Keresés

Részletes keresés

papa 946 Creative Commons License 2014.04.29 0 0 507

Szia zsbajnok!

Hátha tudok segíteni. Leírom a módszert. Nyilván időigényes, tekintve a nagy terjedelmet.

 Betesszük a lemezt a meghajtóba, amit beolvas a PC-re - Nero Burning ROM – DVD-ROM (UDF) – Új - megkeressük a jobb oldalon a meghajtót, amibe a lemezt betettük - behívjuk a lemez tartalmát (mkv fájl) – jobbra fönt átállítjuk a meghajtót Image Record – ra. Balra azt írja, hogy biztonsági mentés, de ez nem érdekes, így kell hagyni. Indítjuk, kijelöljük hová tegye és OK.

Készít egy Image.nrg fájlt. Ezt átkonvertáljuk ISO fájlba (kerek lemezforma), ehhez megnyitjuk az Ultra ISO programot – behívjuk az nrg fájlt - mentés másként – ISO fájl kijelölés a lenyílóban – kijelölés hova tegye - OK.  Ezután az ISO lemez ikon alatt lévő szöveget átírjuk a lemez címére.

Azt nem tudom lepróbálni, hogy drive emulátorba töltve mit csinál.

 

                                             Üdv. Pibácsi

         

      

Előzmény: zsbajnok (506)
zsbajnok Creative Commons License 2014.04.27 0 0 506

Sziasztok!    Vásároltam egy Blu-ray filmet -igen megvettem pénzért-, amit szeretnék vincseszterre ISO formátumban lementeni, úgy hogy az ISO-t egy drive emulátorba töltve le tudjam játszani a filmet, mint ha a korongot látnám. Csak most ismerkedem a Blu-ray lemezekkel, kérem szépen a segítségetek, milyen szoftvert ajánlotok, ami lehetőleg ingyenes, a korong backup-olására, -és persze szeretném eltávolítani a titkosítást. Gyakorlatilag arra lenne szükségem amit a DVD Decrypter tudott, csak Blu-ray lemezhez. WinX került eddig a látókörömbe, sajnos fizetős.

Gyulus Creative Commons License 2014.04.06 0 0 505
Jellemzően akkor lehet ilyet látni, ha a VHS magnó feje próbál pozícionálni. Az autotracking azonban kikapcsolható. Ennek módját megtalálod a kézikönyvben. Azt javaslom, indítsd el a lejátszást, és amikor hibátlan képet látsz, kapcsold ki ezt a funkciót!
Előzmény: Szoszok (504)
Szoszok Creative Commons License 2014.04.06 0 0 504
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne!
Van egy-két kazettám, aminek az elején kb 2-3 másodpercenként alul megjelenik egy csík.
Kb 3-4 perc múlva eltünik! A szalag szélei nincsenek gyûrve.
A felvételek anno teljesen jók voltak!
Ha valaki tud, akkor légyszíves segítsen!
Köszönöm!
tb797 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 503

Végül magamtól. A dolgot sejtettem, de mire össze tudtam hozni a dolgot...... azt hittem, megőszülök. Olyan apróságok is közbejöttek, hogy pl. hol a távirányító, csak azon van mittoménmilyen gomb, ami kell a hangoláshoz stb.

Előzmény: Gyulus (501)
lutria Creative Commons License 2013.12.02 0 0 502

Segítséget kérnék,kaptam egy Winfast 2oooXP expert tv-tuner kártyát telepítő és egyéb program,szakirodalom nélkül.

Beszerelés után az XP keresné a multimédiás videóvezérlőt-persze nem találja,ki is írja hogy nem fog működni-letöltöttem a kártyához tartozó drivereket minden elérhető verzióban és a PWR2 programot ami kíírja hogy "Elérhető BDA eszköz nem található",a program nem talál egyetlenegy csatornát sem.

Mit kellene még beállítani,letölteni a működéshez?

Gyulus Creative Commons License 2013.11.30 -1 0 501
És tőlem jött az ötlet, vagy magadtól jöttél rá?

Egyébként az asztali DVD író máskor is gyakorolhat jótékony hatást. Nem biztos, hogy mind úgy működik, mint az én LG RH7500-asom, de nálam kompletten új szinkronjelet tesz a videó alá. Ezt abból vettem észre, hogy tévé adásnál nem volt teletext. Ennek köszönhetően - bár ő maga nem rögzíti a Macrovision-nel védett felvételeket, de a kimenetén már nem teszi rá, így egy másik készülékkel rögzíthető/digitalizálható.
Előzmény: tb797 (500)
tb797 Creative Commons License 2013.11.30 0 0 500

Hali!

 

Köszi, Gyulus, a választ, végül az jött be, hogy a videót rca-val rákötöttem egy Samu dvd-recorderre, és az felerősítette (?) a jelet, és erről a Samu dvd-recorderről toltam tovább szintén rca-n a jelet az EasyCAP USB-s cuccba. Így a "fekete-fehérkés" kép szép, színes lett ---> felvétel bedigizve, megmentve!!!

Előzmény: Gyulus (499)
Gyulus Creative Commons License 2013.11.29 0 0 499
Nem tudnám kizárni, hogy a jel erősségével van a gond, de én először a PAL/SECAM/NTSC vonalat vizsgálnám.

Esetleg próbáld meg a VHS magnót rákötni egy analóg bemenetes digitális kamerára vagy egy asztali DVD íróra! A másik ötlet (de ez már csak végső elkeseredés esetére), hogy ha a tévén színes a kép, vedd le a jelet a tévé kimenetéről!

Azért ha megvan a megoldás, megírhatnád, mert érdekel.
Előzmény: tb797 (498)
tb797 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 498

Sziasztok! Tudnátok tippet adni a következő problémára pls? Több mint 10 éve digitalizálok, nem új a műfaj, de ilyen problémába még nem ütköztem.

 

Van egy borzasztóan régi szalag, amit szeretnék mindenképpen megmenteni (bedigizni), a képminősége már nem az igazi. Ha tv-re kötöm rca-val a videót, szépen, színesben játssza látszik a felvétel a TV-n. A kontúrok persze kicsit már elmosódottak, de színes!!! és ez a lényeg!

 

Nade ha bedugom a digitalizálóba, akkor fekete-fehér a kép (néha fura színek megjelennek - inkább zajként, tehát nem a kép (vagy annak egy része) színesedik be). Kétféle digitalizálóval is próbáltam már, az egyik az egy régebben vásárolt ATI Theatre 550pro vagy mi a szösz, ennek az antennáján keresztül, ill. a saját illesztőjén (tulképp. rca) próbáltam, és ugyanez a hatás (tehát ugyanazzal a videóval lejátszva a szalagot, amivel a TV-n szép, színes, a gépen csak fekete-fehér képet látok :(). És most vettem egy EasyCap USB-s cuccot, gondoltam, néhány ezer forintot megér, hátha ez "viszi színesben" a képet, merthogy esetleg a régi kártyám fos. Nahát persze, hogy nem vitte, fekete-fehérben látszik a kép. FONTOS: jobb minőségű szalagokat szépen, színesben vesz fel, semmi gond! Tehát csak ezzel a megviselt szalaggal van ez a probléma.

 

Innen kezdődtek a próbálkozásaim (mindkét kártyával). Az AT Theatre-t a Cyberlinknek valami szutykával sikerült Win7 alatt működésre bírni. Arra gyanakodtam, hogy esetleg a bemenetnél nem veszi elég erősen a jelet (létezik ez a jelenség?), tehát a TV rca bemenete sokkal jobb, ezért tudja színesben mutatni. Elkezdtem tehát variálni a számítógépnél, most éppen három videó van itt, amiket keresztbe-kasul dugdostam, egyik videón behangoltam a másikat, úgy küldtem az rca jelet a tunerbe, aztán fordítva: rca-val kötöttem össze a videókat, és antennán keresztül toltam a jelet a tunerbe, hátha egy közbeiktatott videó felerősíti a jelet (lehet, hogy ez az egész ökörség volt, de mindegy). És persze nem is lett jó eredmény, maradt fekete-fehér a kép. A Cyberlinket progit is próbáltam setupolgatni, de nem színesedett meg tőle a kép. (Jó minőségű szalagnál szép, színes képet kaptam!)

 

Na, ugyanezt eljátszottam az EasyCAP cuccal. Mivel ennek csak rca bemenete van, ezért a videók között sakkoztam, hogy melyik játssza le, melyiken küldöm keresztül a jelet, de persze próbáltam simán, "pőrén" is, de mindig csak a fekete-fehér képet látom (néha kis színes zajjal). Vmi Ulead szutykot adtak hozzá, abban az összes lehetséges PAL és SECAM beállítást próbáltam, de max. annyi változott, hogy a színes zaj kicsit többször vagy kevesebbszer volt.

 

Nem tudom tehát, a régi kártyám és ez az új EasyCAP egyszerűen túl szar-e ahhoz, hogy színesben vegyék a gyenge szalagról a képet vagy valami más gond van.

 

És persze minél kevesebbszer szeretném lejátszani a szalagot, mert félek, hogy minden egyes lejátszással a szalag halála felé közeledek...

 

Kérem, akinek van ötlete, ossza meg velem. Előre is köszönöm!

IEC-ATA Creative Commons License 2013.11.07 0 0 497

Szia!

 

Ha fent van a pinnacle dazzle driver-e a gépen, akkor a néro is tökéletesen kezeli Capture üzemmódban. Nekem annó sima pinnacle tv kártyám volt, de a szoftvert aktiválni kellett a pinnacle honlapon különben nem volt mpeg2. Néronak meg elég a driver megléte és mehet az mpeg2. DVD lemez készítésénél lehet kiválasztani ahol megadod, hogy milyen fájlból szeretnél dvd lemezt készíteni, ott kell választani a Capture pontot és rövid teszt után felismeri a digitalizálód és be lehet állítani kép hang formátumot milyet szeretnél. Utána meg lehet vágni is :)

Előzmény: Törölt nick (494)
mr_ricsi Creative Commons License 2013.11.06 0 0 496

Sem a TBC, sem a 3D szűrő nem vásárolható meg külön, csak valamilyen eszköz részeként.

Előzmény: bikfic1 (495)
bikfic1 Creative Commons License 2013.11.05 0 0 495

Sziasztok!

 

Vhs szalag digitalizálásához szeretnék tbc vagy 3d szűrőt beszerezni.

Sajnos nem tudom milyet és hol érdemes.

Egy 6 fejes philips sztereo videó és egy easycap usb digitalizálóm van eddig amely segítségével tudnám pc-re vinni az anyagot. Sajnos a minőség elég rossz, függetlenül a vhs állapotától.

Milyet ajánlatok ? max 10-20 ezer ft-ot szánnék rá.

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.04 0 0 494

Hali. A segítségeteket szeretném kérni. Szeretném digitalizálni a VHS kazettán lévő felvételeimet (nem olyan régi felvételek talán 1 évesek). Na most van egy Pinnacle Dazzle videó digitalizálóm de nem tudom hogy tudnám a felvételeket áttenni gépre. Ha jól tudom volt hozzá CD de azt nem tudom hol van letöltési linket meg nem találtam hozzá. Na meg Win8-am van nem biztos hogy futna. Esetleg a Premiere Pro CS3-ban van lehetőség rá hogy az eszközön keresztül digitalizáljam a felvételeket?

mr_ricsi Creative Commons License 2013.09.25 0 0 493

Mekkora feltöltési sávszélességed van a Net felé?

Előzmény: leves821 (492)
leves821 Creative Commons License 2013.09.24 0 0 492

Sziasztok

 

Olyan digitalizáló kártyára lenne szükségem amivel egy full-hd videó kamerát össze tudom kötni a pc-vel és élőben tudok sugározni akadás mentesen  30fps-el.

Webes élő konferenciákhoz kellene, elfogadható áron .

Tudnátok ajánlani ilyen kártyát?

Gyulus Creative Commons License 2013.01.07 0 0 491

Az általad megcélzott feladatra legjobban egy merevlemezes DVD-felvevővel jársz. Van bennük zajszűrő, és a jobbakat elég rugalmasan tudod paraméterezni a tömörítés/képminőség tekintetében. A kiírt DVD-t PC-re másolva aká vághatod is, vannak már erre megfelelő szoftverek. Kényelmes megoldás, és a kép-hang szinkronnal sem lesz gondod.

Előzmény: zeno58 (490)
zeno58 Creative Commons License 2012.12.26 0 0 490

Bocsánat, rossz helyre kattintottam - folytatom.

Van még ennek a cégnek olyan gyártmánya hogy "Dazzle video creator HD2.

Aztán van a Terra  Tech  Grabster AV300 MX . - ezeket találtam én az álltalam megfizethető kategóriában.

A nagyon olcsó néhány ezer forintos szerkezetekről eleve lebeszéltek.

Van-e valakinek ezekkel a készülékekkel tapasztalata?

Előzmény: zeno58 (489)
zeno58 Creative Commons License 2012.12.26 0 0 489

Üdvözlet Mindenkinek!

 

Kis segítséget szeretnék kérni nálam tapasztaltabbaktól digitalizálás témában. Zömében VHS kazettákat ( régi családi és doku felvételek) szeretnék digitalizálni, számítógépbe bevinni és DVD-re kiírni.

Első lépésként vásároltam egy Dazzle DVC 101 DVD recordert, ami nem igazán vált be. Nem lehet a bedigitalizált anyagot vágni, szerkeszteni. Kb 10 perc felvételt készítettünk videómagnóról és a végén már érzékelhetően eltért a kép és a hang.

Gyorsan meg is váltam tőle.

zimpet Creative Commons License 2012.11.10 0 0 488

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van kétféle digitalizálóm. Az egyik egy AVPro ADVE-9011HE Deluxe, ami nagyon profi, csak nem találok drivert win7 64bit-re. A másik egy usb-s EasyCap 3.5-ös, amiből nem igyzán tudok olyan minőségű képet kicsikarni, mint az eredeti VHS, pedig már csatlakozásokat is seréltem. A felvétel ezzel zajosabb, életlenebb, stb.

Valaki tud segíteni akár driverrel az AvPro-hoz, akár tanáccsal au USB-s csodához?

 

Előre is köszönöm!

mr_ricsi Creative Commons License 2012.09.28 0 0 487

Porosak a szalagok, és telemegy a szinkron fej rése.

Fejtisztítás, fejtisztítás, fejtisztítás.

Előzmény: somiie (486)
somiie Creative Commons License 2012.09.27 0 0 486

Üdv Mindenkinek!

 

VHS digitalizálás közben akadt egy kis problémám amire nem igazán találtam eddig megoldást, ha valakinek lenne az ügyben építő jellegű ötlete azt nagyon megköszönném.

A probléma a következő:

Van pár szalag aminél rögzítés közben egyik pillanatról a másikra a tök jó képből egy összemosódott hangyás valami lesz. A vicces h ha beletekerek a filmbe a tekerés során csont tiszta a kép, nyomok egy play-t és ugyanolyan sz*r mint előtte.... Mi lehet az ok?

Először a DScaler használatánál jött elő ez a probléma, rápróbáltam a VirtualDub al és azon jó volt a kép... Aztán a következő szalagnál már egyik program se tudott vele elbánni... (mondjuk talán lehet h a két program eltérő szűrő használata miatt az egyik programmal ment, és a másikkal nem... vagy nem tudom...)

csináltam gyorsan egy videot is róla h értsétek miről is beszélek:

http://www.youtube.com/watch?v=_OPREQTQAsY&feature=youtu.be

előre is köszönöm

Matt

nyerzsinn Creative Commons License 2012.04.30 0 0 485

Ez a kulcsszó sokat segített, utánaolvastam, hasznos volt, de ez valószínűleg nem az. Valami interferencia lehet, a scart mozgatásával, nagyon nehezen el tudom érni, hogy minimálisan legyen csak csíkos (faerezethez hasonlít), de folyton visszajönnek.

 

Most nagy nehezen elértem, hogy ilyen legyen, majd küldök 1 képet amin éppen rossz a kép, de most nem merem zargatni.

 

Szóval nehezen hiszem el, hogy nincsen rá hatékonyabb módszer, hogy tiszta legyen a kép, minthogy félórákon át igazgatom a scart kábelt.

 

Előzmény: Gyulus (484)
Gyulus Creative Commons License 2012.02.12 0 0 484

Nem az interlaced kép jellegzetességeit véled véletlenül hibának?

Előzmény: nyerzsinn (483)
nyerzsinn Creative Commons License 2012.02.06 0 0 483

Kissebb probléma, hogy a kép sem tökéletes: PAL, és PAL-N, beállításokban nézhető, viszont bizonyos színtartományokban mintha az rgb színek vízszintes sávokban különválnának. tehát aszínes képen transzparens kék piros és zöld csíkok fedezhetők fel.

 

Bocsánat a furcsa leírásért, csak így tudtam leírni mi a baj.

nyerzsinn Creative Commons License 2012.02.06 0 0 482

Sziasztok!

 

Egyre közelebb állok ahoz, hogy végre digitalizáljak egy VHS-t. A WinFast PVR2 programmal szépen fel tudom venni a hangot és a képet, majd sok-sok idő eltelik mire a nyersanyagot megvágom, majd konvertálom, tömörítem stb... A legjobb az lenne, ha a Ulead VideoStudio10-zel ezt mind egyszerre egy helyen csinálnám meg órákat spórolva. Itt viszont hang egyszerűen nincs. Mivel a kártyán nincs jack bemenet, így a Realtek szürke bemenetébe megy a hang, amit a Ulead input beállításában is beállítottam, de semmi. Fura, hogy a use pci audio minden esetben inaktív.

 

Ha valaki a megoldás birtokában van, vagy csak ötlete van kérem írjon!

 

Előre is köszönöm!

Gyulus Creative Commons License 2012.02.03 0 0 481

Ennek a digitalizáló kütyünek sztereó RCA bemenete van, tehát közvetlenül tud hangot rögzíteni. Hogy mi lehet a pontos hiba, azt sajnos csak az tudja megmondani, aki rendelkezik ilyen cuccal, mert valószínűleg csak beállítási hibáról van szó, vagy valami fatális bekötési hibáról: pl. nem kötötted rá, csak a képet.

Előzmény: maxi6 (480)
maxi6 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 480

EasyCAP video digitalizáló  és Win 7-es segítségével szeretnék analóg video 8-s

kazettákat lemezre átírni. A vágóprogram ( Ulead Studio 8 ).

A kép átvitele kitünően sikerült, de nincs hang. A kamera nem stereo így csak egy

vido, és egy audio kimete van. Kérek segítséget. Kevés számítástechnikai ismerttel

rendelkezem, ezért egyszerű választ szeretnék. Melyik adudio bemetetet dugjam a gépbe?

A programban esetleg hol van valami némítva? A vezérlőpanelen a hangbeállításoknál

nem szerepel USB, pedig  ez a digitalizáló eszköz oda csatlaközik. Köszönöm a választ.

Gyulus Creative Commons License 2011.11.04 0 0 479

Annyiban igen, hogy a megérzésem nem volt rossz: egyszerűen nem kapott jelet a kártya. :-D

 

Örülök, hogy megoldódott a problémád, és remélem, valahol az én kérdéseim is segítettek rávezetni téged a megoldásra. ;-)

Előzmény: nyerzsinn (478)
nyerzsinn Creative Commons License 2011.11.04 0 0 478

Közben rájöttem, hogy az átalakítóm valószínűleg bemeneti, bár nincs ráírva. Google-ben kerestem egy EURO/SCART térképet és kiderült, hogy ez egy bemeneteli átalakító. Remélem tanulságos volt a bénázásom :D

Előzmény: nyerzsinn (477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!