Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Bolgár Breki Creative Commons License 2015.02.23 0 0 4741

Paraliában van olyan piac, kirakodóvásár, ahol érméket, bankjegyeket lehet venni?

Bolgár Breki Creative Commons License 2015.02.22 0 0 4740

Szia!

 

Holnap szeretnék szállást foglalni a Porto Del Sol hotelbe. Van még valami fontos információ, amivel érdemes tisztában lenni?

Előzmény: betrix (4476)
HENZA103 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 4739

Úgy látom, hasonlóak a tapasztalataink. Mi is néztük Sartit, Psaukodiát, de túl csendesnek találtuk és ekkora létszámmal nem találtunk megfelelő szállást. Pontosabban találtunk, csak minden foglalt volt. Nem tudom, mikor kellene elkezdeni keresgélni, talán már decemberben. Amúgy tavaly úgy voltunk, 5*2 személyes szobákat foglaltunk, a négy nagyobb gyerek külön volt. Így sem volt rossz, de állandóan keresgéltek, hogy most kinél van a kulcs, és ugyanúgy lógtak nálunk. A takarítónőket meg nagy ívben elkerültük, vagy letagadtuk önmagunkat, mert olyan kupi volt náluk, hogy szerintem takarítani sem igazán tudtak. Még hiányzik nekik a szülői "noszogatás". Külön emeleten voltak, de a fürdőruha kimosása elfelejtődött, a törülközők sem száradtak meg maguktól, ha összecsavarva ledobták a szoba közepébe este, és másnap rácsodálkoztak...Jókat derültünk rajtuk, de azért a görbe tükör néha kellemetlen.

Előzmény: Poppy77 (4736)
Pitecus Creative Commons License 2015.02.17 0 0 4738

Én kérek elnézést, h forrófejű voltam. A bor, mely az egészségedre le is gördült, lecsillapított. :-)

Tavaly nekem ár/érték arányban megérte Paralia. Kocsival, szállóstúl (amely szerintem Olcsóbb volt, mint Jesolo, v. Costa Brava.

Onnan Jó volt a Meteórákhoz elmenni, Olümposzt megnézni, Thessalonikibe elmenni. Sajnos kalózhajózás és a görög est lemaradt programütközések miatt lemaradt.

Amúgy meg annyian említették már Thassos szigetét, h betettem a bakancslistába és ha ketten maradunk a feleségemmel, biztos uticél lesz.

Fátylat rá.

Előzmény: geodo1 (4737)
geodo1 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 4737

elbeszélünk egymás mellett.

én nem azért említettem meg egy-két helyet, mert beléd akarom magyarázni, h oda kellett volna menned tavaly vagy bármikor. egyszerűen reflektáltam arra a korábbi megjegyzésedre, h paralia ár/érték aránya mennyire jó, mert ezzel nem értek egyet. ennyi. erre elkezdtél rugózni a komplekésésen, nem is értettem, h miért teszed. de már igen, azt hitted, h a tavalyi utad felett okoskodom, de nem volt ilyen szándék. bocsánat ha félreérthető voltam!

Előzmény: Pitecus (4734)
Poppy77 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 4736

Teljesen egyetértek veled, mi is hasonló okokból döntöttünk így:) Mi is 8-an megyünk. Nekem nagyon tetszett volna Platamonas a környéken de a booking.com összesen 2 szállodát dobott ki oda ennyi főre és sajnos mindkettő drágább volt mint ami nálunk a határ volt. Sartit is néztem, na ott egy sem volt ahol 8-an elférünk (nem kétágyas szobákba csoportosítva mert gyerekekkel az nem megoldás), van kétlégterű, árban megfelelő és van parkoló meg reggeli. Úgyhogy nem olyan egyszerű szállást találni.

 

 

Előzmény: HENZA103 (4735)
HENZA103 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 4735

Mi két légterűt foglaltunk, utolsó három volt, lehet ezért nem ajánlotta. Ahogy néztem a videókat a youtube-n, elég bulis hangulat volt a parton, ami a nagy "gyerekeinknek" tetszeni fog, tudnak majd partizni. A két barátnőm kezdett el "fázni tőle", mikor meglátta a képeket az utcai forgatagról. De 12 emberből (ami lehet 14-re bővül) ők kisebbségben vannak, én szeretem a nyüzsit, a két kisebbre majd jobban kell vigyáznunk, nem lehet őket egyedül elengedni napközben, de elég sokan leszünk ahhoz, hogy valaki mindig szemmel tartsa. A kirándulási lehetőségek is vonzóak voltak, mindenképpen el szeretnék jutni Athénba, az Olümposzra vagy a meteorákhoz, a társaság másik fele pedig megy a kalózhajósra, meg a Skyathos szigetekre a kicsikkel. Többek között ezért döntöttünk Paralia mellett, és mert a fiatalság jövőre elballag, ők már külön fognak nyaralni. Akkor majd mehetünk repülővel szigetekre, kevesebben leszünk. Az sem elhanyagolandó szempont, hogy a kirándulásokra magyar kísérővel, és legalább felerészben magyar társasággal mehetünk a beszámolók szerint. Tudok angolul, és a gyerekek is nyelvvizsga előtt állnak, de bevallom, annyira nem, hogy történelmi ismereteket megértsek idegen nyelven, és ha már pihenek, jobban szeretném magyarul hallgatni az idegenvezetést. Na meg nem vagyok sem antiszociális, sem kozmopolita, nem fogok elbújni odakint a többi magyar turista elől, illetve nem akarok olyan helyeket keresni, ahol nincsenek magyarok. Voltam már Bibioneban is, a Corso del Solen, remekül aludtunk, pedig egy olasz be sem tenné a lábát egy ilyen kelet-európai forgatagba, hallottam a fanyalgásukat. Voltunk tengerparti szállodakomplexumban Bulgáriában, teljesen zárt hely, ott a kicsiket el lehetett engedni, de ha nem ilyen népes társasággal megyek, szétuntam volna a fejem. Ott nem volt tömeg, de a túl nagy csend sem jó, az animáció esténként elég vérszegény, inkább gyerekeknek való. Sunny Beach központjában már jobban bejött, ott volt élet és én szeretek részt venni a zsongásban, hát most kipróbáljuk ezt is.

Előzmény: Poppy77 (4726)
Pitecus Creative Commons License 2015.02.16 -2 0 4734

Úgy látom nem érted. Tavaly nekem SENKI nem mondta, h félóránként jár a komp és nem derült ki semmilyen általam olvasott írásból. Ezen mit nem lehet megérteni. Te olyan űberokosan azonnal tudtad, hogy mész thassosra, ja mer ott félóránként jár a komp. Nekem a parám azért van, ha megveszek valamit, amit lekések. Igen, mert jártam már így sőt ellenben Veled engemet a Malév is a nászutamon Párizsban hagyott. Basszus, ne húzzál már fel a kompos kukacoskodáson. Példaként említettem. Na iszok 1 pohár vörösbort. :-)

 

Nem csak tömeget lehetett onnan látni. :-D

 

Lehet, h nem mindenkit érdekel, de nekünk kuriózum volt.

Előzmény: geodo1 (4733)
geodo1 Creative Commons License 2015.02.16 0 1 4733

de azért ragaszkodni a félelmedhez akkor is, amikor sokadszor írják le neked, h félóránként vannak a kompok, így fizikailag nincsen mit lekésned, azért az már érdekes. :)

 

és még egyszer: ha oda akartatok menni, azzal semmi baj nincs. nekem személy szerint fura, h mi vonz bárkit is a fölé a tömeg fölé, ami a képeden is van na de ez meg ugye kit érdekel? én csak azt szerettem volna mondani, h ne mondjuk már, h máshová drágább/bonyolultabb/körülményesebb eljutni, ha egyszer nem az.

Előzmény: Pitecus (4730)
Pitecus Creative Commons License 2015.02.16 0 0 4732

Jajj, de, pontosan.

Előzmény: 'szti (4731)
'szti Creative Commons License 2015.02.16 0 0 4731

csak nem santorinire gondolsz a kék-fehér házakkal?

Előzmény: Pitecus (4730)
Pitecus Creative Commons License 2015.02.16 0 0 4730

Hidd el, a család oda akart menni. Én hiába kerestem, nem találtam olyan odajutási formát, mely az autónál olcsóbb lett volna.

Elhiszem, h Thassos szebb, jobb, elhiszem, hogy délebbre Görögebb a vendéglátás, de tavaly oda szeretett volna a család menni.

Ettől függetlenül Athén környékét is be szeretném cserkészni, meg Krétát is. Na oda csak repülővel. Ja és az előbbről floodolt kék-fehér házak vidékét.

 

Amúgy igazad van. Ha nem olvasok hozzá eleget, félelmem lehet. Márpedig nem mindig találom meg a pöpec leírásokat, pedig gugli a barátom. :-) Részemről is lezárva.

 

 

Előzmény: geodo1 (4725)
Pitecus Creative Commons License 2015.02.16 0 0 4729

Köszönöm , h a transzfert leírtad, de ugye elhiszed, hogy ennyiért nem láttam transzfert, kicsit macerásabb, mint az autó és 6 személynél már a kocsi olcsóbb volt skybox-al?!

 

Hetekig nézegettem Januártól a Wizzt kb. áprilisig, nem nagyon mentek 30 alá személyenként főidényben. Ha emlékeim nem csalnak,  valami külön busz kihoz sokkal olcsóbban, mint a taxi, de az is fejenként és irányonként 15 v. 20 € volt (2x6x15€minimum pedig már tetemes). A 3 csatlakozás (busz ide-oda-amoda) meg eleve elrettentett, h 2 db 30 kilós bőrönddel, meg minden egyéb pakkal Mézgagézázzak.

Hidd el, 6 személynél már az autó behozta az árat bőven.

 

Ettől független pl. A BUD-BCN + 1 transzfer busz, mely szálloda elé tesz nekem elegendő komfortot kínált. Mondjuk az is húzós volt 5 személyre. Aztán megtaláltuk, h. vonattal fél áron is eljutunk ugyanoda, de macerásabb 1 kicsit.

 

Amitől rettegek, mondom az az időkényszer, h nem érem el a csatlakozásokat. Más a pókoktól, vagy a békától fél, nekem ez a rettegés. Legfőképp, h még nem jártam arra és ott, a parát tovább növeli. Ennyi. Akinek nincs ilyen kényszerképzete, örüljön.

Én viszont felmászok 20-30 méteres antennatornyokra, kosaraskocsikra. Mások belehalnak ettől, én meg nem. :-)

 

AHOVA VISZONT ELMENNÉK, az a képeken látható kék-fehér házas Görög üdülőrészek, de azt nem tudom, h hol vannak.

 

Előzmény: Pierr_Kardán (4724)
Poppy77 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 4728

Még az időjárásról: na ez az ami szerintem teljesen kiszámíthatatlan. Én eddig mindig júliusban voltam Görögországban. Mindig jó idő volt, talán 1x volt egy kicsit hűvösebb pár óra de esővel én nem találkoztam. De a tengerparton ez egyáltalán nem vészes meleg, sőt jó. Athén az más doldog, ott meg lehett gárgyulni július közepén:) 

 

Ugyanakkor látom a felrakott fotókon hogy tavaly volt eső Paralián a nyáron.:)

 

Júniusban még sosem voltam, biztos hidegebb a víz kicsit, de mivel ezen a részen sekély, szerintem nem lesz durván hideg. Vrasnánál ott nagyon hirtelen mélyülő volt pl (ezért is annyira tiszta) ott nehezebben melegedett. De azon a részen szó szerint két lépés és nem ér le a láb.

 

Tavaly nekünk Horvátországban olyna 24-25 fok volt "csak" és minden este esett. A napon mégis nagyon melegnek lehetett érezni. A tenger viszont hideg volt, de volt ilyen neoprén ruhánk, azzal bírták a gyerekek is. Idén azért melegebbre vágyom:)

Előzmény: HENZA103 (4694)
Poppy77 Creative Commons License 2015.02.16 -2 0 4727

Azzal én nem foglalkozom, hogy ki mit mond Paraliára. Tele az internet pro és kontra érvekkel,véleményekkel, szerintem aki mellette dönt az ennek tudatában teszi. Majd ha hazajöttünk elmondom a véleményem:) Én már 2x voltam Görögországban. 1x Pefkohoriban (Chalkidiki félsziget) és 1x Nea Vrasnában, Aspravolta környéke. Teljesen egyértelmű, hogy aki szép partot akar látni, kristálytiszta vizet annak Aspravolta és környéke jobb választás pl. Tele van kék zászlós stranddal. De kb ennyi. Én megmondom őszintén 3 nap után unatkoztam (mondjuk akkor busszal voltunk nem autóval). Aki imád egy hétig a parton ülni és nézelődni, napozni, fürödni annak az a part jobb. Voltunk Thassoson is és minket nem nyűgözött le. Nem rossz persze, de megintcsak annak aki csak pihenni megy. A víz szebb volt a szárazföldnél. Én nem szeretnék egy szigeten lenni egész héten, mert a komp út bárki bármit mond is azért sokáig tart, nem annak való aki kirándulásokat tervez.

Pefkohori is jó volt, de pl tele volt medúzával a víz éppen. Fakultatív programok a hajózáson kívül onnan is nehézkesek. Voltam Athénban is, arra a környékre nagyon szívesen mennék, a leg-leg az Tolo lenne, de sajnos ekkora útra most nem vállakozhatunk.

Én most kifejezetten Paralia környékét néztem csak, mert szeretném a gyerekeimnek megmutatni a Meteorákat, az Olümposzt és majd még meglátjuk mi fér bele. Paralia környéke tökéletes kiindulópont. Persze azon a környéken is van nyugisabb város, Nei Porin gondolkoztunk még, de mi is sokan megyünk, nem is olyan könnyű szállást találni, hogy mindenki igénye kb teljesüljön és árban is jó legyen. A nagyobb gyerekek kifejezetten várják a nyüzsit is, nagyon tetszik nekik hogy a szállodából kilépve ott lesz a "bazár". Tavaly Horvátországban voltunk, a közvetlen part ott is nagyon zsúfolt volt, eljártunk fürödni 15 perc autóútra. A szállásunktól a "nyüzsi" kb 10 perc gyaloglásra volt és minden este ki kellett sétálni.

Aztán lehet ha hazajövünk én is azt mondom hogy ennyi elég volt belőle, még nem tudom:) Bár 2x úgysem megyek ugyanoda.

Előzmény: HENZA103 (4694)
Poppy77 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 4726

Szia!

 

Kétféle 4 ágyas szoba van. Tudom mert mi egy ilyet egy olyat foglaltunk. Az egy légterű az olcsóbb, a két légterű egy picit drágább. Pedig ott volt mikor én még foglaltam egy kocka ahol be lehetett pipálni, hogy csendes szobát kérünk:) Mondjuk én nem pipáltam be.:) Akkor ti elöttünk mentek, majd várom a beszámolód:)))) Mi július 13-tól leszünk ott.

Előzmény: HENZA103 (4694)
geodo1 Creative Commons License 2015.02.16 0 1 4725

picit úgy érzem, h működni kezdett már a kognitív disszonancia, ezért tényleg csak címszavakban és részemről lezárólag:

 

- mint már írtam alant, thasosra nyáron félóránként mennek a kompok. így lekésni nincsen mit, mindjárt megy a következő.

 

- szerte görögországban elég helyben megvenni a kompjegyet, konkrétan thassosra ha jól emlékszem nem is tudod másként

 

- teljesen hülyebiztos a kasszázás. ugyanis a bódétól három lépésre kell megállj, így egyszerűen rámutatással is el tudod kérni a jegyeket

 

- ha soha nem néztél utána ezeknek a dolgoknak, akkor kissé furcsának találom, h ennek ellenére pontos véleményed, képed van a dolgokról olyannyira, h már félelmeid is kialakultak. sztem előbb azért ismerd meg a lehetőségeket.

 

- repülés: a zárójeles megjegyzésed okán ebbe komolyan meg tételesen nem megyek bele, hiszen tényszerűségről nem lehet beszélni így, de azért fent is jelzett téves elgondolásaid miatt sztem érdemes lenne feltételezned, h bizony lehet, h nincsen igazad és mégis meg lehet oldani bizonyos esetekben olcsóbban repcsivel egy ilyen utat (ténykérdés, h egyrészt nagyon nem mindig, másrészt utazási szokásokon is múlik, múlhat ez). ez egyébként az ár/érték dologra is érvényes.

 

- üdülőövezet és az ő megérése: azért pont itt most a te példád és érvrendszered bizonyítja, hogy sokak miért érezhetik azt, hogy nincs ennél jobb deal, miközben bizony megeshet, h számukra is lenne. másrészt azt is írtam, h pl. 25 alatt simán el is hiszem, h kifejezetten bejövős tud lenni ez a hely. továbbmegyek, még az is biztos, h vannak akik pontosan erre vágynak korfüggetlenül. szépségbeli és árbeli összevetésem más helyekkel, ahogyan ezt is írtam már, nem nekik szólt.

Előzmény: Pitecus (4722)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.02.16 0 0 4724

Amúgy évek óta WizzAirrel utazom (Ryanairt munkámnál fogva utálom), amivel nem nagy gond Thessalonikiben az utazás, még reserved seats-el sem, de utána döbbenetesen sok volt a neten akkor épp fellelhető transfer árak, amivel az autós kimenetel olcsóbb lett 6 főre!

 

Nem értem, éppen hogy elég olcsó a transzfer a repülőtérről pl. az ontopic Paráliába.

 

A repülőtérről a 78-as helyijáratos busszal el kell menni a KTEL központi pályaudvarához (fejenként kb. 2 euró).

 

Onnan busszal elmentek Katerinibe (a Select destination mezőben kiválasztod Katerinit), ez fejenként 6,3 euró.

 

Katerini buszpályaudvartól gyalog mentek 200 métert a helyijárat megállójáig, onnan fejenként 2 euróért elvisz a busz Paráliába a tengerpartra

 

Ez fejenként 10,3 euró, nem mondanám drágának még az időnként nagyon kedvező Wizzair repülőjegyek árához képest sem.

Előzmény: Pitecus (4722)
szalámi Creative Commons License 2015.02.16 0 0 4723

A helyi kompokra nem kell megváltani előre a jegyet. Odamész a pénztárhoz és kérsz egyet. Ha másként nem, akkor mutogatással. Soha nem volt gond a jegyvásárlással, holott van pár külföldiek által kevésbé látogatott hely, ahol a pénztáros annyit tud angolul, mint én görögül, illetve kevesebbet. mégis sikerült venni.

Előzmény: Pitecus (4722)
Pitecus Creative Commons License 2015.02.16 0 0 4722

".ne haragudj, de pontosan mitől tartasz egy negyvenperces kompozásnál? :)"

Igaz rosszul úszom nem tudok úszni, de a fóbiám mindig a lekésés. Nem tudhatom (még soha nem néztem a görög szigeteket), hogy fix jegy van, vagy csak arra a napra való, mi van ha lerobban az autó és aznap nem tudom a neten felhasznált kompjegyet megvenni. Te tudod, mert jártál már ott. Ilyenkor szeretném én akkor ott megvenni, de basszus egy kezdetleges (máshol középhaladónak írják) angol tudással nem biztos, hogy megtalálom a kasszát. Általában ki van írva, de egy olasz kisfaluban nincs és ha nem lenne perfekt a feleségem olaszból, esélyem nem lenne bármit is intézni. Nyáron viszem a lányokat Londonba és bizony helyszíni segítséget fogok kérni az Oyster kártya megvásárlásához, mert tavaly nekem elsőre nem jött le, így daily travelcardot kellett vennem nap, mint nap.

Lehet, hogy ezen most nagyokat nevetsz (végül is igazad van), de másnak ez fóbia. 

 

Amúgy évek óta WizzAirrel utazom (Ryanairt munkámnál fogva utálom), amivel nem nagy gond Thessalonikiben az utazás, még reserved seats-el sem, de utána döbbenetesen sok volt a neten akkor épp fellelhető transfer árak, amivel az autós kimenetel olcsóbb lett 6 főre!

Szerintem a legjobb megoldással is drágább a Repjegy, mint az autó. Pedig 9 literes benzinfogyival számoltam, a skybox miatt időnként a 10-et is megette a Zafi.

 

Nem is akarlak ezzel tovább untatni. Csak szerintem ha nagyon nem érné meg az üdülőövezet, senki nem menne oda. Én nem ezt tapasztaltam.

 

Előzmény: geodo1 (4717)
betg Creative Commons License 2015.02.15 0 0 4721

Én autóval voltam családostúl így tudtunk mozogni, 

Nekem ami nem tetszett a zsufoltság kosz kupleráj egy love parádéhoz hasonlított az egész ha 18 éves lennék és olcsón bulizni és nyaralni akarnék akkor jó választás lehet.

Voltunk skiatos szigetén , meteorák , olympos hegység , egy csómo jó strandon , így jól éreztük magunkat , csak az elején kaptam egy kis sokkot mikor megláttam egész keleteuropát összezsúfolva.

geodo1 Creative Commons License 2015.02.15 0 0 4720

de ugye azért szabad megkérdezni és meghallgatni a választ konkrétan tőle?

Előzmény: Pierr_Kardán (4719)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.02.15 -1 1 4719

pontosan mitől tartasz egy negyvenperces kompozásnál? :)

 

Van aki a pókoktól fél, van aki a szűk helyektől, miért ne félhetne valaki a kompozástól...

 

Ezek mind létező fóbiák, rengeteg pénzt keresnek az ilyen fóbiákat kezelő orvosok.

 

(És ezekre a fóbiákra méginkább igaz, ami a betegségekre általában, nem a gyógyításuk hoz nagy pénzt, hanem a kezelésük!!!)

Előzmény: geodo1 (4717)
geodo1 Creative Commons License 2015.02.15 0 0 4718

ja, és a pelionhoz nincs komp. ;)

Előzmény: Pitecus (4716)
geodo1 Creative Commons License 2015.02.15 0 0 4717

öö...ne haragudj, de pontosan mitől tartasz egy negyvenperces kompozásnál? :) (amúgy félóránként jár ;) thassoson pedig a legtávolabbi pont sincs háromnegyed óránál messzebb, de a leggyakoribb megszállóhelyek húsz percre vannak)

 

nem tudom milyen transzfert néztél, de ha ilyen ár jött ki akkor biztosan nem a legjobb megoldást nézted.

 

Előzmény: Pitecus (4716)
Pitecus Creative Commons License 2015.02.15 0 0 4716

"normális stílusban el lehet mondani negatív véleményt is, már csak azért is, mert aki nagyjából objektív képet szeretne kapni az is megérdemli, h ne csak pro de kontra érveket is kaphasson alkalmasint."

Szépen megfogalmaztad, ott a pont.

Egy ismerős olvtárs évek óta Thassosra jár. Dicséri rendesen. Én mégis valahogy tartok az autós kompozástól. Thessalonikibe nem a repjegy a drága, mert a wizz is elvisz oda baráti áron. A gond a transzfer, ami 6 személynél drágábbá teszi az oda-vissza utat, mint ha autóval mennél. (Most az időkülönbséget nem számolom). Saját példámból kiindulva a 14,5 óra út a 75 éves, fitt anyósomnak már megerőltető volt, de a harmadik üléssorban ülő 17 és 18 éves "kislányok" is rendesen elfáradtak.

Akinek 6-10 éves gyereke van, szerintem nyűgösebb az út, mint nekünk. Bár lehet, h tévedek.

(Idén Rovinj a célpont, oda csak 6-6,5 óra lesz az út.)

Én amikor mentem az éjjelt választottam utazásra. Egyrészt mert éjjel kevesebb a forgalom idegen úton, másrészt reggelre már ott voltunk és nyertünk 1 napot.

(Éjjeles műszakba is járok, a fent lét nekem nem akadály. Zafirával meg kényelmes utazni.)

Az ár /érték arány nekem kicsit másképp jött ki, de elhiszem neked, ha már voltál más területén Görögországnak. Nekem minden esetre megérte (olcsóbb is volt, mint Jesolo, vagy Costa Brava).

 

A kompot nem tudom milyen időközönként jár, de azt is bele kell kalkulálni, illetve a szigeten való bóklászást.

Tehát szerintem máris 16 órán túl vagyunk, de lehet, h csak túlmisztifikálom. :-)

Előzmény: geodo1 (4715)
geodo1 Creative Commons License 2015.02.15 0 0 4715

persze, igazad van, ne vegyünk el kedvet, plusz valóban szubjektív dolog is ez. igyekeztem is a legkevésbé sem bántónak lenni.

azonban sztem normális stílusban el lehet mondani negatív véleményt is, már csak azért is, mert aki nagyjából objektív képet szeretne kapni az is megérdemli, h ne csak pro de kontra érveket is kaphasson alkalmasint.

aztán pedig persze mindenki eldönti, h mit szeretne, amit pedig illik tiszteletben tartani.

 

pár konkrét reakció még: a thassosi komp sztem kb. egy órával van messzebb bp-től, a pelion-félsziget szűk kettővel. szó sincs nagyságrendi eltérésekről. a repülő pedig valóban valós és nem is drága megoldás ma már, thessaloniki és athén is elérhető.

az pedig jó volna, ha a paraliai utazás elsőszámú indokaként nem jönne elő mindig az ár, ugyanis pont, h nem túl jó (véleményem szerint) a hely ár/érték aránya.

Előzmény: Pitecus (4713)
Pitecus Creative Commons License 2015.02.15 0 0 4714

A képekkel a tömegre reflektáltam.

A linked meg szép fotókat mutogatott.

:-)

Előzmény: geodo1 (4712)
Pitecus Creative Commons License 2015.02.15 0 0 4713

Mivel eléggé jól ismersz, mint utazót, tudod, hogy ritkán 4-en, de inkább 5-6 an utazunk. A gyerekeim már lassan mind nagykorúak, ezért nekem egy családi nyaralás baromira drága. A Costa Bravan talán nem kellene lovagolnunk, mert a Malév leállás(február 3) miatti kormányigéret (elsők között kártalanítjuk kezdetű mondatocska) eredménye, hogy (pénzünkhöz csak június közepén jutottunk és) Alanya-ról lecsúsztunk és már last minute-ban tudtunk Costa Brava-ra foglalni.

 

Görögbe meg kocsival 14 óra út felett autózni meg mélyvénás trombózisos halál. Sokat vezettem, sokszor nagy távolságokra (800 km felett), mindennek van 1 határa. Becsülöm pár olvtársat, aki 18-28 órákat képes lenyomni autóval. Bocsi, nem nagyzolás, akkor inkább a repülővel megyek.

A tengerpart hínáros Paralián? Délelőtt nem láttam, délután a fürdőzők felverik. Persze, természetes, mert homokos a föveny. Nem mellékesen inkább tengeri fűnek mondanám, nem hínárnak, de nem vagyok biológus. Aki homokos strandra vágyik, annak ezekkel számolnia kell, hisz az élővilág próbálja mindazt visszahódítani, amit elvettünk tőle. Köves tengerparton ilyen nincs. Ott max. Tengeri sünbe lépsz, ami kicsit érezhető. :-)

 

On.

De én azt mondom, hogy mindenkinek az ízlése, hova megy, hogy érzi ott magát. Én idáig az összes helyen jól tudtam magamat érezni, megláttam annak a helynek a szépségét és az orosz kulturálatlan vendégeket leszámítva (mindenhol ott vannak. :-( ) minden hely a szívembe lopta magát. Imádok kultúrákat megismerni.

 

Tényleg nem akarok offolni, de akinek csak arra telik h Paraliára menjen  - jó magyar szokás szerint - ne rontsuk már el a kedvét ideje korán. Mert nem biztos, h ugyanúgy útálni fogja a tengeri füvet, a tömeget, a horrort. minden infó SZUBJEKTÍV és a tag véleményét tükrözi. Amit még biztosra veszek, hogy aki erőteljes negatív véleménnyel van egy-egy üdülőhely iránt, az is élt meg jó dolgokat. Persze ez fordítva is igaz, mint már én is írtam az orosz kultúrát és a melegvíz hőfokingadozását a napkollektoros rendszerek miatt.

 

 

 

Előzmény: geodo1 (4712)
geodo1 Creative Commons License 2015.02.15 0 0 4712

nem pontosan értem ezek a képek mire reflektáltak pontosan. persze, ha ilyen tömeghelyekre mész ezt kapod, ezzel egyet értek. csak ezt kiegészítettem azzal, h szerencsére jó sok egyéb tengerparti üdülőhely is van ami viszont közel sem ilyen. mert bevallom, és tényleg nem kivagyiskodni akarok, de én fel nem foghatom, hogy mondjuk 25 éves kor felett ebben mi lehet a jó. oké, az ára. na de annyival nem is olcsóbb, mint mondjuk egy thassos, vagy egy pelion-félsziget alkalmasint.

 

azt meg azért tegyük hozzá, h bár az irodák lloret meg margat de mar-t costa bravának adják el, az nem az, mert az llorettől északra, úgy tossától kezdődik és a francia határig tart. na az egyrészt összehasonlíthatatlanul szebb (tényleg 'vad part'), és ott még a főszezonban sem ezt, vagy nem így tapasztalhatod meg.

Előzmény: Pitecus (4710)