Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 20 perce 0 0 62640

Voltak nem dátumozott kötegek, nyilván azokat jelöltem :)

10 óra tájban leszek Aldi közelben, remélem, lesz még a friss áruból.

Ma lassan sült hagymás tarja, sárgaborsó püré.

Előzmény: öreg_néne_b (62639)
öreg_néne_b Creative Commons License 1 órája 0 0 62639

2 napja megjelöltem az Aldiban egy zöld és egy fehér spárga köteget

Ők is megjelölték: 
"Csomagolás napja: 04.24." :)

Előzmény: nagypapi51 (62618)
füegy Creative Commons License 15 órája -1 0 62638

👍 !

Előzmény: nagypapi51 (62637)
nagypapi51 Creative Commons License 15 órája 0 0 62637

...Aszparágusz, fikusz, 

Éljen augusztusz húsz...

 

Borneó és Celebesz

magyar volt és magyar lesz! :)

Előzmény: füegy (62632)
nagypapi51 Creative Commons License 15 órája 0 0 62636

...Aszparágusz volt a neve apám szerint...

Még mindig az... :)

Az A. sprengeri a durvább levelű, penetráns szagú a virága,

a plumosust a virágkötők használják/ták díszítésre.

Előzmény: beetee (62631)
öreg_néne_b Creative Commons License 15 órája 0 0 62635

A pultra kiborítva a hazai eper, a bódé mögött meg hegyekben áll a görög láda...

Előzmény: Boszorka (62633)
füegy Creative Commons License 15 órája 0 0 62634

"Tűzbe nem tenném ezért a  kezem "

 

Ne is !

Tudok róla, hogy a  nagybanin vett tojásokat úgy rakták csinos szakajtóba, hogy úgy tűnjön, most kerültek ki a tyúkok alól.

Még jó, hogy  nem általános, de azért az sem volt szép.

 

Előzmény: Boszorka (62633)
Boszorka Creative Commons License 16 órája 0 0 62633

Mikor megfordulok a piacon, mindig csomagolás nélküli spárgát keresek, mert az tünik házinak, frissen szedettnek. Tűzbe nem tennám a kezem ezért, de többnyire bejön.

Előzmény: nagypapi51 (62623)
füegy Creative Commons License 16 órája 0 0 62632

Igen, mint aszparágusz ismerem is . 😊

 

De hogy ő lenne a túlnőtt spárga? 🙄

 

Ismerek egy ilyet:

 

Aszparágusz, fikusz, 

Éljen augusztusz húsz !😂

 

( bocs, kicsit kipihent vagyok..... 😊)

Előzmény: beetee (62631)
beetee Creative Commons License 16 órája 0 0 62631

Nem tudom. Nekünk volt egy ilyen, sosem tudtam, hogy ez kiskorában ehető.

Aszparágusz volt a neve apám szerint. :)

 

Egyébként jó régen virágkötők használták kísérő "zöld"-ként csokrokban.

Előzmény: füegy (62630)
füegy Creative Commons License 16 órája 0 0 62630

Itt,  gondolom, senki  nem tippelne spárgára !!! 😊

Előzmény: beetee (62629)
beetee Creative Commons License 16 órája 0 0 62629

Ha túlérik, akkor meg ilyen:

füegy Creative Commons License 16 órája 0 0 62628

Nagyon egészséges, azt tudom, de nem ő a kedvencem, hanem a brokkoli.

De jó tudni, természetes közegében hogy néz ki. 

Előzmény: füegy (62627)
füegy Creative Commons License 16 órája 0 0 62627

Ó, köszi, el  nem tudtam képzelni , pedig rákerestem.

Nagyon mókásak! 🙂

Előzmény: nagypapi51 (62626)
nagypapi51 Creative Commons License 16 órája 0 0 62626

Szedés előtt pont úgy néz ki, mint utána, csak a föld alatti rész nem látszik.

A fehér spárgát ún. bakhátakban termesztik, amint kidugja a fejét,

egy hosszú nyelű, a végén v alakú pengével kimetszik.

A zöld spárga más eset itt nincsen bakhát.

 

Előzmény: füegy (62624)
öreg_néne_b Creative Commons License 18 órája 0 0 62625
Előzmény: homerx (62621)
füegy Creative Commons License 18 órája 0 0 62624

"és hozta be a reggeli szedést."

 

Vajon hogy nézhet ki szedés előtt ? Kerestem képet, de nem találtam. 🙄

Előzmény: nagypapi51 (62623)
nagypapi51 Creative Commons License 19 órája 0 0 62623

...piros-feher-zold, ez a nemzeti sparga...

A piaci csomagolás tényleg ilyen pőre, illene min. a csomagolás dátuma, amivel persze

még mindig nem vagyok sokkal beljebb - elvileg a szedés napján kellene csomagolni, és teríteni

a kereskedők felé.

Eddigi életemben 1x ettem echte friss spárgát, amikor öttömösi kertész haverunknál voltunk,

és hozta be a reggeli szedést.

 

Előzmény: homerx (62621)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 20 órája 0 0 62622

Babgulyás, sajtos pogácsa.

homerx Creative Commons License 20 órája 0 0 62621

piros-feher-zold, ez a nemzeti sparga :)

Előzmény: beetee (62619)
nagypapi51 Creative Commons License 20 órája 0 0 62620

Ejnye már... :) csak egy fekete pötty a zacskó alján.

Előzmény: beetee (62619)
beetee Creative Commons License 21 órája 0 0 62619

Persze ott volt. Ki veszi meg a piros alkoholos filccel áthúzgált spárgasípokat? ;)

Előzmény: nagypapi51 (62618)
nagypapi51 Creative Commons License 21 órája 0 0 62618

2 napja megjelöltem az Aldiban egy zöld és egy fehér spárga köteget, ma még ott voltak (1799 Ft)

Holnaptól 50% akció, ha még ott lesznek, nyilván kihagyom. :) - remélem lesz friss(ebb) is.

 

dulci_nea Creative Commons License 24 órája 0 0 62617

A hétre tervezek ilyet.

 

Ma, tejfölös paprikás kolbászos újkrumpli, uborkasaláta.

 

Megérkezett a vaníliapaszta. A tiszteletére főzök kókuszos tejberizst, és áfonya rá.

Előzmény: nagypapi51 (62613)
nagypapi51 Creative Commons License 24 órája 0 0 62616

Nem a mi volt a téma, hanem a milyen. :)

Ma natúr szűzérme, parázskrumpli, kaporszósz.

Előzmény: Boszorka (62614)
Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 62614

Nem tudom, mit képzeltél, de én sonkás tésztára tippelek.:-)

Előzmény: nagypapi51 (62613)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 62613

Olyan lett, amilyennek képzeltem.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 1 napja 0 1 62612

Kínai büfé ihlette csípős, hagymás csirkemáj, zöldséges sült tészta.

nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 62611

Szoktam, persze, már ha ezeket sütésnek lehet nevezni.

Amit valóban sütök, az a bortésztában (kvázi orly) sült spárga.

Amúgy a spárgát a kötelező egyszerűség jegyében készítem, leves, főzelék.

 

 

Előzmény: Boszorka (62608)
homerx Creative Commons License 2 napja -1 0 62610

en szinte mindig ugy keszitem, hogy 2-3 percet elofozom, majd piritom.

Előzmény: Boszorka (62608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!