Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2006.08.23 0 0 319

Könyv jelent meg a témában:

http://erdelyert.hu/termek/alain_de_benoist-jezus_es_testverei

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.06 0 0 316

ebben sokigazság van. egyszer énis hallgattam elektronikus zenét (általában a hárfa hangjaiban gyönyörködöm) és éreztem, hogy egyből butulok, meg azt, hogy egyre inkább sátánista leszek. már harminc százalékos sátánista voltam, amikor kikapcsoltam és akkor elmúlt a sátánizmus. én azt hallottam, ha valaki egyszer életében heavy vagy black metal számot hallgat azonnal függő lesz!

Előzmény: Törölt nick (315)
Seol Creative Commons License 2003.05.16 0 0 313
jöhet egyből egy rekesznyi, ha átfér a rekesz:-)
Előzmény: Törölt nick (312)
Seol Creative Commons License 2003.05.16 0 0 311
köszönöm, most nem iszom, elteszem későbbre:-)
Előzmény: Törölt nick (310)
Seol Creative Commons License 2003.05.16 0 0 309
most épp semmit, sajnos:-)
Előzmény: Törölt nick (308)
Seol Creative Commons License 2003.05.16 0 0 307
Persze, mindenki higgyen abban, amiben akar, amíg nem próbálja másra erőltetni
Szerintem egy őslevessel töltött meteoron érkezett isten által teremtett biorobotok vagyunk
De ez persze nem biztos:)
Előzmény: Törölt nick (306)
Seol Creative Commons License 2003.05.16 0 0 305
a teremtésen nem feltétlenül a bibliait értem, sőt:), arra gondoltam, hogy talán csak az emberi elme számára merít ki minden lehetőséget az (igaz) és a (nem igaz)

(izé, a 'mindig' mindkét 'i'-je rövid:)

Előzmény: Törölt nick (304)
Seol Creative Commons License 2003.05.16 0 0 302
összehangolni?!:)
lehet mindkettő "igaz"
lehet az egyik igen, a másik nem
vagy fordítva
vagy egyik sem
de az is lehet, hogy csak az emberi elme számára merül ki csupán négy esetben és végtelen sok eset van
most okosat írtam:)
Előzmény: Törölt nick (300)
malachy Creative Commons License 2003.05.16 0 0 301
Ha a hit irányultsága ugyanaz, attól még nem lennénk egyformák. Csak stabilabbak.
Előzmény: Törölt nick (299)
Seol Creative Commons License 2003.05.16 0 0 298
ezért mondtam, hogy nincsenek egy "platformon", az evolúció elmélete nem is próbál a 'keletkezés kérdésére' válaszolni, semmi közük egymáshoz úgy igazán
Előzmény: Törölt nick (297)
malachy Creative Commons License 2003.05.16 0 0 296
Személy szerint nem az evolúció és a teremtés között vagyok félúton. Gyanúm ugyanis önnel szemben ezért merült fel.
Előzmény: Törölt nick (294)
Seol Creative Commons License 2003.05.16 0 0 295
err, az evolúció és a teremtés nincsenek egy, hogyan is mondjam, platformon
Előzmény: Törölt nick (290)
malachy Creative Commons License 2003.05.16 0 0 292
Egy australopithecus-hoz van szerencsénk? :)

Bocs, ez kikivánkozott belőlem.

Előzmény: Törölt nick (290)
malachy Creative Commons License 2003.05.16 0 0 291
És az miért volt baj, hogy elfogadta az adott korban éppen populáris nézetet, ami miatt aztán az újat nem tudta elfogadni, s embereket küldött máglyára? Sem az egyház, sem a tudományos világ nem tudott tanulni a múlt bűneiből, ezért szembesül az ember újból és újból ugyanazokkal a bűnökkel. Mert történelmet sem tud olvasni. Azaz, olvasata helytelen.
Előzmény: Törölt nick (288)
Seol Creative Commons License 2003.05.16 0 0 289
mer' malachy nem fogadja el és ő az atyaúrvalami
Előzmény: Törölt nick (288)
malachy Creative Commons License 2003.05.16 0 0 287
Sajnos állást foglal. A római katolikus egyház pl elfogadta az evolúciót.
Előzmény: H. Zs. (278)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.16 0 0 286
Karol Wojtilka ?
Előzmény: Adriel (285)
Adriel Creative Commons License 2003.05.16 0 0 285
akkor is Karolka!

(Karol Wojtila az úr neve!)

A.

Előzmény: Adriel (284)
Adriel Creative Commons License 2003.05.16 0 0 284

nodevárjá' csak a szülinapján szabad!

Előzmény: Iván Gábor (283)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.15 0 0 283
Második JánosPálpápácska :-)
Előzmény: H. Zs. (281)
Adriel Creative Commons License 2003.05.15 0 0 282
én kultúráltan írtam! hol ebben a szitok??
Előzmény: H. Zs. (281)
H. Zs. Creative Commons License 2003.05.14 0 0 281
Ne mondd, mert szavaidat úgyis csak valamiféle indulatok vezetik, nem a józanság. Tudod mit: ha a születésnapomon az engem szeretettel körülvevők nyugodtan használhatják így a nevemet - de aztán idegenek mégse már! Egyébként minden ideológiát, minden világnézetet leht szidni, csak éppen meg kellene maradni kultúrált szinten - úgy látszik ez egyre kevésbé megy.
Előzmény: Adriel (280)
Adriel Creative Commons License 2003.05.13 0 0 280
Érdekes, karácsonykor megy a jézuskázás (rk körökben is!), holott Jézus felnőtt már, és a születése sem decemberben volt egyébként. Gondolom a szülinapodon Te sem hagyod, hogy Zsoltikázzanak, stb. csak mert akkor születtél.
A babiloni vallásban az örökké szűz anyaisten volt a főisten, emellett volt egy kisgyermek isten...
A papok magas tornyokban áldoztak, hosszú fekete szoknyában ...

mondjam még?

A.

Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.13 0 0 279
A szüzmariskázás és Jézuskázással kapcsolatban ajánlom konzultálj Csapóval.Nála:

Jézus = zabigyerek
Mári = csak egy félrelépett nő

most még köröl is írtam virágnyelven

H. Zs. Creative Commons License 2003.05.13 0 0 278
Hát hiába beszélek... Nem azon volt a vita, hogy a Föld lapos-e (ezt mégegyszer hangsúlyoznám, senki nsem vallotta Galilei korában, hanem hogy mozog-e vagy sem)!Nyiss ki egy lexikont Galilei címszónál.
Noch dazu, hivatalosan az Egyház az életben nem tanította, hogy a Föld áll, vagy mozog.
Még tovább menve: az Egyház nem óhajt természettudományos kérdésekben állást foglalni, csak hittudományi kérdésekben. A dogma egyébként sem jelent mást, mint biztos HITigazságot. Ehhez pedig legjobb tudásom szerint se a tudománynak, se a politikának semmi köze. Nem álltam még oda senki mellé, és nem vezettem fülönfogva a templomig, és nem tartottam senkit "hiedelmek" közepette. Aki hozzánk jön nyilván saját jószántából jön, ha el akar menni, nem kötözöm össze, stb. Mit gondoltok ti, hogyan csináljuk mi katolikusok? Kiállunk a templom elé lasszóval, és akár tetszik az illetőnek, akár nem, berángatjuk?

A mariskázók, jézuskázók pedig gondolkozzanak el azon, hogy ha édesanyjukat, vagy testvérüket, feleségüket bárki jöttment lejóskázná, vagy leannuskázná, csak úgy "most jó' beszótam bajeg!" alapon, mit szólnának? Húzzunk már meg egy határt.

Előzmény: Adriel (273)
Szaladok utánad Creative Commons License 2003.05.09 0 0 277
Hát írd akkor úgy, hogy ...marika.
Úgy egy csöppet elegánsabb.
Előzmény: Iván Gábor (276)
Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.09 0 0 276

Ja és az én becézős lakomért vérig sértődnek. Tehát a szűzmariska miatt. Pedig Jézuska és Istenke is van és ott nem gond.
Előzmény: Szaladok utánad (275)
Szaladok utánad Creative Commons License 2003.05.09 0 0 275
Már nem azért H. Zs., de sokszázéves délceg kimosakodás a slamasztikából, hogy nincs dogmatizálva, a Kath. Egyh-nak nem hivatalos tantétele stb., de azért buzgón igyekeznek megtartani a kegyesk hiedelmekben a tisztelt katolikus közönséget, mert az annak az egyháznak politikai szempontból nagyon jó.

Tehát megy a nagy bizonyítás, lásd fentebb, és a papok sokasága közben u.ezeket a tételeket buzgón meghagyja sőt skandál(tat)ja.

Melyhez még hasonlók:

"Örökké Szűz Mária"
"Istennek Szent Anyja"
"A Szent Lélek jegyese"
"Kegyelemmel teljes" (s véletlenül sem "kegyelembe fogadott", á, nem)

ésígytovább.

Előzmény: H. Zs. (272)
BZoltan Creative Commons License 2003.05.09 0 0 274
Kis dogmatika lecke a topicnak :) mert ma ilyen valfil hangulatom van :)

Szoval...

1. Semmilyen dogma nem szuletett azt illetoleg, hogy Jezus edasanyja Maria anatomiailag szuzen halt volna meg. Ilyet senki nem allitot. az egyetlen allitas az az, hogy Jezus megszuleteseig Maria anatomiailag szuz volt. Mivel Jozsef torvenyes ferje volt Marianak, igy feltetelezem, hogy egeszsegees es normalis hazaseletet eltek es ismerve a kor visoznyait, csodalkoznek ha nem lett volna Jezusnak testvere.

2. Illene ovatosan kezelni a szovarazslatokat. A 2000 evvel ezelotti Gallieleaban mara mr kihalt nyelvet beszeltek es az akkori esemenyekrol is tobb mar holt nyelven keresztul ertesulunk. A testver szo arami, ogorog, latin kifelyezeseken at jutott el a modern nyelvekig. badarsag messzemeno kovetkezteteseket levonni ez alapjan.

3. Semmilyen egyhazi dogma nem foglalkozik termeszettudomanyos kerdesekkel sem pedig semmilyen egyhazijogi kanon ezt illetoleg nem rendelkezik. Minden termeszettudomanyos az egyhaznak tualjdonitott allitas az egyhazt tagjainak mint szabad akarattal rendelkezo maganszemleyeknek a maganvelemenye. Az egyhaz ezekert semmilyen formaban nem felelos. Az egyhaz hiteleti intezmeny es nem termeszettudomanyos, sosem volt az es sosem akart az lenni.

4. Semmilyen kereszteny tanitas nem foglalkozik jezus biologiai testvereivel, nem tagadja, hogyvoltak es nem is allitja. A kereszteny hiteleti kerdesek szempontjabol ez a kerdes irrelevans.

z

Adriel Creative Commons License 2003.05.09 0 0 273
nem dogma volt az RK-ban, hogy a Föld lapos, csak egy (nem hivatalos?) tanítás, nézet. Engem különösebben nem érdekel a vallásszervezeten belüli megítélése a dolognak, a lényeg hogy ezekért (sok más hamis tanítással, dogmával, nézettel együtt) sok embert meghurcoltak, kivégeztek, stb.

rosszabb volt akkoriban a római katolicizmus, mint manapság volt a tálib rezsim Afganisztánban.

üdv:
A.

Előzmény: H. Zs. (272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!