Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.03 0 0 4909
Szerintem nyugodtan lemondhatsz a vizes porszívó áldásairól. Rengeteg ilyen hozzászólást találsz itt, ami azzal foglalkozik, hogy gyengén szívnak. Egy normális porszívó porzsákkal/portartállyal+ hepa-val tökéletes választás. Olcsón nem lesz jó porszívód, azt nyugodtan elfelejtheted, költs kicsit többet, meghálálja magát a dolog. Én nem sajnáltam ötven rongyot egy komolyabb szívóerejű porszívóra, de most is ugyanazt venném, annyira nagy a különbség egy nevenincs olcsósághoz képest. Volt olyanunk, épp azért szántam rá sokat, olcsó géppel magadat palizod be.
Előzmény: törökferi (4908)
törökferi Creative Commons License 2009.06.02 0 0 4908

Szia mindenkinek!

Hát ilyen nincs! 1 takarítás alatt 2 porszívónk adta meg magát.No nem mai csitrik voltak.Elkocogtunk a közeli multiba,hogy magunkévá tegyunk 1 vizes szippancsot,mert azokról ódákat hallottunk.Merthogy szag,por,atka kaka,csendes,...stb!Kettőt próbáltunk ki.Hát valóban jóval csendessebbek mint a zsákos társaik.De valahogy itt meg is szakadt a gépek pozitívuma,márpedig ugye nem lenne baj,ha szívnának is.Ez normális??A neveikre már sajnos nem elékezem,pedig az egyik nem is valami ocsó cucc volt.Ha esteleg valakinek lenne ötlete erős szívóképességű vizes ügyben,aminek az ára lehetőleg 25ezer alatt megállna,az most megmentené, a vízbe szívós porszívóba vetett hitemet.Azért a RAKÉTA-hoz mégsem szeretnénk visszatérni,pedig azok csak 8-900wattosak voltak,de a mintát kirántották a szőnyegből.Igaz,hogy még a szomszéd tömbházban is verték a fűtéscsövet a lakótársak,amikor a menyasszonyom hévégeken nekifogott a bérlemény dezinfekcionálásnak.

[CSD] Creative Commons License 2009.06.02 0 0 4907
Kösz a választ, kb én is így képzeltem. Twistert használom mindig, jó nézni ahogy pörög benne a cucc :)
Előzmény: Nyekurity_ (4899)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4906

:D

Jóvannaaa, a Tiéd az, ami erősíti a szabált :p ;) ....tudod!?!! :)))

Előzmény: nagya2 (4905)
nagya2 Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4905

LALA!!!!!!

Mán te is kezded????

Nem szidni az Indesitet mert elszégyelli magát,oszt minden baja leszen!!

Müködik még mindég, na :-))

Üdv Nagya

Előzmény: tunderlala-3 (4904)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4904

"Nem hülyék,..." naná, hogy nem azok, ha egyszer a Te ismerőseid:)))))))

 

Haha:))) ARra fel írtam, hogy olyan dolgokat soroltál fel,  ami már a nevetségesség határát súrolja, egy háziasszony sem csinálna olyat, szóval vicc.:D

 

 

Nekem sincs, sőt, ha belegondolok, akkor semmilyen más márkával nincs bajom.

Indesitet azért nem vennék semmiből...a mosógépeikből kiindulva...:s :)))

 

Előzmény: Nyekurity_ (4903)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4903

"műszaki ember, mérnök is van a családban..." ez önmagában nem jelent semmit, cipésznek sokszor lukas a cipője, biztos ismered a mondást. Tényleg sokszor pont a szakemberek törődnek a legkevésbé a gyártói előírásokkal, mondok rá két példát:

 

Az egyik: szinte még sosem tapasztaltam, hogy a gumisok megkérdeznék az autódra előírt guminyomást. Sőt, mintha neheztelnének érte, ha tapintatosan felhívod a  figyelmüket, hogy hány bart írt elő az autógyár. Fütyülnek rá, és addig fújják a gumit, amíg nekik jól esik. És aztán csodálkozol, hogy az autód pattog az úton, a megfelelő útfekvéshez nemegyszer le kell engedni vagy 0,5 bart.

 

A másik példa: A gyógyszergyártók sok gyógyszerre ráírják, hogy az adott gyógyszer milyen más készítménnyel együtt nem szedhető. Az orvos meg ha receptet ír, szinte sosem kérdezi meg, hogy milyen más gyógyszert szedsz még, szedsz-e ezen kívül bármi mást egyáltalán?

 

"Nem hülyék,..." naná, hogy nem azok, ha egyszer a Te ismerőseid:)))))))

 

"nekem semmi bajom a samsung-gal egyébként.:)" Nekem sincs, sőt, ha belegondolok, akkor semmilyen más márkával nincs bajom. Néhány kevés kivételtől eltekintve a "brand"-ekhez való ragaszkodás inkább azoknak fontos, akiknek nem erősségük az önálló véleményalkotás. A marketingesek gyakran mintakövetőknek hívják az ilyen embereket. Akik ha egyszer azt hallják, hogy "A Grundig TV jó" akkor nekik is az lesz, ha törik, ha szakad. Most csak mondtam egy példát.

Előzmény: tunderlala-3 (4900)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4902
Tudom, hogy miket tartalmaz, nem egyszer volt a kezemben a tartály, szétszedtem és megnéztem alaposan. Azzal együtt az átlagosnál nagyobbnak tűnik, és úgy is reklámozzák, sőt az XL elnevezés a típus nevében is benne van.
Előzmény: Teaway (4898)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4901

És nem győzöm hangsúlyozni, hogy a vízzel való elmosás után az alkatrészeket (árnyékban!) teljesen ki kell szárítani, és csak azután szabad összerakni. Az SC7060 használati útmutatója erre min. 12 órát ír elő, én általában másnap kerítek rá sort.

 

Árnyékban
Előzmény: Nyekurity_ (4899)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4900

Nem hülyék, műszaki ember, mérnök is van a családban nem egy, szóval ilyen malőr nem történt vele, egyszerűen úgy volt car, ahogy volt.....lejárt a gari, egyből minden baja előjött....aki ennyire utál egy készüléket, annál sokszor bejön, hogy a márka  összes termékétől ódzkodik, ezért mondta, amit mondott...egyébként igazad abban, hogy attól még lehet, hogy porszívóban, sőt ebben a típusban is ő fogott ki egy nem igazán jól sikerült darabot, és, hogy más gépek jók lehetnek az adott márkában.

Nekünk samsung tv-nk van, és a hűtőnk is samsung, az már 8. éves, soha semmi baja nem volt még, kifogástalanul működik, úgyhogy nekem semmi bajom a samsung-gal egyébként.:)

Előzmény: Nyekurity_ (4895)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4899

Nem tőlem kérdezted ugyan, de talán nem veszed rossz néven, ha a tapasztalataim alapján az SC7060 használatával kapcsolatban megemlítek néhány szempontot.

 

"tartályt vagy papír zsákot érdemes használni?" - én mindig a belső tartállyal használom, papír porzsákkal talán akkor érdemes, ha valami eseti porszívnivaló (pl. falfúrásnál) van.

 

Nagyon lényeges, hogy lehetőleg soha NE használd a porszívót a Cyclone előszűrő, (vagy másnéven twister) nélkül! A twister használatával a felszívott por nagy része be sem kerül a porszívóba!

 

"Szűrőket minden ürítéskor érdemes elmosni (motor előtti, utáni kivételével nyilván)? A szűrők egyenként mennyit bírnak cseréig? Könnyen beszerezhetőek lesznek?

 

A twistert (1 a mellékelt fotón) gyakran kell üríteni, de nagyon könnyű, annyi, mnt egy pohár vizet kiönteni. Ezt érdemes minden takarításkor, minél gyakrabban megtenni. Én hetente egyszer ki szoktam a twistert mosni, a benne lévő szűrőt (2)és a foglalatát (3) is. A belső tartályt (4) és a benne lévő szűrőket (5,6,7) ebben az esetben nem kell túl gyakran mosni, de azért két-három hetente azokat sem árt. Úgy, ahogy Zeki írta, meg kell nézni őket szemre, és ha koszos, elmosni.

 

Ha az előzőket betartod, akkor a motor előtti, utáni szűrőket nem kell gyakran cserélni, beszerezhetőségükről az interneten rákeresve találhatsz információt.

 

A Samsung SC7060 szűrőrendszere 

 

1 = twister előszűrő porgyűjtő tubusa

2 = a twister szűrője

3 = a twister foglalata

4 = a gép belső portartálya

5 = a portartály mosható szűrője

6 = szűrőkeret szitaszövettel bevonva

7 = mosható szivacsszűrő

 

Előzmény: [CSD] (4893)
Teaway Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4898
Azért néz ki nagyobbnak, mert az a nagy egység (tulajdonképpen az egész porszívó eleje), amit a videóban kivesznek a gépből, az tartalmazza a légcsatornákat, a cyklon szűrőt és a portartályt egyben.
Előzmény: Nyekurity_ (4896)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4897

" A Samsung SC7060 - legjobb áron a Saturnban van"  "...én kb. 1 hétig kerestem mindenhol, mire megtaláltam a legjobb árú helyeket,"

 

Őszintén sajnálom, hogy egy picit nem olvastál vissza, mert akkor talán megtakaríthattál volna magadnak egy hetet. Én az elmúlt hónapokban legalább háromszor írtam itt le, a fórumban, hogy az SC7060 a Saturnban 20 eFt körüli áron kapható, vagy egy kicsivel drágábban, vagy egy kicsivel alatta.

 

Az ember időnként úgy érzi, hogy nem kell ismételgetni túl gyakran dolgokat, most meg úgy látszik, hogy nem írtam be elég gyakran... legutóbb május végén írtam a Saturnban kapható SC7060-ról, sőt képet is tettem fel róla.

 

"...itt én bedugattam, szétszedtem, szóval tök jól ki lehet próbálni." ... "szétszedni, meghallgatni a hangját, stb" Ebben nagyon egyetértek, hogy vásárlás előtt elmentél kipróbálni a gépeket. Ezt mindenkinek melegen tanácsolnám, menjen el olyan helyre, ahol kézbe lehet venni, szét lehet szedni, és összerakni, működés közben próbálni a kiszemelt masinát, megnézni mennyire áll kézre, kipróbálni milyen lesz üríteni, hogy hallatszik a hangja, milyen könnyen megy vissza a zsinórja, stb. stb.

 

Remélem nem fogod megbánni a választásodat.

Előzmény: Max 8 (4891)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4896

Erről a "Tea"-ról eszembe jut az ismert Papp Jancsis vicc... de ez itt most OFF.

 

ON: érdekes, hogy csak 2 l., mert nagyobbnak néz ki, mindenütt 4 literesnek írják, úgy is reklámozzák, mint az egyik legnagyobb űrtartályú porszívót. Egyébként a 2 liter is bőven elég, mert egy átlagos porszívózásnál nem jön össze 2-3 dl-nél több por.

Előzmény: tunderlala-3 (4889)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.06.01 0 0 4895

Az SC7060-ról:

„remélhetőleg a Tiéd még sokáig fog hibátlanul működni” – remélem én is.

 

„megfogadta, hogy többet samsung ht. gép oda be nem teszi a lábát” – Ez úgy hangzik, mint valami előítélet. Ha egy bizonyos gép esetleg nem teljesen váltja be a hozzá fűzött reményeket, én nem vonnék le abból messzemenő következtetéseket a márka egészére vonatkozóan. Itt van pl. az Electroluc ZAC és a ZCX sorozata. Abból, hogy a ZAC porszívókról szinte egybehangzóan negatívak a vélemények, még nem következik, hogy a márka összes többi készüléke rossz. Ha így lenne, nem lehetne sokak által elfogadott a ZCX sorozat, ami szintén Electrolux.

 

Az valóban elképzelhető, hogy a barátnőd egy rossz készüléket fogott ki. De ha így van, akkor vajon miért nem javíttatta kis garanciában? Ám az is elképzelhető, hogy ő mulasztott el valamit, pl. a belső részeket nem tisztította rendszeresen és emiatt a porszívó belső szűrői el voltak dugulva.

 

Mindig csodálkozom, hogy az emberek nem sajnálják az időt úgyszólván teljesen értéktelen időtöltésekre, (pl. óraszám néznek televíziós sorozatokat), de nincs 10 percük arra, hogy egy új háztartási gép használati útmutatóját elolvassák. Így módjukban sincs megismerni azokat a tudnivalókat, amelyek betartásával rengeteg bosszúságtól, pénz-, és időpocsékolástól kímélnék meg magukat.

 

Tartályos porszívóknál néhány, ismerethiányból adódó jellegzetes hiba:

- nem tudják, hogy a szűrőket tisztítani, és időnként cserélni kell,

- a mosható szűrőket nem mossák ki,

- a nem mosható szűrőket kimossák,

- mosás után nem várják meg a kiszáradást,

- a szűrőket a nagyobb hatásfok reményében használat előtt bevizezik(!), vagy beolajozzák (!!)

- olyan is előfordult már, hogy valaki vizet öntött a portartályba,(!!!) azt hívén, hogy az arra való, stb. stb.

Egyetlen ilyen húzással haza lehet vágni egy tartályos porszívót, és akkor az illető jellemzően nem magát szokta szidni, inkább kijelenti, hogy „a porszívó rossz” és elkezdi emlegetni a konstruktőr mamáját.

Előzmény: tunderlala-3 (4888)
[CSD] Creative Commons License 2009.05.27 0 0 4893
Kösz a tippet, megvettem én is egy másik Saturnban. Nagyon igényes darabnak tűnik. Használat előtt lenne pár kérdésem: tartályt vagy papír zsákot érdemes használni? Szűrőket minden ürítéskor érdemes elmosni (motor előtti, utáni kivételével nyilván)? A szűrők egyenként mennyit bírnak cseréig? Könnyen beszerezhetőek lesznek?
Előzmény: Max 8 (4891)
Teaway Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4892
"Azért írtam, hogy a ZCX6440(vagy ZCX6205) portartálya nagyobb, mert tudomásom szerint az meg 4 literes. Nem jól tudom?"

Mindenhol (tévesen) 4 litert írnak, de valójában 0,002 m³ a térfogata. Ami megfelel 2 liter űrtartalomnak.
Előzmény: Nyekurity_ (4887)
Max 8 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 4891

 

Sziasztok!

 

A sok-sok segytő hozzászólás után megvettem az új porszívómat. Végül is a Samsunk SC7060-as mellett döntöttem. Szerintem szuper jó, kicsit, nagyon jó árú!!, és tök könnyű üríteni!

Az elektrolux is nagyon könnyen szétszedhető, tényleg jó, csak nekem kicsit nagy méretű.

 

Eddig (bár még csak 2x használtam), de teljesen meg vagyok vele elégedve.

 

(és megmondom őszintén nem gondoltam volna, hogy ilyen poros a lakásom, rengeteg port és porcicát, és hajat összeszedett. És csak úgy csillogott utána  a parketta. Eddig ha porszívóztam, majd rásütött a nap a parkettára, látszott, hogy poros maradt. Ettől pedig én kaptam idegbajt. Na hála istennek ez már a múlté. )

 

Aki esetleg szeretne venni, - én elég sok energiát belefektettem az árak keresgetésébe -, szóval néhány infó.

 

A Samsung SC7060 - legjobb áron a Saturnban van - én szerdán vettem a Duna plázában - 18.900 Ft-ért (és nem volt akciós! csak simán ennyi az ára). itt én bedugattam, szétszedtem, szóval tök jól ki lehet próbálni.

 

Az Elektrolux 6440-es a legjobb áron a Lurdy házban lévő Euronics-ben van a földszinten, ott az ára szerdán 26.990 Ft volt. És ezt is ki lehet próbálni.

 

Ezek nem a reklám helyei, csak én kb. 1 hétig kerestem mindenhol, mire megtaláltam a legjobb árú helyeket, amikben ki is lehetett próbálni, szétszedni, meghallgatni a hangját, stb.

 

Remélem aki most akar venni, annak tudta segíteni.

 

 

Mégegyszer köszi mindenkinek a segítséget!!! :-)))

luciferk Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4890
Szia!

Én nem mértem a portartályt, mivel nekem nincs ilyen porszívóm meg valszeg nem is lesz mert a ZCX6440-sel szemezek valahogy strapa bíróbbnak tűnik a SC7060-nál, vagyis a weben néztem utána a SC7060-nak ahol írják, hogy 1,2 liter (Twister) + 0,6 liter (beépített portartály) = 1,8 liter porkapacitás.
Előzmény: Teaway (4885)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4889
Tea azt mondta, hogy lemérte, és csak 2 liter.
Előzmény: Nyekurity_ (4887)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4888

Én elhiszem Neked, még azt is, hogy nem lesz nagyobb, kisebb, (jó vicc:))). Az idő majd eldönti, remélhetőleg a Tiéd még sokáig fog hibátlanul működni, így legyen.

Én az övét láttam, használtam, hallottam, mennyit küzdött vele és szidta, megfogadta, hogy többet samsung ht. gép oda be nem teszi a lábát....vagy ő fogta ki nagyon a rosszat a sok jó közül (ilyen is van), vagy fordítva, majd elválik idővel.

Előzmény: Nyekurity_ (4886)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4887

De, igazad van, valóban 2,4 litert írnak az SC7060 műszaki jellemzői között, bár nem a portartályra, hanem a porzsák űrtartalmára, mivelhogy az SC7060 zsákkal, vagy tartállyal egyaránt használható.

 

Azért írtam, hogy a ZCX6440(vagy ZCX6205) portartálya nagyobb, mert tudomásom szerint az meg 4 literes. Nem jól tudom?

Előzmény: Teaway (4885)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4886

Kedves Anita, akarom mondani tunderlala-3, elképesztő, hogy Ti nők, hogyan tudtok érvelni…

 

Eltelik egy-két év, és mi lesz aztán? – kérdezed aggódva. A kérdés költői, de azért válaszolok rá. Természetesen semmi nem lesz azután; a Samsung SC7060 főbb jellemzői, (vagyis hogy kisebb, halkabb, könnyebb, kedvezőbb árú, kényelmi-, és többletszolgáltatások terén egyaránt többet nyújtó porszívó), emberi számítás szerint egy-két év elmúltával sem fognak változni, tehát fölösleges az aggódás.

 

Ha azonban a jelzett időszak alatt ezek a paraméterek mégis megváltoznának, (Pl. a porszívónak megnőne a mérete (!), - ami nagyon meglepne :))) – vagy megnőne a súlya, hangja, ára stb. :-))))))) akkor mindezekről a fejleményekről be fogok számolni.

 

Miután az én porszívóm második éves, és eddig nem következtek be ilyen változások, ezért továbbra is azt kell mondanom, hogy a Samsung SC7060 az egyik legjobb (ha nem a legjobb) ár-érték arányú porszívó jelenleg a piacon.

 

Hogy a barátnőd miért nem volt elégedett vele, azt nem tudom, legfeljebb találgathatom. Ha Te a háziasszonyi véleményekre fogékonyabb vagy, mint a műszaki adatokra, akkor idemásolom Neked egy másik anyuka SC7060-ról írt véleményét egy másik topicból:

 

Én sok olcsó porszívó után ruháztam be egy drágábbra”…  „Samsung sc7060. Az Europarkban vettem. Kb 20 perc alatt hagytam magam meggyőzni, igaz a baráti körben mindenkinek ilyen tartályos volt már.” …„A csövén van egy külön üríthető műanyagtartály. Fantasztikus, hogy nem kell a porzsákból válogatnom a lego darabkákat és nem kell hajmosást tartani az ürítése után.” (!!!) „Nagy előnye még, hogy a nyeléről szabályozható a teljesítménye és van pl. hozzá olyan fej, amivel a bútorokról a macskaszőr is könnyen eltávolítható”

 

Gondolod, hogy ha ez a fórumozó nem lett volna megelégedve az SC7060-al, akkor ilyen kedvező véleményt írt volna róla???

Előzmény: tunderlala-3 (4880)
Teaway Creative Commons License 2009.05.20 0 0 4885
A SC7060-nek.
Valahol 2.4-et olvastam, azért bátorkodtam a 6205(6440)-ösben levő 2 litereshez hasonlítani. De már látom, hogy luciferk 1.8-nak mérte...akkor viszont nem szóltam.
Előzmény: Nyekurity_ (4876)
Teaway Creative Commons License 2009.05.20 0 0 4884
"vagy ha úgy látjuk, hogy poros, elegendő ha vízben meglötyköljük,megszárítjuk és visszatesszük a helyére?"

Én pont így csinálom.
Előzmény: luciferk (4882)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 4883

Szia!

 

Párszor mostam, ahogy írtad, most cseréltem ki, de az enyém már 2 éves lesz ősszel.

Előzmény: luciferk (4882)
luciferk Creative Commons License 2009.05.19 0 0 4882
Szia!

Köszi az eddigi válaszod, még egy kérdés azt nem zargatlak tovább, a videóbemutatón azt mondja a muki, hogy a motorvédő szűrőszövetet időszakosan cserélni kell, te cserélted már ezt a szövetszűrőt? vagy ha úgy látjuk, hogy poros, elegendő ha vízben meglötyköljük,megszárítjuk és visszatesszük a helyére?
Előzmény: tunderlala-3 (4881)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 4881

Szia!

 

A szín és a teljesítmény kivételével tök ugyanaz a kettő.

A hepa mosható, mondja is....a márkabolt oldalon mosógépekkel kapcsolatban is elég sok elírást felfedeztünk már.

Egyébként magán a hepán is rajta van, hogy  washable/mosható, ha tényleg az, tehát csak akkor szabad mosni, ha ezt látod rajta.

 

A moshatót állítólag 3-4x lehet mosni, tehát ennyivel vagy vele előbbre. Szóval célszerű azért olyat venni, amiben tényleg mosható van, de ezt meg tudod nézni vásárláskor. Ha netről rendelsz, akkor is kösd ki, hogy feltétlenül nézzék meg, hogy a hepa mosható legyen benne.

 

Nem tudom, előfordulhat-e, hogy az egyikbe ilyet, a másikba olyat raknának a gyártáskor....de szerintem inkább csak elírás lesz a márkaboltnál, eddig senki nem mondta még, aki ilyet vett, hogy ne lett volna mosható a hepa benne.

Előzmény: luciferk (4878)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 4880
Jó, de a tiéd mennyi idős? Első 1-2 évben még elment, na de aztán....:s
Előzmény: Nyekurity_ (4873)
Nyekurity_ Creative Commons License 2009.05.17 0 0 4879

Tisztában vagyok vele, sőt írtam is, hogy a ZCX 6440-nek nagyobb a portartálya.

 

Tívéj topictárs állította, hogy a Samsungé nagyobb, ezért kérdeztem, hogy melyik Samsungra gondol?

Előzmény: luciferk (4877)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!