttünk :)

 

Az utat leírtam az autóval görögországba topicba, nem ismételném. Összefoglalva semmi gond nem volt, teljesen biztonságos az út:)

 

Paralia: Hát tényleg nem Görögország legszebb része, ezt be kell valljam, de ettől függetlenül tetszett és jól éreztük magunkat. Konkrétan a helyi strandon 1x fürödtünk, a templomnál, amikor megérkeztünk. Este már jó, de napközben rengetegen vannak. A part homokos, én szemetesnek nem mondanám, semmi gond nem lenne vele csak a tömeg, már aki erre érzékeny. A víz nem kék, de tiszta, csak sok a hínár vagy vizi fű, nem tudom mi a neve. Sok van a parton is kikotorva az egész területen (nem csak Paralián) és a vízben is sok van. De a tenger meleg és nagyon jó benne fürdeni. Voltunk Olimpic Beachen és Variko beachen is. Hát semmivel nem jobb, mint Paralia. Olimpic Beachen szélesebb a part de ott is tömeg van. Ahol nincs tömeg, a szélén, Paralia felé ott nem volt nyugágy meg napernyő meg ilyesmi. A víz ott rosszabb volt, főleg az első kb 3-4 méter, zöld algás vagy moszatos, beljebb ott tiszta. Ami nekünk legjobban bejött strand és ezt merem ajánlani az a másik irányba van, ki kell menni Paraliáról Katerini felé és ott amikor vége van Paraliának van egy bekötő út. Nem a Medirerraean Village Hotel után (bár ott sem tűnt rossznak csak oda nem mentünk már be mert megvolt a kedvencünk) hanem picit tovább. Autóval max 5 perc. Ott van egy nagyon korrekt homokos strand, egy db büfével ami nagyon jó, isteni a frappéja, adják hozzá az egy üveg ásványvizet, van hot-dog, jégkrém. A fánkárus ott is jön sűrűn :)))), de a napszemüveg és egyéb bovli árusok csak nagy ritkán gyalogolnak el odáig. A homok itt tiszta, az út elég messze, gyerekek szaladgálhatnak és a víz is jó. Széle sekély aztán mélyül, úszni is lehet aztán jön egy homokpad ahol megint leér a gyerekek lába is. Van nyugágy, napernyő, nagyon szuper.

 

Mi befizetett fakultatív kiránduláson nem voltunk végül. Meteorákat és Olümposzt autóval néztük meg. Meteorák messze vannak, de megéri. kb 2,5 óra kocsival. Mi csak délben indultunk, mert azt olvastam a  neten hogy délelőtt vannak nyitva aztán bezárnak és 1/4 4-kor nyitnak ki délután a kolostorok. Ez sajnos nem igaz. 3-ra értünk kb oda és 4-ig volt nyitva az egyik nagy, 5-ig meg a fő a Nagy Meteora kolostor. Szóval éppen csak meg tudtuk nézni. Mondjuk így nem a legnagyobb kánikulában másztunk legalább, de a mi autónk volt az utolsó ami a hegyen parkolt:)))))))))

 

Olümposz: Na ez szerintem mindenképpen egyénileg éri meg. Elmentünk oda ahol a túrista buszok parkolnak, hogy megnézzük a Zeusz kádját. Na ott kezdődik, hogy kiderült, hogy autóval simán fel lehet menni a bejáratig, nem kellett volna a főtérről kánikulában felmászni a bejárathoz, csak a buszok nem férnek el. Maga az út ami a Zeusz kádjához vezet gyönyörű helyen megy, de teljesen kiépített, nem nehéz végigmenni idősebbnek sem meg gyereknek sem. Mi utána elmentünk még a hegy belseje felé, de nem áűlltunk meg ott ahol a buszok, hanem továbbmentünk az utolsó menedékházig, ez busszal szintén nem igazán megközelíthető. Félelmetes a látvány, a fotók nem adják vissza. Áll az ember a hegy közepén, és teljesen körbe a 3000 m-es hegy. Innen indulnak a túraútvonalak, mi nem mentünk messzire csak ez első kis vízesésig,patakig ami kristálytiszta és jéghideg, a gyerekek, kalandpályáztak rajta, mászkáltak a sziklákon, patakban :))))) Nagyon élvezték. A Zeusz fürdőkádja nagyon szép, de nem lehet a közelébe menni csak annak aki szikláról akar ugrálni. Ez kézzel foghatóbb volt, megéri elmenni.

 

Kalózhajózni szerettünk volna, de végül nem mentünk, mert nem tudtak volna felkelni úgy hogy a kikötőben legyünk 3/4 8-ra. A Litoban 8-tól volt reggeli. Addig halogattuk, hogy az utolsó napra esett volna aztán a végén inkább strandoltunk a kedvenc helyünkön.

 

Étterembe 1x ültünk be, két személyes haltálat ettünk meg muszaka menüt. Nagyon jó volt és jó áron. A haltál 20 Euro volt és volt rajta rák, polip,, kagyló, tintahal, kishal, krumpli. A muszaka menü 8,5 eur és volt hozzá krumpli és saláta is plusz üdítő. De lehet kapni ilyen menüben bármit, pl kishal, tintahal, polip, kagyló. Ha nem menüben kéritek akkor 6,5 eur. 34 EUR-t fizettünk hárman, mert a kisfiam nem volt éhes és ő csak üdítőt kért. És tényleg jó volt, finom. Jégkrémet kaptunk ajándékba mellé, a fiam is aki nem evett.

 

A gyros nekünk nem jött be, olyan meg lehet enni kategóriás. 3x ettünk, de elég volt:))))

 

A bazársor kitűnő, lányoknak minden napra jó program, kis ajándéktárgyakat vettünk, emlékeket, plüss állatokat. Mi a templomnál lévő greek art boltot szerettük legjobban,  és a főutcában császkálással bőven elfáradtunk, nem mentünk más felé. Zöldésges jó, Katerini felé a fő utca vége felé lévő kisebb supermarket is nagyon bejött nekünk, nem drága, gyerekek itt vették a rágcsát:))) 1x vettünk egy utánfutóról a kikötő fel egy sárga dinnyét és adtak még egyet ajándékba  gyerekeknek.:) 

 

Hű, mit is írjak még...Lito, akit érint:

 

Őszinte leszek, nekem elsőre csalódás volt, és ennek az az oka, hogy mi kifejezetten 2 légterű szobát kerestünk, nekünk ez fontos lett volna...és hát kiderült hogy a Lito két légterűje az egy légterű, amiben egy kis ablaktalan rész le van választva egy fügönnyel, ajtó sehol...ott van két ágy, kis tv, hűtő. Ha tudom, hogy ez nem igazi két légterű akkor nem biztos, hogy ezt választom, de ez csak az én magán problémám, tudom, hogy másnál ez nem szempont. A gyerekeknek tetszett a kuckójuk, bár a légkondi ha behúztuk a függönyt annyira nem ért ott semmit, de azt mondták nem meleg, napközben nyitva volt. Egy ajtó a szobára és egy légkondi a kis helységben és tökéletesen elégedett vagyok. De aztán túltettem magam a megváltoztathatatlanon és végülis jó volt:))) A légkondi amúgy vadi új, egyénileg szabályozható, ami nagyon kellett mert iszonyú meleg volt. Az egyik szobán az erkélyajtó sajnos nagyon nehezen működött, alig lehetett kinyitni és bezárni, ezen a férjem azért morgolódott. De ezzel be is fejezhetem a hibák felsorolását mert több nem volt:) A személyzet kedves, a parkoló nekünk nagyon jó volt, főleg ahhoz képest amit vártam. Mi álltunk kívül, így gond nélkül álltunk ki minden nap, na jó , talán 1x szólni kellett a tulajnak hogy álljon odébb mert beszorított, de jött azonnal. Minden nap takarítanak, rendet raknak. Reggeli kitűnő. Vacsorát 3x kértünk, az is finom és bőséges, csak egy idő után megunja az ember mert csak 3-4 félét lehet választani és minden nap ugyanabból. Kicsit utólag bántuk hogy azt a halas éttermet későn találtuk meg. De amúgy a Litoban is finom a vacsi, csak ugye sült csirke, sült borda, rántott hal a standard választék. Az ágyak jók, aludni kb 2 óra után lehet a zajra érzékenyeknek mert addig zsong az utca, de lehet csak a mi nem éppen jól működő erkély ajtónk nem zárta elég jól a hangokat. Reggel fél 8-kor pedig harangoznak majdnem minden nap :)))))))))))))))) Aztán 8-kor is hátha nem hallottad:)))))) De nem zavaró, csak aludtam már életemben többet is, de pl a gyerekeket úgy kellet 9-kor ébresztgetni, őket nem zavarta. Melegvízzel nem volt semmi gond, mindig volt, reggel is, este is, hajnalban is. A Wi-fi nekünk sehogy sem akart működni, sem az erkélyen sem a szobában, ledobott, nekem pl be sem jött az én telefonommal. Aztán nemes egyszerűseggel az Ice Factory free wi-fijét használtuk, ami kiváló :))))

 

Összességében nagyon jó volt, gyorsan eltelt, szép helyeken jártunk, nekünk a nyüzsi is bejött, éjfélkor bazározni pl:) 

Katana750 Creative Commons License 2015.07.22 0 0 4866

Ma átugrottam paraliára és vette

m ezt szt azt. Az árak ugyanazok amelyek 13.án is voltak.

Előzmény: szalámi (4865)
szalámi Creative Commons License 2015.07.22 0 0 4865

Semennyire. Legalábbis Peloponészoszon nem. Miért is érződne, amikor így se, úgy se adnak számlát?

Előzmény: senior59 (4862)
emeri22 Creative Commons License 2015.07.22 0 0 4864

Emiatt én is aggódom. Önellátós nyaralás lesz, valamennyi ételt viszünk itthonról, de ott is muszáj lesz vásárolni.

Előzmény: senior59 (4862)
Katana750 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 4863

Makrigialoson semmi változás.

Előzmény: senior59 (4862)
senior59 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 4862

Sziasztok!

A hétfői 10%-os ÁFA emelés mennyire érezhető a vendéglátóhelyeken illetve az élelmiszerüzletekben?Köszönöm.

Kotori nyaralás Creative Commons License 2015.07.20 0 0 4861

Vasárnap 5.30 körül tervezzük az indulást.

Előzmény: emeri22 (4860)
emeri22 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 4860

Végső visszaszámlálás, hamarosan indultok! :) Melyik nap lesz az indulás?

Előzmény: Kotori nyaralás (4854)
AntiÉ Creative Commons License 2015.07.17 0 0 4859

Nagyon köszönöm a válaszodat, de engem, csak a Skiathosi kirándulás érdekelne, mert az évek során már többnyire az összes fakultatív kirándulást végig jártuk.  Viszont a szomb.vagy a szerdai nap nem biztos hogy pont jó lesz, mert már van egy fix programunk és lehet, hogy ütközik. Ennek ellenére , ha Te vagy más fórumozó tud ennek az irodának valami elérhetőséget, azt megköszönném.  Ja és ha valaki  tud ajánlani esetleg más utazási irodát, ahol vasárnap , hétfő, vagy kedd, lenne a Skiathosi kirándulás napja , annak is örülnék.

Előzmény: HENZA103 (4858)
HENZA103 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 4858

Az Olymposz utazási iroda a sétálóutca mögötti második utcában van, Konstantinosz vagy valami hasonló az utca neve. Az irodában magyar, szlovák és lengyel idegenvezetés van, szerdán és szombaton van Skyathosi kirándulás. Voltunk néhány más irodában, ezekben az utakban nem ígértek ellátást. Van a kalózhajós, az 20 eur felnőtt, 18 eur gyerek, ott van étel-ital, szállodaszomszédok mesélték, hogy ahogy felléptek a hajóra, koktél, dinnye, üdítők. Az egy rövid hajózás, strandolás nélkül.

Előzmény: AntiÉ (4856)
AntiÉ Creative Commons License 2015.07.16 0 0 4856

Mi aug.-ban szeretnénk Paraliára utazni és szintén érdekelne a Skyathosi kirándulás . Legtöbb helyen 35-45 euro között hirdetik ,ezért ez a Olympos utazási iroda ajánlata elég kedvező lenne. Megpróbáltam vissza olvasni a korábbi bejegyzéseket és ha jól értem , akkor a Lito szálloda aljában található ez az utazási iroda? Összehasonlítva más , drágább ajánlatokkal, elképzelhető, hogy ott némi ebédet is adnak azért drágábbak? Vagy nagyobb hajóval mennek? Lehetne tudni, melyik napokon van és a kiránduláson van-e magyar idegenvezető ?  Tavaly sajnos lemaradtunk mert már minden hely betelt, a legközelebbi napon pedig már minekünk kellett visszautaznunk. Esetleg a kinti utazásszervezőnek ( aki tud magyarul) van valami elérhetősége, hogy az idén előre tudjunk foglalni helyet a programra.

Előzmény: HENZA103 (4848)
Suzyka1 Creative Commons License 2015.07.15 0 0 4855

Köszi a segítséget.

Kotori nyaralás Creative Commons License 2015.07.15 0 0 4854

Nem, tavaly is itt voltunk, pontosan Olympic Beachen.

 

Előzmény: emeri22 (4853)
emeri22 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 4853

Az már majdnem itt van! :) Először mentek?

 

Előzmény: Kotori nyaralás (4852)
Kotori nyaralás Creative Commons License 2015.07.14 0 0 4852

Nekünk már csak 12 :-))

Előzmény: emeri22 (4851)
emeri22 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 4851

Még 19 nap az indulásig! :)))))

hajnóczi Creative Commons License 2015.07.14 0 0 4850

Köszönöm, a privát üzit is, ott írtam még neked...

Előzmény: HENZA103 (4848)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!