Keresés

Részletes keresés

hellokocsivigyáztam Creative Commons License 2003.12.04 0 0 25
tudja-e valaki a btk szerint mi a büntetési tétele a kannibalizmusnak, vagy büntetik-e egyáltalán?
semmitmondó Creative Commons License 2002.07.15 0 0 24
azért, mert más az értékrendünk (mint a kannibalizmusra hajló népeknek), máshogy gondolkodunk (hehe), másban hiszünk
ja, ez nem minősítés
ja, ez mind szvsz
Előzmény: netizen (-)
netizen Creative Commons License 2002.07.09 0 0 23
Tobben mondtak es az igaz, hogy az embereves velejaroja a CJB es a "kuru". Erre nemisolyreg jottek ra, ti a DNS mellett vannak bizonyos feherjek is amik rendelkeznek a korlatozott onreprodukcio kepessegevel, illetve azzal, hogy az emberi test mas feherjeit megvaltoztassak, koros elvaltozasokat hozva letre az emberi idegrendszerben. Tulajdonkepp lehet a tabu kialakulasanak egy oka ennek a tenynek a "fenomenologus" felismerese (hiszen a tudomanyos valasz es analizis napjainkban szuletett csak meg). De az meg mindig tovabbra is erdekes, hogy az europai illetve az a civilizacio ami ennek a bolcsoje vajon milyen staciokon at jutott el oda, hogy a tabu kilalakult es fennalt eleg sokaig.

Ami miatt felhozom ujra ezt a masokban "kozundort" kivalto topicot az az, hogy egy ismerosom felhivta a figyelmemet az Euthanazia Egyhazra. Tehat ugy latszik a kannibalizmus tulajdonkeppen nem teljesen tabutema, foleg mas kulturakban nem. Peldakent felleheto az adott egyhaz honlapjan egy cikk ami a kinai kulturkorben nemisoly ritka csecsemoeves kerdeskoret jarja korul.

O.Z.P. Creative Commons License 2002.01.31 0 0 22
Én ugytudom,valahol olvastam de nemtudom már hol ,csunnya betegségeket lehet ezzel elő hozni talán ettöl vannak az a sok gond a marhákkal( kerge marha kor, száj és köröm fájás) mert saját huskat etetik meg velü por alakban...

de tényleg nem értek hozzá elnézést ah hüyeséget irtam....

gÖndÖr Creative Commons License 2002.01.31 0 0 21
Netizen,te be vagy lőve...
Te belegondoltál már abba,hogy éppen egy emberi combot fogyasztasz nagyban? Szerinted az olyan természetes,hogy vki egy embertársát eszi? Tiszta röhej,öcsém.Hogy a fenébe gondolhatsz ekkora hülyeséget? Biztosan nagyon örülnének a rokonaid,ismerőseid,ha én, halálod után, felzabálnálak.Egy embert,öcsém.Civilizálatlan embereknél még megértem...
Egyáltalán miért lenne tabu? Nem is értem...marhajó téma lehet a kannibalizmus,összes haverommal erről fogok beszélni egész nap..röhej,ez a véleményem.
la Mer Creative Commons License 2002.01.30 0 0 20
Az allatok se eszik meg a sajat fajtajukat, ha nem muszaj. Biztos van ra pelda, de nem jellemzo, viszont ok esznek embert, tehat nem az emberhussal, mint olyannal van a gond.
Kilroy Creative Commons License 2002.01.28 0 0 19
Ja, a Spektrumon láttam egy ilyen filmet. Meg nem mondom már, milyen őslakosság volt a szóban forgó, de arra határozottan emlékszem, hogy nagyon komoly betegség pusztított köztük (kuru, ahogy ők hívták), ami a hulla-, pontosabban az agyvelőevésre volt visszavezethető.

Kil

Előzmény: Sárkány (11)
Howling_Mad Creative Commons License 2002.01.28 0 0 18
A "Mediterrán Nyúl" kifejezést hallottad már?

Előzmény: pancho (16)
Howling_Mad Creative Commons License 2002.01.28 0 0 17
A többi négy tehát -szerinted is- kőigazság!

Előzmény: pancho (16)
pancho Creative Commons License 2002.01.28 0 0 16
Mondjuk a macska az olaszokkal kapcsolatban tévhit, de rá se ránts.
Előzmény: Howling_Mad (14)
pancho Creative Commons License 2002.01.28 0 0 15
A disznó se tisztább. Mégis megeszem. A titok: előtte meg szokták tisztítani.
Előzmény: Passami (13)
Howling_Mad Creative Commons License 2002.01.28 0 0 14
Nem gondolnám, hogy tabu lenne. Nálunk nem szeretik, ezért nem kínálják. De ne kösd a macskádat olasz étterem, a békádat francia étterem a kutyádat kínai étterem, a patkányodat McDonald's mellé.
Se Te ne menj látogatóba a vágóhídra anélkül, hogy tudatnád mindenkivel a holléted!

:D

Előzmény: netizen (-)
Passami Creative Commons License 2002.01.28 0 0 13
Szálj fel a hatos villamosra, a hetes buszra, a metróra, vagy egy személyvonatra, esetleg menj végig a nyugati téri aluljárón csúcsforgalomban. Ha továbbra is szeretnél emberhúst fogyasztani, jó étvágyat hozzá...
Spanci Creative Commons License 2002.01.28 0 0 12
Mert valszeg nincs rászorulva. Jópár évvel ezelőtt olvastam az Életben maradtak című könyvet, aztán filmen is láttam, amikor lezuhant az a rögbi vagy milyen csapat (már nem emlékszem a sportágra). Simán megették a holttesteket, és így maradtak életben.
Előzmény: netizen (1)
Sárkány Creative Commons License 2002.01.28 0 0 11
Valamelyik természettudományi adón most ment egy film a kannibalizmusról. Nem is olyan rég még receptre írták a múmiaport pl. meg egyéb belsőséget. Mint csodaszer működött.
Biztosan ismétlik, érdemes megnézni.
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.28 0 0 10
van ahol a rokonokat kell megenni, és nem késsel villával hanem hamvasztva és banánsütibe keverve.
Van ahol az istenek a kannibálok (araweték), van ahol meg a hívők, még ha csak jelképesen is.
Előzmény: micu (5)
pancho Creative Commons License 2002.01.28 0 0 9
Szerintem puszta moralizálásból.
Én mondjuk nem viszolyognék attól, ha emberhúst kéne ennem, mint ahogy az sem zavarna, ha tudnám, hogy halálom után engem is megesznek (legalább egyszer lássák hasznomat). De ha megtenném (emberevés) és kiderülne, az életben nem kerülnék ki a börtönből. Az meg nem jó.
Persze csak olyan emberről lehet szó, akit nem direkt azért öltek meg,hogy aztán megegyék (lásd Delicatessen c. francia film).
Mondjuk balesetben vagy nem fertőző betegségben elhaltak, külön piaci részlegen kimérve :-). Pl. másfél kiló agyvelő per koponya (már aki szereti, én ezt pont nem annyira), ez disznóból legalább 15 állatból jön csak össze. :-)
Súlyos Bűncselekmény Creative Commons License 2002.01.27 0 0 8
Valahol ott kell elkezdeni ,szvsz, az erről való gondolkodást, hogy az ember, miért eszik meg egy élőlényt, úgy értem állatot. Vannak, akik a vegetariánusságukat, arra vezetik vissza, hogy nem képesek megenni valamit, aminek szeme, arca, stb. van. Nagyon súlyos érv.
Aztán az emberek egy jelentős csoportja ezen túlteszi magát, és nem csinál morális kérdést a táplálkozásából, pedig eztán következnék az ember.
pl. miért nem eszünk embert? Mert, az a valaki nem csupán hús, és prion, hanem lélek, gondolat is volt. Ebből morális kérdést csinálunk (lehet: emberi felsőbbrendűségből)
Bár - szerintem - közbenső állapotként is felfoghatjuk, hogy bizonyos szerveket átültetnek egy másik emberbe. Ez is hasonló lehet, jobban belegondolva. Természetesen, nem tagadva, hogy ebben az esetben csak létfentartás miatt ennénk embert, de mi van azokkal, akik rituáléból, szimbólumként esznek meg valakit. Ez egy újabb kérdés.
Előzmény: netizen (-)
netizen Creative Commons License 2002.01.27 0 0 7
Ezt pontosan én is tudom. Ennek a topicnak nem az a célja, hogy biuzdítson bárkit is ember evésre. Ellenben szeretném látni tudni a mögötte álló civilizációtörténeti eseményeket.
Előzmény: Thas (6)
Thas Creative Commons License 2002.01.27 0 0 6
Tudod Te milyen rágos egy 80 éves nagymama? Hiába főzöd két és fél órán át kuktában, semmit nem ér. Bezzeg a 2-3 éves csecsemő, mint a vaj, olyan puha :))))))))))))))))))))))))))))

A viccet félretéve, ez egy iratlan szabály. Így alakult ki. Hogy konkrét törvény tiltaná arról nem tudok, de godolj bele, hogy az ember a saját kutyáját sem eszi meg, pedig Kínában étteremben is kapsz.

Üdv.: Thas

Előzmény: netizen (4)
micu Creative Commons License 2002.01.27 0 0 5
Amennyire én tudom a természeti népek az ellenségeiket eszik + akik harcban elestek (de lehet hogy a hadifoglyokat is). És ott sem a gyorsétkezdékben fogyasztott napi menü hanem ünnepi alkalmakon rituális étel. Szvsz nagyobb a vallási jelentősége mint a a bevitt kaja értéke. Szerintem egyrészt azért tabu mert a civilizációval együttjár a kegyelet is amivel szvsz az illető megevése nem egészen összeegyeztethető. Másrészt ki tudja milyen bubók terjednének még igy a prionokon kívül.
Előzmény: netizen (4)
netizen Creative Commons License 2002.01.27 0 0 4
szerintem a a kannibalizmus nem jelenti egyértelműen azt, hogy leölöd embertársaidat. Azok a természeti népek akik ezt gyakorolják csak nagyon kivételes esetben áldoznak be élő embert.
Ami a viszolygást illeti, az eleinte mindenkiben megvan a polip, "tenger gyümölcsei" vagy kinai kajával szemben, úgyszintén...
Előzmény: sz (3)
sz Creative Commons License 2002.01.26 0 0 3
Én nem kezdek fázni...
Miért nem tesz ilyet civilizált ember? Mert a civilizáció arról is szól, hogy törvények szabályozzák életünk minden lépését. Ahhoz, hogy egy emberke húsát megfőzd, előtte meg kell ölnöd, amit ugye törvényeink büntetnek. Szerintem itt bezárul a kör, nincs értelme arról beszélni, hogy az emberhús miért nem nemzeti eledel Magyarországon...

Tényleg, mit szólnál ahhoz, hogy szombaton reggel kimész a piacra, és a hentesnél egy külön hűtőpulton ott ficeregne egy emberi "karaj", egy emberi "oldalas", emberi agyvelő és mondjuk a Te heregolyóid... :)

No, majd folytatom!

Előzmény: netizen (1)
ready Creative Commons License 2002.01.26 0 0 2
Mert sokak szemeben akkor mar nem lenne civilizalt ember, csak egy allat, akit az eletosztonok hajtanak..Bar en sem ertem a dolgot, az allatokkal novenyekkel miert mas a helyzet?:-/
Előzmény: netizen (1)
netizen Creative Commons License 2002.01.26 0 0 1
ha előkerül a téma, mindenki "fázni" kezd. Eseteleg kinyögik magukból: "Civilizált ember illyet nem tesz" - De miért?
Előzmény: sz (0)
sz Creative Commons License 2002.01.26 0 0 0
Szerintem nem tabu... Csak senki nem beszél róla. Akit megesznek, az ugye már nem tud, aki pedig lakmározik emberhusit... Hááát, ugye vagy valami "lakatlan" szigeten él, vagy nagyon titkolja. :)
Előzmény: netizen (-)
netizen Creative Commons License 2002.01.26 0 0 topiknyitó
Szal belénk nevelik, megtanítják anagy vallások tiltják. Leszámítva a prionok áldásos hatását (CJB, kuru) ami a többség számára mint tény ismeretlen, nem értem mért tabu egymás megevése...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!