Keresés

Részletes keresés

kivancsi253 Creative Commons License 2017.10.06 0 0 3153

Sziasztok. Kérdésem lenne, mivel sajnos nem ismerem még ki magam a jogszabályokban, az interneten nagyon sok információt találni, de csak ritkán írnak mellé dátumot, így nem tudom, hogy melyik aktuális és melyik már nem.

 

Tehát ha jól értem, akkor jelenleg van a helyettes szülő (korábban hagyományos nevelőszülő), aki sajátjaival együtt max. 4 gyermeket nevelhet, és a hivatásos nevelőszülő, aki munkaviszony alapján dolgozik, és max. 6 gyermeket nevelhet, de ebből min. 3 a gondozásba vett gyermek?

 

(Korábban mindkettő nevelhetett gyermektelenként max. 5 gondozottat, vagy sajátjaival együtt max. 7 gyermeket, sőt valami 8-as is rémlik még, de akkor ezek a számok már nem aktuálisak?) Azért kérdezem, mert akkor a törvény alapból diszkriminálja azokat, akiknek több mint 3 vér szerinti gyermekük van, és ezt eléggé sértőnek érzem. Nekem 5 gyermekem van, és még egy fiúcska számára teljesíteni tudjuk a 6 nm-es feltételt, de így mindkét kategóriában esélytelen vagyok...

 

Annak mennyi az esélye, hogy esetleg kapnánk 3 testvért? Bár ezt jelen helyzetben valószínűleg mi nem vállalnánk.

 

Másik kérdésem, hogy az 500 órás tanfolyam elvégzése kb. mennyi ideig tart, és előtte el kell-e végezni a 60 órásat is, vagy az kihagyható, ha tudunk annyit várni a gyerekre?

Loreley97 Creative Commons License 2017.08.23 0 1 3152

Szia!

 

Nem tudom, hogy áll az ügyed, mert régen írtál már.

Ez nem így működik. Ha nem tudod nevelni az unokaöcsédet, és gyermekvédelmi gondoskodásba (leánykori nevén állami gondozásba) kerül, akkor a gyermekvédelmi rendszer jelöl ki számára nevelőszülőket, nem te. A nevelőszülő személyére a kisfiú lakóhelye szerint illetékes Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat tesz javaslatot a gyámhivatalnak, amely a javaslatot elfogadhatja vagy elutasíthatja. (Általában el szokta fogadni, hiszen a nevelőszülőket a Szakszolgálat mégiscsak jobban ismeri a gyakorlatból, mint a gyámhivatal az íróasztal mögül). A gyámhivatal a javaslat megtétele után értekezletet hív össze, amelyre meghívja a gyermek szüleit is - feltéve, ha szülői felügyeleti jogukat gyakorolták, tehát hivatalosan, papíron ők nevelték a gyereket, mielőtt gyermekvédelmi gondoskodásba került. Ha így volt, és ha a szülők fellelhetőek, nincsenek eltűnve - mondjuk, a börtönviselt apa nyilván eltűntnek, vagy legalábbis elérhetetlennek számít ebből a szempontból -, akkor ők kapnak meghívást a gyámhivatali értekezletre, ahol elmondhatják ők is észrevételeiket, javaslataikat, a gondozási hellyel (nevelőszülővel) kapcsolatban is. Bár nehezen értem meg, hogy egy számukra nyilvánvalóan ismeretlen emberrel kapcsolatban milyen kifogásuk merülhetne fel első ránézésre, mint ahogyan azt sem értem, te mi alapján mondod, hogy az előző nevelőszülők nem voltak megfelelőek. Mi történt? Megszüntették a nevelőszülői jogviszonyukat? Ők adták vissza a kisfiút? A kisfiú panaszkodott rájuk? Akárhogy is, te nem keresgélhetsz hirdetés alapján nevelőszülőket az unokaöcsédnek, ez biztos.

Előzmény: L.zsuzsi1980 (3151)
L.zsuzsi1980 Creative Commons License 2017.03.06 0 2 3151

Kedves Nevelőszülők!

 

 

SOS-ben keresek az unokaöcsém(6 éves) számára megfelelő nevelőszülőket Debrecenben. A kisfiút sajnos az anyukája pár hónapja elhagyta, az édesapa jelenleg börtönbüntetését tölti, így nem tudja nevelni.

A gyerekek nagyon kedves, barátságos, nyitott, élénk figyelmű. A nevelését sajnos nem tudom folytatni, de szeretném Őt biztonságban, szeretetben tudni. A nevelőszülőket akiket a Gyám hivatal jelölt ki nem volt megfelelő, ezért gondoltam hogy ezen az oldalon én is keresgélek. Minden kérdésre szívesen válaszolok. Elérhetőségem: 06 20 2588 763, email cím: zsuzsa.lakatos1115@gmail.com

Borsószemhercegnő Creative Commons License 2017.01.11 0 0 3150

Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium

 

De milyen jogi kérdéssel akarsz oda fordulni? Első körben a nevelőszülő tanácsadót, gyámot kellene megkeresni, majd az illetékes gyámhivatalt. Talán ők is tudnak segíteni.

Előzmény: daroczitibor (3149)
daroczitibor Creative Commons License 2017.01.01 0 0 3149

Sziasztok!!!

 

NAGYON BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!

Nevelőszülők vagyunk,melyik minisztériumban érdeklődhetünk jogi kérdéseinkkel kapcsolatban?

Köszi előre is: Tibor

Rigónéni Creative Commons License 2016.08.04 0 0 3148

Ha még nem késő, gyerek az https://orokbe.hu/-ra. 

Előzmény: Örökanya (3147)
Örökanya Creative Commons License 2016.07.13 0 0 3147

Sziasztok. Új vagyok, és ha nem a megfelelő topicot találtam meg, előre elnézést. Örökbefogadás előtt állok, egy tündéri ötéves kisfiúval barátkozom pár napja. Viszont előre felhívták a figyelmem, hogy a nevelőszülő a gyenge a láncszem. Nem együttműködő, nem tartotta be a szabályokat és nem segíti elő az örökbefogadást, mikor valahol a feladata lenne. Elengedi a gyereket, tudomásul veszi, hogy örökbefogadás lesz, ő nem akarta örökbefogadni, de mégis úgy viselkedik mintha nem szeretné. Megígérte együttműködő lesz, de mégsem. Mit lehet tenni? Hogy lehet elősegíteni az elszakadásukat, mert most kettős kötődés van a gyerekben.

ujforumozo Creative Commons License 2016.05.03 0 0 3146

Sziasztok!
Van egy kedves ismerősöm, jelenleg 21 éves, nevelőszülőknél lakik már 3 éves kora óta. Ha jól tudom, 18 év felett utógondozásban részesül. Az lenne a kérdésem, hogy az utógondozottakra vonatkozóan milyen díjakat kapnak a nevelőszülők, és kap-e valamit a "gyermek"? Úgy áll a dolog, hogy havonta ~42 ezer Ft-ot kap a saját számlájára, amit a nevelőszülő elkér tőle, mondván, hogy ez fedezi a havi kiadásait a "gyermeknek". Szerintem kicsit sántít a dolog, de nem akarok borúlátó lenni, ezért lenne fontos tudom, hogy a nevelőszülő kap-e bármilyen juttatást a saját nevére?
Előre is köszi!

Rigónéni Creative Commons License 2015.05.25 0 0 3145
Rádiné F Heged Creative Commons License 2014.11.20 0 0 3144

Kedves emiimese!

 

Hova jelentkeztél, ha nem titkos az infó? A FÉSZEK-nél nem szokás, hogy nem válaszolnak levelekre, e-mailekre!

Üdv: Rádiné Terus

Előzmény: emiimese (3143)
emiimese Creative Commons License 2014.11.20 0 0 3143

mármint megirtam .

Előzmény: emiimese (3142)
emiimese Creative Commons License 2014.11.20 0 0 3142

Sziasztok én jelentkeztem nevelőszülőnek, megiratam a levelet el is küldtem de válaszra sem méltattak.... pedig még az 500 orát is vállaltam volna... legalább egy telefont megereszhettek volna hogy nem kellek

Rádiné F Heged Creative Commons License 2014.11.13 0 0 3141

Kedves Virviki!

 

Nem elkeseríteni akarlak, de ma a gyerekvédelemben a civilszervezeteknél sem úszható meg a TEGYESZ. Ugyanis ők adják a gyermekvédelmi gyámokat, akik elvileg arra hivatottak, hogy innentől kezdve végig kísérjék a gyámolt gyermekeik életútját. Őket bizony a TEGYESZEK alkalmazzák. Ez az új formula, épp most kócolja össze az eddig kifésült erővonalakat, a nevelésbe vett gyermekek már csak azt nem tudják, hogy ki mond számukra használható információt.

Nagyon szerencsés egybeesés az, ha a gyermekvédelmi gyám valóban csak a törvényes képviselettel foglalkozik és nem szól bele egyébként a nevelőcsaládok életébe. 

Pillanatnyilag a FÉSZEK Gyermekvédő Egyesület utolsó nevelőszülői csoportját képzi 2014-ben, hiszen elvileg december 31 után már csak az 500 órás OKJ-és képzéssel lehet valaki képzett nevelőszülő.

Én azt gondolom, hogy erre nem sok embernek lesz pénze. Várakozó állásponton vannak többen most, meg kell várni a 2015 év elejét és ki fog derülni reményeim szerint miként tovább a nevelőszülő képzésben.

www.feszekegyesulet.hu honlapon fogsz tájékoztatót találni majd bizonyára erről.

Addig vigasztaljon az a tudat, hogy Te csak jót akartál és ez az időszak egyébként is egy átmeneti állapot és reméljük mint minden ilyen valahol nyugvó pontra fog jutni. További szép napot és minden jót! Rádiné Terus

Előzmény: Virviki (3136)
tyukanyoca Creative Commons License 2014.11.12 0 0 3140

köszi..:)

Előzmény: Rádiné F Heged (3139)
Rádiné F Heged Creative Commons License 2014.11.06 0 0 3139

Régen jártam ezen az oldalon, mert elvitt a teendőim sokasága.

Kedves "tyukanyoca" a váltást egy kérvénnyel kell kezdeni, amelyet annak a szervezetnek a vezetőjéhez írsz ahová menni szeretnél, hogy tudnak-e fogadni.

Miután foglalkoztatási jogviszonyról van szó, kicsit bonyolultabb a dolog, hiszen munkajogi kérdések is felmerülnek. Ha tudnak fogadni, akkor gondolom fel kell mondani a jelenlegi helyeden a saját munkaszerződésedben leírtak alapján. Kérdés persze, hogy ha jelenleg vannak Nálad gyermekek, akkor azokat átviheted-e.

Bocsi, ha valami mégsem így van, de segíteni próbáltam. Üdv Rádiné Terus

Előzmény: tyukanyoca (3138)
tyukanyoca Creative Commons License 2014.10.30 0 0 3138

Sziasztok!

Valaki nem tudna segiteni! Egyik alapitványból hogyan lehet átmenni a másikba.

Előzmény: Rigónéni (3137)
Rigónéni Creative Commons License 2014.09.18 0 0 3137

http://gyereksorsok.hu/

Egy blog a gyermekvédelemből. 

Virviki Creative Commons License 2014.09.13 0 0 3136

Sziasztok!

Nevelőszülő szeretnék lenni.  Merthogy felnőttek  a gyermekeim, külföldön dolgoznak, nem is szándékoznak később se hazajönni. Unokára hiába várnék, és nagyon kiürült a ház, hiányzik a gyerek, a család, nincs kiről gondoskodni, szeretgetni. 

A Bpesti Tegyesznél jelentkeztem is 1 hónapja. 3 x behívtak. Beszélgetések, mélybemenő személyes faggatótások az apámról meg mindenről. 

Végül a pszichológusnő úgy döntött, nevezzük Ágnesnek, hogy nem lennék megfelelő, elutasít, majd írásban közli.

A kérdésemre hogy miből gondolja ezt, ezeket mondta:  "Túl határozott és magabiztos vagyok.  Nem vagyok elég alázatos. Szerencsés vagyok ???  (talán arra gondolt hogy édesanyám balesetben a szakadékba zuhant és rám maradt a kis családi háza és az akkor 100 éves dédi gondozása? ) A Rorschach-teszt -en , amit a wiwipédián is értékelhetlennek tartanak szakemberek)  "az jött ki eredményül hogy nem elég az önismeretem" .. Biztos ismeri mindenki : szimmetrikus pacnik, és a kérdés az hogy ki mit lát a pacákból ?

Pl. denevér, állatok, stb. Nyilvánvaló mindenki számára hogy ebből lehetetlen ilyesmi "eredményt" kiértékelni....

További okok szó szerint az elutasításomra, idézem : " A maga motivációja a fő baj! Merthogy magának nincsen unokája, azért szeretne gyereket! Az egészen más lenne akkor ha  nincsen megélhetése , vagy azért mert kell a ledolgozott év a nyugdíjához" !!

Na itt akadtam ki egészen!

 Ezek szerint ha a gyerekből akarnék megélni és kihasználni akarnám a gyereket,  akkor kapnék gyereket, ha viszont tiszta szívvel szeretném és talpra állítanám , akkor viszont nem kapok!!!

ÉRTITEK ??????????????

Csak azok kapnak gyereket akik anyagi okból kérik azért hogy megélhessenek belőle!!!!  Hogy kihasználják őket!!

                                                  Hol tart ez az ország?????

Évtizedek óta olvasom a sok rosszat a hivatalos gyermekvédelemről, de el se hittem hogy mindez igaz!!! De IGAZ !!!

Egy másik fórumon azt olvastam hogy a gyerekkel semmi gond nincsen, hanem a Tegyesz akadékoskodik és  óvva intenek tőlük!

Azt tanácsolják hogy az alapítványoknál jelentkezzünk, mert azok emberségesen bánnak a gyerekekkel is és a nevelőszülőkkel is.

SAJNOS IGAZUK VAN !!!  

Ja és a hangnem és a stílus , ahogyan beszéltek velem, az olyan volt mintha egy gyilkost vallatnának hogy mit tett, vagy mire készül ???

tegyesz : velem emberségből Nulla.

 

 

 

Előzmény: Judit Besnyi (3131)
Virviki Creative Commons License 2014.09.13 0 0 3135

Sziasztok!

Nevelőszülő szeretnék lenni.  Merthogy felnőttek  a gyermekeim, külföldön dolgoznak, nem is szándékoznak később se hazajönni. Unokára hiába várnék, és nagyon kiürült a ház, hiányzik a gyerek, a család, nincs kiről gondoskodni, szeretgetni. 

A Bpesti Tegyesznél jelentkeztem is 1 hónapja. 3 x behívtak. Beszélgetések, mélybemenő személyes faggatótások az apámról meg mindenről. 

Végül a pszichológusnő úgy döntött, nevezzük Ágnesnek, hogy nem lennék megfelelő, elutasít, majd írásban közli.

A kérdésemre hogy miből gondolja ezt, ezeket mondta:  "Túl határozott és magabiztos vagyok.  Nem vagyok elég alázatos. Szerencsés vagyok ???  (talán arra gondolt hogy édesanyám balesetben a szakadékba zuhant és rám maradt a kis családi háza és az akkor 100 éves dédi gondozása? ) A Rorschach-teszt -en , amit a wiwipédián is értékelhetlennek tartanak szakemberek)  "az jött ki eredményül hogy nem elég az önismeretem" .. Biztos ismeri mindenki : szimmetrikus pacnik, és a kérdés az hogy ki mit lát a pacákból ?

Pl. denevér, állatok, stb. Nyilvánvaló mindenki számára hogy ebből lehetetlen ilyesmi "eredményt" kiértékelni....

További okok szó szerint az elutasításomra, idézem : " A maga motivációja a fő baj! Merthogy magának nincsen unokája, azért szeretne gyereket! Az egészen más lenne akkor ha  nincsen megélhetése , vagy azért mert kell a ledolgozott év a nyugdíjához" !!

Na itt akadtam ki egészen!

 Ezek szerint ha a gyerekből akarnék megélni és kihasználni akarnám a gyereket,  akkor kapnék gyereket, ha viszont tiszta szívvel szeretném és talpra állítanám , akkor viszont nem kapok!!!

ÉRTITEK ??????????????

Csak azok kapnak gyereket akik anyagi okból kérik azért hogy megélhessenek belőle!!!!  Hogy kihasználják őket!!

                                                  Hol tart ez az ország?????

Évtizedek óta olvasom a sok rosszat a hivatalos gyermekvédelemről, de el se hittem hogy mindez igaz!!! De IGAZ !!!

Egy másik fórumon azt olvastam hogy a gyerekkel semmi gond nincsen, hanem a Tegyesz akadékoskodik és  óvva intenek tőlük!

Azt tanácsolják hogy az alapítványoknál jelentkezzünk, mert azok emberségesen bánnak a gyerekekkel is és a nevelőszülőkkel is.

SAJNOS IGAZUK VAN !!!  

Ja és a hangnem és a stílus , ahogyan beszéltek velem, az olyan volt mintha egy gyilkost vallatnának hogy mit tett, vagy mire készül ???

tegyesz : emberségből Nulla.

 

 

Rigónéni Creative Commons License 2014.03.12 0 0 3134
Kiss Eszter76 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 3133

megtakarítás!

 

_Mi lesz a gyermekeinkkel?nekem soxor eszembe jutott már ez a gondolat.Mindössze havi 8-10-12 ezer ft-os megtakarítással elindíthatod az úton!Ha rendszeresen kell megtakarítani,az ember sokkal inkább megteszi!Nekem már szinte eszembe se jut az a pénzösszeg,amit levonnak a számláról!Beépül a mindennapokba!Ha érdekel a lehetőség keressen bátran bárki bizalommal engem.tel:06308151987-es telefonszámon.Az ország bármeik településére kimegyünk,hisz a gyerekekért mindent!Megtakarítási program a gyermekek jövőjének finanszírozására! A program teljes ideje alatt védelem az egész család számára, egyetlen életbiztosítási szerződéssel!

 

B.meg Creative Commons License 2014.02.03 0 0 3132

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy mit szóltok a fizuhoz, és hogy nem jár gyes, és hogy nem munkaviszony, csak jogviszony?

Judit Besnyi Creative Commons License 2014.01.17 0 0 3131

Szeretnék tanácsot kérni tőletek.Hogy lehet egyik működtetőtől másikhoz átlépni úgy hogy nem engednek el.Szerintem ez nem jogos.

loire Creative Commons License 2014.01.13 0 0 3130

Ami biztos, hogy a 495/2013. (XII.29.) Korm.rendelet szerint a 2013. december 31-én a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 66/G. § (1) bekezdése szerinti hivatásos nevelőszülői jogviszonyban állókra kiterjed a rendelet hatálya. Ez azt jelenti, hogy a rendeletben meghatározott feltételek esetén a hivatásos nevelőszülő bérkompenzációra jogosult. A szerződések aláírása mostanában zajlik, gyanítom, hogy amikor be kell fáradni a központba, majd akkor adják oda a rendelet mellékletét, hogy töltsétek ki. Ott már biztos megmondják, mennyire is lehet számítani. Egyébként a rendeletet ha megnézed, nagyjából már be tudod lőni. Függ az illetménytől, ill. attól, hogy a családi adókedvezményt hány eltartott után veszed igénybe, és attól mikortól állsz hivatásos nevelőszülői jogviszonyban. Elég bonyolult, de a működtető majd elmagyarázza. Elvileg ez lenne a "senki nem jár rosszabbul" intézkedés.

Előzmény: Energy12 (3129)
Energy12 Creative Commons License 2014.01.08 0 0 3129

Köszönöm :)

Előzmény: loire (3128)
loire Creative Commons License 2014.01.07 0 0 3128

Ahá, értelek. A 2013. év végéig hivatásos státuszuak béréről beszélsz. Erre nem is gondoltam, van ráció benne amit írsz, elvileg tényleg lehet olyan eset, hogy vki rosszabbul jár, de nem hiszem, hogy erre ne találjanak ki valamilyen korrekciót. Na ennek utána nézek, aztán jelzem, hogy mi van!

Előzmény: Energy12 (3127)
Energy12 Creative Commons License 2014.01.07 0 0 3127

Állitólag a hivatásos nevelőszülők eddig úgy volt válaszhatnak hogy maradnak a régi fizetésük mellett vagy kapják az újat, kb 4-5 gyermeket nevelőknél nem sok változást hozott  de az én ismerősömnél 8 gyermek van (igen az alap 30.450 és a gyerekenként a20.300 és a 5.075Ft ezt a meglévő 8 gyerekkel szorozzuk ki,) és jött a zuhany hogy NEM ők maradnak 2017 jan 01 ig a fizetésüknél ami az ő esetében az új számitások szerint kb. -60 ezer ft-tal kevesebb.  És ide illik a kérdés                        " Hogy a senki nem jár rosszabbul"  .          Ha valaki most elvégzi a 400 órás tanfolyamot teszem fel kitud vinni egy 7 es testvér sort akkor ő mindjárt jóval többet kereshet mint aki már több mint tiz éve hivatásos nevelőszülő :(

Előzmény: loire (3126)
loire Creative Commons License 2014.01.06 0 0 3126

Bruttóban az alap mindenkinél 30.450, -Ft , amely a nyugdíjalap. Gyermekenként erre rá jön 20.300, -Ft, 5%-al több különleges, vagy 5.075, -Ft-tal több speciális szükségletű gyermek esetén. Ez januártól elvileg minden nevelőszülőre érvényes. Tehát nem értem a kérdést!! A 10 évnek a képzés alóli mentességnél volt jelentősége. Nem létezik, hogy valamilyen számfejtési probléma, vagy setleg valamilyen gyermek után járó ellátás kiesése okozza?

Előzmény: Energy12 (3125)
Energy12 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 3125

Sziasztok. Hogy is van az     " Hogy a senki nem jár rosszabbul"     hirdette mindenki 2014 jan 01 től, akkor a régi már tiz évnél is régebben HIVATÁSOS nevelőszülő kemény pénzekkel kap kevesebbet mint akik most az új fizetéseket kapják ???????????

herceg.notesz Creative Commons License 2013.12.08 0 0 3124

Sajnos nem! Nagycsaládosnak az számít, aki a közeli hozzátartozóját neveli a saját családjában. Nevelt gyermek esetében is fizeteted a suliba és oviban az étkezést teljes áron, nincs önkormmányzati támogatás 5800...........stb...  

Előzmény: pöndrike (3123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!