Keresés

Részletes keresés

sogormail Creative Commons License 2016.08.24 0 0 14685
Előzmény: Kiri1979 (14684)
Kiri1979 Creative Commons License 2016.08.24 0 0 14684

Nagyon meg tudlak érteni. Én is azt gondolnám, hogy hozzáértő kezekben kiderül mi a baj és majd annak megfelelően kezelnek. Egyszer azért valaki csak rájön mi a bajod!

Én még egy széklettenyésztésért is órákig könyörögtem az orvosnak, mert szerinte nem lehet CD fertőzésem. És mégis. És utána meg leszid, hogy ne olvasgassak a neten. Ha nem olvasgattam volna, akkor semmi nem derült volna ki.

Június 10-én kerültem kórházba vesemedencegyulladás gyanúval és bár döntésképtelenek voltak (vakbél, vesemedencegyulladás vagy gasztroenterológiai probléma) végül a vesemedencegyulladással kezeltek. 5 napig vénás AB, aztán otthon még 5 nap tabletta. Azóta kb 3 hónap telt el és 55 kg-ról 45-re fogytsm. De ez sem zavar senkit rajram kívül :)

Hát ez van, most megpróbálok természetes szereket is bevetni. Legszívesebben nem szedném most sem az antibiotikumot, de ez a Clostridium Difficile halált okozhat sajnos, így nem merem kezeletlenül hagyni. De legalább 85%-ban gyógyítható, az infektológus azt mondta, hogy ennyi esély van a gyógyulásra. Először sírtam, de miért én lennék a 15%-ban?

Előzmény: kokori (14682)
sogormail Creative Commons License 2016.08.24 0 0 14683

Hat ha minden szervi vizsgalat negativ, bar a veres szeklet azert nem az.. De akkor tenyleg el kell gondolkodni vmi psziches hatteren, pl. egy burn-out.. Mo.-on ezt pont letojjak, itt a Nemeteknel erre figyelnek azert. Es van igenybeveheto kezeles, klinikakon etc.

Előzmény: kokori (14680)
kokori Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14682

Nem irigyellek. Igen én azért vagyok elkeseredve mert fogalmam sincs mi a bajom és mivel csillapitsam a fájdalmamat. Ez a legrosszabb az egészben vagy ha fáj is legalább az orvos tudná mitől és majd kigyógyítanak ...de nem. Miért kellett szedned antibiotikumot elöször? Én is hallottam hogy valakiknél refluxot okoz. Hát nálad mást is. Gondolom azért ez egy hosszabb folyamat volt az antibiotikum és a hurut majd az enzimhiány.

Előzmény: Kiri1979 (14681)
Kiri1979 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14681

Aha, hát akkor CT már kilőve. A köldökig nem ér el a gyomor szerintem. Ott inkább vékonybél van. De a hasi fájdalmakban az a jó, hogy bárhova bármi kisugározhat. Szerintrm Neked is a bizonytalanság a legrosszabb, hogy nem tudják mi a betegséged.

Engem egy antibiotikum kezelés tett tönkre (akkor rólam is készült 9 rtg., arra is gyanakszom), utána refluxos lettem, aztán begyulladt a gyomornyálkahártya. Aztán Clostridium Difficile fertőzésem lett. Majd rettenetes gyomorfájdalmak, bélfájdalmak, puffadás és emésztetlen széklet. Így jött képbe a hasnyálmirigy enzim hiány. Diétázom, enzimpótlót szedek, így most kevésbé fáj, de sok időnek kellett eltelnie, hogy jobb legyen). A gyomrom meggyógyult, a baktérium visszajött, így újabb antibiotikum jön, ami megint újra tönkre teszi, ami eddig felépült :(

 

 

Előzmény: kokori (14678)
kokori Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14680

UH viszgálat is volt vagy 3 alkalommal. Igaz nem most talán májusban utoljára. De a labor most meg rendben ha a hasnyálmirigyre gondolsz. A fekete  széklet már a múlté ,azóta sem jött vissza de az emberben ott motoszkál mitől lehetett és megint mi ez a fájás. Hasmenésem nem igen van sőt inkább nehezen jön mintha pangna a belem. Pedig még csak nem is kemény a székletem. Képzeld most voltunk olaszban nyaralni  a családdal 3 . napon volt csak székletem de az sem volt kemény hanem puha mint a májkrém.(elnézést). szerintem az sem normális dolog. Mondjuk minden nap eszem 1 banánt az meg székletfogo. Az biztos valami nagyon nem kerek. 

Előzmény: Kiri1979 (14679)
Kiri1979 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14679

Meg esetleg kérhetnél az orvosodtól beutalót UH-ra.

A krónikus hasnyálmirigy gyulladás is hasonlóan nagyon tud fájni gyomornál és köldök környékén (bár fekete székletet nem hiszem, hogy okozhat). Persze még kb 20 más betegségtől lehet. Széklet emésztettséget néztek már Neked?

Előzmény: kokori (14676)
kokori Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14678

kössz a nyugtatást. Én mindenen átestem ebben az évben de a fogyás miatt inkább. Vagy 4 labor 3 gyomortükrözés 2 CT ,koponya és hasi kismedence, utána plusszban egy vékonybél CT, 30! perces röntgen vizsgálatttal! Kezdek már arra is gyanakodni mert az orvos nem tudta az orromból  kihuzni a csövet és kétszer annyi időt töltöttem az alatt a qarva röntgen alatt mint szokás. Bár sugárzástól nem hiszem hogy gyomorbajos lennék. Maximum a hasnyálmirigy és vékonybél kap egy kis rúgást:D Szóval volt minden. Pszhisen nem fáj próbálkoztam dupla adag nyugtatóval  de nem veszi ki.  Amúgy szerinted a köldök környéke az még gyomor? Mert ott fáj egész nap s utána nyilal gyomorban inkább evés után. 

 

Neked is van gyomorpanaszod mert emlitetted? 

Előzmény: Kiri1979 (14677)
Kiri1979 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14677

Szerintem 2,5 hónap alatt nem tud olyan történni a gyomroddal, ami indokolttá teszi, hogy ennyire fájjon.

Engem az orvosom hipochondernek néz, de marhára nem érdekel. Ha egyszer fáj... Nekik kellene rájönni mi okozza. Egyébként nem ártalmas a gyakori tükrözés, valakinek vérzéseket csillapítanak endoszkópiával minden nap. Neked MR-t vagy CT-t csináltak már?

Szerintem tud fájni a gyomornyálkahártya gyulladás is, de nézhetnének Neked felszívódási zavar ügyben is pár vizsgálatot (ételallergia-intolerancia, keményítő terhelés, stb.).

 

 

 

Előzmény: kokori (14676)
kokori Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14676

Nem tudom  hogy neked volt -e,  de nyálkahártyagyulladás okoz gyomorfájást? Nekem amikor megállapitották akkor sem fájt csak egy pici érzékenységet éreztem. Viszont az az érdekes hogy hányingerem soha sincs ,gyomorszáj tájékán nem fáj ,inkább gyomor alsó része ,de az piszkosul tud. Néha ki kell szállnom a kocsiból hogy" megkönnyebbüljek"....remélem valamelyik doki mond valami okosat.

Előzmény: Kiri1979 (14674)
kokori Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14675

Tükrözésre megint? Kb 2.5 hónapja voltam teljesen negatív volt! Már hülyének néznének. Nem is merek oda vissza menni ahol eddig vizsgáltak . Ebben az évben először a helikobakter ,előtte  fogyás , utána a fekete széklet miatt már tükröztek. Volt köldök táji diszkomfort érzésem mióta savcsökkentőt szedek de azt mondták idegi alapon vagy rossz bélmüködés IBS.  Az a baj volt gyomorhurutom de hogy ez ilyet nem produkált az biztos , fekélyem soha nem volt, de az meg evésre csillapodna....nem tudom....passz mit tegyek. Egy gasztro dokihoz elmegyek ,ha ö azt mondja bizony elkerülhetetlen a tükrözés mert fogalma sincs és nem tud terápiát adni akkor legyen ,de hogy ennyi idő alatt mit tudtam igy elrontani számomra felfoghatatlan. Ha ez nem velem történik el sem hiszem . Ebben az 1 évben már megjártam minden poklot:D

Előzmény: Kiri1979 (14674)
Kiri1979 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14674

Hát ez nem hangzik jól. Ha a gyomrodban esetleg gyulladás lenne, a crp nem mutat semmit, mert nem szervet érintő gyulladás, hanem nyálkahártya. Azt nem mutatja a crp.

Tökéletes laborral is lehet sajnos nagyon szenvedni. Mész gasztroenterológiára?

Előzmény: kokori (14672)
Kiri1979 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14673

Keményítő terheléssel, igen :)

A labor (amiláz, lipáz) tökéletes volt, de a keményítő terhelés nem.

A gyomorszájnál fájt rettenetesen, étkezésektől független. Még meg is tükröztettem magam, de a gyomrommal minden rendben volt. Azóta diétázom és enzimpótlást kapok. Nem tökéletes még, de összehasonlíthatatlan azzal amilyen volt. Nekem János kh-ban csinálták.

 

Előzmény: _chillout_ (14668)
kokori Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14672

Sokat nem vártam ma délelött bementem a VI kerületben a syn laborközpontba  levetettem egy komplett vérvételt . Most este 7 re emailen meg is küldték az eredményt minden máj,vese, hasnyálmirigy, vérképek, vas, fehér,vörösvér , CRP(5) normális. 9 ezer forint volt de annyira rossz a gyomrom és a beleim hogy nem vártam vele. Ez megvan megyek vissza valamelyik dokihoz. Még egy helikobaktert levetettem vérből az eredmény később lesz meg.  Amúgy általában evés után a legrosszabb de érdekes nem mindig. Először megint gyomorhurutra gondoltam hiszen tavaly volt krónikus hurutom ami elmúlt. Kb 1 hónapja a strand után kezdett el fájni először ,ráfogtam a fagyira lehet gondoltam túl hideg volt. Később egyre rosszabb lett . Utána már otthon is pihenve is kellemetlen volt. Akkor már azt gondoltam ez fekély.   Az a legborzasztobb alig tudok ülni a kocsiban (soför vagyok) mert az a testhelyzet a legborzalmasabb szinte kiszakad a gyomrom úgy érzem egy helyen. Az a legjobb ha vízszintesben fekszem vagy az egyik oldalamra fordulok. Étvágy semmi:( Most vagy a savcsökkentő szedte szét a gyomrom vagy sok a savam de akkor meg evésre enyhülnie kéne a panasznak nem?

Szerintem a fekélyt és a sok savat kizárhatom mivel az evésre javulna vagy legalább enyhülne a  panaszom. Rettentő rossz érzés egész nap ezzel élni.  Tv -t sem tudsz nézni ülve mert kinyomja a gyomrom . Ha nem lettem volna kb 2 hónapja gyomortükrözésen azt mondanám gyomorrák.  Arra gondoltam mivel a székelés is nehezen megy mióta ez van s a bélgázok is elmaradtak( régen nekem sok volt) nem -e ez  a baj hogy a puffadás és a bélgázok  "pangása" nem e a gyomorban okoznak problémát?  Napi kb 10-12 órát ülök a munkahely miatt sajnos ,persze néha felállok és mozgok. :(  Persze kicsit költői a kérdés , tudom hogy nincs rá válasz vagy megoldás ,én már csak próbálom magamból kiirni a fájdalmamat. Remélem egy héten belül találok valakit aki legalább sejti hogy mi lehet a probléma. Ennél még a fekete széklet is jobb volt mert akkor legalább gyomorbajom nem volt. Annak legalább örülök a laborom jó.  

 

Kismacs34 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14671

Ha elmész hozzá,az összes leletedet vidd. Vérképet is. Nekem minden referencia értéken belül volt a vérképemben, mégis azt mondta, hogy neki sok infóval szolgál ez is. Én 14000 ft- ot hagytam nála.

Előzmény: kokori (14670)
kokori Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14670

köszi! Valakit muszály elkapnom és megkérdeznem mi  a baj. Csak hát magánrendelés:(

Előzmény: Kismacs34 (14666)
_chillout_ Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14669

Keményítő-terhelés. Vérvétel, aztán megiszol 2 dl "lisztes" vizet, aztán még négy db vérvétel, félóránként.

Előzmény: gyurmy40 (14654)
_chillout_ Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14668

Detto. Csak nem Takáts dr diagnosztizálta a SE I. Sebklinikán? Itt már többünknél diagnosztizálta ezt keményítő-terheléssel.

Előzmény: Kiri1979 (14660)
gombóc63 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14667

Ha egy érték a felső határon van nem jelent még gyulladást. Gyulladásnál a CRP szint tízszeresére, százszorosára emelkedik villámgyorsan.

Előzmény: kokori (14664)
Kismacs34 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14666

Hídvégi Editnek csak a magánrendelésén jártam, nem tudom most hogy amúgy hol rendel. Igen pesti.

A magánrendelésén itt találod meg: https://www.allergiakozpont.hu/ (A Mammutnál van.)

Nagyon-nagyon alapos, és olyan mint egy két lábon járó orvosi lexikon. Nagy tudása van, mellesleg rendkívül kedves is. Velem majdnem egy órát foglalkozott.

Előzmény: kokori (14663)
Kismacs34 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 14665

A CRP nagyon érzékeny vizsgálat, már a legkisebb gyulladásnál is emelkedést mutat. Csak van valami gyulladásod, ha felső határértéken volt...

Hasnyálmirigyedet nézték?

Előzmény: kokori (14664)
kokori Creative Commons License 2016.08.22 0 0 14664

Egy vérképre el akarok menni bár májusban voltam akkor jó volt. Igaz a CRP már ott 10 egység volt ami felső határ. Azt mondták egészséges vagyok mégis fájdalmaim vannak. S nem a kedvem vagy a fejem miatt mert pl akkor is rám tör ha ez ember rá sem gondol vagy pl hajnalban amikor alszik. Azt pl észrevettem az édességet abszolute nem birja a gyomrom még egy kicsi csoki kockát sem:(( hogy lehetek akkor egészséges??

Előzmény: Kismacs34 (14662)
kokori Creative Commons License 2016.08.22 0 0 14663

Szia és Ö pesten rendel ? te ismered jó orvos? 

Előzmény: Kismacs34 (14662)
Kismacs34 Creative Commons License 2016.08.22 0 0 14662

Szia Kokori!  

Szomorúan olvasom,hogy nem vagy jól.

Én még Hídvégi Edit gasztróst tudom neked ajánlani,ő most nincs szabin. Vérképed rendben? Nincs ételallergiád, liszt vagy tejérzékenységed?   Volt széklettenyésztésed?

Nekem is rengeteg idő volt mire elmúlt a reflux...akármi is legyen ez neked, lassan rendeződnie kéne már...

Vékonybél ct miatt nem irigyellek...

Előzmény: kokori (14661)
kokori Creative Commons License 2016.08.22 0 0 14661

Bárcsak egyszer azt mondhatnám jobban:( Most nagyon visszestem. Sok mindenen átmentem az elmúlt hónapokban ,azt hittem végre vége. Semmit nem találtak nálam a fekete széklettel kapcsolatban igy hát megnyugodtam visszatértem az "életbe" kb két hétig. Volt még egy vékonybél CT -m utoljára ami elég rossz volt vagy 30 percig voltam egy röntgen alatt ahol egy csövet dugtak le az orromon keresztül  a vékonybelekbe majd utána mentem CT re. Ez volt az uccsó vizsgálat vagy 2 hónapja. Megjött minden eredmény......negativ. Igy hát éltem az életem kb 2-3 hétig. El akartam hagyni a a PPI-t amit a fekete széklet miatt az orvos előtte megint beszedetett velem. De a 3. héten  elég erős puffadás majd utána gyomorfájás. Gondoltam biztos a PPI elhagyása miatt. Elkezdtem szedni 20 mg de nem múlt el . Evés után intenzivebb ,már néha a Tv nézést , pihenést is gátolta. Gondoltam elmegyek Takáts  Alajos doktorhoz vissza a sebészetre de szabin volt ,pénzem meg magándokikra már nincs. 2 hete voltam nyaralni Olaszországban a családdal de szinte egész végig gyomornyilalásos, kellemetlen hasfájás volt rajtam. Ott már 40 mg savcsökkentőt szedtem hátha jobban leszek , a nyilalás elmúlt de a hasfájás felerősödött. Főleg este .  Tulajdonképpen azt vettem észre ha nem szedem a PPI-t nyilal és fáj a gyomor ha szedem akkor meg olyan felhasi fájdalmaim vannak hogy az szívja le az erőm. Sajnos pár napja tarkóból induló fejfájásom is van pedig életemben nem fájt a fejem (igaz előtte a gyomrom sem) s rettentő gyenge vagyok. Most visszaálltam 20 mg PPI-re , s megpróbálok várni egy kicsit hátha elmúlik vagy jobban leszek. Mióta fáj a gyomrom ami nem csak nyilalás hanem olyan kényelmetlen s állandó nyomás vagy feszülés is, az erőm is egyre kevesebb. Probáltam egy orvost elérni azt mondta biztos pszhié:D  Persze ,teljesen nyugodt vagyok a frontin miatt s a gyomornyilalás meg a kényelmetlen hasi, gyomor  fezsülés és kényelmetlenségre is azt mondják pszhié. Evés után például iszonyatos gyomorkorgás és hangzavar percekig amit megint nem értek. Valamit nagyon elbasztam. Pedig a napi 1-1 szem frontin és 20 mg savcsökkentőn kivül semmit nem szedek. nem iszom nem dohányzom ,nem sokat dolgozom nincs idegeskedés mégis.....s egyre lejjebb húz:((

Sajnos nagyon rossz  egészségben vagyok  hetek óta. S nem tudom mit tegyek.

Előzmény: Kismacs34 (14659)
Kiri1979 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 14660

Az enzimhiány tünetei. 

Lehet, hogy véletlen egybeesés, de elkezdtem szedni a PPI-t és rá kb másfél hétre kezdődött minden panaszom. 

Előzmény: gyurmy40 (14658)
Kismacs34 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 14659

Te hogy vagy Gyurmy?

Előzmény: gyurmy40 (14656)
gyurmy40 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 14658

Ez az enzimhiany tunetei voltak vagy a savcsokkentok mellekhatasai mert azt nem irtad? Koszi a valaszt hasonlo bajaim vannak. 

Előzmény: Kiri1979 (14657)
Kiri1979 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 14657

Gyomorfájdalom, puffadás, szinte mindig, hasmenés, napjában többször, sárga színű, emésztetlendarabokkal, étkezés után telrségérzés, álmatlanság, rossz közérzet. A laborleleteim tökéletesek.az enzimpótlástól sokkaljobb

Előzmény: gyurmy40 (14654)
gyurmy40 Creative Commons License 2016.08.20 0 0 14656

Szia Macs☺Orulok hogy jol vagy!

Előzmény: Kismacs34 (14653)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!