szerintem az utolso bekezdesed hagyjuk, mert annak semmi koze a temahoz. en is eltem kulonbozo korulmenyek kozott. az eredeti felvetes nem is errol szolt tudtommal, hanem az utolso mondatodrol, miszerint nem erted az amerikai konyhas lakasokat. en csak erre reagaltam, mi a velemyenyem roluk.
Hjaaa, mi együtt főzünk, gyerök meg elvan fent, ha a házban lenne a konyha se jönne ki a szobából, csak ha kész a kaja :)
És nem hiszek a szagelszívókban, hogy tökéletesen kiszívnak mindent, éltem lakásban 54nm-en, ahol nem volt kiskonyha, ott is kivezetéses elszívót szerltettem, ért valamit, de nem volt tökéletes. Sose lesz, mikor 3láng ég, 3helyen rotyog a kaja... hja és a sütőt el se szívja.
Diskurzus van főzés közben, egyébként nézd meg kérlek a mai világot, egyre kevesebbet beszélünk, Te is most itt olvasgatsz...
Én értem. Csak egy jó elszívó kell és nem száműzzük a háziasszonyt (vagy aki főz) egy kis lyukba. Hagyományosan a ház központi helyisége volt a konyha. (És egy külön nyári konyha, de az nem a napi főzés helye volt.)
hooti, nem erted. az amerikai konyhaknak az a lenyege, legalabbis a velemenyem szerint, hogy amihg fozol, ne maradj le a diskurzusrol. a hatranya? hogy az egesz lakas _buzlk_ a kajatol. persze, ez igy nagyon sommas. meg lehet ezt ertelmesen tervezni (jopenzert). mondjuk, ha mar ugy dontott az emberfia, hogy egybenyitja a konyhat az etkezovel (neadjisten a nappalival), akkor mondjuk legyen magasabban a konyha szint. de lenyegtelen, szerintem epiteszek ehez sokkal jobban ertenek. en a legfontosabb kriteriumnak tartanam, hogyan tudom a napi szagokat tavoltartani a lakreszektol.
hehe, volt egy ilyen cikk. regebben sokat hoztak nekem baranyt, birkat az alfoldrol. a beszallitom vasutas srac volt, de ha epp nem o volt szolgalatban, akkor kisujszallason a kollegajanak feladta hutoladaban, amit en idoben atvettem a nyugatiban. uh, de sok ilyen volt. friss, elozo nap vagott baranyok, birkak utaztak igy az ic-n :) ofkoz helyjegy nelkul :) amugy is, ez mese meskete :)
A kamraablakon természetesen van háló, még Apukám barkácsolta 😢
Szeretem ezt a házat, ahol most lakunk, pont olyan, amilyet mindig is szerettünk volna, de egy nagy hibája van: nincs spájz. (Pince sincs, de az érthető, nagyon erős a talajvíz. ) Egyszerűen nem értem, szerintem a legalapvetőbb helyiség a házban. Felépítettek egy jó kis házat, és nincs benne spájz!! A garázsban szorítottunk helyet egy kamrasaroknak, télen jó hideg, nyáron sajnos elég meleg...
Szombathely az a Sümeg 😉😁 Meg időnként Veszprém, ahová hazajárunk, de onnan a füstöltneműt hozzuk. Ott is nyugdíjazta már magát az a hentesbácsi, aki árult ilyeneket 🙁
Lajoskomáromi füstöltáru, ami ideiglenesen nővérem kamrájában állomásozott (a sonkák már a spájzban vannak!), míg át nem szállítottuk saját magunkhoz. Az egyik csülök maradt, azóta pedig a tarja kicsit megrövidült...☺️
én már egészen továbbgondoltam a palócgulyást - így már inkább zöldbabos-tárkonyos-zöldséges gulyásleves-variáció szokott lenni nálunk, és sertésből vagy pulykacombból
Sosem állítottam, hogy nem aból kell(ene). Leírtam, hogy miért főzöm másból (is). Szomorú lennék, ha csak akkor ehetnék, amikor bárányból főzhetem, mert nagyon szeretjük.
Az volt a másik opció, de pont a gomba hiánya miatt lett inkább palócgulyás. Pedig gyönyörű zsenge tárkonyom van, úgyhogy az is sorra kerül hamarosan - ha nem is bárányból. Esetleg nyúlból 🙂
Birka: nem annyira szeretjük, és még nehezebb hozzájutni. Az itteni hentesek "nem keresik" címen nem tartanak ilyesmit (de borjút, malacot sem pl.), Metroban jutok hozzá, de ők rettenetesen megdrágultak. Birka mondjuk ott sincs.
hm, a zasszony mondja reggel, hogy az egyik munkatarsa epp a minap emlitette, hogy lesznek nyulaik. na, jo gyorsan le is csapott ket zsengere, de jo lesz az rantva! a hutoben meg itt figyel egy egesz vadnyul, meg 6 comb szinten vadnyulbol. mar ki kellene enni, mert jon lassan a gombaszezon.
Pedig a nyúl az egyik legegészségesebb húsféle, magas a fehérje-, alacsony a koleszterin és a purin tartalma. Én szeretem, szoktam is venni, Lidlben rendszeresen lehet kapni. Paprikásnak, vadasnak, combokat megsütve jó fokhagymásan, "aprólékból" tárkonyos leves, mind nagyon finom tud lenni 🙂
Azért mertem írni, hogy gulyás, ha másból készül, azt csak palócos levesnek hívom 😉 A bárány nálunk ritka "vendég", pedig nagyon szeretem. Egyrészt nem könnyű hozzájutni, ha mégis, aranyárban adják 🙁 Most húsvétra vettem báránycsülköt, mivel kettesével volt csomagolva, lett egy felesleg. A csontot is belefőztem természetesen. (Marhából, borjúból szoktam egyébként. )