Keresés

Részletes keresés

froggy36 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 11561

Sziasztok!

 

Porszívó vásárlás előtt állnánk és a tanácsotokat szeretném kérni.

Most egy porszák nélküli Samsung porszívót használunk, amivel semmi gondom nincs motorikusan. 6 és fél éve van napi használatban. Ami viszont iszonyúan idegesít, hogy lassan már többet takarítom a porszívót, mint a lakást. A benne lévő szivacsbetétet állandóan mosnom kell, mert ha nem teljesen tiszta, akkkor nem szív normálisan a porszívó. Ez pedig elég gusztustalan, mert tiszta szutyok lesz tőle a kád vagy a csap, ahol tisztítom.

Most kellene bele új szűrőket venni, ami potom 10.000 forint lenne.

A nehezítés 3 gyerek, 3 kutya, 1 macska és 2 törpenyúl. A legnagyobb problémát nem is az állatok jelentik, hanem, hogy földút mellett lakunk és az udvarról is töménytelen mennyiségű homokot hordunk be a lakásba.

 

Egy kérdés, miért van az, hogy a Mielének sehol nem találom, hogy mennyi a szívóteljesítménye?

 

Szóval ezeket néztem:

 

-Philips 9176-os, mert 500 w-os szívóteljesítménye van és markolatról szabályozható, ami szerintem nagyon praktikus. Nagy a porzsákja is.

 

-Philips 9190-es ennek is nagy a porzsákja.

 

-SAMSUNG VC247HNJGNC/EH, ennek igaz csak 440 w a szívóteljesítménye és csak 3 literes a porzsákja, de elvileg van rajta kis ciklongyűjtő, amibe ugye belekerülnek a nagyobb szennyeződések.

 

 

Köszi,

 

V

Teaway Creative Commons License 2013.04.16 0 0 11560

Porzsákossal kezdtem 20 éve (még mindig megvan a pincében, de már alig használom (nem kapok hozzá zsákot)), [...] majd áttértem a porzsák nélkülire, nagyon bevált, nem esett még szét, igaz, hetente 2-nél többször nem használom.

Előzmény: Elemi Koczka (11553)
cizella Creative Commons License 2013.04.16 0 0 11559

Porzsák nélküli porszívó előnyei általában:

  • nem kell pénzt kiadni porzsákért
  • nem kell futkosni porzsák után
  • nem kell összegyűjtött port tárolni a lakásban

Porzsák nélküli porszívó hátrányai általában:

  • takarítás után a porszívót is ki kell takarítani
  • gyorsan koszolódnak a mindenféle szűrők, amiket vagy cserélni, vagy takarítani kell

 

(Eldobható-) porzsákos porszívó előnye általában:

  • az összegyűjtött portól egyetlen elegáns mozdulattal megszabadulhatsz

(Eldobható-) porzsákos porszívó hátránya általában:

  • meg kell venni a porzsákot

 

Mindenféle volt már nekünk. Most éppen megint porzsákos van, és most azt gondolom, hogy soha többé porzsák nélküli porszívót.

Előzmény: Elemi Koczka (11553)
tunderlala-3 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 11558

persze, hgoy örültem neki, eleinte nagyon jónak tűnt, nem kell porzsák (előzőben havonta kellett cserélni), jól szívott és egyben volt... na de nem sokáig, előbb széthullani kezdett, aztán már nem is szívott.... ráadásul én naponta porszívózok, ha nem is minden alkalommal, de minden 2-3. alkalommal ki kellett önteni a portartályt, ami a szabadban (szél:s :D) sokszor kalandos volt... és minimum havonta egyszer elmosni az egészet, tartályt, szűrőt, különben nem szívott... amíg meg nem száradt, addig meg nem tudtam használni... és az nem pár óra volt, itt meg előfordul, hogy naponta többször is előkapom, mert kell.

 

a használat (idő) sok mindent eldönt... ez persze arra a márkára és típusra vonatkozik, ami nekem volt... másnál, más típus ettől bejöhet.:)

Előzmény: nagya2 (11557)
nagya2 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 11557

Te Lalus!!

Te mindég annak örülsz, és dicsőited ami van , és aztat ocsárolod ami volt. :-))))))

Üdv Nagya

Előzmény: tunderlala-3 (11555)
tunderlala-3 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 11556

mondjuk, ha csak heti 2-3 porszívózás van, akkor vagy nem sokalltok be tőle, vagy pedig később jön el a pillanat:)))

Előzmény: Elemi Koczka (11553)
tunderlala-3 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 11555

Szia!

 

Én eleinte örültem, hogy nem kell porzsákot venni, de aztán beleuntam az állandó porszívó tisztogatásba... a jelenlegi porszívómba ráadásul 4-5 darab porzsák kitart egy évig a szintén családi házban, ráadásul két bent lakó skót juhásszal és mindig bolti új, tiszta állapotban van a porszívó, áldom az eszem, hogy porzsákosat vettem végül (a tartályos már nem szívott jól, muszáj volt újat venni, de 4 év használat után azt mondtam, hogy soha többet tartályosat).

 

Aztán mások majd mást mondanak, kinek mi jön be:)

Előzmény: Elemi Koczka (11553)
tunderlala-3 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 11554

erre a szenes változatra gondoltam, hepa szerintem tök felesleges emellé a porzsák mellé.

 

most, hogy már hetek óta bent van a porzsák a sok kutyaszőrrel, kezdem érezni a szagát... de lehet, hogy sóher leszek és fél évente nem adok ki 4 ezer Ft-ot erre a szenes szűrőre, hanem veszek bele illatosító rudat és probléma megoldva. Volt régebben benne electrolux levendula illatú, gyermekeim boldogan szagolgatták, amikor porszívóztam... most megjegyezték a napokban, hogy porszívó szag van.:s

Előzmény: cizella (11552)
Elemi Koczka Creative Commons License 2013.04.15 0 0 11553

Sziasztok!

Porzsákos vagy porzsák nélküli porszívót ajánlotok?

Milyen előnyök és hátrányok vannak egyik illetve másik oldalon?

Családi ház 105 m2, heti 2-3 porszívózás.

cizella Creative Commons License 2013.04.15 0 0 11552

Most nézem, hogy ez is félre van írva a miele.hu-n.

 

Az S 6240-hez alapból (Super) AirClean szűrő jár, nem pedig Active AirClean. Ezt a gyári sima szűrőt pótolják (a motorszűrővel együtt) minden egyes porzsákos csomagban egy új szűrővel.

 

Ezt az ingyenes alapszűrőt lehet kétféle fizetős szűrőre lecserélni:

  • Az Active AirClean szűrő végül is egy szénnel dúsított sima szűrő, elnyeli a szagokat, 4.190 Ft, ilyen van nekem. Dohányosoknak és állattartóknak ajánlják. A szűrőbetétet együtt adják a kerettel. Meg vagyok vele elégedve, de azt nem mondanám, hogy nem lehet élni nélküle, szóval kihagyható nyugodtan.
  • Az Active HEPA levegőszűrő az előbbi szenes szűrő HEPA szűrővel kombinálva, 8.800 Ft, ilyenem nincsen. Szerintem itt is kerettel együtt jár a betét.

 

 

Előzmény: tunderlala-3 (11550)
cizella Creative Commons License 2013.04.15 0 0 11551

A tiéd pár héttel idősebb (meg ecobb, meg drágább, meg szebb a színe :D). Engem se zavarnak a csőlakók, csak az zavar egy kicsit, hogy a miele honlapján integrált szettről írnak, kicsit jobban figyelhetnének.

 

Az aktívszenes szűrő kerettel együtt van. A másikat kivettem, eltettem (nem egyforma méretűek, a szenes vastagabb!), hátha visszatérek a porzsákhoz járó sima szűrőre. De igazából tetszik ez a szenes, azóta a kéthónapos porzsákból se jön ki a porszag. És végül is az árát is visszahozza kicsit, mert azóta ritkábban cserélek porzsákot. A telítettségjelzővel nem sokra megyek, attól is függ az állása, hogy mit csatlakoztatok hozzá, és azt milyen erősen lapítom, és mire.

Előzmény: tunderlala-3 (11547)
tunderlala-3 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 11550

nem tudom a link helyett miért képet próbál berakni:o

 

a Super AirClean levegőszűrőről van szó, amit a porzsákkal is adnak...

tunderlala-3 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 11549

Nem hepára gondoltam.

 

Alapból (és a porzsákcsomagban) ilyen van a porszívóban.

 

A  használatiban azt írják, hogy ennek van aktívszenes verziója, de ha erre cseréli valaki, akkor ahhoz másik keretet is kell venni, mert nem ugyanolyan, mint amiben az air clean szűrő van... vagy én értek valamit nagyon félre, de a használatiban nem hepáról írnak és feleslegesnek is tartom egy olyan porzsák mellé, ami úgy szűr, ahogy...

Előzmény: Zeki_ (11548)
Zeki_ Creative Commons License 2013.04.15 0 0 11548

kerettel együtt van a szenes hepa

Előzmény: tunderlala-3 (11547)
tunderlala-3 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 11547

Enyém is elmúlt már egy éves, kb. ugyanezeket tudom elmondani, talán azzal a kiegészítéssel, hogy én személy szerint külön örülök, hogy a tartozék fejek nem a testben vannak, hanem a csövön, szerintem így gyorsabb lekapni őket, ha szükség van rá.

 

Én naponta porszívózom a lakást, és nálunk extra sok a kertből a kutyák által behordott piszok, na meg a két bentlakó kutya szőrmennyisége sem elhanyagolható (skót juhászok).... ennek ellenére nálam az első porzsákcsomag, plusz az az egy zsák, ami vásárláskor benne volt a porszívóban, kitartott egy évig. A használatijában olvastam, ha nagyon finom szemű koszt (por, liszt, homok, stb .) szív általában, akkor jóval hamarabb cserét jelez, mintha nagyobb "darabosat" és szőrt, vagy hajat. Ez utóbbi esetben csak keményre tömött porzsáknál jelez cserét, míg a finom szemcsés kosznál jóval hamarabb, mivel nem a mennyiség a fő szempont a cserejelzésnél, hanem az, hogy a levegőt mennyire ereszti át a zsák, és a finom szemcsés portól hamarabb eltömődnek a porzsák pórusai, ezért akár már relatíve kis telítettségnél is jelzi a cserét.

 

Még azt szeretném kérdezni, hogy az aktív szenes szűrőhöz külön vettél "keretet", amibe bele lehet tenni magát a szűrőt? Mert az enyém használatijában azt írja, ha aktív szenesre akar a user váltani, akkor ahhoz másik keret kell.

Előzmény: cizella (11546)
cizella Creative Commons License 2013.04.14 0 0 11546

1 éves a Miele S 6240 sprintkék porszívónk, gyorsjelentés a porszívóvásárlás előtt állók részére

Hosszú és alapos - e fórumon dokumentált - nézelődés után, hirtelen jött B tervként vettük meg, műszaki áruházban, akciósan 52 ezer forintért. A véleményem teljesen szubjektív, elsősorban a saját elvárásaimhoz és a korábbi porszívóinkhoz viszonyítok. A lényeg röviden: 1 év után összességében folyamatosan jónak minősítem a választásunkat.


Kiváló minőségű, energiatakarékos, csendes, könnyen kezelhető, kicsi, erős, porzsákos porszívó.


A teljesítményét nem lehet egy lapon említeni a korábbi elektromos takarítóeszközeinkével (közepesen drága porzsákos, porzsák nélküli és vízszűrős porszívók, takarítógép, gőzölős felmosó). Hat fokozatban állítható a szívás erőssége, a hajlékony és/vagy vékony szőnyegeket legfeljebb négyes fokozaton tudom porszívózni, mert különben felemeli őket. Telített porzsáknál sem romlik a szívóereje.


Mozdítható szőnyegeink vannak, teraszon porolhatók, moshatók. Hetente egyszer porszívózom körbe a lakást, hét közben csak a nappaliban porszívózok. A 3,5 literes porzsák 6-8 hetente telik meg. Gyakori porszívózáshoz megéri a nagyobb porzsákkal rendelkező típusok közt szétnézni. Extrák: az ágyakhoz vettem keskeny matrackefét, a bútorok melletti résekhez egy hosszú hajlékony szívócsövet. Többszöri kacsingatás után végleg letettem a levegővel hajtott turbókeféről.


Egyszeri kiadások:

Folyamatos kiadás:

  • porzsák, csomagonként 4 db,  mellé 1 db kifújtlevegő-szűrő és 1 db motorvédő szűrő, 3 eFt/csomag, nálunk kb. 6 eFt/év
  • normál kifújtlevegő-szűrő helyett használt aktívszenes szűrő, kb. fél-egy évig bírja, 4 eFt/db

Ennél jóval olcsóbban is be lehet szerezni elfogadható porszívót. Nekünk is volt már néhány olyan, ezért mondom, hogy a relatíve magas* áráért  bőven kárpótol, hogy nagyszerűen végzi a dolgát: jól van összerakva, nagyon jól szív, ráadásul nem kell semmit tisztogatni. Lényegében folyamatosan vadonatúj porszívónk van, minden családtag megelégedésére.

 

* Eleve tartós fogyasztási cikkről beszélünk, azokból a jó minőségűek sose voltak olcsók. És torzít az eldobható kategóriás porszívószerűségek jelenléte, amik teljesen alkalmatlanok a porszívózásra, cserébe viszont olcsók.

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

nagya2 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 11545

Hali!!

Köszönöm a képeket!!

Az enyém multiciklon, ott nincs ilyen szivacs(vagyis van, de oda már alig jut por, 2havonta mosom ki).

Üdv Nagya

Előzmény: BHJ-962 (11544)
BHJ-962 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 11544

Remélem ez már megfelel.

Az a szivacs a gépnek a fő mozgatója ! Ha az eldugul 0 szívóerő lesz,tehát azt MINDEN használat után ajánlott kitisztítani !.(de gondolom,más hasonló elven működőknél is így van ).

 

Így néz ki szétborítva.

 

Ide kerül be a szivacsrész a fehér filter alá.

 

 

Előzmény: nagya2 (11540)
tunderlala-3 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 11543

nagya2 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 11542

Wow!!

Helyes válasz:-))))

Üdv Nagya

Előzmény: BHJ-962 (11541)
BHJ-962 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 11541

Megpróbálok.

A portartályban nincs,a gép hátulján található,mint minden rendes porszívónál.

Előzmény: nagya2 (11540)
nagya2 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 11540

HAli!!

Az egycsillagos szürőről ha majd vmikor tennél fel egy közelebbi képet, aztat megköszönném.

A másik, ha jól értem ennek a gépnek nincs hepa szürő benne a portartályban??

Üdv Nagya

Előzmény: BHJ-962 (11534)
Zeki_ Creative Commons License 2013.04.06 0 0 11539

Szia!

Köszöntelek az elégedett Miele használók táborában!

:)

Előzmény: malvin27 (11538)
malvin27 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 11538
Sziasztok!

Megvettem a Miele 2121-et. Szuper! Az 1600as motorral, hatból a 3. fokozaton jobban szív, mint a 2000es LG porzsák nélküli maximumon. Naponta 1-2 konyha-étkező-nappali porszívózás, és heti egy teljes lakás a munkaadagja. A porzsák megoldása nagyon tetszik! A porzsák csere jelzőt nem értettem a magyar használati alapján, de az angol elolvasása segített. A magyar szerintem régebbi tipushoz tartozott. :)

Eddig felülmúlja az elvárásaimat, remélem kibír 10 évet legalább!
Nem bántam meg, hogy a legolcsóbb Mielét vettem. Anyaghasználatban, összeszerelésben, mindenben kenterbe veri a felsőkategóriás kimúlt LGt. Na jó designban nem, de kit érdekel?!
arieltina Creative Commons License 2013.04.02 0 0 11537

Bakker, ez volt az egyik, amit néztem, meg még egy Samsung! Csak az a háromezer plussz, meg az tartott vissza, hogy eddig is Elektrolux volt, és nagyon jó volt sok-sok évig. 

Mégegszer köszi.

Üdv.

Előzmény: Zeki_ (11536)
Zeki_ Creative Commons License 2013.04.02 0 0 11536

Van valami csendes?, energiatakarékos philips.Meg is van:

http://www.arukereso.hu/porszivo-takaritogep-c3170/philips/fc-8144-easylife-energycare-p42141141/

 

Én ezt vettem volna.

 

Előzmény: arieltina (11535)
arieltina Creative Commons License 2013.04.02 0 0 11535

Igen, ő az. A jó ég gondolta, hogy ilyen problémája lesz egy Elektroluxnak. Sajnos nem én nyertem a lottó ötöst, így bizony ez a porzsívó marad, amíg szét nem esik. Szóval remekül takarít, a turbókefével csodát varázsol a szőnyeggel, de mindig anyázni fogok a portartály, akarom mondani a HEPA filter "ürítésekor". Óóóóóóó! Hát akkor így jártam. Egyébként ebben a 22.000.-es árban Te mit javasoltál volna?

 

Köszi a választ és a többieknek is.

Üdv.

Előzmény: Zeki_ (11526)
BHJ-962 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 11534

Nézzük,hátha sikerült.

Az odáig tiszta,hogy leveszed a gépről a portartályt,az alján kipattintod a fület és máris kihullik a kosz java (lehetőleg szemetes felett nyisd ki ! ),benyúlsz majd elfordítva ki tudod venni a betétet.Az ottmaradó kúpos végűt ne csavargasd,az más módszerrel jön ki !

 

 

 

 

Utána megfordítod és tetejét jó erősen megfogva és balra csavarva szét tudod szedni a második szűrőrészt.Itt van egy szivacs(2 csillag ), amit szvsz minden alkalom után ki kell(ene) tisztítani + egy filter.Itt tudod kivenni a kúpos részt is.

 

 

 

 

 

Ha csak kifújod,akkor fordított sorrendben mehet vissza az összes , van egy műanyag tányérszerű  (1 csillag) ,annak alul van egy pöcökje ,aminek a hengerben levő vágatba bele kell illeszkednie.

Ha mosod ,akkor nagyon meg kell szárítani,mielőtt összerakod.

Előzmény: nagya2 (11529)
tunderlala-3 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 11533

szerintem ő a tartályban lévő henger alakú szűrőről beszélt, ott a  probléma. Azért az durva lenne, ha a végében lévő hepáig olyan mennyiségű kosz jutna el, amit ír....

Előzmény: BHJ-962 (11528)
tunderlala-3 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 11532

Nem az a baj, hogy electrolux, hanem hogy középen van a portartályban a hepa, állandóan tele lesz dzsuvával. Nem a márka a gond egyáltalán, más márkáknál is panaszkodtak már erre.

Előzmény: apci500 (11531)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!