Keresés

Részletes keresés

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5592

Igen, írta Feri, hogy megadta valakinek a címem, de aztán nem jelentkezett, akkor te voltál.:)

 

Igen, 3 gyerek van, mind a három és én is allergiások vagyunk, egyedül a párom nem az. Poratkára a legkisebbem nagyon durván, én elvagyok vele, a pollen jobban kínoz...másik kettő csak pollen...úgyhogy van itt minden, de látom a miele felé kacsingatsz, úgyhogy innentől zekié vagy:))))

Előzmény: J1ellenor (5580)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5586
Jajj rosszul másoltam be, bocsesz. s5281. Ebben lehet a hepa szürőt tisztítani,vagy pár hónap kuka,és csere? (használattól függően persze)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5585

Tekintse meg a nagy képet


MIELE S 5281 MedicAir porszívó, egyébként ez a másik,amit néztem.
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5583
Köszönöm, a gyors választ. Siemens smily 1400w-os gépünk van most ideiglenesen(kölcsön),és eddig meglepően jó. Fogalmam sincs,hogy mennyi a szivó teljesitménye,mert ne találtam róla adatot.(kb 2 éves gép,nálam 4 hónapja van) Picit tekergeti az orrom zárt ablaknál,de még csak nem is prüszköltem,ped(csak kipróbáltam,mert azért nyitott ablaknál piszotózok)és semmiféle értelmes szűrője nincs,vagyis én tákoltam bele 1 ett,azóta nem tekeri még az orromat sem. KB 2,talán 3 porszívózást kibír a porzsák(papíros) szerintem ez is 2 literes lehet. Egyébként mi a véleményed a dysonrol? jónak tűnik a portartályos megoldás a cyklon rendszerröl nem is beszélve,és még viszonylag gyorsan takaríthatónak is tűnik. talán annyi,hogy nem túl sok helyen,lehet kapni,ezért a garit is viszonylag nehezen tudom érvényesíteni,ha pl rendelem valahonnan,ahol megadják a gyári 5 év garit. (szerintem erre sem árt gondolni)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5581
Az 5 évet én feltétel nélkül értelmezem,mert sehol nem irnak kevesebbet.
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5580
Őszinte leszek Zeki,nem tudom. Így adták meg a saját honlapjukon,és nincs külön kiirva,hogy kevesebbet vállalnának bármi másra a motoron kivül,kivéve ha valami hypermarketben venném,mert akkor 1 év(szerinted nem kicsi az a 2 literes portartály?). A Karcher,meg ha rajtuk keresztül veszem,feltétel nélküli 3 év. tunderlala-3. Szerintem, a szegedi frigos srácok küldték át nekem,az email címedet:) A daikint tőlük vettem,és téged ajánlottak,ha többet szeretnék tenni az allergiám ellen:) merthogy sok a pici,és odafigyelsz az egészségükre.
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5578
Elnézést a helyesírási hibákért,picit kapkodtam.
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5577
Sziasztok. Köszönöm lacivill,teljesen igazad van,csak a sorok hosszúsága miatt irtam így,és sajnos helytelenül.(mintha azt irtam volna hogy ipari csapágy,mert ugye olyan nincs,picit hosszabban definiáljuk) kspacey köszi!Ez az egyik,amit néztem a másik az allergiagyilkolós miele!.tunderlala-3. Annyira nincs is sok szőnyeg,két szoba a családi házban,(allergiás révén még mindig sok,ez igaz)bár tervbe van véve,a likvidálásuk. a gond az,hogy Bpesten dolgozom,lakom,és mozgolódok hétköznap,egy 55nm es panelban(albérlet) itt már csak parketta van.. Viszont miskolcra járok haza hétvégente.A pesti kuckóm már 85%-ban allergén mentes,de mivel nem rég vagyok túl a felujításon,ezért még nem 100%(ami nem is biztos,hogy lesz is).A párnák,ágyneműk,már lecserélve. A légtisztitók már 1 éve működnek otthon,a daikint hurcolászom hetente magammal. Szóval akkor mit is vegyek??:) jó a miele mint már irtam,és dobogós a porszivók között, de az 5 évet is mérlegelni kéne a dysonnál nem? (mármint garira gondoltam,ami nem egy hátrány manapság)Ami inkáb ellene szól,hogy pici. Na meg a karcher.. azt meg használtam,(mint márkát, nem pont porszivót)és bitang strapabiró gépekként ismertem meg őket. sokszor előforult,hogy vittem magammal a porszivót,mert a másik megállt. az azt jelenti,hogy kb 200nm-t takaritott ki 1 nap alatt,ezek az olcsóbb gépek kilőve,mert tapasztalat,hogy max egy év akárhogy is vigyázok rá(siemens,daewoo,a rakéták közül 2,samsung 2,és sajna volt közte 2 kölcsön készülék is ami miatt vehettem másikat az illetőnek(nem kérte,csak igy tartottam korrektnek,ő adta,én kinyirtam.) ez 4 év termése.. szóval:) nagy portárolója legyen, birja akár az 1 órás folyamatos üzemelést is,anélkül,hogy szét kéne szednem takaritani,vagy leállni,mert haldoklik a melegtöl. ipari gépek,csak bizonyos fokig jöhetnek szóba,mert szülők is használnák,ők meg 20 liter vizzel nem feltétlenül akarják cibálni órákat(mármint ha vizesre gondolok),és a mérete sem teszi lehetővé,hogy akár hetente sétáltassam oda vissza. ők ugye nem allergiásak,csak én,igy vihetném magammal,hétvégén meg hozhatnám vissza.. Tudom,nehéz eset vagyok.. ja! normál méreű legyen ne legyen se túl kicsi,sem nagy. Néha az öcsém is használná,ő meg a kávéspoharat is megetetné szerencsétlennel,ha be bírná szívni.. Nem akarjuk folyamatosan szervizelni,de ezért fizetek is,csak jó gép legyen.Köszi mindenkinek!! (ui tegnap amig a hozzászólásokat olvastam reggeltöl,2 szer jött rám a porszivózhatnék ami 150nm kb):)
Lacivill Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5574

Nincs vizes szürésű gép, ez egy tévhit! A viz tetejére csapatja le a gép a port!

Előzmény: J1ellenor (5570)
kspacey Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5573
Szia,

En nem vagyok szakerto, de alaposan utanajartam es atfutottam a topic-ot is. A vege az lett, hogy miele s5211-et vettem. Azon egyszeru okbol, hogy a felepitese es a motorja tokeletesen megegyezik a dragabb verziokkal. A komfort markolat, mint az mar kiderult, kopik, lotyog, ez a sima egy darabbol van ontve, igy talan nem. A szurot nemes egyszeruseggel kicsereltem hepa-ra, ami kulon megveheto (ebay-en csak 5 ezer, nem 8), a taviranyito meg megint csak hulyeseg ebben a formaban, mert tobb bosszusagot fog okozni az elemcsere szerintem. Egyeb markakban nem gondolkoztam, mert vegigolvastam kulfoldi forumokat is, meg megneztem teszteket, youtube videokat es minden a miele iranyaba mutatott. A bemutatoteremben raadasul nagyon keszseges lanyok vannak, akik egy uditore is meghivnak es mindenben segitenek :)

Előzmény: J1ellenor (5570)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 5571

Szia!

Nem tudom, az én hsz-aimat olvastad-e a sok között? Anyáááám, több mint 5 ezret végigolvasni!:O :D

Szóval mi vagyunk nagyon allergiások, nálunk szintén daikin, és a topicporszívó....tökéletesen megfelel, és occsó.:p

Bármilyet is veszel, VIZESET én tuti nem vennék, a fene se dzsuvázza, mikor egy jó hepás gép is tökéletesen megteszi.

 

Azért egy kérdésem lenne, nagyon halkan....ha poratka allergiás vagy, akkor mit keres az a sok szőnyeg a házban???:O

Előzmény: J1ellenor (5570)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.07 0 0 5570
Halihó mindenkinek. Porszívót szeretnék venni,úgy gondoltam picit tájékozódom, reggel meg is találtam ezt a topic-ot és végigolvastam:)én állat. jöhet a nagy kérdés? milyet vegyek? mindegyiknek van előnye hátránya,és ráadásul nekem is van porallergiám(és daikinom is:)is. olvastam zeki irományait is az elejétől... Végül is ajánlanád a mielé-t? Tartós,jó,és nem utolsó sorban szűrőkkel ellátott gépet szeretnék,bár engem még mindig nagyon érdekel a vizes szűrésű gép mert abban már nem száraz por rakódik le.(először a vízzel működő légtisztítómat is lehúzták,vettem egy daikint is,és nem kapcsolt magasabb fokozatban mellette amit a klímatechnikás srác is elismert,csak arra kell figyelnem,hogy napi szinten tiszta víz legyen benne.)Mivel eleget szenvedtem a különböző allergénektől,úgy döntöttem,hogy egy jó gépet akarok,ami sokáig jó. dyson? karcher?miele? mindegyikből az allergén szűrőset néztem. A karcherböl egy vizes szűrésüt is jól megnéztem magamnak.Természetesen én sem akarom mindig takarítani,de ha ez az ára akkor mindegy,csak rend legyen,és ne kelljen megállnom fél szobánként szűrőt takarítani,vagy a gép melegedése miatt perceket pihentetni. nálunk is fogyóeszköz a porszívó:) kb 150nm-es családi ház takarítására kell,akár napi szinten is,ha az allergiám is úgy kívánja,kb 45-50 nm szőnyeg(két szinten összesen).A motoros kefe sem elvetendő dolog,bár nem tudom hosszú távon jó-e ,és bírná-e a porszívóval együtt,ne legyen kicsi a tartály.legyen az akár vizes,porgyűjtős,vagy bármi.. A cyklonos rendszer a dysonnál mennyire,hatásos,és tartós? Bár az igaz,itt egy kicsit az 5 év gari is sokat nyom a latba,csak kicsinek tűnnek a gépei. Igazából bármelyik megoldás felé tudnék hajlani,ha megfelelő érv szólna mellette. Szóval dyson dc 23 allergy,karcher ds 5600,vagy valamelyik komoly porszívójuk,esetleg miele medic air s4280,s5281,s5781? Esetleg,ha van még más típus amit ajánlani tudtok,azt megköszönném. Az ár,az igazából mellékes,bár 300at nem adok ki érte(lux és a többi ügynökös ,tv-shop os trutyik nem érdekelnek.Elnézést a hosszú sorokért,és előre is köszönöm.
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 5568
Ennek a légáramlásos turbó fejnek csak úgy van értelme, ha maxon megy, tehát attól nem állhat le...vagy a szőr volt, nem forgott rendesen miatta, esetleg a motor megérezte, nem tudom....vagy tényleg a kábel. Arra figyelj, hogy a teljes hosszt húzd ki mindig, ne legyen benne feltekerve, mert ott melegszik akkor.
Előzmény: Törölt nick (5567)
Lacivill Creative Commons License 2009.09.07 0 0 5566
Az összes elektromos kábelt kihuztad a gépből?
Előzmény: Törölt nick (5565)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.06 0 0 5564
Ezt én nem értem, a turbófejet én is mindig max-on járatom, semmi gond nincs vele, nem kapcsol ki, stb...nem lehet esetleg, hogy annyira beletekeredett a sok szőr, hogy nem bírt forogni, és ez nem tetszett neki?
Előzmény: Törölt nick (5558)
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.06 0 0 5560
Na látod Zorka2-nek se volt elég az a párperc amit egyfolytába tudott a modern csoda, mert lekapcsolt.
Előzmény: nagya2 (5557)
Teaway Creative Commons License 2009.09.06 0 0 5559
6440?
Előzmény: Törölt nick (5558)
nagya2 Creative Commons License 2009.09.05 0 0 5557

Hali!!

Nem egésznap akarok porszívózni, hanem csak 1/2 órát!

Abba a fél órába meg szijjon nekem a kutyaúristeni:-))

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5555)
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.05 0 0 5555
Miért ? 300.... Wattokat szoktak felvenni. Ahhoz képest, nem keveset sziv. Ráadásul folyamatos üzemre is alkalmas, nem úgy mint a mostaniak. Az NDK-ásom egyszer több mint két napot ment egy malör folytán. Langyos volt, nem meleg !
Előzmény: Lacivill (5554)
Lacivill Creative Commons License 2009.09.05 0 0 5554
A fujó tudományát utoljára kb 15 éve vettem igénybe egy varjú kipuffogó kiégetése kapcsán. Azért nem vagyok meggyőzve, hogy annyira jó hatásfoka lenne, orosz csodákra nem ez a jellemző.
Előzmény: Hangszoros (5552)
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.05 0 0 5553
Az 5552-es hsz-emhez most ugrott be :
A " Masztodont " a végén még megcsinálom, mert központi porszivónak kiváló lenne
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.05 0 0 5552
Praktikum, hogy a fujó részt jól lehet használni medence felfujásra, port fújni ( pl Tv belseje) stb
A nem hatékony porzsák kérdést meg lehet kerüln mint az NDK iparinál szoktam : Plusz gédecső a fujó oldalba, és ki az ablakon.100%-os hepa !!! Mikor ezt elkezdtem a 80-as években igy használni, még sehol se volt a Hepa játék
A hatásfoka tuti jobb mint bármelyik modern csodának. Gondolkodtam gyenge pillanatomban, hogy 4-5db ot egy hordó tetöre, kamion légszürő hepának, és egy masztodon szippancs
Előzmény: Lacivill (5550)
cucu Creative Commons License 2009.09.04 0 0 5551
Viszont az ETA 417-esem még mindig működik és jól is szív. Csak nem használom.
Lacivill Creative Commons License 2009.09.04 0 0 5550
Biztos, hogy időtállóra csináltálk de inkább mondanám porfujónak, mint szivónak.
Előzmény: Törölt nick (5546)
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.04 0 0 5547
Miért kellenne pont orosz bele ? Csapágy az szabvány, nagyjából meg a kefék is. Vagy egyébb is kell?
Előzmény: Törölt nick (5546)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.04 0 0 5546
Na  a 19 ezres Siemens Dinóm 10 évig bírta igaz hogy a műanyag részek szétesőben vannak de mg működik.  Tény hogy a 30 éves Rakéta porszívó még most is működik a telken és semmi baja, csak picit hangos, kár hogy nem lehet orosz dolgokat kapni nálunk
Előzmény: Törölt nick (5545)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.03 0 0 5544
ugyanerről a zanussiról szerettem volna megkérdezni a véleményeteket. A régi gépem szétesett ma, de drágábbat most nem tudok venni:( Zanussi ZAN1230, porzsák nélküli van a teszkóban. Szerintetek???
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.03 0 0 5543
Sziasztok!

Van ey Siemens díno porszívóm, eltörött a porzsáktartója én kiszedtem a porzsákot anyám meg porzsák nélkül elkezdett takarítani vele véletlen, szóval igen érdekes hangja van most. Mit lehet vele kezdeni, működik de a motorból néha fújja ki a port, meg olyan nagyon erölködős hangja van. Állítólag 6ezerért szerelik, ennyiből már újat kapok.

A tescoban most lesz akcióban valami Zanussi 1230-as tipus. Ez jó gép, ismeri valaki? Milyet érdemes venni egy 60 nm-es lakásba? Nem kell semmi luxus csak strapabíró legyen, és ne kelljen bele drága pénzért porzsákot meg szűrőt venni.

Milyet javasoltok? Köszi
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.02 0 0 5541
Nemrég, egy utcabéli adot tegy póoszivót, hogy nézzem mármeg mert "legyengült" Középkategoriás nemrégi Siemens, vagy AEG volt.
Magamban gondoltam biztos csicska a motorja. Áramfevétele ( villamos teljesitménye) oké, de tényleg karcsún sziv. Szétszed, alapos kompressorral belső tisztogatás _azt hisszem volt benne motorvédő szürő gyanánt szivacs_ megtáltosodott
Lehet hogy a Miele is ezért tünik fáradtnak ?
Előzmény: Törölt nick (5539)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 5540
???
Előzmény: Teaway (5526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!