Keresés

Részletes keresés

Émile Creative Commons License 2022.03.13 0 0 147

Kell hozzá némi előképzettség, hogy egy látványtervet  is meg tudjon valaki érteni.

Konkrétan  egy építészfórumban lehet érdeklődni.

Vagy segítenek vagy nem.

Előzmény: fezok (146)
fezok Creative Commons License 2022.03.11 0 0 146

Sziasztok!

Új vagyok. Segítségeteket szeretném kérni. Teljesen kezdő vagyok. Olyan tervező programot keresek, amellyel egyszerűbb fém vagy vasszerkezetekről egyszerű 3D-s látványtervet tudok készíteni. Mit ajánlotok, mint kezdőnek? 

Köszönöm a segítséget.

drsoul Creative Commons License 2006.12.17 0 0 145

Sőt, a honlapon még egy újabb apróság: "Magyarországon" az nagy M....

Szerintem át kéne nézni a honlapot...

drsoul Creative Commons License 2006.12.17 0 0 144

javítás: "topikcím", bocsezsz :-)

Előzmény: drsoul (143)
drsoul Creative Commons License 2006.12.17 0 0 143

Bocsánat, nem kukacoskodok, de szerintem azt egybe kell írni, hogy "házszerkesztő" (a honlapon), sőt, a topicím is úgy lenne helyes, hogy "háztervező".

HGPL Creative Commons License 2006.03.04 0 0 142
A honlap kezdő oldalán van rajz!
Előzmény: NeomatiK (141)
NeomatiK Creative Commons License 2005.05.20 0 0 141

Helló!

Szívesen megnéznék néhány rajzot, ami ezzel a programmal készült.

Feltennél ide vagy máshova néhányat? De a legjobb lenne ha a honlapodon is lenne.

HGPL Creative Commons License 2005.03.17 0 0 140
Email-ben érkezett kérdés, hogy a sztereo hatást hogyan lehet előcsalni a programból. A bal oldali 3D nézetben elhelyezett "FS" feliratú gomb megnyomásával. Ja és előtte nyomjátok meg a "vigyorgó fej" gombot is.
Előzmény: HGPL (139)
HGPL Creative Commons License 2005.03.16 0 0 139
Lufi77 : Nem tudtam levelet küldeni, mert hibát jelzett a rendszer :-(
Előzmény: lufi77 (138)
lufi77 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 138
Köszi!
Üdv:L Gy
Előzmény: HGPL (137)
HGPL Creative Commons License 2005.03.15 0 0 137
No megvan az új szerver. Biztosnak tűnik.
Tehát az új WEB cím:

http://www.selfsoft.hu/hgplsoft

Az új program a régi 1270-hez képest annyiban változott, hogy apró javítások kerültek bele, de leginkább a 3D shutterglasses lehetőség hoz újat. Ez azt jelenti, hogy 3D LCD szemüveggel igazán térben láthatóvá válik a készülő ház.

Jó szórakozást.

HGPL
Előzmény: HGPL (136)
HGPL Creative Commons License 2005.03.15 0 0 136
Szervusztok,

Elég régen jártam errefelé. Az utóbbi időkben több kérés érkezett újfent hozzám. A napokban elkészül egy újabb javítás a TÉGLA ház szerkesztő prorgramhoz. A javítás leginkább is inkább fejlesztés mivel a 3D shutterglasses (azaz 3D LCD szemüveggel) rendelkezők részére lehetőséget fog adni a tervezett ház tényleges 3D beli megtekintésére és persze járkálásra a házon belül.

Mindezekkel együtt bekerül az YTONG is a falazóelemek közé.
Sajnos a tető készítésére (algoritmusok kifejlesztésére) nem sok időm van. Ami pedig elkészült az még nem használható.
Remélem ezzel néhány több kérdést is megválaszoltam.
Az email címemet aktualizáltam, úgyhogy már közvetlenül írhattok (nem különböző hírekből kell megtudnom dolgokat :-)

HGPL
HGPLSoft
free.x3.hu/hgplsoft

Előzmény: HGPL (135)
HGPL Creative Commons License 2003.10.22 0 0 135
Sziasztok,

Bocsi, igen, viszonylag ritkán járok erre.
Tehát a PATCH letöltése után csak el kell indítani és más semmi tevendő nincs vele. (bárhova menthető mivel az elindítása után variálja át az eredeti helyen levő tégla.exe-t)

Van lehetőség a rétegrendek színeinek variálására a beállítások menüpontban.

lehetőség szerint a hgabor47@freemail.hu címre küldjetek leveleket, illetve havonta megnézem a kéréseket itt a fórumokban.

A fejlesztés lassan, de folytatódik a tegla II-vel. Ahogy lesznek újabb verziók úgy gyakorítom a látogatásomat. :-)

HGPL

Előzmény: W123300TDT (134)
W123300TDT Creative Commons License 2003.10.08 0 0 134
Üdv!

HGPL: Gratula a progihoz! Nagyon jó ilyen laikusoknak mint én!
Lenne egy kérdésem. Letöltöttem a 1270-es setup.exe, disk1, disk2 dolgokat a program file-ba. Elindult minden, jól működik a progi. Utána letöltöttem hozzá a 1270-4-et ugyanoda (program file-ba). Mi a teendőm utána? (valehova másolni kell, vagy mi?) Bocs de nem vagyok annyira a számítógép ördöge.Kösz a választ

tejfeljancsi Creative Commons License 2003.09.22 0 0 133
T. HGPL!

Látom, rég voltál a Fórumon, tehát a beirásomat elküldöm az email cimedre is.

Most találtam meg a TÉGLA programodat, és el vagyok ámulva rajt. Már úgy értem, azon hogy kis mérete ellenére milyen fasza.
Látom, hogy nagyon rámentél a szerkezeti tervezésre, ez nagyon jó annak aki amatőrként próbál tervezgetni.
A kérdésem annyi lenne, hogy gondolkoztál-e azon, hogy továbbfejleszd abba az irányba, hogy a falak, padlózat szinét változtatni lehessen, tehát a szerkezetkész állapotról továbblépőknek különféle burkolóanyagokat (csempe, tapéta...), szineket készíteni (ilyen funkciót nem találtam, persze az is lehet hogy mulya vagyok, azért)?
Az meg már a csúcs lenne, ha 3D tárgyakat lehetne behelyezni, akár úgy, hogy a kuncsaft elkészitse saját magának pl. a konyhaasztalt, és beilleszthesse a rajzba.

További sok sikert:

tejfeljancsi

Előzmény: HGPL (132)
HGPL Creative Commons License 2003.04.10 0 0 132
Hello mindenkinek!

Rengetegen kértétek és mivel továbbra is eléggé le vagyok terhelve a forrást megosztom mindenkivel. Szeretném, ha a forráson eszközölt változtatásokat részemre is megküldenétek. 2003. júliusban tervezem, hogy CVS alapúvá teszem a forrást. Jó szemezgetést....

A TEGLA 0.7.1271 forrását feltettem a
www.extra.hu/hgplsoft oldalamra.

A TEGLAII forrása is hamarosan felkerül.

Előzmény: H3x (131)
H3x Creative Commons License 2003.01.27 0 0 131
Ha csak a geometriai méretekkel számol, akkor miért probléma az Ytong ? A szükséges ragasztó mennyiséget is ki lehetne számolni könnyen.
Persze valahogy el kell dönteni, hogy melyik technologiát használja az ember...
Szóval ?
Lesz-e Ytong és mikor ? 8-)))

Amúgy meg igen türelmes lehet az a kivitelező.
Bár úgy sejtem, hogy valami közelebbi ismerős lehet az...

Mivel nem írtad, gondolom semmi változás azóta a programmal kapcsolatban.
Meg azt a kis javítást sem teted fel, ami kiküszöbölné a multkori hibát. 8-)

Előzmény: HGPL (130)
HGPL Creative Commons License 2003.01.27 0 0 130
Szia,
Csak a geometriai méretekre gondoltam. Igen mennyiségszámítást végez... tégla esetén a habarcs számítását is, és még pár dolgot.

Mi is építkezünk, többek között ez is elvesz némi szabadidőt.... és a kivitelezőtől tanultam, tanulok.

Sokat nem én tudok, hanem a tervezők és kivitelezők. Én kérdezek és kérdezek....
HGPL

Előzmény: H3x (129)
H3x Creative Commons License 2003.01.21 0 0 129
Milyen jellegű méretezésre gondolsz ?
Végez statikai számításokat ?

Honnan tudsz te ennyit erről a témáról ? 8-)

Előzmény: HGPL (128)
HGPL Creative Commons License 2003.01.20 0 0 128
Az Ytong-nak csak a méretezése a probléma, de számolni tudna vele, ha olyan méretértékeket szerepeltetnék.

Megnézem....
HGPL

Előzmény: H3x (127)
H3x Creative Commons License 2003.01.16 0 0 127
HGPL !

Nincs véletlenül egy olyan verziód a Tégla-ból, ami tud Ytong-gal is számolni ?
Az öcsém építkezne és szeretné tudni, hogy miből mennyi kell.
A háza részlegesen alápincézett, valamint a teleknek van némi lejtése is.
Jelenleg még nincs eldöntve, hogy hogyan készül majd a pincefal, de valószínű,
hogy zsaluköves megoldás lesz.
Tud ezekkel mit kezdeni/számolni jelenleg a program ?

Előzmény: HGPL (126)
HGPL Creative Commons License 2003.01.14 0 0 126
Mivel nem látom még, hogy mennyire lesz időm a továbbiakban..
Igen a tervem, hogy a forrást valami koordinált módon kiadom, és a fejlesztés dokumentumait illetve terveit is hasonlóan.

A hónap végére kialakul minden....
Állapota?
A 3D modellezésnél tartok. Ha lenne időm , kb 1 hónap és kiadható lenne....
HGPL

Előzmény: H3x (125)
H3x Creative Commons License 2003.01.11 0 0 125
Hello HGPL !

Mi a jelenlegi állapot a programmal kapcsolatban ? Tervek, egyebek ?
Még mindig ki akarod adni a forrást ?

Nagyon reméltem, hogy ez év elejére már használható állapotban lesz a program,
de úgy tűnik, hogy ebből már nem lesz semmi. Pedig úgy néz ki, hogy jó lett volna...

Próbáltam már egy halom háztervező programot, de egyik sem nyerte meg a tetszésemet. Nehézkesek,
lassúak voltak, anyaglista, pénzügyi terv nuku...

Na mindegy, majd csak lesz valahogy.

Előzmény: HGPL (121)
HGPL Creative Commons License 2003.01.08 0 0 124
Melyik verzióban?
Előzmény: VÉNYOLC (123)
VÉNYOLC Creative Commons License 2003.01.05 0 0 123
Helló!

Nekem is "korrupciós" hibaüzenetem van telepítéskor.Mi a megoldás?

Üdv.:venyolc

H3x Creative Commons License 2003.01.03 0 0 122
HGPL: szívesen mondanám, hogy segítenék, de sajna nem valószínű, hogy túl sok időm lenne... bár...
Viszont Delphi-ben még nem programoztam. Hátha van valaki aki viszont profi benne.

A forrás amúgy érdekelne... 8-)
Nem tudom, hogy a bárki számára letölthetővé tétel hova vezetne... Egy központi (összefogó) emberre mindenképpen szükség lenne, ha azt akarod, hogy tényleg legyen is valami a dologból.

Előzmény: HGPL (121)
HGPL Creative Commons License 2003.01.03 0 0 121
h3x

Mintha egy kicsit lassan reagálnék....:))

Tehát igen, még a régi.

És ezennel egy kérdés mindenkihez:

Tegyem e a forrást nyilttá? Letölthetővé és szabadon felhasználhatóvá, esetleg van e kedve beszállni a fejlesztésbe valakinek. Sajna kevés -napi 1-2 - órám van a progi fejlesztéséhez.

Jó ha van az embernek munkája, de én nagyon szeretném elkészíteni a végleges verziót, de ez egyedül lassú.

Várom válaszaitokat..

HGPL

Előzmény: H3x (120)
H3x Creative Commons License 2002.12.02 0 0 120
A web-en most melyik verzió van fent a II-esből ?
Még a régi, amit próbáltam és hibázott ?

Izgatottan várom az újabb fejleményeket !

Előzmény: HGPL (119)
HGPL Creative Commons License 2002.11.02 0 0 119
Szia dzzso!

Párhuzamosan fejlesztek három programot. Ebből egy most a hétvégén ment el. A másik határideje november 20. Testvéremmel fogjuk tovább írni a progit, de egyszerűen nem tudok többfelé szétesni, holott ez a program érdekel engem is leginkább!

Tehát lassan haladok vele. Az újnak az előnézete már letölthető, a 3D motor lassanként kész.
Ebben már mindenféle anyag megtalálható lesz.

A segítséget mindenféleképpen elfogadom, kell is. Csak én jussak fel végre levegőért :-)

HGPL

Előzmény: dzzso (118)
dzzso Creative Commons License 2002.09.26 0 0 118
Az előbb lemaradt, pedig ezzel akartam kezdeni!

Esetleg némi minta is letölthető valahonnan? Jövőre építkezünk, és még a télen kellene elképzelést mutatnom a mérnöknek. Elképzelés van, de jó lenne látni mások elképzeléseit is, hátha azok jobbak, szebbek, praktikusabbak vagy bármely más megfontolásból logikusabb felépítést tesznek lehetővé! Lehetne egy oldalt létrehozni egyszerű előnézeti képekkel, nem kellene várni a VRML megoldásokra. Ha kell szívesen megcsinálom és karbantartom az oldalt!

Na pá

DZzso

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!