"Na látod, én így vagyok nemzetszerető, nem úgy, ahogy a t. rendezők, akik összecsődítették volna ide randalírozni egész Európa szélsőjobbos csőcselékét, hadd igyanak és szívjanak be, aztán hadd randalírozzanak városszerte, mi meg hadd ugráljunk az ő hányástócsáik között szerte a belvárosban (is) és hadd finanszírozzuk az adónkból a rendbetételt. S akkor arról még nem is beszéltem, hogy mi van, ha ezek lerohannak egy olyan házat, ahol pl. cigányok élnek, és sérülésekre vagy rosszabbra is sor kerül. "
annyit azért hozzáteszek, hogy ez a rendezvény már jó pár éves múltra tekint vissza, és semmi ilyesmi nem történt.
"Persze, neked én biztos bunkó szabadelvű vagyok"--nem, nem vagy vagy szabadelvű. a beíréásod alapján nagyon is ultrakonzervatív vagy.
Hogy kerül ez a Kultúrába? Kellene csinálni már egy ilyen Szégyen-sarok nevezetű részleget is itt az index fórumon. Én azt tatom csodának, hogy 2001-ben maga egy ilyen rendezvény SZERVEZÉSE lefolyhat legálisan, és hogy ilyen zenekarok egyáltalán felléphetnek.
- a csendőr nem halt, meg, igaz maradandó agyi károsodásai lettek
- akik megverték, nem skinek voltak, hanem mezei hoolok
amúgy nagyjából egyetértek veled, nem bánom, hogy nem tartják meg, nem elsősorban politikai okok miatt, hanem elsősorban a nagyon valószínű botrány elkerülése miatt, ami nagyon nem hiányozna...
Abban igazad van, hogy nem betiltani kellett volna, hanem egyből nem kellett volna engedélyezni sem. De ha már egyszer elkövették azt a hibát, hogy engedélyezték egy alkotmányellenes, rasszista szövegeket vonyító bagázsnak ezt a rendezvényt, akkor még mindig jobb idejekorán visszavonni az engedélyt, mint hagyni, hogy megrendezzék. A kisebb botrányt választották, nagyon helyesen. A PeCsa újjáépítése ezeknek a tombolása után szvsz valamivel többe került volna, mint így az esetleges kártérítés. Vagy azt hiszed, a német földről idelátogató barnainges skineknek x sör és y tömény után számított volna valamit is, hogy ez a helyszín a magyar nemzet tulajdona és a magyar adófizető polgárok pénze bánja, ha ők leamortizálják?
Na látod, én így vagyok nemzetszerető, nem úgy, ahogy a t. rendezők, akik összecsődítették volna ide randalírozni egész Európa szélsőjobbos csőcselékét, hadd igyanak és szívjanak be, aztán hadd randalírozzanak városszerte, mi meg hadd ugráljunk az ő hányástócsáik között szerte a belvárosban (is) és hadd finanszírozzuk az adónkból a rendbetételt. S akkor arról még nem is beszéltem, hogy mi van, ha ezek lerohannak egy olyan házat, ahol pl. cigányok élnek, és sérülésekre vagy rosszabbra is sor kerül. Tutira meglógnának a fatornyos hazájukba, mire a magyar rendőrség észbekapna, s a kórházi kezelések költsége megint csak a mi nyakunkba szakadna, a szégyenről nem is beszélve. Anno ugyanezeket az elveket valló német fiatalok használták ugyanerre a célra a Franciaországban megrendezett foci VB-t, s akkor egy francia csendőrt vertek halálra. Ugye, nem képzeled, hogy itt moderálnák magukat? Ugyan miért? Mert szépen kérjük? Na neeee...
Persze, neked én biztos bunkó szabadelvű vagyok, de nem érdekel. Ha akarsz, fröcsöghetsz, de ebben az esetben nincsen igazad akkor se, ha a fejed tetejére állsz. Demszky a két potenciális botrányból azt választotta, amelyik nagyságrendekkel kisebb és olcsóbb. Jól tette.
mér' kéne felmerülni bennem? engem igazából egyáltalán nem érdekel, hogy miről énekelnek, nekem a zene tetszik. (arról nem is beszélve, hogy van jó pár más zene is mo-on, amiről igazán felmerülhetne, hogy lehet olyat csinálni 2001-ben)
mivel tudom, honnan másoltad ide az idézett szövegrészeket, ez azt feltételezi, hogy egyáltalán nem is ismered. meg különben sem kell ezeket komolyan venni.
egész konkrétan azért sajnálom a fejbőrt, mert lementem volna meghallgatni. tehát nekem ilyen szempontból kultúrális rendezvény lett volna, egy koncert.
ami pedig a kopaszokat illeti, szerintem egyáltalán nem jelentenek olyan fenyegető veszélyt. kevesek ahhoz, hogy bármit csináljanak. volt "szerencsém" jó pár hónapig együtt dolgozni egy prominens személlyel az mnsz-ből és mondhatom, elég nagy baromság az egész, amit csinálnak az idióta nézeteikkel együtt.
még valami a koncertről. eddig is volt minden évben ilyen rendezvény, akkor miért nem tiltották be egyiket sem???
Hááát a téma bővebben megérne egy hosszabb kifejtést, de röviden:
Daoldinnal és Ösztönlénnyel értek egyet. Demszkynek most kivételesen igaza van... Talán jobb így, mint másfél éve a Vikingben... Emlékeztek? Mondjuk abban a balhéban én a kopaszoknak adtam igazat, most viszont...ha ez tényleg vmi nemzetközi újfasiszta összeröffenés lett volna, akkor annak valóban nincs helye a PeCsában. De ha csupán egy Fejbőr koncert... Ismerem az EF dalait, van amelyik durvább, van, amivel nincs bajom :).
Nekem az a véleményem, hogy a politika ne szóljon bele a kultúrába. Csakhogy a Fehér Karácsony nem kultúrális esemény. Van szkín ismerősöm, ő is elment volna, legkevésbé sem a kultúrális értékek vonzották. Volt már csomó koncerten, peremkerületi lebujokban, tudja, mit jelent: RTL Klub hiradó, pózolás, olyan rezervátum-szkínhedség kis polgárpukkasztás. Utána egy kis bunyó. Azt gondolom, hogy az államilag dotált Petőfi Csarnok ne adjon terepet se zsibárusoknak, se szkíneknek. Ne nyerészkedjenek közpénzen! Kivételesen igazat adok Demszky-nek, igenis megteheti, mert a PeCSa a főváros kultúrális központja. Csak kultúrának van helye!
Nekem az a véleményem, hogy a politika ne szóljon bele a kultúrába. Csakhogy a Fehér Karácsony nem kultúrális esemény. Van szkín ismerősöm, ő is elment volna, legkevésbé sem a kultúrális értékek vonzották. Volt már csomó koncerten, peremkerületi lebujokban, tudja, mit jelent: RTL Klub hiradó, pózolás, olyan rezervátum-szkínhedség kis polgárpukkasztás. Utána egy kis bunyó. Azt gondolom, hogy az államilag dotált Petőfi Csarnok ne adjon terepet se zsibárusoknek, se szkíneknek. Ne nyerészkedjenek közpénzen! Kivételesen igazat adok Demszky-nek, igenis megteheti, mert a PeCSa a főváros kultúrális központja. Csak kultúrának van helye!
Szemelvények az Egészséges Fejbőr dalszövegeiből
Fekete majmok
Az elmúlt héten pár haverrel elhatároztuk,
Elmegyünk az állatkertbe, s jókat bambulunk.
Nyolc-tíz korsó vermut után képzeld, mit láttam,
Majmok álltak a rácson kívül, talpig ruhában.
Refrén
Fekete, fekete, fekete majmok,
Miért nem vagytok ketrecben,
Vagy pedig egy árnyas fán,
Benn a dzsungelben?
Odamentem, megkérdeztem, hogy mit csinálnak.
Nem feleltek, csak hülyén néztek, és csak makogtak.
Otthonülő típus vagyok, de erre berágtam,
Az egyiket bakancsommal képen találtam.
Új lángot visz a szél
Űzzük ki innen kufárok hadát,
Kaftánon száradjon vér!
Építsünk együtt egy szebb, jobb hazát,
Új lángot visz most a szél.
Fehér karácsony
Fehér karácsony,
Fehér karácsony,
a mocskos szemét -cigányokat- nagyon utálom!
Vedd már észre, ez Magyarország
és nem vagy a barátom,
de ha nem tetszik, akkor takarodj át
a román határon!
Én rendes vagyok, az igéretem
mindig beváltom,
és igérhetem ha találkozunk
a töködet levágom !
Vajon miért nem az merül fel benned, hogy ilyet miért LEHETNE előadni Magyarországon 2001-ben?
Ahogy ártatlankodva kérdezed...
Jó, hogy olyan gyávák vagytok, hogy csak igy mertek véleményt mondani!
Kár bazmeg,hogy ez a geci Demxi betiltotta.Pedig má muterommal kimostattam a Ricse pólómat,kisurútam a bakkkancsomat,oszt má a kannáscefrét is megvettük. Utánna meg kimentünk vóna valamejik bibsi temetôbe hejrerakni a sírokat. Az lett vóna a mulccság! A kurva annyát a Dempszinek!
Elöször (nincs hosszú ö-m, bocsesz!) is: a skinheadek egyáltalán nem nácik, legalábbis ez náluk nem az alapkiépítés. Másodszor: a rendezvényt elöre betiltani nem feltétlenül kellett volna, de ott kellett volna lennie néhány emberkének, akik kifigyelik, hogy mi folyik ott, és ha kell, akkor leállítják az egészet. De ez nehezebb, mint elöre betiltani...
Én kimondottan ruhellem a csurkista kis f@szokat, no iq, magyarságtudat a maxon. Pl kis falum polgásmesterének kisfia nagy népnemzeti költö, a zsírtáltos tanítványa, a helyi miép mittudoménmilye, és ha meglát, akkor elfordul, vagy elhagyja a helyiséget (pedig valamikor köszönö viszonyban voltunk), mivel egyszer azt mertem állítani a füle hallatára, hogy nekem mindegy, hogy kinek milyen a börszíne.
tehát, én most nem olyan véleményekre vagyok kíváncsi, amik a skinheadekkel és nézeteikkel kapcsolatosak, hanem magával a módszerrel, ahogy egy rendezvényt betiltanak.
el nem tudom képzelni, hogy nem azért tiltotta be ezt demszky, hogy a fideszt provokálja megint. ez csak politikai harc, nem kellene, hogy pl. egy koncert legyen ehhez eszköz. nem igaz, hogy nem lett volna más megoldás.
a pecsa meg persze nem fogja megtartani, mert nem akar elesni a főváros támogatásától.
szerintem gusztustalan dolog a politikát belekeverni a kultúrába.
nektek mi a véleményetek a beállítottságotoktól függetlenül?
Demszky Gábor betiltotta a december 26-án, a Petőfi Csarnokban megrendezni kívánt, „Fehér Karácsony” néven elhíresült rendezvényt, majd a főváros kulturális bizottsága támogatta a főpolgármester döntését.
A főpolgármester elmondása szerint Dr. Hatala József dandártábornok, az ORFK közbiztonsági főigazgatója szerda reggel arról tájékoztatta őt, hogy a rendőrség és a Nemzetbiztonsági Hivatal információi szerint a rendezvény egyfajta nemzetközi újfasiszta találkozóvá és hungarista tüntetéssé kezdi kinőni magát. Ezért Demszky Gábor betiltotta a főváros kezelése alatt működő Petőfi Csarnokban tervezett rendezvényt. A Petőfi Csarnok honlapján nem szerepel a program.
Demszky Gábor elismerte, hogy nem járt el jogszerűen, amikor saját hatáskörében tiltotta be a rendezvényt.
A Fővárosi Közgyűlés MIÉP- és Fidesz-frakciója szintén felhívta Demszky figyelmét a tiltás jogszerűtlenségére, és kezdeményezte, hogy a kérdésben a közgyűlés döntsön. Ezt a főpolgármester elutasította. Ezt követően vitatta meg a kérdést a közgyűlés kulturlális bizottsága, amely a főpolgármester döntésével megegyező határozatot hozott.
Mennyből az angyal...
A rendezvényt az irredenta dalokat tartalmazó CD kiadásával nyáron elhíresült Ifjú Magyarok Egyesülete szervezte.
A hivatalosan A nemzeti dal napjaként elnevezett program keretében olyan skinhead együttesek lépnének fel, mint az Egészséges Fejbőr, a Magozott Cseresznye, valamint részt vennének a műsorban a Hunnia, az Új Hajnal, a Magna Hungaria, valamint az Akcióegység névre hallgató zenekarok.
Egy hungarista, revizionista eszméket valló internetes fórumon, a Fehér Karácsonnyal kapcsolatos „társalgásban” kitérnek a program fasiszta eszmékhez fűződő viszonyára is.
Nem kell megrémülni
„A Fehér karácsony csak szlogen, mert régen így hívták az OI! koncerteket. Ez amolyan emlék, szokás, régi szlogen, nem több. Tehát ne kell senkinek megrémülni, és eszevesztetten "nácit" kiáltani...” – állapítja meg az egyik hozzászóló.
A magyarság feltétel, a hosszú haj nem akadály
A Raszi néven hozzászóló „bennfentes” részletes tájékoztatást nyújt az érdeklődőknek, akik közül „páran feltették már azt a naiv kérdést, hogy hosszú hajban jöhetnek-e a koncertre. Az illető megnyugtat minden érdeklődőt: „egészen nyugodtan jöjjön bárki, aki magyar és szereti a hazáját.”
Az illető szerint „itt már nem csak a skinheadekről szól a dolog, hanem az egész MAGYARSÁGRÓL, mindenkiről aki úgy gondolkodik mint MI! Kérlek titeket hogy segítsetek nekünk abban hogy egy olyan buli legyen ez, ami megmutatja a világnak azt hogy ha kell akkor MI is tudunk egymásért tenni!”
Eddig a cikk.
Most teljesen mindegy, hogy milyen beállítottságú vagy, de szerintetek hogy lehet ilyet tenni most, 2001-ben Magyarországon???