Nemzetközi kupa, csoportmeccs volt, nem bajnoki. Ha már számot írsz, legalább ne lefelé csalj. 800 az átlag a Ligetben az eddigi 3 fordulóban, három közép-alsóházi ellen.
300-an tavasszal Ljubljanában is voltunk, nemhogy otthoni BL-meccsen. Ha meg BL F4, akkor ugye tizenezer is kiment.
A mai fodbal szurkolói ankéton csak elöjött a nöi kézi is:
"Szurkoló: -Női kézilabdáról mondana pár szót?
K.G.: -A női kézilabdáról: ez a meccs nagyon rosszul jött ki, nézegetem azóta is, hogy mi történt, statisztikailag jók voltunk, akciók, passzok, lövések, csak hát a gólok száma... Próbáljuk bevezetni azokat a dolgokat, amik a fociban már megvannak, ez nem egyszerű folyamat, a játékosoknak ezek jó és rossz dolgok is, együtt adjuk őket. Vízilabdában sikerült ezt már megvalósítani, az élmezőnyben pénzügyileg a 4-5. helyen vagyunk, mégis mi nyerünk meg mindent. Az edzővel megvagyunk. Lemegy még egy BL-meccs, utána az egész csapattal leülünk beszélgetni, hogy ki miként látja."
a nőinek 600-al a Ligetben? Pedig az a szakma csúcsához közeli szint. Szerintem minden profi csapatnak addig van értelme amíg van rá kereslet. A férfi csapatra semmi ilyesmi nincs, sose volt.
Ha lenne a női NBI-ben is döntő akkor a Fradi és az ETO bajnoki meccsei - nem kevés meccs - teljes jelentéktelenségbe süllyednének. És vele együtt az NBI színvonala is romlana.
Így legalább oda kell tenni magát a két légiós-csapatnak is, ennek azért van haszna. Nehogy már a BL érdekei döntsék el h mi lesz és mi nem lesz a magyar bajnokságban. Amúgyis túlságosan BL-központú - azaz 'külföldi játékosok-központú' - a magyar női kézilabda már mióta.
Azért tavaly is jól látszott, hogy a Szeged több pontot is elhullajtott mégis döntőt játszott, bőven belefért nekik, és már idén is van nem várt vereségük. És volt amikor meg is tudta nyerni a döntőt, akármi is történt az alapszakaszban. A női vonalon az elmúlt 2 évben 1-1 ilyen pontvesztés meg is határozta a bajnoki címet. Én nem mondom, hogy legyen döntő párharc, de talán akkor a bajnokságban kevésbé kellene görcsölni a Bl meccsek közötti bajnokikon. Bár ez inkább a Fradira igaz, de tavaly pl nem sokon múlott, hogy a Loki nyerjen Győrben, vagy ott is pontot szerezzenek. Most kérdés, hogy ha döntő lenne akkor oda vissza vágós, vagy 2 nyert meccsig? Az utolsó döntőnél bejött a Fradinak, hisz idegenben nyerték meg a bajnokságot. Viszont aki hazai pályán játszana 2x, nagyobb eséllyel indulnának a döntőnek, hisz jól látható, hogy idegenben egyik csapat sem igazán játszik jól. Lehet egy semleges pályán egy meccses döntő jobb lenne. Mondjuk a Dómban. 20.000 néző előtt, ha már a Bl-ben nem akar ez összejönni. Úgyis mindig csak szívják a Fradisták vérét, hogy csak tévében nézhetik F4 a Dómban. A naptárba nem tudom hogy szorítanák be, de ha a férfiaknál meg lehet oldani, akkor a nőknél is menne.
Ráadásul a bajnoki döntőbe az összes többi klubnak be le kell egyeznie. Ami egyet jelent azzal, hogy kevesebb csapatra lenne szükség az NB1-ben…
Szóval nem csak azon múlik, hogy a Fradi és a Győr leülnek is megbeszélik. Én sem értek egyet azzal, hogy nincs bajnoki döntő, mert 1-1 rossz Mécs segíti a másik csapatot, tavaly Debrecen, előtte Mosonmagyaróvár
2018-s bajnokság pedig a gól különbség döntött. Fradi támadott, ha gólt dob ők a bajnokok. Nem jött össze.
Három-négy játékost elküldeni szezon közben és rögtön pótolni újakkal ezen a szinten lehetetlen.
Az edzőt lecserélni jóval könnyebb. Nem véletlenül szokták ilyenkor elküldeni az edzőt.
Amúgy az edző feladata az is h megtalálja a hangot a csapat legjobb játékosaival és kihozza belőlük a maximumot. Ehhez kell némi alkalmazkodó képesség és empátia. Ha ez nincs, akkor az edző már a probléma része. Az ETO is elküldte Kirkely-t hamar, úgyhogy Győrben sem ismeretlen ez a helyzet.
Nem gondolnám, hogy az elnökségi tagok erre az érve alapozva hagyták jóvá a rangadó időpontját, összeesküvés elméleteket azért nem kéne gyártani. Persze, értem a frusztráltság okát, de azért ezen gondolatmenet mellett haladva könnyen elsülhetett volna fordítva is a dolog, mert pl. számomra teljesen döbbenet ami nálatok most zajlik, nem is igazán tudom ezt hova tenni, nekem szent meggyőződésem volt, hogy hatalmasat szakítottatok Jensennel. Én teljesen úgy gondoltam, hogy már nagyon hamar látszani fog a munkája, és már a szezon előtt tartottam attól, hogy nálatok nem sok új játékost kell beépíteni, jött egy jó edző, nálunk meg 4 játékos esett ki a kezdőből, ebből a 3 mezőnyjátékos pont a 3 legfontosabb játékos, így előzetesen inkább rátok tettem volna a voksom, vagy legalábbis egy nagyon nehezen kicsikart 1-2 gólós győzelemre, a hazai pálya miatt.
Aztán a két csapat eddigi mutatott játéka alapján már mást gondoltam a szezon kezdés után, de szezon kezdés előtt nekem speciel a fenti volt a véleményem.
Bátorkodtam ide írni nektek végül, mert én még mindig tartom azt, hogy nem ellenségek vagyunk, csak ellenfelek, aztán persze biztos kapok vagy 15 minuszt, de attól szeretném elmondani mint győri szurkoló, hogy nem jó ezt látni ami a csapatotokkal történik, találgatni és véleményt alkotni nem szeretnék, nem tudok annyit a játékosaitokról mint ti, de ha tényleg igaz az, hogy vannak csapaton belül olyan játékosok, akik fúrják az edzőt, vagy a korábbi edzőket fúrták, akkor elsősorban nem az edzőt kéne meglátni, hanem a játékosokat a helyükre tenni, vagy adott esetben megválni azoktól, akik túlgondolják a pozíciójukat. Már ha ezek a szóbeszédek igaznak bizonyulnak.
Sokkal nagyobb dicsőség az, ha egy jó passzban lévő Fradival játszunk meccset, és nyerünk, mint egy ilyen formában lévőt, szóval én várom hogy magára találjon a csapatotok, és ismét szoros meccseket játszanak a csapatok egymás ellen.
Már az pofátlanság volt az MKSZ-től (Pálinger, Görbicz et comp.), hogy a bajnokság elejére tették a rangadót, pont arra számitva, hogy az új edzővel, játékosokkal az FTC még nem lesz formában! S mivel nem hajlandók azt csinálni mint a férfiaknál, hogy legyen a végén egy két győzelemért való összecsapás, ragaszkodnak az ETO-nak megfelelő rendszerhez! Ott pl. a Szeged attól hogy kikap a c Csurgótól, s másoktól, simán megnyerheti a bajnokságot a végén.
Hogy ki igazol ide azt minden bizonnyal befolyásolja majd az edző személye. Ezzel azt hiszem nem mondtam újat. Persze lehet h valakit az edző nem érdekel és jó pénzért idejön így is úgy is, de az ilyen légiósokkal a Fradi nem sokra fog menni.
Jesper Jensen csődöt mondott. Az ő Fradijába nem fognak tolongani a játékosok (hacsak nem kezdi el hirtelen és váratlanul sorra nyerni a BL-meccseket...)
Ne vicceljél már. A Fradit nem a jelenlegi formája alapján kell megítélni, sőt valószínű külföldön semmit nem jelent senkinek az, hogy a Fradi épp milyen formában van. Nem hinném, hogy emiatt más szemmel néznek majd Fradira, és nem hinném, hogy egy szerződést majd az fog befolyásolni, hogy a csapat épp gödörben van. Albertsennél folyamatosan azt írták többen is, hogy a kutya nem jön ide, meg majd elmenekül mindenki, aztán mégis duplázott a csapat idehaza, és hoztunk 4 kézilabdában elismert játékost, és nem mellesleg most az egyik legjobb edző is itt kötött ki. Semmit nem befolyásolta azt, hogy épp 2 éve is milyen szarul indult a BL szezon.
Az, hogy valami nem kerek a Fradiban nem jelenti azt, hogy már soha nem is lesz az. Nem szeretem a Győrt emlegetni ha nem muszáj, de ők is úgy néztek ki, hogy már nem az a szint, mint amit megszoktak a szurkolók, és a vereségek is gyakrabban jöttek náluk is, és az igazolások sem feltétlenül azt sugalták, hogy a legjobbakat igazolták le, de valahogy mégis összeálltak(sajnos) és újra magabiztosan hozták a Bl győzelmeket, ahogy ezt a hétvégi rangadót is. Van, hogy lent, és van hogy fent.
Nem tudom mi lesz a megoldás, vagy hogy indulunk el felfelé, de kizárnak tartom, hogy ez így marad, és amiatt a jövőt nézve is szürke fellegeket kéne vízionálni. Én ezek ellenére is el tudom képzelni, hogy jön majd olyan játékos még ide akire majd igen csak csettintünk.
Most viszont mászunk ki ebből a gödörből. Lehet a válogatott szünet most jót is fog tenni kicsit, majd kiderül.
Amúgy az egybites elnök asszony legalább kijelentette, hogy sportszerűtlenek voltak, ahogy a mi listás elnök urunk, vagy túlzottan lefoglalják a dpk-s teendői? :-)