Keresés

Részletes keresés

Kipinyányi Monyó Creative Commons License 2015.05.10 0 0 12089

Több, mint fél évig szedtem rendszeresen, Xiloxot, később Algoflex Fortét, ezenkívül ezalatt három antibiotikum kúra is volt. A nyelési probléma fokozatosan kezdődött, először csak néha el-elakadt a kaja, nem is tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget, aztán volt egy kisebb műtétem március 8-án más jellegű, nah, utána kezdődött a fájdalom. Mostmár kezd alakulni, tegnap megettem egy adag borsólevest, aztán egy adag roston fogasfilét gombamártással és szépen lecsúszott, nem lett bajom tőle. Ki vagyok éhezve, nagyon kívánom az ételeket. Önkényesen levettem a Controlocot napi 1x40 mg-ra. Egyáltalán nem érzékelek semmilyen savat.

Előzmény: sogormail (12079)
Tatjana75 Creative Commons License 2015.05.09 0 0 12088

A műtét nálam se jön szóba. Lehet én is kipróbálok egy másik ppi-t. Hátha attól elmúlnak a bél tünetek. Persze ez nem a tökéletes megoldás, de ha nem megy gyógyszer nélkül nincs mit tenni. Egyébként az elején nálam is működött, hogy2-3 hónap után leraktam, de ez egyszer csak nem ment. Nálam azóta lehet függőségről beszélni.

Előzmény: refi78 (12087)
refi78 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 12087

Szia Tatjana!

 

Nekem most hogy gyógyszert cserélt a doki (másik fajta PPI-t szedek) jobb lett. Még van egy-két bél krutty reggel, evés után és este lefekvéskor, de az már istenes ahhoz amit csinált a gyomrom, meg a hasam. Meg mostmár a hasmenés is elmúlt. Nekem a műtétet még sosem mondták, pedig 2009 óta szedtem folyamatosan a controlocot. És most is azt mondta, hogy ezt nem kell műteni, de hosszútávú gyógyszeres kezelés kell!

 

gombóc63 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 12086

Nekem az orvos mondta ezt, akkor még kaptam elszámolást a vizsgálatról, ha jól emlékszem a dormicum injekció 220.-ft volt. Nem hiszem, hogy csak ez az akadálya. De ebbe már bele se menjünk.

Előzmény: sogormail (12085)
sogormail Creative Commons License 2015.05.08 0 0 12085

Nekem azt mondtak, hogy a penzugyi kerettel is gond van. Bizonyos keret terhere mehet a "boditasos" tukrozes. Meg ezt nezik, nem lehet bizonyos szazaleknal tobb a boditasos vizsgalatok szama az osszhoz kepest.

De nem neztem utana. A nemeteknel ez az alap, hogy altatnak.

Viszont most varok en is jul. elejeig a vizsgalatra:)

Előzmény: gombóc63 (12083)
Tatjana75 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 12084

Hát én inkább kínlódok, de nem fogom megműtetni magam. Viszolygok minden olyan dologtól, ami drasztikus beavatkozással jár. Arról nem beszélve, hogy az eddigi orvosaim (nem kevés volt) sem javasolták. Fura, hogy a terhesség alatt elég jól tűrtem a tüneteket, de a hànyingert nem bírom. Amikor az jön, akkor térek mindig vissza a gyógyszerhez. Amúgy nem súlyos a refluxom. Csak enyhe gyulladàst szoktak találni a nyelőcső alsó szakaszán. De ez nem számít, ha a tüneteket nem bírom. De most már annyira elegem van, meg félek a hosszú távú szövődményektől, hogy bármi áron, de abba akarom hagyni. 

Előzmény: sogormail (12082)
gombóc63 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 12083

Minden maszek rendelőben bódítanak vagy altatnak, ahogy a kedves paciens kívánja:-) Engem államiban is bódítottak egyszer, külön szépen kértem, megcsinálta a doki ( naná, hogy tyuttyantottam) de elmagyarázta, hogy azért nem ajánlgatják, mert arra nincs kapacitásuk, hogy utána figyelemmel kisérjék a beteget. Tény, egy másik szobába fetrengtem 20-25 percet, utána engedtek el.

Előzmény: refi78 (12071)
sogormail Creative Commons License 2015.05.08 0 0 12082

"A PPI után nem sokat ért az Ulceran."

Nem lehet, hogy nem a PPI szedese miatt nem eleg jo az Ulceran, hanem szimplan azert mert a PPIk joval hatekonyabban (erosebben) csokkentik a gyomorsavtermelodest. Es a te sulyossagu refluxodnak kell a PPI hatasa?

 

En egyebkent ha evekig kellene tartosan szednem a PPI-t biztosan a mutetet valasztanam. Nem nagyon van alternative, meg ugy sem, hogy a mutet se tul nagy sikeressegu hosszutavon. Egyebkent a PPI-t helyesen is ugy kellene szedni, hogy max par honap. HA ettol hosszabb idore kell, evekig, akkor sajnos a savhiany tenyleg sok mellekhatast okoz. No meg barmilyen gyogyszer is.

En leghosszabb amit szedtem az szerint 3-4 honap volt es a vegen soha nem okozott gondott 1ik naprol a masikra elfelejteni bevenni:) MAjd igy letenni..

 

/Termeszetgyogyaszokat en helybol kerulnem. (Foleg a multkori agardi eset utan, miutan az "orszag egyik leghiresebb" termeszetgyogyasza egyutt az ostoba szulokkel egy csecsemo halalat okoztak!)/

Előzmény: Tatjana75 (12080)
olive25 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 12081

    Sógor !

 

Köszönöm a javaslalokat 

Előzmény: sogormail (12073)
Tatjana75 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 12080

Szia refi78!

 

Nálam hasonlóképpen nagyon jól működött/működik a PPI, mint nálad.

Amikor 2000-ben megkaptam az első PPI-t, évekig szedtem és teljesen tünetmentes voltam, pedig csak 10 mg fenntartó adagot szedtem. Aztán 2008-ban elkezdtem tőle puffadni, görcsölt a hasam, laza lett a székletem, volt egy csomó vizsgálat, persze semmit nem találtak. Az akkori gasztroenterológusom állította, hogy nincs köze a PPI szedéshez. Majd 2009-ben terhes lettem és leálltam a PPI-vel. 1 hónap múlva elmúlt az összes bél tünetem. Azóta újból szedem a PPI-t és nagyon sokat kínlódok a beleimmel. A mostani orvosom kerek perec megmondta, hogy a PPI tönkreteszi a bélflórámat, kontaminált vékonybél szindrómát okoz, ami a felszívódást is rontja. De képtelen vagyok tartósan leállni. Ha nem szedem a PPI-t fáj a gyomorszájam, a hátam, hányingerem van. Ördögi kör, amiből úgy érzem nincs kiút. Folyamatosan szedek probiotikumot, enzimeket, de így is fáj a hasam. Tavaly elmentem egy neves természetgyógyászhoz, aki azt javasolta, hogy térjek át az Ulceran-ra, ami egy H2 blokkoló, és arról majd könnyebb lesz végleg lejönni. Hát nem ment úgy sem. A PPI után nem sokat ért az Ulceran.

Nem tudom mi lenne a megoldás. Ha van valakinek jó ötlete, leírhatná. Az is érdekelne, aki le tudott jönni a PPI-ről, hogy csinálta.

Előzmény: refi78 (12009)
sogormail Creative Commons License 2015.05.08 0 0 12079

Mennyi ideig szedtel ilyen fajdalom/gyulladascsokkentoket amugy?

Előzmény: Kipinyányi Monyó (12069)
sogormail Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12078

Meg a hanyinger. Nekem allandoan az volt az elejen. Ha elorehajoltam, foleg reggel fogmosasnal, volt, hogy beler....tam a csapba.

Erre csinaltak egy nyeletesi rontgen vizsgalatot. Lehet ez is jo lenne elso korben tukrozes helyett.

Hatranya, hogy eleg eros sugardozisa van..

Előzmény: refi78 (12072)
sogormail Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12077

Gondoltam mar ra, de szerintem nem a regi cimbora:) 

Előzmény: _chillout_ (12063)
sogormail Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12076

Semmi bantas nincs itt. :) Van a forumnak egy tortenete, kb. 1 eve lehet regebben, elleptek a trollok. Alter, ezo, okobio, holisztika volt minden. Szep lassan kiderult, hogy vmi facebook csoportbol jottek egyik a masik utan. Tobb mint erdekes volt, bar java a beirasoknak ment a kukaba. 

Előzmény: Kipinyányi Monyó (12067)
sogormail Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12075

Eleg ellentmondasos a torteneted, a hogy gyogyulsz ki a refluxbol, hagyod el a PPI-t, hogy lettel depresszios a gyogyszertol, hogy fogytal 50kgt (gondolom a szamot elirtad) egesz odaig, hogy nincs is refluxod, felmarodasod es meg csak nem is kezeltek refluxxal. MIndezt egy reflux topicban.

Elmondtam tobbszor, nem erdekelnek szemelyek, ez egy forum, az interneten. Nem a valo vilag. Nincsenek metakommunikaciok, nem valos ideju beszelgetes es egyaltalan ez nem egy beszelgetes, raadasul egy tematikus topic ami a REfluxrol szol. Van topicja a Ghepard fele rezgetesnek, meg van sok egyeb filozofia topic is. Ez meg egy egeszsegugyi forum, nem filozofia es nem alternativ egeszsegugy. (Annak is van topicja)

Azzal, hogy eü-ben dolgozol, orvosokkal kontaktalsz napi szinten, most epp kiderult az is mar, hogy apolo vagy, te kerkedsz allandoan es barmifele erv nelkul minden kikersz magadnak erre hivatkozva es barmifele erv nelkul szemelyeskedsz. Ennyit a stilusrol. 

HA eü-ben dolgozol es ez neked erv, akkor hagyjuk az un. "hatalmi ervelest". EÜ dolgozoknak van csak igazan felelossege, hogy ne terjedjen hulyeseg. (Reflux az nem gyomoridegesseg pl.) Ha kapsz egy kritikat az nem szemelyedet erinti, tok erdektelen barmelyikunk szemelye a neten, hanem a mondanivalot. VAgy ervelsz alatamasztod, megkerdezed az orvosokat korulotted, ami valoban segitseg mindenkinek. De eddig csak frocsoges volt a valasz es kritizalod a stilust. 

Ha holisztikus nezeteket szeretnel terjeszteni, akkor megfogod kapni ugyanazokat a kritikakat mastol is, mint ahogy a forumodon megkaptad. Es ha hangsulyozod, hogy eü-s vagy akkor megjobban, mert pont egy eü-s dolgozonak kellene felvilagositani hova vezet a hulyeseg.

NAgyon szep a betegapolas es a lelekapolas, megvan a helye, kell, nagyon fontos. De hiaba kedves az ember, ha kozben megy a hulyeseg. Probald meg a klinikadon elsutni egy epekovesnek, hogy rezgessen, majd elkopik a kovi, mert az az elmelet. Hamar ajton kivul talalnad magad. 

(Errol az egeszrol nagymamam faluja jut eszembe, 2 haziorvossal. Az egyik kedves, imadjak az oregek, a masik a "bunko". Csakhogy a kedvesnek eleg gyer a tudasa, ha baj van mindig a bunkot hivjak, mert eleteket menthet. Sajnos a kedves doki nem vett eszre nagyanyonal egy oregkori faradasos gerinctorest es egy megfazasbol kialakult asztmatikus horgogyulladast. Szerencsere jut a bunko aki nem beszelget es nem melegiti a lelkeket, ellenben 2 honap "kinjatol" szabaditotta meg 5 perc alatt nagynyot. Engem meg esz az ideg az ilyen kedves hozza nem ertoktol)

 

(Mielott elobujik a stilus, csak jelzem, hogy tisztaban vagyok milyen a magyar eü. Fel csaladunk orvos, gyogyszeresz (bar mar legtobbje nyugdijjas). Edesanyam az eü-be rokkant bele mar vagy 20 eve. Ez viszont nem erv semmire ami itt eddig elhangzott. Legfeljebb arra, hogy mindenki tudja sz.r az ellatorendszer)

Előzmény: pupilla7 (12057)
sogormail Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12074

Nem vagyok sertodos tipus, ez meg egy forum amugy is:)

Csak nem vettem jo neven, hogy "okoskodok". :) 

Előzmény: Törölt nick (12053)
sogormail Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12073

Csak azert kerdeztem, mert atipikus tunetek is lehetnek. A tukrozesen kivul es az egyeb altalad felsoroltakon kivul szoktak meg par reflux specifikus teszteket csinalni.

Pl.

-nyeles rontgen, ITT olvashatsz rola

"Ez egy gyakran használt diagnosztikai módszer, ami a nyelőcső szűkülete esetén jön szóba. Nem arra hivatott, hogy kiderítsük, milyen a nyelőcső nyálkahártyája, belső felszíne, hanem arra, hogy kiderüljön, ha van ott valamilyen mozgászavar, kiboltosulás vagy szűkület, mely akár külső okból kifolyólag, akár daganat, krónikus gyulladás következtében alakult ki" - írja le a vizsgálat lényegét dr. Harasta Edit gasztroenterológus."

En mondjuk ezt elsore kihagynam. Nekem csinaltak 12 eve, de semmi plusz infot nem adott az esetemben. LAtszott a "motilitaszavar".

 

-24 oras PH meres, ebbol kiderulhet myennyi refluxos epizodod van es az mikor. Csak ejszakai reflux lehet problemasabb. 

 

PPI-bol van 5 hatoanyag, nekem a legjobban a rabeprazol jott be. Ennek adagolasa is fele a tobbihez kepest. Erdemes lehet meg ezt kerned az orvosodtol. Ha regota nem szeded, akkor azert mellekhatasoknak se kellene lennie. Kerdezz meg egy gasztroenteorologust, hogy erdemes e masfajta reflux specifikus teszted csinaltatnod, szerintem.

Előzmény: olive25 (12052)
refi78 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12072

A rekeszsérv tünetei

• Mellkasi fájdalom 
• Gyomorégés, mely lefekvéskor, lehajláskor rosszabb 
• Nyelési nehézség 

refi78 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12071

Szia Monyó!

 

És rekeszsérv? Nekem van, reggel még a gyógyszert is alig bírom lenyelni, úgy érzem egy gombóc van a mellkasomban, de az sokszor alapból fáj, feszít. De azt is gondolom csak tükrözéssel tudják kimutatni. Vagy esetleg egy gyomor UH? Az fájdalommentes és már lehet az is kimutatja mi a baj. A fekély nálam konkrétan kitapintható volt, annyira kijött a gyomrom és hallottam másnál is ez tünet volt.

Van gyomortükrözés bódításban, vagy altatásban vagy hogy is mondjam. Maszeknál lehet ezt választani. Államinál még nem hallottam róla. Bár szerintem kibírható és hallod végig hogy a doki mit mond, miket lát és akár nézheted a monitoron te is közben. 

sogormail Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12070

A te esetedben vannak azert komolyabb tunetek, en nem huznam. Mo.-on is csinalnak "boditasban" gyomortukrozest, hallottam ilyet allami alapon is. Csak keretuk van az intezmenyeknek, nem fogjak alapbol ajanlani. (Ahol kerdeztem ott ez volt a belsos info. De en nem Mo.-on elek, ezert nem mentem utana az infonak.)

Privat alapon biztos van ilyen tukrozes. Oszinten szolva nekem volt par, de a legutobbi 4eve utan en is azt mondtam soha tobbet. CSak "boditasban" (nem teljes altatas, nem erzel semmit, nem emlekszel semire, de felkeles utan kb. 1 oraval mar lehet vezetni is akar)

Kerdezz utana. 

Előzmény: Kipinyányi Monyó (12069)
Kipinyányi Monyó Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12069

Igazad van a gyomortükrözéssel ,de egyszerűen nem tudtam rászánni magam. Attól féltem, hogy nagyon fájni fog, mert egy rizsszem sem ment le fájdalom nélkül. Akkor a cső meg hogyan....?! Ezt elképzelni sem tudom, bár tudom, hogy normál esetben a gyomortükrözés nem fáj, csak nagyon kellemetlen. De ilyen esetben ? Nem ijedek meg, szerintem ez alapból valami ronda fekély, vagy felmaródás lehetett a rengeteg gyógyszerszedéstől. Ezután nagyon meg fogom gondolni, hogy mikor kapkodok be bármilyen fájdalomcsillapítót. Szerencsére napról napra kezdek jobban lenni, már eszegetek is, megállt a fogyás is. 

Azt terveltem ki, ha megáll a javulás, vagy romlik akkor tényleg elmegyek gyomortükrözésre. Akkor is, ha meggyógyulok, és a kiújulásnak a legkisebb jelét észlelem.

 

Előzmény: sogormail (12033)
Kipinyányi Monyó Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12068

Refi!

 

A nyelési probléma lejjebb van, a gyomorszáj környékén, ami nyeléskor fájdalomként jelentkezik. Most úgy érzem, napról napra javul, ideje, már két hónapja tart. Pár napja már egész tűrhetően tudok enni, már darabosabb kajákat is, nem mindent, de határozottan érzem a javulást. Olyan kiéhezett vagyok, hogy valamelyik éjjel birkapörköltről álmodtam, kovászos uborkával :-D  De azért visszafogom magam .

Előzmény: refi78 (12051)
Kipinyányi Monyó Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12067

Emberek! Ne bántsátok egymást, kérlek szépen benneteket, anélkül is van elég baja mindenkinek. Nekem tetszett ez a topik, mindenki nagyon segítőkész, a tapasztalatai, a tudása, vagy a jóindulata miatt.  Nem vagyunk egyformák, mindenkinek lehet eltérő gondolata, véleménye,tudása, amit meg lehet vitatni a másik tiszteletben tartásával is. Én azt hiszem, hogy mindenki jó ember, aki ebbe a topikba ír, csak vélemény- és világnézeti különbségek vannak, de ezen felül lehet emelkedni.

ghepard Creative Commons License 2015.05.07 0 1 12066

Én mondjuk nem gyógyítok senkit magamon kívül. Szerencsére epekövekkel még nem szembesültem magamban, legalábbis semmi jel nem mutat errefelé - csak írtam, hogy kb hogyan kicsinyedhetnének a kövek is elméletileg. Sok mindenre hatásosak a rezgések, hullámok, vibrációk stb és a megfelelő légzés. 

Előzmény: _chillout_ (12063)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12065

Sajnálom, hogy így alakult, azt hiszem énse nézek be ide egy darabig, van a hétköznapokban is elég gondja az embernek és rossz olvasnom, hogy van akik itt megbántódnak akik értékes emberek. Mondjuk én nem vagyok érzékeny típus, sajnálatos de mások azok és megbántódnak, erre szerintem tekintettel kell lenni. Annak ellenére, hogy engem nem érint meg lelkileg,nem hiányzik ezt olvasnom, pedig mindenkit kedvelek itt. Vigyázz magadra te is meg mindenki, ne vegyétek fel a dolgokat, ez csak egy fórum (és akkor kevésbé lesz szar a reflux hatása is). Jobbulást mindenkinek, valamikor majd benézek! :)

 

Előzmény: pupilla7 (12064)
pupilla7 Creative Commons License 2015.05.07 0 1 12064

Nem tudom ki vagy. nagyon szívesen bemutatkozom neked. Személyesen is megismerhetsz bármikor.. 3 kórházban ügyelek még összefuthatunk ;) Szerintem nem bántottalak. Ne nevezz trollnak. Nem védek senkit. Azt mondtam kedves hozzám. Jól esik. Nő vagyok. Nem vagyok hozzászokva,hogy így beszélnek velem...,de látom többen is vannak,akinek ez nem ügy. Majd nemsokára jön a haverod és oszthattokk tovább mindenkit,de szerencsére nem kötelező elolvasnom. sziasztok

Előzmény: _chillout_ (12063)
_chillout_ Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12063

Szerintem a régi barátunk látogatott ide ismét :-) Vicces, hogy Ghepardot védi, aki az epekövet is rezgéssel gyógyítja, míg téged felelőtlennek nevez és fel akar nyomni. Ilyet csak a kedvenc trollunk csinált eddig, ő viszont konkrétan ugyanezt csinálta :-)

Előzmény: sogormail (12046)
ghepard Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12062

Szerintem egyébként egy fórum csak a vélemények, tapasztalatok cseréjéről szól, nem kell itt senkit se utálni, se szeretni.

 

No meg lehülyézni és bizonyos hangnemben kioktatni sem. Az embert az érzései irányítják. Figyelembe kéne venni, hogy nem vagyunk egyformák....... 

Előzmény: gombóc63 (12059)
gombóc63 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12061

Milyen magas lóról beszélsz? Lassan 10 éve fórumozok, ez csak tapasztalat. Igazad van, baromira nem lehet megismerni itt embereket, ha azt gondolod erről a bejegyzésemről, hogy magas lóról beszélek....sajnálom.

Előzmény: Törölt nick (12060)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.07 0 0 12060

"Senkit nem szeretnék minősíteni, de tanulságos viselkedési formákat látok."

 

Gombóc azért meg kell hagyni, hogy az ilyen mondatoknál erősen érződik a "magas ló".

Biztos, hogy szükség van az ilyen megjegyzésekre?

Tőlem csinálhatjátok, sőt rám is lehet írni bármit, szárnyalhat itt az egó, de én lehet kimaradnék ebből.

Előzmény: gombóc63 (12059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!