Új vagyok. Segítségeteket szeretném kérni. Teljesen kezdő vagyok. Olyan tervező programot keresek, amellyel egyszerűbb fém vagy vasszerkezetekről egyszerű 3D-s látványtervet tudok készíteni. Mit ajánlotok, mint kezdőnek?
Bocsánat, nem kukacoskodok, de szerintem azt egybe kell írni, hogy "házszerkesztő" (a honlapon), sőt, a topicím is úgy lenne helyes, hogy "háztervező".
Email-ben érkezett kérdés, hogy a sztereo hatást hogyan lehet előcsalni a programból. A bal oldali 3D nézetben elhelyezett "FS" feliratú gomb megnyomásával. Ja és előtte nyomjátok meg a "vigyorgó fej" gombot is.
No megvan az új szerver. Biztosnak tűnik. Tehát az új WEB cím:
http://www.selfsoft.hu/hgplsoft
Az új program a régi 1270-hez képest annyiban változott, hogy apró javítások kerültek bele, de leginkább a 3D shutterglasses lehetőség hoz újat. Ez azt jelenti, hogy 3D LCD szemüveggel igazán térben láthatóvá válik a készülő ház.
Elég régen jártam errefelé. Az utóbbi időkben több kérés érkezett újfent hozzám. A napokban elkészül egy újabb javítás a TÉGLA ház szerkesztő prorgramhoz. A javítás leginkább is inkább fejlesztés mivel a 3D shutterglasses (azaz 3D LCD szemüveggel) rendelkezők részére lehetőséget fog adni a tervezett ház tényleges 3D beli megtekintésére és persze járkálásra a házon belül.
Mindezekkel együtt bekerül az YTONG is a falazóelemek közé. Sajnos a tető készítésére (algoritmusok kifejlesztésére) nem sok időm van. Ami pedig elkészült az még nem használható. Remélem ezzel néhány több kérdést is megválaszoltam. Az email címemet aktualizáltam, úgyhogy már közvetlenül írhattok (nem különböző hírekből kell megtudnom dolgokat :-)
Bocsi, igen, viszonylag ritkán járok erre.
Tehát a PATCH letöltése után csak el kell indítani és más semmi tevendő nincs vele. (bárhova menthető mivel az elindítása után variálja át az eredeti helyen levő tégla.exe-t)
Van lehetőség a rétegrendek színeinek variálására a beállítások menüpontban.
lehetőség szerint a hgabor47@freemail.hu címre küldjetek leveleket, illetve havonta megnézem a kéréseket itt a fórumokban.
A fejlesztés lassan, de folytatódik a tegla II-vel. Ahogy lesznek újabb verziók úgy gyakorítom a látogatásomat. :-)
HGPL: Gratula a progihoz! Nagyon jó ilyen laikusoknak mint én!
Lenne egy kérdésem. Letöltöttem a 1270-es setup.exe, disk1, disk2 dolgokat a program file-ba. Elindult minden, jól működik a progi. Utána letöltöttem hozzá a 1270-4-et ugyanoda (program file-ba). Mi a teendőm utána? (valehova másolni kell, vagy mi?) Bocs de nem vagyok annyira a számítógép ördöge.Kösz a választ
Látom, rég voltál a Fórumon, tehát a beirásomat elküldöm az email cimedre is.
Most találtam meg a TÉGLA programodat, és el vagyok ámulva rajt. Már úgy értem, azon hogy kis mérete ellenére milyen fasza.
Látom, hogy nagyon rámentél a szerkezeti tervezésre, ez nagyon jó annak aki amatőrként próbál tervezgetni.
A kérdésem annyi lenne, hogy gondolkoztál-e azon, hogy továbbfejleszd abba az irányba, hogy a falak, padlózat szinét változtatni lehessen, tehát a szerkezetkész állapotról továbblépőknek különféle burkolóanyagokat (csempe, tapéta...), szineket készíteni (ilyen funkciót nem találtam, persze az is lehet hogy mulya vagyok, azért)?
Az meg már a csúcs lenne, ha 3D tárgyakat lehetne behelyezni, akár úgy, hogy a kuncsaft elkészitse saját magának pl. a konyhaasztalt, és beilleszthesse a rajzba.
Rengetegen kértétek és mivel továbbra is eléggé le vagyok terhelve a forrást megosztom mindenkivel. Szeretném, ha a forráson eszközölt változtatásokat részemre is megküldenétek. 2003. júliusban tervezem, hogy CVS alapúvá teszem a forrást. Jó szemezgetést....
A TEGLA 0.7.1271 forrását feltettem a
www.extra.hu/hgplsoft oldalamra.
Ha csak a geometriai méretekkel számol, akkor miért probléma az Ytong ? A szükséges ragasztó mennyiséget is ki lehetne számolni könnyen.
Persze valahogy el kell dönteni, hogy melyik technologiát használja az ember...
Szóval ?
Lesz-e Ytong és mikor ? 8-)))
Amúgy meg igen türelmes lehet az a kivitelező.
Bár úgy sejtem, hogy valami közelebbi ismerős lehet az...
Mivel nem írtad, gondolom semmi változás azóta a programmal kapcsolatban.
Meg azt a kis javítást sem teted fel, ami kiküszöbölné a multkori hibát. 8-)
Nincs véletlenül egy olyan verziód a Tégla-ból, ami tud Ytong-gal is számolni ?
Az öcsém építkezne és szeretné tudni, hogy miből mennyi kell.
A háza részlegesen alápincézett, valamint a teleknek van némi lejtése is.
Jelenleg még nincs eldöntve, hogy hogyan készül majd a pincefal, de valószínű,
hogy zsaluköves megoldás lesz.
Tud ezekkel mit kezdeni/számolni jelenleg a program ?
Mivel nem látom még, hogy mennyire lesz időm a továbbiakban..
Igen a tervem, hogy a forrást valami koordinált módon kiadom, és a fejlesztés dokumentumait illetve terveit is hasonlóan.
A hónap végére kialakul minden....
Állapota?
A 3D modellezésnél tartok. Ha lenne időm , kb 1 hónap és kiadható lenne....
HGPL
Mi a jelenlegi állapot a programmal kapcsolatban ? Tervek, egyebek ?
Még mindig ki akarod adni a forrást ?
Nagyon reméltem, hogy ez év elejére már használható állapotban lesz a program,
de úgy tűnik, hogy ebből már nem lesz semmi. Pedig úgy néz ki, hogy jó lett volna...
Próbáltam már egy halom háztervező programot, de egyik sem nyerte meg a tetszésemet. Nehézkesek,
lassúak voltak, anyaglista, pénzügyi terv nuku...
HGPL: szívesen mondanám, hogy segítenék, de sajna nem valószínű, hogy túl sok időm lenne... bár...
Viszont Delphi-ben még nem programoztam. Hátha van valaki aki viszont profi benne.
A forrás amúgy érdekelne... 8-)
Nem tudom, hogy a bárki számára letölthetővé tétel hova vezetne... Egy központi (összefogó) emberre mindenképpen szükség lenne, ha azt akarod, hogy tényleg legyen is valami a dologból.
Tegyem e a forrást nyilttá? Letölthetővé és szabadon felhasználhatóvá, esetleg van e kedve beszállni a fejlesztésbe valakinek. Sajna kevés -napi 1-2 - órám van a progi fejlesztéséhez.
Jó ha van az embernek munkája, de én nagyon szeretném elkészíteni a végleges verziót, de ez egyedül lassú.
Párhuzamosan fejlesztek három programot. Ebből egy most a hétvégén ment el. A másik határideje november 20. Testvéremmel fogjuk tovább írni a progit, de egyszerűen nem tudok többfelé szétesni, holott ez a program érdekel engem is leginkább!
Tehát lassan haladok vele. Az újnak az előnézete már letölthető, a 3D motor lassanként kész.
Ebben már mindenféle anyag megtalálható lesz.
A segítséget mindenféleképpen elfogadom, kell is. Csak én jussak fel végre levegőért :-)
Esetleg némi minta is letölthető valahonnan? Jövőre építkezünk, és még a télen kellene elképzelést mutatnom a mérnöknek. Elképzelés van, de jó lenne látni mások elképzeléseit is, hátha azok jobbak, szebbek, praktikusabbak vagy bármely más megfontolásból logikusabb felépítést tesznek lehetővé! Lehetne egy oldalt létrehozni egyszerű előnézeti képekkel, nem kellene várni a VRML megoldásokra. Ha kell szívesen megcsinálom és karbantartom az oldalt!