Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

zoleszkal Creative Commons License 2016.10.18 0 0 21

Ezzel a rendszerrel nem csak a céges, hanem a saját autó (kopás, üzemanyag stb) is elszámoltatható, meg minden más is, gondolok itt a bevételekre és kiadásokra, a munkaidőre. Mindenkinek van egy saját felhasználófiókja, és csak azt látja, ami rá tartozik. Így szerintem mindenki tisztán el tud számolni mindennel a főnöke felé. Nálunk legalábbis ez a rendszer működik. http://vendeglatoprogram.com/cashffow

Lidérces Álmok Creative Commons License 2016.09.16 0 0 20
RoadRecord Creative Commons License 2013.07.21 0 0 19

A RoadRecord kiegészítő útnyilvántartás és kiküldetési rendelvény alkalmazása mától elérhető iPhone-on kívül iPad-en és iPad mini-n is!

 

http://www.roadrecord.hu/blog/2013/07/21/utnyilvantartas-es-kikuldetesi-rendelveny-ipad-es-ipad-mini-n-is/

 

RoadRecord Creative Commons License 2013.04.22 0 0 18

Megújult az utnyilvantarto.hu weblapja!

RoadRecord Creative Commons License 2013.04.01 0 0 17

Az egyéni vállalkozók útnyilvántartásához itt egy leírás.

Amúgy pont most jelent meg a RoadRecord útnyilvántartó programnak az ingyenes mobil útnyilvántartó alkalmazása!

Előzmény: tanca1 (15)
Kankalin42 Creative Commons License 2012.07.11 0 0 16

a cégautóval kapcsolatos költségek bizponyítsához ha jól tudom útnyilvántartás szükséges.illetve ha egy autót csak céges célra használnak (hogy ne kelljen cégautóadót fizetni) akkor pedig mindenképpen szükséges az útnyilvántartás vezetése. de itt: http://www.axel-utnyilvantarto.hu többet olvashattok

tanca1 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 15

Üdv mindenkinek!


Elég csendes ez a fórum, de hátha...


Saját tulajdonban lévő -nem kizárólag üzleti célra használt- szgk után mit, hogyan, mennyit lehet elszámolni ev. esetén?
Fix km pénz, esetleg más?
Előre is köszönöm!

rabszi79 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 14

Sziasztok!

 

Cégautó adó ügyben szeretném a segítségeteket kérni.

A kérdésem az lenne, ha fizetem a havi 7000 Ft cégautó adót akkor mit tudok utána elszámolni és kb. havonta mennyi km-t számolhatok el?

Egyéni vállalkozás vagyok, olyan autóról van szó, ami kölcsönadási szerződés alapján van nálam. ( nem fizetek érte bérleti díjat) A gfb-t, cascot a tulaj fizeti, ő magánszemély. Így is számolhatok el cégautó adót, s azt nekem vagy a magánszemélynek kell fizetnie?

A másik kérdésem, ha eddig nem fizettem, de mondjuk 2010. harmadik negyedévére szeretném ( júl, aug, szept, ) akkor ugye októberben kellene fizetnem, így is be lehet szállni évközben?

Köszönöm a segítségeket!

soonó Creative Commons License 2009.03.28 0 0 13
7000/ hó

Cserébe lehet használni bármire, korlátlan -észerű határon belúl üanyag. elszámolással.
Előzmény: BNC/1 (12)
BNC/1 Creative Commons License 2009.03.28 0 0 12
milyen adókat kell fizetni, ha most vásárolok céges autót (1.6/102 LE/ 75 kw)?
sandorka80 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 11
Sziasztok!
Egy kérdésem volna: cégem -többek között saját használatra is- vásárol a cég nevére személygépkocsit, amit a dolgozók is használhatnak. Megegyeztünk, hogy a nem túlzásba vitt magáncélú használat "még belefér", minden költsgét a személyautónak a cég állja majd.
Ha tudtok segítsetek légyszi, hogy milyen útiokmányt kell vezetni egyrészt az Apeh felé, másrészt a rendorbácsik mit kérhetnek tolem. Különösebben nincs sok kedvem minden egyes elinduláskor menetlevelet vezetgetni, hogy most ez épp céges vásárlásra megyek a kocsival, vagy saját magamnak megyek pl. tecsóba shoppingolni.

Segítségeteket elore is köszi.
aamen Creative Commons License 2002.02.11 0 0 10
ertekcsokkeneskent igen.
picit aggalyosnak tartom a privat cel kizarasat ha nincs neki kilometeroraja, ez mondjuk egy pizzafutarnal nem gond, de masprofilu cegnel, ahol nincs ra kozvetlen szukseg, picit problemasabb. ha viszont van kilometerora, irsz utnyilvantartast, es ennyi.

hali,

aamen

Előzmény: Dübörgő (9)
Dübörgő Creative Commons License 2002.02.11 0 0 9
Motorkerékpárról mi a véleményetek?
Ha veszek egyet újonnan, akkor ktg-ként elszámolhatom a vételárát?
aamen Creative Commons License 2002.02.05 0 0 8
gyorsan osszefoglalnam.

cegauto eseten (auto a ceg tulajdona:
vetelar afaja nem jon vissza, de ha afasan veszed, es ot even belul eladod, az idoaranyos afa utolag visszakerheto (pld: egy ev utan eladod az autot, a vetelar afajanak 80 %-a visszakerheto). fontos, hogy az auto eladas is afas, tehat ha hamar el akarod adni az autot, a legnagyobb szopas, ha maganszemelytol veszed, mert eladaskor fel kell szamitani az afat, de nincs beszerzeskori amit utolag visszakerhetnel.
szemelygepkocsiba tankolt uzemanyag afaja nem igenyelheto vissza, ktg elszamolasa csak cegreszolo szamla alapjan tortenhet.
ha utnyilvantartassal kizarod a maganhasznalatot, akkor nem kell fizetni a cegautoadot es visszaigenyelheto a szerviz afaja.
ha nincs utnyilvantartas, akkor fizeted a cegautoadot es nem jon vissza a szervizafa.

maganauto eseten afa elfelejtve, szamlat nem kell kerni, ugyvezeto utnyilvantartast ir, do'gozo belfoldi kikuldetesi rendelvenyt, kifizetheto a 3 ft plusz benzinktg, ami az auto normaja szorozva a www.apeh.hu szerinti aktualis uzemanyagarral.

ajanlott irodalom meg a http://www.apeh.hu/i2001.htm

hali,

aamen

Előzmény: gabriel_ (6)
gabe1979 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 7
Szia gabriel!

Szerintem keress másik könyvelőt, tudok egy jót :))). Na jó, csak vicc volt. Azért ezt lehet tudni. Két megoldás van:
1. Vezetsz útnyilvántartást. A kutya nem nézi, hogy mennyire pontos. Ekkor a magánhasználat után be kell csengetned a cégedbe x Ft-ot a benzinhasználat után (most nem tudom, mennyi az APEH által hivatalosan elfogadott, kérdezd meg tőlük)+3 Ft (tavalyi APEH irányelv szerint) amortizációs díjat. Ekkor elszámolhatod költségként a szervizt stb., és ÁFÁ-ját is visszaigényelheted. Ha tartós bérletben van az autó, a bérleti díj ÁFA tartalmát is.

2. Nem vezetsz útnyilvántartást. Ezzel elismered a magánhasználatot, így cégautó adót kell fizetni. Ez, ha az autó 5 M Ft-nál drágább volt, 23e havonta (a többit sajna nem vágom fejből). Ekkor az ÁFÁ-kat nem lehet visszaigényelni (szerintem a szervizét sem, de a bérleti díjét tuti nem). Szóval ne ezt válaszd.

Térj át útnyilvántartásra. Ez szerintem jobb megoldás, s ha nem vagy túl arcátlan :))), az APEH rád se fog sz@rni.

Hát ennyit tudtam, remélem, használt valamit.

Előzmény: gabriel_ (6)
gabriel_ Creative Commons License 2002.02.05 0 0 6
"Viszont utóbbi esetet mindenképpen megoldja, ha a saját célú használatnál a benzint a magánszemély fizeti, vagy utólag megfizeti a cégnek. Ekkor nincs gond az ÁFÁval, sőt ekkor cégutó adó sem kell."

Hat, ez szerintem nem teljesen stimmel. Ugyanis az auto kopik... Ami meg termeszetbeni juttatasnak minosul. (?) Tehat valami adot kell utana fizetni.

Egesz pontosan mi utan fizetjuk a cegauto-adot?

Nekem egy olyan megoldas lenne szimpatikus, hogy a szervizszamlak AFA-ja mindenkeppen visszajojjon. Cegauto adot is hajlando vagyok fizetni, de csak ha muszaj. Jelenleg a konyvelom utasitasai alapjan fizetek, de szerintem o tul biztosra megy. 160eFt meg nem mindegy evente...

Koszi,
Gabriel_

Előzmény: Veszpremi (3)
Veszpremi Creative Commons License 2002.02.01 0 0 5
Mondom: "szervízszámlák ÁFA visszaigénylése". A benzin ÁFÁra gondolni sem merek (haszongépj. esetét nem ismerem, de itt nem is az a kérdés)! Nézz utána a törvényben, ez sajna emlékeim szerint úgy van, ahogy írtam (hacsak most nem változott, de nem valszin).
Előzmény: zetecR (4)
zetecR Creative Commons License 2002.01.31 0 0 4
Áfát CSAK a haszongépjármű gázolajából igényelhetsz vissza.
Ha van mondjuk egy benzines szgk-d, és fizetsz utána 6000 HUF EHO-t, akkor korlátlanul számolhatod el a magánútjaidat is a céges autóra, egyébként menetlevelet kellene fizetned.
Előzmény: Veszpremi (3)
Veszpremi Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3
Azért erről lehet itt-ott olvasni, gondolom én, vannak jogi fórumok is, régebben olvastam is ilyesmit! Szerintem a következő kell, ami nem biztos, hogy az egyetlen út, de egy út: A benzin és szervíz költségeket számla szerint lehet elszámolni, útnyilvántartást kell vezetni (mikor, hová, kihez, milyen céllal, km) és éves kezdő és vég km állást rögzíteni kell. Menetlevél szvsz nem kell. Ha van saját célú használat, akkor be kell pengetni a cégautó adót és a szervízszámlák ÁFA visszaigénylése, ha jól tudom csak a céges használat arányában történhet (ez esetleg változhatott még rosszabbra, azaz saját használat kizárhatja az ÁFA visszaigénylését, de meg kell nézni az adótörvényt)! Viszont utóbbi esetet mindenképpen megoldja, ha a saját célú használatnál a benzint a magánszemély fizeti, vagy utólag megfizeti a cégnek. Ekkor nincs gond az ÁFÁval, sőt ekkor cégutó adó sem kell.
Előzmény: gabriel_ (-)
gabriel_ Creative Commons License 2002.01.31 0 0 2
Felhozom kisse bagyadt topicomat... :)
gabriel_ Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1
Na eddig nem sok hasznos info erkezett...
Ficium Creative Commons License 2002.01.21 0 0 0
A kendozetlen igazsag az amikor nulla rejtely van.

Előzmény: gabriel_ (-)
gabriel_ Creative Commons License 2002.01.21 0 0 topiknyitó
Hi,

Mar annyi forrasbol annyifele variaciot hallottam a topicra, hogy igazan kivancsi lennek mi a teljes es kendozetlen igazsag, hogyan kell es lehet szabalyosan cegautot (es persze ceghasznalatu maganautot) elszamolni?
Menetlevel, norma, nyilvantartas, szamla, ilyesmi dolgokban van elteres (kell/nem kell)...

Udv,
Gabriel_

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!