Nekem clatronicom van. sajnos nem mertem még kipróbálni papírral, de papír nélkül is tökéletesen ki tudtam eddig venni belőle a muffinokat. De lehet kipróbálom, hátha ez is jó azzal. :)
ezt az internetről lopott receptet ("Kakaós muffin nagyon egyszerűen") csináltam meg, csak hozzáadtam 1,5 evőkanál instant kávéport. nem üti a vaníliás cukor és a kávépor egymást?
off:
nekem egy olyan könyv kéne, amiben azt írják le, hogy általában mit mive lehet, és mivel nem összefőzni. tehát nem receptekkel teli szakácskönyvre lenne szükségem. létezik ilyen?
Én Tchibóban vettem egy Minimuffin Maker-t (kb. 4 hónapja). 7 db minimuffin mélyedés van benne, és kb. 20 perc a sütés. Már a képen, ami a dobozon volt, a muffinok papirokban ültek. Még csak egyszer sütöttem benne, papírban, és jó volt. Szóval ebben lehet, de nem tudom, hogy ez vonatkozik-e más tipusúakra is. Neked is ilyen van?
Használ esetleg valaki itt elektromos muffin sütőt? Egy pár napja vettem egyet és nem vagyok benne biztos, hogy szabad-e muffinpapírt tenni a gépbe... Használati utasítás erről semmit nem említ.
Mostanában itt-ott látni olyan kis elektromos gépet, amelyben kb. 7 db minimuffin süthető (bár néha fánksütőnek hívják). Nemrég Tchibóban is volt olyan (még asszem Húsvét előtt). Van itt valaki, akinek van és használta? És esetleg használt bele muffnpapírt is? Mert a doboz képén bizony a muffinkák olyanban csücsültek.
na most megnéztem a receptet... almás sárgarépás 2 tojás 10 dkg kristálycukor 10 dkg vaj vagy margarin só 2 dl 100% almalé 25 dkg finomliszt 1 cs sütőpor 2-2 sárgarépa és alma meghámozva
sütő 180 fokon sárgarépa lereszel, alma hámoz, kis kockákra vág tojás +cukor kikever+vaj+almalé. lisztet+sütőport beleszitál 20-25 perc sütés
nem..ha elmész egy étterembe és fejes salátát kérsz, akkor kihoznak egy enyhén sós, cukrozott salátát...márpedig a fejessaláta hozzávalói: olaj, só, ecet az, hogy miért csinálják itt máshogy azt nem értem...és mivel ott a cukor semmit nem lehet tenni vele Sosem kértem öntetet a salátára, ugye a tejtermékek miatt, telerakják őket mindenféle dolgokkal, a só, olaj, ecet tökéletesen megfelel hozzá, ecet helyett jó az olivabogyó is:)
igen, máshol másképpen van, ott kicsit jobban felfedezték, hogy nem csak disznó van a világon:) Így előszeretettel falatozgatok más nemzetek éttermeiben és sütögetek otthon, főzöcskézek, elvégre a fűszerek beszerezhetőek. A cukrozott saláta pedig egyértelműen kicsapja a biztosítékot nálam:)
Nagyon egyszeru - lehet csak az almat, semmi cukrot, semmi fahejat, icipici vizen parolni, puresiteni es vagy rogton felhasznalni, vagy eltenni befottnek.