Keresés

Részletes keresés

Búzavirág80 Creative Commons License 2022.04.18 0 0 2934

Keresem a Voros kolibri c. magyar filmet, amiben Tano es Titti jatszik. 

Eddig egy oldalon sem talaltam. Elore is koszonom a segitseget!

Törölt nick Creative Commons License 2021.07.21 -1 0 2933

Én is újrakezdtem nézni! :) Eddig Altero felügyelő a kedvencem. Na meg Leo, akit nagyon sajnáltam! De a barátnőjét is csípem! :)

JasonX2 Creative Commons License 2021.06.06 0 1 2932

1989. január 3.

Az Iszdb-n is meg tudod nézni az első vetítési dátumokat.

Előzmény: kronikasno (2930)
kronikasno Creative Commons License 2021.06.02 0 0 2930

Sziasztok,

 

abban tudnátok segíteni, hogy az első évadot melyik évben mutatták be itthon?

 

Köszi!

Rafter Creative Commons License 2019.07.28 0 0 2929

Van angol valtozata? Vagy esetleg olaszul, angol felirattal?

bendeguz90 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 2928

"Terrazini is elszemtelenedett es reszesedest akart a bankban, Tano ezert olte meg ot is Nicola parancsara"

 

 

 

Először is nem Tano ölte meg Terrazinit, hanem annak sofőrje, másrészt meg Terrazini is csak a maffia megbízásából szerezett részesedést a bankban. Az valóban igaz, hogy Nicola kiakarta nyírni Terrazinit, de  azért , amit a menyével  tett.

 

Másrészt meg Tano felajánlotta a maffiának a bankot cserébe, ha Terrazinit eltüntetik. (lásd a harmadik évad azon részét, amikor Tano és a Bábos találkoznak) 

 

Előzmény: Bicepsz Elek77 (2927)
Bicepsz Elek77 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 2927

Gondolom azota lejott. A 3-ik sorozat a "Felvilagrol" szolt, akik az igazi nagy uzleteket csinaljak, es az "Alvilag" csak vegrehajto szerepet kap. Dino termeszetesen Nicola hatalmat akarta, ezert nyiratta ki Tanoval, mert o az unokajara akarta hagyni. Arra nem gondolt, hogy Tano megszerezheti az Antinari vagyont, mert Nicola azt hitte, hogy Tano megmarad 2-ik embernek. Terrazini is elszemtelenedett es reszesedest akart a bankban, Tano ezert olte meg ot is Nicola parancsara. A 4-ik sorozat azzal kezdodik, hogy Nicola lanyunkokaja(akit Cattani dj.kott)vizbe fulladt.

Egyebkent nagyon depresszios sorozat. Megneztem 1-6-ig, jo de depressziv.

Az 1 sorozat a helyi maffia elleni harcrol szol(a Kis halak ellen), a masodik mar a helyi nagy halak es a romai kapcsolataik(Cattani volt mestere)ellen. Az a szep, hogy szintet lepnek. A harmadik mar a "Felvilag"-rol, vagyis a nagy illegalis fegyveruzletekrol(amik az Antinari bank igazi penzforrasai, es amihez kepest a sziciliai kabitoszerkereskedelem csak gyerekjatek). A negyedik meg jobban emeli a tetet az illegalis nuklearis szemetlerakassal egy szigeten(a paradox, hogy a napolyi maffia meg is valositotta ezt kicsiben). Itt Cattaniek es a maffia(Kupola) mellett a "Felvilag" szinten egy masik szereplo(Espinoza az osszekoto ember). A vegen mindenki veszit(Tano, Espinoza, a Kupola, a nuklearis hulladekot leadni akarok)es ez pecseteli meg Cattani sorsat(mondjuk reg kinyirtak volna ennek a feleert is a valosagban). Az 5-ik szinten. "Felvilaggal" foglalkozik(Linori baroek), de itt belharc van 2 befolyasos csoport kozott. Tano sullyed. A 6-ik sorozatban egy korabbi bergyilkos emelkedik fel es kinyirja a "Szentharomsagot" a Kupola maradekat, es "megfizet mindenkinek"(=Davidet is kinyiratja(de az csak komaba esik). De a regi halalos ellensege visszater, hogy a " penzevel gyozze le". A rendorseg nem tudja kit keressen, igy Tano lesz a "csali". A vegen persze a maffia ujraszervezodik a vereseg helyett.

A tobbirol nem irok, szerintem azok mar felesleges erolkodesek. 

1, Mindegyik sorozat depressziv: senki sem gyoz, mindenki csak veszit

2, Nem csak a "maffia" polip hanem a rendorseg es a "Felvilag" is: bar a tagok sorozatban halnak meg, mindig jonnek uj emberek, akik tovabb harcolnak/armanykodnak. 

3, Azert is primitiv, mert ugye tobb maffia is letezik(persze ekkoriban a szicilai volt a legerosebb a nemzetkozi kapcsolatai reven)de ugy talaltak, mintha ez egy orszagos csoport lett volna(a tenyleg letezo Kupola hatalma is csak Sziciliara terjedt ki, bar voltak "bartel bergyilkossagok)

4, A maffia a bergyilkosokat is meggyilkolta, hogy "elvarrja a szalakat". Valojaban ezt nem lehetett volna megcsinalni, mert a bergyilkos a "szakma csucsa", es senki sem csinalt volna nekik munkat ezek utan(valojaban sok a mai napig az "utazo bergyilkos"-csak egy munkara jon messzirol majd elmegy haza-jo messzire). 

5, Sok volt benne a pszichologiai szal, amit felremagyaraztak. Cattani lanya a szulei valasa miatt lett baleset aldozata, nem ongyilkos lett es nem a maffia miatt. Julia(Nicola lanya)nem kepes otthagyni a csaladi vagyont, Tanot sohasem fogadja be az elit tarsasag(Ester is inkabb Cattanit valasztja, mert Cattani= eletorom, Tano=hideg racionalitas) es csalodik a "hatalom erejeben". Linoriek belepusztulnak a harcba, amihez ok nem ertenek, hiaba akarjak. Meg van meg jo sok hasonlo eset(Tano es az eltitkolt enyhen szellemi fogyatekos huga). Ezek teszi ertekesse a sorozatot amugy.

Előzmény: Törölt nick (2911)
vnc Creative Commons License 2017.08.31 0 0 2926

Közben rengeteg helyszínnel és képpel töltődött fel az oldal, ha van valakinek érdekessége, örömmel fogadom. 

Pünkösdi Kató Creative Commons License 2017.07.05 0 0 2925

Engem még most is lenyűgöz a sorozat, nem tartom lassúnak, gagyinak, teljesen azonosulni tudok azokkal az évekkel, azokkal a korral. Amikor megnézek egy-egy részt vagy viszonylag folyamatosan a részeket, mindig ott vagyok lélekben. 

Előzmény: Bicepsz Elek77 (2917)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2017.07.05 0 0 2924

Köszi, be is nézek.

Előzmény: vnc (2923)
vnc Creative Commons License 2017.05.31 0 0 2923

Üdv mindenkinek! Nagy rajongója vagyok a sorozatnak, és többek között a forgatási helyszíneket is kutatom. Néhányat már posztoltam a La Piovra Club nevű Facebook oldalon, pl. a 4. évadból Esther és Tano otthonát.
 https://www.facebook.com/La-Piovra-Club-438598926510872/

oldmumus_v.2 Creative Commons License 2017.01.21 0 0 2922

Köszönöm az információkat. Magam is járatos vagyok Szicíliában, de én a szomszédvár Ericere gondoltam az első körben.

Előzmény: Dana79 (2921)
Dana79 Creative Commons License 2017.01.21 0 0 2921

Az első sorozatot Trapaniban forgatták, egy kisváros Szicília nyugati részén, úgy tizenöt évvel ezelőtt jártam ott, megpróbáltam pár sorozatbeli helyszínt is felkutatni több-kevesebb sikerrel... nagyon kellemes hangulatú városka, a második sorozatban is feltűnik. A harmadik sorozat Szicíliában játszódó cselekményeinek egy részét pedig Giardini Naxosban forgatták, ha jól tudom a Keresztapa első részének szicíliai részeit is itt forgatták... A negyedik sorozat Milánóban játszódik, gondolom ott is forgatták.

Előzmény: oldmumus_v.2 (2920)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2017.01.16 0 0 2920

Meg tudja valaki mondani, hogy helyileg hol forgatták a sorozatot?

Bicepsz Elek77 Creative Commons License 2016.10.03 0 0 2919

Kicsit ossze-vissza neztem a sorozatot. Furcsa, hogy azv3lso evadban is feltunik a "Babos" unokaoccse(aki megeroszakolta Silvia Contit a furgonban)csak meg joval fatalabb es abszolut mellekszerepben(6. Resz).

Santini(a bergyilkos, aki a 6-ik reszben elviszi a kislanyt, Franchecat)meg a bankar inasa, aki hagyja leolni a gazdajat meg lepre csalja Cattanit.

Amugy az elso sorozat zeneje sem rossz, meg Terrazini beszolasai!!!

Ebbol lehet egy vegtelen tortenet mert akarmennyi rendor vagy maffiatag hal meg, mindig 10 masik lep a helyukre mindket oldalon!!

(A 7-ik sorozattol viszont nagyon eroltetett volt az egesz). 

 

Bicepsz Elek77 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 2918

Riina. Elnezest!!

Előzmény: Bicepsz Elek77 (2917)
Bicepsz Elek77 Creative Commons License 2016.08.27 0 0 2917

Udv!

 

Ez erdekes volt. Most kezdtem ujranezni de sajnos a 6 ik sorozattol le van tiltva a youtube-on.  Azert valljuk be,hogy mai szemmel nezve azert kisse gagyi sorozat. Van benne pl. egy alnaivsag(mintha nem tudtak volna,hogy kikbol allt a maffia, holott a titkosszolgalatok valoszinuleg tudtak naprakeszen, hogy mi tortenik a maffiacsoportok eleteben(meg mashol pl. egyhazaknal stb. is). Meg a rendorsegnek is van modszertana: eloszor felterkepezik a maffiakat, majd ugy egyszerubb "kinyirni" oket(ez sem olasz sajatossag). Mondjuk neztem egy interjut a 3-ik rendezovel, aki elmondta, hogy akkoriban tombolt a (sziciliai)maffia(Toto Riveria, aki sok embert megoletett vagy felrobbantott stb stb.)szoval a maffiat, mint valami titkos tarsasagok(szabadkomuvesek/illuminatusok stb.)kellett leirni. 

Kb 2000-ig Kelet-Europaban is hasonlo helyzet volt, csak aztan mindenhol veget vetettek az idiotak tombolasanak(pl. Dunaszerdahelyen). 

Mindenesetre en is allitom, hogy igazandibol a 4-ik sorozat lett eros, az elozoek kisse gyengebbek(kiveve a jo beszolasokat (   

 

https://youtu.be/adtOo3TqbnU).

 

Egesz mas ujranezve, jobban ertelmezheto igy. Bar az is muris, hogy a maffia olyan, mint a hagyma: mindig van egy ujabb reteg mogotte(kisse mulatsagos is, mint irtam, ez az osszeeskuves elmelet). 

Azon is csodalkoztam, hogy mennyi francia szereplo van benne(Terrazini,Silvia Conti, Espinoza, Brenno-

https://youtu.be/p06jdgrnKx4). 

 

Előzmény: Carina_S (2916)
Carina_S Creative Commons License 2016.06.22 0 0 2916

"Egyébként ha mert volna bátor lenni a sorozat, és a 10 évadnak azzal lett volna vége, hogy a rossz oldal nyer, és a végén Tano gonosz vigyorral belemosolyog a kamerába, még az is nagyságrendekkel jobb lett volna, mint ez a tűzhányós befejezés..."

 

Szerintem a 10. évadnak egyvalamiben azért egészen más mondanivalója volt, mint a többinek. A 10. évad megírása ugyanis abból a két korábbi epizódból fakad (azaz ezen epizódoknak(!!) a későbbi "folyománya", mintegy folytatása), amelyek közül az egyikben megölik Corrado Cattani felügyelőt, akit szitává lőnek, mert már túl sokat tudott a Cosa Nostra felépítéséről; a másikban pedig Davide Licata felügyelő is meghal egy maffiózó golyójának a következménye miatt, 3 hónappal a fejlövés után, aznap és azután, hogy az egyik különösen veszélyes bűnözővel végez, aki egy náci haláltáborban kezdett új életet régen.

 

Amiben ui. ez a 10. évad ("csak" 2 epizódja van egyébként, de ebből is bőven kiderül a lényeg!) más mint a többi évadok, az az, hogy ebben a szintén a maffia teljes felgöngyölítését célul kitűző Silvia Conti bírónő az ellene végrehajtott merényletbe már nem hal bele, hanem a ráállított testőröknek köszönhetően veszélytelen karcolásokkal megússza a merényletkísérletet, és azok sem a golyóktól, hanem csak az általuk beszakított szélvédőüvegtől származnak. Az egyik rendőrfőnök ui. látva, hogy a bírónő mindenáron teljesen fel akarja számolni a maffiát, de ugyanakkor ezt egyedül is hajlandó végigcsinálni, ráállít Silviára néhány nagyon komoly tudású kommandós rendőrt titkos testőrnek, akikről még a bírónő sem tud semmit. Először -- amikor az autóval követik a merényletkísérlet perceiben -- nagyon megijed tőlük, mivel nem tudja miért vannak az autóval a teljesen sarkában, de amikor látja, hogy nem ők, hanem a motorosok a maffiózók, a merényletkísérlet után a kórházban apránként összerakja a részleteket, és kezdi sejteni, hogy neki az őt követő autósoktól nincsen félnivalója. Azonban bizonyosságot akar efelől szerezni, és amikor kimehet a kórházból, a rendőrségen viszontlátja az autós rendőrök egyikét -- aki már a kórházi ajtaja előtt is őrizte -- , aki apránként elmondja neki a rendőrségen, hogy ő szigorú parancs alapján láthatatlanul mindvégig védőőrizetben tartotta Silviát, de úgy, hogy őt ne akadályozzák ezzel semmiben, és hogy ne vegyen észre a testőreiből semmit se, de ugyanakkor mindvégig lankadatlan figyelemmel és kitartással védelmezzék Silviát. Azt is elmondja neki az odaadó testőre, hogy kinek az előrelátó parancsa alapján tartják őt hónapok óta folyamatos és éber védelem alatt, továbbá megnyugtatja Silviát, hogy ha őket látja legközelebb  bárhol a közelében, akkor nem történhet vele nagy baj, mert ők mindig a közvetlen közelében lesznek, csak ne meneküljön el előlük, mint azt az autójában ülve tette a merénylet napján, amikor még nem ismerhette a "védőangyalait". Silvia megköszöni a tájékoztatást és a védelmet, majd az őt védő rendőr átad neki egy halom fényképet, amelyeken a bírónő felismeri Tano Cariddit, és még több más maffiagyanús alakot Ramonte professzor temetésén, nagyban megkönnyítve(!!) ezzel Silvia számára a nyomozati munkát. Ennek a nyomozásnak a végén szabadítják ki Tano fogságából Juliát, a maffia szemüvegén át igen terhelőnek látszó elszánt tanút. Szintén eme nyomozás végén lesz öngyilkos Tano, aki a halála előtt Silviának őszinte mosollyal mutatja azt az adatbázist, amit a vulkánba fog belökni, és amelyen a zsarolhatók, a korruptak, a korrumpálhatók és lefizethetők teljes névsora, továbbá a maffia által megölendők teljes listája is rajta van, sok más, a Cosa Nostrának kulcsfontosságú, ártamlmas tevékenységekre alkalmas, más egyéb, az államra és az ártatlan emberekre(!!) is veszélyes adatsorokkal együtt. Tano ezzel törleszteni kíván Silvia bírónőnek valamit: megfosztja az egész maffiát az életveszélyes adatoktól, és saját magától, az "ördög bankárától", az ötletzsenitől, mert -- ha a legvégére is, de mégiscsak -- belátja, hogy ennek a maffia nevű rémálomnak egyszer véget kell vetni. Tulajdonképpen az öngyilkossága előtti órákban ő maga hagyja Juliát is a fogságából szabadon távozni, mert megiszonyodik egy őáltala a múltban elkövetett gyilkosságtól, aminek szintén egy fiatal ártatlan nő lett az áldozata.

 

Ez a 10. évad tehát abban más, mint a többi részsorozat, hogy ebben a maffia visszaszorítására és felszámolására már van valódi remény: Silviát itt már nem sikerül meggyilkolni, mert mostanra már sokkal jobban odafigyelnek az ő és a hozzá hasonló nyomozók és bírók hatékony védelmére, és mert az általuk megkezdett nyomozásokban már nincsenek magukra hagyva, szövetségesek, barátok veszik őket körül mindenfelől: kezd kiépülni a maffia elleni hatékonyabb összefogás, kezd lassanként megszorulni a Cosa Nostra helyzete, és végre kezd javulni a közbiztonság... . Emlékezzünk csak vissza eme sorozatok eleje utáni részletekre: Silvia ott és azon a napon, ahol és amikor Cattanit meggyilkolják, megesküszik, hogy "Addig nem nyugszom, míg meg nem találom, mindet!!!". És ennek a 10. évadnak a záró epizódja legvégén most először látunk egy olyan Silviát, akinek rengeteg viszontagság, gyász és szenvedés után végre először van kedve és oka olyan felszabadultan mosolyogni, mint aki az első valódi sikerek, eredmények láttán már valóban tud hinni és bízni egy szebb jövőben!!! :-) ;-)

Előzmény: Berserker123 (2915)
Berserker123 Creative Commons License 2015.09.28 0 0 2915

Jól összefoglaltad az évadokat, én is hasonlóan gondolom.

 

Számomra 1-6 évad a legjobb. Cattani volt számomra a legszimpatikusabb, de Licata is nagyon jó volt.

 

A 7 évadot bár nem mondanám rossznak, de már nem olyan mint az előző évadok. Egyrészt belevittek egy fiatalos vonalat. Daniele Rannisi karaktere, és a rádiója által sugárzott zenékre értem ezt, számomra nem illett bele ez a sorozatba. Másrészt nekem hiányérzetem van a főhős tekintetében, Breda bár szimpatikus, de se Cattani, se Licata színvonalat nem éri el. Így ebben az évadban nincs olyan volumenű főszereplő, mint az eddigi évadokban megszokhattuk. Silvia Conti önmagában egy erős férfi karakter nélkül nem az igazi. Bronta és Nuzzo viszont jól hozzák szerintem a bűnözői vonalat, csak talán kihagyhatták volna itt is a fiatal vonalat, a motoros bandát. Az öreg Aragonese is hitelesen játszott. Összességében az utolsó még nézhető évad a számomra, bár már nem az igazi, de azért vannak benne izgalmak.

 

A 8-9 számomra felesleges évadok, hangulatra is mások. A 10 évad vérszegény, kissé átgondolatlan számomra. Egyébként ha mert volna bátor lenni a sorozat, és a 10 évadnak azzal lett volna vége, hogy a rossz oldal nyer, és a végén Tano gonosz vigyorral belemosolyog a kamerába, még az is nagyságrendekkel jobb lett volna, mint ez a tűzhányós befejezés...

 

Tulajdonképpen ha úgy nézzük a 6 évad végén a sorozat véget ér, minden további évad felesleges....

(egyéni véleményem szerint)

Előzmény: convar (2880)
JasonX2 Creative Commons License 2015.09.16 -1 0 2914

Valóban. 1992-ben botor módon csak részben láttam a 4. évadot. Az 5.-et már rendesen néztem. Jó évadnak tartottam, de annyira azért nem ragadt meg. Amikor a 2007-es Viasatos vetítést néztem, valamennyi évadot megnéztem normálisan (már amennyire a csatorna lehetővé tette). A 4. egy igen erős évad volt, ez után kérdéses volt, milyen lesz az 5. De az is jó volt, sőt. Az viszont kijelenthető, hogy talán valamelyik légitársaság finanszírozhatta a forgatást, mert soha annyi repülőt nem láttam még, mint amennyit ebben az évadban. Másrészt az egész évadnak olyan hideg-rideg hangulata volt. Ez megfigyelhető volt a 6.-nál is, de ott azért másabb volt a környezet. Ez elvileg Szicíliában játszódott végig, és mégis, mintha pár ezer km-rel északabbra lettek volna. Más szempontból is változás volt a sorozatnál: ennek a szinkronját, bár házon belül maradt, már a Videovox készítette. Tano pedig zseniális volt ezúttal, talán nincs két olyan évad, ahol ugyanolyan lenne. Még valami: több filmzenei válogatás is elérhető volt, de van egy szám, amit csak ebben az évadban hallottam. Olyan, mintha a főcímzene és az Una pietra sopra keveréke lenne.

Előzmény: Törölt nick (2910)
Ametiszt555 Creative Commons License 2015.08.01 0 0 2913

Ha van valakinek Cattani halála utáni epizódoktól felvétele, kérem jelezze, vevő lennék rá.

sztich Creative Commons License 2015.04.28 0 0 2912

Nem tudtok egy online stream-et az m3-hoz? Nem találok sehol.

Előzmény: stevebi (2909)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.23 0 0 2911

De Dinonak mi szüksége volt erre a lépésre?

 

Mert Carlo nem volt korrupt ember, nem lehetett megvesztegetni és útban volt. Tanonak meg kellett a részesedés az Antinari bankból, így nemcsak bosszúból ölte meg Dinot. Mondom ezt így több mint 10 év után, amire én emlékszem...

Előzmény: krysztasz (2903)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.23 0 0 2910

Az 5. évad volt az egyik legkellemesebb csalódás. Annak idején kb. 20 éve, mikor először néztem, nem gondoltam volna, hogy Cattani nélkül is tudtak minőségi folytatást csinálni. Igaz, a titokzatos Espinozáról még szinte semmit nem tudtunk Cattani meggyilkolása előtt, csak azt, hogy kell neki az a bizonyos sziget, amit a Bábostól megkapott az alku során. Tano igazi arcát is Cattani halála után ismerhettük meg igazán.

Előzmény: JasonX2 (2907)
stevebi Creative Commons License 2015.04.21 0 0 2909
bob001 Creative Commons License 2014.09.04 0 0 2908

Üdv mindenkinek!

 

Nekem csak az első három évad van meg. Megnézném a többit is...

JasonX2 Creative Commons License 2014.05.31 0 0 2907

Aki a Zone Europás felvételt nézi, annak itt a hiányzó prológus az 5. évadhoz.

 

 

krysztasz Creative Commons License 2014.03.24 0 0 2906

Akkor még ennek utána fogok nézni. 

Előzmény: Törölt nick (2905)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 2905

Jól értelmezem, hogy Tano ekkor árulja el Nicolát

 

Nem, őt nem árulja el, hanem kitart mellette, majd mikor az öreg pácba kerül öngyilkos lesz, és Tano örökli a vagyont, előbb végez Terrasinivel (ami szerintem a legmeglepőbb húzás volt annak idején) utána megy el a Báboshoz.

Előzmény: krysztasz (2904)
krysztasz Creative Commons License 2014.02.24 0 0 2904

Cattani visszament Rómába rendőrnek, örültem, hogy megállt pár percre az emléktáblánál, Leo de Maria, Alterro emlékénél. Alterro nem volt a kedvencem, mert ő is nagyon simlizett az elején, de aztán csak rájött, hogy igencsak rászedték. 

Most vagyok annál a résznél, amikor Giulia el akarja hagyni a nagyapját, de ő összeesik, Giulia marad. Készülnek a szállítmány átadására a tengeren. Majd jön Cattani, hogy mindent ellenőrizzenek, hajókat, kamionokat. Terrasini és Yfter találkozik, és Yfter ideges az ellenőrzés miatt. Majd Terrasini mondja, hogy kitalált valamit az ellenőrzés kijátszására. De mit talált ki? Nagyon mutattak egy autószállító kamiont, de a csomagtartókba nem férnek bele a fegyverek, mert Cattani szerint 3 kamion is kevés lenne, vagy egy rendőrtársa mondta? Most hirtelen nem is tudom. Mire gondolt Terrasini?

 

Ott lett vége, hogy Tano felajánlja a szolgálatait Nicolának. Aztán elmegy egy nagyfőnőkhöz, egy vidéki kis lakba. Jól értelmezem, hogy Tano ekkor árulja el Nicolát? Ha tévedek, akkor csak annyit írjatok, hogy tévedek, nem akarok tudni előre semmit. 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!