Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Joco_77 28 órája Creative Commons License 11494

Nincs szükségem haladékra. Megigérem MOST. Ha túl leszek az epeműtéten nem görcsölök rá semmilyen refluxos / rekeszes dologra. Csak túléljem és sikerüljön a műtét.

Előzmény: gombóc63 (11493)
gombóc63 28 órája Creative Commons License 11493

Nincs mit:-))) kapsz még egy kis haladékot, ha túl leszel az epeműtéten meg kell igérned, hogy nem görcsölsz többé rá a rekeszsérves, refluxos dolgaidra:-))) látod, lehet vele élni állandó agyalás nélkül is.

 

Előzmény: Joco_77 (11492)
Joco_77 29 órája Creative Commons License 11492

gombóc nekedis szeretném megköszönni a támogatást meg az információkat! Ha nem láttok el tanácsokkal / infókkal még mindig a béka segge alatt lennék lelkileg(ígyse vagyok még a régi de már sokkal jobb)

Előzmény: gombóc63 (11491)
gombóc63 29 órája Creative Commons License 11491

Pedig hihetnél neki...

Előzmény: Joco_77 (11490)
Joco_77 29 órája Creative Commons License 11490

Én már jó ideje(fél év) nem "kajálok be" nagyon, ettől függetlenül ha előrehajolok vagy görnyedten ülök jön a böfögés meg a mellkasi / hát szúrkálások.,.. Totál olyan mintha a rekeszszér miatt nyomódna fel a gyomor, de meg akart a doktornő is győzni, hogy a hát/mellfájás is az epekő miatt van. Hát nehéz elképzelni, hogy ennyire fentre hatna.

Előzmény: gombóc63 (11489)
gombóc63 29 órája Creative Commons License 11489

Azt hiszem ezen egyszer már vitatkoztunk.....egy rekeszsérvesnek azt mondani, még ha az epehólyagról van is szó, hogy jól tömd meg magad....enyhén szólva felelőtlen. Refluxos alapszabály, hogy többször keveset.

Előzmény: ghepard (11487)
Joco_77 30 órája Creative Commons License 11488

Hát azért nálunk a családban is minden második ember epeköves. Mindkét(!) nagymamám, nagyapám hasnyálmirigy daganatban halt meg(soha nem volt orvosnál de valószínű hogy lehetett epeköve is), apum epeköves, anyumnak epevezeték szűkülete van.

 

Ezekvől egyedül az egyik nagymamám műttette magát ő 86 évig élt.

 

Sajnos örökletes is lehet ez a dolog szerintem(bár jobb mint mondjuk vastagbélrák hajlamot örökölni..), de tény, hogy ha máshogy éltem volna nem nő ekkorára valószínűleg.

Azis igaz, hogy állítólag a kis kövek okozzák a komolyabb bajokat(azok mozdulnak ki) nekem viszont fájdalmaim vannak azse jó :)

Előzmény: ghepard (11486)
ghepard 30 órája Creative Commons License 11487

Tetszik a humorod, legalább így vidámabb gondolatok repkednek a fejedben és vibrálják át az egész testedet. Igen a hólyag elég nagy, kár hogy nem tudják úgy kiszedni a köveket, hogy a hólyag bent maradjon. Az nem véletlenül van ott, de sokan már el vannak nélküle. Egy kicsit megváltoztatod a evési szokásaidat (jóval többször kevesebbet) és nem lesz gond hosszú hosszú ideig....... Ha megvan a hólyag, akkor talán jobb a kevesebbszer több kaja - ezt forszírozom már jó ideje. Az azért van ott (gondolom), hogy megteljen és aztán sokkal nagyobb erővel menjen is ki maradéktalanul, mikor az ember jól megtömi magát - így kicsi az esély, hogy valami ott marad. Majd mikor sokáig nem eszel, megtelik újra - és újra kinyomatod.........

Előzmény: Joco_77 (11484)
ghepard 30 órája Creative Commons License 11486

Gondoltam, hogy nagy valószínűséggel lesz több is. Van, akinél 20-30 is van, persze nem mind olyan nagy, mint a Te legnagyobbikod..... A Te eseted is ösztönöz engem, hogy elkerüljem ezt az állapotot, nagyon motivált vagyok, mert kitaláltam magamnak egy hosszútávú tervet, amit csak brutálisan jó állapotban fogok tudni teljesíteni. 

Előzmény: Joco_77 (11483)
ghepard 30 órája Creative Commons License 11485

De már most  gyakorolhatnád, hisz most szépen látod, hogy a gondolkodásod mennyire befolyásolja az állapotodat. Én úgy tekintettem a bajokra, mint egy edzésre - egy helyzetre, amiben gyakorolhatom azt, amit beterveztem. Ha sikerült javítanom a helyzeten, akkor az hatalmas belső energiát adott. 35 év nagy idő Joco, sok mindent megtanultam ez alatt az idő alatt........

Előzmény: Joco_77 (11482)
Joco_77 1 napja Creative Commons License 11484

Namost ha "néhány" 20mm es akkor gondolhatod hogy tele lehet ha egy átlag epehólyag hossza 70mm körül van... :)Igazi kőbánya az ott, kár hogy nem gyémánt vagy valami értékeset növesztek mert akkor megélnék belőle.

Előzmény: Joco_77 (11483)
Joco_77 1 napja Creative Commons License 11483

"meglehet nem is egy lesz ott, hanem még jópár apró is talán"

 

Tele van kővel a hólyagom szinte. Ultrahang lelet: "Néhány 20mm es és több kisebb echodens képlet hangárnyékkal"

 

Előzmény: ghepard (11480)
Joco_77 1 napja Creative Commons License 11482

Nincs gond a pozitív gondolatmenettel, azután, hogy túl leszek a műtéten...

Előzmény: ghepard (11481)
ghepard 1 napja Creative Commons License 11481

Mégse lett pozitív a hsz-od. De sose késő Joco, ha a fejedbe veszed, hogy megváltozol és ezt a gondolatot nem fogod engedni elhalni, akkor van esélyed a változásra. Ha el tudod fogadni azt, hogy magadért Te vagy a felelős, akkor már a fele utat megtetted - innen már csak jobban fogod csinálni a dolgokat............

Előzmény: Joco_77 (11479)
ghepard 1 napja Creative Commons License 11480

Szerintem is is. Tehát közrejátszanak (s nemcsak a gasztrósnál) a lelki okok és a fizikaik is. Tehát az is szerepet kap, hogy mit eszel/iszol, mikor, hogyan, mennyit. Hogyan, mennyit, mikor stb mozogsz, hogyan lélegzel stb. Na és a maga részével kiveszi a lelki tényező is, hogy dolgozod fel magadban a mindennapi életet. Nagyon sokszor a lelki tényező a meghatározó. Most már próbálsz egy kicsit más hozzáállással éldegélni, ami a műtét után  a segítségedre lehet. Innen már csak egy ugrás és kedvet kaphatsz a testrészeid, belső szerveid stb funkcióinak feljavításához. Ha jobban megismered magadat, akkor többet ki tudsz majd hozni a testedből. Feljavíthatod légzésedet, hideg/melegtűrésedet, emésztésedet, felszívódást, ürítést, mozgásodat stb is. A dolgokra lehet hatni fizikailag is és lelkileg is – a kettő összhangja és egyensúlya adhatja azt, amivel meg leszel elégedve........ A lelked, tudatod állapota kihat talán a fizikai testedre és fordítva is igaz talán – a fizikai tested állapota kihat a lelkiállapotodra........  

 

S voltak olyan gondolataid, mikor megtudtad, hogy hatalmas epeköved van – hogy lehet e valahogy hatni rájuk, hogy kisebbedjenek, csiszolódjanak (meglehet nem is egy lesz ott, hanem még jópár apró is talán). Nekem vannak ilyen gondolataim és csinálom is azokat a mozdulatok, hogy lehetőleg ne képződjenek a testemben ilyen lerakódások sehol (belekben, erekben, izüleletekben, vesekő, epekő stb stb)......

Előzmény: Joco_77 (11478)
Joco_77 1 napja Creative Commons License 11479

Na mivel valaki megjegyezte, hogy nincs élet ha én nem írok írok most.

Mivel negatív hozzászólásaimról vagyok híres ezért megint írok egy pozitívat hogy ellensúlyozzam.

A gyomorszájam nem fáj azóta se. Néha belenyilal egy icipicit de sokat ülök betudom annak.

Viszont remegve félek a műtéttől(pedig még 19 nap) nagyon fosok, hogy sikerül e és minden rendben lesz e utána.

De ez a helyes ezt kell tennem nem maradt választásom. Jelzett az epém, ha most nem műttetem jöhet a katasztrófa.

Nem lepődnék meg, ha 19éig a savam megint alkotna ilyen félelmek mellett, de nem tehetek róla, ahogy kipattan 5 kor reggel a szemem máris azt veszem észre  hogy tompán fáj a hasam az idegesség miatt. Mindegy PPI -t nem igen akarok szedni addig már(utána meg már pláne nem). tolom befelé a mecsek gyomorteát meg este 1dl Salvus.

Rohadt várólisták, rohadt magyar egészségügyi viszonyok..

Hmm mégse lett olyan pozitív a hozzászólás :)

 

 

Joco_77 2 napja Creative Commons License 11478

Én hiszek abban, hogy minden gasztrós betegség hátterében a psziché az ideg a szorongás a zsörtölődés van, tehát lelki alapon. Én soha nem a mának éltem mindig a jövő miatt aggódtam, és a munkahelyi dolgokon is..."jajj mi lesz ha nem tudom megcsinálni időre"...teljesen megváltoztatott ez a betegség már leszarok mindent(mármitn ugyanúgy csinálom csak nem idegeskedek rajta).

Önmagában a koleszterin szerintem nem elég a kövek kialakulásához...Oda kell egy idegállapot is ahogy le is van vezetve jópár youtube videóban. Meg a hirtelen fogyás / hízás is szépen növeszti a követ.

Előzmény: ghepard (11476)
gombóc63 2 napja Creative Commons License 11477

Ezek alapvetően jó hírek:-) én egyáltalán nem lepődtem meg, hogy ehetsz bármit, gyakorlatilag nekem sincs tiltólistám.

Előzmény: Joco_77 (11475)
ghepard 2 napja Creative Commons License 11476

Joco, van elképzelésed, hogy tulajdonképp miért alakult ki Nálad akkora epekő. Mi kellett ahhoz? Nem tudom, de az is lehet, hogy mindenkinél itt ott sűrűsödik valahogy a hólyagban - a kérdés csak az, hogy miért nem tud az maradéktalanul kiürülni és cserélődni.

Előzmény: Joco_77 (11475)
Joco_77 2 napja Creative Commons License 11475

Megjöttem a szövettaneredménnyel amúgy, ha érdekel valakit leírom mi volt:

 

Szóval megkaptam az eredményt, a doktornő szerint "nagyon jó" lelet. Helikobacter a kanyarba sincs, pedig a 4 helyről 6 mintát vettek(2,1,1,2).

Ezekszerint gyomorrákban nem fogok meghalni öregen sem.

A másik a gyomorgyulladás. Mint kiderült szövettanból nem krónikus gyomorgyulladásom van hanem "reaktív" azaz valamitől bedurrant, a savnak van köze hozzá amit nem is csodálok hiszen elhagytam ugye a savkötőket 1.5 héttel a gyomortükrözés előtt...

Azt mondta a doktornő magától helyrejön. Mondom mit ehetek? Bármit...Na ezen lehidaltam. Na aztán én elkezdtem bombázni a kérdéseimmel.

Rekeszsérv vagy epekő okozza leginkább a fájdalmaimat? Azonnal rázta a fejét a rekeszsérvre az csak akkor okozhat fájdalmat ha az ember bekajál és akkoris csak ott ahol a sérv van mellkas alatt. Aztán mielőtt elkezdtem volna mondani hogy hol fáj felállt és azt mondta, hogy látja uram? Itt a gyomorszájam innen indul ki az epés fájás és átjön ide a hát közepére....

Na itt ledobtam az állam.. Mintha rólam beszélt volna.

Azt mondja 100% ig biztos benne, hogy a tüneteimet az epe okozza(rá is írta a végső papírra "A beteg panaszait nagy valószínűséggel a cholelithiasis okozza".

Aztán faggattam még hogy mekkora a rekeszsérvem, hogy kell nézni a leletet azt mondta kicsike , de folyamatosan kell szedni a savkötőt évtizedekig.

Na ez az amit én nem igazán szeretnék...

Na erre feltettem neki a kérdést. Oké, hogy évtizedekig kell szedni a savkötőt ha rekeszsérv van , de azt olvasom neten, hogy gombásodás alakul ki hiszen a kevesebb sav miatt jobban elszaporodnak a gombák.

"á az csak a legyengült beteg rossz immunrendszerű embereknél van maga erős és egészséges csak magára kell nézni"

Aha jó....én ennek ellenére nem fogom erőltetni a savkötőt..

Kérdeztem a Salvus vizet, ártani nem árt sőt, de savkötő mellett nem kell...

Epekőműtétről meg úgy beszélt mintha fogtömés lett volna: Szaladjon és csináltassa meg 3 nap múlva már el is felejtette, 4 pici luk..

Na mondom jóvan...

Hát ennyi nagyjából annak mondjuk örülök hogy nincs helicobacterim.

Ja és már szúrkálgat a hátam(direkt eszek most mindenfélét, hogy lássam a tegnapi csodával határos jóllétem állandó e).

Joco_77 2 napja Creative Commons License 11474

Szia sogormail.

 

Én nem vettem november óta. Muterom szeret ajándékba venni nekem, hát vegye...

Ha meg már van akkor kortyolgatom.

Előzmény: sogormail (11466)
mancsurka 2 napja Creative Commons License 11473

Amiket leírtál a lelki dolgokról és a stresszről az rám vonatkozva teljes mértékben igazak. Ezeket mind megtapasztaltam, ez a szorongásos időszak nem tesz jót nekem, de próbálok ellene tenni és én fogok győzni. :)

Előzmény: pupilla7 (11471)
ghepard 2 napja Creative Commons License 11472

Nincs mit. Ha lesz valami, amit meg akarsz osztani, akkor szerintem nyugodtan írj, ne hagyd magadban tombolni. Az eü dolgozókat nem irigylem, sok stresszel jár, sok a meló, nagyon sok a beteg, sok a panasz stb. Szép hivatás, de nagyon nehéz, nem egyszerű ezt kezelni, minden elismerésem. Én inkább a pozitív dolgokat keresem az életben és igyekszem kihasználni a testemben és a lelkemben (tudatomban) szunnyadó erőket, na meg a természet erőit is.......

Előzmény: pupilla7 (11471)
pupilla7 2 napja Creative Commons License 11471

Köszönöm! Nem is tudok mit írni..Eü dolgozó vagyok..naponta 100 ember fordul meg nálam..annyi mindent hallok,érzek,tapasztalok...én csak szerettem volna segíteni egy picit.mert én is benne vagyok..Örülök,hogy te is így látsz,hallasz,érzel..kitartást kívánok neked és mindenkinek.

Előzmény: ghepard (11470)
ghepard 2 napja Creative Commons License 11470

Már rég nem írtam ide, sokáig nem is olvastam ezt a topikot, de pár napja már úgy röptében bepillantok. Ne vedd tőle zokon ezeket a sorokat, Ő egy ilyen ember, ezt kell elfogadni, nem tudod Őt megváltoztatni. Tudnod kell, hogy tőle csak ilyen mondandókra számíthatsz, nincs ezzel semmi baj, próbálja leírni a dolgokat a maga szemszögéből, de még ez se igen állja meg, mert majd mindig mások írásaival, cikkeivel próbál érvelni.

 

Úgy ahogy írtad, kitartás mindenkinek. Én a magam módján kezelem bajaimat már 35 éve, igyekszem ezt elérni orvosok és gyógyszerek nélkül. Eddig sikerül is, jó döntés volt ez 27 éves koromban. Nekem is voltak sokáig refluxra jellemző panaszaim, persze csak magamnak panaszkodtam - szinte minden ételtől égettek, de voltak kimondottan olyanok, melyektől sokkal nagyobb mértékben. Ennek vége lett 2003 körül, azóta semmi gondom se ezzel, se az emésztéssel, gyakorlatilag semmi problémám nincs. 

 

Ha kezeltetni akarod magad, akkor elmész orvoshoz és szedsz mindenféle gyógyszert - ha azonban meg akarsz gyógyulni, akkor magadhoz kell fordulnod, kezedbe kell venned az irányítást és bízni kell magadban, harcolnod, gyakorolnod stb. Majd minden fejben dől el......

Előzmény: pupilla7 (11469)
pupilla7 2 napja Creative Commons License 11469

és jött megint a forgószél és elsöpört mindent.... neked jobb ha senki nem ír semmit? Akkor én mostantól nem fogok csak segíteni próbálunk egymásnak. Épp nem rég olvastam vissza az egész fórumot ember nem született még,aki ide szerinted jót írt volna. Most pedig ragadj ki egy mondatot megint a szövegkörnyezetből másold be és reagálj. Kitartást mindenkinek sziasztok

Előzmény: sogormail (11464)
sogormail 2 napja Creative Commons License 11468

Van egy problema vele. Regota hasznaljak, de nem nagyon talalhato a pubmeden olyan tanulmany ami a refluxra gyakorolt hatasarol szolna. Olyan "problemakra" hasznaljak ami nem a vegetativ idegrendszert erinti..

A reflux nem ilyen. Mondjuk lehet tenyleg csokkentheti a stresszt es ez mar akar segitseg is lehet. 

A weboldalon sokat ir a HRV-rol. Hosszu tema, aki sportol, foleg allokepessegi vmit, az tudja mi ez amugy is. Az osszes jobb pulzusmero ora HRV alapon mer pulzust es ezeknek van altalaban valamilyen mert parametere amit HRV-bol kovetkeztet. MAgyarul merheto. Tovabbmenve, vannak olyan telefonos appok, amik biofeedback alapon probalnak segiteni a stresszt csokkenteni. Pl. ez: LINK

Sportoloknak csinaltak az appot elsosorban, HRV alapu teljesitmenydiagnosztika, de van egy stresszkezelo appja. Adott tipusu pulzusmero ov kell hozza es mukodik.

HA valakinek ez a vagya.

 

(A stressz misztifikaciorol meg annyi jutott eszembe, hogy a stresszhormonok szintje merheto. HRV ami osszefuggesben lehet a stresszel, szinten merheto. Akkor miert kell egybol ezt kezelni ennek a merese nelkul, foleg ugy, hogy ez nem egy bizonyitott reflux kivalto ok?)

 

Előzmény: Updating (11451)
sogormail 2 napja Creative Commons License 11467

"Az emésztôtraktus alvás közbeni mûködését vizsgálva, egyértelmûen megállapítható, hogy ez az állapot kedvez a gastrooesophagealis reflux létrejöttének. A mély alvási fázisokban szinte minden fiziológiás refluxellenes mechanizmus csökken, míg a gyors szemmozgások (REM) fázisa ebbôl a szempontból gyakorlatilag megegyezik az ébrenlét állapotával "

 

Stressz nincs, van viszont mas.. 

Előzmény: sogormail (11464)
sogormail 2 napja Creative Commons License 11466

"meg a salvus amiből még mindig van itthon."

Ezt soha nem ertettem amugy miert jo a Salvus viz. Egy "termeszetes" szodabikarbonas viz, jo dragan uvegben hazacipelve.

Nem egyszerubb az 5Ft-os bolti "termeszetes" szodabikarbona port beletenni egy pohar "termeszetes" vizbe es azt meginni?:) Csak filozofalok..

Előzmény: Joco_77 (11455)
sogormail 2 napja Creative Commons License 11465

Ha nem parazik ra az ember akkor jobb, legalabb nncs betegsegtudat:) MAsreszrol a reflux legtobb esetben hullamzo. Ilyen ez a hullamvasut:)

Előzmény: Joco_77 (11461)