Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Szabesz84 Creative Commons License 2017.01.21 0 0 37

Kedves Mindenki/Hozzáértők!

 

Van egy 1998-as Megane Coupe-m. 1.6. Tavaly nyáron vettem, aztán azonnal odaadtam egy szerelőnek akit megbíztam hogy tegye rendbe (nagyjából mindent tudtam vele kapcsolatban...majdnem mindent) 2 hétig szarozott vele a szerelő, de az eredetvizsgára nem tudta elvinni mert elba..ta az időt. Az utolsó napon (az adásvételt követő 15. napon) elvittem eredetvizsgára majd kiderült szépen hogy korábban egy percíz jól levezényelt motorcserén esett át amit viszont nem dokumentáltak. Se a motor eredetéről, se a beszerelésről, semmiről. Persze ahogy illik nem is ment át. Felkerestem az eladót aki teljesen jogosan elköltötte a vételárat így kifizetni nem tudta azt, de elmondta hogy Ő nem cseréltetett benne motort...(egy elég egyszerü fiatal gyerekről van szó aki szegény nem egy észlény, inkább csak egy helyi sutyerák volt) Kiderítettem és valóban nem Ő cserélt benne motort, de az előtte lévő tulajt elnyelte a föld. Hát azzal a lendülettel felkerestem azt a vizsgahelyet -amit direkt nem jelölök meg - ahol Ő is vizsgáztatta. Át is ment de megkértek hogy ezt az autót többet ne vigye oda senki. Mivel már kifizettem meg költöttem rá 100.000ft-ot a javításokra, így mindenbe bele egyeztem csak tudjam átíratni. Sikerült is. Gondoltam hogy szépen lassan mindent megcsináltatok rajta és lesz egy pofás verdám. Így is lett. Még egy két apróságot (úgy kb mindent ami gázos volt) megjavíttattam és van egy megbízható keveset fogyasztó autóm tuti felnikkel. Viszont most költözés előtt állok, és  a pénzre nagyobb szükségem lenne mint az autóra.  Munkába járásra használtam, de új állásom lett ami mellett fogok lakni, illetve motorozom is. Szóval a téli időszakban sem fog kelleni autó, de mint említettem most valamit tennem kellene. El szeretném adni, de van egy forgalmim amiben van egy motorszám, meg egy autóm amiből azóta le is esett a téves motorszám. Mielőtt mindenki a KPM-hez küldene azzal az a gond hogy gyárilag 1.6 16 szelepes motor volt benne, de valaki ügyesen 1.6 8 szelepes motor tett bele. Tehát ezt ha odaviszem fogják és faszául fel is jelenthetnek, vagy nem is tudom mi lehet a legrosszabb. Próbáltam tehát egy motort venni bele  venni ami a motorhoz stimmel (1.6 8 szelepesé volt.) papírral hogy teljesen tiszta legyen a dolog. DE (mielőtt hülyének néztek ajándékba kaptam mert megsajnáltak és 10.000ft volt csak) ez is 1.6 8 szelepes így aztán ugyan ott vagyok annyi különbséggel hogy van papírom az újonnan beszerzett motorról. Hiába szereltetem bele a KPM-en még mindig nem megy át, de ahogy említettem most nem költeni szeretnék rá. Eladni csak és kizárólag úgy akarom hogy  a vevő tudja ezt és nem kell tartanom egy fasza kis rendőrségi feljelenéstől, vagy büntetéstől, vagy verőlegények társaságától. Törvénytisztelő becsületes Magyar állampolgár vagyok pedagógusként dolgozom. 

A segítség az lenne ha valaki aki jártas az ilyen ügyekben vagy mondjuk ismer valakit aki tudná hasznosítani a járgányt. Vagy bármi amiből többet kapnék mint egy bontóban kapnék érte (18.000ft max) -rally autónak vagy nem tudom nem értek hozzá, de hangsúlyozom hogy nem akarom úgy odaadni senkinek hogy hetek vagy hónapok múlva meg a rendőrség keressen fel. 
Kereskedők vagy szerelők segítsetek.  Ha valakit érdekel az autó, képet információt tudok az autóról adni (megbízható és szokásos renault megane  bajok akadtak vele de azért sok mindent rendbe tettem rajta, és így jó verda).  Amúgy 210.000ft-ért vásároltam költöttem rá 160.000ft-ot az árban totál rugalmas vagyok.

 

Előre is köszönöm a segítséget, információkat. Minden infó jól jöhet. (költeni rá már nem akarnék)

Kopi Creative Commons License 2009.08.16 0 0 36

Sziasztok!

 

Nem szeretném megfojtani ezt a topikot, de ahogy látom, nem túl sokan figyelnek rá. Ezért javaslom, hogy akinek Megane-jával kapcsolatban valamilyen kérdése van, tegye fel itt:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9015399

 

vagy itt:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9098903&la=92675318

 

Többen vagyunk, hátha előbb tudunk segíteni.

 

Altama Creative Commons License 2009.08.16 0 0 35
Sziasztok.

Remélem tudtok segíteni egy furcsa problémában ami a nemrég vásárolt Renault coupe-mal van. Egy 96-os gyártmányú cpouperol van szó, kb. egy hónapja nyaralásról hazafelé váratlanul leált két henger és nyögve nyelősen értem haza. Másnap elvittem szerelőhöz és szerinte a trafóval volt probléma amit aznap ki is cserélt. Ezután működött rendesen mind addig amíg egy újabb hosszabb útra nem indultam, és ott is vissza úton megint elment két henger. Még aznap megnézte a szerelő de valami csoda folytán megjavult és rendesen működött. Míg megint elindultam egy hosszabb útra és 50km-után ismét..... Vártam fél órát és vissza fordultam azóta megint megy.... Voltam villamossági szerelőnél ő azt mondta minden rendi. Szóval már tanácstalan vagyok, ha lenne valakinek valami ötlete hogy mi lehet a hiba azt szívesen venném.
Előre is köszönöm a segítséget.
Dorinho Creative Commons License 2009.06.25 0 0 34
Sziasztok!

Hátha valaki még olvassa és tud választ adni a problémámra... :)
Van egy 2001-es Megane Coupé-nk, aktuális lenne az olajcsere, nade mégis milyen olajat válasszunk... A kezelési útmutató az Elf Competition ST 10w40-et írja, jó ez az olaj? A boltban láttunk STi 10w40-et, mi a különbség a kettő között?
Vagy valami más tipp?

Köszi előre is, ha válaszoltok. :)
gam444 Creative Commons License 2009.02.08 0 0 32
Sziasztok:Aki tud Megane coupé-ra toldatot,spoilert,szárnyat,az kérem írjon nekem a
insert83@freemail.hu-ra.Az autó 96-os.Előre is köszönöm.
zsoleeabeka Creative Commons License 2008.12.08 0 0 31
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek! A Renault Megane Coupe (1996 1.6) felni lyuk kisosztására lenne szükségem és a felni közép átmérőre azaz a tehermentesítőre vagy az agy átmérőre! Nagyon fontos lenne! Előre is köszönök mindent!
mdemcsik Creative Commons License 2008.10.07 0 0 30
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tud-e valaki arról a közdarabról, amit a sony rádiók és a gyári cseréje esetén berakva, továbbra is lehet használni a távirányítót!?
Köszi, ha lehet emailben mert nem tok itt gyakran olvasni!
mdemcsik kukac freemail. hu
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.10 0 0 29
elég sűrűn irtok
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 28

2.0 16V megane-nál a főtengelyen a kicsi szíjkeréken a jel mihez pászol?

hogy állítsam be,ha felfelé áll a burkolaton levő élhaz akkor akad egyes ponton a motot!!!!

horeee Creative Commons License 2006.06.16 0 0 27

Bocs ha kicsit hosszú leszek, de nagyon kiakasztottak tegnap, hátha valaki okul belőle, leírom:

 

Kb 3 hete bementem a helyi márkaszervízbe, megkérdezni, mi várható az 5 éves nagyszervizen. Elmondták, hogy ki kell cserélni a vezérműszíjat, az összes görgővel együtt, valamint a segédszíjat és a vízpumpát is. A cserélt alkatrészekre egy év garancia vonatkozik, valamint ezen alkatrészek meghibásodásából keretkező károkat is ingyen megjavítják. Megnyugtattak, hogy nem lesz drága: okosan számolnak, és akkor az assistance díjjal együtt belefér 100-ba...

 

Kicsit lementem hídba, majd körülnéztem, máshol is. Mivel utángyártott alkatrészt nem vagyok hajlandó betenni a kocsiba (főleg nem vezérműszíjat), mindenhol eredeti Renault alkatrész-árakat kértem. Kerestem egy olcsó de megbízható szakit, aki megcsinálta volna a javítást. Osztottam szoroztam, kiderült hogy úgy is majdnem 80-ba kerülne, és akkor nincs Garancia, nincs Assistance...

 

Aludtam rá egy hetet, lélekben eltemettem a százezer forintomat, megsirattam, stb... Bejelentkeztem a Renault szervízbe, mondván 80 vagy 100 már mindegy. Kaptam időpontot is, tegnapra.

 

Tegnap reggel 8-kor otthagytam a kocsit, mégegyszer elmondtam, hogy a kocsi 5 éves, tehát vezérszíj, görgők, segédszíj, vízpumpa. Megadtam a telefonszámom is, hívjanak ha kész van. Kb 4-kor csörög a telefon, mehetek. Nyugtáztam, mondtam hamarosan ott vagyok. Csaj megkérdezi tőlem, nem érdekel-e mennyi lett a végösszeg. Mondom ha már így erőlteti akkor mondja csak, bár tudom hogy 100. Erre ő: "Nem. 138"

 

Mondanom sem kell, ilyen kevés idő alatt még nem értem oda a szervízbe soha...

 

Kérdésemre, hogy ugyan mi kerül ennyibe, tételesen kezdte sorolni a dolgokat. Minden stimmelt egészen addig, míg nem következtek az olajcsere költségei. Leállítottam és közöltem, hogy olajcserét nem kértem. Erre ő azt mondta, hogy az benne van az 5 éves szervízben. Nekiálltam balhézni, hogy az tudtommal 30ezer km-enként, vagy 2 évente van és még ha lenne is, akkor is illett volna előre megmondani. 1 szó mint 100 én azt ki nem fizetem. Mivel a szervízvezető, akivel előzőleg megegyeztem épp továbbképzésen volt, telefonon felhívtak valaki mégnagyobb főnököt, aki felajánlotta, hogy az alkatrészekből kaphatok 10% kedvezményt, ami nagyjából 7000 Ft. HURRÁ! Mondtam hogy szó sem lehet róla. Abban maradtunk, hogy majd márnap a szervízvezetővel megbeszélünk mindent, akocsi a szervízben alszik. Eljöttem.

 

Nem telt el fél óra, megint csörög a telefon. Szalonból hív a csaj, hogy a nagyfönök utasítására MINDENKÉPP ÁT KELL ADNIUK A KOCSIT MÉG AZNAP. Kérdésemre hogy azt hogyan gondolták, felkínálták hogy eljönnek értem, odavisznek, beszéljük meg...

 

Az igazgató utolsó ajánlata (mintha az áll az alkuban lettem volna) így szólt: 10% kedvezmény az alkatrészekből, az olajcsere munkadíját elengedik, az olajat megkapom beszerzési áron, a RÉGI OLAJSZŰRŐT PEDIG MÁR VISSZASZERELTÉK.

Azaz fizessek 108-at, és rendben vagyunk.

 

Ebbe belementem, ugyanis nagyon kellett a kocsi.

 

A dolog szépséghibája, hogy az olajszűrőt úgy cserélték ki, hogy körülötte a blokk csupa olaj, a hűtővíz-leresztő mellett pedig csurom víz volt minden. Ugye ne meséljem el, hogy nézett ki a garázs reggelre? Nem is kellett több, ma reggel szervízbe be, kocsipucolás.

 

Sajnálom a követketkező ügyfelet, aki olajcserére megy, és megkapja azt az olajszűrőt új áron, ami már egyszer fent volt az én kocsimon...

Sajnálom továbbá azokat is, akik csak annyit értenek a dolgokhoz, hogy beveszik ezt a dumát, hogy évente olajat kell cserélni...

 

JA ÉS EZ A VÁROS KESZTHELY !!!

dr_kotasz0831 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 26
Még aktuális a dolog? Két év nem nagy idő. :)
Előzmény: H.Ákos (24)
zar 116 Creative Commons License 2003.05.31 0 0 25
2003 Május 31.

Helyszín: M0 autóút, 26. km-nél a Győr felé vezető oldalon.
Időpont: 2003-05-31, 08:15

Én az M5 felől haladtam 80-90-km/h közötti sebességgel a külső sávban. Pár száz méterrel a dabasi elágazás előtt a belső sávban nagy sebességgel megelőzött egy bordó Renault Megane Coupe. Az autó kb. 140-150 km/h sebességgel haladhatott. Figyelmemet felkeltette ez is, meg, hogy az autó a belső sávban, a két oldalt elválasztó betonkorláthoz igen közel haladt, annyira, hogy a bal oldali kerekei porzottak a sáv szélén lerakódott portól. (ezért jegyeztem meg magamnak az autót.) Nemsokára, kb fél km múlva, egy enyhe bal ívű kanyarban láttam, hogy pár autóval előttem óriási pofelhő kerekedik, láttam bordó karosszéria elemeket a levegőbe repülni, egy kereket, a felfüggesztésével együtt. Kb. 10 méter magasra emelkedhettek az alkatrészek. Azonnal lassítottam, vészvillogóval megálltam a 26. km-kőnél, a segélyhívóhely öblének az elején. Akkor már állt ott egy sárga Fiat Seicento Sporting (aki szintén megelőzött korábban, és egy ezüstszínű Skoda Octavia. Kiszállva az autóból láttam, hogy a Megane az árokban fekszik a tetején, teljesen összeroncsolódva. Miközben a 112 segélyhívót hívtam, az úttestről, a belső sáv közepéről eltávolítottam az első lökhárítót, bedobtam az árokba.
Lassítás és megállás közben láttam egy kb 20 méter hosszú féknyomot, a belső sávból (a híd előtt) kiinduló, egyenes, érintőirányú két blokkoló kerék nyomát, majd az útpadkán a sóderen majdnem pontosan a híd alatt) is a további keréknyomokat.
A látott nyomok alapján autó az útról lesodródva kb. 20 métert repült, frontálisan becsapódott az árok túlsó oldalába, a bokrokba, ott kiszakadt az első futóműve. Onnan továbbpattant kb. 15 métert, az árok út felőli oldalába csapódott, majd további kb. 8 méter repülés után a tetejére esve az árok alján megállt. Az autó megállás előtt nem csúszott, csúszásnyomot nem láttam, odaesett és ottmaradt. A sofőr az első és második becsapódás között nagyjából félúton az árok alján hason feküdt.

Véleményem szerint a Megane vezetője vagy koccant a betonfallal, amiről lepattanva az árokba esett, vagy túl nagy sebességgel hajtott a kanyarba és „besokallt”.

H.Ákos Creative Commons License 2003.05.03 0 0 24
RENAULT tulajdonosok figyelem!! Bármilyen típusú Renault személygépkocsihoz csatlakoztatható 6-os ill. 10-es cd-tárak eladók!!! 1 év garanciával!!***RENAULT*** ! ! ! ! ÓRIÁSI AKCIÓ! ! ! ! VDO CH0600- ás típusú 6- os digitális cd- tár eladó! Minden tartozékával ( lábak + kábel + csavarok)! Ezüst v. fekete színben! Vadonat újonnan! Garanciával! VDO rádiókhoz illetve RENAULT személygépkocsikhoz is tökéletesen passzol! 6 lemezes ára: 24.999 Ft, 10 lemezes ára: 29.999Ft
gapgordi Creative Commons License 2003.04.28 0 0 23
Sziasztok!
Mától belépnék a Megane-osok közé! Kíváncsi vagyok jó vételt csinálok-e: 1999 oktoberi, megane classic, 75000 km,1.6, full, minden benne van, automata váltó, 4 légzsák, alufelni, 6 hangszoros cd,4 legzsak, ABS, meg mittudomain, szoval minden, amit bele lehetett rendelni. 4 teli michelin alpin gumival, 4 continental nyarival, kifogastalan, serules, es karcolas mentes allapotban. Mindez 2.4 milla. Na? S?rg?s lenne, mert ma este akkor elhoznám:)
Köszi a válaszokat el?re is!
jfly Creative Commons License 2002.05.27 0 0 22
Sajna én sem tudok konkrét helyet tesztről...

üdv: jfly

Előzmény: kovtamas (20)
stevie wonder Creative Commons License 2002.05.27 0 0 21
Keress Megane teszteket. Az auto -- az ajtoszamot tekintve -- ugyanaz. Motorok (kiveve 2.0), futomu, belso ter (elol).
Előzmény: kovtamas (20)
kovtamas Creative Commons License 2002.05.26 0 0 20
Sziasztok!
Nem tudjátok, hol tudnék kimerítő teszteket olvasni a Renault Megane Coupéról?
Üdv:Tamás
jfly Creative Commons License 2002.04.16 0 0 19
Szia!

Láttam, köszi megkaptam őket!!! Gyönyörűek, anyám, a Renault megint nagyot fog velük kaszálni:)))

üdv: jfly

Előzmény: Köny (18)
Köny Creative Commons License 2002.04.16 0 0 18
Átküldtem a képeket!

Üdv.

Köny

Előzmény: jfly (17)
jfly Creative Commons License 2002.04.15 0 0 17
Ide küldheted:

ritahorv_5@yahoo.com

Előre is köszi:))))))

Részletre tényleg gáz kocsit venni, bár ami minket illet mi a Clio-nkat euro-s hitelre vettük, és eddig baromi jól jártunk vele. Szerintem a Renault-nak vannak jó hitelkonstrukciói, bár én is amondó vagyok, ha lehet nem hitelre vegyen az ember kocsit.

Feliratkoztam a renault.hu-n a hírlevélre, kíváncsian várom, hogy mikor küldik az első infót:))))

üdv: jfly

Előzmény: Köny (16)
Köny Creative Commons License 2002.04.14 0 0 16
Ha megadod az e-mail címed (az explorerem nem mutatja), akkor elküldöm a képeket.
Egyébként számolgattam, mi lenne, ha részletre vennék egy Coupét, de baromi sokra jön ki a havi részlet. Talán mégis inkább megvárom az új sima Megane-t.

Csaó

Köny

Előzmény: jfly (15)
jfly Creative Commons License 2002.04.12 0 0 15
Ja, bocsi már félreértettelek:))) Csodálkoztam is, hogy vajon a lépcsőshátú Coupé milyen lehet:)))))
Ha nem tudod képet hogy kell beszúrni, mondd meg a kép elérhetőségét, hol található a neten és akkor majd én azt megcsinálom:))))

üdv: jfly

Előzmény: Köny (13)
monyo72 Creative Commons License 2002.04.12 0 0 14
Azt hiszem igy lehet képet beszurni:
Előzmény: Köny (13)
Köny Creative Commons License 2002.04.12 0 0 13
Szia!

Szúrnám a képet, de sajnos nem tudom, hogy kell. És Te?
Egyébként nem lépcsőshátú Coupé, hanem lépcsőshátú (Classic) és Coupé.:o)

Üdv.

Köny

Előzmény: jfly (12)
jfly Creative Commons License 2002.04.11 0 0 12
Lépcsőshátú Coupé? Woow, bár nekem a jelenlegi seggszerkezet tetszik nagyon a Coupéban.

A családom jelenleg egy Clio II. és egy Twingo boldog tulajdonosa. A Twingo 3 hetes, előtte volt egy csodaszép imádnivaló Scénic Kaleido-nk ő miatta szerettünk bele a Renault-okba. Imádtam azt a kocsit. A Cliot is imádom a Twingot is, elégedett vagyok mindegyikkel.

Milyen Coupét akarok venni? Bordót 1.6-osat, de most kíváncsi vagyok, hogy fog az új kinézni?:)))

Ha lesz képed, majd beszúrod ide? Köszi:))))

üdv: jfly

Előzmény: Köny (11)
Köny Creative Commons License 2002.04.10 0 0 11
Az info a netről és a kereskedőtől van. Októberben jön a vadiúj Megane, és jövő tavasszal a lépcsőshátú és a kupé. A sima Meganeról van is 3 képem, de sajnos a Coupéról még nincs, de szerintem az Avantimehoz fog hasonlítani. Egyébként nektek milyen Rönóitok vannak?
Milyen Coupét akarsz venni?

Üdv.

Köny

Előzmény: jfly (10)
jfly Creative Commons License 2002.04.09 0 0 10
Honnan az infó az új Coupéról? Én még nem is hallottam róla, pedig a családom is Renault őrült és kétszeres Renault tulajok is vagyunk:)))))
Igen tényleg kicsi a hely hátul, de én valszeg nem fogok mindig 2-nél több emberrel benne tartózkodni:))))) Pont nekem való:))))

üdv: jfly

Előzmény: Köny (9)
Köny Creative Commons License 2002.04.09 0 0 9
Én is nézegetem a Coupe-t, most egy Clio Tech Run-om van, ami elég jól megy. A Megane-val csak egy a baj, hogy kicsi a hely hátul. Amúgy 1.6-os motor alatt nem érdemes foglalkozni vele. Egyébként jövő tavasszal jön az új Coupe...

Üdv.

Köny

monyo72 Creative Commons License 2002.04.09 0 0 8
Hát olyan különösebb oka nem volt annak hogy megváltam tőle, csak hát eljött az idő hogy ismét golf-ot vegyek.
De nagyon szerettem, sokat is jártam vele és nem fogyasztott sokat. Az enyém piros volt, de én nem tartottam nőies színnek, inkább sportosnak. Főleg az O.Z. felnikkel, Remus dobbal, és hátsó spoiler-rel nagyon jól nézett ki.
monyó
Előzmény: jfly (5)
jfly Creative Commons License 2002.04.09 0 0 7
Nekem egyáltalán nem jön be a piros. (pedig én nő vagyok)De azt nem tudom megítélni, hogy ez a szín nőies-e vagy sem.
Én a bordóra voksolok, nekem olyan lesz:))

üdv: jfly

Előzmény: Hower (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!