Keresés

Részletes keresés

kokler? Creative Commons License 17 órája 0 0 8405

Te kis kötözködős, majdnem jó:)

Előzmény: qwertz77 (8402)
joci198402 Creative Commons License 17 órája 0 0 8404

Gree u crown

Előzmény: vizimi (8403)
vizimi Creative Commons License 19 órája 0 0 8403

Szia!

Mi is ez a kínai cucc? Minek olvassak utánna?

Köszi

Előzmény: joci198402 (8401)


qwertz77 Creative Commons License 30 órája 0 0 8402

Tessék, máris rámozdultak a piaci résre.

Szóval akinek drága a geo, de ódzkodik a levegőstől, annak itt a legújabb trend

 

 

ugyanitt prémium szövegkorrekciós szoftver akciós áron kapható

joci198402 Creative Commons License 3 napja 0 0 8401

Szia,abszolult megbizhatóak mi a 16kw-os gépeket telepitjük.Csendes kültéri,egyszerü kezelhetöség.

Attól hogy kínai nem az "óccó" és silány minőségű.Meglehet nézni ki találta ki a -30c-ig fütő klimát amiben kétfokozatu kompi van.A legfontosabb megfelelö szerviz és alkatrész ellátás.

Előzmény: Akosauto (8346)
piaggioape Creative Commons License 3 napja 0 0 8400

A 2016-17-es tél mutatta meg, hogy a levegős rendszer (primer oldal)  is igen "sebezhető"  . Akkor szinte minden teória megdőlt. Hideg levegő már nem tartalmaz párát, stb. Ekkor jőtt az ötlet, hogy segíteni kéne ezeknek a gépeknek ezekben a nehéz időkben. De hogyan?  Hol van télen "meleg" ?    Hát a földben. Akkor onnan valahogy. Egy levegős gépnél már sok lehetőség nincs, csak jobb körülményeket teremteni neki. Vagyis a beszívott levegőt megmelegíteni egy kicsit. Legalább annyira, hogy ne kelljen neki olvasztgatni. Ez nagy előny lenne, de ez igen vékony jég, amin járni kell.!!!  Szóval kell egy víz-levegő hőcserélő, ami 10-11 C delta T esetén is jól működik. Ez nem egyszerű feladat. Ha sikerül, akkor ezzel előmelegíteni a beszívott levegőt és dombon a tanya. Csupa pozitív változás, a gép szépen muzsikál, nem olvaszt, jó a COP és nem csökken a teljesítmény. Jelenleg ennek a hőcserélőnek a prototípusa készül. A negyedik. 

Előzmény: piaggioape (8399)
piaggioape Creative Commons License 3 napja 0 0 8399

Sziasztok!

Éppen esik az eső és benéztem ide. Már rég volt amikor EszTibi bácsival és többekkel vitatkoztunk melyik rendszernek van létjogosultsága. Szép idők! Még Bence60 topiktárs is élt, aki nagy szakértője volt a témának. Azóta sok víz lefolyt ott, ahol le szokott.  Manapság a levegő mint primer energiaforrás igencsak teret hódított.Több oka van, ezt most nem részletezném. Annó sem voltunk egy véleményen, szerintem most is vannak pártolói ennek a rendszernek és annak is. Sokáig kútas rendszer oldalán álltam (ezért Allah növesztette a szakállamat). Ma már nem ennyire egyértelmű ez a dolog.Most, hobbi szinten a vegyes rendszerrel kísérletezek, hogy senkinek se legyen igaza, vagy mindenkinek. Ennek számtalan előnye van. Nem csak a fotelből kísérletezek, 3 gyakorlati próbálkozáson vagyok túl. Az eredmények jók, de még nem tökéletes a rendszer. Szondás rendszert nem tartom jónak, mert drága és annyira nem hatékony. Persze mihez képest. Az ár-érték arány, ami ott nem tetszik. Viszont biztonságos, ez tény. De a vegyes rendszer is biztonságos. Mindjárt leírom milyen ez a rendszer.

Előzmény: Etri (8392)
kosztoglotov Creative Commons License 4 napja 0 0 8398

Fúrással foglalkozó cégem van, régebben fúrtunk is termelő- és nyeletőkutakat hőszivattyúhoz, de hosszú távon is jól működő kutas rendszert én még nem láttam. 

Ma már ilyet nem is vállalunk, sőt, aki ilyet szeretne azt is inkább próbálom lebeszélni róla.

A szondás az működhet, de sokat elmond a dologról, hogy én is levegős géppel fűtök itthon és a meglévő szondákat csak a passzív hűtéshez használom.

Előzmény: Etri (8392)
qwertz77 Creative Commons License 5 napja 0 0 8397

Minden eset egyedi, nálam levegős rendszerrel annyira alacsony a költség, hogy nem érte volna meg a felárat egy szondás rendszer.

De nálam a zsaluziák és a szellőztetés azért nem kevés pénz volt, ezek nélkül magasabb lenne a hűtés igény vagy sötétben kuksolnánk meg rossz levegőben.

Szóval e el tudom képzelni, hogy valakinél éppen megéri a szondás rendszer.

De nagy különbségre ne számítson.

 

A kutas rendszerre aki ácsingózik, az nézzen át a locsolós topikba először, ki mit szenved éppen a szivattyúval, kúttal.

Az ásott kútba visszaengedem a vizet felvetéshez meg annyi a javaslatom, hogy kérdezzen meg olyat, aki esővizet vezet a kútba, milyen gyakran kell tisztítani, mert az ásott kút ezt se annyira szereti.

Aki szeret szivattyúval kúttal küzdeni, annak jó lehet a kutas rendszer, ha van bőven víz.

gabrielke Creative Commons License 6 napja 0 0 8396

Kutas rendszert valóban nagyon kockázatos építeni.

Mondjuk ha lenne két tavam (vagy egy baromi nagy) akkor építenék talán.

Kell mondjuk 2000l/h víz _mindig_  És nem csak kiszivattyúzni kell hanem visszasajtolni is.

És ha nem zárt rendszer (nem szondás) akkor a 2000l/h az nem kicsi szivattyú teljesítmény ami mind csökkenti a COP-ot, hiszen nem fűt.

 

Előzmény: Etri (8392)
Wattocsak Creative Commons License 6 napja 0 1 8395

Ha a szondás rendszer romlott árú, (de csak az ára miatt) akkor a kutas már el is rothadt. :-) A kutas rendszert már csak a kút miatt nem vállal el egy magára is valamit adó vállalkozó vagy csak egy 15 oldalas átadási doksival.

 

Szerintem én lennék a ..... ha kihagynám csak a gépet és a kivitelezőt kell találni aki ráköt fűtés rendszere és a gépészeti helységbe bevitt csövekre. A gari miatt.

 

Ez több sebből is vérzik a legjobb amit tehetsz, ha már hőszivattyúban gondolkodsz, ha levegőset veszel. Probléma mentes olcsó az üzemeltetése és még rengeteg gondtól is megszabadulsz amit a kút magában hordoz. Dugulás, szivattyú károsodás, vízhiány.

 

 

 

Előzmény: Etri (8392)
bilek Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8394

Sejthető volt a kérdéseidből, hogy kevés infóval rendelkezel a témáról. Teljes jószándékkal javaslom, hogy olvasgass vissza jó sokat. Keress kulcsszavakat és használd az oldalsó keresőt. Sok millió forintot és sok vesződséget spórolsz majd ezzel magadnak. Minden alap információ megtalálható ebben a topicban amire szükség van.

Előzmény: Etri (8392)
bilek Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8393

De mit? Hogy miért nem foglalkozik a cég a bonyolult nagyságrendekkel több hibalehetőséget rejtő rendszerrel? 

Előzmény: gabrielke (8390)
Etri Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8392

"A szondás rendszer romlott árú!"

 

Saját tapasztalat?

 

Van egy fúrtkútnk ami szinte ingyen volt,baráti alap  a második is az lesz vagy a harmadik. 

Ideális a víz hozzam,stb stb a legnagyobb nyári aszályokba is az. Ásott kútakban szomszédoknál 15m mélyen volt a vízszint.

 

Szerintem én lennék a ..... ha kihagynám csak a gépet és a kivitelezőt kell találni aki ráköt fűtés rendszere és a gépészeti helységbe bevitt csövekre. A gari miatt.

 

Előzmény: Wattocsak (8389)
gabrielke Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8391

"A szondás rendszer romlott árú!"

 

... ezt továbbra is túl sommás megfogalmazásnak gondolom, legalábbis nincsen TCO számítással (sem) alátámasztva.

Én speciel egy elégedett szondás felhasználó vagyok, főleg így nyáron a gyakorlatilag nulla forintos hűtésemmel.

 

 

Előzmény: Wattocsak (8389)
gabrielke Creative Commons License 2018.06.12 0 1 8390

Egyszer kéne leírni a cég saját weboldalára aztán csak a linket elküldeni...

 

Előzmény: bilek (8388)
Wattocsak Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8389

A szondás rendszer romlott árú!

Ezt nehéz kommunikálni a vevőnek. Meg kell csinálni neki és kész. Azt, hogy ez neki extra pénzbe kerül az ne zavarja a kivitelezőt. Amikor kivitelező vagyok azt csinálom meg amit a megrendelő szeretne, ha baromság, de megoldható, akkor meg kell csinálni. Nem vagyok felkészülve, hogy a megrendelő baromságait kiegyenesítsem. Annyit azért meg szoktam említeni, hogy ez nem biztos, hogy jó megoldás, ha értő fülekre találok akkor elmesélem miért nem jó ötlet a kitalációja.

Előzmény: bilek (8388)
bilek Creative Commons License 2018.06.12 0 1 8388

Ez így tényleg egy korrekt válasz, de nem mindenki szán erre időt amiből nem lesz egy forintja sem.

A tapasztalat azt mutatja, hogy aki a vizes rendszer mellett dönt (vagy bármiben konkrét megdönthetetlen elhatározása van) azt nehéz róla lebeszélni. Sőt emberi tulajdonság, hogy rossz szájíz, sértődés a vége és csakazértis a vizes rendszert akarja (vagy a saját kigondolt valamijét. Egyszerűen egyszerűbb azt mondani, hogy "nem vállalom" -így kurtán- mint elmagyarázni a soksoksok apró ellenérvet.

 

Előzmény: Etri (8386)
Wattocsak Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8387

A referencia nem mérvadó.

Mi itt a házban a függő folyosó egy részét újítottuk fel találtunk egy nagyon szimpatikus vállalkozót aki meg is csinálta, mindenki megelégedésére. Rá két évre az utcai erkélyeket is vele csináltattuk. Itt is minden rendben és flottul ment, pedig egy nagyon forgalmas utca felett kellett dolgozni. Nehezítette, hogy BKV megálló is volt benne. Tavaly amikor a folyosók második részét szerettük volna befejezni meg se, fordult senki fejében, hogy ne őt bízzuk meg. Ekkora szívást még életemben nem láttam. Eltelt egy év és még mindig nincs kész. Kétszer is leburkolta az egyik emeletet és még mindig kong a lapok fele. Az egész szint szürkére van kifugázva. Ahol javítottak lapokat ott sikerült fehérre kifugázni.

Nesze neked referencia :-)

Előzmény: Etri (8376)
Etri Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8386

 Hát elég egy teló  is vagy egy kis videó,2-3 perces,lényeg nem az eladótól szeretnék rábeszélő dumát hallani.

Mert elképzelhetetlen?

Mert elsőnek adtak árajánlatot most,hogy vissza írtam vagy alapból referenciát kérek gyanúsan sok a mellé beszélés.

Mert ismerősök akik építkeznek,vagy újjáépítés vettek,vagy igazságügyi szakértőnél vannak vagy pereskednek,ja és senki nem ajánlana egy kivitelezőt se...igen túl sok negatívba botlottunk bele.

Azt nem szeretnék ugyan úgy járni röviden ennyi.

Hát pont a víz-víz nincsen felfutóban.

 

De idézek egy kivitelező cégtől:

 

"Nem véletlenül van kevés infó fúrt kutas rendszerről, mert elenyésző a megvalósult projektek száma.

A nyíltvizes kutakkal több probléma is felmerülhet, emiatt mi - ha lehet - lebeszéljük az érdeklődőket.

Csak röviden a felmerülő problémák:

- mekkora a mélység

- van-e (lesz-e) elég víz a hőszivattyú működéséhez

- hány kút nyeli el a vizet

- milyen a víz ásványi anyag tartalma

- a megfelelő vízszűrők ellenállása nagy (és ez hoz további gondokat)stb, stb...
Emiatt nyíltvizes rendszerhez egyszer szállítottunk gépet (MDS100D 38 kW).

A munkát nem tőlünk rendelték meg (túl drágának tartottak bennünket.)

 A megépített hidraulikai rendszer tökéletlen volta miatt a kétkompresszoros gép mindkét kompresszora tönkre ment.

A tulajdoos nem tudta a kárt a szerelőin behajtni, velünk próbálkozott, sikertelenül. (Nem a gép volt a ludas.)
Egy szó mint száz, kutas rendszert többet nem építettünk, és ha lehet, nem is fogunk, maximum gépet szállítunk!"

 

és akkor Ő még korrekt volt szerintem.

 

Előzmény: bilek (8380)
Etri Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8385

Nagy köszönet.

Előzmény: gabrielke (8384)
gabrielke Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8384

Csinálok rá egy blogbejegyzést aztán ide berakom a linket. 

 

Előzmény: Etri (8379)
qwertz77 Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8383

"

Tisztelt Ajánlatkérő !

Köszönettel vettük érdeklődését, de jelen pillanatban nem áll módunkban árajánlatot adni.

Megértését köszönve, "

 

Hidd el ez egy korrekt válasz.

Mi 2016ban építkeztünk, akkor kezdetet igazán felpörögni a házépítés, és mindenki tele lett munkával. De akkor még élt a válság emléke, vagy csak nem voltak hozzászokva, és nem tudták elengedni az ügyfeleket, amiket nem tudtak bevállalni.

Van aki azóta is hozza az árajánlatot.

"Jövő héten most már küldöm... Még pár nap és küldöm.... Ha holnap se lesz meg, akkor személyesen viszem el!" Azóta is hozza......

 

Egyébként a referencia sem jelent sokat már sajnos. Egyrészt az 1 főnél nagyobb vállalkozókat még régen is, de manapság főleg otthagyhatják a jó melósok, és utána hiába a korábbi jó referencia.

De ismerősnél olyan burkoló is volt (nem cég, ugyan az a szaki) a kétszer jött, elsőre gyönyörűen dolgozott, a 2. alkalomnál sietett, összecsapta....

 

Előzmény: Etri (8376)
M3 HellRot Creative Commons License 2018.06.12 0 3 8382

Én annó csináltam, de 7 év távlatából, és kb kétszáz vendég után már nem mozgat hogy még többen jöjjenek...

 

Pláne ha valaki 20+ pontos listát követel. Egy-egy ilyen email/post megírása több mint egy óra. Írja akinek fizetnek érte. Aki egy max két millás beruházásról nem tud dönteni, az maradjon a gázkazánnál. Szerintem.

Előzmény: bilek (8380)
Elar Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8381

Ha nekem beszerelnek egy hőszivattyút, nem biztos h örülnék neki hogy időnként megjelenik nálam egy vadidegen a hőszivattyúasal és mutogatja neki a rendszert :)

Ebből a szempontból a tatai srác tök jól csinálja ezt a részét. :) 

 

bilek Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8380

Miért elképzelhetetlen az, hogy aki túl van rajta, az nem akar "átjáróházat" csinálni és ennyi. Sajnos az emberek ilyenek.

Miért elképzelhetetlen az is, hogy nagyon le vannak kötve munkával? Nincs szakember semmiféle szakmában, miért pont egy ilyen spéci szak legyen kivétel ami ráadásul felfutóban van?

Sőt a víz/víz rendszerekkel nagyon kevesen foglalkoznak, hatványozódik a leterheltség. Nem is értem miért ragaszkodsz hozzá, bár biztos meg van az okod.

Előzmény: Etri (8376)
Etri Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8379

folyt köv:

 

Mekkora a ház

Milyen szigetelés

Ajzat,falak,mennyezet,

Ablakok.

Jól lett méretezve a gép.

Mekkora a puffer tartályok.

Előzmény: gabrielke (8377)
Etri Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8378

Köszi!

 

Akkor tipus.

Mikortól van,

Hibák,

Kikszereltekbe,

Beállítási procedúra,

Mik a hőleadási felületek,

Mennyit megy télen,

Milyen hőmérsékletet tud fűtésre és fürdésre,

Milyen hangos

Van e szerviz ha elromlik benne valami.

2 db kút elég volt-e

Mennyi a kútnak a víz hozzam

A víz élőszűrése milyen, mennyi szűrő  hány mikronosok.

Cop-értékét néztétek-e tudja azt mint amit ígértek.

Ha most újra csinálhatnád a fűtésedet mit csinálnál másképp

 

Hirtelen ennyi.

 

Igen benne vagyok egy face csoportba  de ott még nem jelentkeztek tényleges tapasztalattal rendelkezők.

Előzmény: gabrielke (8377)
gabrielke Creative Commons License 2018.06.12 0 0 8377

Nekem ilyen van. Konkrét kérdésre szívesen válaszolok. Megoldás lehet amúgy facebookon megfelelő csoportot keresni és ott kérdezni.

 

Előzmény: Etri (8369)
Etri Creative Commons License 2018.06.11 0 0 8376

Aki nem tud referenciát mutatni na az a gyanús...ja nem az kokler,vagy átbaszos.

Az elégedett ügyfél az nem fog megváltozni kivétel ha a rosszul beszerelt vagy silány minőséget sóztak rá... és ez a nem mindegy.

 

Akinek jót adtak el és jól is jól is szereltékbe az később is szívesen lesz referencia,az esetek 50%-ba,és szívesen ajánlaná másoknak is azt a rendszert.

 

Azért remélem találok ilyent mert eddig az eladók és a kivitelezők visszajelzése alapján.

Koklerek,vagy átbaszosak és nem azt akarják,hogy egy ügyfél elégedett legyen,csak a pénzt akarják.

 

 

Tisztelt Ajánlatkérő !

Köszönettel vettük érdeklődését, de jelen pillanatban nem áll módunkban árajánlatot adni.

Megértését köszönve,

 

Előzmény: Wattocsak (8374)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!