Keresés

Részletes keresés

Peno Creative Commons License 2014.04.30 0 0 115305

Így pontos.

Előzmény: RnD (115299)
kisricso Creative Commons License 2014.04.30 0 0 115304

Még egy gondolat az elmúlt nap történései kapcsán. Azért a klubot (és vezetőséget)  eléggé negatív fényben tünteti fel, hogy 2 éve ez az edző aki most itt van, és ez az utánpótlás igazgató aki idehozta most elküldi, pedig nem lehetett ok a teljesítményére (az is bizonyítja ezt, hogy két mérkőzésen is bemutatkozhatott a felnőtt csapatban). Hosszútávon esetleg elgondolkozhat a szülő, hogy idehozza/ideengedje a gyerekét?

Pzol Creative Commons License 2014.04.30 0 0 115303

Köszi szépen ! Grat Dórinak, remélem majd még találkozunk. Az edzőről nekem már tavaly is más volt a véleményem, ami idén sem változott. Annyit azért megjegyeznék, hogy a tavalyi ifi kezdő sor, és talán még többen is mind a Kende Petinél edzett, csak mérkőzésre ment vissza. Neki minimum annyi köze volt a bajnoki győzelemhez mint a KA-nak, és talán minden másképpen alakult volna ha marad. 

 

Előzmény: a veréb (115301)
a veréb Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115302

Nem lenne tisztességes elfelejteni a tavalyi jó munkáját valóban!!!

Akkori írásaim ugyan itt megtalálhatóak. ( azért emberi-pedagógiai problémák voltak gazdagon)

Ezért volt érthetetlen,hogy miért változott meg ennyire....

Előzmény: RnD (115300)
a veréb Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115301

Ebben az esetben azonos a véleményünk!

Természetesen nagyon sajnálom,hogy így járt Viki is .- arra próbáltam célozni,hogy ebben a szezonban több játékos akár válogatott is  erre a sorsra jutott.

Én az írásaimat nem önző érdekből a lányom miatt tettem,hanem mert elég közelről láttam,hogy mi zajlik itt igazán.

Az én lányomnál igazolta az idő.még ha nem is jó szándékkal tették, jó hogy váltásra kényszerítették."Sajnos" az érzelmi kötődése életre szól a Fradihoz,de új klubjában számítanak rá  jó hangulatban szívesen játszik.Azért szurkolunk,hogy sikerüljön ebben a csonka szezonban elérni a 100 gólt és a felnőttben is játszhat. Kívánom Vikinek Ő is sikeresen folytassa más klubban pályafutását !

Előzmény: Pzol (115297)
RnD Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115300

Te mindenkit ki akarsz söpörni.....?

 

Ha Kovács (a.k.a. Kő) nincs, tavaly nem lett volna ifibajnok a Fradi. Ezt se felejtsük.

 

 

Előzmény: Törölt nick (115298)
RnD Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115299

'......az ETO mérkőzés alatti interjúban maga Rea azt mondta, hogy talpszalag húzódása van....'

 

.....mondjuk azt is hozzátette h orvos még nem látta a sérülését, tehát ő sem tud biztosat mondani.

Előzmény: Peno (115296)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115298

Pár éve a Puskás akadémiáról kivétel nékül az összes edzőt kirúgták eredménytelenség miatt.

Ahogy olvasom a regényedet úgy tűnik hogy a mi utánpótlásunk teljesen reménytelen helyzetben van.

Nem kéne e esetleg kiseperni az edzőket?

 

Egyáltalán mit csinálnak a mi kiégett edzőink azt leszámítva hogy felveszik a fizetésüket? Eredmény nincs,saját nevelésű játékos nincs a felnőttbe,abba a felnőttbe ahol a játékosokat már a meccs se érdekli.

 

És mit keres itt egy kovács? Ahol Németh András képviselte a szakmát ott most egy ilyen kovács,megáll az ész.

Előzmény: Fradista Utazó (115293)
Pzol Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115297

Ismerjük egymást, tudom, hogy ironikusnak szántad, a válaszom első része nekem is az volt,  a másik részét meg nagyon is  komolyan gondolom, hogy nem neki  ( K A ) lesz igaza.

Előzmény: a veréb (115270)
Peno Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115296

Ha jól emléxem a meccs közvetítés során a kommentátortól hallottuk hogy talpszalag szakadása van, majd az ETO mérkőzés előtti (alatti?) interjúban maga Rea azt mondta, hogy talpszalag húzódása van. És ez ugye nagy különbség. Azóta már orvos is látta gondolom, de én nem tudom melyik igaz.

Előzmény: nicko (115291)
Peno Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115295

Nem találtam a soraidban rám nézve sértő, vagy haragra okot adó mondatokat. Nem is vitatom igazán azt, hogy az utánpótlás gondjai bajai vagy örömei nem ide tartoznának. A Technikai topik is ide tartozik, de mégis opcióként választható. Békésebbnek tartanám, ha ez is választható lenne, mert kétségtelenül feszültséget kelt, és akarva-akaratlanul is indulatokat gerjeszt. Lehet persze, hogy nem jól látom, és csak a problémamegoldó készségem van kissé elmaradva az átlagtól.

Előzmény: Fradista Utazó (115293)
gerg0 Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115294

Én sokkal kisebb rálátással úgy gondolom Szekerczés Luca esete mutatja, hogy egy egy felnőtt, de még nem sztárrá érett játékost sem sikerül tovább építeni. Valamit biztosan lehetne jobban csinálni. Skandinávok pl. simán játszatnak éles meccsen is tiniket, akik nincsenek is betojva.

Előzmény: Fradista Utazó (115293)
Fradista Utazó Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115293

A te hozzászólásodra válaszolok, de a gondolataim kicsit messzebbre mutatnak ennél.

 

Annyiban igazad van (meg persze mindazoknak, akik egyetértenek veled, csak nem írják ezt be), hogy amikor mondjuk egy közepesen ügyetlen kislány nem éri el azt az előrehaladást a Ferencvárosban, amit a szülei a klubtól elvárnak, és emiatt elmegy a csapattól, neadjisten közlik vele, hogy itt az ifiben/juniorban játszani sosem fog tudni, úgyhogy előnyösebb, ha távozik, az alapvetően érdektelen. A játékosnak, hozzátartozóinak ez nyilván kellemetlen, akik esetleg ismerik a játékost, és kedvelik, az mondjuk talán sajnálják, de amúgy a klub szempontjából ez nem oszt, nem szoroz, lényegtelen, teljesen felesleges vele ezt a topicot terhelni.

Bevallom, én is úgy vagyok vele időnként, hogy ha egy sértődött szülő beírja ide, hogy a fű zöld és az ég kék, akkor elgondolkodom, hogyan tudnám bebizonyítani, hogy igazából fordítva van. Ilyen hozzászólásból egy is sok, és hát az idén nagyon sok volt, valóban.

Ennek több oka is van, nagyjából tudom is, hogy mi, ebből most egyet emelnék ki, mert a többi kb. senkit nem érdekel: az utóbbi két évben viszonylag sok tehetséges, serdülőkorú kislányt igazoltunk, ezért a korábban megszokotthoz képest nagyobb arányban estek ki a saját nevelésű, de nem annyira ügyes játékosok. Persze a szülők ezt otromba hátbatámadásként értékelik, hogy hát az ő kislányuk itt van 8 éves kora óta, és most kiteszik egy jöttment miatt, aki 15 éves koráig azt se tudta, melyik irányban van a Ferencváros. Valahol őket is megértem, de hát az utánpótlás-nevelés elsősorban éppen arról szólna, ami a neve is: utánpótlás nevelése elsősorban a klubunk, másodsorban a magyar kézilabda számára. Éppen ezért én a szakmai koncepcióval alapvetően egyetértek, mert az éppen ezt a célt szolgálja. Az ifitől felfelé már alapvetően azokkal kell foglalkozni, akikből kinéz egy jó NBI-es pályafutás, ideális esetben legalább részben a Ferencvárosban.

 

Számomra viszont egy alapvetően más helyzetet jelent, amikor olyan játékostól válunk meg (hogy küldjük, vagy olyan helyzetbe hozzuk, amikor nem lesz már maradása, az ebből a szempontból mindegy), aki esetleg meg is felelne ennek a kritériumnak. Akin látszik, hogy van realitása annak, hogy jó NBI-es játékos legyen belőle, akár pár év múlva talán, talán, még a Fradiba is beférhetne.

Az én véleményem, az én meglátásaim szerint mindkét tegnapi esetnek egy ilyen kislány a főszereplője. És az a határozott véleményem, hogy, éppen ezért, ezek az esetek ide tartoznak, mert a klub szempontjából sem érdektelenek.

Pár hete a vezetőedző nyilatkozta, hogy jó lenne, ha egy-két év múlva a saját nevelésből kerülne ki hát legalábbis az első csapat kispadja. Egyetértek, jó lenne. És tudom, hogy én nem értek hozzá, de én azt hiszem, az ide vezető úton aligha az a siker kulcsa, hogy azokat a játékosokat, akikben lenne fantázia, a juniorban elzavarjuk, leépítjük, tönkretesszük. Akivel kiemelten foglalkozunk, azt meg eljuttatjuk oda, hogy 19 évesen egy hajszállal se legyen jobb játékos, mint 17 évesen volt, és ezzel nagyjából ki is húzzuk alóla egy jó NBI-es pályafutás alapjait. Aki nagyon ügyes volt, 19-20 évesen sokat segített a csapatnak, azt olyan helyzetbe hozzuk, hogy 22 éves korára teljesen elmenjen a kedve az egésztől, aztán elzavarjuk, mert nem jó a mentalitása. Mitől lenne jó?

Persze, akiket mostanság a juniorból elküldenek ill. ellehetetlenítenek, azokra mindre, kivétel nélkül rá lehet mondani, hogy hisztis, de legalábbis az apja, anyja problémás, esetleg mindezek együttvéve. Csak hát, megállhatunk mi, tátott szájjal várva a sült galambra, az ideális játékosra, akinek panasz az ajkát soha nem hagyja el, akinek a szüleit csak tagdíjbefizetéskor lehet látni, aki 18-19 évesen sem esik át az életpálya-krízisen, és bosszankodhatunk, hogy ez megint nem így alakult, és aztán elkezdhetünk bízni a mindenkori 15 évesekben - biztos, hogy ez erről kell, hogy szóljon? Nincsenek itt esetleg az edzőnek pedagógiai feladatai is? Biztos, hogy akkor mondhatjuk sikeresnek a kiválasztást, ha 5-6 mérsékelten tehetséges lány mellett ugyanennyi ügyest is leépítünk egy-egy korosztályból, mert hisztisek?

Minden évben többször megkérditek tőlünk, hogy látunk-e az utánpótlásban olyan játékost, aki esetleg beérhetne a Fradiba. Mindig azt mondjuk, hogy igen, van néhány - és soha nem jut el egy sem a felnőtt csapatig. Miért? Mindig csak a játékosok a hibásak?

Igaza van Elek Gábornak, jó lenne, ha 5-6 saját nevelésű játékos ülhetne a padon, akikre a nagy rangadók kivételével akár érdemben is számíthatnánk a mérkőzéseken. De, kérdem én, hol az az egy?

 

És ez, meggyőződésem szerint, igenis ide való téma, mert nem arról szólt, hogy ki hogyan sértődik meg, amikor a szemébe mondják az igazságot a lányával kapcsolatosan, vagy amikor megpróbálják megértetni vele, hogy miről is szólna ez az egész. Ez arról szól, hogy a felnőtt csapatunkba kénytelenek leszünk folyamatosan máshonnét igazolni játékosokat, mert a sajátjainkból képtelenek vagyunk akár egy MTK-szintet kihozni. Évek telnek el úgy, hogy nem adunk játékost nemhogy a saját csapatunknak, de úgy általában az NBI-nek sem. És, bár mindennap erről írni nyilván unalmas, de nem biztos, hogy célszerű elmenni emellett szó nélkül.

 

(Nem ez volt a célom, de azt hiszem, sikerült egy olyan írnom, amiben minden olvasó találhat magának olyan részt, ami miatt megharagudhat rám)

Előzmény: Peno (115279)
kisricso Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115292

Mód Noémivel készült interjú a Fradi-Kaposvár foci meccs füzetben:

 

nicko Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115291

amiről nem sok szó esett eddig..Rea sérülése mi is tulajdonképpen? talpszalag szakadás?

kisricso Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115290

Nem értem, hogy mi a probléma, hogyha néha írnak/írunk az utánpótlásról is. Még akkor se, ha akkor 1-2 oldal csak arról is szól.

RoniSU Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115289
TiédetNemGyula Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115288

"Győriek a Ferencvárosról" topicot 
Én is támogatom. :)

Előzmény: RoniSU (115287)
RoniSU Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115287

Egyetértek, főleg a következő pár hétben szerintem túl sok lenne egyszerre a junior és a felnőtt vezetőedzőt kritizáló hozzászólás egy helyen.

 

Még hozzácsapnék egy új "Győriek a Ferencvárosról" topicot is, hogy ne itt rontsák a levegőt állandóan.

Előzmény: Peno (115279)
a veréb Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115286

.......hát,nem egy siker "kovács".......   :))

Előzmény: Törölt nick (115275)
Cseszi75 Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115285

Diszkriminatív vagy, de megértem, jól ismerem FaberK-et:))

Előzmény: peterszky (115282)
peterszky Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115284

Sajnálom, nagy áldozatot hozott a Fradiért, nem ezt érdemelte.

Előzmény: kisricso (115281)
kisricso Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115283

peterszky Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115282

Köszi! Spambe ment :)

Előzmény: FaberK (115277)
kisricso Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115281

Igen, aki az MTK ellen mutatkozott be felnőttben, és a Vác ellen is játszott.

Előzmény: peterszky (115276)
uzhorod Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115280

Mindjárt megírják neked, hogy miért is akarsz új topicot? Az utánpótlás is az FTC Női Kézilabda része (igaz is - nem tagadom!) így itt van helye a megmondóemberek véleményének, még akkor is, ha x+1 hozzászólást kell letekerni ahhoz, hogy érdemi információt olvas.

Előzmény: Peno (115279)
Peno Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115279

A fejlécen elférne a Technikai topic alatt/felett egy Utánpótlás topic is, mert itt csak marakodás van belőle.

Borostyáán Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115278

Ez egy rosszindulatu gonosz ember! Aki szakmai féltékenységbe szenved, csak azokat ismeri el jó játékosoknak akik a kedvencei plusz egy akit besúgónak vett maga mellé :)

Előzmény: Törölt nick (115275)
FaberK Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115277

múltkor írtam mailt férfikézi ügyben az itteni címedre

Előzmény: peterszky (115276)
peterszky Creative Commons License 2014.04.29 0 0 115276

Bár utánpótlásban nem vagyok otthon, de Ő a kapus, aki Fehérvárról járt Budapestre nap-mint-nap?

Előzmény: Fradista Utazó (115272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!