Sajnos laikus vagyok, egy utolsó mentsvárként próbálkozom.
Egy 2009es GLX swiftem van (összkerekes). Egy jó ideje figyeltem meg egy kotyogó/kopogó hangot, amit néha a pedáloknál/ kormányban enyhén érezni, hallani is lehet (ezekről a helyekről, illetve a váltó- kézifék tájékról néha). A hiba nem egzakt, nehezen behatárolható, és elindulás után 5-20 percen belül kezdi ezt.
Váltót fel kell újítani/ cserélni, de lehet ennek ehhez köze? Szerelő nem tud addig segíteni, míg nem reprodukálható a hiba, se sajnos random csinálja…
Én a hibát ott látom,hogy váltón belül csavarkötéseket alkalmaznak,de kivülre már ezt nem merték használni.
Milyen egyszerű is lenne. Én kb 4évig halogattam a minimális olajszivárgást,mert egy 600ft os szimeringé nem volt kedvem a váltót szétbombázni.
Akár a szimering,akár a gumiharangcsere váltókivétel nélkül picit macerás,hogy belássak,a futóművet is kivettem,pontosabban felakasztottam a teleszkóprugóra.......
Sziasztok, suzuki alto katalizátor utáni lambda szonda lett cserélve mert a fűtése rossz volt. szakadt. A csatlakozónál mértem 12V-ot, gondoltam sima ügy kicserélem és működik. Kicseréltem és nem működik mert terhelten eltűnik a 12V. Ugye a +12-őt direktben kapja (az van) a testet viszont az ecm kapcsolja és gondolom az áramot is itt méri amiből tudja, hogy megy-e a fűtés. Lehetne szakadt a negativ kábel de ebbe nem igazán hiszek, szóval találkozott-e valaki már ilyen hibával, hibakód P0141 .
Váltórudazat porvédő gumiharang cseréjét hogyan lehet megoldani?A "csuklón"ahova a rúd csatlakozik,át lehet húzni a gumiharangot,vagy meg kell bontani a váltót hozzá?
Valamilyen állapotban valahol valamilyen Ignist biztos kínálnak 500 ezer forintért is, de most én a hasznaltauto.hu hirdetéseit néztem meg a körülírt tényezőkkel. De ha látsz valahol máshol 20 éves benzines Ignist elfogadható jellemzőkkel és állapotban 500 ezer forintért, akkor légy szíves linkeld be.
Fura, szerintem egy 380.000Ft-os felújítás messze esik egy minimum 3.495.000,-Ft-os 10 éves, használt Suzuki vételárához képest, ami még nem is jó, hogy megérné megvenni. Egy 20 éves Suzuki Ignist pedig minimum 1.080.000,-Ft-ért kínálnak, a mai napi hasznaltauto.hu szerint. Az én autóm se néz ki rosszul kívülről, ha meg van javítva a motor, még lehet, hogy közel 1 millióért el tudom adni. Az nagyon messze van a gazdasági totálkártól, inkább nyereségnek mondanám. Valamit nagyon rosszul láttok és számoltok.
Talán azért,mert nincs rá igény.Kb rajtad kívül senki nem tolna bele néhány százezer forintot egy motor generálba.Feltételezem,a kaszni,futómű már átesett egy értékmentő felújításon,az sem pénztárca kímélő meló.Az ilyen akciót nevezik gazdasági totálnak.
Csak a naivitás megjegyzésedre szeretnék reagálni. A 75 éves barátom ma vitette bontóba a 29 éves Suzukiját, mert nem akar már vezetni. Nincs a kocsiban 100 ezer km, de nem akarta a kasznit javíttatni, pedig 100 ezer alatt megúszta volna. Nekem azért nem kell, mert van 3. Mindet újonnan vettem. A 24 évesben 62 ezer, a 25 évesben 111 ezer, 26 évesben 172 ezer km van. ( még megvannak a számláim is) Azt írtad, hogy minden 18 évnél idősebb autóban több, mint 180 ezer km van. Semelyik autóval nem volt még komolyabb probléma.
Na jó, de mennyi az annyi? És egyébként az x összeget miért nem költjük el rá? Mennyi lehet a pótlási értéke? Ha a pótlási költség sokkal magasabb, mint egy motorfelújítás, akkor már is megérte.