Keresés

Részletes keresés

ss26 Creative Commons License 2010.03.23 0 0 626
Hol lehetne valami kezdeményezést indítani, hogy keményen büntessék a járdákra, parkokba kutyájukat szarató és össze nem szedő kutyatartókat? Önkormányzat? ÁNTSZ? Van valami ötletetek???
evicz Creative Commons License 2009.11.12 0 0 625
Itt most jól kidühöngöm magam, aztán a végére majd írok egy építőjellegű javaslatot is.

Miért miért miért kell minden séta után a kétéves kisfiam bordázott talpú bakancsáról kutya- (és sajnos volt már rá példa, hogy emberi) kakát kapargatnom (Bp. belváros)!!?!
Nem elég, hogy a cipőt sikálhatom félórán keresztül, még kaparhatom le a babakocsiról is, meg mindenhonnan, ahova nem tudtam megakadályozni, hogy odakenődjön.

A bírság sajnos egyáltalán nem működik, marad a társadalmi nyomás. Be fogok szólni minden kutyagazdának, aki ott hagyja kutyája ürülékét. Vagyis igyekszem majd higgadtan és kulturáltan elmagyarázni, hogy ez nem jó így, de most szívem szerint csak utánuk hajítanám, ami az övék.
Esetleg, ha mindenki így tenne, vagy legalább csúnyán nézne a kutyaszart-otthagyó-kutyagazdákra, akkor már néhány kakival kevesebb lenne. A maradékba pedig majd belelépnek a gyerekeim:(

zsuzsa Creative Commons License 2008.10.21 0 0 624

Nekem vannak kutyáim, de mindig összeszedem. A tacskósétáltató öreglányok is össze szokták szedni a környékünkön. Látom, hogy a kutyasz...nak odatett két szemetest rengetegen használják. A járdán nem is szokott lenni, bár van néhány barom nagykutyás, akinek az egoja nem engedi , hogy összeszedje, de szerencsére a többség odafigyel. Igaz nem a belvárosban lakunk, a szomszédok ismerik egymást,  nehéz anonim maradni....

 

Nem értem, hogy a belvárosban miért ilyen tragikus a helyzet. Nálunk még meg lehet indokolni azzal, hogy a gazda nem tud bemászni a bokrok alá összeszedni, de ott amugy is kicsi a valószinüsége, hogy valaki belelép, el is bomlik ha esik az eső. Viszont a belvárosban borzalmas, hogy odasz..atják a kutyáikat a járdára-parkoló autók közé, hogy lehet ott babakocsit tolni  vagy kiszállni a kocsiból. Szerintem keményen büntetni kéne, de legalább 10.000 legyen a büntetés. Más országokban müködik a dolog, az, hogy nálunk impotens a városvezetés, az nem a kutyák hibája.

 

 

leptopelis Creative Commons License 2008.10.21 0 0 623

"Az biztos, hogy vannak olyan kutyatartók/ kb. 10 %/ , akik nem akarják felfogni, hogy  a többieknek ártanak /megbecsülés/ azzal, hogy nem tisztitják maguk, ill. a kutyájuk után el az ürükéket."

 

Rossz a szám. Nem 10%, hanem 90-95%.


Előzmény: Gond (619)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.09.02 0 0 622

"Mit javasoltok, a kutyaszar ellen?"

 

Kutyabuszt az Új Földre! :-)

(de olyat ami soha nem kerül elő!)

Za-Zen Creative Commons License 2008.09.02 0 0 621
Kutyaszar ellen?
Hmmm..
Már rég felfedezve!
A neve CIVILIZÁCIÓ
Azon belül kevesek azt mindig építik, sokak meg csak élnek abban, és a szó valamennyi értelmében beleszarnak…
Vagyis azzal a sok szar alakkal kell valamit tenni, akiknek az a természetes, hogy az idióta kutyáikban kihordják az ürüléket az emberek közé, és a környezetüket szarszőnyeggel terítik be, majd abban pöffeszkednek, mint civilizált ember …
Merthogy vonaglani azt tudnak, pedig, ha rajtuk múlik, még a szavannákra sem került volna ki az emberi faj, - de sajnos jöttek ők is, s így az életterünk közös lett…
Most olyan időket élünk, hogy az ő igényszintjüket ránk erőszakolhatják…
Jelzem, az egészséges civilizációk a történelem során minden esetben törekedtek a szartól való elkülönülésre…
Hmmm…
Úgy érzem, a fenti pár mondatban már ott lapul a megoldás…
kábelbúvár Creative Commons License 2007.07.09 0 0 620
Gond Creative Commons License 2007.07.09 0 0 619

Nem kellene minden "tornyocskát" a kutyákra fogni. Vannak még szépszámmal, akik "termelik" miután megszüntek a városban a köz WC-k, vagy ahol vannak, ott is olyan összeget kérnek, hogy azt sokan nem akarják, vagy nem tudják kifizetni, igy "besegítenek".
Az biztos, hogy vannak olyan kutyatartók/ kb. 10 %/ , akik nem akarják felfogni, hogy  a többieknek ártanak /megbecsülés/ azzal, hogy nem tisztitják maguk, ill. a kutyájuk után el az ürükéket.

Azért felháborít, hogy általánosítanak, azaz minden kutyást megbélyegeznek és ez már lassan elfogadottá válik a médiában, a fórumokban és az agyakban.

Hát ezt /is/ visszautasítom, minden rendes kutyatartó nevében!

Ha mindenki inkább azok ellen fordulna /néha családon belül is találhat/, akik félévente termelik az előbb vagy utóbb utcára kerülő kutyák, cicák és most már görények, mosómedvék, diszmadarak ... stb... számát többet segítenének azoknak, akik valódi harcot folytatnak a tulszaporulat, a felelőtlen elhagyás ellen, mert  ez a nagy probléma, csak éppen egyszerűbb

ha mindig előveszik a kutyapiszkot... Akkor éppen azoknak van nagy hangjuk.. akik ebben a szaporítás, elhagyás áradatban résztvesznek, akár csak azzal is, hogy elnézik... a szomszédjukban, családban élő szaporítókat...



 

Mustár Creative Commons License 2005.09.20 0 0 618
Most láttam, h a Moszkva térre beraktak egy remek kis díszítést. Aki nem ismeri, röviden annyi, hogy egy nagy tábla valami olyasmi szöveggel, hogy "ön szerint is sok a kutyapiszok, és kéne vmit tenni ellene?", és alatta egy nagy igen meg egy nagy nem, hogy kedvére strigulázhasson a nép. Na, de ez még semmi, a fő attrakció a placc gyöngyszemévé avanzsált egyből: a tábla mellett egy nagy tartály van, a kutyaürüléket szimbolizálandó igen kívánatos barna darabkákkal tele.
Szerintem borzasztó.. :(
papuc Creative Commons License 2005.05.19 0 0 617

Azért a kutyaszarnak megvannak a maga örömteli oldalai is. 

 Például, nálunk itt a IX .kerületben annyi a légy, hogy örvendetesen elszaporodtak a védett denevérek is.

Tavaly hármat fogtunk a nappaliban.

Az egyik körúti barátom meséli ,hogy náluk meg nyaranta fecskék raknak fészket az ablak alatt. Ilyesmire emberemlékezet óta nem volt példa.

Ergo a kutyaszar a tápláléklánc alján, gazdagitja a biológiai sokszínűséget ebben a városban.

Kauthar Creative Commons License 2005.05.19 0 0 616

Ja hat en mar csak ilyen bolond vagyok, aki reggel nem szeretarra ebredni, hogy nehany orult puskaval irtja a kornyek kutyait. Bennem van a hiba.

Te azert csak csinald nyugodtan, halistennek erre mar van torveny ugyis.

Egyebkent tarsadalmunk nemcsak a kutyapiszok teren nem erte el a nyugati szintet, hanem semmiben. Tokmindegy. Lovoldozzuk a kutyakat, irany a Balkan.

Előzmény: Törölt nick (615)
Kauthar Creative Commons License 2005.05.19 0 0 614

Drasztikus helyett mas szot hasznalnek: gusztustalan.

Tudod a fejlodesnek nem ez az egyetlen modja, tolunk Nyugatabbra rengeteg kutya el, pl Svajc, megsincs kutyaszar.

A gyilkolaszas mindig egyszerubb, mint egy kompletttarsadalmi attitud megvaltoztatasa, i.e. a kutyapiszok feltakaritasa, utcaseprok, etc.

Vedtelen allatok gyilkolaszasa....fuj.

Előzmény: wainnalahulahafizun (611)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.17 0 0 613

 

Én kutyaszar ellen egyetlen biztos szert ismerek.

Ha valaki a kutyagumi mellé leszúr (vagy beleszúr) egy kis zászlócskát, "Isztriai Demszky Gábor jóváhagyta!" felirattal, akkor a kutyaszar szedi a sátorfáját és Budakeszin, a Demszki kertbe vándorol.

Ott magára húz egy szadeszos-szabadmadaras logot és békésen átadja magát az enyészetnek.

 

Sir Balambér Creative Commons License 2005.05.17 0 0 612
Az én kutyámnak ettől heródes jutott az eszébe. Innen üzeni a konyhaasztala alól, hogy a "humánus" szót kéretik törölni a szótárakból..
Előzmény: wainnalahulahafizun (611)
wainnalahulahafizun Creative Commons License 2005.05.17 0 0 611
Elég drasztikus, de például meg is lehetne ölni azokat a kutyákat: Abdullah ibn Omár (Isten legyen vele elégedett) meséli, hogy Isten küldötte (Isten áldása és békéje legyen vele) elrendelte a kutyák megölését. (lejegyezte Muszlim imám)
Sir Balambér Creative Commons License 2005.05.17 0 0 610
Tán Prágában lehet minden kutyaszarba hurkapálcika méretű zászlócskát tűzni, amin valakinek az arcképe van. Tán valami városi döntéshozó lehet akinek a kompetenciája is megvan a kérdés megoldásához. Ti kit tennétek rá Budapesten?
jozanesz60 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 609

Mit javasoltok, a kutyaszar ellen?

 

macskapisit

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.17 0 0 608
Ezért a passzívitás a megoldás?
Előzmény: vizinikk (607)
vizinikk Creative Commons License 2005.05.10 0 0 607
ez a mondatod itt okafogyottá tesz minden egyéb szájtépést, annyira igaz.
Előzmény: pucogi (605)
vizinikk Creative Commons License 2005.05.10 0 0 606

váltsuk le a vécésnéniket!

:-)

Előzmény: Törölt nick (603)
pucogi Creative Commons License 2005.05.10 0 0 605
Kutyaszar ellen legjobb a kultúrált nép. Na ebből van nagy hiány nálunk. :-(
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.10 0 0 604

Csoda történt?

Eltűnt a kutyaszar Bp. utcáiról?

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.08 0 0 603
sajnos, sajnos...
vannak felelősök, akik nagyon-nagyon vágyták e felelőséget, de felelőtlennek, alkalmatlannak bizonyultak
nagyon egyszerű a helyzet: az alkalmatlanok, a nagybecsű tisztségükkel járó felelőségüknek megfelelni képteleneknek, adják át helyüket olyanoknak, akik a vállalásaikat teljesíteni képesek
Előzmény: könyvtároslány (602)
könyvtároslány Creative Commons License 2005.04.07 0 0 602

ahol dolgozom, arra volt egy árkádos ház, gyönyörű, nagyon régi. az árkád boltíveit be kellett deszkázni, mert azt meg a csövik használták kéglinek meg nyilvános wc-nek. Az Egyetem téri háborús emlékmű tövében is szinte mindig van emberi ürülék.

Sajnos, Budapesten megfelelő toalettek sincsenek. A nyilvános wc-k drágák és elég ritkásan helyezkednek el, a vendéglők, presszók wc-iből meg kizavarják azt, aki nem vendég.

Valahol itt kezdődne a kultúra........

Előzmény: micu (601)
micu Creative Commons License 2005.04.07 0 0 601
Igazából az idegesít hogy nem lehet úgy végigmenni az utcán hogy az ember ne lásson egy-két kis halmocskát amit a kis házikedvencek hagynak maguk után. Különösen télen elég lehangoló tud lenni a látvány mert a hó még ki is emeli...
Előzmény: könyvtároslány (600)
könyvtároslány Creative Commons License 2005.04.07 0 0 600
annyiban igazad van, hogy sok kutyatulajdonos elképesztően bunkó, sok esetben fogalmuk sincs a kutyák természetéről, ezért azok a fejükre nőnek, engedetlenek, fékezhetetlenek. Kutyák a homokozóban, a játszótéren.... a gazdik pedig nem izgatják magukat emiatt, ha éppen nem érintettek a kérdésben.
Előzmény: micu (598)
könyvtároslány Creative Commons License 2005.04.07 0 0 599

nincs lehetetlen, csak tehetetlen. igaz, a pesti oldal nem bővelkedik zöldterületben, de jelenleg is vannak kijelölt kutyafuttatók, csak a kutya (gazdája) sem tud róluk.

mindenesetre az utcáról való drekkfelszedést megszoknák a delikvensek, ha tíz ficcs büntetés járna az otthagyásáért.

Előzmény: micu (597)
micu Creative Commons License 2005.04.07 0 0 598
Tévedsz. Én nem igazán gyûlölök senkit. Persze vannak dolgok amik feldühítenek, ilyen egyebek közt az is amikor valaki összekeverik a nyilvános WC-t az utcával. Legyen az akár illuminált állapotban leledzõ embertársunk akár leghûbb társa - ez utóbbi esetben persze nem a kutyára vagyok mérges hanem a tulajra. És mivel ez a jelenség - és fõleg a nyomai finoman szólva nem ritkán megfigyelhetõk errefelé, finoman szólva meglehetõsen mérsékelt szimpátiával figyelem a háziszörnyeiket legeltetõ gizdákat. Ami persze még mindig nem azonos a gyûlölettel - de azért nem bánnám ha egyszer végre vezéreink központilag szabályoznák a kérdést. Felõlem mindenki tarthat egy kutyaszán húzására elegendõ falkát is a 40 négyzetméterén ha teljesítik az emberi együttélés szabályait a zajra, a szagokra és az állatkák által termelt végtermékekra vonatkozóan.
Előzmény: damm (595)
micu Creative Commons License 2005.04.07 0 0 597
Ez igen szimpatikus megoldás, bár kétlem hogy itt pesten meg lehetne valósítani: ehhez nagyon kevés errefelé a zöld terület.
Előzmény: könyvtároslány (596)
könyvtároslány Creative Commons License 2005.04.07 0 0 596

nem kellene ennyire vicsorogni egymásra: kutyásnak és állattalannak, hanem meg kellene nézni, más országokban hogyan csinálják.

Nekem kaliforniai tapasztalataim vannak: sok kutyapark van ott, zsilippel (ez dupla kaput jelent, hogy a blökik ne tudjanak lelépni.) A kutyaparkban durva forgács a talaj, és sok szemetes, nagy lapát és nylonzacskó van kitéve, mert a drekket itt is fel kell szednie a kutyatulajdonosnak. Közterületen kutyát csak pórázon lehet vinni, és a tulajnál kell lennie nylonzacskónak, ha ebe véletlenül nem bírná ki a parkig, eltakaríthassa a kutyagumit. Ha nem teszi: irgalmatlan bírságra számíthat, ezért mindenki betartja a szabályokat. Sehol nem láttam arrafelé kutyaszart. Nem volt szippantó, se személyzet: a gazda maga takarított, ha már vállalta a kutyatartással járó örömet-gondot. Nem igaz, hogy ezt nem lehetne itt is bevezetni és súlyos bírságok kilátásba helyezésével megvalósítani. Egyébként a belvárosban dolgozom, és itt egyre többen zacskóznak már. Tudom, hogy sokan még nem, és miattuk mindenkinek (kutyásoknak is) sok a problémája, de ezt kellene szorgalmazni, mert a vicsorgással csak a gyűlölet nő, a szarkupacok nem csökkennek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!