Keresés

Részletes keresés

kokori Creative Commons License 15 órája 0 0 14942

ja és életemben nem fájt a fejem. Most meg mint akinek kalapáccsal ütnék néha.

kokori Creative Commons License 15 órája 0 0 14941

Sziasztok bocs hogy ide irok de titeket legalább névről ismerlek.

Ma nagyon rosszul voltam éjszaka. Fájt a fejem nagyon ha megmozditottam, illetve a szíven a honom alatt. Olyan érzésem volt mint aki lázas de nincs lázam. A két kezem gyenge és mintha fájna is felkarban az izmok. Állandó vizelési inger éjszaka 3 alkalommal voltam vizelni. Ez már egy hete igy volt hogy sokat kellett pisilnem igaz éjszaka csak egyszer keltem fel. A pulzusom 100 pedig nekem 70 körül szokott lenni. Nem köhögök nem szipogok nem folyik az orrom de olyan érzésem van mint aki influenzás egy nagyon rossz közérzettel. Be kéne vennem egy fejfájás vagy valami góygyszert de gyomor és vékonybél hurutom van  lehet már fekélyem ,és nem tudom ezt most lehet -e.? Tiszta para vagyok amúgy ,mert a hasam is fáj nagyon régóta ,gyomortükrözés előtt állok megint.......most meg ez is:( Lehet ez influezna láz és köhögés , nátha nélkül? Ha beveszek egy venter akkor mehet rá a gyógyszer vagy akkor meg nem szívodik fel megfelelően?

 

Ui: Lehet aztán tényleg hasnyálmirigyes leszek , gondolok itt az epekőre meg  a héten sokat fájt a hátam és azt vettem észre fáj az oldalam a hasam elöl is meg hátul is ,háton fekve rosszabb ,lehet a gyomorbajom, bél bajom is azért van:( lehet már beképzelek mindent:( aztán lehet egyszerű megfázás vagy virus.

nemo003 Creative Commons License 28 órája 0 0 14940

Kedden megyek én is.

Kíváncsi vagyok, mert már néha nagyon lehúz agyilag ez az egész mizéria....

Sajnálom hogy neked nem kedvező eredményt hozott.. :-(

Na majd jelentkezem.

Előzmény: kov-i (14939)
kov-i Creative Commons License 1 napja 0 0 14939

Igen. Én is meglepődtem a gyorsaságon.

Előzmény: nemo003 (14938)
nemo003 Creative Commons License 1 napja 0 0 14938

Hát ez gyors volt... Email-ben kiküldik az eredményt?

Előzmény: kov-i (14918)
kov-i Creative Commons License 1 napja 0 0 14937

Igen, lehet jobb lett volna. A házi doki mondta, hogy nyugodtan mondjam, nem lesz semmi probléma. Egy kicsit másképp sült el a dolog.

Előzmény: evi.b. (14936)
evi.b. Creative Commons License 1 napja 0 0 14936

Lehet, hogy a szakrendelésen nem kellett volna mutatni az előzményeket és talán másképp állt volna a dolgokhoz? Lehet csinált volna egy tükrözést és felállította volna az ő diagnózisát. Nem árt sokszor több orvos véleménye, de lehet hogy csak én gondolom így.

Előzmény: kov-i (14923)
evi.b. Creative Commons License 1 napja 0 0 14935

Miért nem gasztros dokihoz mész? A háziorvos csak elmondás alapján mond valamit.

Előzmény: bluebeach (14934)
bluebeach Creative Commons License 2 napja 0 0 14934

Na ma voltam a háziorvosnál mondtam, hogy leállnék a ppi-ről, ezt csak úgy lehet , hogy tünetmentességig szedjem még a ppi, amíg a gyomor elvileg meggyógyul, majd után H2 blokkoló ( apo-famotidin ) 40 mg, arról már  könnyebb lejönni, ez még most távolinak tűnik mert 2*20 mg ppi mellett is fáj a hasam, lehet hogy még ezt is emelik...nekem a 40 mg soknak tűnik, legalábbis a gyógyszerleirás szerint, de látom hogy itt 80 mg adag is ment, ez a controloc mennyire jó?

Előzmény: kov-i (14910)
lilaakác2 Creative Commons License 2 napja 0 0 14933

Nekem is ég vagy fáj a torkom időnként.Amikor nagyon égett a gyomrom, főként abban az időben égett a torkom is.Először azt hittem, vírus.De nem az volt.A gyomorszájnál is szokott néha görcsölni.Hol hajnal felé, hol napközben.Szerintem elsődlegesen a sav az oka.Remélem fekélyem nincs.Nem kutakodom utána egyelőre, mert ha elkezdek orvoshoz járni, sosem ér véget.Persze ha elviselhetetlen vagy állandó , zavaró panaszaim lennének, biztos én is mennék...

Előzmény: kov-i (14931)
Kismacs34 Creative Commons License 2 napja 0 0 14932

Kokori!

 

Gyere át az epeköves topicba én is fent vagyok, nagyon kedvesek ott is és rengeteg tapasztalatuk van epekővel.

Én már majdnem egy éve ismerem az ottani társaságot. Biztos, hogy szívesen válaszolnak ha van kérdésed.

Előzmény: kokori (14927)
kov-i Creative Commons License 2 napja 0 0 14931

Annyi a tünetem, hogy ég a torkom és néha fáj a gyomorszájamnál. Eléggé ideges, stresszes vagyok. Ilyenkor fáj inkább. Más tünetem nincs.

Előzmény: kokori (14930)
kokori Creative Commons License 2 napja 0 0 14930

ajaj akkor az tényleg nem pontos.  székletből is meg tudják állapitani ugyanott ahol most voltál! De a legtutibb a tükrözés. Ha nem fáj semmid akkor kár tükröztetni magad szerintem menj és székletből is megmondják. Vagy tényleg csináltass egy kilégzéses tesztet. Amúgy a sógorom fulladt és kiütései voltak a Helycotól szóval simán lehet neked is az csak sok embernek máshogy jön ki.

Előzmény: kov-i (14929)
kov-i Creative Commons License 2 napja 0 0 14929

Hát az nem annyira biztos, hogy akkor kilett irtva, mert kilégzési teszten nem voltam, csak a gyógyszertári gyorsteszt mutatta ki. Az meg szerintem nem annyira megbizható.

Előzmény: kokori (14928)
kokori Creative Commons License 2 napja 0 0 14928

de ha kiritották akkor hogyan lehetsz megint Helycos? Az nagyon ritkán tér vissza. Akkor ezek szerint savas vagy inkább? Mert a gasztro panel ezt is kiértékeli.

Előzmény: kov-i (14923)
kokori Creative Commons License 2 napja 0 0 14927

3 mm epekőtől fájdalom? nem tudom most megyek kedden controlra. Köldök felett az epekőtől fájhat? Az nem inkább gyomorszájnál fáj ha valakinek volt epeköve irhatna róla! 

Előzmény: Kiri197 (14917)
kokori Creative Commons License 2 napja 0 0 14926

Tudod szeptember elején tükröztek mert már nagyon fájt a köldöknél mondta a dokinő a hurut visszatért kicsit nagyobb helyen és vékonybél is gyulladt. Refluxot nem mondott se epe dolgot. Csak csináltak közben egy ultrahangot mert a házirovos azt mondta ha egész nap fáj és semmire nem múlik az más is lehet. Nem találtak semmit az UH-n csak egy 3mm epekövet. Ha ez nem velem történik el sem hiszem hogy alig 3 hónapja semmim nem volt se hurut se vékonybélgyulladás se epekő most meg csőstül jönnek.  Én ezt nem értem már. 

Előzmény: Kismacs34 (14922)
kov-i Creative Commons License 2 napja 0 0 14925

Ilyen biorezonanciának és hasonló dolgoknak de dőljetek be, mert az mind pénz lehúzás. Nagy kamu az egész. Tapasztalatból mondom.

Előzmény: gyurmy40 (14924)
gyurmy40 Creative Commons License 2 napja 0 0 14924

Szia köszi! Hát nekem is volt már sárga nem is kevésszer:( Mi az a biorezonancia viszgálat? Elég sarlatán dolognak hangzik persze nem mondom rá. De az meg honnan tudja hogy milyen baci van benned egy ilyen gép? Az inkább székletből lehet vagy nem?

Előzmény: Kiri197 (14913)
kov-i Creative Commons License 2 napja 0 0 14923

De kiderült, - a helyco-ra is kaptam gyógyszert, a savra controlloc-ot szedtem. a panaszaim elmultak. Amikor visszarendeltek, akkor mondta az orvos , hogy szép lassan álljak le a savcsökkentővel. Egy darabig nem is volt semmi gond, de kis idő múlva jött ez a torokégés. A házi doki azt mondta, hogy ez sav gőz, majd szép lassan elmúlik. De nem ugy lett. Mivel nem akartam már újra elmenni fizetős gasztro orvoshoz, elmentem az itteni szakrendelésre, de látva, hogy hol voltam eddig, nem nagyon foglalkozott velem. Adott kilégzési tesztre beutalót, de ott meg nem fogadnak, mint kiderült, mert körzeten kivűl vagyok. Sehova nem lehet elmenni beutalóval erre a tesztre itt nálunk, ezért mentem el erre a gasztropanel-re.

De most kénytelen leszek megint fizetősbe elmenni, mert itt egyáltalán nem foglalkoznak a panaszaimmal. Szedje a savcsökkentőt---- ez volt a válasz.

 

Előzmény: evi.b. (14921)
Kismacs34 Creative Commons License 2 napja 0 0 14922

Nekem is volt epe a gyomorban, vagyis epés-savas refluxom volt. Iszonyúan fájt. Több héten keresztül emelt dózisban kellett szednem a gyógyszert (80 mg controloc) illetve Motiliumot is szedtem.

De a gyógyszer mellett is volt fájdalmam. A kevert refluxot - ami nekem is volt - a legnehezebb kezelni.

Aztán egyszer csak megszűntek a panaszaim, több hónapja tünetmentes vagyok, a gyógyszert is szépen fokozatosan elhagytam.

 

Előzmény: kokori (14912)
evi.b. Creative Commons License 2 napja 0 0 14921

Februárban ezek nem derültek ki a tükrözésnél? Gondolom akkor kaptál rá valamilyen gyógyszert és visszarendeltek kontrollra.  Ősszel és tavasszal sajnos felerősödnek a panaszok. 

Előzmény: kov-i (14920)
kov-i Creative Commons License 2 napja 0 0 14920

Igen.... Februárban voltam, de ezek szerint megint mennem kell.

Előzmény: evi.b. (14919)
evi.b. Creative Commons License 2 napja 0 0 14919

Kösz, hogy megírtad. Ezek szerint a pontosításhoz javasolja a  tükrözést.

Előzmény: kov-i (14918)
kov-i Creative Commons License 2 napja 0 0 14918

Megjött az eredmény emailben. Egyáltalán nem vagyok boldog. :( -----GastroPanel® értékelés: Az eredmények Helicobacter fertőzésre utalnak. Lehetséges, hogy Helicobacter pylori eradikációs kezelést követően a Helicobacter pylori antitest emelkedett értéke megmarad. Néhány hónap szükséges a sikeres eradikációt követőan ahhoz, hogy az antitest szint normalizálódjon. Atrófiás gastritis a gyomor corpus nyálkahártyájában nem igazolódott. Az eredmény alapján 2 dolgo lehetséges: 1. fokozott savszekréció a gyomorban, mely refluxot okozhat 2. atrófiás antrum gastritis és fokozott peptikus fekély kockázata. Az első lehetőség a gyakoribb,a második kizárására gastroscopia javasolt.

 

Előzmény: evi.b. (14898)
Kiri197 Creative Commons License 3 napja 0 0 14917

Epeköved is lett hozzá? Ó, szegény. Nem lehet, hogy attól vannak a fájdalmaid?

Előzmény: kokori (14912)
Kiri197 Creative Commons License 3 napja 0 0 14916

Köszi. Megkérdezem. Bár mindent beszedek magamtól is, amitől gyógyulást remélek, bármit, ami baktériumölő :) 

Írod, ha fáj a gyomrod, csak az Esomeprazol segít, de az Apo-Famotidin szerintem lassan fejti ki a hatását, sokáig kell azt szedni. Nekem anno Motíliumot írt fel hozzá a doki, hogy jobban kifejtse a hatását. De én hülye áttértem a PPI-re, azóta ment teljesen tönkre az emésztésem, mert minden rossz baktérium elszaporodott.

 

Előzmény: bluebeach (14915)
bluebeach Creative Commons License 3 napja 0 0 14915

Esetleg kérdezd meg az orvost mit szól a széntabletta+probiotikum kombóhoz, nekem elsőre a háziorvos mondta még vmi virusos fertőzés esetén, elég jó hatású, és nincsenek antibiotikumos problémák, minden baktériumot összeszed a széntabletta és eltávozik belőled, azért az orvossal érdemes beszélni, mert felszívódási problémákat is okozhat.

Előzmény: Kiri197 (14913)
bluebeach Creative Commons License 3 napja 0 0 14914

Köszi, az orvos már mondta, hogy az apo famotidint szedjem helyette, de az a baj a hogy néha nagyon fáj a hasam, ekkor csak a ezomeprazol segít ( az orvos is ezt mondta), mondjuk 2 napig 2*2 annak jó hatása van. Utána abahagyom, és hamarosan megint jönnek az erős hasfájások, egész nyáron elvoltam nélküle, most meg pár napig szedtem , és alig  lehet leállni róla.

 

Sokszor nem is vagyok biztos mitől fáj a hasam, szerintem van hogy az epétől, van hogy a savtól, de azt is hallottam, hogy a káros baktériumok el tudnak szaporodni csökkent savkörnyezetben, lehet hogy attól. De vszinű a gyomorszáj-nyelőcső körül van vmi gyulladt állapot, ott a köldököm felett. Az meg a másik félelmem, ha teljesen leállok a gyógyszerekkel és közben  gyulladásban marad a gyomrom/nyelőcsövem , nem e rákosodik el:(  Biztos én vagyok a paranoiás..

 

Van valaki még akinek epés refluxa van, hogy lehet ezt kezelni?

Van esetleg vki akinek sikerült vmi alternatív gyógymóddal javulást elérni?

 

 

Előzmény: kov-i (14910)
Kiri197 Creative Commons License 3 napja 0 0 14913

Szia, szóval, hogy lehet ezt így leírni :)

Formált, de sárga, és tele van pöttyökkel, répával, kölessel, stb. Mikor kit eszem :) nekem nem barna, de az a vékonybél gyulladása miatt, hogy az epe nem tudja megfesteni.

Tegnap voltam biorezonancián és érdekrs dolgot mondott a nő. Hogy szerinte (meg a gép szerint) nem a Clostridium az igazi baj, hanem, hogy a gyomorban és vékonybélben felszaporodott a staphylococcus aureus.

Szerdán megyek gasztroenterológushoz, még ezt a vizsgálatot megcsináltatom, de, ha ez igaz és lesz olyan antibiotikum, amire nem lesz rezisztens ez a baktérium, akkor örök hálával fogok tartozni ennek a hölgynek. 

Előzmény: gyurmy40 (14903)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!