Keresés

Részletes keresés

akecso Creative Commons License 2018.11.30 0 0 94

A topik elsüllyedt... de remélem a Szigetfutás a holnapi futás után se fog elsüllyedni.... Hajrá! Én ott leszek :)

le carpe Creative Commons License 2007.02.12 0 0 93
Úgy gondolom, sokan egyedül is szeretnek futni. Nekik is lehet ez egy rendszeres találkozó, amikor nem teljesen egyedül futnak. Hogy ez egy ilyen fapados futóverseny lett, nem kell szégyellni. A gondolatodat tovább feszegetve, számold össze, mennyi széndioxidkibocsátással jár, amíg a sok futójelölt elutazik a "Nagy Verseny" színhelyére, sok esetben még külföldre is. Nem akarom azt mondani, hogy az utazás élménye nem jár az ember fiának, de az esetek többségében megtenné, ha lakóhelyéhez közel trappolna. Varasdhetényben is lehetne futni, minden felhajtás nélkül. Ha  meg szétfeszítené a zsebét a rengeteg megmaradt pénz, hát annak is lenne jó helye kis hazánkban és a meghúzott határon túl. Nem sorolok példákat, hiszen ez egy futófórum, nem politikai, csak hát a dolgok összefüggenek.
macmelon Creative Commons License 2007.02.12 0 0 92
A kérdés úgy is feltehető, hogy hol fusson az, aki szeret sokakkal együtt futni, de: Vagy nem tud vagy nem akar havonta több ezer forintot arra költeni, hogy a bulvármédiát táplálja, valamilyen cég lógóját többezer példányban legyártsák ajta, és mindebből jópáran jól el is tegyenek pénzt. Van olyan, aki nem akar vagy nem tud erre ennyit költeni.

(Ha nagyon elkezdünk számolni, akkor azt is össze lehet adni, hogy az "egészségvédő" tömegrendezvények hány szórólapot, műanyagpelcsnit, szemetet stb. gyártanak le. Ezek összesített egészségromboló hatása nem tudom, hogy összevethető-e a futás egészség védő szerepével, de egészen biztosan nem azt a szemléletet közvetítik, hogy mindez számítana.)
Előzmény: le carpe (91)
le carpe Creative Commons License 2007.02.11 0 0 91

Nem ilyen egyszerű. Az egyik fő elv, hogy egyszerű és minden szempontból költségkímélő rendezvény legyen. A kezdetben 10 (tíz) forint volt a nevezési díj (egy évre ,sőt 14 hónapra).

Aki minden áron ezreket akar költeni, válogathat az utcai futóversenyek (én úgy hívom, hogy futóversenynek álcázott szabadtéri reklámakciók) közül. Elég sokféle módon veszik ki az emberek zsebéből a pénzt manapság, nem lenne jó kizárni a fazéktól távolabb kerülteket, a kudarcorientáltakat. Ezért aztán nálunk nem nyüzsögnek ismert emberek, nem ordít a szpíker és nincs kiállítva Béres  Alexandra melltartója. De a szigeten vagyunk, ami még mindig csodálatos, bár a pénzemberek nyoma és a hajléktalanok nyomora már néhol beletrafált.

thomaso Creative Commons License 2007.02.10 0 0 90

Szervező vagy ezek szerint?

Ki mondta/mondja, hogy nem lehet több a nevezés az ezresnél? De most komolyan!

Előzmény: le carpe (89)
le carpe Creative Commons License 2007.02.10 0 0 89
Igen, maradt ezer forint, kérdés, hogy miért? Továbbá, mi a francból fogjuk fenntartani a rendezvényt? Majd töprengek rajta, és válaszolok magamnak, ha már ez itt így szokás. Persze mindenki számára nyitott az ötletbörze.
thomaso Creative Commons License 2007.02.03 0 0 88

válaszlok magamnak: maradt az ezres.

sikerült jó alacsonyra raknom a lécet...de legalább 3 pontot kapok majd legközelebb.

 

Előzmény: thomaso (87)
thomaso Creative Commons License 2007.02.02 0 0 87
Mennyi lesz? Marad az ezres vegy..?
Előzmény: macmelon (86)
macmelon Creative Commons License 2007.02.02 0 0 86
Már csak az a kérdés, hogy emelkedett-e a nevezési díj? ;)
Előzmény: macmelon (84)
thomaso Creative Commons License 2007.01.24 0 0 85
Akkor ott a helyem! ;-)
Előzmény: macmelon (84)
macmelon Creative Commons License 2007.01.24 0 0 84
A szokásoktól eltérően Szigetfutás februárban is lesz.
Előzmény: thomaso (83)
thomaso Creative Commons License 2007.01.20 0 0 83

Hello,

 

Megy még a Hendi a szigeten?

Februártól ismét a lovak közé akarok csapni. Csak majd győzzem kivárni, hogy megjelenjek az eredmények a honlapon.. ;-)

Előzmény: le carpe (69)
chrispoohindex Creative Commons License 2006.01.23 0 0 82
Sziasztok!

Látom, itt majdnem mindenki a futás szerelmese.
Szeretnétek látni egy olyan oldalt, ahol megtaláljátok szinte az összes komolyabb belföldi versenykiírást? Szeretnétek túrakiírásokat is olvasgatni? Na és a futáshoz kapcsolódó híreket, cikkeket, leírásokat, edzésterveket?

Ha minderre igen a válasz, akkor gyertek, látogassátok meg a Magyar Futók Portálját: maraton, félmaraton, kisebb versenyek kiírása, edzéstervek, stb....

Ha nem a válasz, elnézést a zavarásért.

Várunk Benneteket sok szeretettel:

HUNRUN.COM szerkesztőség
macmelon Creative Commons License 2006.01.03 0 0 81
Egyszer volt már olyan is, hogy én szpíkeltem végig az egyik hónapot, de sajnos mostanában még futó se. Csak vannak ismeretségeim és szeretem ezt a futóeseményt. :)
Előzmény: amatőr (80)
amatőr Creative Commons License 2006.01.03 0 0 80

macmelon

 

Te szervező vagy a hendin, izé..., szigetfutáson, vagy versenyző?

Azt látom, hogy irányis voltál, s a vácisokat kedveled. :))

macmelon Creative Commons License 2006.01.02 0 0 79
Úgy van! :)
Előzmény: amatőr (78)
amatőr Creative Commons License 2006.01.02 0 0 78

Köszönöm macmelon!

 

Akkor e hét szombatján irány a sziget, ha esik, ha fúj!! :)

macmelon Creative Commons License 2006.01.02 0 0 77
futni.extra.hu
Előzmény: amatőr (76)
amatőr Creative Commons License 2006.01.02 0 0 76

Hajrá szigetfutás, ugye 2006-ban is lesz?

 

Hol lehet a neten megtalálni titeket, ha az extra.hu 404-es hibával mindig kidob?

ROHAN_ó Creative Commons License 2006.01.02 0 0 75

B.Ú.É.K.

Ezúton szeretnék minden kedves Szigeti Hendikep Szervezőnek és futónak eredményes, sérülésmentes boldog futóévet kívánni!

Nem felejtettelek el Benneteket, csak oly sok a csábítás, a többi rendezvény, és olyan kevés az az 52 hétvége!

Üdvözlettel:

R_ó(110)

macmelon Creative Commons License 2005.12.01 0 0 74
Van, csak az extra miatt nem lehet(ett) frissíteni!
Előzmény: pirgelman (73)
pirgelman Creative Commons License 2005.12.01 0 0 73
Van még hendikep futás? A honlap nem frissül egy ideje..
macmelon Creative Commons License 2005.09.07 0 0 72
Érkezett erre a levélre válasz?
Előzmény: le carpe (69)
thomaso Creative Commons License 2005.08.14 0 0 71
még mindig várom... :o(
Előzmény: thomaso (70)
thomaso Creative Commons License 2005.08.09 0 0 70
khm...izgatottan várom az eredményeket a honlapon :)
le carpe Creative Commons License 2005.07.02 0 0 69
Íme a levél, amit a Városházának címeztem:

 

 

Tisztelt Hardi Róbert, Szabó István, Bakonyi Tibor, Demszky Gábor!

 

A margitszigeti futóút tovább építésével kapcsolatban írok Önnek.

 

A futóút első szakaszának építése jó gondolat volt, hiszen a sziget peremén futva buckákkal, sóderrel találkozott a cipőtalp. Sajnálatos, hogy a tervezés irodai beállítottságú. A tervező valószínűleg megmérte a legszélesebb embert és hozzá méretezte a pálya szélességét. Nem is lenne semmi baj, ha egyenletes sebességgel haladó futók három méterre követnék egymást.

De ez csak egy fizika példában fordulhat elő, a valóság nem ilyen. Előzni kéne, kerülni kéne, de csak úgy lehet, ha egyik lábbal a sóderre toppantok. Tudom, drága az anyag, nem lehet bármilyen széles az út. Erre azt mondom, tetszettek volna inkább rövidebb szakaszon  szélesebb utat építeni.

 

A kivitelezés hibái hamar kiderültek. Szinte az átadás pillanatában el is hangzott az ígéret (Szabó István, Kossuth rádió), a lágyra sikeredett szakaszokat ki fogják javítani. Nem javították ki, azóta évek teltek el. A futók egyik internetes fórumán sokan szidták a pályát („olyan, mintha egy kád pudingban futnék”), és le is szoktak a kerület mentén futásról, inkább az aszfaltot koptatják. Ehhez képest az újonnan kiszemelt kivetelező ugyanaz a cég, amelyik a nyilválvalóan hibás első szakaszt építette. Persze van ellenpélda is; egy kezdő futó (nem nagy termetű) nem nagyon észleli az út hibáit, az ő bokáját nem veszélyezteti.

 

Ha a városatyák valóban a futók kedvére akartak volna tenni, nem feledkeztek volna meg a szükséges minimális infrastruktúráról:

 

Jelezni kéne a kialakult haladási irányt (a szembe futók végképp elrontják az élményt)

Távol kéne tartani (figyelmeztető feliratokkal) a sétálókat, a mindenféle bérelt négykerekűvel lődörgő turistákat. (Elismerem, ez viszont azt jelenti, hogy nem is nagyon lehet szélesebb a futóút, hiszen nekik is helyet kell hagyni.)

Arra is volt könnyelmű ígéret, hogy a távolságot kilométerkövekkel jelzik majd. (Gondolom, az Atlétikai Centrumtól kezdődöen, bár…)

Az Árpád-híd lejárójánál autóforgalom keresztezi a futók útját (más megközelítésben: a futók keresztezik a közutat). A jelzést, a megkopott sárga festéket nem pótolja senki. Nem javítják ki a burkolat sérüléseit sem (kb. 20 helyen), úgy tűnik, nincs üzemeltetője az útnak.

A téli hóeltakarításkor pedig a futóúton képződött a hókupac.

 

Így viszont olybá tűnik, hogy a „Hogyan szabaduljunk meg könnyen, gyorsan 131 millió forinttól?” pályázat győztesének motivációja diktál. Ezt az érzést fokozza, hogy a közgyűlés határozatáról csak egy mondatot hallottam a (nem közszolgálati) rádióban, az interneten nem találtam (minek is a Budapest portál?)

 

Költhetünk-e 131 millió forintnyi közpénzt ilyen úri huncutságra? Ezer sebből vérzik a város, sőt ez a sziget is. Magam is gyakran futok betegségűző célzattal, de sok más problémát előbbre sorolnék. Vérnyomásemelkedésem nagyrészt a városrondítóknak köszönhető. (Illetve az őket megfékezni nem tudó, nem akaró városvezetésnek.) Olyan törvényt kéne hozni egyszer, hogy amíg a meglévő fontos intézményeket nem tudjuk megfelelő színvonalon működtetni, nem építhetünk enyészetre ítélt újakat. Mélygarázs építésén gondolkodik egy kerületi önkormányzat, sokmilliárdos projektekben, de nem is gondol az ugyanabban a parkban lévő (a székházától 150 méterre) 40 éve bezárt nyilvános vécé feltámasztására.

 

Messzire jutottam a futóút témájától, de a dolgok összefüggnek. Olyan dolgokra kell költeni a közpénzt, ami sok ember javát szolgálja, és el kell halasztani egy szűkebb csoport kiszolgálását. És nem lehet egy problémát kipipálni a ráfordítási összeg ünnepélyes felolvasásával.

 

Mit tehetek én, a kátyúvárosban illegális plakátragasztók és falfirkálók által felbosszantott, eldobált cigarettacsikkek és ürülékek között szlalomozó, a politikusok közönyétől arculcsapott polgárkezdemény?

 

Kiköltözzek a Tündérmese lakóparkba, hogy magam is még több problémát okozzak?

Nem, inkább kiadok egy fotóalbumot a Mocskos Budapest címmel. Talán feltámasztom azt a számlálót, amelyik az EU-csatlakozás előtti napokat jelezte. Átállítom az előző napi rongálások kijelzésére. Nem vagyok demagóg, nem vagyok hazaáruló, csak dühös. Leginkább a város lakóira és intézményeire. Elegem van a korszerűnek mondott beruházásokból, a nem működő utcai internetelérő számítógépből, a BKV félretájékoztató rendszeréből, amelyik hajnali öt órakor a Déli pályaudvarnál kiírja, hogy Csörsz utca, 16 óra 89 perc.

 

Nem kívánok tüntetni, keresztbe feküdni, magamat odaláncolni, bulvársajtót, gagyitévét odacsődíteni, csak beszédbe elegyedni, meggyőzni. Ehhez meghívom az Urakat egy szigeti sétára. Jaj, csak nehogy azt válaszolják, hogy ismerjük a szigetet, megkérdeztük a futókat.

 

 

 

Káposzta Creative Commons License 2005.07.01 0 0 68
Szerintem az elgondolas jo, hogy valami legyen ami nem kemeny es nem is porzik. A megvalositas pocsek, tul keskeny tul puha es megy szet. De meg mindig jobb mint regen, amikor telen heteken at nem lehetett a kulso koron futni, mert terdig ert a viz meg a sar.
Előzmény: le carpe (61)
thomaso Creative Commons License 2005.06.30 0 0 67

Köszönöm! Remélem most szombaton kellemes időnk lesz a futásra.

A gumiúttal kapcsolatban: nekem tetszik, bár ahol jó a keménysége, ott a túristák sétálgatnak rajta és nem értik miért kiabálja idegesen az összes futó, hogy "pááályaaa".

Előzmény: le carpe (66)
le carpe Creative Commons License 2005.06.27 0 0 66
Támogatjuk az elképzelést, végülis a kedvesed a lényeg, a futás csak egy megbocsátható hülyeség.
thomaso Creative Commons License 2005.06.27 0 0 65

Le Carpe,

 

A szeptemberi Hendit együtt szeretném futni a kedvesemmel, az ő tempójában, vagyis nem akkor indulnék, amikor indulnom "kellene". Van lehetőségem erre ha szólok még a rajt előtt vagy akkor inkább fussak csak úgy, rajtszám nélkül?

(Kéne az az 1 pont...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!