Keresés

Részletes keresés

Elmegirl Creative Commons License 2016.10.11 0 0 40

A kaposvári háziorvos azt mondta colitis ulcerosa,átkértem magam egy belgyógyász végzettségű dokihoz,szerinte chron betegség,most a soproni IBS-re tippel,kínomba már csak röhögni tudok. :(

Elmegirl Creative Commons License 2016.10.11 0 0 39

Sziasztok!

Négy éve van egy általam már csak anonymusnak csúfolt betegségem.Folyamatos megállíthatatlan hasmenés,puffadás,bal oldali hasgörccsel.

 Két éve Kaposváron lement minden vizsgálat,étel allergiák,TSH,gyomortükrözés,vastagbéltükrözés.A vastagbéltükrözés mutatott egy kb.15cm-es sorvadtnak és gyulladtnak "látszó" részt,biopszia negatív.A gasztroenterológus azt mondta kezdjük újra az összes vizsgálatot.

Költözés,lakás eladás,munka (szerencsére itthon dolgozom,a hasmenések miatt sokszor hetekig nem tudok utcára menni) miatt nem volt időm újra végig járni.

Most Sopronba újra letámadott a dolog(diétával elviselhetően kordában tartható volt),egy antibiotikum kúrától még rosszabb lett a helyzetem,már csak három levél lopediummal,és pelenkával jutottam be a háziorvoshoz.Normixot kaptam,és a bélflórát kellett pótolnom,a széklettenyésztés negatív lett.

Most már minden reggel hasmenésre ébredek,és egyre jobban erősödik a bal oldali hasgörcs,ha eszek 15percre rá rohanhatok a mellékhelyiségbe.Immár két hónapja nem tudok kimenni a lakásból,kétszer voltam a háziorvosnál,az is több levél lopedim és pelenka segítségével sikerült.

Diétát tartok,de most már teljesen mindegy mi az,amit eszek 15percre rá a wc-n vagyok,ami kijön belőlem szinte csak folyékony,bocsánat a megfogalmazásért,de mintha a fenekemen pisilnék.

Október 26-ra kaptam időpontot vastagbéltükrözésre,hasi uh-ra 28.-ra.

Kérdésem,hogy tudtok e valamilyen praktikát,ami legalább részben megfogná a hasam?

A Loperamid származékok,szén alapú gyógyszerek,és egyéb patikában kapható szerek már kiestek,még a Reasec is.

A görcsökön már nem segít sem a Buscopán,sem a Troparin combinatum :(

Valahogy ki kell húznom a vizsgálatokig,de napról-napra érzem,hogy gyengülök,a fájdalom pedig erősödik.

tibor403 Creative Commons License 2016.06.30 0 0 38

Szia! 4 éve vagyok coliteszes. Tudnál nekem bővebb információt adni róla, hogy milyen almát például, és mennyi ideig kel enni a 1.5 kg-ot?  Nagyon örülnék a segítségednek!

Üdvözlettel: Tibor

blekb@freemail.hu

Előzmény: milla55 (10)
Elmegirl Creative Commons License 2016.03.24 0 0 37

Sziasztok!

 

 5éve vannak panaszaim,de a sok időpont egyeztetés,étel allergia és egyebek kizárása miatt,csak 3éve kaptam meg a diagnózist.

Most fellángolt a betegség,napi egy doboz Lopedium megy el (de így is van hasmenés),bal oldali hasi görcsök,rengeteg gáz.

A szteroidot javasolták,de nem szeretném,ha idáig fajulna.

 

Kérdésem:van e valakinek valamilyen bevált módszere az ilyen állapotokra?Még keményebb diéta stb.

 

Előre is köszönöm!

vic1 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 36

sziasztok!!colitis ulcerosám van sajnos.tapasztalatot szeretnék cserélni ha van itt ilyen.

 

606v525 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 35

Kedves milla55!

 

A colitis témában olvasgatva találtam rá az alábbi bejegyzésedre.

Az az igazság, hogy először írok be így fórumra, fogalmam sincs mi a szokás, vagy milyen lehetőségek vannak a személyesebb kommunikációra itt.
Nagyon érdekelnének a részletek, esetleg fel tudnánk venni e-mailben a kapcsolatot?

Colitis ulcerosa-ban szenvedek harmadik éve és egyre rosszabb a helyzet. 


Köszönöm szépen előre is!

Az e-mail címem: 606v525@gmail.com

 

"Nekem fiatal koromban volt ilyen betegségem
Sokat kinlódtam vele. Kérlek ne nevessetek ki,de találtam egy régi orvosi könyvet, ami szerint napi másfél kg reszelt almát kellett enni. Kicsit nehéz volt és meguntam az almát, de meggyógyultam. Ennek 20 éve.
Azért reszelt alma mert az almában lévö pektin a bélben megduzzad és igy fejti ki gyógyitó hatását.
Nagyon kedves doktornőm volt,de csak mosolygott mikor elmondtam. "Alma nem árthat". "

Előzmény: milla55 (10)
Mife Creative Commons License 2014.10.24 0 0 34

Kedves fórumtagok!

 

Ismeri e valaki közületek Lovassy Annát a "Crohn- Colitis Ég Veled! 2.0™" szerzőjét?

Van e róla valakinek bármilyen információja, fényképe ill tud e róla bármit is?

Olvasta e, esetleg alkalmazta is közületek valaki a könyvet?

Tudja e egyáltalán bárki a "hölgy"(?) elérhetőségét?

Köszönettel. mife.

Evicke Creative Commons License 2014.05.19 0 0 33

"15 éve tartó colitis ulcerósából épültem fel"


http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-gyogyulas.htm
"Tisztelt Szendi Gábor,
nagyon megörültem gyors válaszának, és természetesen megírom a kálváriámat. 39 éves voltam 2 kisfiú édesanyja és azóta is 32éve csodálatos ember a férjem. Egy reggel arra ébredtem hogy nagyon fájdalmas hasmenésem van ,ami átment napi 15-20 véres székletbe.2 hét eltelt mire el tudtam menni az orvosig ami tőlünk 10 percre van. Elkezdődtek a vizsgálatok, és a bajom - amiről addig az életbe sose halottam - vastagbél gyulladás, azaz colitis ulceróza.
Első évben csak próbanyúl voltam, mire felmerte az orvosom a jobb hatású gyógyszert írni. Azt se tudta megmondani az orvosom, mit ehetek mit nem. Voltam néha jobban - néha rosszabbul, de 2 évvel ezelőtt úgy megromlott az egészségi állapotom, a fájdalom egyre erősebb lett, egyre több gyógyszert kaptam, amitől viszont még rosszabbul lettem. És akkor jött a fiam Budapestről és elhozta az első paleo könyvet. De csak hosszas rábeszéléssel kezdtem vele foglalkozni, amikor már kiabált velem, hogy olvassam el. Mégis, először a férjem tanulmányozta át, mert én olyan gyenge voltam, hogy nem érdekelt. És megtörtént a csoda. A férjem 1 nap alatt kiolvasta és másnaptól, 2013 febr.18-ától teljesen átváltozott az addigi berögződött főzési szokásaink. 2 hét mindennemű tej elhagyása is sok javulást hozott, az hihetetlen, olyan változáson mentem keresztül. A fehér liszt elhagyása és a rendszeres húsfogyasztás viszont már csodákat csinált. Zöldséget és gyümölcsöt a 15-évben együttessen nem ettem annyit, mint 15-hónap alatt. Kezdtem erősebbnek és boldogabbak érezni magam. Amikor napi 9- gyógyszer lett az adagom, csontritkulást kaptam, az orvosaim úgy látták, én gyógyíthatatlan beteg vagyok, és leszázalékoltak.3 éve, visszamenőleg. Én az Ön tudásával meggyógyultam, és semmilyen gyógyszert nem szedek. Éreztem, fogok tudni dolgozni, annak ellenére hogy a komissziós orvosom azt mondta, mivel rokkantságom csak 50%-os, majd valamit dolgozzak a megélhetés reményébe, de masszőr már soha nem lehetek.15 hónapja magánvállalkozásba kezdtem hogy a magam ura lehessek, ne hajtsam túl magam, de azt csinálom, amit szeretek ,és tudok.
Munkám boldoggá tett, a családom teljes értékű, és mindennek tudok örülni. Ezt kívánom minden paleo gondolkodónak, és ezt szeretném én is mindenkinek tovább adni, hogy orvosok nélkül is tudunk segíteni magunkon. Az orvosi ellenőrzésre természetesen eljárok, és mivel eredményeim nagyon jók, már be mertem vallani orvosomnak, mi segített. Tudja mit válaszolt? Na, majd azt félév múlva meglátjuk. Szerencsére már eltelt kétszer félév, lassan 3 félév is, és én ma is jól vagyok, és tudom erre kevés ez a szó, de KÖSZÖNOM. 
Márta (Szlovákiából)"

ilaris Creative Commons License 2014.03.11 0 0 32

Szervusztok

   Nekem 1998 ban állapítottak meg colitis ulcerosát... Három évig tükrözgettel, gyógyszereztek,,,.  Az akkori "gyalogló.hu " Chet oldalon a KORTALANOK szoba állandó beszélgetője voltam.. És ott ajánlottak egy magán spacialistát 2001 augusztusában.  Két vizsgálat után azonnali műtétet javasolt.. Ajánlott két osvost  is ,  Így kerültem az akkori Margit Kórház osztályvezető főorvosához.  Dobó Istvánhoz, aki 2001 október 5 én megműtött.  Mivel a záró izomzat jól működött és a teljes vastagbél eltávolítására került sor egy komplikált műtéttel a vékony bélben alakított ki egy hurkot és hozzá műtötte a vékony belet a  végbélhez.  Ezzel a megoldással csupán a műtéti hegek gyógyulásáig /3 hónapig/ viseltem stómazsákot..  2002 januárjában bezárásra került a stóma nyílás és rá egy évre még egy hasfalerősítő korrekciót is elvégeztek..

  A szövettani vizsgálat megerősítette a gyors beavatkozás szükségességét.. Körülbelül három hétig bírta volna még a terhelést a vastagbél ...utána szétszakadt volna ...olyan gyenge volt már.

 Mai napig emlékszem Dobó Főorvos szavaira a műtéti ébredés utani első vizitnél. " Illés úr ....mostantól új élete van "     Hálával gondolok reá  a míg élek....

   Már több mint 12 éve élek vastagbél nélkül.

   Nem szedek semmilyen gyógyszert, nem diétázom,. Elfogyasztok minden ételt, még a puffasztókat is.Megiszom a sörömet-nem sokat -.......ÉLEK.... 

  Napi 6-8  hígabb széklet az ami emlékeztet arra ,hogy hiányzik a teljes vastagbél .  

  67 évesen azt tudom ajánlani ,hogy nagyon figyeljen oda  akinek hasonló betegsége van !! Mikor-- mit..  hogyan és kivel végeztessen el Az időpont megválasztása meghatározó...mert életet menthet... 

 

 

Elnézést ... kicsit hosszúra sikeredett...

   

Árpád

ks77 Creative Commons License 2013.01.13 -1 0 31

űdv mindekinek! nekem 2012 jan 5 én kezdődőtt bal oldali alhasi erős gőrcs azzonal orvoshoz fordultam és a ct ki is muttata , vastagbélgyulladást tályoggal , azzonal ki akarták tenni a vékonybelemet a hasamra /stoma/ de nem engettem kaptam egy hétig antibiotikumot és le ment a gyulladás kétszer voltam tűkrőzésen de divertikumom van, borsonyi nagy, pici tűszurásny pár darab, soha nem volt székrekedésem még is begyulladt 106 kg votam 78 fogytam most megint 100 vagyok eszek minden iszok pár sőrt is néha és semmi bajom néha egy kicsit megy a hasam de azzal nemfoglalkozom, nagyon jo napi 3dl kőrőmvirág tea sokat segit ja és no stressz most 1 éve semmi bajom

manócska3 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 30

Szia! Ne haragudj h zavarlak! Én is Colitises vagyok és szakdolgozatot írok belőle. Névtelenül segítenél nekem válaszolni pár kérdésemre? kérlek vegyél fel ha igen: jingiszcsajszi@hotmail.com

Előzmény: Imola777 (16)
manócska3 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 29

Sziasztok! Főiskolás vagyok, és hasonló beteg vagyok én is. Szakdolgozatot írok és keresek legalább 30 embert aki segítene nekem névtelenül válaszolni a kérdőíves kérdéseimre. Kérlek segítsetek nekem! Andi

blaster1889 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 27

A hasmenés a colitis tünete a korgás a jejunumból jön. Ez az éhbél a duodenum és ileum között. Teljesen természetes hogy korog, amíg nem jár görcsökkel. Ez és a hasmenés a fokozott perisztaltikus mozgás miatt van, amit sokminden kiválthat. Még ne ijedj meg, nincs miért.

Előzmény: bob31 (22)
keleti123 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 26

Budenofalk hab használatakor rosszabodhat az állapot. Gyakoribb inger, véresebb széklet, kb 10. adag körül járok vagy nálam nem használ inkább árt?

afintha Creative Commons License 2011.03.20 0 0 25

Jo lenne most ismet elmenni kontrollra.

Előzmény: bob31 (24)
bob31 Creative Commons License 2011.03.20 0 0 24

Kb. 1 éve.

Előzmény: afintha (23)
afintha Creative Commons License 2011.03.19 0 0 23

Mikor voltal legutoljara kontrollon?

Előzmény: bob31 (22)
bob31 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 22

Sziasztok! Nekem kb. 3 éve állapítottak meg col. ulcerosat. Salazopyrin-t szedek, ami nagy mértékben csökkentette a tüneteimet. Pár napja erős gyomorkorgásaim vannak, de tudom furán hangzik a gyomrom mindig azonos pontjában. A bal oldalon köldököm magasságában. Mi lehet ez? Általában hasmenés is társul a gyomorkorgáshoz.

afintha Creative Commons License 2010.09.18 0 0 20
Szerintem egyelore erdemes elmenni a gasztroeterologushoz, 8 ev sok ido, a tuneteid elegge sulyosak, gyogyszer elhagyni nagy butasag volt.
Aztan meglatod, hogy szimpatikus-e az orvos, vagy sem.
Ha elegedetlen vagy, akkor keresunk masikat.
Előzmény: burgonyafánk (19)
burgonyafánk Creative Commons License 2010.09.18 0 0 19
Persze, de nem túl fantáziadús szegénykém, a gasztroenterológiai beutalón túl mást nem tudott nyújtani. Ott meg már voltam évekkel ezelőtt, (Szent Imre KH)
Előzmény: afintha (18)
afintha Creative Commons License 2010.09.16 0 0 18
Haziorvosoddal beszeltel?
Előzmény: burgonyafánk (17)
burgonyafánk Creative Commons License 2010.09.16 0 0 17

Sziasztok!

 

Először járok itt. Most az a problémám, hogy a 2002-ben diagnosztizált colitisem úgy tűnik kiújult. Akkor nem vettem komolyan,a gyógyszereket lassan elhagytam, reménykedtem, hogy talán téves volt a diagnózis, azóta kisebb kellemetlenségektől eltekintve(puffadás, néha hasmenés) nagyjából jól voltam, bár lehet, hogy az állandó fejfájásaim, fáradság, levertség mögött is ez állt. Most viszont: hasmenés a köbön, múltkor az utcán ért utól, azóta rémálom az életem, nem merek kimozdulni itthonról, volt, hogy a nappaliból nem értem ki időben a WC-re.Most éppen nincs munkám, de így hogyan is lesz?-El sem tudom képzelni. Úgyhogy valamit tenni kell! A diétákon, jótanácsokon nem tudok kiigazodni, nem iszom tejet egy ideje,meg cukros dolgokat, de így is szar a helyzet(szó szerint), már szinte semmit sem merek enni.

Kérem, aki tud emberileg is normális orvost (Bp-en), nem a "szedje a gyógyszert, és ne kérdezősködjön"- típusút ajánlani, írjon!!! Köszi!!!

 

Imola777 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 16
Sziasztok!
Egy kis történet, hátha tud valaki valamit hasznosítani belőle. Nem szándékozom itt a fórumon lenni, mert azért valljuk be negatív .... és nem az életről , az egészségről szólnak itt a dolgok.40 feletti nő vagyok, oroszlán, szeretem irányitásom alatt tartani a dolgokat (ezek szerintem hozzájárulnak az állapothoz azért irom)Igazából mindig székrekedés volt rám a jellemző kis gyerekkoromtól, és addig sokszor torokból (emésztő része) kiinduló megfázásaim voltak.
kb. 1988 ban az izületeimben (csipő, hát lapocka rész) jelentkezett komoly gyulladás, ezekre erős reumás gyógyszereket szedtem hosszú ideig. Már ez is a colitishez volt, mondta utólag a gasztro doki.
Ezután nálam colitis ulcerosat állapitottak meg kb. 16 éve. Legelején kis vérzések, majd komolyabb tünek. Mikor teljesen kialakult kis gyermekkel voltam otthon, és idegileg zizáltan az éjszakai nem alvástól 1995-2005ig a colitus tünetekkel (néha izület fájás is, szemgyulladás)különböző fázisokon mentem végig, abbahagytam a gyógyszereket stb. egyre kevesebb és rövidebb tünetmentes időszak volt, erős fogyási fázis egyszer. Mindent bevetettem, agykonroll, kék energia meditáció, odafigyelőbb tudatosabb táplálkozás, sokszor hetekig barnarizs stb. aloe és ilyenek és főleg fejben döntöttem el hogy nem hagyom "lemenni" a problémákat, erős leszek lelkileg minden hogyan.. 2004 től kávés tejjel beállt a napi reggeli széklet üritésem és egy évig teljesen jól voltam aztán aztán az utolsó budapest parádén ivott 3-4 deci pezsgő után éjjel görcsös rosszullét után kiújultak a tünetek. 2005 februártól egy hasmenéses virus.... kitudja mi annyira "kipucolt" belőlem mindent, hogy teljesen tünetmentes lettem. Utána még jobban probáltam azért odafigyelni, a tejet joghurtra váltottam, mustármag kura ,fertőtlenítés céljából naponta kb 1 évig, sokáig délelőtt gyümölcs v. zabpehely joghurttal stb. Most január közepéig 5 évig teljesen tünet mentes voltam. mindent de tényleg mindent ettem, naponta figyeltem a széklet ürítésre reggeli kávéval...bárhol voltam ez volt a LEGFONTOSABB.
Most kiújultak a tünetek , lokális prednisolon kezeléssel sikerült 5-6 hét alatt nagyrészt lehúzni a gyulladást. Kicsit szedem a mustármagot (nagyon a gyulladt bél miatt nem merem azért), vettem májvédó tisztió teát, utifűmagot szedek naponta, nagyrészt rizst, burgonyát, almát eszem. Hiszek a pektin tartalmú élelmekkel való rendszeres méreganyag távozás elősegítésben (utifűmag is)Most megyek gasztro dokihoz mert a tükrözés muszáj hosszútáv , kor miatt.
Összegzés: A napi "kipucolás" mintegy gyulladás megelőzősként a legfontosabb, kihogy éri el.... Mindig figyelni az állapotunkat, ha valami nem ok, rögtön lépni természetes uton fertőtleniti, mesterséges hashajtás (keserű só pld) bármi egyéb kinek mi a jó és járható, hasznos..lelki stabilitásra törekedni amennyire lehet mert muszáj. A mostani tünetek előtt már hónapokkal észrevettem, hogy karikás a szemem ( méreganyag gyűlt fel) nagyon fáradékony vagyok, lelkileg sem jól éreztem magam a bőrömben már kb.18 hónapja (magánéleti válság, férjem lelépett egy nőhöz kicsit, kamasz gyerek) de nem gondoltam volna hogy mindez kiújitja tüneteket.1 évig szedtem fogyás céljából vörösfenyő magolaj kapszulát (kinai) lehet hogy abból is maradtak vissza anyagok ennyi idő után és mérgezett.... ki tudja. Mi ismerjük magunkat, mi kell kézben tartsuk a testünket és amikor kell lépjünk..csak orvosokra hagyatkozni...időpazarlás...
Kivánom hogy mindenki higgyen magában ,hogy megtalálja a SAJÁT kiútját ebből az ÁLLAPOTból higgyen magában , legyen jól és élvezze az életet, a napsütést a szeme csillogjon...

Üdv Imola
dzerika Creative Commons License 2010.03.05 0 0 15

Szia Alex98765!

 

Én azt javaslom, hogy minél hamarabb keress fel egy gasztroenterológust mivel ez nem gyerekjáték. Én is sokat szenvedtem és amíg nem vettem komolyan addig kínlódtam sokat. Én 25kg-t híztam a szteroidoktól, ez mindenkivel így van, így te is számíts rá hogy hízni fogsz, bár ha felhagysz a szteroidddal sokat le lehet adni. Én azt kívánom tarts ki és bízz abban hogy meg fogsz gyógyulni még akkor is ha az orvosok mást mondanak. Egyébként  a Crohn-os oldalon többen vannak fent, picit lejebb megtalálod a linket. Üdv: dzerika

Előzmény: Alex98765 (14)
Alex98765 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 14
Üdvözlök mindenkit!Én egy 21 éves srác vagyok,decemberben derült ki hogy colitis ulcerosa-ban szenvedek,véres hasmenésem volt!Szteroidinjekciót kaptam azóta tablettában építem le a szteroidot.Már csak egy hétig kell szednem és már csak 4 mg-ot azonban visszatért a véres,híg széklet.Nagyon megilyedtem...valaki akinek hasonló betegsége van tudna segíteni hogy én mit tudok ilyenkor csinálni?az az egyetlen megoldás hogy felkeresek egy belgyógyászt?a segítséget előre is köszönöm...
dzerika Creative Commons License 2010.02.26 0 0 13

Szia Milla 55!

 

Tényleg hatásos az alma? Meddig kell enni, ahhoz, hogy hatásos legyen? Én már lassan 6 éve colitises vagyok, most babát szeretnék, viszont Imurant szedek ami káros lehet a babára nézve. Szeretnék megoldást, nem tudom ebben van-e tapasztalatod? Válaszod köszönöm.

 

Előzmény: milla55 (10)
milla55 Creative Commons License 2009.04.12 0 0 11
Kérlek olvasd el a hozzászólásomat, remélem segítek.
Előzmény: camy0520 (7)
milla55 Creative Commons License 2009.04.12 0 0 10
Nekem fiatal koromban volt ilyen betegségem
Sokat kinlódtam vele. Kérlek ne nevessetek ki,de találtam egy régi orvosi könyvet, ami szerint napi másfél kg reszelt almát kellett enni. Kicsit nehéz volt és meguntam az almát, de meggyógyultam. Ennek 20 éve.
Azért reszelt alma mert az almában lévö pektin a bélben megduzzad és igy fejti ki gyógyitó hatását.
Nagyon kedves doktornőm volt,de csak mosolygott mikor elmondtam. "Alma nem árthat".
Előzmény: Dorka06 (8)
Híd Creative Commons License 2008.12.24 0 0 9

Gyere át a Crohnos fórumba, szerintem mindenki odaír, a colitisesek is:

 

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9043405&la=85819427

Előzmény: Dorka06 (8)
Dorka06 Creative Commons License 2008.11.22 0 0 8

Sziasztok!

 

Sajnos hasonló cipőben járok én is a lányommal.16 éves, és 1 éve kedődött nála a colitis ulcerosa.Nem kiterjedt, kb 3-4 centis területen van.Most keresek természetgyógyászt, találtam is.Ti voltatok-e már természetgyógyásznál, és ha valakinek van valamilyen tapasztalat szívesen venném.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!