Keresés

Részletes keresés

kisbetu Creative Commons License 2021.03.05 0 0 30

Keress még ilyen tíz éves beírásokat.

Csak ettől leszel hiteles.

Előzmény: XNC (29)
XNC Creative Commons License 2021.03.05 -3 0 29

"...egy PC sosem lesz akkora mint egy DVD-ROM...."

Azért ez az állítás időközben megdőlt.

Már gyártanak mini-PC -ket meg hasonló szarokat, amik kicsik.

Bár nem vagyok a híve.

Előzmény: Törölt nick (27)
Pribeli Creative Commons License 2014.12.17 0 0 28

Hát ilyenem még nem volt, igaz csak másfél éve gyűröm az almát. Időnként a Safari strandlabázik egy kicsit de ez belefér! ;-)

Előzmény: oleg gontar (2)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.20 0 0 27

Nem igazán lesz tökéletes a MAC OS X egy sima PC-n, ezt az operációs rendszert ugyanis kifejezetten az Apple gépeihez készítették. Ha el is indul és minden fut rajt, sajnos akkor se azt az "élményt" kapod mint egy iMacnél vagy Mac mininél.

 

A kérdésedre válaszolva a VAS-t, azaz a hardvert kicserélve érdekes problémák merülhetnek fel, úgy mint nálad is. Ha mindenképpen ragaszkodsz a MAC OS X-hez és nincs pénzed drága Apple hardverekre, akkor vannak olyan megoldások, amelyekkel közelíthetünk ahhoz az élményhez, amit a MAC tulajdonosok magukénak mondhatnak.

 

Én is gondolkodtam annak idején, hogy költségtakarításként összeállítok egy olyan PC-t, amin tökéletesen fut a Snow Leo vagy a Lion...de lebeszéltem magam :)

Ha belegondolunk
...egy PC sosem lesz csendes,

...egy PC sosem lesz akkora mint egy DVD-ROM,

...egy PC-ből legalább három kábel lóg ki,

...egy PC-hez nincs távirányító és nem igazán használható multimédiás lejátszóként

...egy Windowsnál idővel számolni kell a lassulással,

...egy Windowsnál idővel számolni kell a lefagyásokkal,

...stb.

 

Egy negatív dolgot tudok felhozni a Mac-kel kapcsolatban...a PC játék kompatibilisabb :)

 

Előzmény: szemközti sáv (25)
szemközti sáv Creative Commons License 2007.10.08 0 0 26
Ja igen... egyfolytában a tárcsázós modemet akarja rám erőltetni, ami persze nincs is.
Én most látok életemben először "közelről" MAcOS-t fogalmam nincs, mit hol keressek benne. (bár állítólag nem vészes megtanulni) Eddig csak linux disztróim és soalris om volt (van), a macről még semmit nem tudok, plz ennek megfelelően válaszoljon aki tud!

Köszi szépen előre is!

sáv

Előzmény: szemközti sáv (25)
szemközti sáv Creative Commons License 2007.10.08 0 0 25
Sziasztok!

Van egy olyan kis gondom, hogy a céges gépről "kölcsönvéve" az otthoni PC-men is telepítettem próbaképpen a Mac OS X 10.4.4 x86os (intel procis) változatát.
Gond nélkül meg volt a telepítés, működik minden az internetet leszámítva, nincs kapcsolat, s akárhogyan erőlködök nem tudom beállítani az ADSLemet. Tudja valaki, hogy mi lehet a gond? A MacOSnak nem kellene elvileg felismernie automatikusan az internet kapcsolatot is?

Hol indulhatnék el?
GURIGA Creative Commons License 2004.10.06 0 0 24

MG, mégis van új a nap alatt.
Az általad adott linken találtam egy progit, ami éppen nekem kell.
(Clip Creator 2) - egyszerü és nagyszerü.
Köszi!
Előzmény: MazdaGazda (22)
GURIGA Creative Commons License 2004.10.06 0 0 23

Azt hiszem, egyszerübb úgy, ahogy eddig csináltam.
Az audio CD-recorderen bárhonnan felvehetek és manipulálhatok zenét.
Ez meg be az iTunes-be, és kész.
Azt hittem, hogy van valami közvetlen, egyszerü módja is.
Mindenesetre, kösz a segítséget!
Előzmény: MazdaGazda (22)
MazdaGazda Creative Commons License 2004.10.05 0 0 22

Hát... így kapásból nem tudom, de majd utánanézek...

Amúgy vannak freeware mp3 szerkesztő progik is (nézd meg mondjuk a www.versiontracker.com oldalon). Az iTunesszal begrabbeled a zenét (a jogszerűen megvásárolt zenét, természetesen), az így létrejött mp3 fájlt pedig kedvedre szerkesztheted egy mp3 editorral, kivághatsz belőle részt, akár úgy is, hogy felhangosodik majd elhalkul. Egyébként fel is lehet javítani így számokat, sercegést el lehet tüntetni, fel lehet hangosítani, ki lehet emelni bizonyos hangszíneket, stb. stb., amit persze az iTunes is tud lejátszáskor, de így maga a fájl is átíródik és örökre olyan marad. Szerintem az iTunes erre önmagában nem alkalmas (de őszintén szólva én csak egyszerű lejátszásra használom)

 

Üdv:

 

MG

Előzmény: GURIGA (21)
GURIGA Creative Commons License 2004.10.05 0 0 21

M.G!
Nem tudsz valami tippet, hogyan lehet az iTunes programba betenni zenei részletet (Nem a teljes számot, hanem csak mondjuk 40 másodpercet)?
Én eddig összehoztam ezeket egy audio CD másolón, éz arról a CD-röl tettem be az iTunes-ba. Az iMovie programban egyszerü, de ott túl sokat veszít a kép és a hangminöség. DVD-vel még nem foglalkoztam, egyenlöre nem is akarok.
Előzmény: MazdaGazda (20)
MazdaGazda Creative Commons License 2004.10.04 0 0 20
Helló! Nem szoktam, de ezek után lehet, hogy fogok... pl. az esküvői képek alá keverek valami szép zenét. Köszi a képeket! MG.
Előzmény: GURIGA (19)
GURIGA Creative Commons License 2004.10.04 0 0 19
Két hónappal késöbb ugyan, de idetaláltam megint.
MazdaGazda!
Szoktál zenés slide show-t csinálni az iPhoto programmal?
POFON EGYSZERÜ !!!
Néhány van a Web-oldalamon (GURIGA:adatok).
PC-vel is lejátszható, ha van neki QuickTime.

Mindenki, akivel levelezek, PC tulajdonos.
Mindegyiknek van QT progi, tehát nyitják a dolgaimat.

Csak még egyik sem tudott hasonlót produkálni a PC-vel.
(Legalábbis nem ilyen játszi könnyedséggel)

Ezt meg azért teszem ide, hogy legyen már kép is ebben a topikban !

Előzmény: MazdaGazda (16)
p panni Creative Commons License 2004.08.09 0 0 18
kedves fórumtársak!

az alábbiban kérem a segítségeteket:
beszúrok egy QTVR file-t Dreamweaver-be, preview-zom Safariban és kétfélét tapasztalok:
- vagy ott a Q bet? amíg betöltôdik, aztán elt?nik, de nem jelenik meg a kép csak akkor ha az egérrel rákattintok és megmozgatom
- vagy egyáltalán nem jelenik meg semmi.
schgy Creative Commons License 2004.08.04 0 0 17
Használhatnál akár azt is, de Mac-on akkor is menne, mert csak.
Én is úgy szoktam csinálni (mert lusta is vagyok, meg lehetőség is van), hogy ami USB (vagy Firewire), azt akkor is a Mac-hoz teszem hozzá, ha egyébként a PC-re mennének az adatok.
Így ugyanis a Mac rögtön felismeri őket és hálózaton, vagy CD-n elég hamar átmegy minden a PC-re. No meg az XP-t sem kell teleszemetelnem harmincezer kisebb-nagyobb telepített driverrel csak azért, mert valaki egyszer épp olyan adathordozón hozott valamit.
schgy
Előzmény: GURIGA (15)
MazdaGazda Creative Commons License 2004.08.02 0 0 16

Egy adalék erről...

 

Tavaly vettem végre egy digitális fényképezőgépet. Otthon bedugom a Macintoshba USB-kábellel. Képernyőn megjelenik az iPhoto, azt csinálok a képekkel, amit akarok, ide-oda tologatom, másolgatom.

 

Aztán meglátogattam öcsémet, aki akkor még a PC-tulajdonosok (sajnos még mindig érthetetlenül igen népes) peches táborába tartozott. Mondom, ott hagyom neki a gépet, ha van ideje, nézegesse meg.

 

Másnap hív, hogy valami "meghajtót" kellene "telepíteni", adjam már oda a fényképezőgéphez mellékelt CD-t vagy floppy-t

Mondom: mivel kellene mit csinálni????

 

Szeptemberre összegyűjtöttem egy kis (nem kis) pénzt, vettem egy használt G4-est három darab új PC áráért, a G3-asomat pedig öcsémnek adtam.

 

Azóta boldog ember.

Előzmény: GURIGA (15)
GURIGA Creative Commons License 2004.08.01 0 0 15
Szevasztok, Mekegök! Én PC-n soha nem dolgoztam. Csak láttam másokat, és az enyhén szólva vicc. Egy példa. Küldök néhány (JPG) fotót emailben valakinak a PC-re. Átmegyek hozzá, és kérdezem, hogy látta-e? Megnézi. Tiszta vicc, mit össze nyomkod, mire a kép végre ott lesz a képernyön. Én leülök a Mac-hez. Megérintem a Zegeret. Három másodperc, a képernyön minden ott van, és dolgozik. Azt is látom, hogy van új postám. Katt oda, katt a levélre, minden ott van. A kép NYITVA, nem kell semmit csinálni. Persze, hozzáteszem, hogy nem Outlook Expresst használok. Az OSX beépített Mail programját. Ami ugye - nem sok PC tulajdonosnak van...
MaccG5 Creative Commons License 2004.07.09 0 0 14
Hat szivem szerint en sem gep elott ulnek melo utan, de ugye elni is kell valamibol...
Előzmény: a rudi (13)
a rudi Creative Commons License 2004.07.09 0 0 13
Én meg pont azért nem veszek otthonra gépet, mert amíg napi 8 órát elôtte ülöka melóban, addig felesleges lenne. Még otthon is leülnék, net, játék, meló... Csak elvinné az idômet. Mondjuk bringázom helyette, vagy foci... Jó lenne otthonra, de egyenlôre ellenálok.
Előzmény: MaccG5 (12)
MaccG5 Creative Commons License 2004.07.08 0 0 12
flash-re is tokeletes a Mac... en legalabbis amiatt nem ulnek pc ele. Igaz melohelyen pc van, de miutan hazaertem vegre ott var:) En mindent egy gepen szeretek intezni, ezert nekem jatekra is Mac...
Előzmény: a rudi (11)
a rudi Creative Commons License 2004.07.08 0 0 11
Hello! Én 98 óta nyomom Macen, Quadrával kezdtem, majd PowerPc, G3, G4, de most pl. G3-ról internetezek, a meló meg egy Cube-on megy. DTP-zem. A Freemailes fagyás nekem is sěrě az Explorerben, bár mióta újítottak a Freemailnél, azóta nem jellemzô. Az inkább, hogy pl. a Stop/apronet nem megy, megáll a gép, illetve ForceQuittal kell kilépni. Van valami nyavajás gif, amit nem bír letölteni a böngészô, és ott meghal az egész. Én teljes mértékben Mac-es vagyok, nem tudnám magamat elképzelni PC elôtt dolgozva. A PC a flashes melókra való, játékra, meg Wordre... A Wordot is hivatalból gyělölöm, utálom, amikor nem az van amit akarok, hanem a programnak van egy jobb formulája a problémára, ami persze nekem nem jó.
MaccG5 Creative Commons License 2004.07.08 0 0 10
A halozat nalam is ilyesmi volt. radugtam a G5-re az ethernet kabelt, es azon nyomban latta routeren keresztul a netet, meg a halozatban levo pc-t is. Azert finomitottam a beallitasokon, hogy statikus IP-je legyen meg ilyenek, de elbol mukodott minden. Fagyas nalam is nuku. Egyszeru es logikus a rendszer. nem volt meg olyan, hogy valamivel babralni kellett volna hogy mukodjon.. de miert is irom ezt??? na csa!
chip-es Creative Commons License 2004.07.07 0 0 9
Én jelenleg is OSX-en nyomom, ADSL-t, amikor bedugtam a kábelt már ment is a net. Ennél egyszerübb szerintem már nem lehet valami. Mellesleg nekem október óta ohne fagyás, pedig zuzom rendesen a G5-öt éjjel-nappal.
A megismeréséröl meg annyit, hogy bitang egyszerü és letisztult minden. (tipikusan amcsiknak készült)
A floppy kérdésen már én is gondolkodtam mielött megvettem a gépet, de elgondolkodtam, hogy miért is kellene 2004-ben floppy?! olcsóbb egy üres cd!! vagy ott a Pendrv vagy akármi. A floppy-nál csak jobb megoldások léteznek. Régen ugyanígy voltak az 5.25" hajlékonylemezzel. Ugye emlékeztek:-) Melyik gépben is van még?
A kompatibilitás megint más kérdés. Egy asztali gépben minden van, ami kell! Modem, hálókártya, stb...Pont azért ilyen elterjedtek és stabilak multimédiára, mert csak dedikált hardvert támogat, nem mindenféle Taiwani kütyüt amitől késöbb majd a hideg rázna a sok fagyás miatt, azt lehetne szidni ám az apple-t. Persze előfordulnak itt is gixerek, de még mindig kifinomultabb, hogy egy ház alatt HW+Soft, mint mindenki gyárt mindenhez mndent, oszt gyünám a kékhalál...
Előzmény: Almera II (-)
tomajer Creative Commons License 2004.07.06 0 0 8

Köszönöm, de azóta, W88....megoldotta ezt a problémámat, és hozzámvágott, egy kis PowerMac8100-at.

Most már csak meg kéne tanulni használni:-(

 

De hát, kinek van arra ideje?:-(

 

Eccer tsak menni fog:-)

Előzmény: kemeng (6)
cue Creative Commons License 2004.07.06 0 0 7

ADSL szintúgy, saját ethernet portról működik.

Miután a telefonközpontban szinkronizáltak, kb. 20 másodpercig tartott csatlakozni - se letölteni, se telepítgetni nem kellett.

Előzmény: Almera II (4)
kemeng Creative Commons License 2004.07.06 0 0 6
latogatsd meg a www.mac.hu vagy a www.beszeljukmac.com oldalakat...sok sikert a lurkoknak...
Előzmény: tomajer (5)
tomajer Creative Commons License 2003.09.24 0 0 5
Sziasztok!

Sz'al: szeretnék egy Mac-ot.
Ezt persze úgy kell elképzelni, hogy valami kihordott, elfelejtett gépet a sarokból, amit már senki nem használ!!!
Én eddig még nem is láttam közelről almát, csak borban, netán kompótban:-)))
Viszont van két kölköm, akiket szeretném, ha ilyennel is találkoznának.
Linuxjuk, és mindenféle nemű, és rangú Windózjuk máá van:-)))
Nna meg persze én is szeretnék vele megismerkedni:-)))

Ha valaki tudna segíteni, akár hogy neki, vagy az ismeretségi körében valakinek van elfekvő gépe, akár, hogy tud olyan helyet, ahol ilyen masinák vannak / tényleg pár ezer forintos nagyságrendben!!! / azt hálám örökké üldözné:-)))

Kösszönömm!

tomajer

Almera II Creative Commons License 2002.05.16 0 0 4
Internet Explorer a Freemailben kb. 40 % fagyást produkál. Úgy szokott lefagyni, hogy egyszercsak nem történik semmi. Ott a képernyő, ott a kurzor, de hiába nyomkodom, süket.
A Netscape nem csinált még ilyet.
Szóval, Macin is vannak fagyások :)

Hétvégén voltam esküvőn, sok Mac-őrült volt mert az ifjú férj egy Mac-forgalmazó cég tulajdonosa. Az egyik srác megnyugtatott, hogy minden gond nélkül megy a kábeltévés netezés, a saját ethernet portra kell rádugni és az IP számot telefonon bediktálni a szolgáltatónak. Na, majd kipróbálom :))) de előbb megpróbálom buta jogász-agyammal felfogni, hogy mi az az ethernet :) meg mi az az IP szám :)))

Előzmény: oleg gontar (2)
DINGO Creative Commons License 2002.05.03 0 0 3
hat ja. ez tenyleg ilyen dolog. ami pc-hez 200 az makkhoz 10ehuf.
nem fagy le? dehogynem. hiaba uberelik a makkot nekem eddig egyetlen elony tunt fel (kb egy, 1.5 ev alat): nem avul el 2 havonta.

dingo

Előzmény: Almera II (1)
oleg gontar Creative Commons License 2002.05.02 0 0 2
Mi volt a legbrutálisabb, legváratlanabb lefagyásod a Macival?
Tapasztalataim szerint mielőtt bekrepálna szól, és megkér, hogy mentsd el a munkáidat, amit el is tudsz menteni. Sajnos nemrég kezdtem Macintosh-al, így nincs túl sok infóm.
Almera II Creative Commons License 2002.05.02 0 0 1
Jó kérdés... nem tudom, mert nekem még MacOS 9.1-esem van.
Én abszolút laikus vagyok, és csak azt tudom, hogy a gépemen van USB-port, és vettem egy USB modemet tízezer forintért a Mistralnál, hazahoztam, és nem működött, mert azt írta ki a gép, hogy 'töltsek le hozzá egy drivert' - he-he, mivel, ha nem működik a modem????
Úgyhogy visszavittem, levásároltam az árát, és egy Apple-kereskedésben kénytelen voltam venni egy Macintosh-modemet 25.000-ért. Sajnos ez az árkülönbség teljesen általános.
Mondok egy másik példát: PC-hez floppy kb. 3.000,- Ft. Az Apple nem támogatja a floppy-t, mint adattárolót, így aztán más gyártótól, mintegy 30.000,- Ft-ért lehet hozzá floppy-t venni. Ezt is kénytelen voltam megtenni... Perifériákra kb. egy kisebb teljesítményű PC árát költöttem a Mac-re.
DE NEM FAGY LE!!!
Csak néha :)))

IT'S A PASSION!

Előzmény: DINGO (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!