Keresés

Részletes keresés

Sami1899 Creative Commons License 20 perce 0 0 157746
jasszgeri Creative Commons License 30 perce 0 0 157745
Fradista Utazó Creative Commons License 2 órája 0 0 157744

A NEKA nyerte a serdülőt, megverték a Győrt.

Előzmény: Fradista Utazó (157738)
stevzay Creative Commons License 5 órája 0 0 157743

Hát ezt kérdezem én is. Miért???

Előzmény: xy1212 (157739)
Pafahi Creative Commons License 5 órája 0 0 157742

Felvetődik egy kérdés: van-e értelme egy új játékossal 1 éves szerződést kötni. Fél év kell neki ahhoz, hogy megszokja a környezetet és formába lendüljön. Viszont január, februárban már mennek a tárgyalások a következő évről. Amelyen példákat felhoztatok, ha ezekkel a játékosokkal is egy éves szerződést kötünk nem biztos, hogy maradnak, mert januárban, februárban már lecsapott volna rájuk más csapat.

A klubnak sem tesz jót, hogy a külföldi játékosok azt látják, hogyha nem megy a játék az első fél évben azonnal elküldenek. 

Igazából az elküldését akkor fogjuk megérteni, ha az új keretet látni fogjuk. Akkor derül ki kit hoztak a helyére.(Lehet mind meglepődünk, bár kicsi rá az esély.)

Előzmény: hatosfalat (157741)
hatosfalat Creative Commons License 5 órája 0 0 157741

Mondhattad volna Schatzl Nadinet (ezt meg hogy kell helyesen írni?), aki az első évben sztem gyengébb volt, mint előtte Érden, aztán meg mostanra klasszissá érett.

Előzmény: sannyak (157740)
sannyak Creative Commons License 5 órája 0 1 157740

Azért ne hasonlítsuk össze a két Laurát.

Steinbach a fasorba sincs vdH-hoz képest ha például a címeiket nézzük.

De arra nagyon kíváncsi vagyok mikor fog lenni olyan balkezes játékos a Fradiban aki legalább annyi gólt fog lőni egy év alatt mint vdH.

De azt nézzük,ki milyen volt a Fradiban az első fél- egy évében,akkor Bíró Blankát is el kellett volna küldeni,hiszen még azt a szintet sem hozta amit a Vácban,így a válogatottból is kiszorult.

Ma meg az egyik legjobb játékosunk,pótolhatatlan,vagy 10 évig nélkülözhetetlen!

xy1212 Creative Commons License 6 órája 0 0 157739

De mi a baj vele? Mondd meg, mi?

 

Előzmény: stevzay (157736)
Fradista Utazó Creative Commons License 6 órája 0 0 157738

12 gollal vertük az MTK-t a harmadik helyért.

Fradista Utazó Creative Commons License 6 órája 0 0 157737

Ingyenes a belépés.

Előzmény: jamaica2 (157735)
stevzay Creative Commons License 7 órája 0 0 157736

Valahogy a Laurákkal nem tudunk egy ágra vergődni. Pedig kipróbáltuk őket jobb-bal lövőben is.

Előzmény: Peno (157732)
jamaica2 Creative Commons License 7 órája 0 0 157735

Mennyibe kerül a belépő Szigetszentmiklóson?

Előzmény: Fradista Utazó (157730)
xy1212 Creative Commons License 10 órája 0 0 157734

Egyébként az igazán extra sztárok sem hoznak mindig ugyanolyan szintet. Főleg az első időszakban, a beépülés időszakában.

Előzmény: xy1212 (157733)
xy1212 Creative Commons License 10 órája 0 1 157733

Abszolút megmagyarázhatatlan a dolog. Ha nem megy a bicikli, ráértek volna bármikor később kirúgni. Ez egy hatalmas hiba volt. 

Előzmény: Peno (157732)
Peno Creative Commons License 10 órája 0 0 157732

Már akkor(januárban)sem értettem ezt a döntést, az azóta eltelt időszak képe alapján meg pláne nem. Nem véletlen hogy  agyonhallgatott a dolog. Vajon ha az idő netán úgy dönt, hogy nem érte meg, akkor minek nevezzük a dolgot?

Előzmény: hatosfalat (157731)
hatosfalat Creative Commons License 18 órája -1 1 157731

Senki nem röhög senkin. Januárban eldőlt,  mikor még a Laura nem volt képes minden mérkőzésen hozni magát.hogy nem tartanak rá igényt a következő

évben. Ismerték a Klári elhatározását és keresték egy  olyan balkezes lövőt aki képes 3-asként is védekezni. Ennyi volt és az idő majd eldönti megérte-e?

 

Hát most így év végén nekem nagyon úgy tűnik, hogy rossz döntés volt. Laura nem egy extra klasszis, de egyre jobban beilleszkedett a csapatba és sztem jó eséllyel jövőre még többet hozott volna. És egy olyan csapatnál, ahol a légiósok általában nem szoktak beválni (még az olyan alapember, mint Snelder is formában kevesebbet mutat, mint az érkezésekor tudott) ezt meg kellett volna becsülni. És ami extra fontos, nem egy sérülékeny játékos.

Ha meg hármas védőt akartunk, akkor lehetett volna 4. légiósnak egy klasszis hármas védő beállóst. Pld. egy Pena, Snelder, vdH, Brnovic légiós négyessel sztem F4-ig mentünk volna jövőre.

Előzmény: andrewftc (157634)
Fradista Utazó Creative Commons License 19 órája 0 0 157730

Először rendeztek ilyen dupla négyes döntőt, a serdülő és az ifjúsági rájátszás nagydöntőjét egy helyszínen két nap alatt. Szerintem jó móka ez így, jó kis rendezvény. 

 

Serdülő csapatunk játéka viszont kevéséb tetszett. Mondhatni egyáltalán nem. A Győr elleni mérkőzésünkön annyira más fizikai intenzitással játszott a két csapat, hogy nagyjábül öt perc után világos volt, melyik csapat fogja a mrékőzést megnyerni. Lehet, hogy a játékosaink tudnak bánni a labdával és technikailag képzettek, de előszöris ez egy küzdősport, itt, ha lassú vagy, eleve lepattansz az ellenfélről, akkor nagyon másról nincs is értelme beszélni. Az ütközésekből gyakorlatilag soha nem jöttünk ki jól, má ha egyáltalán eljutottunk az ütközésig. Kicsit olyan benyomásom volt, mintha két különböző korosztályhoz tartozó csapat játszana. 

És akkor ehhez jött még az, hogy kisasszonykézilabdát próbálunk játszani, vigyázva, nehogy véletlenül megerőltessük magunkat. A jelenetben, amikor a földön guruló labdáért a ferencvárosi játékos kényelmesen sétál, a győri meg odafut és ráugrik, és többméteres hátrányból ő hozza el, bene volt az egész mérkőzés. Mit lehet ahhoz hozzáfűzni, amikor időkérésnél az edző az egész csarnokban hallhatóan érdeklődik a játékosaitól, nem szégyellik-e magukat, hogy nem futnak vissza? 

Ezen a mérkőzésen nem érdemeltünk nemhogy győzelmet, de semmit se. 

Egy játékost lehet dicsérni, Kovalcsik Jázmin inden szempontból felvette a küzdelmet az ellenféllel. Igazán megsajnáltam, amikor labdavesztés után nagy igyekezettel lelassította az ellentámadást, de a csapattársai így se értek vissza. Ő erős, gyors, pontosan lő, és meg is küzdött minden labdáért, minden gólért. Ha lett volna még két ilyen játékosunk, megnyertük volna a mérkőzést. De nem volt. Még Jurmann Gréta és Ballai Borbála emlékeztettek kézilabdázóra, de nekik is jelentős lemaradásuk van sebességben, intenzitásban egyaránt. 

 

Az ifjúsági mérkőzés egészen más képet mutatott. Bár ezt is kicsit álmosan kezdtük, a hármas védők mellől túl sok gólt kaptunk, támadásban pedig többet hibáztunk, mint kellene. Különösen a korosztály egyetlen egészséges igazi átlövőjének, Győrfi Dórának volt nagyon sok rontott lövése. A kapuban Hadfi Gréta is ritkán találkozott a labdával. Ő súyosan megsérült, le kellett cserélni, de pont ez hozta vissza a Fradit a meccsbe, mert Csatlós Csenge megfogott egy-két labdát. De így is három góllal vezetett a NEKA a szünetben. 

A másodk félidőben a védekezésünk jelentősen feljavult, sokkal intenzívebb lett, több lett a mozgás. És nem csak véltalanul, hanem nagyon is jól irányzottan, pontosan védekeztünk. Láthatóan élvezte is a csapat a játékot. Küzdöttünk, nem vot ritka, hogy a labda körül három-négy játékos feküdt egy rakáson. Ebben a időszakban kicsit a játékvezetők is mellettünk álltak, többször is úgy szereztünk labdát védekezésben, hogy nem voltunk teljesen szabályosak, de a síp néma maradt. Nagyjából húsz percen át alig-alig kaptunk gólt. 

Eközben támadásban az átlövések helyett más megoldásokat kerestünk, amik jobban működtek. Több betörés, kombinatívabb játék, a beállós és a szélek megjátszása. Láthatóan elég széles repertoárja van a csapatnak, amit ki is tudtunk használni. 

HÁromgólos hátrányból négygólos előnybe kerültünk, így fordultunk az utolsó percekre. A végjátékot nagyon elrontottuk, de a négy gólból a lefújásra megmaradt egy, így a NEKA a bronzért mehet holnap, és mi kerültünk a döntőbe. 

Elsősorban Zsiborás Lucát emelném ki, védekezében extra, támadásban "csak" nagyon jó teljesítmény. Tóth Nikolett játszott még nagyon jól elöl-hátul, de alapvetően jó csapatjátékot, a terkel eloszlását, és sok erős közepes vagy jó teljesítményt láthattunk. 

 

A két meccs alapján az a benyomásom, hogy az ifjúsági csapatnál lényegesen jobb edzésmunka folyt a szezonban, mint a serdülőknél. Nyilván mindkettőt a saját korosztályához viszonyítva. Minden területen. 

 

Látván ma a Győr játékát is, tele BL-győztes játékosokkal ;-)), azért holnap ennél is jobban oda kell tennünk magunkat, ha meg akarjuk nyerni az ifjúsági bajnokságot. Főleg hosszabb időn keresztül kell jól játszanunk. A mérkőzés 16 órakor kezdődik, a játékvezetők Paska Dániel és Vastag Sámuel sporttársak lesznek. A döntőt a szigetszentmiklósi sportcsarnokban, vagy a szövetség oldalán meghirdetett internetes közvetítésben lehet nézni. 

 

Így láttam én a mai mérkőzéseket, a lelátó egy adott pontjáról, szakmai hozzáértés nélkül, szubjektíven. Ha valakit téves meglátás miatt magbántottam, azért elnézést kérek. Ha pedig valaki másként látta, könnyen lehet, hogy neki van igaza. 

RnD Creative Commons License 19 órája -1 0 157729

Lavko Érdre igazol.

Előzmény: Cseszi75 (157725)
anna schwelung Creative Commons License 21 órája -1 0 157728

Lavko annyit ér, mint apácának a mellbimbó! ;)

Előzmény: Cseszi75 (157725)
nicko Creative Commons License 22 órája -1 1 157727

LIKE!

 

off

poloban is bajnokok lettunk.

Előzmény: stevzay (157721)
hatosfalat Creative Commons License 22 órája 0 0 157726

Az ETO messze favorit a döntőben, de a NEKA legyőzése már önmagában nagy bravúr.

Előzmény: stevzay (157723)
Cseszi75 Creative Commons License 23 órája 0 0 157725

Meg Lavko is:)

Előzmény: Peppo vagyok (157724)
Peppo vagyok Creative Commons License 23 órája -1 0 157724

Meg Mayer is felszabadult Fehérváron.

Előzmény: Austin_Powers (157717)
stevzay Creative Commons License 23 órája 0 0 157723

Megnéztem a Győr-Debrecent is. Az alapján talán most a Győrt esélyesebbnek tartom. Az első félidőben sok rossz passzunk volt, akkor nem játszottunk jól. 

Előzmény: hatosfalat (157722)
hatosfalat Creative Commons License 23 órája 0 0 157722

Ez mekkora pofon a NEKA-nak. Fantasztikusan küzdöttek a lányok.

Előzmény: stevzay (157721)
stevzay Creative Commons License 23 órája 0 0 157721

25:24-re nyert a Fradi a NEKA ellen. Nagy küzdés volt.

Fradista Utazó Creative Commons License 23 órája 0 0 157720

Az ifiben egy góllal megvertük a NEKÁ-t. Részletek este.

solozo Creative Commons License 24 órája -1 0 157719

:-)))))))))))))))))))

Előzmény: Austin_Powers (157717)
stevzay Creative Commons License 26 órája 0 0 157718

Valaki érdeklődött az F4 ifjúsági meccsekről a Fradi-NEKA ifjúsági elődöntő 17.órától ezen elérhető

https://www.youtube.com/watch?v=3i3GdJbTHYQ

 

Most megy a Debrecen-Győr ezen a stream.en

https://www.youtube.com/watch?v=wzES4J_GkkQ

 

Austin_Powers Creative Commons License 27 órája 0 2 157717

Kurtovic kellene, de csak ha már véget ért a reháb.

Előzmény: jamaica2 (157713)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!