Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

PJRT 2014.07.10 21:24:53 © 4454

Bemásolva:


Anna

PJRT 2014.06.29 10:38:16 © 4453

Most írta be a Gazdi, hogy meglett! :) :) :)

 

 

Anna

Előzmény: PJRT (4452)
PJRT 2014.06.29 10:29:35 © 4452

Eltűnt a Balaton Északi részénél!


Anna

PJRT 2014.06.16 20:57:15 © 4451

Sziasztok!

 

Első sorban pár hónapra szóló ideiglenes befogadót, esetleg végleges gazdit keresünk Maylo-nak, a 6 éves Parson Russell terrier kannak. 

 

 

 

 

Maylo imádja a gyerekeket, más kutyákkal a szokásos negyed órás ismerkedési fázis után remekül kijön. Embertelen mozgásigénye van, mind minden Parsonnak. Rendszeresen oltott és féregtelenített. Eleddig kertes házban élt a gazdikkal, valószínűleg a jövőben is ezt preferálná. Igazából sokkal több foglalkozásra és mozgásra van szüksége, mint amennyit a mostani gazdik jelenleg biztosítani tudnánk neki, de hónapokon belül javulnak az életkörülményeik és akkor szeretettel várják vissza Maylot, ha bele nem szeret az ideiglenes gazdi. 

Én segítek a gazdikeresésben, további info az annachili@gmail.com címen, nálam.

 

 

Anna 

PJRT 2014.06.16 20:06:47 © 4450

Leot láttad. :) Más vonal, más típus is, szerintem, bár ilyen korban pont nyúlnak és nyeklenek-nyaklanak mindenhol a fiatalok. :) 

 

 

Anna

Előzmény: Mesi&Héra (4449)
Mesi&Héra 2014.06.15 15:18:12 © 4449

OFF: Anna, ma láttam a ligetben én is egy fiatal ír terriert. Totál más vonal, mint Magnum, meg sokkal fiatalabb is. :) Kár, de ma nem voltak velem a kutyáim, megmutattam volna őket egymásnak. :)

Mesi&Héra 2014.06.14 14:58:07 © 4448

Mi is kint voltunk, de mi Flyball bemutatót tartottunk.

Szuper kis rendezvény. Megyünk holnap is. :) Jó sok szép kutyát láttam. Kedvencem egy gyönyörű magyar agár volt.

Előzmény: FAV 20 (4447)
FAV 20 2014.06.14 13:54:53 © 4447

Kis állat ölelő guiness rekord kisérlet.

 

Vonatozó Névmás 2014.06.04 22:04:58 © 4446

Köszi a hozzászólásokat mindenkinek.

 

Egy kicsit tartottam attól, hogy lesz aki azt tanácsolja, hogy meccseljék le, mert azt nem fogadtam volna meg.

 

Igazándiból kis feszültség hosszabb ideje volt a két kutty között, de eddig behívással mindketten tudtuk kezelni a helyzetet, mert mindkét ebnél nagyon látványosak a jelek, Rudi hanggal fejezi ki, Spyke pedig borzolással, testtartással és farokmozgással.

Ha csak a farkincáját látom, akkor is tudom, hogy milyen hangulatban van.

 

Csak most egyikünknél sem sikerült a behívás.

Ezen még dolgoznunk kell.

 

A szájkarate után Rudi le lett nyomva, hogy tudja, hogy rosszat csinált, Spyke pedig kapott 3 behívás leckét, hogy tudatosítsam benne, hogy ha szólok, akkor jöjjön.

 

A simik meg a nyugtatgatások kimaradtak mindkét részről. :)))

 

Illetve utána vagy 5 perccel én Rudit a másik gazdi pedig Spyket dögönyözte kicsit, hogy a kutyák lássák, hogy a gazdik jóban vannak. Mert Rudi a nagyképüségétől eltekintve amúgy jó fej kutty.

 

Hát így.

 

Na, még egyszer kösz.

 

Mesi&Héra 2014.06.04 21:22:29 © 4445

Nem okoskodsz! :) Az előzőekhez azért nem szóltam, mert 3-at kellett volna kb. visszahajtani és ugyanazt vitattuk meg, ott írtam egy hosszút. Nincs kedvem ugyanazt 2 hetente leírni. 

Nevelés ügyben már inkább "mozdulok", mert minden szitu más, minden kutya más. Bár örök érvényű (és a kutyanevelés gerince), hogy ami jó arra rádicsérek, ami nem, azt keményen tiltom, és ennyi. :) E gondolat mentén sok viselkedési hibát lehet korrigálni.  

 

Előzmény: Lizizumi (4444)
Lizizumi 2014.06.04 20:41:12 © 4444

Örülök, hogy végre nem csak én szólok hozzá, már kezdtem úgy érezni, hogy okoskodok. Pedig én tényleg csak a saját tapasztalatom tudom elmondani. Meg persze a kérdezőnek is jó, ha több véleményt is hall. Mindig igyekszem mondani, most újra kiemelem, senki semmiben ne higgyen feltétel nélkül, még annak se, aki azt állítja, hogy szakértő. Meg lehet, hogy ami az egyik embernek és kutyának száz százalékosan bevált, arról más az ellenkezőjét mondja.

Előzmény: Mesi&Héra (4443)
Mesi&Héra 2014.06.04 15:59:03 © 4443

Szia!

Nem volt ott semmi komoly gond. De igazad van, el kell utólag is gondolkodni, kiértékelni a történteket.

Amikor 2 kan összemegy (hasonló méret, fiatal mind2, hasonló karakter, TIPIKUS.) sokkal több a látvány, mint a valódi agresszió. Kevés kutya van, aki direkt az ölésre megy. A Ti esetetek sima kis dominancia dolog, hát terrierek, na! Az lenne fura, ha nem próbálnák be a másikat időnként.

Ne hagyd, hogy lemeccseljék! Elég egy rossz mozdulat és kikapják egymás szemét, vagy esetleg bedurvulnak (ha még akkor sem enged egyik sem), és akkor már tényleg megsebzik egymást. Minél előbb véget kell vetni az ilyen szituációknak. Ahogy Lizi is írta, legjobb ezt megelőzni, már a ráutaló magatartást tiltani. Ha mégis összemennek, akkor minél előbb szétszedni őket. Olyan "bunyóknál", amit leírtál még egy erőteljes mély üvöltés is elég szokott lenni, és akkor nem kell közéjük nyúlni.

Ezeket meg inkább mondd el a másik kutya gazdijának, mert nem a Te kuttyod volt a hunyó. Ha nekimennek hülye lenne hagyni magát! Jóhogy beleáll, igaza is van! :) Ha a másik gazdi nem hajlandó kicsit keményebben fogni a kutyáját, akkor inkább kerüld el őket, mert könnyedén megismétlődhet.

Előzmény: Vonatozó Névmás (4440)
Lizizumi 2014.06.04 15:54:28 © 4442

Még annyit hozzáteszek, hogy amit a Cápi nem tűr (tehát a tolakodó szaglászást és azt ha megpróbálják ledominálni) ugyanazt neki sem engedem, rászólok, ha pofátlanul beletolakszik a másik kutya személyes terébe és a másikon meg látom azt a merevséget, mintha mondaná, hogy "hagyjál már békén, mit akarsz tőlem?".

Lizizumi 2014.06.04 15:19:58 © 4441

Szia!

 

Mi is hasonló helyzeteket élünk meg mostanában egyre gyakrabban. Nagyon figyelni kell, mert vannak előjelei! Egyébként nemrég utána is olvastam. Nagyon nehéz megállapítani, hogy melyikük kezdi a vitát és jól látod, ez általában csak hangos és látványos, de nem okoznak egymásnak kárt, de én sose hagyom, hogy "lemeccseljék". Ennek az egyik oka, hogy elvileg én vagyok a falkavezér, tehát a kutya ne emberkedjen, ha meg nem az én kutyám kezdte, akkor a másik gazdival van a bibi.

 

A pórázon cibálást nem tartom jó szétválasztási módnak, attól csak még jobban behergeli magát a kutya, de még mindig jobb, mint odanyúlni, ha már folyik a harc, mert az ember is megsérülhet. Nemrég más kárán tapasztaltam is, mert az ismerősöm kutyájának nekiment egy másik, ők meg kézzel nyúltak oda, a lila köd hatalma alatt saját gazdája kezét marta meg a kutya, mert a szerencsétlen nem érzékelte, hogy a gazdája segíteni akar, hanem azt hitte a másik irányból is támadják. Elég lett volna kiabálni, vagy a pórázt közéjük dobni, vagy valami bekészített csörgő kavicsos flakont. Ha mégis meg kell fogni a kutyákat, mert nem reagálnak, akkor lehetőleg a nyakán a bőrt hátulról. Sok ember alapból felfelé rángatja a kutyát egy ilyen eset után, ami megint nem mond semmit a kutyának. Le a földre! Lenyomni, lefektetni, a lényeg, hogy ne érezze magát nyeregben. A másik meg aki nyugtatgatja a kutyáját, na az a csúcs... :( Amivel megdícséri a viselkedési hibát.

 

Viszont ha kiismeri az ember a saját kutyáját, akkor nagy eséllyel észreveheti az előjeleket, megmerevedés, szőrborzolás, morgás, sok kutya nem tűri, ha a másik dominálni próbálja és azonnal esik neki a másiknak, ha ezt észreveszed, még meg lehet előzni egy érintéssel, egy apró rántással a pórázon, vagy egy bökéssel póráz nélkül, ilyenkor még gyakran el is lehet hívni, vagy rászólni NEMSZABAD!

 

A könyv szerint, amit olvastam (Aszfaltbetyárok) van olyan kutya, amelyik szeret verekedni, annál nincs előjele a verekedésnek, sőtt, inkább örül a lehetőségnek, hogy egy másik kutyát megtéphet, hát reméljük nem ilyen eset a haverkutty.

 

Én kezdem kiismerni a Cápit. Pórázon lévő antiszoc kutyákkal nem haverkodunk. Az olyanoknak bunkó módon neki esik, a galamblelkű gazdi megijed, felkapja a gyönyörű kis ártatlan ebecskéjét, jajszegényke nagyon fél, nyugikiskutyám mostmár hazamegyünk, utyuluputyulu...

 

Tegnap két kutyussal ismerkedtünk meg, gazdi halál nyugodt, kutyák nyugodtan sétálgattak, a border collie nyugodtan, de hatalmas aktivitással futkosott, a másik kutyája (nememlékszemfajtájú) kissé lassabb tempóban körbeszaglászott, így a Cápival se volt semmi baj.

 

Ők már régi haverok, a hörgés-morgás csak játék.

 

Nagy csapat gyűlt össze.

 

   Cápi folyton a border collie nyomában volt, lógott is a nyelve, meg frusztrálta, hogy nem éri utol és hülye csipogó hangon ugatott.

Vonatozó Névmás 2014.06.03 23:16:03 © 4440

Van egy fontos kérdésem. :))))

 

Az én kuttyom Spyke, JRT, 3.5 éves ivaros kan. Alapvetően nem domináns, kíváncsi, barátkozós, ha rámorognak inkább elszalad, de visszamegy utána barátkozni.

 

Van Rudi, aki JRT-foxi keverék, úgy 2 éves, és domináns ivaros kan.

 

Korábban még elvoltak együtt, illetve Rudi kölyökkorában (mint minden kölyök) haverkodni próbált, de Spyke a kölykökkel nem tud mit kezdeni. De azért el voltak a parkban egymás mellett. 

 

Mostanában viszont megváltozott a helyzet.

Spyke ugyan nem akar semmit, csak szaglászni, de Rudi határozottan azt próbálja éreztetni, hogy márpedig itt ő a főnök.

Ma a délelőtti sétánál aztán egy meglehetősen heves vita bontakozott ki a két kutty között.

Így utólag értékelve a helyzetet, most azt gondolom, hogy inkább szájkarate volt a dolog, mert a nagy hörgés meg fogcsattogtatás meg harc közben azért mintha arra vigyáztak volna, hogy ne tegyenek kárt egymásba, és az a kábé 20-30 másodperc, amíg a vita folyt, gyakorlatilag sérülés nélkül ment végbe, és szétszedtük a kutyákat, de most azért nem igazán tudom mit tegyek.

 

Akkor persze mindkét gazdi megijedt, és kikaptuk őket a viadalból, csak azt nem tudom, mennyire tettem ezzel jót.

 

Hagyjam, hogy le meccseljék egymás közt, és akkor már a későbbiekben rendben lesz minden, vagy van-e egy pont, ahol a gazdinak közbe kell avatkozni, vagy a legrosszabb, hogy kerüljük el. Nem arra gondolok, amikor vér folyik, hanem az azt megelőző szituációkra.

 

Nekem nem az a fontos, hogy az én kutyám legyen a park királya, csak az, hogy nyugodtan tudjunk ott játszani, sétálni. Spyke amúgy is inkább az "azonnal megadom magam csak legyünk barátok" kutya, de van egy határ, amit nem enged átlépni, és akkor azonnal kibújik belőle a terrier vér, és akkor gyanúm szerint addig küzd ameddig tud. Vagy nem, ezt nem tudom, mert eddig sosem fajult a dolog, mert kivettem a vitákból.

De azért mégis valahogy ezeket a dolgokat le kellene rendezni.

 

Nyilván az a fontos, hogy benne se tegyenek kárt meg ő se másban.

Olyan harciasnak, mint amilyen ma volt, mindenesetre még nem láttam. 

No, hát ezt is meg kell tanulni kezelni.

Minden tapasztalt jRT gazdi tanácsa jól jön.

 

 

 

 

Mesi&Héra 2014.06.03 16:01:14 © 4439

Szuper választás az agár terrier mellé.

Van egy csaj itt környéken van egy magyar-orosz keverék agara, mellé néha még 1-1 ideiglenes. Héra kutyám imád játszani az agarakkal. Ez a lány mondta, hogy sokan tartják a 2 fajtát együtt, mert az esetek nagy részében jól kijönnek, és passzol a játszási stílusuk egymáshoz! ;)

Hát könnybe lábad a szemem, amikor egy agarat úgy isten igazából futni látok. Az egy valódi ÉLMÉNY.

Előzmény: Doriika (4437)
Lizizumi 2014.06.03 15:20:42 © 4438

Szerintem mindegyik tápba beledarálnak minden sz@rságot, tudomásom szerint a Brit termékcsalád elég jó, nem a legjobb táp és nyilván az a legjobb étel, ha magad főzöl, de a Brit se rossz. Legalábbis fényévekkel a tescos meg a kutyaszalámi fölött van. Egyébként is először meg kell kérdezni, hogy eddig mit kapott a kölyök és az anyakutya és egy kis ideig ugyanazt kell adni, bármi is az, majd fokozatosan kell áttérni, ha az ember át akar térni másra.

Előzmény: Doriika (4434)
Doriika 2014.06.02 22:05:56 © 4437
En az elso 2 hetben teljesen ki voltam akadva tole :D Felmostam, feszaradt, bepisilt. Felmostam, felszaradt, bekakilt. Felmostam, fel se szaradt, elkapott egy kis cserepet es atfutott a szoban, be az agy ala, persze a cserepbol vegig hullot a viragfold. Ultem a szoba kozepen 40 fokban, szakadt rolam a viz, es nem tudtam, hogy kinomban sirjak vagy nevessek, aztan elomaszott, tiszta foldes volt, es akkor minden harag elszallt, ahogy a dagadt kis koszgomboc ott alldogalt, mint aki jol vegezte dolgat :) Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ossze kell szokni. Mondjuk o egy alomkutya, nem hiperaktiv, vagy hozzam kepest nem az, es le van farasztva rendesen, nem tudom. Elso naptol kezdve vegigaludta az ejszakat, sosem sirt, nem ragott meg semmit, nem kellett eldugni elole a cipoket, tudta, hogy a sajat jatekait nyuzhatja. Amikor kamaszodott voltak probalkozasai, de nem szabad hagyni, hogy a fejedre nojon. Makacs kis dogok ezek :) Az enyem pl sunyi is, nala aranyosabban senki nem tudja eloadni, hogy epp probalja a sajat akaratat ervenyesiteni :D Eleinte nem akartam parsont, de most mar nem tudom elkepzelni, hogy mas fajtam legyen (na jo, egy agarat azert meg szeretnek melle, de az meg odebb lesz :P)
Előzmény: A tumi (4436)
A tumi 2014.06.02 18:45:26 © 4436

Szia. Köszi a segítséget, a sok hasznos infót. Július 1-én megyek Butch-ért. 200km-t(oda-vissza) kell majd utazni a kutyusért. :) A BRIT premium puppies tápot néztem ki a kölyökkorára. Az Astort már felnőttkorában gondoltam, de ezek után már elbizonytalanodtam. Remélem megbirkózok a nevelésével, ha nem irány a bogrács(ez csak vicc volt)!:DDDD

 

Előzmény: Doriika (4434)
Doriika 2014.06.02 18:24:55 © 4435

Valahogy mindig felmegy bennem a pumpa, amikor ilyeneket olvasok. Fel nem foghatom, hogy képes valaki megválni a kutyájától, legyen az bármilyen is (nyilván nem a kutya tehet róla), vagy mert gyereket vár... Ilyen nemtörődöm embereknek nem is való kutya, nemhogy egy terrier. Drukkolok neki nagyon, hogy jó helyre kerüljön, ahol "kihasználják" az adottságait :)

Előzmény: PJRT (4428)
Doriika 2014.06.02 18:18:36 © 4434

találtál valahol pontos összetevőket? (csak azért kérdezem, mert én nem, és érdekelne :D)

én a helyedben ezt nem adnám a kutyámnak, egyrészt nem kölyköknek való, másrészt nem jó minőségű. bár nem találtam pontos összetevő listát a leírásnál az első összetevője: hús és állati termékek = toll, szőr, bőr, ín, csőr, köröm, stbstb. mindenféle maradékot bedarálnak. 

kölyökkorban nagyon fontos a megfelelő táplálás, főleg az első 1-1.5 évben, erre nem szabad sajnálni a pénzt. az enyém kiskorában royal canin startert kapott, utána áttértünk a barfozásra - nyers hús, csontos húsok, zöldségek, gyümölcsök, halolaj, stb. kölyökként ezt nem ajánlom, mert elég macera kiszámítani a kalcium-foszfor arányt, és 6-7 hónapos (azt hiszem) koráig a kutya szervezete sem képes tartani az egyensúlyt, gondok lehetnek belőle. sajnos 1,5 hónapja újra tápozunk (Orijen Red, Acana Lamb&Apple, Orijen 6 Fish), mert költöztünk, és így nem volt időnk semmire, de tervezem, hogy visszatérünk erre az etetésre. árban olcsóbban jössz ki, mintha tápot vennél, és pontosan tudod mit eszik a kutyád, hiszen te készíted el neki. az enyém mondjuk egy porszívó, mindent megenne, de amikor először nyerset evett, állt a szőr a hátán, látszott rajta, hogy teljes az eksztázis :)) 

mikor érkezik a kutty? :) 

Előzmény: A tumi (4433)
A tumi 2014.06.02 17:59:32 © 4433

Astor a kutyatáp neve. BRIT gyártja Astor néven. Ha igazak a honlapon feltüntetett dolgok akkor best buy vétel! :)

A tumi 2014.06.02 17:53:04 © 4432

A 4424-es hozzászólásomnál linkeltem.  :)

Előzmény: Lizizumi (4431)
Lizizumi 2014.06.02 17:09:16 © 4431

Jól hangzik, elárulod melyik ez?

Előzmény: A tumi (4424)
Lizizumi 2014.06.02 17:05:40 © 4430

Gyönyörűség, nem is az a baj, hogy nem tudták a gazdik, hogy mi vár rájuk, hanem, hogy nem látták be a tévedésüket, nem látták a hibákat. Igen, van akinek nem való nemhogy kutya, de akkor ott a gyereknevelés is megkérdőjelezhető és azt már nem adhatják vissza a tenyésztőnek. Forr a vérem, amikor ilyet látok. Mostmár aztán kijár a kisördögnek egy szupergazdi!

Előzmény: PJRT (4426)
Mesi&Héra 2014.06.02 16:21:41 © 4429

Ez a kutya nagyon, de nagyon tetszik nekem. Nagyon szép feje van.

Szurkolok Neki, hogy minél előbb eljöjjön az álomgazdi érte.

Én pont ezért beszélek le mindenkit, akit csak tudok a terrier tartásról. Sérül szegény kutya, meg a k. gazdi is.... Senkinek nem jó ez így. Sajnálom a kutyát. Remélem innentől csak jó jön számára.

Előzmény: PJRT (4426)
PJRT 2014.06.02 15:31:00 © 4428

Köszi, aranyos vagy! :) Sajnos utólag vettem észre, hogy van pár fogalmazási hiba a szövegben, de a FB-on javítottam azokat. :)

A volt gazdái azt hitték, hogy magától lesz okos és jólnevelt a kutya, meg attól, hogy ők elolvasnak egy kutyanevelésről szóló könyvet. Most kisbabát várnak és rájöttek, hogy nem fogják bírni...kár, hogy nem előbb kapcsoltak. 

A tenyésztő többször érdeklődött már korábban hogyléte felől, de mindig csak azt mondták, hogy jól van, rendben van a kutty...hát most kiderült, hogy mit jelentett ez náluk. 

 

 

Én is remélem, hogy mielőbb szupergazdira talál, nagyon jókat hallottam róla, pedig még csak 1-2 hete került vissza a tenyésztőjéhez. 

 

 

 

Anna

 

Előzmény: Doriika (4427)
Doriika 2014.06.02 15:13:51 © 4427

óó, épp most jöttem, hogy belinkeljem őt, de látom megelőztél. remélem hamar rátalál a megfelelő gazdi, gyönyörű kutya! :) Lehet tudni, miért került vissza a tenyésztőhöz?

Előzmény: PJRT (4426)
PJRT 2014.06.02 14:39:54 © 4426

Eddie, a gyönyörű, fajtatszta, ivartalalanított, microchipes, FCI törzskönyvvel rendelkező Parson Russell terrier gazdit keres! Eddie 2010. május 5-én született, gyorsan tanul, könnyen motiválható. Tapasztalt kutyagazdát keres, aki megfelelő mennyiségű figyelmet szán a kutyának, megfelelően lemozgatja, valamint szabályokat hoz a kutya életébe, mert eddig nem nagyon volt ebben része. Eddie nagyszerű társ lenne bármilyen sporthoz (agility, flyball, frisbee, stb) és vadászathoz is. Visszakerült a tenyésztőjéhez, aki Dunaszerdahely mellett él (szlovákiában), közel a magyar határhoz. A tenyésztő angolul, németül és szlovákul beszél, a foxmeadows@gmail.com címen lehet neki írni.


Anna

A tumi 2014.06.02 07:38:51 © 4425

400ft/kg-ra jön ki az ára...az úgy elég barátinak tűnik! :)