Keresés

Részletes keresés

liberálmensevik Creative Commons License 2002.03.19 0 0 16
alfredoo,

tulképp igazad van, úgysem várható érdemi válasz, ami nálam van elérhető statisztika, az alátámasztja az SZJA adóbevételek inflációt és GDP és reálbér növekedést meghaladó növekedéséről.
Hivatkoznak arra, hogy KSH alapján számolták ki, de ballib elfogultsággal vádolhatóak.
(Én 80-90%-os megbízhatósági hányadossal tekintek e számokra, de talán más hoz más adatot..)

A tőzsdére természetesen volt hatása az OV-ToJó kormány tevékenységének, de az irányukban elfogultnak nem nevezhető indexes gazdasági szakértők (jacksonhole, Bocicsoki és a többiek) az 'Euro : vele vagy nélküle' , a 'Monetáris Tanács' és a 'VMT Karzat' topicokban nagyjából azt írták le, hogy nem szabad egy ilyen kis ország ilyen kicsi és befolyásolható tőzsdéjének állapotáról egyenes következtetéseket levonni.

Nekik simán elhiszem, elég meggyőzően érvelnek, még ha a felét nem is értem igazán.. :-)

De nemigen lehetett 'áldásos', hiszen egy új kilentúra építése során sem a valódi piaci szabályok, sem a hatékonysági mutatók nem számítanak.
A tőzsde még ettől lehetne 'virágzó' spekulációs piac, de földhözragadt műszaki értelmiségiként nem örülök sok olyan lépésüknek, amelyek pl. a lemaradásunkat konzerválják az internet penetráció, vagy a K+F eredmények hazai kisvállalkozások felé szétterítése ügyeiben.

Lesz böjtje az informatika tanításának korlátozásának is (7.8.-ban heti egy óra), a reáltantárgyak visszaszorításának.

Jó pár szempontból az OV-ToJó kormány 'berakta a pumpát a küllők közé' , ezért is lassult (vagy lassulni fog) a hatékonyság fokozása.

lm
P.S.
És még az adókat is emelték! (Bocs, muszáj..)

Előzmény: alfredoo (15)
alfredoo Creative Commons License 2002.03.19 0 0 15
lm

nyugodtan beszelhetunk mas temakrol is mert valasz ill. relevans valasz nem erkezik.

ha jol ertelek akkor a jobboldali kormany hatasa kifejezetten aldasos volt a tozsde viszonylataban?

Előzmény: liberálmensevik (14)
liberálmensevik Creative Commons License 2002.03.19 0 0 14
Kedves alfredoo,
megértem a türelmetlenségedet, de ha már az adócsökkentés szóbajött (hoztam.. :-o), akkor ne váltsunk át addig más 'sikerterületre', amíg adatokkal igazolható ellenérv vagy egy Mea Culpa el nem hangzik.
A tőzsde egyébként is bonyolultabb, nem csak az OV-ToJó kormány hatása éri-érte, hanem rengeteg más hatás is.

De az adóztatás mértéke és szerkezete növekvő gazdaság és többletekkel záró ktsgvetések idején kizárólag a kormányzati hozzáállás kérdése.
Ezért erre kíváncsi volnék, s ha nem haragszol inkább ezt forszíroznám. :-)
lm

Előzmény: alfredoo (13)
alfredoo Creative Commons License 2002.03.19 0 0 13
lm

beszeljunk a helyzetelemzesekrol es azok hianyarol.

orban megemlitette az elmult 4 ev egyik legjelentosebb, legnagyobb hatasu folyamatat a tozsde leulteteset, tonkretetelet?

egy ilyen nagyjelentosegu esemeny TUDATOS eloidezese megemlitesre kerulhetett volna. nem azt mondta nyugi a tozsde helyre fog jonni? helyrejott? akkor 12000 pont volt. most mennyi? valasztas utan mennyi lesz? de ez nem baj! ezzel csak csaladok szazezrei lettek tonkreteve. a hulyek akik hittek.... az okosok tudtak....

Előzmény: liberálmensevik (10)
alfredoo Creative Commons License 2002.03.19 0 0 12
lm

a gazdasagi novekedes utemerol nem esett szo?

enegiaszektor privatizalasanak felulvizsgalata?

Előzmény: liberálmensevik (10)
Ezüst Sajó Creative Commons License 2002.03.18 0 0 11
Olyan aranyos ez a jobbocska. Bakfislányokra jellemző hévvel tud rajongani valakiért. Nagyon szerelmes a Viktorba, poszterét kirakja a hálószobájába, plüssállatkát küld neki emlékbe. :-)
liberálmensevik Creative Commons License 2002.03.18 0 0 10
Kedves jobbocska,
a kedvezmények nőhetnek ugyan, de ha
- a gazdaság is növekszik
- a sávok nem követik az inflációt és
- az adójóváírás mértéke is csökkent, valamint
- bővült az SZJA köteles jövedelmek köre
akkor nem csoda, hogy ugyan a közepesen és annál jobban keresők adója csökkent, de az átlag adóztatás növekedett.

A Horn-Orbán vitában ugye mondta azt az érvet is Orbán Viktor, hogy "az embereknél kell hagyni a jövedelmet, jobban el tudják klkteni, mintha visszaosztaná az állam" ?

Én úgy emlékszem, mondta.
lm

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.18 0 0 9
Kedbves LM!
Nem találtam meg az általad kért adatokat, de zon azért igy is érdemes elgondolkozni, hogy nőhetnek-e az adóbevételek akkor, amikor a kedvezmének nőnek.
Üdv!
Előzmény: liberálmensevik (8)
liberálmensevik Creative Commons License 2002.03.18 0 0 8
Kedves jobbocska,
Úgy emlékszem, hogy adócsökkentésről is beszélt akkor.
Ehhez képest gonosz ballib statisztikusok szerint :
Az 1998. évi jövedelmek 20,5 százalékos átlagos adóterhelése 2000-re – a sokat hangoztatott családi kedvezmény ellenére – 22,0 százalékra nőtt.

Ha megtalálod vhol az 1998-2001 közötti Apeh jelentéseket (vagy zárszámadásokat), amelyekben feltüntetik az SZJA alá tartozó jövedelmek, adóalapok és az adókedvezmények levonása után befizetett adók összegeit évről évre, akkor másold be lécci!
Köszi,
lm

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.17 0 0 7
Orbán semmiben nem hazudott!
Tudom, hogy fájna ezzel szembesülni,de ez tény. Minden tette és az idő is őt igazolta.
Viszont ezen logika mentén kijelenthetjük, hogy Gyula végig hazudta a 120 percet.
Előzmény: askdas (6)
askdas Creative Commons License 2002.03.17 0 0 6
Tehát a Fidesz nem kötött koalíciót az FKGP-vel ugye? még véletlenül se fogják leadni a tvben, mert akkor mindenki látná, hogy Orbán (ott is) végig hazudott.
Tub Creative Commons License 2002.03.17 0 0 5
Én is támogatom!
Előzmény: Törölt nick (3)
molim Creative Commons License 2002.03.17 0 0 4
Jó ötletnek tartom.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.17 0 0 3
Ha valaki ezt a elkövetkezendő rövid időben le tudná digitalizálni, annak állok a rendelkezésére és jelentkezzen a jobbocska@hotmail.com-on.

Más.

Írjunk nyílt levelet a Magyar Televízióhoz, hogy a választás elött adják le a Horn-Orbán vitát, mert ez ma is aktuális és mindenben igazolja Orbánt.
Vélemény?

Tub Creative Commons License 2002.03.16 0 0 2
Hú de nagyon jó lenne, ha ezt valahogy meg lehetne szerezni .avi-ban vagy .mpeg-ben!

Kedves jobbocska!
Nem tudnád valahogy bedigitalizálni?

Előzmény: Törölt nick (0)
nemmindegy Creative Commons License 2002.03.16 0 0 1
Ha esetleg módodban áll, nem tudnád valahogy mpg-ben hozzáférhetővé tenni? Nem baj, ha nagyon nagy a file...
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.16 0 0 0
Tegnap megnéztem videórol a vitát.
Tanulságos volt. Röviden összefoglalva, minden úgy történt, ahogy az Orbán Viktor akkor mondta és Horn Gyula eszerint mindenben tévedett.
Az idő Orbánt igazolta
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.16 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!