Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 1 órája 0 0 62798

Azt hittem, utánakerestél :) - a gombától

Előzmény: Boszorka (62797)
Boszorka Creative Commons License 3 órája 0 0 62797

Mitől lesz vadász, az a szelet?

Előzmény: nagypapi51 (62794)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 6 órája 0 0 62796

Chilis bab, ezúttal hús nélkül.

nagypapi51 Creative Commons License 8 órája 0 0 62794

Holnap Jägerschnitzel (nem klasszikus rántott, hanem roston sült hús) mit Nockerl :)

Pénteken finn lazacleves (esetleg spárgával turbózva), túrógombóc.

Szombat-vasárnap kocsmázás É-Bácskában.

nagypapi51 Creative Commons License 24 órája 0 0 62792

Gondolom, kerül a hűtőbe is.

Nálunk spárga leves, pizza.

Előzmény: Boszorka (62790)
Boszorka Creative Commons License 27 órája 0 0 62790

Holnap rakott kel.

nagypapi51 Creative Commons License 29 órája 0 1 62789

Tegnap nálunk is majdnem... :)

Kedvenc krumpli köretünk rántott húsok mellé - már ha nem krumplisaláta,

vagy zöldborsós rizs - akkor ez, a sütő zsír 1 kk maradékán átforgatott főtt krumpli.

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62788)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 30 órája 0 1 62788

Csirkemell roston, batátachips, friss saláta.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2 napja 0 1 62783

Igen, használom is, ahol nem számít a tömege. A morzsában számít (tulajdonképpen egy linzertészta-szerűség). A gyümölcsre szórhattam volna abból is, ez igaz.  

Előzmény: öreg_néne_b (62779)
dulci_nea Creative Commons License 2 napja 0 0 62781

Én is ezt használom, mármint az 1:4-est, de én a Szafi félét. Nagyjából ugyanaz az összetétel. Legtöbb cukorbeteg ezt használja. 

 

Egy darabig nem fogok tintahalat enni, a 30dkg elég volt jó időre. Lehet, hogy nem kéne erőltetni a nosztalgiás kajákat. Nem mindig olyan jó.

 

Holnap sárgarépa, idei fejtett borsó, spárga = finomfőzelék, sült hússal.

Előzmény: öreg_néne_b (62779)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 62780

Ha nincsen likőr, nála is marad a méz, (a teát, tejeskávét is azzal issza)

Nekem elég a guba normál édesítése, nem kívánok +édeset.

5 dundi burgundi kiflihez 3-4 dl tej, 2 tojás sárgája, reszelt citromhéj 1 cs. bourbon

vaníliás cukor + 1 ek kr.cukor, opcionálisan mazsola. A tojásfehérjébe 2 ek baracklekvár.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62778)
öreg_néne_b Creative Commons License 2 napja 0 0 62779
Előzmény: Vének Tanácsa TM (62775)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2 napja 0 0 62778

Arra mézet szoktam csorgatni. Már azt sem lehet...

Előzmény: nagypapi51 (62777)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 62777

Párom a mákos gubát tojáslikőrrel bolondította

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62775)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2 napja 0 0 62775

No igen, a crumble tipikusan "ronda, de finom" sütemény 😊

 

 

(A cukormentes változat kicsit savanyú lett, bátrabban szórhattam volna az eritritolt. És hiányzott mellé a megszokott vanília fagyi is 😕) 

Előzmény: nagypapi51 (62774)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 62774

Tegnapról maradt 'anyák napi' almás morzsasüti, nem annyira fotogén, viszont finom... :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62773)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2 napja 0 0 62773

Fokhagymás metéltleves, rebarbarás-epres-áfonyás crumble.

nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 62772

Ma rántott csirke, petrezselymes újkrumpli, paradicsom saláta.

homerx Creative Commons License 3 napja 0 0 62765

nem vagyok oda erte, de priman nez ki!

Előzmény: nagypapi51 (62764)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 1 62764

Vajh mit takar a hab? - hát mákos gubát :)

nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 62763

Nincs menekvés... :)

Enni kell, max. megválogathatjuk, hogy mit veszünk meg.

 

Előzmény: H_G (62762)
H_G Creative Commons License 3 napja 0 0 62762

A tegnapi bizony Made in Vietnam volt. Mindenesetre nem volt se túl zsíros, se iszapízű, a méregtartalmáról nem tudok nyilatkozni, de egyelőre élek 😏

 

Amikor legutóbb pisztrángot vettem, Kazahsztán volt a származási hely.

 

Előzmény: nagypapi51 (62760)
öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja 0 0 62761

Sőt, csak tápos pisztrángot árulnak.

Előzmény: nagypapi51 (62760)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja -1 0 62760

Idehaza Szarvason és Makón tenyésztik, nem hinném hogy embertelen körülmények között.

(Jelzem, a tógazdasági pontyok is tápon élnek, talán nagyobb az életterük)

Előzmény: füegy (62756)
füegy Creative Commons License 3 napja 0 0 62756

Mind a két hal tenyésztésének a körülményeiről nagyon csúnyákat olvastam. 🙄

Előzmény: nagypapi51 (62753)
nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 1 62754

Ma tényleg egyszerű ebéd sikeredett, gomba, spárga, sült krumpli, tojás, sajt.

Hidegen is jó.

(a spárga fejeket eltettem vmi komolyabb kajához)

nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 0 62753

Sztem a pangasiussal téveszted, az tényleg szeméthal.

Tilápiát ettünk Kálmánnál, aki kényes a minőségre, itt vargányával tálalta.

(LP és Szyssz sem támasztottak kifogást)

Előzmény: homerx (62751)
nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 0 62752

Nem te leszel jobb, hanem az alapanyag :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62748)
homerx Creative Commons License 4 napja 0 0 62751

tilapat nem az ize iatt nem eszunk, hanem mert mergezo. ritka olyan hal van, amit ilyen surusegben nevelnek. az egye, akinek ket anyja van. vagy valami hsonlo.

Előzmény: Boszorka (62750)
Boszorka Creative Commons License 4 napja 0 0 62750

Nagyon sok évvel ezelőtt, még Svájcban találkoztam a tilapiával. Nagyon izlett. Aztán megjelent itthon és olyan rémesen zsíros volt, hogy a kukában landolt. Azóta nem is merem megvenni, mert a zsíros halat nem szeretem. Ezért nem eszem már pontyot sem.:-(

Előzmény: H_G (62747)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!