Keresés

Részletes keresés

patakitrans Creative Commons License 2021.09.01 0 0 15

Amikor életmódváltásba kezdtem a túlsúlyom miatt, akkor ajánlotta az edzőm, hogy minden főétkezés előtt keverjek el egy kis vízben 15g-ot. Azóta napi szinten fogyasztom, immár 8 éve. Sikerült az évek folyamán lefogynom 28kg-ot és meg is tartani a súlyom. Aztán hogy az almaecet segített e benne azt nem tudom, de azóta is fogyasztom. Próbáljátok ki, hátha nektek is beválik. Van néhány cikk, amelyben írnak az almaecet fogyásra gyakorolt hatásiról, de nem bizonyított tény, hogy hatással van rá.

stm3157 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 14

Fogyókúrás tabletta - http://acaiberry900.hu

bakibaby Creative Commons License 2008.10.27 0 1 12
Borókás, erdei gombás pacal

1 kg előfőzött pacal, 2 fej hagyma, 30 dkg erdei gomba, 3 gerezd fokhagyma, 5 szem borókabogyó, egy kanál zsír, vagy olaj, fél kávéskanál bors, só.
A hagymát a zsíron sárgára pirítom, ráteszem a felcsíkozott pacalt, megkeverem, majd mindig kevés vizet aláöntve, sót belekeverve felteszem főni. Mikor félig megpuhult, beleteszem a zúzott fokhagymát, a borókabogyókat és a törött borsot. Úgy negyed óra múlva a megtisztított erdei gombát. Lassú tűzön készre párolom.

bb

bakibaby Creative Commons License 2008.07.17 0 0 9

És fényesebb lett a szőrőd tőle ?

 

bb

Előzmény: Törölt nick (8)
shared Creative Commons License 2004.09.15 0 0 7

Kiegészítónek lehet, hogy kipróbálom, bár fogyni már nem akarok, de jó 5letnek tűnik, ha nem is rendszeresen.

Nem tudományosan megalapozott, spontán szénhidrát csökkentéssel fogytam 3 hónap alatt 10kg ot, és január óta tartom a súlyomat így, pedig hetente min1x somlóizom :-).

Könnyű nekem, mert mindíg sajtos-tejtermékes-húsevő voltam, de senkinek nem ajánlanám szoktatás nélkül a pacalt köret nélkül. (Nagggyon finom!)

És szerencsém is van, mert a rengeteg zsíros cucc mellett a vérképem minden szempontból ideális...

Shared, aki most 26 éves lány

Az Utazóközönség Creative Commons License 2004.09.15 0 0 6
Állítólag jó, de ne várjunk csodát tőle. Többet ér a jól bevált egészséges táplálkozás és sport.
Orso-borso Creative Commons License 2004.09.15 0 0 5
Az én orvosom e tekintetben e f@sz, pedig nő. Az ő módszere a napi 600-800 kcal és napi 3 (három) óra torna. Mikor felvilágosítottam, hogy ez az étrend a biztos visszahízás alappillére, leugatott, hogy ő is így fogyott az első héten 4 kg-t. Mikor mondtam, hogy ez teljesen természetes, a kiürült cukorraktára által a szövetek között megkötött vízet kipisilte, az lehet ekkora súly. Majd ha három-négy hét után olyan szénhidrát-éhség tör rá, hogy a nagykabátot is megenné, és esetleg elgyengül, mit fog gondolni, nem tudom. Ha mégis leadja a kívánt mennyiséget (egyébként egyáltalán nem kövér) és visszaáll a régi étrendjére, vajon mennyi idő alatt fog visszahízni? Nagyon kíváncsi lennék erre. Napi három óra torna pedig egészen elvadult ötlet. Talán akinek nincs más dolga, mint napi 4 órában ülni a rendelőben, még kb. 2 órát tölteni betegekhez házhozjárva, gyerekei felnőttek, kirepültek, az meg tudja tenni. De aki két állásban gürizik azért, amit neki a betegek a zsebébe dugdosnak, kisgyereke van, háztartást, férjet kell ellátnia, annak nem lesz ennyi ideje. Maximum hetente egy-két órát bírhat egy elfoglalt asszony kipasszírozni az életéből testmozgásra.
Előzmény: msebubu (4)
msebubu Creative Commons License 2002.06.05 0 1 4
En a fogyokurazoknak inkabb ajanlanam a (nalam is bevalt) napi ossz. 180g szenhidrat 1400kcal energiatartalmu etelek fogyasztasat. Az ember nem fogy le tole csak ugy sitty sutty, de eddig 8 kg-t fogytam 6 het alatt. Nem szenvedek, nem lesz savtultengesem, egyszeruen csak odafigyelek, hogy mit eszem. Spec. az orvosom az ilyen csodaszerekrol azonnal ledumalt, azt mondta, hogy meg ne merjem probalni (irgumburgum).

msebubu

HONTALAN Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3
Majd éhen haltam az almaecettől!:-)))
Excel Creative Commons License 2002.06.05 0 0 2
Ez miért spam?
Előzmény: kzt (1)
kzt Creative Commons License 2002.04.13 0 0 1
A spamtol csak 0 kilot lehet fogyni...
ÉbreDÉS Creative Commons License 2002.04.13 0 0 0
ALMAECET

Röviden az almaecet fogyókúrás hatásáról:

"Ha nem szüntetjük meg a túlsúly valódi okát és továbbra is túl sósan, túl édesen és túl zsírosan étkezünk, de főként túl keveset mozgunk, akkor az almaecet sem segíthet a fölösleges kilók eltűntetésében.
Ha azonban odafigyelünk a helyes és mértékletes étrendre, továbbá sokat mozgunk a friss levegőn, könnyebben és gyorsabban fogyhatunk almaecet segítségével. Az ecet serkenti az anyagcserét, elősegíti a zsírok lebontását, méregtelenít, javítja az emésztést, víztelenít és csökkenti az étvágyat. Sőt az édességeket sem fogjuk annyira kívánni.

Fogyókúrás ital

A fogyókúra ideje alatt igyunk meg minden étkezés közben 1 pohár vizet 2 teáskanál almaecettel. Ha elérjük ideális súlyunkat, akkor is ajánlott reggelente továbbra is almaecetes vizet inni. Segíti az emésztést, jó közérzetet biztosít.

Hétvégi méregtelenítő kúra

Böjtöljünk két napon keresztül, vagyis csak folyadékot vegyünk magunkhoz. Igyunk ásványvizet, gyenge gyümölcs vagy gyógyteát és zöldséglevet. Emellett igyunk naponta háromszor almaecetes-mézes vizet. A böjtölés után szép lassan, fokozatosan térjünk vissza a szilárd ételekhez.
Hatása: tisztítja a szervezetet, megakadályozza, hogy a böjtölés alatt ásványianyag-, mindenekelőtt káliumhiány, alakuljon ki. Az almaecet hatékonyan segíti a kiválasztó szervek (belek, tüdő, bőr, vese) munkáját, amikor eltávolítják a mérgező salakanyagokat a szervezetből.

Az anyagcsere serkentése

Hans Adolf Krebs, aki 1953-ban Nobel-díjat kapott a citrát-ciklus felfedezéséért, felismerte, hogy anyagcserénk ecetsav nélkül nem működne.

Ezt a levelet örömmel teszem közzé, megköszönve Czukor Péter észrevételét és azt, hogy Szpi eljuttatta hozzám a levelét!

Kedves Szpi, örömmel olvasva az almaecet előnyös hatásait az interneten, egy szomorú ténnyel kellett szembesülnöm. A forrásmű amit alapul vettél, egy vérlázító dolgot művelt, a citrátkörért megítélt Nobel-díjat Hans Krebs nevu német tudósnak tulajdonítja. Ez féligazság. A Szegedi Orvostudományi Egyetem névadója, Szentgyörgyi Albert - akiről mindenki azt hiszi hogy a C vit. - ért kapott Nobel-díjat - a Krebs nevű úrral közös munkájukért kapta azt. Úgy is nevezik a citromsavciklust a világ minden táján, hogy a Szentgyörgyi-Krebs ciklus. Egy szívességre kérnélek, korrigáld a félreértést, hogy minden magyar olvasó láthassa büszkeségünket. Intézkedésed előre is köszönöm.

Czukor Péter
Pécsi Orvostudományi Egyetem

Szinte minden anyagcsere-folyamatnál, mint pl. a táplálék átalakítása a szervezet által felhasználható anyagokká, ecetsav jön létre köztes termékként. Az ecetsav közreműködése nélkül sem zsírokat, sem a szénhidrátokat nem tudnánk megemészteni, tehát életképtelenek volnánk. Szervezetünknek napi mintegy 100 g ecetsavra van szüksége az összes anyagcsere-folyamat működéséhez.
Az ecet hozza csak igazán lendületbe az anyagcserénket. Rendszeres fogyasztása felgyorsítja az emésztést, elősegíti a táplálékkal felvett zsírsav felhasználását, és az energia-kivonást a szénhidrátokból (cukor, keményítő).

Az ecet serkenti a nyáltermelést

Az ember már a nyelvén érzi az ecet anyagcsere-serkentő hatását. A savanykás íztől szabályosan összefut a szánkban a nyál, ami nem jelent mást, mint hogy fokozottan beindult a nyáltermelés.
A nyálnak két nagyon fontos feladata van, ám sokszor alábecsülik az emésztésben betöltött szerepét. Először is folyóssá teszi a táplálékot, hogy az könnyebben haladhasson végig a bélcsatornán. Ezen kívül amilázt tartalmaz, ez egy enzim, amely már a szájban elkezdi elemeire bontani a keményítőt. Csak ebben a formában, egyszerű cukorként képes a vékonybél felvenni és a szervezet többi részébe szállítani a keményítőt. Az egyszerű cukrok közül a szőlőcukor (glükóz) a legfontosabb, nélküle nem is élhetnénk. A szőlőcukor termeli a különböző testfunkciók működéséhez szükséges energiát. Ha tehát hosszan, jól megrágjuk az ételt, az valóban jót tesz az emésztésünknek. Ha pedig az étkezés előtti ecetfogyasztásunkkal, vagy az ételbe tett ecettel is serkentjük a nyáltermelést, segítünk szervezetünknek az olyan keményítőtartalmú élelmiszerek hasznosításában, mint a kenyér, liszt, burgonya vagy a rizs."

Az idézett részek Margot Hellmiss: Természetes gyógymódok almaecettel c. könyvéből valók. (Margot Hellmiss: Natürlich heilen mit Apfelessig.- Südwest Verlag, 1997 / Fordította: Almássy Ágnes. - Bp.: Magyar Könyvklub, 1998. - ISBN 963 548 701 0)
Gondolom van, jelent meg más könyv is az almaecetről - én is találkoztam még olyannal, ami erről a témáról szól (annak persze most nem jut eszembe a címe…) Nekem ez került először a kezembe és végül is a lényeget kiolvashattam belőle. Mindenekelőtt azt, hogy ez egy nagyszerű dolog, de persze szigorúan véve a dolgot: nem csodaszer. Viszont nagyszerű kiegészítője lehet a fogyókúrának és nekem az a tapasztalatom, hogy jó közérzetet biztosít, és mikor már olyan 3-4 hete minden nap ezzel kezd az ember, ezt minden tekintetben érzi is. Ezért vagyok lelkes híve a "koktél"-nak …

A fogyókúrás ajánláson kívül még számtalan dologra jó. Pl.: szénanátha, torokfájás, terhességi panaszok, bőrkiütés, sebek, érelmeszesedés, rovarcsípések, rekedtség és általánosan mindenféle fertőtlenítésre, sorolhatnám… Ezekről persze semmi tapasztalatom, de ártani biztosan nem ártanak.

Röviden ennyi, amit hirtelen tudtam írni az almaecetről. Talán már ennyi után is elszánja magát az ember, hogy beiktassa a fogmosás és a reggeli közé. Kifejezetten tudom ajánlani. Nem tudom, hogy fogytam-e tőle, hiszen az egész kúra a mozgással együtt hatott - ennek része volt az is, hogy reggelente éhgyomorra megittam az almaecet-koktélomat.

Használd egészséggel, és további jó fogyókúrát!

Üdvözlettel: Szücs Piroska, azaz Szpi a Fogyi-klubból

pszucs@arrabonet.gyor.hu

ÉbreDÉS Creative Commons License 2002.04.13 0 0 topiknyitó
Sunlife - Almaecet kapszula
Fogyást elősegítő táplálékkiegészítő

Akciós ár: 2.116 Ft

Kiszerelés:
64 kapszula

Forgalmazó:
RICA Hungária Kft.

Termék leírás:

Az almaecet fogyasztó hatása révén már régebben csodaszerként volt ismert. Most ezt a természetes "zsírzabálót" ismét felfedezték, és egy hihetetlen hatásos kapszulát fejlesztettek ki a felesleges zsír ellen. A kapszula rögtön aktívan, hatásosan és természetes úton működik. A zsírt oldja ki a zsírpárnákból, s így eltávolítja a felesleges kilókat a hasról, lábról és fenékről.

összetevők:
szárított almaecet (16,6 g/100 g), zselatin, B6 vitamin (266 mg/100 g)

adagolási ajánlat:
étkezés előtt 1 kapszulát bő folyadékkal kell bevenni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!