Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Moris721 aug. 13. © 222

Nem Tescosat  vettem,mert az karcolja a fényezést,meg problémás fel-le rakosgatni.Egy rendes autótakaró ponyvát vettem.Néhányszor használta a gazdája,de lett garázs, 2500 forintot kért érte.Alul gumis,és olyan vastagabb,de viaszos szerű ezüst színű hővisszaverős anyagból van.

Vén Halász aug. 12. © 221

Tescosat vettét ? Az jó és olcsó, különösen jó akciósan 3000 Ft körül van, de a tűző napot nem bírja. Az enyém az idén nyáron selejtessé vált (3 évet bírt), porlik, mint a papír. Lehet, hogy jövőre csak éjszakára teszem fel az újat, de ez egy kicsit macerás.

Előzmény: Moris721 (219)
B.GY aug. 11. © 220

Én mindig viszem nyaralni a kutyáimat.Garantáltan nem jönnek a nyestek.A kutyaszőr semmit nem ér a motortérben,de ha van egy pár eb akkor nem jönnek a dögök.Most Zalaegerszegen voltam kutyás táborban,volt vagy 200 kutya.Sehol nem láttak nyesteket:)

Előzmény: Moris721 (219)
Moris721 aug. 11. © 219

Vettem autótakaró ponyvát.Eddig ez a legjobb! :) Úgy két-három hete nem mászott rá az autóra a dög!

Moris721 júl. 27. © 218

Akkor azoknak volt igazuk,akik lentebb azt írták hogy nincs értelme az ultrahangos riasztónak......

Előzmény: battafia (217)
battafia júl. 26. © 217

Én hétfőn szereltettem be egy ultrahangos riasztót,elötte még nem rágott meg semmit,ma fölnyitom a motorháztetőt egy aranyos kis  galamb tetemet vitt a kuckojába, több száz csontkukaccal megspékelve.Fincsi dolg volt kiszedni belőle,azóta hányingerem van:))) Hétfőn nagytakarítás a motortérben hypo, ecet, stb.Most már kezdek félni:))

Vén Halász júl. 22. © 216

A vékony zörgő ezüst színű takaróponyva nagyon hatásos. Minden más kocsira felmászik, a leponyvázottra nem.

K.Laszlo 68 júl. 21. © 215

Ezt amit írtál én is próbáltam már de nekem nem jött be sajnos. Az is lehet hogy azért nem működött ez a módszer,mert korom sötét van a kocsibeállóban,lehet hogy kellene valami fény,és úgy kirakni a vizes palackot? Már én se tudom mivel elriasztani ezt a dögöt.

Előzmény: Maccabee (214)
Maccabee júl. 20. © 214

Én két darab két literes vizes palackot (tele vízzel, és sima felülettel ) teszek a ködlámpák elé kb. két éve. Ezt próbáljátok meg. Azóta egyszer sem mászott fel az autóra, a motortérbe azonban kétszer, és egyszer megkezdte a zajszigetelést! Nekem eddig ez jött be legjobban!

Vén Halász júl. 18. © 213

A nyest nagyon szeret mászkálni az autók tetején, meg oda is piszkít, esetleg megkarcolja fényezést. Állítólag a magasból jobban meg tudja szemlélni a vadászterületét.

 

Nekem bevált a tescos takaró ponyva, arra rá sem mászik. Igaz, hogy csak 2-3 évet bír ki, de így is megéri. A motorteret meg belülről letakarom, eddig bevált

Előzmény: napoli008 (211)
Moris721 júl. 18. © 212

"Nem lehet valahogy kisfeszültségű áramot vezetni az autóba, hogy leszokjanak róla???"

Röviden:Nem!

"Mit tudnék csinálni, hogy ne másszanak rá és ne egyék meg az antennát???"

Takaróponyva.

És érdemes utána olvasni a neten,hogy miért eszik az antennákat,és miért tesznek kárt a dolgokban.

Előzmény: napoli008 (211)
napoli008 júl. 18. © 211

Megőrülök a dögöktől!

Eddig csak felugrált az autómra. Most már a karmaival kapaszkodik fel karcolva szép nagyokat. Az, hogy rá is szart egy kicsit feszélyezett, mert ugye én sem csinálok oda hozzájuk, de azt, hogy elkezdte megenni a GPS antennát a tetejéről ezt már nagyon nehezményezem.

Vettem bele ultrahangos riasztót. Annyit elértem, hogy a motortér tabu lett, mert ott azóta nincs nyom. Remélem ezt nem olvassák, nehogy rácáfoljanak a történetre.

 

Mit tudnék csinálni, hogy ne másszanak rá és ne egyék meg az antennát???

Nem lehet valahogy kisfeszültségű áramot vezetni az autóba, hogy leszokjanak róla???

bgaby júl. 4. © 210

esetleg itthon lehet kapni?

 

ha vki rendelne kintről, társulnék...

Előzmény: bobiki (209)
bobiki júl. 4. © 209

Tojásba fecskendezett méreggel már én is próbálkoztam, de nem szedi fel, bele sem szagol. Nincs olyan méreg, amit ne szagolna ki. Élve befogás, és aztán csinálsz vele amit akarsz. Igazán profi cucc a nyest ellen: http://pkb-sr.com/shop/product/12-Dozen-6-PAK-Duke-120-Double-Spring-Body-Trap-for-Marten-Mink-and-Muskrat.html

 

Postával együtt ez sem kerül többe, mit itthon egy élvefogó csapda.

B.GY jún. 29. © 208

Olyan vadállattal ami megeszi a nyestet. Ha van olyan.

Előzmény: ezike (207)
ezike jún. 29. © 207

Nyestet milyen méreggel etethetném be?

B.GY jún. 27. © 206

Nem hülye az,nem fogja megkajálni.Addig jó amíg csak mászkál rajta,és nem eszi meg a kocsit :)

Előzmény: K.Laszlo 68 (205)
K.Laszlo 68 jún. 27. © 205

Sziasztok!

Az én autómat is össze mássza a rohadt dög! Arra gondoltam,hogy tyúk vagy fürj tojásba fecskendeznék fagyállót, Véleményetek szerint ez a módszer hatásos lehet,vagy ne is próbálkozzam vele?

Cult Style jún. 16. © 204

Egy fürjtojás, meg egy tyúktojás volt a csapdában, de már kb. 1 hete kint voltak. Egy kis szénával fészekformát készítettem az kioldólemez köré és abba tettem a tojásokat.

Előzmény: bgaby (201)
Cult Style jún. 16. © 203

Én is már kezdtem kételkedni a csapdában, vagy, hogy rossz helyre tettem. De sok helyen mondják, hogy türelem is kell hozzá.
Bevégezte nálam a kis fickó. Sok 10km-t autózgatni nem akartam vele, hogy elvigyem valahova, ahonnan ki tudja, visszakeveredik-e valaha. Meg nagyon büdös is volt. Nem szívesen tenném be a kocsiba. :)

Előzmény: Vén Halász (200)
Moris721 jún. 16. © 202

:) Gratula a fogáshoz!

Nálam ez a spray dolog érdekes.Itthon működik,eddig nem mászta meg az autót mióta befújtam vele. De a múltkor Pécselyen ennek ellenére megmászta a nyavalyás!

Előzmény: Cult Style (199)
bgaby jún. 15. © 201

wooowww, ez remek, gratulálok!

újra bízom benne, h az én csapdámba is besétál...milyen csalit adtál neki?

Előzmény: Cult Style (199)
Vén Halász jún. 15. © 200

Gratulálok, nekem ilyen csapdával nem sikerült.

 

Mit csinálsz az állattal ?  Sajnos szomorú, de én a likvidálást választanám. Ha távolabb elengeded nem oldottál meg semmit. Nagyon elszaporodtak és nem védett állatok.

Előzmény: Cult Style (199)
Cult Style jún. 15. © 199

Ma végre sikerült megfognom a kis dögöt.
10 napja volt kint a csapda, ma végre vette a bátorságot, hogy belemerészkedjen.

Vén Halász jún. 14. © 198

Mivel minden éjjel végig másznak a kocsi tetején, helyenként már maradandó karcolási nyomok keletkeztek, úgy döntöttem, hogy egy tescos takaró ponyvával letakarom a kocsit, Pár éve is ezt a módszert alkalmaztam, de a tűző nap két év alatt tönkre tette a vékony műanyagot. 2-3 ezer forintot megér a fényezés védelme még ha csak két évet bír ki. a belső teret meg betakarom, ahogy korábban leírtam.

Moris721 jún. 9. © 197

Úgy tűnik a Pécselyi nyestek viszont még nem szagoltak ilyen spray-t,mert ma reggelre keresztbe-kasul átjárták a kocsimat! :(

Moris721 jún. 5. © 196

Nálam egyenlőre jót tett a spray....de nem kiabálom el.Kb. két hete fújtam be vele az autót,azóta kétszer álltam kint az udvaron vele,de nem mászta meg.

Vezo228 jún. 2. © 195

Nem működik. Nálam az uh riasztó mellett rágta és hordta szét a hőszigetelést a motorháztető aljáról, majd a tűzfalról is.

Előzmény: Vén Halász (194)
Vén Halász jún. 2. © 194

Azokat sajnos nem tudom védeni, de eddig csak gyújtáskábelt rágott meg, azokat most védeni tudom, gégecsövekkel és betakarással.

 

A dízel motorok előnyben vannak, mert ott több a fém és a gyárilag burkolt motorok.  Az enyém az olcsóbb VW 1.2 TSi, azon nincs motorburkolat, Az 1.4 tsi-n és más motorokon van, ott nagyobb a biztonság. Mások azt panaszolták, hogy a szigeteléseket kezdte el rágni.

 

Nem tudom mi a biztos megoldás, ultrahangos riasztó ?, erről a nyestet kéne megkérdezni.

Előzmény: Moris721 (193)
Moris721 jún. 2. © 193

Értem.És a motor alsó része?Fékcsövek, féltengely gumiharangok?

Előzmény: Vén Halász (192)
_gaq.push(["_setCustomVar", 5, "Status", "anonymous", 2]); _gaq.push(["_setCustomVar", 1, "Level-1", "Kozlekedes", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 2, "Level-2", "TotalCar_-_auto", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 3, "Level-3", "Nyestet_uznek,_de_hogyan_tegyem?", 3]);