Keresés

Részletes keresés

_juno_ Creative Commons License 2 napja 0 0 15586

:) Az nem lenne gond, már látom, hogy máshogy valószínűleg nem sikerül megoldani, de Pécsig azért nem mennék :D

Előzmény: kov-i (15585)
kov-i Creative Commons License 2 napja 0 0 15585

Szia. Jaj Te szegény, nagyon sajnállak...... Azt tudom, hogy Pécsett végeznek 4-5 napon belül ilyen vizsgálatot. De hát az fizetős.

 

Előzmény: _juno_ (15584)
_juno_ Creative Commons License 2 napja 0 0 15584

Sziasztok,

 

én is antireflux-műtétre készülök, sok panaszom van évek óta, ppi nem opció már (epés visszafolyásom lett a huzamosabb szedéstől, soha olyan rosszulléteket...), a H2 receptor antagonistával egész jól elvagyok perpill, de persze ülve alszom és alig eszem párféle ételt, és már emelnem kellett az adagot, már visszatért a KONSTANS arcüreggyulladás+hőemelkedés kombó is, fogytam is, szóval...ez így nem élet. Takáts Alajoshoz járok, aki mivel ősszel kiderült, hogy a korábbi alig 1 centis rekeszsérvem már közel 4 centis is ráadásul, egyből a műtétet javasolta, és nagyon ajánlotta Bp-n Dr. Nehéz Lászlót. Takáts szuper orvos, megbízom benne, a sebész is szimpatikus, alapos dokinak tűnik, de azért van itt róla esetleg konkrét tapasztalata valakinek?

 

Illetve nem tud valaki egy megbízható helyet, ahol viszonylag hamar lehetne csináltatni egy 24 órás pH mérést ill. manometriát? Borsózik a hátam a vizsgálattól, de sajnos a sérvem a nyeléses röntgennél csodák csodájára nem rajzolódott ki (akkor egyből műtöttek volna), így muszáj túlesnem ezen is, de kb. egy hónapja már hiába hívom naponta a dokit, náluk megszűnt a vizsgálat, más kórházat ill. orvost meg egyszerűen nem ért még el. Azt hittem, januárban műtét lesz, ehhez képest...:)

 

Ha valaki műtöttel is beszélhetnék, annak örülnék, pl. a beavatkozás utáni evés, fogyás nagyon érdekelne (cukorbeteg diétát kéne tartanom, mellé sovány vagyok, a fájdalomtól nem, de a nemevés meg folyadékdiéta részétől rettegek).

 

Köszönöm!

Lolliii Creative Commons License 2 napja 0 0 15583

A szűzlányok vére király, a hátránya hogy minden alkalommal újat kell keresni. :-)

Előzmény: Gabe73 (15581)
Lolliii Creative Commons License 2 napja 0 0 15582

Van folyékony formában is, annak jobb a hatásfoka.

Ha a legjobbat akarod, hidegen kezeltet keress.

Amúgy asztmások leteszik a gyógyszereket tőle, szteroidos pipát is.

 

Előzmény: Gabe73 (15581)
Gabe73 Creative Commons License 2 napja 0 0 15581

És ha valaki esetleg nem tudna megfejni egy tehenet abban a 12 órában az rohanjon, mert íme kapható ilyen formában is:

 

Colostrum 500 mg

 

Én meg azt hallottam, hogy a szűzlányok vérétől örökké lehet élni....... ! :)

Előzmény: Lolliii (15578)
csipi... Creative Commons License 3 napja 0 0 15580

Loli köszi az infót!

Ttibi80 Creative Commons License 3 napja 0 0 15579

Kismacs34 a csokifüggőség az nem használ neki.🙂Akaraterőt akkor elő kell venni.Csipi még nem hallottam ilyenről,hogy az immunerősítő megszűnteti a refluxot.Lehet megpróbálom,ha hazajöttem.🙂Hátha.

Lolliii Creative Commons License 3 napja 0 0 15578

Próbáld ki a tehénelőtejet. Az is immunerőssítő, a kisboci megszületése után 12 órán belül kell lefejni.

40X erősebb, mint az emberi előtej. Na az a lórúgás, nem amit a ló ad.

Előzmény: csipi... (15577)
csipi... Creative Commons License 3 napja 0 0 15577

Tibi, nekem is a torkomat marta nagyon a sav és nem használt semmilyen gyógyszer és a dokim immunerősítő injekciót ajánlott, amitől egyik napról a másikra teljesen meg is szűnt a refluxom, de sajnos csak úgy egy évig hatott. Egy éve folyamatosan fáj a szegycsontom mögött, ami egy fokkal még mindig jobb, mint amikor a torkomig feljött a sav. 

Kismacs34 Creative Commons License 3 napja 0 0 15576

Próbálok vigyázni, de az a baj csokifüggő vagyok. :-)

Előzmény: Ttibi80 (15575)
Ttibi80 Creative Commons License 3 napja 0 0 15575

Kismacs34 Kemény dolgokon mentél át.😔Örülök neki,hogy jól vagy.Remélem nem újul ki.Azért vigyázzál mit eszel és mennnyit.🙂

Kismacs34 Creative Commons License 3 napja 0 0 15574

Igazából egyszer csak elmúlt a refluxom.

Igazából sanszos hogy nálam a helicobacter okozta az egészet. Gyomorgyulladásom és nyombélfekélyem is volt tőle, erős fájdalmakkal. Hónapokig tartott. Nagyon kegyetlen volt az egész.

Extra dózisú gyógyszer sem segített. Diétáztam is, amitől sokat fogytam. Plusz van egy kis rekeszsérvem is.

A baktériumot kiírtottam és gyógyszert fokozatosan abbahagytam. Most ehetek bármit.

Lehet hogy egyszer még visszatér a reflux, de szerencsére most tünetmentes vagyok.

 

Előzmény: Ttibi80 (15573)
Ttibi80 Creative Commons License 3 napja 0 0 15573

Kismacs34 Hogy sikerült kilábalnod a refluxból?Köszönöm a jókívánságot.🙂

Kismacs34 Creative Commons License 3 napja 0 0 15572

Nagyon örülök neki, hogy segíthettem. :-)

Egy éve még én is anti-reflux műtétre készültem, és nála műtettem volna magam. 

Szerencsére a refluxom elmúlt, már gyógyszert sem szedek.

Gyors felépülést kívánok neked a műtét után!

És várunk vissza! :-)

Előzmény: Ttibi80 (15571)
Ttibi80 Creative Commons License 3 napja 0 0 15571

Szia Kismacs34!Ő fog engem is műteni.🙂De jó,hogy írtál.🙂Útban vagyok Skócia felé és jobb kedvre derítettél.Nagyon bízom én is a dokiban,mert úgy választottam ki,hogy ki a legjobb.Csak ugye mégis van félsz.Köszönöm,hogy írtál!🙂

Kismacs34 Creative Commons License 3 napja 0 0 15570

Szia Ttibi80!

 

Korábban írtam róla, bemásolom:

 

Nemrég beszéltem egy sorstársunkkal aki anti-reflux műtéten esett át 3 éve.

A műtétet Debrecenben a Kenézy kórházban végezte el Dr. Bokor László adjunktus, aki talán a legnagyobb gyakorlattal rendelkezik az laporoszkópiás anti-reflux műtétekben.

A hölgy azóta is elégedett, azt mondta az első hat hét volt nehezebb, de utána egyre könnyebb volt nyelni és fokozatosan múltak el a panaszai. Nem volt nyelőcsőből hányás,inkább csak öklendezés. Gyógyszert nem szed, 3 év után egyáltalán nincs gondja a nyeléssel sem.

Neki nem volt rekeszsérve, viszont olyan szinten nyitott volt a gyomorszáj, hogy a sav tüdejébe, fülébe...stb. is befolyt és nagy fájdalmakat okozott neki. Gyógyszerek nem használtak. Egyébként egy ülésben volt epeműtéte is, így 4 órás volt a műtét. Az utána következő két napon nagyon fájt, ott ahol műtötték (a rekesznél) de utána ez is szépen csillapodott.

Szóval teljesen panaszmentes, azóta megszülte második gyermekét is. Bokor László doktor úrról nagyon jó véleménye van. Azt mondta hogy rendkívül fontos hogy a műtétet tényleg olyan doktor csinálja aki nagy gyakorlattal rendelkezik és sem nem túl szűk se nem túl tág mandzsettát alakít ki.

Itt a fórumon egy másik lányt is ő műtött, aki szintén elégedett.

Illetve a hölgy ismer még két másikat akit szintén a doktor műtött és ők is elégedettek.

A műtét egyébként TB támogatott.

Előzmény: Ttibi80 (15565)
gombóc63 Creative Commons License 3 napja 0 0 15569

Nyugodjál meg, bár már százszor leírtam bódításban semmit nem fogsz érezni. Lefekszel, szádba csutora és már keltenek is fel. Tudom amúgy miről beszélsz, az első tükrözés örök élmény marad nekem is:-(((

Előzmény: kov-i (15567)
kov-i Creative Commons License 3 napja 0 0 15568

Sajnálom, hogy ez a helyzet nálad. Bizom benne, hogy valaki ir ezzel kapcsolatban, és ad egy kis bátoritást.

Előzmény: Ttibi80 (15565)
kov-i Creative Commons License 3 napja 0 0 15567

Azért vagyok képtelen ezt végig csinálni, mert már a gondolatától is öklendezem. Gondolj bele, az első tükrözést is végig öklendeztem, és tudom, hogy ilyenkor azért nem látnak mindent, mint amikor az ember nyugiban végig tudja csinálni. Én volnék a legboldogabb, ha sikerülne. Amikor volt egy balesetes mütétem, és az orromon le volt vezetve a cső, ébredéstől kezdve egyfolytában öklendeztem, és a gyomrom kikészült. Ki kellett venni a csövet. Sajnos nem vagyunk egyformák, én erre képtelen vagyok. Most a 2-ik tükrözés előtt , amit bóditásban kértem, már előre stresszelek, hogy mi lesz. Mert ha legalább valaki részletesen elmondaná, hogyan müködik a dolog, akkor nyugodtabb lennék. De amig egy részről azt mondják, semmi gond nem lesz, mert nem érzek semmit, - a másik részről meg azt mondják, hogy lehetnek gondok..... Na akkor hogy legyek nyugiba a csövezés előtt. Én ez vagyok, engem igy kell elfogadni.

Előzmény: gombóc63 (15566)
gombóc63 Creative Commons License 3 napja 0 0 15566

Miért vagy képtelen végig csinálni? Én aki nincs isten, hogy a gyomortükrözést megcsináltassam bódítás nélkül túléltem ezt a mérést.

Előzmény: kov-i (15564)
Ttibi80 Creative Commons License 3 napja 0 0 15565

Kovi-2 Ha kevés,ha sok csak az a gond,hogy nyitva van a gyomorszájam.Vagy időnként kinyílik.Azt meg csak a műtét tudja helyrehozni.Bár nem tudom,hogy később nem-e újra kiújul.Ezért jó lenne,ha írnának  ide olyan emberek akik megcsináltatták a műtétet.A doki csak jót mond. De hát mit mondjon.Kicsit el vagyok bizonytalanodva...

kov-i Creative Commons License 3 napja 0 0 15564

De miért nem keresel akkor egy olyan orvost, aki azért jobban elmagyarázza a dolgokat és nyugodtan kérdezhetsz tőle, és ő válaszol is rá. Mert azért van ilyen. Ne "ugorj" bele mindjárt a műtétbe. Én, ha eltudnám viselni a 24 órás savas mérést, azt hogy a vékony cső egész nap le legyen dugva,- akkor megcsináltatnám, mert legalább kiderülne, hogy sok-e vagy kevés a sav. De erre én képtelen vagyok. Te nem tudod ezt bevállalni?

Előzmény: Ttibi80 (15561)
Lolliii Creative Commons License 3 napja 0 0 15563

Így megértem az álláspontod, én sem a biocom és forevertől lettem jobban.

Előzmény: kov-i (15560)
Ttibi80 Creative Commons License 4 napja 0 0 15562

Kovi-2 az előző Neked is szólt

Ttibi80 Creative Commons License 4 napja 0 0 15561

Gabe73 Ez a száj égés inkább nyelv égést jelent. De van mikor az egész szám ég.De nem biztos,hogy sok a savam,mert savlekötőre nem reagál.Pl:ma is égett a szám és lúgos vízét ittam egész délelőtt és még rosszabb lett.Délután császárszalonnát ettem pici kenyérrel és elmúlt a száj égés.🙂Úgyhogy nem tudni,hogy kevés-e a savam,mert a kevés sav is ugyanazt a tüneteket produkálja.Próbáltam a betacidot(gyomorsav) egy ideig jobb volt utána elkezdett fájni a gyomorszájam.Ugye nem tudom mennyit kellene belőle bevenni.Mert ami rá van írva az nem biztos,hogy nekem jó.Dokinak  meg hiába mondom.Össze-vissza beszél.Nem is figyelnek igazán az emberre.Úgyhogy arra jutottam,hogy valószínű nem zár jól a gyomorszájam.Ezért akarom megműtetni.Nekem éjszakai problémáim nincsenek.Bármit ehetek este.Nem ébredek gyomorégésre vagy nyelőcsőégésre.Ezek csak nappali tünetek nálam.Úgyhogy igazából tanácstalan vagyok.😏

kov-i Creative Commons License 4 napja 0 0 15560

Tudod, jó pár évvel ezelőtt kezdődött Biocom-os állapot felmérés, majd több termék, mindez nem kevés pénz, és semmi pozitiv dolog ami mellette szólt volna. Majd utána, mások szavával élve, -bizva a Forever erejében, itt is több termékkel, sok pénz kiadással, és nemhogy egy csöpp javulást nem irhattam a javára, hanem még rosszabb lett. Na most akkor szerinted? Édes kevés az, hogy hiszek benne, de valami csöpp eredménye lenne, akkor hinnék benne, de igy semmiképpen. Azért, hogy mások zsebe vastagodjon, és a végén csak az orvosnál kötök ki. Na nem.....

Előzmény: Lolliii (15556)
Gabe73 Creative Commons License 4 napja 0 0 15559
Előzmény: Ttibi80 (15557)
kov-i Creative Commons License 4 napja 0 0 15558

Szia. Ez a száj égés azt jelenti, hogy az egész szád ég, vagy csak a torok résznél? És az orr égés ami egy ideje nekem is van, azt hittem, hogy ez megfázás jele lehet,  de erre nem is gondoltam. Picit most beto..am.

Előzmény: Ttibi80 (15557)
Ttibi80 Creative Commons License 4 napja 0 0 15557

Szia Gabe73!A tünetek nálam nyelőcső égés,száj égés,orr égés.Állandó böfögés.Gyomorsav lekötőre nem javul.Így felesleges gyomorsavlekötőt szedni.Jelenleg semmit nem szedek.A doktor azt mondta,hogy aki egy év gyomorsavlekötő szedése után nem javul meg,annak csak a műtét okoz megoldást.Te mit hallottál a műtét utáni életminőségről?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!